Så som flammande lågor så länge vi är här

Måndagen den trettionde november 2009

06:49
Joråsåatte. Idag är det den sista november, första december imorgon, yay! Är uppe med tuppen, för jag ska åka till Hallsberg och ha adventsfirande med Allé. Har kompdag från KJ, så är med Alléskolan istället, hehe. Blir nog mysigt. Sen hade jag tänkt låna mammas bil och åka till Marieberg och kolla på tröjan som jag tjatat om. Lite lättare så än att tajma med bussar som går konstiga tider från Hallsberg. Yesyes.


12:16
Mys i kyrkan idag! Trodde att vi bara skulle vara där och sitta i bänken och sjunga, men mamma och jag skullev isst stå där framme och sjunga. Det var kul! Och så himla skönt att jag inte ens var nervös. Efteråt fick vi lite fika, och sen åkte jag och köpte tröjan. Den är så fiiin och skööööön! Stor och grå och stickad, med paljettryck i form av pumps, loves it! Kommer lätt bli vinterns myströja.

Vet inte vad jag ska ta mig för resten av dagen. Bara slappa förmodligen, och plocka lite här hemma. Jag som hade tänkt att det skulle bli lite reda på torpet när jag flyttade hemifrån, men icke. Det är fan stökigare än någonsin.. Dock är det roligare att städa i lägenheten än hemma på rummet, alltid något.


15:41
Shit, alltså.. Nog för att jag tänkte ta det lugnt och eventuellt sova lite idag, men nu har jag verkligen sovit bort hela dagen. Sov i fåtöljen i kanske en halvtimma. Sen skulle jag gå och väcka Tommy, som otroligt nog sov till halv tre (!), och lyckades somna där också. Vaknade nyss. Mörkt ute nu. Mys med alla ljusstakar! De ger ett speciellt sken. Hm, kom på att vi glömt den stora i köket.. Kanske kan vara bra att plocka fram den. Och så fick jag ljus av mamma imorse, så kan ju tända adventsljusstaken också. (:

Strax ska jag ta hand om disken. Jag har varit väldigt förskonad ifrån den på senare tid. Jag tycker liksom att det är ganska givet att Tommy tar hand om den, eftersom han är hemma hela dagarna. De dagar jag är i skolan eller jobbar har jag verkligen ingen lust eller ork att diska, så han får helt enkelt göra det. Men då och då tycker jag att det är helt okej att diska. Det är samma som med städning; det är helt okej, bara jag får göra det när jag själv vill. Och diska är lite msyigt på sitt sätt, för då kan jag lyssna på ljudbok. Håller på med Dan Browns nya, superspännande!

Måste ta fram köttfärs tills ikväll. Det vankas tacos. På en helt vanlig måndag, japp! Det är liksom ingen festmat längre, fast det är typ inget här hemma. Är vi sugna så är vi sugna liksom. Skitsamma vad det är för dag. Och den här helgen jobbar jag ju ändå, så då blir det ingen helgmat. Men ändå.


18:34
Har fått upp den sista staken och de sista julstjärnorna. Det är så fint här hemma nu! Julbelysning ger ett så fint sken, mysigt. Har gått runt med en mysig känsla hela eftermiddagen, sån där julkänsla man hade när man var liten. I love it! Imorgon är det första december, och då börjar nedräkningen. Fast egentligen är det nog inte själva julafton som är grejen, utan själva förarbetet och uppladdningen. Baka, pyssla, pynta, handla. Mys, mys, mys. Om det bara kan komma lite snö så ska jag nog gå runt med ett leende på läpparna hela december.

Styrdokument

Söndagen den tjugonionde november 2009

08:29
Trodde jag skulle sova länge idag, men icke. Man har väl vant sig vid att gå upp halv sju..

Helt plötsligt blev jag stressad över tentan som vi hade för några veckor sen. Har fortfarande inte fått resultatet. Har hela tiden varit ganska säker på att jag klarat mig, men nu börjar jag tvivla. Jag vill inte göra omtenta!!! Får svar i veckan i alla fall..

Idag är det första advent, och det är ju alltid lite speciellt. Mysigt! Tyvärr har det ju inte kommit någon snö än, men nu är det i alla fall väldigt dimmigt ute, så det är ju lite mysigt i alla fall. Ska självklart tända adventsljusstaken till frukosten. Och så blir det julmarknad och adventsfika med Anna lite senare. Och självfallet ska alla stakar och stjärnor upp i fönstrena. Ikväll kommer det vara mysigt att titta ut genom fönstrena och se alla ljus som lyser i fönster runtomkring. Snart är det juuuuul!

När jag är uppe på stan sen ska jag prova en tröja på Gina som jag har suktat efter sen i torsdags. Det är en stor grå stickad tröja med ett par glittriga pumps på. Lite dyr, men den får bli en julklapp till mig själv. Har dock inte provat den, så vet inte om den sitter snyggt. Men jag känner på mig att den inte finns i stan, och jag orkar inte åka till Marieberg idag. I så fall får jag åka dit imorgon..

Nu blir det bad!


19:03
Mysdag med Anna idag! Gick på julmarknad både på slottet och i Wadköping. Hittade dock inget, men det är själva myset som är grejen ju. Blev ingen direkt adventsfika, men likväl en lunch på Hälls. Blev en liten runda på stan också. Hittade tyvärr inte tröjan, men det blev en rengöringskräm, ett läppglans och ett kit med "gammaldags" guldringar. Får åka till Marieberg imorgon och kolla efter tröjan. Den finns tyvärr inte på hemsidan heller.. Så himla jobbigt att ha en hang-up på nåt! Jag vet inte ens om tröjan sitter bra, men jag är besatt av den! Finns den kvar på M-berg, och om den sitter bra, då är det fanimig meningen att jag ska ha den. Den får bli årets julklapp till mig själv! Tyvärr försvinner det alldeles för mycket pengar.. Överlag alltså.

Har försökt få upp lite julbelysning här hemma, men det har gått sådär. Två stakar uppe i alla fall, men julstjärnorna krånglade, för korta sladdar och grejer. Så får väl köpa lite förlängningssladdar och sånt..

Nu ska jag laga mat, det blir fläskkotletter i vitlöksmarinad och klyftpotatis!


Välsignad vare han

Lördagen den tjugoåttonde november 2009

09:53
Yay, första dagen jag fått sova ut den här veckan! Saknar mina sovmorgnar på universitetet.. Men bara en vecka kvar att gå upp tidigt varje dag!

Idag kommer jag vara på Conventum hela eftermiddagen och hela kvällen. Vetetusan när jag får komma hem ikväll. Tror sista konserten är halv sex i alla fall, så har jag tur är jag hemma före tio i alla fall. Idag blir det nog lite mer långtråkigt än igår, för idag får vi inte kolla på konserterna. Fast man hör ju när man är bakom läktaren, plus att man kan kika lite emellan några sektioner. Men ändå, det är ju en annan känsla inne i konsertsalen. Kommer bli sjukt mäktigt, dels när sjuorna och åttorna tågar in uppifrån läktarna, och sen också när det står tärnor utspridda i salen. Ja, hela akt ett brukar jag sitta med gåshud och snyfta lite. Den är så stämningsfull, luciadelen. Akt två är det lite mer fart på. Anywho, den som kollar på konserten kan inte bli annat än nöjd, och den som inte går missar verkligen något!


21:50
Det känns tomt nu efter sista konserten. Precis som efter SkRiKa och Vårkonserten. Kommer bli konstigt att ha vanliga lektioner på tisdag..
Intensiv dag idag. Ledde in mitt led väldiggt fint och bra, och så var det superbra att man faktiskt fick sätta sig och lyssna och titta! Så himla fina. Dock var det inte lika skoj att rodda efteråt. Men en kul grej var att vi hade femton lådor med lussebullar över. Vi lär få nästa vecka!

Nä, nu blir det nog snart sängen. Imorgon ska jag på julmarknad och adventsfika med Anna. (:

Oh, helga natt

Fredagen den tjugosjunde november 2009

07:25
Idag är det heldag på Conventum som gäller. Kvart i åtta till halv sex, det känns ju lagom stabilt.. Det ryktas om att det kommer bli en dryg dag, man skulle bukra upp med bäcker och korsord, så det har jag gjort. Och fika. Cola såklart. Vi får se vad dagen erbjuder helt enkelt. Vi ska i alla fall få frukost på Conventum nu direkt på morgonen, nice.


17:54
Har faktiskt gått riktigt fort på Conventum idag. Har till och med haft lite att göra, lite ansvar. Jag är varit ledansvarig, vilket innebär att jag ser till att mitt körled finns på plats och att de går in i rätt ordning och via rätt trappa. Det är faktiskt krångligare än det låter. Imorgon är det konsertdags, då blir det bara att sitta bakom scenen hela dagen. Det lär bli drygt.. Trodde det skulle vara så idag med, men tydligen inte. Skönt!

Ikväll är det såklart fredagsmys, men idag har jag lovat Tommy att skippa Idol, och istället kolla på Bruno. Det blir nog kul!

Nu är jag trött, så jag ska passa på att sova en stund, medan Tommy åker och handlar.


21:12
Slog in alla klappar till paketkalendern förut, fick göra det istället för att sova. Sånt måste ju göras när Tommy inte är hemma, men han är fanimig jämt hemma. Och då menar jag verkligen jämt. Den enda egentiden jag har är då jag vaknar före honom. Sjukt egentligen. Men jag behöver aldrig vara ensam i alla fall!

Kollat på Bruno. Shit, vilken sjuk film! Den är verkligen provocerande, men jag tycker att den provocerar på ett bra sätt. Jag tycker att den syftar till att få folk att tänka till, och trots att han spelar supergay och verkligen gör parodi på sjukt gayiga människor så känns det ändå som att han gör något för alla som är gay. Men det är egentligen inte det här som jag reagerar, utan det som är hemskt är att se alla gayfientliga amerikaner. Det är verkligen helt sjukt! Det finns verkligen gaykonverterare, typ gayterapi, jag blir mållös. Det värsta är ju att det är på riktigt alltihopa. I stort sett alla man ser i filmen är på riktigt, och de är inte medvetna om att Bruno är en "bluff". Jaa, herregud. Underhållande och tankvärd film!



The man of tonight

Go tell it on the mountains

Torsdagen den tjugosjätte november 2009

07:18
Det är verkligen kolsvart ute. Ser inte ens vad det är för väder utanför förnstret. Tänk om det kunde börja snöa..

Idag har jag halvdag på KJ. Vi har konsertgenomdrag hela förmiddagen. Ska bli kul att se även solister, teater och musikanter! Fast lär bli trångt i aulan, och tyvärr kommer man väl få stå hela förmiddagen = ingen höjdrare för ryggen. But I'll manage!

I eftermiddag ska jag åka till Marieberg med Sara. (: Det ska bli kul. Ska försöka köpa julklappar, lika bra att få det överstökat.


14:26
Hela första akten av dagens genrep satt jag med ståpäls och tårar i ögonen. Det var så vackert! Vokens, släng dig i väggen! Nej, men det är helt stört vad bra Karl Johans årskurs 7-9 är, puss på dem! Tyvärr gjorde inte så många solister bra ifrån sig idag, men jag hoppas att det berodde på nerver eller att det inte hördes så bra. Imorgon är det rep på Conventum hela dagen!

Var nyss på Mikaelskolans fritidsgård och köpte bussbiljetter till Ullared. Tyvärr är de inte till mig, utan till Hannes och Carin. Kostar bara 50 kronor. Hade också velat åka med, men har skola då, så det känns inte värt. Och så var jag ju där för bara en månad sen. Vi ska istället åka till Stockholm vid luciahelgen, myyyys! Jag vill egentligen mest åka dit för att det är så mysigt i december, men det är klart att jag kommer shoppa lite också. Men mest av allt vill jag bara gå runt och kolla på julskyltningen och ta en fika i Gamla stan. Mysfaktor höööög!


19:59
Fyfan, jag vill inte kolla mitt saldo på kontot nu! Geez, vad jag handlat idag.. Fast nu är alla julklappar klara, skönt! Helt okej nöjd med mina julklappsköp. Blidde ett grått leopardlinne från Pieces till mig själv också. Leopard är mitt nya randiga.. Men aah, jätteskönt att ha julklapparna klara. Och så har jag köpt några nya juklappar till presentkalendern, några som är lite bättre än några jag köpte igår, haha.

Strålande stjärna

Onsdagen den tjugofemte november 2009

16:13
Idag har det varit rep hela dagen. De är så himla bra, det kommer bli en toppenkonsert! Synd att jag inte kommer att få se själva konserten. Men borde väl i alla fall få se genrep..
På eftermiddagen var vi på Conventum med luciatåget. Första gången jag var på Conventum.. Det är stort! Vore coolt om det är fullsatt på konserterna.

När skoldagen var slut gick jag runt på stan och fixade grejer till min och Tommys paketkalender. Vi ska få öppna paket varannan dag, och vi köper till varandra. Vi satte köpgräns på cirka 150 kronor. Det blir i snitt tio kronor per paket. Vet du hur svårt det är att köpa grejer till en kille för tio kronor?! Gaaah, det var verkligen skitsvårt, men fick i alla fall ihop till de paket jag skulle ha. Inga roliga paket direkt, men jag visste verkligen inte vad jag skulle köpa. Inte så kul när Tommy säger att han hittat massa bra grejer, och att jag kommer bli jätteglad för mina paket. Fast det är fanimig mycket lättare att köpa till en tjej, man kan ju köpa många bra och användbara grejer. Bara att kolla på H&M till exempel. Men men. Tommy får en bättre juklapp istället, kalendern är ju bara for funsies, bara kul att få öppna paket liksom.

Ikväll ska vi tvätta, för övrigt kommer det inte bli någonting vettigt gjort här hemma.

Curly Sue

Tisdagen den tjugofjärde november 2009

07:28
En månad kvar till jul, vänner! :D

Luftslottet som sprängdes var bra, men seg. Det är en sån film som egentligen inte är särskilt kul att kolla på om man läst boken, eftersom man vet precis vad som händer. Vissa filmer går ju att se ändå, för man vill liksom se hur det kommer se ut när en viss sak inträffar, som Harry Potter till exempel. Men här blev det mest bara långtråkigt. Fast den var ändå ganska bra, men jag håller fast vid att ettan är helt klart bäst. Den var spännande trots att jag läst boken!

Ny dag på KJ idag då. Känner mig slö. Måste läsa boken.. Hoppas det är mycket rep, jag orkar inte ha eget arbete.


17:35
Bra dag på KJ, dock börjar mina bihålor krångla, så har haft monsterhuvudvärk hela dagen. Inte kul! Men bättre nu i alla fall.

Snart är det kör som gäller, julkonsert: here we go!

Heavenly Father

Måndagen den tjugotredje november 2009

07:20
Idag använde jag mig av min inre väckarklocka. Den som alltid väcker mig en minut innan larmet på mobilen. Så himla skönt när den kickar in. Brukar oftast bara vara när det är jätteviktigt att jag går upp en viss tid, dagar då jag verkligen inte får försova mig. Den är mycket bra att ha! Oftast piggare när den kör sin grej också.

Idag är det då dags för VFU igen, ska tillbaka till Karl Johan. Den här gången är det bara två veckor, och jag tror och hoppas att jag kommer få ut mer av den här perioden. Den här veckan är det temavecka, och högstadiet har julkonsert i helgen. Då ska jag jobba. Vet inte riktigt hur den här veckan kommer att se ut, men förmodligen blir det en blandning av att hjälpa till med konserten på Conventum och att täcka upp för lärare på mellanstadiet. I vilket fall som helst blir det med största sannolikhet inte några tråklektioner nere i bunkern där jag bara sitter och glor. Vanliga lektioner? Mycket möjligt. Men då har jag förhoppningsvis nåt att lyssna på, och kanske får jag hjälpa till med något också. Det märker vi. Jag väntar mig i alla fall en lång vecka.


17:05
Har faktiskt varit en riktigt bra dag på KJ idag! Hela förmiddagen tittade vi på film, Amadeus (som efter scenen där Mozart skriver Confutatis och Lacrimosa gjorde att jag längtade tillbaka till SkRiKa ännu mer!), och sen hade vi körrep på eftermiddagen. Visserligen har jag ju inte gjort något idag heller direkt, men ändå sköna grejer. Körrep är ju jättekul, jag försöker lära mig låtarna, hehe. Verkar som att resten av veckan kommer se ut ungefär såhär, med körrep här och där och så lite eget arbete emellan. Blir nog en bra vecka!

Mamma ringde nyss och kom på att hon glömt fråga mig om jag ville följa med och fira Linn som fyller 9 idag. Det vill jag såklart! Vi ska visserligen på förhandsvisning av Luftslottet som sprängdes ikväll, men mamma skjutsar in mig lagom till bion. Nice dag!



Den avslutande delen i Millennium-trilogin!

Relaxation

Söndagen den tjugoandra november 2009

22:43
Sovit dåligt inatt igen! Don't know why. Gick väl skapligt att somna, men vaknade när Tommy gick och la sig, och sen tog det jättelång tid innan jag somnade om. Typiskt..

Jobbat idag, gick bra. Bara lyckats få ihop fyra jobbdagar den här månaden, men det är väl lika bra att vänja sig, för från och med årsskiftet ska jag endast jobba varannan helg. Det ska bli skönt att bara kunna koncentrera sig på skolan i veckorna, men det är klart att det kommer märkas på ekonomin. Speciellt som jag ska minska studielånet till 75 %. Men ändå.

Nä, nu är det dags att sova, för imorgon börjar VFU:n igen. Känns helt okej faktiskt. Kommer åtminstone inte sitta nere i bunkern och glo i alla fall! Och så har jag lite annat att göra från universitetets sida, så det är nog lungt. Men jag kommer vara trött! Natti!

En dröm för oss som längtar

Lördagen den tjugoförsta november 2009

12:01
Åh, herregud, vad jag måste ha sovit djupt inatt. Vaknade för tio minuter sen, och hade inte ens vaknat av sms, fast signalen är ashög. Sheisse. Fast väääldigt skönt.

Har lite skavsår från igår, men kommer nog kunna gå idag i alla fall. Fick ont i armen igårkväll, och trodde då att det var sprutan som spelade mig ett spratt, men idag känns det snarare som träningsvärk. Tror nog att jag har sträckt en muskel lite, måste vara från när jag bar tunga kassar igår. Fan, vad klent.

Idag är det superfint väder, äntligen. Kan inte bli annat än en bra dag. Passar på att vädra ut lägenheten lite, är ju inte särskilt kallt ute idag ens. Och det var det verkligen inte igår heller, jag kunde gå utan jacka på stan, och så var det asskönt ute på Frimis. Banne mig varmare än på studenten, men då var det ju typ bara sju grader. Sjukt.

Nä, nu ska jag nog lägga mig i badet, och sen är det bara att sätta igång och göra sig iordning inför SkRiKa-konserten. (:


18:30
Konserten var självklart bra, vad kan man annars förvänta sig av svenska kammarorkestern, sjuttiomannakör, solister och sköna konferencierer? Fast vi var såklart bättre förra året! ;) Kändes ledsamt att det inte var vi som stod på scen iår. Sadface. Lite segt program dock, men helt okej. Synd att kören var med så lite, det är ju lite de som är grejen. Bäst var Viva la vida, Deliver us och Whiskey Lullaby. Och så var kören grym när de körde Hallelujah, den "kristna" versionen, inte Jeff Buckley. Och Be mine! Lätt. Synd bara att många låtar blev väldigt sluddriga, man hörde inte vad de sjöng. Men överlag var allt jättebra! Men varför lät man Karro ha så många låtar när det var samma människor som hade solo hela tiden? Då kunde man väl gett lite mer till Riset så att det hade varit fler olika solister? Fast det var i och för sig samma människor som sjöng på Risbergska också, men inte lika extremt som Karro. Tre låtar var liksom. Och vi som slogs om solon förra året..

Nu blir det lördagsmys med fläskkotletter och hasselbackspotatis och sen ostbågar och Robinson!


21:36
Det verkar bli en väldigt bra säsong Robinson i år. Kul idé det här med att ha ett tjejlag och ett killag. Kan nog bli mycket intriger, åtminstone i tjejlägret. Kul också att det är tre från Örebrotrakten! Har väl i och för sig ingen kolla på vilka de är, förutom tjejen, Sussie. Vet att den ena killen heter Jimmy, men har glömt hur han ser ut, och den tredje vet jag varken vad han heter eller hur han ser ut. Det löser sig! Gillar också att Paolo Roberto är programledare, han är cool.

Ska snart kolla på Gossip Girl, men först ska jag ladda upp lite bilder från igår.




Kvällens outfit (sämst bild!):
- Leggings (H&M)
- Spetskjol (Gina Tricot)
- Korsettopp med spetsärm (Haléns)
- Rosetthårspänne (Lindex)
- Svarta pumps (H&M)


Fina brudar väntar på tåget! Sofie, Mahja, Camilla



Snygga brudar! Camilla, Mahja


Förfest hos Camilla! (: Sofie, Camilla

Minnets harmoni

Fredagen den tjugonde november 2009

11:14
Jag kunde verkligen inte somna igår. Försökte hur länge som helst, men jag blev verkligen inte trött, trots att jag kollade på tv i sängen. Sugigt. Men än mer sugigt är att jag vaknade flera gånger under natten, när jag väl somnat. Bajs.

Nu är jag i stort sett färdigpackad inför ikväll. Tur att man kan lämna grejerna hemma hos Camilla, så man inte behöver släpa på en massa skrot inne på krogen. Låt mig säga som så att det är the big trunk med kläder, skor och sminkgrejer. Nästan i alla fall. Kul att göra sig iordning med flera, brukar alltid bara bli jag själv här hemma annars!


01:32
Åh, vilken himla bra dag det har varit! Brudmys för hela slanten, för längesen! Mer sånt. Blev lite shopping på stan, bland annat ett par svarta pumps som blev kvällens partyskor, och sen lite häng innan vi dukade upp tacos och förfestade framför Idol. Supernice! Sen blev det tågfärd in till stan, där vi tyvärr splittrades lite. Jag, och de flesta andta, gick till Frimis. Men det är bara att konstatera: krogen är verkligen inte min grej. Det är superkul att festa, men jag hatar att vara på krogen. Jag finner inget nöje i att dansa, eller i att trängas med fulla människor. Jag vill kunna sitta ner och föra ett samtal, eller kanske spela något kul spel. Jag vill chilla. Köket är det bästa stället att partaja på! Hemmafester is the shit. Jag får väl nöja mig med att förfesta nästa gång det vankas utgång. För det är ju faktisk ganska onödigt att spoila hundra spänn på inträde när det är kul i fem minuter. Dock är Frimis super på sommaren, för då kan jag välja om jag vill dansa (vilket är kul i små doser till rätt musik med rätt människor) eller om jag vill sitta på uteserveringen. Fast det är ju tyvärr inte sommar året om. Men men. Tommy kom i alla fall upp och mötte mig, så skjutsade han hem mig på sin cyke. Fast mongot hade fått för sig att han bara skulle följa mig hem, att jag skulle gå i partyskor. Killar alltså. De kan inte tänka själva. Men fick skjuts till slut i alla fall. Nu blir det sängen, och imorgon SkRiKa-konsert! :D

The award for the best liar goes to you

Torsdagen den nittonde november 2009

17:42
Idag har det varit en bra, men lång, dag på universitetet. Hade först förseminariearbete klockan elva, sen tog vi lunch, och sen var det seminarium från ett till fyra. Fast vi skulle ju ha slutat kvart i fem, så det var ju bra att vi fick sluta tidigt. Vi går nästan aldrig hela passen, vi är så få att det går mycket snabbare med allting, vilket är himla skönt, särskilt om man ska iväg efteråt. Idag gick vi igenom återstoden av kursen. Det är inte många träffar kvar, men goddaaaaaamn vad mycket vi har att göra! Två stora paper, en hemtenta och så några mindre uppgifter på det. Sheisse. Men men. Det går nog bra. Men är lite orolig över papret som ska skrivas i samband med VFU:n.. Men det får lösa sig.

Nu håller jag på att laga fläskpannkaka. Det är första gången jag gör det alldeles själv. Inte så svårt dock, men ändå. Eftersom vi inte har nån liten långpanna får vi göra en åttaportioners, så vi lär ju få äta fläskis tills vi dör här hemma. Fast då vet jag ju att jag inte behöver laga mat på några dagar, hehe.

Fortfarande lite öm i armen, men inatt ska jag nog kunna sova på den i alla fall. Idag fick jag dock reda på att vaccinet inte kickar in förrän tidigast om tre vecor. WHAT?! Jag som vaccinerade mig den här veckan enbart för att jag skulle vara säker på att inte bli sjuk under praktiken.. Fan. Fast det är klart, det är ju inget som säger att jag får svinis då, men ändå, man vet ju aldrig. Fast vaccinet kanske skyddar lite redan nu? Så att man i alla fall blir mindre sjuk än om man inte tagit det? Well, den dagen, den sorgen. Man kan ju för bövelen bli sjuk utan att det är flunsan. Men men.


21:02
Giiih, haft lite klädångest inför morgondagen nu på kvällen. Ska ut med Sofie, Mahja och Camilla imorgon, skoooooj! Har hela tiden tänkt att jag ska ha på mig spetskjol från Gina och en korsettliknande topp med små spetsärmar från Haléns, men har inte hittat några skor. Så hela kvällen har jag provat outfits. Nu har jag äntligen bestämt mig för spetsoutfiten och så blir det med största sannolikhet de röda lackskorna, eller alternativt de vanliga svarta stövlarna. Nu är det väl bara väskan kvar, men den spelar mindre roll. Måste dock köpa svarta strumpbyxor imorgon! Men vi ska ändå upp på stan imorgon, så det är lugnt. Ska även köpa lite cider, samt hämta ut en tröja på Lindex. Det blir heldag med tjejerna imorgon, förts stan, sen direkt hem till Camilla och mysa, kolla på Idol och spela spel, och sen utgång. Det kommer bli hur najs som helst! (:

I'm your biggest fan

Onsdagen den artonde november 2009

13:28
Har vaknat hundraelva gånger inatt på grund av armen. Inte för att den värker, men för att den är öm. Det går liksom inte att ligga på den, och då vaknar jag ju såklart när jag vänder mig till den sidan i sömnen. Och så går den inte att lyfta rakt upp. Det är som om en stor muskel har blivit helt förstenad, det är som ett klot. Men lyfter man bara armen på rätt sätt så går det till och med att tvätta håret. Om man böjer på nacken också.. Men jag ska inte klaga, hör folk som blivit jättesjuka och haft riktig värk i armen, så jag har helt klart klarat mig lindrigt undan med bara lite ömhet och en minignutta feber. Skönt!


22:19
Alltså, faaan, vad jag har segat den här veckan. Tredje dagen på raken då jag bara slöat. Kollat på typ sex avsnitt Gossip Girl på raken. Men jag har faktiskt pluggat lite också. Med betoning på lite. Och så har jag ju faktiskt varit hemma hos Sara och käkat scones nu på kvällen. (: Satan i gatan, vad det regnade när jag åkte dit. Tack och lov för regnställ. Nu ska jag dock ta mig en mandarin eller två och kolla på kvällens avsnitt av Bonde söker fru. (:

Use me, Lord

Tisdagen den sjuttonde november 2009

11:19
Idag ska jag åka ibäg till mässan och ta svinsprutan. Inte så pepp. Kunde väl ha varit lite finare väder i alla fall? Undrar hur länge man får köa idag. Jag tänker åka hemifrån senast klockan ett i alla fall. Usch, hatar att köa. Ska ladda in massor med musik i telefonen, och ha med mig frukt. Efteråt tänker jag åka till Parkhallen och köpa choklad på lösvikt, för att trösta mig själv efter äckelsprutan. Hoppas man inte blir sjuk av sprutan..


16:56
Nu är jag "valskinerad" mot svinis. Åkte så att jag var på plats kvart i ett, sen öppnade de klockan två, och så var jag klar kvart i tre. Helt okej ändå, men sjukt ostruktruerade köer därinne. Folk trängde sig och knuffades, och då var det ändå kvinnor i 40-50årsåldern som var värst. Sprutan var väl inte direkt mysig, men inte värre än någon annan. Absolut inte värre än stelkrampen. Det gick fort och smidigt. Nu är det väl bar att vänta på feber, de flesta verkar bli sjuka nån dag efter.


18:19
Åh, fy faaan. Jag åt verkligen för mycket och för fort! Det är det farliga när man äter när man är jättehungrig. Geez.

Har kollat på Gossip Girl ända sen jag kom hem, loves it! Borde väl förstås ha läst istället, men det får jag göra imorgon. Om jag ens behöver läsa. Det är så svårt det där ibland, för man vet liksom inte om det är viktigt att läsa allt, eller om man bara ska rikta in sig på det frågorna handlar om. Ska man göra det sistnämnda behöver jag inte läsa alls, eftersom hela föreläsningen handlade om frågan. Jaja, skit samma.

Snart kör, tjoho! Vi ska börja repa inför julkonserten som är den tionde december. Yay, jag älskar jullåtar! Hoppas att det blir några traditionella också, och inte bara typisk gospel.


21:38
Massa bra låtar på kören idag, det kommer bli en asbra konsert! Både finstämda och röjiga låtar, precis som det ska va! Nu har vi även bokat in konsert på julottan (samling 06:30, yay!) och på trettondagen, det blir great! Och så har vi planerat in julbak hos Linn, inför julkonserten. Good times ahead!

Tog mig en liten avstickare in på Ica innan jag åkte hem. Köpte en cola och en Cosmopolitan. Utifall att jag är däckad av svinis imorgon. Känner inget än, men man kan ju aldrig vara säker. Man måste vara beredd liksom.


23:37
Har börjat få ont i armen, gör ont när jag höjer den. Blir ett helsike att tvätta håret imorgon, går ju inte så jättebra att göra det med en hand. Men blir jag sjuk ska jag ändå inte lämna lägenheten, och då behöver jag ju inte tvätta håret. Men ändå.



Gossip Girl är mitt nya eftermiddagsnöje!

No day but today

Måndagen den sextonde november 2009

08:00
Man blir ju allitd lika glad när man vaknar av sms-not! Fast nu var det bara tjugo minuter innan jag skulle upp, men ändå.

Hade tänkt cykla till uni idag, men vädret ser inte så fresh ut, så det blir bussen ändå. Lika bra. Cykeln ska stå i förrådet under vintermånaderna..

En lång föreläsning idag, tror det blir mycket skriva och det är alltid bra, man håller sig sysselsatt. Sen blir det allt till att börja läsa veckans litteratur. Tror inte det är så mycket den här gången dock.

Funderar på att ta svinsprutan. Känns inte särskilt lockande att a) åka till mässan och köa i evigheter, b) ta en äcklig spruta när jag knappt kan ta blodprov och c) eventuellt blir sjuk i några dagar av den. Fast man får väl tänka så att det är bättre att ta sprutan och slippa ligga däckad i två veckor, och så ska man ju inte vaccinera sig bara för sig själv, utan för att inte smitta andra som faktiskt kan dö av influensan. Det vill man ju inte ha på samvetet. Så, well, det blir nog spruta imorgon eller på onsdag. Huga..


13:09
Var faktiskt en bra föreläsning. Johan Öman är bra att lyssna på, han pratar med publiken som om det vore en kompis eller nåt. Han bara berättar, typ. Dessutom hade han lång paus och slutade en halvtimma tidigare, det gillas! Nu känns det också som att man inte behöver läsa särskilt noga, han sa väl i princip allt som behövdes sägas om olika teorier kring lärande. Goodie.

Ska mest ta det lugnt i eftermiddag. Hade tänkt ta en promenix, men vädret är inte så lockande. Tänker istället försöka mig på lite pilates hemma istället. Det borde gå bra, det är mest bara det där att man inte pushar sig själv lika hårt när man är hemma, det är ju skillnad om man är med andra människor. Men det går nog bra, jag ska sätta upp ett litet program för mig själv.


18:35
Alltså, ibland är det fan farligt att somna mitt på dagen. Tror jag somnade nån gång vid halv tre, och sen vaknade jag klockan fem. Snacka om att hela dagen försvann. Känner mig lite bakfull.. Men har i alla fall fått i mig lite tacos nu. Ska snart dra på mig lite träningskläder och köra pilates.

Imorgon hade jag tänkt åka till mässan och vaccinera mig, men man blir ju lite avskräckt när man hör om 700 meter kö och flera timmars väntetid. Och jag är ju inte särskilt sugen på spruta heller, men vafan. Lika bra att få det överstökat. Lär ju ångra mig om jag får flunsan liksom.

Story of my life

Söndagen den femtonde november 2009

18:59
Den här dagen har bara svischat förbi! I förmiddags var jag och mamma i Hagakyrkan och sjöng med damkören. Det var rätt segt, men vad gör man inte för att få sjunga? Sen åkte vi hem till Vintrosa och firade mammas födelsedag lite i förskott. Hon fick en Lisa Nilsson-skiva och ett halsband av mig. Hon har haft skivan förut, men tappat bort den för flera år sen, så då tyckte jag att hon kunde få en ny, och hon blev jätteglad. (: Sen planerade vi lite semester. Bokade flygbiljetter hem, så nu blir det Kroatien 16/6 - 4/7, wie! På vägen ner ska vi stanna i Österrike, förmodligen i Salzburg, och hitta på något. Rodelåkning, linbana, isgrottebesök och alpinskidåkning står som förslag. Jag hoppas på skidor, ascoolt att åka slalom mitt i sommaren ju! Vi får se vad det blir, men kul att stanna efter vägen sådär. När vi kommer ner till Kroatien är vi själva i ungefär en vecka, sen kommer familjen Baastad ner. (: Hinner vara med dem i nästan en vecka innan Marcus och jag flyger hem. Längtar!

Idag har Tommy och jag varit tillsammans i tre år, lovelovelove! <3 Vi hade tänkt gå på bio, men vi orkade inte riktigt. Särskilt inte som vi glömt boka biljetter till 2012, så det fanns bara dåliga platser kvar. Vi tar det lugnt här hemma istället, det är ju också trevligt. (:

Ikväll börjar Paradise Hotel, det ska jag följa den här säsongen! Jag är verkligen dokusåpa-junkie. Jag älskar att kolla på verkliga intriger, och att se hur folk lever på riktigt. Och PH brukar ju kunna bjuda på det mesta.. Tycker Big Brother skulle komma tillbaka, det är ju bäst! Hade velat se säsongerna med Gynning och Rosing igen, helt klart bäst.


22:34
Men herregud. Jag tror banne mig att Paradise Hotel är värre än vanligt den här gången. Vilken udda tjej hon verkar vara, den där Jackie. Svartenbrandts dotter. Ja, han ska tydligen vara Sveriges farligaste brottsling.. Anywho, hon säger för det första att hon inte alls gillar killen hon ska dela rum med, och sen har hon sex med honom. Inför kameran. Och det är väl egentligen inte särskilt chockerande, det är ju det PH går ut på.. Men sen när sänder tv massa ljud från sexet? Komplett med "nu kommer jag" och andra fina kommentarer. Högt också! Annars brukar det väl kunna vara lite textat bara eller nåt, nu blev jag ju nästan generad. Wow, vilken start..





Jag räknar med intriger mellan dessa brudar!

Looking into your eyes

Lördagen den fjortonde november 2009

12:29
Men vad värt att det var halv snöstorm inatt när det inte finns ett spår av snön idag.. Hatar sånt här väder. Det är fanimig inte okej att man måste ha alla lampor tända såhär mitt på dagen! Nä, novemberrusk är inte riktigt min grej.

Var ute och sprang förut. Jag är sämst i världen på att springa, två kilometer är ju ingenting! Fast jag springer inte för att få värsta konditionen, utan för att hålla igång över huvud taget. Hade jag haft lite mer tid på mig hade jag nog tagit en längre sväng, men som jag nämnde igår, eller när det nu var, så har jag praktik i två veckor snart, och då kommer det inte bli mycket springa, och då måste jag i stort sett börja om på noll igen när jag kommer igång igen. Men jag känner som så att det är bättre att springa lite än inte alls. Skönt var det i alla fall. Jag måste verkligen göra det det första jag gör, annars blir det inte av. Innan frukost helst. Jappsi.

Nu ska jag snart upp på stan på shoppingrunda. Primärt är det mamma som ska få en födelsedagspresent, och så ska jag köpa presentkalender som jag och Tommy ska ha här hemma. Man måste ju hålla på traditioner.. Men jag kommer nog köpa lite smågrejer till mig själv också, och så tror jag att jag ska köpa julklapp till pappa. Lika bra att passa på liksom.

Tommy var och lanade hos Hannes igår och det var planerat att han skulle vara där idag också, men inatt smög han sig hem av någon anledning. Han sover fortfarande, så jag vet inte varför han är hemma.. Han pallade väl inte trycket. Att han ens kom in i lägenheten är ett kapitel för sig, eftersom jag låst med säkerhetskedjan. Den är så himla värdelös, den är så lång att man kan öppna dörren såpass långt att man kan sticka in armen och lossa kedjan. Himla säkert..


15:05
Himla ovärd shoppingrunda. Det blev nästan ingenting köpt. Hade värsta listan och hade tagit u tpengar så att jag inte skulle övertrassera kontot, men vad blev det av detta? Jo, en present till mamma, som ju var viktigast, och så finnmedel till mig. Resten då? Nää. Det bidde inget. Så himla irriterande. Paketkalender var ju asdyrt! Jaja.

Resten av dagen blir det mest soft. Ska väl försöka städa lite i alla fall, typ dammsuga och städa inne på toaletten. Annars tv, film och tjockis.

Get this started

Fredagen den trettonde november 2009

17:13
Fått massage idag, det var välbehövligt. Shit, vad det gör ont att få massage när man har något problem, aaaaaaj. Det är fanimig tortyr. Men jag tar det hellre ordentligt än att behöva göra om flera gånger. Hoppas det blir lite bättre i ryggen nu i alla fall, känns som att det blir bättre när jag kommer igång med pilatesen och simningen, eftersom det stärker upp ryggen. Det dumma är ju bara att jag ska ut på praktik snart igen, och då hinns slash orkas det inte med så mycket träning. Men men. Bara två veckor!

Nu ska jag hoppa in i duschen, och sen göra mig lite iordning. Inte för att man behöver vara särskilt snygg när man ska tjocka framför Idol i hushållet Wikström - Nurmi, men tvättat hår kan man i alla fall ha. Och någorlunda rena kläder. Och kanske lite granna smink i alla fall. Yes.

Imorgon ska jag ta städ- och slappdag. Ska ta mig upp på stan och köpa något mer i födelsedagspresent till mamma, utifall att den "stora" grejen behöver bytas eller lämnas tillbaka. Jag är på shoppinghumör, så kanske blir det a little something something till mig själv också. Fast jag har egentligen inte råd.. Fast egentligen har jag det. Whatever. Kanske köper lite julklappar också, så har man det gjort.


00:03
Bra Idol-kväll! Bra låtar, sånginsatserna var det väl lite sisådär med på sina håll, men ändå! Kvällens stjärnor var Tove med I wish I was a punkrocker och så Calle och Mariette i duetten Someone new! Bra att Eddie åkte ut, det var dags nu.

När jag cyklade hem hade det börjat snöa, så himla mysigt! Jag blir verkligen bara så mysig hela jag när det snöar sådär gulligt. Hoppas det blir massa snö i december, jag vill ha en vit jul!

Sitter och lyssnar på soundtracket till Rent. Det är bra! Började kolla på filmen förra veckan, men dte har inte blivit av att jag kollat klart. Kanske blir imorgon? Såg dock musikalen för många år sen, men kommer typ inte ihåg något, men jag tror att Linus Wahlgren var med i alla fall. Och en som var med i Idol första året, har glömt vad han heter, spelade Angel! Åh, nääm nu blev jag sugen på att kolla på Rent, kanske ska ta det på en gång?



Skådisarna/sångarna i Rent sjunger Seasons of love.

Bringing sexy back

Torsdagen den tolfte november 2009

12:42
Hade tänkt cykla till universitetet idag, men pallade inte när jag såg att det var snöigt ute. Kan vara halt. Och kallt. I vilket fall som helst var det fruktansvärt segt på seminariet, fast det är det väl alltid när jag är stressad och bara vill iväg. Men det hjälpte verkligen inte att jag missade bussen hem med några sekunder. Men men, nu är jag hemma i alla fall. Väntar på lunch, sen är det bara att dra vidare till jobbet. Men ska i alla fall inte ha seminarium förrän om en vecka, vilken lyx. Visserligen har vi föreläsning på måndag, men tills dess behöver man ju inte ha läst något. Och så är jag ju ledig i helgen, så det blir långhelg! Fy vad gött.


22:07
Idag gick det väldigt fort på jobbet, och det är ju alltid skönt. Så borde det vara jämt. Men nu är det långhelg, och det är så grymt uppskattat och välbehövligt nu! Wie, wie. Har visserligen lite grejer jag ska göra, men det är saker jag själv valt, och de är dessutom roliga, så det går ju bra. Blir massage på jobbet och sen filmkväll hos Anna & Johannes imorgon, lördag slapp/städdag och på söndag ska damkören sjunga i Hagakyrkan. Dessutom firar jag och Tommy tre år tillsammans, så vi ska gå på bio. (: Myshelg!

Nu ska jag rosta några jävlar, och kolla på Mammas Pojkar. Vad gjorde man innan man kunde kolla på tv gratis på nätet?


23:13
Haha, idag skrattade jag verkligen rakt ut åt Mammas pojkar. Det är så himla roligt! Det är så himla sjukt att Naima blir så jäkla upprörd över att Bobby dejtar Jane, och när hon fick ett MMS där Bobby kysste Jane på kinden tog det hus i helvete. Pinsam som hon är åkte hon till deras dejt och i stort sett skällde ut Bobby. Bobbys svar på tal på att hans mamma blev så upprörd över kyssen på kinden är obetalbar; "Varför blir du så upprörd över en kyss på ansiktet? Jag kysser alla på ansiktet! Vi albaner hälsar ju för fan på det viset!" Ja, guuuud vad jag har garvat. Egentligen är det ju bara sjukt, men I love it.



Jane är ett hett diskussionsämne mellan Bobby och Naima..




I wanna fly away

Onsdagen den elfte november 2009

12:31
Idag sov jag till kvart över elva, SKÖNT! Länge sedan jag sov så länge.. Men gick ju å andra sidan och lade mig klockan tolv, men ändå.

Idag ska jag väl försöka läsa de resterande texterna, samt fundera på de tillhörande frågorna. Inte för att frågorna direkt har något att göra med texterna, men i alla fall. Inte så pepp, men det ska nog gå.

Ikväll blir det pilates, och så damkör, om inte ledaren har svinis. Då lär det väl inte bli någon konsert på söndag heller.. Hoppas det blir av i alla fall, choir in my heart!


16:25
Har gått runt i morgonrock hela dagen, fantastiskt skönt. Men vid halv fyra-tiden insåg jag att det nog var bäst att duscha och sätta på sig kläder, eftersom jag snart ska iväg till pilatesen. Ska bli så skönt med pilates, det är verkligen den bästa träningsformen för mig. Efteråt blir det långpromenad, känns onödigt att åka hem och vända innan kören. Vet inte vart jag ska gå, vart går man på promenad runt Hagaområdet? Blir förmodligen en tripp in i Björkhaga, har i stort sett aldrig varit där. Hoppas det lyser ut många fönster, det är så mysigt.


Shut your mouth, boy, haven't you heard?

Tisdagen den tionde november 2009

10:09
Är trött fastän jag vaknade av mig själv. Men jag måste gå upp på en gång, annars blir det inget av den här dagen.

Strax ska jag pallra mig iväg till Haga och simma och skriva upp träningstider för nästa vecka. Ska bli skönt att simma, hoppas det inte är mycket folk. Borde inte vara det en tisdagsförmiddag.. Fast det är väl i och för sig mest pensionärer som simmar där, och de är ju mest aktiva på förmiddagarna, men ändå.

Idag måste jag läsa all kurslitteratur, läste ingenting igår. Borde kanske ha gjort det.. Men det är väl inte så mycket annat på gång under dagen heller, så det ska nog gå bra. Ikväll är det ju dock konsert på Frälsis, ska bli kul! Men lite nervöst är det ju, eftersom jag inte fått prova solot riktigt. Jaja, det går nog bra!


16:45
Fy vad jag är opepp på att läsa idag! Hade för mig att det inte var så många sidor att läsa, men insåg när jag började att det var en heeeeel deeeeel. Har nu i alla fall skumläst båda böckerna, men det är typ fem texter kvar. Kuljul. Fast nu har vi bestämt oss för att jobba individuellt, för Amran är fortfarande sjuk och jag är inte heller på topp. Så då kan jag läsa imorgon också, eftersom vi annars skulle ha träffats imorgon förmiddag. Passar ju bra eftersom jag somnade när jag skulle plugga..

Känns faktiskt bra inför ikväll. Visst, jag blir nervös när det väl är dags, men nu känns det som om jag kan min grej i alla fall. Hoppas det blir en lyckad konsert, det är så roliga låtar!


23:11
Konserten gick bra, men jag kom in lite för tidigt på solot, men det var det ingen som hörde. Nu är det bara att börja peppa inför julkonserten den åttonde december.

Kollar på America's Got Talent, vilka jävla mongon det finns alltså. Men men.

Det ödet finner jag mig i

Måndagen den nionde november 2009

08:14
Tänka sig att man kan vara pigg när klockan ringer kvart över sju. En grå dag, till på köpet. Det är ju fantastiskt.

Fixat matlådan till uni idag, kör på den gamla hederliga kycklingsalladen gjord på isbergssallad, körsbärstomater, räd paprika, fetaost och grilad kyckling. Fett med gott, skulle man kunna säga.

Idag börjar vi delkurs två. Ingen aning om vad dagens föreläsningar ska handla om, men det blir nog bra. Har först ett litet seminarium, bara som en liten start, och så två föreläsningar. Går till tre idag, hellre det än fem som det brukar vara annars när det är dubbelföreläsning.

Now I'm off to the bus!


17:19
Seg dag på uni. Andra föreläsningen orkade jag inte lyssna på, trots att det var ett viktigt ämne (bedömning och betygssättning). Men nu ska jag i alla fall inte dit förrän på onsdag, då vi ska jobba i förseminariegruppen.

Har varit ute på promenad i mörkret. Är inte superbekväm med att gå ut när det är mörkt, men det går ju an när dels klockan bara är halv fem, och jag går i villaområdena. Men ändå. Skönt var det i alla fall.

Snart är det tvättid. Det blir stortvätt idag, alltså även sängkläder och handdukar. Det dumma är väl bara det att vi knappt har plats att hänga upp allt i lägenheten.. Hoppas att sängkläderna hinner torka i torkskåpet!


23:20
Kvällens tv har varit Ullared --> Grannfejden --> Raw Comedy Club --> Silent Libary. Det sistnämnda kan ha varit det roligate jag sett på länge! För den som inte är insatt i Silent Library kan jag berätta att det är ett slags lekprogram där ett lag vardera från Sverige, Norge och Danmark tävlar om vem som kan vara tystas. Låter enkelt va? Icke. Det själva programmet går ut på är att de "drar lott" om vem som ska utföra ett uppdrag, under tystnad. Uppdragen ikväll var bland annat att äta en massa wasabi, bli klippt i pottfrilla och att sätta på sig ern BH som sen fylls av kackerlackor. Tänk dig då att det är tre killar i varje lag, i tjugoårsåldern. De ska vara helt tysta medan dessa sjuka, men ack så roliga, uppdrag genomförs. Man ser hur de nästan dör av skratt, ja, förutom den utsatta kanske.. I vilket fall var programmet sjukt kul, jag kommer sitta bänkad nästa vecka!



Martin Soneby och Cissi Fors från
Ballar av stål är programledare för
Silent Library, kl. 22:30 på Kanal5.

There is no one in heaven or on earth like you

Söndagen den åttonde november 2009

11:12
Idag blev det risgrynsgröt till frukost. Det är ju supergott, att man inte äter det oftare?

Ska snart till jobbet. Blir nog en lång dag idag, men hoppas att vi kommer ut på promenad i alla fall.

Gah, fortfarande stressad över solot. Muuuuh, vill inte. Fast jag vill. Men graowl, jag måste sätta det..

Who can be against us?

Lördagen den sjunde november 2009

11:13
Vaknade vid nio av sms från Sara, vi ska tydligen till IKEA med jobbet i eftermiddag, kul! Bra att hon väckte mig, så jag hann ut och springa. Och bada. Och läsa Glamour. Och baka scones till frukost. Mumma!

Har försökt lyssna på solot till på tisdag. Det är egentligen inte så svårt, speciellt inte som jag får sjunga lite som jag vill, men tonerna vill ändå inte riktigt sätta sig, och det är inte helt lätt att följa musiken heller. Gaaah. Hoppas det går bra ändå, får ju öva lite med Emma innan konserten i alla fall..


22:34
Jobbet gick verkligen asfort idag, kändes som att jag knappt hann med det som skulle göras. Alltid positivt! Och det var inte ens några jobbiga fylledrägg på bussen hem, big like! Och tänk att jag till och med är pigg när jag kommer hem efter jobblördag, det är fanimig kors i taket. Fast det beror väl på att jag sov så mycket igår och inatt. Men ändå. Nu ska jag sno några chips från Tommy, och sen sova.. Eller ska jag spela lite Pandemonium först kanske? Klarade nästan bana tretton imorse..

Hola chica

Fredagen den sjätte november 2009

16:35
Dagen D. Eller dagen T kanske vore bättre. Tio i sju gick bussen mot universitetet och min första tenta. Tentan började kvart över åtta, men eftersom vi är så många lärarstudenter så tar det tid att registrera alla, så man skulle vara där senast halv åtta. Tror jag var där tjugo över sju, och jag köade i typ en halvtimma, helt sjukt. Nere i en bunker. Fast jag trodde det skulle vara lite mer sterilt och stiff, det var ändå helt okej i tentasalen.
Tror tentan gick okej, jag ber till alla gudar att jag blir godkänd, för det vetetusan om jag hade kunnat göra det bättre på en omtenta. Men man vet aldrig, jag var långt ifrån säker på alla. Men jag försökte att skriva så mycket som möjligt på alla frågor, även om jag inte var säker på att det jag skrev var rätt. Något poäng borde man ju kunna skrapa ihop. Och man ska bara ha hälften rätt, så det känns ju faktiskt överkomligt. Men man vet aldrig. Det märker vi. Men jag hoppas!

Sov i fyra timmar när jag kom hem, så jäkla skönt! Har mått illa till och från hela dagen, vet inte vad det beror på. Men vid tre åkte vi till Maxi i alla fall. Pallar inte tentafest ikväll, så det blir myskväll med Idol istället. (: Kvällens mat blir grillade, tunna revbensspjäll! Muuuuuuums.


20:41
Kollat lite på Idol, men jag har inte riktigt ro att kolla på ett sånt program ikväll. Av det lilla jag sett kan jag bara konstatera att Reza är i en klass för sig, hon kan mycket väl vara den bästa sångerska Idol någonsin haft. Goooo, giiiiiiirl!!!
Nu lämnar jag dock Idol, och kollar på Desperate Housewives och Top Model istället.


22:53
Har spelat Pandemonium. Jag får verkligen damp när jag spelar. Nu förstår jag verkligen alla CS-nördar som man sett dampa loss på sina datorer när det går dåligt för dem. Jag blir precis likadan! Jag blir ett vulgomonster som skriker, förolämpar allt i min närhet och är färdig att dö av ilska när spelet inte gör som jag vill. Det finns nog inte ett enda könsord som inte blivit yppat i denna lägenhet. Åh, jag får lust att skrika högt ibland, men jag har faktiskt respekt för mina grannar, så jag låter bli. Men hur förbannad jag än blir på spelet så är det ändå skitkul.

Det känns som att den här dagen har varit hur lång som helst. Den borde kännas kort eftersom jag sov bort halva dagen, men ändå. Very well, ska nog gå och lägga mig nu. Inte särskilt trött, dock uttråkad. Och så tänker jag att jag kanske vaknar någorlunda i tid imorgon så jag kan ta mig en joggingtur innan jobbet.

Hörde by the way att Rabih åkte ut. Bra det. Han gjorde Chris Brown superbra, men det var också allt. Han må vara charmig och söt, men han sjunger falskt väldigt ofta. Och så kan vi inte ha det.

Nobody

Torsdagen den femte november 2009

11:10
Wie, snön är kvar, och det snöar fortfarande! I'm happy! Fast det känns fortfarande som att det är tidigt, jag är liksom fortfarande inne i oktober. Sen kan man ju alltid hoppas på att det blir snö i december också, hade ju hellre sparat denna snö till jul. Men jag rår ju inte över vädret. Tyvärr.

Snart ska jag ta bussen (palla cykla i snöstorm) upp till stan och träffa Sofie, Camilla och Mahja. Det är de jag vet i alla fall. Vi ska köpa SkRiKa-biljetter och sen ta en fika. Myyyyys! Har inte träffat brudarna på lääääänge!

I eftermiddag får det bli tentaplugg. Och långpromenad, måste ju hålla på det är med att jag ska röra på mig varje dag. Snöpromenad, det gillar jag!


16:22
Supermys på stan! När vi köpt biljetter gick jag, Sofie och Camilla till Java och åt sallad. Sen satt vi kvar så länge att vi blev fikasugna också, så då blev det fika också, hehe. Trevligt värre! Nu har vi bokat in oss på middag och Idolkväll hos Camilla den tjugonde, naaaajs!
När vi skiljdes åt gick jag till Salong Amadeus (tror jag den hette) på Oscars C och toppade luggen. Mycket trevligt ställe, går nog dit nästa gång också! Fast jag tycker ju att hundra spänn är rätt mycket för att bara klippa luggen, men så kostar det typ överallt. Men men.
För att hinna få in min träning idag beslöt jag mig för att gå hem från stan, trots snöstorm och klackar. Det gick så bra så, det var jättemysigt! Jag älskar verkligen snön, hoppas det håller i sig!

Nu ska jag snart försöka plugga lite. Ska nog försöka skriva ner och besvara frågor, istället för bara anteckningar så att man får ner tankarna i ord och meningar. Det blir nog bra. Sen ska jag laga mat, min godaste fläskkarré med hasselbackspotatis. Så blir det tv; Mammas pojkar --> Lyxfällan.


21:32
Jag börjar bli lite stressad inför tentan. Vill bara ha den gjord! Vet inte om jag har pluggat tilläckligt, vet inte om jag kommer kunna svara. Fast jag svarade på många frågor idag, så jag hoppas det går bra. Mest är jag rädd att jag ska få blackout och inte kunna svara alls. Men men. Det går nog bra! Men upp svintidigt, bussen går tio i sju. Tar med mig frukost till tentan.

I hate how much I love you

Onsdagen den fjärde november 2009

21:37
Hur lycklig blev jag inte när det snöaed när jag vaknade imorse?! Helt plötsligt kändes det inte jobbigt att tentaplugga längre. Jag har gått runt med ett smygleende på läpparna hela dagen, jag tycker verkligen att det är helmysigt! Visst, jag är inget fan av slask, men det finns få saker som slår ett vackert snöfall, och speciellt på kvällen när det lyser från alla fönster. Fast ännu bättre blir det om några veckor när det kommer upp julbelysning, då kommer jag supermysa!

Var bara en kortis på Universitetet. Vi skulle träffas några stycken och plugga till tentan, men jag kände att jag inte fick ut nåt av det, så jag åkte därifrån efter typ en timma. Jag pluggar bättre själv. Gjorde ett depåstopp i stan innan jag åkte hem. Behövde köpa nytt cykellyse (igen) och ett större diskställ, vilket jag också köpte, men så råkade jag även köpa en spetstopp (eftersom min gamla är trasig) och ett par strumpbyxor på Gina Tricot. Hoppsan..

Försökte plugga i eftermiddags, men det gick sådär. Jag vet liksom inte riktigt vad jag ska plugga på. Jag känner mig liksom ganska säker på det mesta, så jag kanske helt enkelt inte behöver plugga? Försöker att i stort sett bara läsa alla mina anteckningar, och idag färgkodade jag dem så jag enkelt kan hitta de olika områdena. Men jag känner mig lugn inför tentan, jag tror jag kommer klara mig galant. Många saker är ganska logiska, och jag tror att det blir ganska allmänna frågor som man ska besvara ganska ytligt, blir nog inga detaljfrågor. Hoppas det går bra i alla fall. Jag kommer väl säkert bli asnervös när jag väl får tentan framför mig, men just nu är det lugnt i alla fall.

Cyklade till pilatesen i snömoddet. Mys! Fast det var i och för sig sådär att få snö i ögonen, men jag tänker inte klaga! Pilatesen var i alla fall skön, måste försöka få in den som rutin. Fast det hade varit bättre om den började halv sju istället, för har jag annat på eftermiddagen blir jag stressad. Men idag var det i alla fall jätteskönt, och efter det var det dags för damkör. Det är ett projekt i Hagakyrkan som min mammas kompis håller i. Vi har tre övningar och sen uppsjungning söndagen den femtonde november. Ganska roliga låtar, och det låter bra om oss också. Fick ett solo också, alltid kul! Fast inte heller här vet jag riktigt vad jag ska sjunga, men hör verkar det i alla fall som att jag i stort sett kan hitta på lite som jag vill. Det blir nog bra. Fick skjuts hem av mami, det snöade så himla mycket! Kändes säkrast att ha bilen i bagageutrymmet istället..

Nu är jag hemma i lägenheten alldeles själv. Tommy är borta, vet inte vart han tagit vägen. Skulle dock gissa på att han gått till Hannes och Carin och hämtat laddningssladden till PS3:t. Jag hoppas det i alla fall, så jag kan spela!

Hey, little sister

Tisdagen den tredje november 2009

10:05
Jag blir så glad när jag vaknar tidigt på morgonen så att jag kan köra min träning innan allt annat. Så även idag. Ännu en tur runt Baronis, men det kändes att jag inte stretchat, kändes sådär i vaderna. Men jag tog mig runt! Jag är så duktig. För att vara jag. Hoppas bara jag håller i detta nu, så jag inte bara hårdtränar i en vecka, och sen lägger av. Let's hope not.

Snart iväg till universitetet. Först träffa förseminariegruppen och sammanställa argument för och emot friskolor, och sen är det seminarium. Har med mig sallad idag igen, nyttigt och billigt!

Ikväll är det kör. Vi har konsert nästa tisdag, och idag ska vi bestämma vilka låtar vi ska köra. Vilken framförhållning, va? Men det går nog bra, vi tar ju bara sånt vi redan kört. Förhoppningsvis har jag kört alla, åtminstone nån gång.


16:35
Segt seminarium, men nu vet vi ganska exakt vad det är vi ska plugga på, och kan utesluta en hel del. Känns skönt! Men jag tror att jag är lite för säkert inför tentan.. Men imorgon ska vi träffas och plugga lite, hoppas det går bra.

Nu ska jag snart ställa mig och göra pannkakor, alternativt våfflor. Sen iväg på kör. Ska försöka klämma in lite Pandemonium däremellan, jag är beroende! :P


21:41
Jag glömde ju för tusan att berätta om dagens händelse numero uno. Nu ska ni få höra. Hade jag inte varit en mogen kvinna som knappt skäms för något nu för tiden hade nog detta varit superpinsamt. Men som sagt, jag är mogen nu, och jag brydde mig egentligen inte. I alla fall, det som hände var att jag var på universitetet. Jag gick i stora korridoren i Forumhuset när det onämnbara händer. Jag halkar till. Balanserar. Får kontroll. Förlorar kontrollen. Återfår den. Men nej. Klapp ner på golvet, ner på knä som en jävla hund. Mitt bland folk. Fast okej, det var inte alls många som såg mig. Men ni kan ju tänka er att om detta hade hänt under högstadiet eller nån annan superkänslig tid hade detta varit jordens undergång. Och det var liksom som taget ur valfri High school-film. Men jag rodnade inte ens. Jag bara skyndade mig upp på fötter igen, och skrattade som bara den. I saved myself from humiliation. Lite kul var det.

Gick bra på kören. Vi hade en gäst från Linköping eller Lidköping (jag lär mig aldrig skilja på dessa) som var himla skön. Körde två gospelvarianter på Hosianna och Nu tändas tusen juleljus. Och så fick jag ett solo idag! Helt chockad blev jag, har ju knappt börjat i kören liksom. Men jättekul var det såklart! Visserligen är det ett väldigt litet solo på ynka åtta takter, men ändå, jag är supernöjd! Ska sjunga på en riktig wail-låt som heter Who is like the Lord. Hann aldrig sjunga igenom solot, så har egentligen ingen aning om hur det låter. Ska köra det i typ en kvart innan konserten nästa vecka, så jag är lite småstressad. Men ska försöka spela det på pianot, och så tror jag Emma skulle skicka en inspelning. Men men, känner jag att jag inte hinner sätta det så får Emma sjunga.

Nu blir det Desperate Housewives och popcorn! (:

It's all so dark and mysterious when the one you want doesn't want you too

Måndagen den andra november 2009

09:46
Vaknade tidigt av mig själv idag, precis som jag ville. Jag tror att det faktiskt stämmer att man kan ställa in kroppen på vilken tid man vill vakna, utan att behöva ställa väckarklockan. Sen kan det väl diffa på nån halvtimma hit eller dit, men ändå. Vaknade i alla fall vid halv åtta, och då bestämde jag mig snabbt för att snöra på mig joggingskorna och ta en tur runt Baronbackarna. Det var så himla skönt! Det var superlänge sedan det kändes så bra att springa. Kanske var det skönare att springa på asfalt än på ojämnt underlag i skogen? I vilket fall kändes det jättebra, och jag hade kunnat springa längre än de dryga två kilometrarna det blev. Jag tror det var så långt i alla fall.. Kändes ungefär lika långt som i spåret hemma och i Vena, och det verkar stämma i tid också. Detta blir i alla fall mitt nya spår! Vill jag springa lite längre kan jag springa över till Gamla Hjärsta och sen tillbaka över Vivallabron. Känns kanon.
När jag kom hem lagade jag mannagrynsgröt, och sen tog jag mig ett bad. Sen fixade jag dagens lunchlåda som ska tas med till skolan; en supergod sallad gjord på isbergssallad, körsbärstomat, röd paprika, fetaost och grillad kyckling. Mums!

Har en föreläsning i eftermiddag, men innan dess ska jag och Amran träffa vår seminarieledare. Då ska vi dels diskutera papret vi skrev tillsammans, och så även det enskilda papret som skrevs i samband med VFU:n. Ska vara där tjugo i tolv och föreläsningen börjar kvart över ett, så vi kör lunch på skolan. Jag känner mig dock lite fattig efter helgen, så därför tar jag med mig egen mat.

I eftermiddag måste jag läsa de kvarstående artiklarna som ska vara klara tills imorgon. Annars är det inte mycket inplanerat idag. Avklarade ju dagens träning imorse, så då behöver jag inte stressa med det. Hade egentligen tänkt simma, men nu hann jag ju springa istället, så det var ju lika bra.


12:48
Gick superbra på feedbacken! Inte för att jag direkt väntat mig ett IG, men nog trodde jag att jag skulle få lite kritik. Men det var bara några små skrivtekniska detaljer i referenserna, annars helt clean. I like! Sven-Erik var mycket nöjd, och han sa att det är kul att ha mig i gruppen. Det gillar man ju alltid att höra. (:

Fick äta själv i cafeterian förut, Amran hade gått på förmiddagens föreläsning, så hon skulle hem. Men det gjorde inget, jag är tillräckligt confident att klara av att sitta själv vid ett bord. Fast jag fick lite sällskap av några killar som inte hittade ett eget bord, men ändå. God sallad i alla fall!
Tänkte gå på promenad den återstående tiden innan föreläsningen, men det är så jäkla kallt, och min rygg cepar sig, så jag tog mig en tripp till biblioteket istället. Hittade en dator, så det var ju bra. (:

Tjing så länge!


19:58
Så himla värdelös föreläsning. Var om barnkonventionen. Det kunde ha varit mycket intressant, men det var det inte. Än en gång är jag överbevisad om att det inte är ämnet i sig som gör en lektion eller föreläsning rolig och intressant, utan vem det är som håller i den.

Har så himla ont i ryggen. Har det gamla vanliga, men nu har det även tillkommit smärta koncentrerad till en enda punkt i höfthöjd. Känns precis som för några år sen när jag inte kunde göra något aktivt på hela hösten. Jag kunde inte spela handboll eller fotboll, jag fick IG-varning i idrotten för att jag inte kunde vara med. Jag gick på massage varje månad och rättade till min snedvridna höft (som vi trodde var orsaken till smärtan), jag var till och med hos doktorn. Men inget hjälpte. Förrän jag en dag i november smörjde in det onda med Iprensalva. Nästa dag var det onda borta. Jag hade alltså bara haft en inflammerad muskel, och jag hade gått runt sådär i fyra månader. Sjukt ovärt! Får prova och se om det är samma nu..

Nu är det tv-kväll; Ullared --> Grannfejden. Ska göra lite snacks; chilinachos och guacamole. (:

I'm in love with a fairytale

Söndagen den första november

11:11
Alltså, shit, den här hösten flyger verkligen iväg. Hur kan det redan vara november?! Så sa jag om både oktober och september, men det är ju verkligen så. Vart tar dagarna vägen? Är det för att jag blivit äldre, det sägs ju att tiden går fortare med åren..? Fast jag tycker inte att det är något negativt, det roliga kommer ju snabbare då. Och förmodligen har jag kul på vägen, tiden går ju som bekant fort när man har roligt.

Hade det jättebra igår, åtminstine på förfesten. När vi väl kommit till Frimis blev jag supertrött, och det är nog bara att konstatera att krogen inte är något för mig. Jag tycker helt enkelt inte att det är kul. Nej, hemmafest ska det vara! Så förfesten var superkul, vi spelade spel, söp, och snackade om vartannat. Vi var ett lagom gäng på cirka tolv personer, däribland gamla klasskompisar från högstadiet. Superkul hade jag i alla fall! Men som sagt, Frimis var sådär, jag och Emelia drog vid tolv. Jag skulle åka buss hem, men sen kom jag på att bussarna gick som söndag, så det skulle inte komma nån mer buss. Så jag fick ta taxi hem, hundra jävla spänn för att åka från Järntorget till Baronbackarna, det är inte klokt. Men det är väl en billig peng om det räddar mig från att gå ensam hem en lördagsnatt.

Idag ska jag mest ta det lugnt. Familjen kommer och fikar i eftermiddag, mamma ska hämta bilen. Innan dess ska jag väl försöka hinna med att diska och plocka undan lite mer här hemma, och så handla, så vi har något att bjuda på. Dumt att bjuda på fika utan fikabröd liksom. Och så ska jag göra matlista för veckan, så jag vet vad jag ska handla. Housewife, I know. Måste även plugga.. Läsa texter tills på tisdag. Och så kanske man borde börja plugga till tentan, men det orkar jag inte.


15:11
Idag fick jag ett ryck och laddade ner en massa album, mest "partyplattor". Jag är ruskigt dålig på att lyssna på musik, lyssnar alltid bara på ljudböcker. Men jag har liksom musiken i huvudet.. Men nu ville jag i alla fall ha musik i mobilen, bra att ha när ljudboken tar slut. Har fixat bland annat Rihanna, Katy Perry och Lady Gaga, det är peppande musik för mig!

Snart kommer mammsen och pappsen på fika. Det blir coctail och vaniljglass. Mums!

Är fanimig bakfull idag, det brukar jag inte vara. Nu har det väl nästan gått över, men förut, wow. Jag botade det med bakfyllekäk; hemkörd pizza! NU har jag fan ätit pizza och kebab tre dagar i rad, innan dess hade jag knappt ätit det alls.. :P

RSS 2.0