Jump in

Fan, vad värt det var att gymma innan jobbet idag. Så himla skönt! Gav säkert lite extra energi till jobbet. Dock fruktansvärt segt på jobbet idag, vi kan inte ha dragit in många kronor. Men det var rätt skönt ändå, då kunde Carro och jag chilla. Särskilt som då chefen, som sagt, är på semester. Yeah. Jobba imorgon också, hoppas på lite mer att göra då. Jobb med annan Carro då, blir nog bra det också.

Nu blir det baguette och räkor framför Norska Hollywoodfruar!

I'm holding you closer than most

Ny vecka igen, I can't believe it. Det är faktiskt skrämmande så fort det går. Till och med sista maj idag, helt galet! Så det är sommar nu, alltså?

Jobba idag igen, men börjar inte förrän två. Det är assoft, för då hinner jag åka till gymmet innan. Måste passa på nu, har varit sugen hela helgen. Eventuellt hinner jag åka till pappa och lämna nyckel innan också. Yeah.

Nu: Frulle!

I'm calling out

Var inte ett skit att göra på jobbet idag, i alla fall inte på fiket. Men eftersom jag ska jobba på restaurangen nästa helg så fick jag gå dit för att lära mig deras rutiner. Alltså hur man tar bort tallrikar från bord och skurar golven. Svårt liksom. Inte så jäkla kul direkt, men jag har inte råd att vara kräsen just nu. Ska jobba fem dagar nästa vecka, super! Måste ju tjäna in lite pengar nu innan semestern, så jag kan betala hyran i juli.. :P Bara två veckor kvar till semestern nu, typ! Wiewie. Kommer nog gå jättefort dit, eftersom nästa vecka förmodligen går jättefort eftersom det är fullt upp. Wiewie.

Hur ska det gå?

Vad härligt det är att vakna utvilad långt före klockan ska ringa. Särskilt när solen lyser ute. Hann ta mig en morgonpromenad med Spike idag. Dock var jag så himla hungrig, så det blev bara en kortis. Men ändå.

Jobb idag med, såklart. Tror det blir rätt soft att jobba idag, chefen är bortrest. Skönt att reda sig själv. Inte för att vi kommer slarva och slöa, men det är helt klart skönare att inte ha någon som kontrollerar en, även fast min chef är schysst. Han ska vara borta nästa vecka också, och jag ska jobba tre dagar på cafét och eventuellt två på restaurangen, så det blir nog skönt!

Deutschland

Jaså, Tyskland, av alla, vann. Inte en av mina favoriter direkt. Visst, jäkligt cool låt, men jag gillade den inget värst. Tror jag gav den en trea. Gick ju sämst för Israel som varit så haussad i veckan. Så kan det gå. Kul för Lena Mayer, 19, som för bara fyra månader sedan inte ens var känd i Tyskland. Coolt.

Nu blir det sovas, upp och jobba imorgon igen.


Storskräll för tyska Lena i Eurovision ikväll

ESC

Tittar på Eurovision Song Contest. Skitsamma att inte Sverige är med- man kan ju kolla ändå. Har suttit och skrivit ner poäng till alla bidrag, från ett till fem. Mina få femmor har gått till Israel, Georgien, Ukraina och Belgien. Har delat ut många fyror, bland annat till Vitryssland, Norge och Armenien. Några stackare har lyckats få ettor; Grekland, Serbien och Moldavien. Överlag har det varit en bra tävling, många bra låtar! Ingen aning om vem som vinner, men jag tror att Israel eller Georgien tar hem detta.

P.S. Mitt poängsystem:
1 = pinsamt
2 = Dåligt
3 = Varken bra eller dåligt
4 = Jodå!
5 = Hell yeah!
D.S.

My little runway

Bra dag på jobbet idag, gick så himla snabbt. Det är nog bra att vi inte har någon vanlig klocka, bara en på micron som man typ aldrig ser eftersom den inte syns när något är i micron. Jobbade med ny tjej idag också, Carro. Eller, så ny är hon inte, men eftersom hon oftast bara jobbar på vardagar så hade vi inte träffats än. Mycket trevlig i alla fall, ännu en som jag känner att det kommer vara bra att jobba med. Goodie.

Nu är jag på Öster och barnvaktar Casper. Sanna hade skiftet från tre tills jag kom. Med sig hade hon en tjej som heter Ida, som jag konstigt nog kände sen innan, då hennes pappa var min präst när jag konfirmerade mig, och vi var på samma konfaläger bland annat. Har inte sett henne på sjukt länge, så det var kul. (:
Nu sover i alla fall lillen, hann ju knappt se honom ikväll. Så nu ska jag väl bara sitta här typ till midnatt. Tur att jag har internet. Synd bara att jag inte kommer in på nåt trådlöst från iPoden. Menmen.

Man gör inte såhär mot mig

Väcktes lite tidigare än väntat imorse, av ett sms. Bra, tänkte jag, då hinner jag ta morgonpromenad med lillen. Men icke. Tio minuter hann vi vara ute, sen bestämde Spike att vi skulle gå hem. Om det var någon som såg på Norska Hollywoodfruar i måndags, och såg hur ena fruns chihuaua gjorde när han inte ville gå mer, så förstår ni min situation. Bara att lyda.

Jobba idag. Lönehelg, så är förmodligen mycket folk. Det är bra, då flyter det på så bra. På lördagar är det dessutom lätt att ta sig till och från jobbet. Kan åka en 701:a dit, så att jag är där tjugo i tolv, och man behöver inte superstressa på kvällen, för det går en buss tjugo i sju om man missar den som går tio över. Goodie. Tyvärr är det inte så på söndagar, men då brukar det i regel vara mindre att göra vid stängning också. Aja, whatever.

Ikväll ska jag vara barnvakt åt Casper. Tyvärr hinner han förmodligen lägga sig innan jag kommer, men ändå. Får köpa med mig lite Max på vägen från jobbet, och så ha med mig min iPod så ska det nog bli nice.

Nu blir det ett litet bad, wie.

Gloria

Seg kväll. Har suttit och kollat på flera avsnitt av Schulman show. Vet inte varför jag inte kollat på det förut. Kollade på nåt avsnitt i början, men det kanske var tråkiga gäster så att jag inte fastnade för det. Men nu kollar jag bara på de avsnitten med bäst gäster, såklart.
Är himla trött ikväll också, förstår inte varför. Hade egentligen velat gå och lägga mig redan klockan åtta, men det känns inte helt okej en fredagkväll. Men nu är ju faktiskt klockan halv tio, då kanske man kan få gå och lägga sig utan att skämmas alltför mycket. Särskilt som jag ska upp och jobba imorgon. Visserligen ska jag inte gå upp förrän typ halv tio, men ändå, hehe. Är man trött så ska man sova, så det så.

Mama, who bore me

Började dagen med morgonpromenad i solen, mycket skönt. Känns som en bra vana att gå ut direkt när man klivit upp ur sängen. Sen blev det frukost, och sen direkt iväg till mitt premiärpass på Friskis. Är mycket nöjd med gymmet, kommer nog till och med fortsätta ha kort där i höst! många bra maskiner, och jäkligt bekväma att sitta i. dessutom bra fria vikter för männsikor med klena armar, som jag. Mycket bra, mycket bra! En timma och en kvart var jag där, good girl. Efter gympasset åkte jag upp till H&M och utnyttjade mina rabatter. Kom hem med en jeansblå blus och en svartvit maxiklänning. Trodde aldrig att jag skulle passa i långklänning, men den satt faktiskt riktigt bra. Jobbigt bara att den är flera centimeter för lång, men det går ju alltid att ordna. Nöjd med köpen i alla fall! På hemvägen köpte jag med mig en liter jordgubbar, mums.

Resten av dagen då? I don't know. Städa lite kanske, kommer inte ha tid med det på flera dagar. Jobbar helgen plus måndag och tisdag. Annars nada I suppose.

Failure

Ahmen vafan Europa.. Hur kunde Anna Bergendahl inte gå vidare? Katastrof! Anna var verkligen värd det ikväll. Dock många bra låtar som gick vidare. Men vad trist att Sverige inte får vara med i stora finalen på lördag. Skit.

Leker med min iPod. Finns så många bra och användbara appar! Har laddat ner ett par spel, och en massa radiotjänster. Och såklart Facebook. Undrar om det finns nån app för blogg.se? Förmodligen inte, men ska kolla.

Trodde inte jag skulle vara trött ikväll, eftersom jag ändå sov typ sex timmar idag. Men jag är faktiskt trött, så ska strax gå och sova. Kommer nog dock vakna tidigt imorgon, men det gör ingenting. Ska försöka komma iväg och träna, antingen simma eller gymma.


Ingen finalplats för Anna ikväll.

New York

Har nu varit på premiären av Sex and the City 2. Fabulous! Jag tror nog att den var bättre än ettan. Ettan var ju så dyster, tvåan är glad! Samantha var störtskön som vanligt, och Miranda var sitt bästa jag ever. Dessutom var Liza Minelli med i filmen, och hon var sjukt cool! Very good. Kändes inte ens att filmen var hela två och en halv timma lång. Kanske ettan också var, men ändå.

Sitter och kollar på Eurovision Song Contest, Anna Bergendahl är ju med idag. Hon körde nyss, och detta var helt klart hennes bästa framträdande hittills. Även om hon uttalade "stand" lite konstig några gånger. Det syntes verkligen att hon njöt av att stå på scen, och jag tror absolut att hon går vidare till stora finalen. Israel kommer bli ett stort hot, och många andra låtar har faktiskt varit bra hittills. Visserligen bara sju som kört, men ändå. Ahwell, detta är vad min kväll kommer bestå av.



That ain't what you got

Oh, mama.. Har sovit sen typ tio imorse, gud så skönt. Fast kommer säkert somna fint ikväll ändå, hehe.

Blev en sväng in på Mediamarkt, var ingen kö alls, och gick rätt fort i köerna till kassorna också. Äntligen har jag min älskade Ipod touch! 899 spänn, det är nästan löjligt billigt, och det är samma pris som på Elgiganten. Himla stor affär i alla fall, kommer säkert bli där man åker och handlar all elektronik. Massa bra grejer! Och så jobbar ju Anna där! (:

Nu har jag i alla fall då som sagt försökt ta igen nattens uteblvina sömn. Väntar just nu på mat, och sen är det dags att börja göra sig iordning för att åka in till stan och gå på premiären av Sex and the City 2! Yay! Ska gå med Nadine, flera år sen jag ens såg henne tror jag. Där ser man vad en liten "annons" på Facebook kan göra, hehe.



Crazy night

Blev ett väldigt spontant besök på Elgiganten Megastore inatt. Så himla wierd. Hade tänkt åka till den gamla affären där det var utförsäljning, men när vi kom dit så fick vi inte gå in för att det var fullt och de skulle snart stänga. Så då åkte vi till Megastore som skulle öppna klockan tolv. Var hur mycket folk som helst, flera tusen! Att det kan vara en sån rush till en elektronikaffär mitt i natten! Vi var ändå optimistiska och tänkte att vi nog inte skulle behöva köa längre än två timmar, men tji fick vi. Sex timmar tog det! Kön gick sjukt segt, speciellt på slutet. Detta var ju inte alls planerat, och jag fick dåligt samvete för att jag lämnat Spike hemma själv så länge, så jag åkte faktiskt hem utan att ens ha gått in i affären. Men var nästan framme. Blev så himla kallt att stå där också, var typ bara sex grader ute inatt. Tur att det var fint väder i alla fall. Fast i och för sig hade man nog inte ens köat om det regnat. Jaja. Det var faktiskt kul också, var jag, Tommy och Hannes. Men shit vad jag har ont i kroppen nu, går som en gammal tant. Om nån timma ska jag väl åka och hämta grabbarna. Då hoppas jag att de köpt en Ipod touch till mig, och att vi sen åker och käkar på Max! Och ja, det kändes rätt värdelöst att ha köat hela natten och inte ens gått in, men jag tyckte så synd om Spike som var ensam hemma. Ahwell. Han överlevde, och nu är jag hemma i värmen.

Aaaaaj!

Alltså, är det bara jag, eller är det inte ett ganska misslyckat tandläkarbesök om man går därifrån med jättesmärta i en tand man inte kände något av förut? Min framtand ilar så in i bängen, går inte ens att andas med munnen, och att dricka annat än ur sugrör är det inte tal om. Och så kan det tydligen vara i två veckor framöver..?! Gah. Hoppas det känns bättre imorgon, annars blir det två jobbiga veckor..

Spike har hittat ny leksak

foto0359 (MMS)

Spike har hittat ny leksak


I always end up hurting you

Har varit hos tandläkaren. Det var inte särskilt skojigt, men det är det väl aldrig. Men stort plus i kanten att tandläkaren var en snygg ung man i typ tjugofemårsåldern! Och så fixade vi hela fyra tänder idag, så kanske bara behöver gå dit ett par gånger till. Fast dyrt blev det. Mycket dyrt. Nästan 3 000. Varför kan inte tandvård gå under vanliga vården? Lite väl dyrt, så att säga. Och så kommer det tydligen ila en massa i ena lagningen, shit vad kul.

Hämtade ut mitt träningskort på Friskis idag! Tyvärr är jag ju sjuk, så blir nog ingen träningen den här veckan, men hoppas att det är ett bra ställe att gymma på i alla fall.

Fick hem min beställning från H&M förut, yay! Försökte hitta bilder från hemsidan, men icke. Men i alla fall så var det en svart strandtunika med guldpärlor vid ringningen, blir perfekt på semestern! Och så ett par vita shorts med smala blå ränder, samt en lila mockaväska som endast kostade femtio kronor! Hell yeah. Hoppas jag hinner få CSN för sommarkursen innan räkningen kommer bara, även om det inte kommer gå på mer än 300 kronor.

När jag kom hem efter tentan i förmiddags kraschade jag i soffan. Sov från tolv till halv tre. Det hjälpte verkligen mot min sjuka, mycket piggare nu. Mest bara huvudvärk och tryck i bihålorna, jag står ut. Vill ju inte låta träningen bli lidande för lite förkylning, så när solen tittade fram tog jag med mig Spike och gick ut i Hjärsta en halvtimma. Hur skönt som helst, och det är så mycket trevligare att gå ut när det är sol och sommar ute.

Nu ska jag snart få mat, och sen är det tvätt som gäller. Sen bara chill ikväll. Yeah!

My heart can't possibly break

Jo, men godmorgon. Gah. Kändes väldigt ovant att gå upp strax efter sex. Jag är bortskämd med sömn.
Har blivit sjuk inatt, känns ju sådär. Inte så farligt dock, men illa nog.

Idag är det som sagt tenta, terminens sista. Uppsatstenta. Ska sitta i fem timmar och skriva uppsats. Döh. Hoppas inspirationen infinner sig snabbt, är ju inte helt lätt att skriva en uppsats bara sådär. Har i alla fall fått ämnena redan, alltid något.

Ska till tandläkaren idag, äntligen börja laga några av de andra tänderna. Hade egentligen velat avboka eftersom jag är sjuk, men får nog betala ändå då, så får väl gå dit i alla fall. Kuljul att jag ska börja betala för tänderna nu. Tur att jag lagt undan pengar för alla tänder redan, annars hade jag inte haft råd just nu.

Higher and higher

Har varit på mycket trevlig avslutning/grillkväll med kören. Det går att grilla fastän det regnar! Kom precis hem. Himlans trött, och börjar känna av bihålorna igen. Hoppas det är falskt alarm. Måste sova nu, ska upp och ha terminens sista tenta imorgon, yay!

Where is the love?

Fan vad sugigt det är att vi bara får ett halvt studiebidrag i maj. 4 000 kommer man inte långt med när ens fasta utgifter ligger där nånstans. Tur att jag har pengar undanlagda, och att jag förhoppningsvis får pengar för sommarkursen snart. Hm. Annars får jag väl försöka att verkligen hushålla med pengarna. Men imorgon blir det i alla fall ett besök på H&M; får återigen handla för 300 kronor och få 50 kronor i rabatt, plus att jag har en check värd 100 kronor!

Hade tänkt åka och simma idag, men jag hittade inte mina bikinitrosor. Where can they be? Får väl köpa nya. Lite jobbigt att simma utan trosor liksom..

I can't seem to get it right

Alltså.. Är det bara jag som tycker att det är lite tragiskt att det är minst femton grader kallare idag än det var förra veckan? Regnet i sig kan jag leva med, men jag vill inte behöva ta på mig vinterjackan igen..

Började dagen med en morgonpromenad i regnet. Det ska bli min nya grej, och inte bara när jag jobbar, utan alltid när jag har tid på morgonen. Himla skönt faktiskt. Enda kruxet är att jag är så hungrig på morgnarna, men jag vill ju ut innan frukost eftersom det tydligen ska ge mer. Whatever.
När jag kom in igen, med en mycket blöt och skitig hund, ringde de från Fritidsresor och sa att vårt flyg från Örebro blivit inställt på grund av för få resenärer. Sug, sa jag. Vi fick välja mellan att åka samma dag, men att då åka från Landvetter, eller att åka lördagen före eller efter ordninarie avgång från Arlanda. Efter lite diskussion med Hannes och Carin, som vi ska resa med, så kom vi fram till att det är för långt och jobbigt att åka till Landvetter, och lördagen efter kunde inte de, så det blev helt enkelt så att vi åker den tjugofjärde juli istället för den tjugoåttonde. Lite synd eftersom mamma och pappa flyttar då, men jag får väl hjälpa till innan istället. Nu blev det ju som det blev liksom. Lite jobbigt dock att det inte blev från Örebro, för det var ju därför vi valde just denna resa. Men vi orkar inte krångla och boka om en ny resa.

Ikväll är det avslutning med kören. Vi ska grilla hemma hos Bea och Samuel i Adolfsberg. Känns väl sådär lagom peppande i regnet. Är egentligen inte sugen alls, men det blir säkert kul när jag väl är där. Jobbigt att ta sig dit bara. Hade det inte regnat så förbannat hade jag cyklat. Visserligen har jag komplett regnställ, men jag vill väl inte komma dit och vara helt svettig och äcklig. Får bli buss. Jobbigt bara att det inte är nån samtrafik längre, så man får vänta så himla länge på bussarna. Men men.

Sex and the City

Dokumentär om Sex and the City 2 på trean. Åååh, man blir ju inte lite sugen på att se den! Hoppas nån vill gå med mig i veckan. I love those girls!


Miranda, Samantha, Carrie och Charlotte

Nobody said it was easy

Känns alltid skönt att vakna tidigt när man har en tid att passa. Ska åka hemifrån strax före ett, och vaknade vid nio. Himlans bra att jag vaknade i tid, för det gjorde att jag hade tid att ta en morgonpormenad med Spike. Det ska vara min nya grej om jag jobbar; morgonpromenad. Oavsett väder. Eftersom jag har extra mycket tid idag ska jag klämma in lite pilates också, måste bara låta frukosten smälta undan lite. Man ska väl inte låta träningen lida bara för att man jobbar?

I've had the time of my life

Mycket mysigt med barnkalas! Casper fick sjukt mycket grejer, och han verkade väldigt nöjd. Av mig och Tommy fick han en slajmig tusenfoting och en grävskopa. Dagens favorit var helt klart snickarlådan han fick av Zinkgruvan; han gick runt med sågen hela eftermiddagen! Fast han blev tvungen att lägga bort den ett tag när mamma och Marcus kom med sina presenter; en massa grejer som mamma sparat efter Marcus! Bland annat en hel kartong med bilar och grejer, och ett bilgarage. Tur att han är så liten att han förmodligen kommer att ha glömt bort detta tills nästa födelsedag; lär vara svårt att toppa!

Anna var här förut. Vi kollade på Bara Bea, så himla skön film! Som jag sagt förut är det en slags norsk föregångare till Linas kvällsbok, så gillar man den gillar man absolut Bara Bea också. Extra kul att det är på norska, hehe..
Följde med Anna en sväng när hon åkte hem. Spike fick såklart följa med ut. Var så himla skönt att vara ute och gå, hade kunnat gå hur länge som helst, men var tvungen att gå hem och ta tag i tvätten. Borde gå ut mer på kvällarna!

Ska faktiskt jobba imorgon, hallelujah. Inte för att det är så himla lattjo att jobba på vardagar, men ändå skönt att få jobba in lite pengar. Plus att det är ganska drygt att bara dra runt hemma under veckorna, dock skönt. Börjar klockan två, så det är nice. Blir lika många timmar som när jag jobbar helg, mycket mer uthärdligt! Och jag slipper jobba med tanten, hon är läskig.

Nu ska jag faktiskt ta mig ett till pilatespass, så skönt att göra det innan man ska sova! Två pass på samma dag, hell yeah!

I could change, change, ch-cha-change

En sak som är väldigt bra med att vara ledig är att det finns massor med tid till att träna. Det finns liksom inga ursäkter till att inte göra det, och eftersom jag inte har något att göra så kan jag ju inte skylla på att jag är för trött. Visserligen är jag inne i en period av extrem trötthet, men ändå.
Nu har äntligen Haga öppnat bassängen igen, så nu kan jag börja simma igen, yay! Så mycket bättre när man kan variera träningen, då blir det inte lika tråkigt eller jobbigt. Fixade gymkort på Friskis idag också, så nu kan jag inte heller skylla på att det är för långt och omständigt att åka till gymmet om jag inte har skola. Så himla bra. Kan börja träna där på onsdag.
Det är så skönt att kunna få in träningen på rutin, och som sagt är det roligare när man har flera saker att välja på. För mig blir det en blandning av promenader, gym, pilates hemma, och så simning. Allsidigt och bra. Ibland kanske jag även kan få in lite intervallträning ute. Svårast är att få till konditionsträning, för det tycker jag är så himla tråkigt. Fast försöker springa på gymmet i alla fall, och nu när jag kan simma så blir ju det också intervallträning, men ändå.
Jaja, i alla fall försöker jag hålla mig vältränad, även om jag fortfarande väger sju ton!

I've created a monster

Har börjat dagen med lite pilates. Skön start på dagen! Nu ska jag käka lite frukost, och sen duscha. Har inte tvättat håret på typ fyra dagar, disgusting.. Men det är ju bra att låta håret vila lite ibland!

Idag blir det kalas hos Casper, han fyller två i veckan. Stora killen! Har dock inte köpt någon present än, så måste göra det innan jag åker dit. Tror att jag kanske får åka upp till stan när det öppnar och fixa det, för jag behöver även springa in på H&M och fixa lite grejer, och jag tror inte Tommy har nån lust att springa över hela stan sen. Så kan vi åka direkt dit sen, måste åka buss på grund av Tommys mage. Fast han är mycket bättre nu i alla fall!

Ikväll kommer Anna hit! Var sjukt länge sen vi sågs. Har laddat ner Bara Bea, som är som en norsk version av Linas kvällsbok. Hoppas på många skratt!

I'm not in control

Blev filmkväll hos Hannes och Carin. Kollade på Monsters vs Aliens, och sen ett specialavsnitt av Family Guy som var som Star Wars. Alla var helt sega, Carin somnade till och med. Jag höll mig uppe med cola, riktig cola. Det är som alla säger; har man en gång börjat med light så tycker man att vanlig cola är jättesöt. Dock mycket god!
Regnade när vi åkte hem, och självklart hade vi inga jackor på oss. Tur att vi cyklade, och att vi hade nära hem. Spike blev som vanligt helt till sig när vi kom hem, men eftersom det regnade vägrade han att gå ut och kissa. Han är som en katt, vill inte bli blöt. Han hoppar till och med över vattenpölar. Ganska bra i och för sig.
Nu blir det sova. Kalas hos Casper, och ytterligare en filmkväll (denna gången med Anna) står på schemat imorgon.



On this day keep calling

Blev en sväng till Marieberg på eftermiddagen, Tommy skulle hämta ett spel som han beställt. Jag hade tänkt köpa en tröja på Bik Bok, men den fanns inte där. Menmen, kunde i alla fall säga till på jobbet att jag kan jobba i veckan. Har ju bara en tenta kvar, sen är det officiellt lov. Wellwell. Köpte lite fler såna där tandhugiengodisar till Spike, han älskar dem. Han har fått för sig att de är leksaker, så han leker verkligen med dem innan han äter upp dem. Söten.

Blir inget Clarion ikväll, dock ska vi över till Hannes och Carin och hitta på nåt skoj. Blir nog nice! Kommer suga stenhårt när de flyttar till Uppsala; vem ska vi då chilla med på kvällarna?

Showers, they fall

Åh, vilken underbar försommarmorgon vi har nu! Borta är kvalmigheten och luftfuktigheten, nu är det bara skönt ute! Verkar dock bli molnigt idag också, men strunt samma.

Vet inte riktigt vad som händer idag, beror lite på hur Tommy känner sig idag. Det enda jag vet med säkerhet är att jag har tvättid i eftermiddag. How fun.. Annars tror jag det blir lika lugnt idag som alla andra dagar. Eventuellt blir det lite barhäng på Clarion Hotel ikväll, men vi får se som sagt. Får åtminstone passa på att sitta på balkongen, och gå ut på en skön promenad!

Somebody, please, slow me down

Alltså.. Är det bara för mig som veckorna flyger fram? Alltså, på riktigt?
Jag vet inte vart tiden tar vägen. Tycker inte att jag har särskilt mycket att göra, och det brukar väl ändå vara då det går som segast?
Jag tyckte att det var igår som jag satt på cykeln på väg in till stan och frågade mig om man kunde räkna det som mitten av maj om det var den tionde. Nu är det den tjugoförsta, och det är i slutet av maj!
Maj har nog gått allra snabbast. Jag tycker bara att det är positivt att tiden går fort, för jag har så mycket att se fram emot, bland annat hela två utlandsresor i sommar. Men det är ändå lite läskigt. Emmy Rossum har verkligen en poäng i Slow me down.



Racing, and rushing, and running in circles
Moving so fast I'm forgetting my purpose
Blur of the traffic is sending me spinning
I'm getting nowhere
My head and my heart are colliding, chaotic
Pace of the world, I just wish I could stop it
Try to appear like I've got it together
I'm falling apart

Save me
Somebody, take my hand and lead me
Slow me down
Don't let love pass me by
Just show me how
'Cause I'm ready to fall
Slow me down
Don't let me live a lie
Before my life flies by
I need you to slow me down

Sometimes I feel that I might disappear in the blur of fast-forward
I falter again
Forgetting to breathe
I need to sleep
I'm getting nowhere
All that I've missed I see in the reflection
Passed me while I wasn't paying attention
Tired of rushing, racing and running
I'm falling apart

Tell me
Oh, won't you take my hand and lead me?
Slow me down
Don't let love pass me by
Just show me how
'Cause I'm ready to fall
Slow me down
Don't let me live a lie
Before my life flies by
I need you to slow me down

The noise of the world is getting me caught up
Chasing the clock and I wish I could stop it
Just need to breathe
Somebody, please, slow me down

Sommarnatt

Jag älskar den här tiden på året. Det är nu man uppskattar solen, värmen, dofterna- ja, allt- som bäst. Jag bryr mig inte om att det är stora regnmoln på himlen, eller att det egentligen är alldeles för varmt för mig; jag bara älskar det ändå!
Jag älskar ljumma vindar. Att strosa fram längs vägar i villaområden med väldoftande, prunkande trädgårdar.
Jag älskar att gå ner till busshållsplatsen, där det växer en stor häggbuske som blommar för fullt. Att ha på mig sandaler och gå över en gräsmatta och känna grässtråna mot tårna.
Jag älskar doften av grillat, av växtlighet, av rinnande vattenk, av regnvåt asfalt. Att kunna vara ute på kvällen utan att behöva ta på sig en massa ytterkläder.
Jag älskar det vi har nu.

Why is there pain

Hallihallå. Alla överlevde gårdagens åskoväder? Bra, då kör vi!

Skulle egentligen, på Tommys initiativ, cykla till Marieberg idag, men det fick ställas in. Tommy har nämligen åkt på en läskig infektion i navelområdet som gör att han varken kan sitta, ligga eller stå utan att ha ont. Förmodligen har detta orsakats av att Spike har slickat honom i naveln. Scary! Men det går förhoppningsvis över av en kur penicillin. I alla fall får jag VAS:a idag (vård av sambo), men det passar mig bra, för jag är slö idag.

Så sjukt kvalmigt och klibbigt ute, går knappt att vara utomhus. Jättevarmt inne i lägenheten, trots att balkongdörren står på vid gavel. Försökte öppna fönstret i sovrummet förut, men det resulterade bara i att fönstret slog upp och slog sönder vår fina lampa. Fats nu börjar det visst blåsa lite mer, så kanske går att gå ut på promenad sen.

SMS-inlägg

foto0351 (MMS)


My senses tell me to stop

Har varit ute på en lång, skön promenad med Tommy och Spike. Vi stannade och busade flera gånger, och så köpte vi glass och satte oss utanför Svampen. Allt som allt var vi ute i en och en halv timma, sköna soltimmar!

Denna goding fick jag förresten med mig hem ifrån Gina idag. Snygg att ha bara som den är, knäppt eller oknäppt, men allra snyggast till shorts och linne, knuten under bysten och med upprullade ärmar!


Nattligt besök

Mycket trevligt med vårrus igår! Kunde inte ha varit bättre väder, helt underbart.
Den i min körgrupp som också bara skulle gå blev sjuk, så jag fick gå själv. Fast precis i starten hittade jag mitt gamla jobbgäng, så gick med dem en stund, tills jag kände att jag ville gå snabbt istället. Gick på som tusan, var faktiskt riktigt jobbigt, blev riktig power-walk. Kom in på ca 50 minuter, men då hade jag som sagt gått ganska makligt i början, och dessutom var det stopp här och där. Men jag brydde mig inte om tiden; jag ville bara inte låta mina lagkamrater vänta i all evighet.
Massa gotti i picknickkorgen, vi åt oss supermätta.
Åkte hemåt med Sara, skiljdes vid OP. Just då ringde Mirjam och hade lite smått panik för att hon hade tappat sin hemnyckel, och hennes roomie var i Skåne. Så hon fick sova här inatt. Kändes väldigt ovant, jag har inte haft någon sovandes hemma hos mig på åratal! Men det var trevligt! Som tur är så fick hon tag på sin vicevärd, som snabbt kunde komma och låsa upp nu på morgonen.

Idag då? Fortsätta städningen som jag inte hann klart med igår. Och så ska jag upp på stan och uträtta lite ärenden. Och idag är det ju så himla fint väder, så får väl passa på att sitta ute! Och ta en skön promenad med lillen såklart.

My leg is bleeding

Fick helt plötsligt samtal från Hannes och Carin förut. Hannes fötter mådde inget bra, så de hade beslutat att avbryta sin vandring redan idag. Följaktligen fick vi slänga oss in i bilen och åka och hämta dem i Digerberget. Nu när vi kommit hem är jag så hungrig att jag tror jag dör, och när det blir så finns det bara en sak att göra; beställa kebab. Jag vet, jag skulle inte, men nöden har ingen lag. Det vet jag att jag håller mig mätt på länge. Kan ju försöka inbilla mig att jag går bort den på Vårruset idag..

Like last night wasn't such a good night

Hejsanhoppsanlillebror.

Idag är det ännu en dag. Såattsäga. Skönt med värme, men hade ju varit kul om solen tittat fram också. Men man ska absolut inte klaga nu när sommaren äntligen är på intåg!

Så, vad händer idag då? Tja, inte supermycket. Lite som alla andra dagar. Måste i alla fall städa och diska, alltid lika skojsigt. Not. Och så ikväll är det då Vårruset. Ska bli kul! Däremellan ska jag få in en långtur med Spike, han är lite rastlös.

I want your lovin'

Åh, underbart med konsert! Och för en gångs skull var jag inte ens nervös, trots två solon. I'm making progress with my stage-fright! Gick i alla fall superbra på konserten, på sista låten (Oh, happy day som jag hade solo på) stod många i publiken upp och dansade. Riktigt kul! Och bihålorna och huvudet blev mycket bättre, som alltid när jag sjunger. Bästa medicinen ever!

Efter konserten tog jag mig en promenad hem med Hanna och Klara, trots att jag hade cykel med mig. Mycket skönt! Älskar värmen.

Råkade visst bli övertalad att köra Vårruset imorgon. Vi är ett par stycken från kören som ska gå och springa, och de hade en plats över, så jag kände att what the heck. Har visserligen börjat bli förkyld, men jag kan ju faktiskt gå. Blir nog trevligt! Hoppas det är okej väder, att det i alla fall inte regnar.

I've got a feeling

Idag gick vi upp tidigt för att skjutsa Hannes och Carin till Uskavi. De ska nämligen vandra i Bergslagen i några dagar. Vuxet. Vi ska vara kattvakt så länge, och så får vi låna bilen hur mycket vi vill, yay.

Vaknade med värk i bihålorna imorse, så när vi kom hem från Uskavi gick jag direkt och la mig och sov i soffan. Mer än tre timmar, fett nice. Men nu är det hög tid att gå upp, måste käka innan jag åker till Frälsis, ska vara där klockan fem. Helst skulle jag vilja hämta ut mitt pass innan, men jag tror jag tar det imorgon.

Har ju då vårkonsert med kören idag. Ska bli kul, fast förutsättningarna kunde ju vara bättre, med tanke på att jag inte mår toppen idag. Men har i alla fall inga halsproblem, så själva sjungandet ska det väl inte vara några problem med. Förhoppningsvis. Klockan sju på Frälsis är det i alla fall, komkom!

Tre låtar som gör mig happy just nu



Parodi på Black Eyed Peas "I gotta feeling". Tycker den här nästan är bättre än originalet!


The Veronicas - Untouched. Så sjukt peppande låt!


Emmy Rossum - Slow me down. Skittråkig video, men jag älskar låten! Har kört den på repeat hela helgen.

The blurr of fast-forward

Men tänka sig vilket fint väder vi fick sådär på eftermiddagen! Det gillar jag. Att det över huvud taget är varmt fastän det är mulet som tusan är ju en toppengrej i sig; när det så tillkommer sol på det är det ju nästan för bra för att vara sant.

Vi tog oss en cykeltur till Lager157. Hade tänkt köpa chinos, eftersom man fick köpa två par för 150 kronor, men hittade inga som passade. Får köpa nån annanstans. Men köpte istället en klassisk I love NY-tisha, en vit tunika som jag ska ha på konserten imorgon, och sen ett par svarta Rayban-kopior. Hell yeah!

På hemvägen åkte vi in på Hund&Kattspecialisten och köpte en tuggleksak som piper och ser ut som en rosa igelkott, en krokodilgodis som är bra för tänderna, samt en ID-bricka, alltihop till Spike. Han blev jätteglad när han fick godiset och leksaken; ID-brickan struntade han fullständigt i. Men den är jättefin!




I feel so untouched

Kändes lite ovant att väckas av alarm tidigt imorse, trots att det bara var en vecka sen. Fast känns inte så jobbigt när man vet att detta i stort sett sista gången innan sommaren.
Har sista föreläsningen idag. I fyrtiofem minuter. Om att skriva uppsats. Värt. Jag går endast för att se om det är nån viktig information om uppsatstentan, terminens sista tenta, som är den tjugosjätte. Men det kan vara lite värt att åka dit också eftersom jag ändå vill till gymmet. Kanske är sista gången där idag, innan jag byter till Friskis över sommaren. Yes. Let's go.

Slow me down

Fruktansvärt seg dag på jobbet. Inget folk alls, hade nada att göra. Gick assegt. Ahwell.

Har varit och handlat. Jag ska försöka leva ordentligt och nyttigt nästa vecka, så köpte en massa nyttiga snacks, a.k.a plommon, vindruvor och blodgrape. Inga chips här inte! Och så massa så jag kan äta sallad, åtminstone i två omgångar. Hell yeah!

Nu blir det tacos för andra dagen i rad, och sen ska jag chilla gärnet ikväll. Äta upp mina sista chips innan nyttighetsveckan, haha.

Nostalgia

Åh, en sån fantastisk kväll jag har haft!
Stressade hem efter jobbet. Var hemma i tio minuter, då jag hann duscha, bättra på sminket och välja kläder (första bästa), och sen iväg till Majorsgatan där nästan alla tjejer från nian befann sig. Vi dukade upp tacos ute i solen (verkligen rätt läge för sommaren att komma!), och när vi var mätta gick vi in och snackade så som bara tjejer kan. Man kunde knappt tro att det var fem år sen vi gick ur nian, det kändes som igår. Förutom att man inte längre hade koll på vad alla haft för sig.
Sen blev det Frimis. Jag hade bilen så var jag nykter, men eftersom Ericas kille jobbade i baren så fick jag gratis alkoholfria drinkar som var helt sjukt goda! Oh, mumma. Och tänka sig; jag hade askul på krogen! För en gångs skull. Tror att vädret gjorde sitt till. Eftersom man nu kunde hålla till på uteserveringen blev det inte lika mycket folk inomhus, och då var det faktiskt kul på dansgolvet, eftersom man inte behövder trängas. Bra musik var det också, allt var verkligen på topp! Om krogen alltid var såhär kul skulle jag gå ut varje helg, banne mig.
Tack så himla mycket ni tjejer som var med ikväll, och extra tack till Sara och Erica som styrde upp klassåterträffen!

We are not what you think we are

Idag är det jobb som gäller. Hoppas det är full rulle, så att dagen går fort. Gör oftast det, men ändå.
Innan jobbet ska jag åka till Skopunkten och se om jag kan hitta några snygga sommarskor! Helst minst ett par med kilklack. Och så måste jag köpa strumpbyxor.. Fast inte på Skopunkten då. Nån annanstans. Typ H&M. Är ju tjejfest med Vasa-tjejerna ikväll, skoj! Ingen aning om vad jag ska ha på mig, kommer få stressa dit efter jobbet. Tur att jag har bil!

Down the beaten path

Blev en sväng till Sätra gränd igen, fast bara en snabbis. Eftersom arbetsledaren (=pappa) inte var där så blev det inte så mycket gjort, bara lite målning i the walk-in closet. Fick med mig bilen hem, nice. Passade på att åka till Maxi. Jag ville ha revbensspjäll, men det fanns inte. Köpte en Ben & Jerry för en gångs skull, men lyckades glömma den i kassan. Jäkla skit. Orkar inte åka tillbaka och köpa/få ny. Eftersom jag varken fick glass eller revben råkade det bli kebab igen. Den tredje på sju dagar. Mycket illa! Jag känner mig inte särskilt fräsch. Men vad göra när jag äntligen hittat en som är så god att jag dör lite varje gång jag äter den? Hm. Känner att det får bli en liten "detox" i nästa vecka. Bara äta bra saker. Typ sallad och fullkorn. Känner att kroppen behöver det. Men den här veckan ville den ha fett, och det fick den. Så gör jag; jag ger kroppen det den vill ha. Fast ibland kanske det går till överdrift, men ändå. Gläder mig i alla fall åt att jag inte har köpt godis på hur länge som helst! Inte ens sugen. Dock mer chips. Damnit. Men som sagt; nästa vecka nya tag! Och jag har varit jätteduktig med träningen i flera veckor! (:

Take a leap of faith

Godmorgon. Är det bara jag som tycker att det kan sluta regna nu, så att vi kan få riktigt majväder?

Idag tar jag mig i kragen och åker till gymmet. Benen får vara hur stela de vill. Om jag tar bussen kommer det nog gå lättare i alla fall. Detta blir nog en av de sista gångerna jag gymmar på universitetet, åtminstone till i höst. Det blir liksom inte av att jag åker dit om jag inte redan har ärende dit, lite väl långt. Ska istället skaffa på Friskis över sommaren, sen får vi se om jag blir kvar där, eller om jag kör på uni igen. Yeahyeah.

Löning idag, yay. Fick ut 4 000, super! Dubbelt så mycket som en vanlig månad, gilla.

Roomservice

Trotsade regnet förut, och cyklade till mammas och pappas nya hus i Adolfsberg, och hjälpte dem med att riva ner tapeter. Kommer nog bli jättefint i huset när det blir klart. Förmodligen åker jag dit en sväng imorgon också, faktiskt ganska kul att renovera. Så länge jag slipper göra det hela tiden, hehe.

Nu ska vi iväg till Hannes och Carin och spela spel. Börjar bli en vana! (:





Nä..

..det blir inget av den här dagen. Jag är nog fasen lite bakfull ändå, trots att jag bara drack fyra 4,5:or. Fast det kan ju vara vädret också. Inte så peppande direkt. Har bestämt mig att ta helg idag, så bega mig till macken för att köpa chips och cola light. Det är obligatoriskt dagen efter utgång. Beach 2010, vad är det?

When it rain, rain, rain

Som vanligt efter en utekväll vaknade jag tidigt idag. Om klockan nio får räknas som tidigt. Pissväder idag också. Vill åka och simma, men på Hagas hemsida står det att bassängen fortfarande är avstängd. Bajs. Känner inte för gymmet, känns inte som att jag kommer göra ett bra pass idag. Dessutom pallar jag inte att åka dit i regnet. Visst, jag har regnställ, men ändå.. Nä, tror det blir hemmaträning idag. Lite pilates och lite hundpromenad. Annars då? Inte ett jäkla dugg.

Pissväder

Kul me tjejfest! Fast självklart började det hällregna när vi gick till Strömpis.. Dyngsur jacka; check! Tur att det är vår, så att man inte behövde frysa ihjäl. Dock sög Strömpan. Typ. Eller så var det bara det att alla inte kom in, det blev bara fel. Slutade i alla fall med att alla dragit vid tolv, och att Camilla kom med mig hem, eftersom hennes skjuts skulle komma vid två. Ahwell, skönt att få sova ut imorgon i alla fall, och eftersom jag knappt ens blev berusad så hoppas jag på en dag utan bakfylla. Yeah.

Tjejfest

Är pimpad och klar inför kvällens tjejfest och utgång! Kommer nog bli jättekul, trots att vi bara är sex stycken. Lite gamla Torget-tjejer och så, nice!
Som vanligt hade jag problem att hitta skor att ha till kvällen. Alltför öppna skor kändes lite för somrigt, fötterna är inte i högform för ordentliga klackar, och lågskor känns trist. Till sist bestämde jag mig för mina platåpumps i ljusbrunt skinn. De är faktiskt rätt sköna, fast enda gången jag använt dem så fick jag rejäla skoskav. Men nu känns de ingådda i alla fall, tar med mig plåster och ballerinaskor för en eventuell kris.
Övrig outfit? Blir ingen bild, för kan typ inte ta en.. Blah. Ja, men ni får föreställa er; rosa skjorttunika med svart lackskärp i midjan, svarta spetsleggings, samt "diamant"-örhängen, ringen jag köpte igår och långt halsband med hjärtberlock.

Okänd beundrare?

Fick en Anthon Berg-chokladkaka med posten idag. Står ingen avsändare, mer än att det är från någon slags kundtjänst och dess adress. När jag sökte på adressen stod det ingenting där heller. Moget att inte skiva avsändare? Det kan ju inte bara vara något random företag som skickar ut choklad? Eller? Törs man äta den? :O

Sick and tired of always being sick and tired

Alltså.. Jag vaknade tjugo över elva idag. Och somnade strax efter tolv igår. Har alltså sovit i mer än elva timmar i sträck. How peculiar. Alltså, okej att jag brukar sova många timmar per natt, men detta är ju nästan löjligt. Fast mycket skönt. Dock kändes det som att det var alldeles för sent att vakna då. Inte för att jag egentligen har så mycket att göra idag, men ändå. Snart eftermiddag för tusan.
Hade tänkt åka till gymmet idag, men mina ben är som stockar, så det kommer nog inte ge så mycket. Får nog bli promenad istället, hoppas det inte ska regna alldeles för mycket idag.
Ska faktiskt ut ikväll, en helt vanlig onsdag. Det var längesen. Blir förfest hemma hos Emelia, och sen Strömpis, yay! Ingen aning om vilka som kommer, men det blir nog kul! Men ger mig tusan på att de ringer från jobbet imorgon och vill att jag kommer jättetidigt eller nåt. Bara för att.

P.S. Klarade grammatiktentan, yaaaay! D.S.

Hosianna i höjden

Åkte lite tidigare till kören, så gick en snabbis på stan. Jag vet, jag har redan varit där idag, men nu gick jag faktiskt in i andra affärer. Fyndade smycken på Bik Bok; en ganska stor ring med blommönster i strass, och så ett par supersöta örhängen i form av rosa strassjordgubbar. Totalt pris 73 kronor, det kallar jag fynd! Dock lämnade ringen blågröna fläckar på fingret redan efter en timma, men det får jag väl stå ut med. Får köra på med lite genomskinligt nagellack, så kanske det i alla fall inte färgar av sig mer.

Gick jättebra på kören idag, kände att jag gjorde bra ifrån mig. Äntligen. Känns bra inför konserten. Nästa tisdag, klockan nitton på Frälsis! Det kommer bli grymt.

Spike blev helt överlycklig när jag kom hem idag. Han hörde mig redan när jag parkerade cykeln, eftersom balkongen var öppen. Så han började skälla glatt, och sprang sen till dörren. Tommy öppnade åt honom, så han sprang ner och mötte mig i porten. Gulleplutten! <3

Skulle få resultatet av grammatiktentan idag. Klockan sju fick vi mejl som sa att Legl snart var klar, men att hon behövde några timmar till. Skulle garanterat komma ut idag. Jo, men då säger jag att du officiellt har tjugosju minuter på dig. Känn ingen press..

Stop calling

En helt ledig dag, gud så skönt! Särskilt när solen skiner. Fast inte ska jag ligga på latsidan bara för att jag är ledig; nåväl, inte hela dagen i alla fall. Har faktiskt redan varit en sväng uppe på stan. Gick in en sväng på Gina och provade en jumpsuit och en mjukiskavaj. Dock passade ingetdera. Kanske lika bra, eftersom jag egentligen är pank. Men lön på fredag, yeah!
Mitt primära mål med vistelsen i centrum var polisstationen. Fixade nytt pass eftersom mitt gamla på något mystiskt vis försvunnit. Vet att jag sett det efter flytten, men har verkligen ingen aning om vart det kan ha tagit vägen. Inte likt mig, brukar faktiskt ha koll på viktiga saker. Wellwell, nu har jag ett nytt på väg i alla fall. Lika ful på bilden som vanligt, det är banne mig omöjligt att se normal ut på passkort. Det spelar ingen roll vem det är, det är väl ingen som är snygg på sitt pass.

Nu ska jag äta lite lunch, och sen ska Spike få sig en promenad. Jag har som regel att alltid gå en lite längre tur när det är fint väder.

Ska ringa jobbet lite senare. Dels kolla hur jag ska jobba i helgen, och dels säga till om att jag kan jobba onsdag, torsdag, fredag också.

Ikväll är det kör. Sista innan konserten. Jag måste äga mina solon, annars kommer jag inte få några fler.. Hm.

TV-kväll

Måndagar betyder för mig tv-kväll. Nu är det Håkans bar på femman, klockan nio bästaste Svenska Hollywoodfruar på trean, och sen åter till femman för Roast på Berns klockan tio. Yeah! Vi kör väl lite popcorn på detta?

Geez

Men gud, nu får jag ge mig. Vadan denna ofantliga trötthet? Hade en liknande period förra året, då jag gick och la mig klockan åtta två veckor i streck för att jag var så himlans trött. Nu har jag istället så att jag sover på eftermiddagarna, helt enkelt för att jag inte kan hålla ögonen öppna. Konstigt hurt det kan vara så när jag dels inte har gjort annat än att sova hela helgen, och heller inte har haft nånting i skolan på jättelänge. Ja, förutom dessa tentor då, men jag har inte direkt pluggat. Fast ja, man kan ju ha värre problem än att sova, för det är ju faktiskt skönt.

Vi var ute på grusplan med Spike förut. Det är så bra att man kan släppa honom där så att han får springa av sig. På väg dit hittade han en igelkott i en buske. Självfallet var han dum nog att försöka leka med den. Fast han verkar inte ha kommit till skada.

Här är jag

Jaha, då har man skrivit ännu en tenta då, denna gång i litteratur. Var ganska svår faktiskt, gällde verkligen att man hade läst böckerna någorlunda. Jag har läst alla förutom Lord of the flies, men den såg jag på film. Tyvärr var det en fråga på den som man borde ha läst boken för att kunna göra ordentligt, men jag tror det gick bra ändå. Satt kvar i nästan en och en halv timma, rekord för tentorna i engelska. Hoppas det gick bra i alla fall.

Efter tentan blev det ett pass på gymmet. Jag var jätteduktig, joggade i en hel halvtimma! Det är jättelänge för att vara jag. När jag springer utomhus dör jag efter en kvart. Jag tror det gör mycket att det är helt plant underlag, så att jag inte får ont nånstans, och idag fick jag verkligen upp motivationen med musik. Försökte verkligen lyssna noggrant och komma på hur man skulle kunna lägga stämmor och göra uppdelningar om man gjorde ett arrangemang på låten. Inte för att jag kan sånt, mer än i mitt huvud, men det var kul och gjorde löpningen mycket lättare. I vanliga fall brukar jag tycka att det är bäst att lyssna på ljudbok, för då är det lättare att hålla ett jämnt tempo, men då är det så lätt att börja tänka på hur jobbigt det är, och då är det lättare att lägga av. Så nu ska jag köra med musik ett tag!

Har fortfarande inte fått mina klänningar från Nelly.se, trots att paketet skulle ha kommit fram för över en vecka sen. Gick in på macken för att kolla om det kommit ändå, och det blivit något strul med aviseringen, men snubben sa bara att det inte gick att kolla för att jag inte hade nåt kollinummer. Men grejen är ju att mitt paket inte ens har nåt kollinummer, för det skickades som vanlig post. Ofta de inte kan kolla vilka paket de har inne, liksom? Jaja, jag får väl ge det några dagar till, annars får jag gå och fråga igen. Om det är nån annan som står i kassan.

Dubbeltrubbel

Trevligt med kalas! Tycker det är kul när man kan ha med Spiken, han gillar att träffa folk. Katterna sprang och gömde sig, så det gick bra. Casper kom med sitt gosedjur, och det ville såklart Spiken ha, och då blev Casper rädd för honom. Efter fikat gick vi ut i trädgården, och då kom stora Nanouk ut också. Han är en jättehund, så han är typ fem gånger så stor som Spike. Min lille kille va förstås kaxig, men Noken brydde sig inte. När Noken fått gå och lägga sig i bilen igen så fick Spike vara lös, det gillade han. Bra att han får springa lös ibland, och att han får springa av sig utomhus.

Nu väntar jag på mat. Vi blev väldigt lata och hungriga, så idag köper vi hem kebad igen, fast vi gjorde det igår. Inte likt oss. Ahwell, så kan det gå.

I wanna get away

Mhö, Spike väckte mig idag igen. Jag ville verkligen sova vidare.. Men det är faktiskt omöjligt när man har en vovve som piper, slickar på en, och om det inte hjälper hoppar på en. Då är det liksom dags att gå upp. Tur att han åtminstone har vett att vänta till efter klockan nio, det kan man ju stå ut med.

I eftermiddag ska vi åka ut till Vintrosa för dubbelkalas för Sanna och Therese. Spiken ska få följa med, hoppas att han kan få vara med inne också. Funkar det inte med katterna får vi väl sätta fast honom ute på tomten. Yes. Ska bli trevligt i alla fall.

Borde plugga lite inför morgondagens litteraturtenta idag också, men det är frågan om det ens är värt det. Känns som att det inte går att plugga så mycket. Visst, jag kan läsa igenom anteckningarna från seminarierna och så, men inte mycket mer än det. Eventuellt kanske jag läser några plot summaries också. Vi får se. Är inte speciellt orolig i alla fall. På tal om tenta förresten, idag får jag reda på resultatet av grammatiktentan. Wish me luck!

The vampires

Alltså, jag säger bara en sak: Vampire Diaries! Så sjuuuukt bra! Händer så himla många spännade saker i varje avsnitt att jag dör lite grann varje gång. Är verkligen en sån serie som jag hela tiden måste kolla vidare på bara för att det är så jäkla spännande. Och läskig är den också, och då gillar jag ändå skräckfilmer, och är inte så lättskrämd. Gah! Stört bra. Men nu har jag nog tittat klart för idag, fyra avsnitt på raken räcker nog. Måste ju spara på dem lite, hehe! Twilight, släng dig i väggen! P.S. Ian Somerhalder lyckas nästan ersätta Robert Pattinson som snyggaste vampyren ever. Fast Pattinson får väl vara den snyggaste goda, och Somerhalder den onde. D.S


Ian Somerhalder, Nina Dobrev, och Paul Wesley


Iron

Precis som planerat har jag bara degat idag, så himla skönt. Nästan bara skönt att det regnat, då är det ännu mer legitimt att ligga inne och slöa hela dagen. Just nu tittar vi på Iron Man. Den är faktiskt bra, har kommit fram till att jag gillar den här typen av filmer. Är ju lite som till exempel Transformers, som jag också gillar. Iron Man 2 har precis haft premiär, så den lär vi se på bio snart!



Ahmentja

Ahmenjogomorronserru. Hade en great kväll igår, fast mycket till fest blev det inte. Var bara vi, Hannes och Carin, och Touma och Stefan. Men vi söp till ändå, yeah! Spelade Wii och en jättebra version av TP. Att sitta ner och dricka är förrädiskt, jag var banne mig cross-eyed på slutet. Fast det kan i och för sig bero på att jag var sjukligt trött också, haha. Nej, men det var kul, det är mycket sällan som jag dricker så att jag blir full, och blev alldeles lagom igår. Kom hem och stupade i säng vid tre. Känner mig dock inte alls bakis idag, mer än den obligatoriska segheten som alltid infinner sig om jag varit uppe längre än till midnatt. Yes. Idag har vi verkligen pkanerat in en bakisdag, så ska bara ligga i soffan och kolla på Vampire Diaries hela dagen, och så ska vi ha chips och pizza, klassisk dagen-efter-mat. Det enda jag ska göra annars är att tvätta, men det är ju inte ens jobbigt.

Lekpark

Supermysig eftermiddag med mamma, Marcus och Casper! Först gick vi till lekparken i stadsparken, sanden var jätteskoj! Sen fikade vi på Hälls, och så var vi på stan en stund. Mysmys!










Typiskt

Johorå. Istället för att börja städa så somnar jag. Great. Men jag är ju ledig hela helgen, så jag har väl tid på mig. Men ändå.

Sing for life

Imorse hade jag veckans tredje tenta, den här gången i grammatik. Tror att det gick helt okej, även om det var många grejer som jag inte var helt hundra på. Tur att läraren är så snabb med att rätta, så man slipper ha ångest! Förmodligen får vi svaren redan i början av nästa vecka.

En sak som är bra med att ha tenta är att man startar dagen tidigt, vilket gör att dagen känns mycket längre. Det är superbra just den här dagen, för jag har massor att göra. Lunchen är i alla fall avklarad, blev pannkakor, men sen har jag ett berg med disk (hur det nu går ihop sig eftersom Tommy diskade i förrgår..) att ta tag i, och så måste jag städa badrummet. Allra helst dammsuga och torka golven. Nu kanske du tänker att Tommy borde göra något också? Mjo, i vanliga fall, men eftersom han har skött golven de senaste gångerna tycker han att det är min tur, och jag betror honom inte med badrummet. Alltså får jag göra det själv. Tommy får ta hand om hunden och så maten ikväll. Jepp.

Men min lista slutar inte här. Nej, för i eftermiddag ska jag återigen upp på stan, ha lite mys med Casper, mamma och Marcus. (: Sen ikväll är det fest hos Hannes och Carin, så måste fixa mig iordning tills dess, och framför allt bestämma vad jag ska ha på mig! Jag har verkligen ingen aning. Jag vill vara snygg i alla fall. Helst bekväm också.. Men inte tråkig.. Hm. Får ta mig en funderare.

Nu ska jag dock se klart på underbara Vampire Diaries innan jag sätter igång med städningen!

Nya tag

Efter en timmas sömn i badkaret (bästa stället att somna på, haha!) och god kvällsmat bestående av chilikyckling och ris, och senare även kanderade nötter, fick jag ny energi att plugga grammatik. Samtidigt kollade jag på Familjen Bernadotte på fyran, mycket bra dokumentär måste jag säga! Idag var det om drottning Silvia. Missade tyvärr förra veckan när det var om kungen, får väl kolla på play. Ska bli mest intressant att se om kungabarnen, speciellt Madeleine och Carl Philip, för dem vet jag inte så mycket om.


Familjen Bernadotte

Numb

Det gick faktiskt bra hos tandläkaren. Tror alltid att det ska vara jättehemskt, men sen så känns det knappt ändå. Fast det var obehagligt, hatar att höra borren och allt vad det är.

Borde verkligen plugga till grammatiktentan, men jag är så sjukt trött! Vet inte hur det här ska gå. Kanske borde sova en liten stund..

Kul dag

En sån underbar dag jag har framför mig! Eller inte. Först tenta i ordkunskap. Jag kommer vara klar på max en kvart, men måste sitta och glo i en timma. Sen ska jag en sväng till gymmet. Sen är det äckel-tandläkaren som ska gräva i min tand! Vill inte! Hatar tandis. Och sen måste jag klippa luggen.. Och ikväll är det bara att råköra med grammatiken som jag har tenta i imorgon! Gah.

The end

Jag somnar alltid till en serie eller film. Jag kan inte somna om det är alldeles tyst. Ända sedan jag flyttade in i lägenheten förra sommaren har jag somnat till Gilmore Girls. Jag har alltså under en tid lika lång som en graviditet somnat till samma serie. Det tar kanske två-tre dagar att se ett avsnitt, ibland mer, beroende på hur frot jag somnar. Men idag såg jag klart sista avsnittet av säsong sju, den sista. Det allra sista avsnittet. Jag grät mig igenom hela, det var så sorgligt och lyckligt på samma gång! Åh, vad jag älskar den serien! Världens skönaste karaktärer, jag vill också bo i Stars Hollow! Men men. Jag får väl kolla om Sex and the City, var ett tag sen jag träffade New York-bruttorna!


Älskade Gilmore!

Firar att hemtentan är klar med en hemmagj...

foto0319 (MMS)

Firar att hemtentan är klar med en hemmagjord ananaspaj :)


Äntligen klar

YES, äntligen klar med hemtentan! Egentligen var den inte så svår i sig, det mesta står i böckerna, eller så hade vi fått hand-outs, men dte är ändå en konst i sig att få ner det i egen skrift. Och att hålla det nere på 400 ord! Det är ungefär en A4, och det låter ganska långt, men när man ska skriva ganska omfattande svar så är det lätt att komma minst hundra ord över. Jag gjorde så att jag skrev som vanligt först, och sen kollade jag vart jag kunde korta ner. Himla skönt att ha den klar, nu kan jag kanske börja koncentrera mig på grammatiktentan som vi har på fredag. Har ordkunskapstenta imorgon också, men den kan man ändå inte plugga till, så den struntar jag fullständigt i.

Everyday

Igår efter kören blev det en ganska spontan spelkväll hemma hos Hannes och Carin. De hade visserligen frågat oss under dagen, men jag trodde att vi skippade det eftersom jag inte skulle komma hem förrän halv tio. Men när jag kom hem fann jag lägenheten tom, då var Tommy redan hos dem. Eftersom jag ändå är ledig idag tänkte jag att det är väl inget som hindrar mig från att spela lite Finans en helt vanlig tisdagskväll. Bara för att jag i vanliga fall lägger mig strax efter tio måste jag ju inte göra det jämt. Mycket trevligt var det i alla fall, men jag förlorade som vanligt. Jag suger verkligen på Finans.
Kom i säng sent, så idag vaknade jag inte förrän halv elva, skönt! Blir till att ta tag i hemtentan idag, måste lämna in den imorgon bitti..

Shoppingfynd

Idag var det sista dagen att utnyttja H&M:s erbjudande om att handla kläder för 300 kronor och få 50 kronor i rabatt. Jag är en riktig sucker för såna erbjudanden, så eftersom jag hittat lite grejer jag ville ha så passade jag på att utnyttja erbjudandet idag. Totalt fick jag betala 267 kronor, what a bargain!


Baslinne, 69:50 :-


Blommigt linne, 49:50 :-


Tubklänning, 99 :-


T-shirt, 99:-

Trött tjej

Idag hade jag min sista grammatiklektion, yay! Dock var den ganska ovärd, var bara segt.
Efteråt gick jag ner till Bågen där Therese har fått lägenhet, och fick massage. Skönt! Gratis är gott, haha.
På hemvägen blev jag attackerad av en unge som tvångskramade mig runt halsen. Trodde han tänkte strypa mig först. Riktigt litet busfrö. Tur att han var söt, annars hade jag nog blivit arg, haha. Han var konstig.

Är fruktansvärt trött, så skulle egentligen vilja lägga mig och sova en stund, men det hinner jag inte. Om en halvtimma eller så ska jag åka upp på stan och fika med Viktoria, och ikväll är det kör. Om jag hinner ska jag försöka skriva lite på hemtentan också.

Goskillen har myst ner sig i filten :)

foto0314 (MMS)

Goskillen har myst ner sig i filten :)


Veckans nagelfärg! Dock lite mer åt det gr...

foto0313 (MMS)

Veckans nagelfärg! Dock lite mer åt det grönare hållet än vad som kanske syns på bilden. Superbra från Viva la diva, torkar på en gång!


Våren är kommen

Tog en paus från hemtentan för att gå ut med Spike. Riktigt skönt ute, och jag älskar att björkarna har fått löv! Det liksom lyser om dem.
Vi träffade en Jack Russell-tjej på promenaden. Eftersom hon var bakom ett stängsel lät jag Spike få hälsa, och han var så duktig så. Han är väl det med tjejer, antar jag. Annars kan han få lite ryck och vilja bitas i ansiktet. Dock var tjejen mer intresserad än han, Spike ville efter snabb hälsning gå och kolla läget hos tjejens husse istället. Fast hon var ju också nästan dubbelt så gammal som honom också, haha.

Piss

Idag har jag varit på gymmet. Körde faktiskt löpning på löpbandet, det var sjukt mycket skönare än att göra det ute! Får satsa på löpbanet istället alltså.

Träffade Therese utanför omklädningsrummet, så nu har vi bokat in en massage för mig imorgon förmiddag, yay! Gud så skönt, har så himla ont i ryggslutet.

Hade tänkt gå på litteraturseminariet idag, men eftersom det tydligen stått fel på schemat, och vi började kvart över ett istället för tolv så bestämde jag mig för att det var bättre att åka hem och plugga. Det gjorde nästan alla andra också. Litteraturseminarierna är inte ens obligatoriska, och den här gången hade vi en bok som jag både läst ut och tyckt om och dessutom förstått, så tror inte det gör någon skillnad. Är som sagt bättre att fokusera på hemtentan nu, ska försöka mig på en ny fråga idag, kanske till och med två.

Halvligger som vanligt i soffan, och Spike älskar att ligga över mina ben. Dock fick han något cp-ryck och kissade på mitt ben helt plötsligt! Inte mycket, men ändå. Euw. Tur att det är tvättdag.

Fått min beställning från ELF idag! Produkterna verkar bra, får prova imorgon. Dock har inte Nelly-grejerna kommit än, fastän det stod i mailet att de skulle komma senast i fredag. Ahwell, de kommer väl nån gång, jag har ingen brådska.

Idag ska jag som sagt försöka skriva lite mer på hemtentan. Sen har jag även en mastodontdisk att ta reda på, och ikväll ska vi tvätta. Jag har att göra, så att säga.

Humorgalan

Lugnare på jobbet idag, men gick ändå jättefort. Det är verkligen en jätteskillnad mot Restaurangtorget, trivs så himla mycket bättre nu. Tror till och med att jag ska sluta noja över att jobba vardagar i sommar! Dock blev inte chefen så glad när jag lämnade in ytterligare en ledighetsansökan.. Men jag får väl jobba extra mycket i sommar, så han blir nöjd! Verkar faktiskt som att vi ska få schema för hela sommaren ganska snart. Det är verkligen kors i taket. Förut fick man ju schema från dag till dag, typ. Ahwell, det blir nog bra!

Tommy överraskade mig idag, genom att självmant laga fläskkarré och klyftpotatis, bara för att han visste att jag så gärna ville ha det! Gotti. Nu kollar jag på Humorgalan. Inte för att det är så mycket humor, men ändå. När jag får barn ska jag också bli världsförälder! Just so you know.

Tummen ner

Kollat på Kvarteret Skatan - I nöd och lust. Jag är besviken! Tommy och jag var på deras show för ett par år sen, och den var sjukt mycket bättre! Tycker mest att det bara var tramsigt den här gången, i alla fall själva storyn. Inslagen med de andra galna karaktärerna från Skatan var ju kul, men det mesta var bara trams. Kändes lite som något man kunnat se på en gymnasieskola eller nåt. Skatan har större kapacitet än så! Gillar vanligtvis Josephine Bornebusch, men hon slaktade banne mig karaktären Kristina. Tillbaka med Anna Blomberg som kan vara så tråkig att det blir roligt! Glans och Batra var förstås strålande som vanligt dock.

I nöd och lust

Kvällens TV: Kvarteret Skatan - I nöd och lust


Johan Glans, Rachel Molin, Josephine Bornebusch, Vanna Rosenberg och David Batra

Rekord

Sjukt mycket folk på jobbet idag. Vi hade lång kö ända till halv fem, helt sinnes. Men det gick bra ändå, hade en ny snubbe som stod i disken och klarade det själv, så vi andra kunde koncentrera oss på att fylla up och hjälpa kunderna. Gick fruktansvärt fort idag också, alltid nice. Trodde inte jag skulle hinna med bussen dock, men det gick så bra så. Inte så konstigt att det var mycket folk heller, stan var ju stängt. Men lär nog vara mindre imorgon.

Valborg

Det blev ett rätt kort, men roligt, valborgsfirande i år. På eftermiddagen gick vi gick tillsammans till Maxi och handlade det vi behövde inför kvällen, och sen på kvällen grillade vi kyckling- och fläskfilé hemma hos Hannes och Carin och så var det potatissallad till det. Gick en sväng ner till Hjärsta gård där det var majbrasa, men eftersom det sög så gick vi snabbt hem igen. Då spelade vi ett parti Alfapet, och sen körde vi ett konstigt spel på Wii:t som vi tagit med oss. Vid halv tolv kände jag att jag behövde gå hem till Spike, så då avslutade vi kvällen. Kul var det i alla fall! Nu ska jag sova, upp och jobba imorgon.

RSS 2.0