'Til the day that I found you

Tisdagen den sista juni 2009

09:02
Så skööööönt att vara hemma! Hemma i solen..

Gick hur smidigt som helst att flyga från Rijeka till Oslo. Hade alldeles lagom tid på oss att ta oss till tågstationen. Käkade mat och sådär. Jag var kissnödig, men eftersom jag bara var på genomresa hade jag såklart inga norska kronor på mig. Var därför tvungen att ta ut pengar, men det minsta man kunde ta ut var 200 norska kornor. Suuuuug. Men jag fick gå på toaletten i alla fall, och det var ju tur det.
   Var superjobbigt att åka tåget hem. Det var såååå vaaaarmt! AC verkar inte SJ veta vad det är. Var hur varmt som helst trots öppet fönster. Blev inte behagligt att åka förrän vi nästan var framme.
   Tommy kom och hämtade mig, och vi åkte och käkade på Sallad Inn, och sen blev det mathandling på Ica Maxi.
   Kom hem och vädrade ut, var supervarmt och äckligt inne. Kollade igenom posten, massor till mig! Fick min kalender, och så min första hemskickade lönespec (på Torget fick man be om sin..)! Och anställningsbevis fick jag också, kors i taket! Har inte fått mitt från Torget än.. Betalade även lite räkningar och sånt där. Var lite administrativ! Sen somnade vi gott.

Jag ska spendera min första dag hemma efter semestern med att åka in till stan och checka in utbudet. Det gör sig bäst i fint väder! Så gött när det är fint väder, man känner sig mycket snyggare. Bara man har lagom mycket på sig. Tror det blir shorts och baddräkt idag faktiskt.
   Ikväll blir det eventuellt bio. Måste utnyttja rabattkortet, det går ut snart.
   Blir nog även ett dopp någonstans idag. Man måste ju inviga Sverige när det väl är fint väder! Förra året tror jag inte att jag ens doppade mig i Gruvan, vädret sög. Jobbade alla gånger det var sol.


16:39
Jag är nog inte gjord för varma klimat. Jag har legat ute i typ en kvart, och jag är redan död! Jag pallar det bara inte. I alla fall inte om jag inte kan slänga mig i kallt vatten snabbt som attan.

Shoppingrundan gav utdelning.
   Började med jakt inne på Myrorna. Man vet aldrig vad man kan finna där. Hittade en skitsnygg body i linne, den var dock för liten. Synd.. Köpte dock en kort kjol med stor rosett fram, typ i mörkt jeanstyg. Egentligen är den lite för liten, jag får dra upp den lite i midjan för att få plats med mina überhips, vilket gör att den blir väääääldigt kort. När jag har den på mig får jag helt enkelt se till att antingen stå upprätt hela tiden, alternativt vara välklädd under. Har man typ hotpants kommer man nog undan med att visa baken lite grann.. Den var i alla fall ett fynd för 65 kronor! Någonting säger mig att den var bra mycket dyrare till en början..
   Provade massa kläder inne på Textilkompaniet också, de hade för en gångs skull riktigt mycket fina kläder. Tyvärr var det utplockat, så det jag ville ha fanns inte  i min storlek. Synd. De hade många fina tunna tyger.
   Sen blev det lite plock inne på H&M. Det blev ett par röda rosenörhängen, ett vitt rosettdiadem samt en ny ansiktscreme.
   Shoppingen avslutades med en tunn tunika i korall på Gina Tricot. Den blir super till shorts och ett skärp i midjan!
   Hade egentligen bokat klipptid, men jag orkade inte vänta en extra timma, så jag åkte bara och hämtade Tommy och åkte sen hem. Får bli klippning på torsdag istället, då tar jag mig nog en tripp till Marieberg.

Nu på eftermiddagen har jag ägnat min tid till att hjälpa mamma och pappa med räkningar. Kom inte in på pappas bank, för jag hade missuppfattat hans lösenord. Men till slut löste det sig.
   Och så har vi handlat lite grejer också.
   Vi har även legat ute på solterassen och käkat mini-Ben&Jerry's. Mysigt, men varmt!

Nu ska jag snart gå och ställa mig i duschen. Om en och en halv timma vankas det bio, nya Terminator. Jag ska inviga tunikan! Blir fab tillsammans med mina glammiators!


21:36
Nej, nu ska vi reda ut det här: det är Transformers jag har varit på, INTE Terminator. Blandar jämt ihop dem, robotar som robotar liksom! Lika namn dessutom..
   I vilket fall var filmen väldigt bra, kändes inte som 2:40. Träffade lite folk från gamla klassen också; Kim satt ett par rader nedanför mig, på väg ut mötte jag Elin, Hannes och Simon, och så såg jag även Karin Dahl och Martina Nordin. Ja, och så träffade jag ju Micaela i förmiddags också. Det går inflation på Es3:or idag.

Nu blir det nog lite kvällsmat, toast. Det gillar jag!

Imorgon ska jag och Anna åka och bada, mys! Tror jag ska ta henne ut till Hjälmaren, där borta där Sigge bor. Om jag hittar dit.. Annars blir det nån annanstans. Mysigt blir det nog, och varmt!

Oh, when you're gone

Sondagen den tjugoattonde juni 2009

17:08
Hade egentligen inte alls tankt blogga harifran Kroatien, men vadret ar sa trakigt att jag bara inte orkar sitta inne i husvagnen och uggla.

Vi paborjade i alla fall var resa hit forra lordagen, efter ett par timmars mellanlandning i Granna (for min del), dar resten av familjen firat midsommar. Pa sondag formiddag tog vi farjan mellan Danmark och Tyskland, gick mycket smidigt. Tog bara knappt tva timmar, annars brukar vi antingen ta nattbaten eller aka fran Sverige over dagen och da brukar det ta typ atta timmar. Vi har kort pa hela tiden, pappa har fatt bestamma nar han vill att vi ska stanna. Vi ville ju bara komma fram sa fort som mojligt. Vi kom fram pa mandag kvall.
   Over huvud taget har sjalva resandet gatt valdigt bra, mycket till stor del av att vi den har gangen haft dubbelskarmar till DVD:n, sa vi bada har kunnat kolla pa film pa varsin skarm. Och sa har jag sovit annu mer an vanligt, kanske for att jag var sjuk precis innan vi akte.

Det roligaste med hela den har resan var att sa fa visste om att vi skulle hit. De som absolut inte fick veta nagot var Conny och kompani. De ar ocksa har, sa vi akte ner och overraskade dem. Den som kanner min kusin Viktoria kan nog forestalla sig reaktionen. Riktigt lyckat. Ocksa valdigt kul att det var lite nytt folk med i ar; Connys flickvan Jorsiza (som for ovrigt flyttar till Sverige fran Slovenien nu) och Connys kompis Curt. Disa ar ocksa med, men hon var ju aven med forra aret.

Vadret har verkligen inte varit det basta, det har regnat nastan varje dag. Fast varje dag har vi ocksa kunnat sola lite grann, och vi har da lyckats branna oss anda. Fast ratt blek ar jag fortfarande. Men jag orkar inte riktrigt bry mig om att det ar daligt vader, vi har sa trevligt anda. Och de andra aren har det varit FOR varmt, och da har man bara onskat att det ska bli lite svalt. Nu har man i alla fall kunnat sola utan att do, och trots den lilla solen da och da kant att det nog vore skont om det borjade regna igen.
   Havet ar mycket kallare i ar an de andra aren. Forr om aren har just denna del av havet varit riktigt varmt, men i ar kanns det typ som att bada i Leken, vilket inte ar sarskilt skont. Fast man har ju fatt offra sig nar man svettats bort i solstolarna.

Den forsta dagen vi var har var det ocksa daligt vader, och da bestamde vi oss for att aka in till en narliggande stad dar det finns ett nybyggt kopcedntrum. Det var jattestort och jattefint. Och det var riktigt bra affarer! Jag shoppade en massa bra grejer, brande alla mina semesterpengar pa en gang. Men det gjorde inget, for shoppingen har pa campingen ar ju inte sa mycket att ha egentligen. I alla fall kom jag hem med;
- Gra satinpumps, ca 175 kr
- Svarta sidenespadrillos, ca 150 kr
- Blank lila bolerokavaj, ca 200 kr
- Tre langa guldhalsband med stora Disneyhangen, ca 60 kr tillsammans
- Inredning (fotoram plus prydnad) i marin stil, ca 50 kr
Pa promenadstršket har vid campingen har jag dock utčkat med ett laderarmband i rott och vitt (45 kr), samt en stor lila vaska (ca 250 kr). Supernojd med alla mina inkop! Speciellt de gra pumpsen, dem ar jag riktigt kar i. Langtar efter att fa ha pa mig dem nan dag pa krogen.

I ovrigt har vi inte gjort sa mycket. Det blir ju mest att man ligger vid husvagnen. Har solen varit framme har vi solat, har det regnat har vi spelat spel.
   Varje kvall blir det "stan" (promenadstraket), och nastan varje dag ater vi varldens godaste kroatiska kulglass.

Imorgon ar det dock dags for hemfard for mig och Curt. Skont med lite sallskap hem, han ar valdigt trevlig. Tror att flyget gar typ tio, och sen byter jag till tag i Oslo och ar hemma vid nio imorgon kvall. Det blir drygt, men jag har sparat bade bocker och ljudbok till hemfarden.

Ikvall blir det lite avskedsmiddag ute pa restaurang for mig och Curt. Sa snart ska jag bege mig hemat och duscha och gora mig lite fin.

I've heard about you before

Fredagen den nittonde juni 2009

21:52
Jaha, idag är det tydligen midsommarafton. Det kan man inte tro, med tanke på vädret. När var det bra väder på midsommar senast, liksom? Nää, just det. Men det klagar jag absolut inte på, jag är bara glad att solen sken på mig när jag jobbade! Vi firade i Brunnsparken. Det var en rätt rolig incident; klockan 11:20 ringde Carina och sa att de var på väg i taxin, så då var det bara att slänga sig i bilen och åka till Brunnsparken. Väl där fick jag sms om att de stod still på motorvägen för det var något fel med taxin. Sen fick jag sms om att de var inne, men stod på någon konstig plats. Entrén var inte öppen så jag kom inte in någonstans. Taxin hade visst lyckats ta sig in bakvägen någonstans, men sen låstes den grinden också. Så jag fick stå utanför och vänta i över en timma. Yeeeeeeah. Fast jag fick ju betalt, men ändå. Var i alla fall mys med riktig midsommarstång, det var många år sen. Sen hade jag pass själv mellan fyra och nio. Vi hade Jago hemma, hunden alltså, så honom fick vi ta ut på en liten tur.

Nu sitter jag här och väntar på babe. Han ska skjutsa mig till jobbet imorgon. Ska ju till Gränna imorgon kväll, då kan jag ju inte ha bilen ståendes i Kumla direkt.
   Måste packa klart allt idag också. Det är massa fix. Yeah.

Why should I complain?

Torsdagen den artonde juni 2009

09:37
Vilken mysdag jag hade igår, trots sjukdom!
   Först åkte Tommy och jag till stan och shoppade. Det blev ett par lila låga "converse" + ansiktsservetter från H&M, bok på Åhléns, guldörhängen på Lindex, samt bok + vattenfast mascara på Ica Maxi. Mycket nöjd! Men plötsligt är jag pank igen.. Typ. Vi avslutade shoppingturen med att äta underbar buffé på Pizza Hut.
   Sen på kvällen blev det spelkväll hos Hannes och Carin! Mycket mys. Vi spelade Finans och åt jordgubbar.

Idag är det dåligt väder igen, svensk sommar alltså. Min sista dag att bli frisk på. Fast jag tror jag är det nu, så det är ju bra. Har till och med kunnat andas genom näsan inatt! Goodie!
   Babe kommer hit sen, han fick låna bilen. Vi ska ägna eftermiddagen med att kolla på skräckis, och ikväll blir det kvällsöppet på Lager157, plus shopping av det sista inför semestern- alltså godis på Sötvaruhuset samt olika magasin.

Nu blir det bad!


12:17
Har legat nere i soffan och läst. Sträckläser en bok som heter "Såld" och som är en sann berättelse om en naiv flicka från Rysslands landsbygd som blir lurad att åka och jobba i EU, men istället blir såld. En riktigt hemsk historia som jag inte kan lägga ifrån mig!

Hoppas att babe kommer hem snart så vi kan kolla på film. Ska se Last house on the left, den verkar bra.
   Måste fixa mat innan han kommer hem. Hoppas att han slutar som igår, då blir det lagom att börja laga mat nu. Vet dock inte om jag har något av värde hemma att laga, men ändå..


15:58
Detta är en seg regning eftermiddag! Tommy har man inte så mycket nöje av egentligen, för han ockuperar bara datorn hela tiden.
   Mamma ringde förut och sa att jag måste städa innan jag åker. Det där förstår jag inte riktigt; varför ska det vara rent när man åker på semester? Det lär ju ändå skita till sig tills man kommer tillbaka. Antar att hon är rädd att Ebon, som ska vattna blommorna, ska kvävas av dammolnen eller nåt. I vilket fall fick jag se till att dammsuga förut. Hallen, köket och tv-rummet sparar jag till imorgon, kommer bli skitigt igen annars.

Igår var det avslutningsdatum för intresseanmälan på en ÖBO-lägenhet i Baronbackarna, och vi får gå på visning! Tyvärr är det inflytt redan första augusti, vilket kan betyda att vi måste skriva på kontrakt innan vi vet om vi kommit in på resepktive skola. Fast å andra sidan så är vi på plats åtta eller nio, så förmodligen får vi den inte, men ändå. Fast det är i vilket fall kul att få komma på visning, det är väl alltid bra?
   Vi har även anmält oss på flera lägenheter, främst i Baron. Jag hoppas vi får en trea med inflytt första oktober, fast kan även tänka mig en av tvåorna som har inflytt första september. Men helst en trea, det skilde inte så mycket i pris, men det är i så fall en likadan som Carin och Hannes bor i, och den känns väldigt lagom! Fast tvåan är i och för sig bara typ fem kvadratmeter mindre, men ändå..


16:50
Jag bara väntar på att få åka iväg till Marieberg / Lager 157. Kanske inte just för att det är speciellt roligt egentligen, men det är så drygt att bara vara här hemma. Snart är det dock dags. Men nu ska jag faktiskt ställa mig och göra en fantastisk fruktmix bestående av banan, äpple, nektarin och färsk ananas, toppad med vaniljsås!


21:40
Det var inte så himla bra på Lager157 idag faktiskt. Eller, jo, om man var ute efter jeans, speciellt för killar. Det fanns massor av jeans. Dock inte mycket för tjejer, i alla fall inget jag ville ha. Provade dock både ett par ljusa jeans och en fotsid klänning. Fast det slutade istället med en bok, liknande den jag läser nu (som jag förövrigt kommer ha läst ut innan semestern..) samt ett rosa linne för sammanlagt 65 kronor. Göttans!

Har käkat tacos med babe, och kollat på finalen av Hjälp, jag är med i en japansk tv-show (väldigt sjukt program, by the way). Nu blir det godis och film, närmare bestämt Last house on the left!

We're the only ones in our song

Tisdagen den sextonde juni 2009

10:35
Det fräser i min näsa. Har precis tagit nässpray. Hatar att ta nässpray, det gör så ont.

När jag vaknade imorse kändes det som att någon kört över  mig med tåget. Inte skönt! Inte frisk än, med andra ord. Men jag är glad ändå, för solen skiner!


11:52
Ett säkert tecken på att det är sol ute är ljudet av gräsklippare. Det slår aldrig fel! Till och med min bror är ute och klipper (dock med tvång).


17:03
Den här dagen har gått väldigt fort faktiskt, och det är alltid positivt när man bara ligger hemma. Fast det är faktiskt en himla skillnad på att vara hemma själv, typ när man går i skolan. Nu är ju ändå Marcus hemma. Inte för att vi har sådär jättemycket glädje åt varandra, men man kan i alla fall prata med en annan människa på dagarna. Och igår spelade vi faktiskt kort. Idag kom dock Viktoria och Nova förbi och fikade lite, finfint. Nova ska åka hem till Skövde ikväll, så jag tyckte att de kunde komma förbi och gosa lite. Mysan! Den hunden har dock en släng av damp. Har aldrig varit med om någon så energisk, envis, galen liten hund! Fast hon är söt, så det är svårt att bli arg på henne. Men jag förstår att det är jobbigt att ta hand om henne i flera veckor, man är typ slut efter en promenad. Men söt är hon!

Är i stort sett färdigpackad nu. Eftersom jag inte åker förrän på lördag, och de andra åker redan imorgon så kan jag ju inte packa med allt redan nu. Så det blir till att packa väskan ordentligt på lördag istället. Fast det blir nog inte så mycket. Typ necessär och böcker. Men ändå.


20:10
Geeeeez, har suttit i flera minuter och försökt få ordning på DVD-brännaren. Först gick det visst bara att bränna knappt en film, jättekonstigt, men nu har jag löst problemet, och nu kan jag bränna minst fyra! Gött! Alltid kul att ha en massa bra film med sig på bilresan, det blir ju långa timmar. Bland annat blir det Parlamentet, Kvarteret Skatan, Madagascar 2 samt High School Musical 3.


21:36
Majgaaaaad, vilken tid det tar att ladda ner/bränna film. Känns som jag har suttit här hela kvällen. Vilket jag, vid närmare eftertanke, nog har gjort också..


21:37
Bara för att jag har tråkigt..

Fullständigt namn: Malin Elisabeth Svensson
Född: 16 juli 1989, snart 20 år!
Bor: i Vintrosa, tillsammans med mamma, pappa och lillebror, 15
Civilstånd: förlovad med Tommy Nylén, snart 21
Gör: jobbar som personlig assistent

Hårfärg:
blond
Ögonfärg: grönbruna
Längd: ca 167 cm
Vikt: säger jag inte!
Skostorlek: oftast 40

Detta har jag på mig just nu:
grå mysbyxor, vit t-shirt
Detta har jag helst på mig till vardags: vita keds, ljusa jeansleggings, svart linne, randig stortröja, ett snyggt halsband
Detta har jag helst på mig när jag går ut: höga klackar, tubklänning, kavaj
Om jag bara fick ha ett plagg på mig resten av livet skulle det vara: klänning, för det är bekvämt och täcker det nödvändigaste!

Om jag fick bli vad jag ville skulle det vara:
sångerska/skådespelerska, för jag älskar att sjunga, och jag älskar att agera!
Tre ställen jag skulle vilja resa till: New York, Thailand, Grekland
Om jag fick byta liv med någon för en dag skulle jag välja: Carolina Gynning. Hon verkar ha ett spännande liv, och så skulle jag vilja se om hon är så som jag föreställt mig henne!

Såhär ser en typisk vardag ut för mig:
om jag jobbar eftermiddag går jag upp senast klockan elva, duschar och gör mig iordning, samt käkar frukost. Sen sitter jag vid datorn en stund. Så fixar jag dagens matlåda. Oftast börjar jag cirka 16:00, så kanske hinner jag med att gå ut på en promenad, eller göra annat som behövs här hemma. Åker till jobbet en hakvtimma innan jag börjar, jobbar, åker hem. Sitter vid datorn en stund, däckar sen vid elva-tiden.
Såhär ser en typisk utekväll ut för mig: fördrinkar på något billigt ställe, typ MM-baren. Dricker Bacardi. Vart vi tar vägen sen beror på sällskapet; är vi över 20 tar vi Frimis eftersom jag gillar att man kan vara ute. Annars blir det nog Satin.

Detta önskar jag mig mest av allt just nu:
att både Tommy och jag kommer in på våra utbildningar, och att vi får en bra lägenhet!
Om tio år ser mitt liv ut såhär: jag jobbar inom skolvården, har flyttat ut på landet, är gift med Tommy, samt har minst ett barn.
Dessa namn har jag valt ut för mina framtida barn: Kevin och Julia.
Det jag ångrar mest i livet hittills är: att jag inte vågat ta vissa chanser i livet.

Favorit..
..tv-serie:
Desperate Housewives.
..artist: Lucie Silvas, Delta Goodrem
..shoppingstad: London, Stockholm
..affär: H&M, Gina Tricot
..bok: Harry Potter-böckerna
..film: Män som hatar kvinnor
..drink: Caipirinha
..dryck: Coca Cola
..mat: klyftpotatis, kött

Dessa länder har jag befunnit mig i: Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Kroatien, Slovenien, Österrike, Luxemburg, Belgien, England, USA, Portugal


Go onward, my lad

Måndagen den femtonde juni 2009

09:28
Precis som jag trodde blev jag värre över natten. Tur att jag sa till Sara redan igår att hon fick ta mitt pass. Är verkligen genomförkyld nu, hela huvudet spränger. Bergis bihålsinflammation. Kuljul i så fall. Lagom till semestern och allt. Men men. Är i alla fall ledig fram till midsommarafton, så jag hinner nog friska till mig!

Idag fick jag min sista lön från Torget, och det vetefan om den verkligen stämmer. Jobbade tre helger i maj, men fick bara ut 1 600. Det brukar jag få när jag jobbar två liksom. Men i ärlighetens namn orkar jag inte bråka om det. Men fick ingen semesterersättning idag, hoppas den kommer senare, för den ska jag banne mig ha! Annars får jag väl gå dit och bråka ändå. Har fortfarande inte fått mitt arbetsgivarintyg..

Idag blir det slappdag, obviously. Ska börja kolla över vad jag ska packa. Det är så svårt. Ska dock försöka att inte ta med mig så himla mycket kläder, det är bara onödigt. Bättre att bara ha med sig sånt man verkligen vill ha på sig. Jaja, det styrs.


17:28
Segat i soffan hela eftermiddagen, för skönt!

Fixat alla kläder nu, och skrivit en packlista. Det blir nog bra.


13:57
Åååh, jag hatar att ha snor ända upp i pannan! Inte så skönt direkt.. Men kan i alla fall snyta mig, det brukar jag oftast inte kunna när jag är förkyld. Goodie!

Har spelat kort med Marcus och kollat på Ellen Degeneres Show. Nu blir det nog snart lunchfix. Sen måste jag kolla igenom mina skor. Borde nog slänga en del par. Och köpa nytt, yay! Tror inte jag har några hela flipflops, och så borde jag slänga mina vita keds. Är sugen på att köpa ett par lila "converse" från H&M, kostar bara 98 kr. Får bli en sväng till Marieberg typ på onsdag. Egentligen ska allt vara färdigpackat imorgon kväll, men vi ska ändå fixa min mobil på onsdag, så får bli en snabbis dit. Finns lite annat jag behöver köpa inför semestern, typ ansiktsvatten, böcker och tidningar. Yeah, yeah.

Värsta grymma tjejen

Söndagen den fjortonde juni 2009

11:24
Jag är verkligen så himla trött hela tiden. Förstår inte varför det är så. Men är väl egentligen ingen idé att söka för det, de kommer ändå bara ge mig järntabletter. Kanske borde köpa mig en egen burk först, och prova, och söka om det inte blir bättre? Självmedicinering is the shit!

Jobba idag igen. Vi ska åka till Marieberg, så den här dagen går nog rätt fort. Vilket bara är bra..
   Ska jobba imorgon också, men då måste jag åka buss igen. :/ Så himla jobbigt, det kostar så jäkla mycket nu! Fast det är väl förhoppningsvis sista gången.. På tisdag jobbar jag också, men då kan jag förhoppningsvis åka med mamma.


22:26
Flickan är sjuuuuuk! Så typiskt.. Fast det var ett bra tag sen nu, tror inte jag varit sjuk sen vårkonserten. Det är en lång tids friskhet med mina mått mätt. Nu är det dock en begynnande bihålsinflammation. Som tur var så hade jag dubbeltid idag, så det har gått bra på jobbet ändå. Vi var ju på Marieberg halva tiden, och det är ju inte så ansträngande. Men känner att det blir värre och värre hela tiden, så tror inte det blir något jobb imorgon. Som tur är kan Sara börja lite tidigare.

Nu blir det snart sängen.

Svennebanan

Lördagen den trettonde juni 2009

10:50
Kan det inte bli sommar snart eller? Så himla tråkigt med grått och kallt.

Idag blir det jobb, 14:00 - 21:00, med Sara. Mys! Fast det är ett lååångt pass.

Nu ska jag ner till mig och städa. Jag är så dålig på att hålla iordning.

I never really found a place that I call home

Fredagen den tolfte juni 2009

17:46
Den  här dagen borde officiellt döpas till Regnets dag. Helskotta, så det har vräkt ner! Eller, vaddå vräkt, det vräker ju fortfarande! Det verkar inte finnas någon hejd. Tycker synd om alla studenter som fått massa regn på sig idag. Ska nog inte klaga på vädret på min.. Fast det var åtminstone lite varmare idag än då. Men ändå!

Var hos optikern imorse. De konstaterade att jag nog aldrig kommer kunna se hundra procent bra med linser, på grund av mitt brytningsfel. Men det är ju inte så att jag ser dåligt, bara lite jobbigt med skärpan ibland. Men fick i alla fall ut nya linser, och recept på glasögon, så nu ska här letas glasögon! Lär inte bli på Homqvists i alla fall, så jäkla dyrt! Blir nog på Specsavers, två för en liksom.

Åkte till Hallsberg, eftersom vi skulle iväg på begravning på eftermiddagen. Återigen, stackars studenterna! Tror nästan det regnade ännu värre i Hallsberg. Jag kan säga att jag sprang från Allé till God Smak (vilket i och för sig bara är typ tjugo meter, men ändå). Hade inte ätit sen frukost, och gud vet när vi skulle få mat sen, så var tvungen att äta lite.

Så var det då begravning, mammas farfar dog för någon vecka sen. Jag stod honom inte alls nära, har nog inte träffat honom på säkert tio år. Men jag hade inte varit på någon begravning innan, så jag kände att det kanske vore en bra idé att gå på en som man inte känner så mycket inför, så inte min första begravning blir för någon som jag verkligen kommer sörja.
   Det var verkligen en jättefin begravning. Vi var på Norra Kyrkogården, gammelfarfar ville ha en borgerlig begravning. Ganska trist rum i och för sig, men akten var kort och intim, och det var sjukt bra musik. När vi kom in möttes vi av tonerna av ledmotivet till Skärgårdsdoktorn. Jag var väl mest tårögd över musiken och situationen i helhet, än av saknad. Men det var verkligen jättefint. Dock var det såklart väldigt jobbigt att se alla ledsna. Allra jobbigast blev det nog när min lilla syssling, typ 8 år, lade en Pez på kistan, när vi andra gav blommor. Det var så himla gulligt!
   Efteråt åkte vi till min gammelfaster på fika, och det var faktiskt väldigt uppsluppet och trevligt. Man glömde nästan bort att vi var där för att vi hade varit på begravning.
   Kändes i vilket fall som att det var en väldigt bra första begravning.


Honey, honey

Onsdagen den nionde juni 2009

10:14
Idag vaknade jag av att mamma var inne och rotade på mitt rum: baksidan av att ha "förrådet" som rum. Sen kom typ hela hennes klass och tjoade, men de försvann sen som tur var.

Ätit toast till frukost, det är himla gott! Bra med stadig frukost, för strax ska jag ge mig ut i spåret. Vi får väl se hur det går med alla skavsår och den dåliga kondisen. Men men!

Ikväll är det bio med mitt gull! <3


10:38
Har beställt ny kalender, en sån jag hade förra året, som man får designa själv. De är jättebra, dock dyra! Fast det är det värt när man kan påverka mycket själv. Den här gången blev det svart bakgrund med rosa text, hehe.


13:57
Det blev ingen lång löparrunda, bara ett varv, och det är ännu kortare nu när de kapat den lilla utbuktningen. Hade tänkt springa ett varv och sen gå ett, men jag blev lite rädd för alla får som gick mitt i vägen. Nog för att de ser snälla ut, men vem vet, de kanske får ett anfall och biter mig. Jag ville i alla fall inte testa.

När jag kom hem ringde mamma och sa att hon och hennes elever skulle komma hem och äta mat, så då var det ju bara att slänga sig i duschen och göra sig iordning. Fick även åka upp till Ånnaboda och hämta Peter plus elev som hade velat stanna lite längre. Sen åt vi korv med bröd, samt delade på en fisk som de fått uppe i Ånnaboda av någon gubbe. Själva hade de inte fått nån fisk. Men det var väldigt mysigt faktiskt! Hoppas som tusan att jag stannar i Örebro i höst, då ska jag banne mig praktisera på Allé!


15:19
Är verkligen inne på att stanna i Örebro nu. Skulle jag inte komma in (vilket  jag verkligen borde) tänker jag jobba ett år och sen prova i höst igen. Pallar verkligen inte Eskilstuna. Fattar inte varför vi tog det från början. Var väl egentligen för att Tommy inte skulle behöva pendla så långt. Men nu verkar det inte alls vara något problem. Så nu kollar vi lägenhet för fullt. Vore så skönt att kunna flytta i mitten av augusti, men det vore ju dock bra att veta om vi kommer in först. Speciellt för Tommys del, för han har ju inget jobb att falla tillbaka på. Jag vet inte, kommer jag in och inte han får jag väl flytta själv tills han hittar jobb. Eller nåt. Det är fan dags att flytta hemifrån nu! I'm a grown-up woman.

Be my guest

Tisdagen den nionde juni 2009

10:45
Morr'n, morr'n! Återigen har flugan från helvetet besökt mig, och jag tror tamejtusan att han hade en buddy inatt! Åhhhh, jag ska jaga honom med min nya rosa flugsmälla! Fast han är ju faktiskt inte elak, han fattar bara inte när man ska sluta..

Idag blir det Marieberg med Anna, mys! Ska bli spännande att se vad jag får hem i påsar idag.. Förmodligen inte mycket eftersom man aldrig hittar nåt när man letar. Men ändå!


16:46
Åh, vilken toppendag jag haft med min Annababe idag! Massa shopping blev det, och bra sådan! Och så lunchade vi på The Coffee, gamla vanliga ciabattan, yum. Träffade först Britten, och sen kom mamma förbi med några elever också. Då passade vi på att gå till Telia och fixa porteringen från Comviq. Det gick sådär, massa krångel, men nu har jag Telia i alla fall! Men vi måste tillbaka om en vecka och fixa så att numret står på mig, plus att vi ska fixa nytt abbonnemang. Yeahyeah.
Dagens shopping blev i alla fall;

Lagerhaus
- Kärleksthé
- Luftrenare med jordgubbsdoft
- Mugg med öra i form av en vigslering
- Salladsbestick
- Diskhandskar

Zarcillo
- Berlockarmband

Ur&Penn
- Halsband med hänge i form av trehjuling med en pärla på flaket
- Stelt armband i form av en orm

Gina Tricot
- Qulitad röd väska

Har så himla ont i fötterna, fick lite skavsår av remsandalerna, blir ju lätt så när det blir lite varmt om fötterna. Men de är så snygga! Men nu är jag ju hemma, och då är det lugna puckar.

Jag har kommit på att jag verkligen inte har den minsta lust att flytta till Eskilstuna. Det är endast utbildningen i sig som lockar. Jag funderar helt seriöst på att börja plugga i Örebro istället. Visserligen finns inte inriktningen språkutveckling här, men jag kan säkert läsa till någon slags fristående kurs. Svensklärare kan jag ju ändå bli här. Det beror väl egentligen på hur Tommy känner, om han kan tänka sig att pendla. I värsta fall kanske vi får köra distansförhållande, men det tror jag faktiskt funkar. Vore så skönt att vara kvar här där alla andra är, vara nära familjen, och så är jag garanterad jobb också. Men vi får se helt enkelt, ska ta mig ett snack med alla inblandade ikväll.



20:37
Åh, så skööööönt! Nu verkar det som att jag till 99% kommer att vara kvar i Örebro ändå. Tommy tyckte inte det var några problem. Alltså, det känns så himla bra. Och nu är semestern kirrad också! Nu ska jag leta lägenheeeeeeet!


22:03
Seg kväll. Varit ute på prommis med mami, papi och farbror. Sen dess har jag väl mest suttit här vid datorn och lallat. Nu kollar jag på Fråga Olle! (:




Why d'you have to be so cute?

Måndagen den åttonde juni 2009

10:25
Jaha, det är väl idag man verkligen ska inse att man gått ut gymnasiet, tagit studenten. Börjat på ny kula. Det är nu vuxenlivet börjar. Jag känner mig inte redo! Fast ändå på ett sätt. Men jag vet inte. Jag trivdes ju i skolmiljö. Där någon har bestämt var, när och hur. Fast å andra sidan gillar jag att styra upp mina egna dagar. Bara det att jag har lite för dålig fantasi. Så man kan väl säga att det åtminstone är sjukt skönt att jag ska jobba mycket i sommar, så jag får in lite rutiner. Skönt att slippa köa utanför arbetsförmedlingen i alla fall..

Lyssnar på Spotify. Tack, Hannes, för inviten! Finns många härliga låtar att lyssna på, tjoho!

Idag blir det jobb. 16:00 - 21:00 jobbar jag minsann. Eller till 20:00, jag vet inte riktigt. Spelar mindre roll känner jag. Men ändå.
   Innan jobbet ska jag in och fika med lillebror, samt fixa linser. Har typ en lins kvar, men borde ha hämtat ut nya för mer än två månader sen. Orka byta linser innan man känner att de är jobbiga, det är ju slöseri med pengar. Nu blev det ju nästan tre månader gratis liksom.

Nää, so long..


12:57
Har ätit lunch och är nu proppmätt! Klyftpotatis som vanligt.. Borde verkligen äta något bättre, det kan inte vara nyttigt. Men det är ju såååååå goooooott! Mummmmmmms!

Har långtråkigt. Jag pallar verkligen inte att bara gå hemma och göra nada. Tror faktiskt att jag ska ta och bege mig inåt stan tidigare än beräknat. Ta mig en liten shoppingrunda, eller åtminstine inspirationsrunda. Det gillar jag! Och denna vecka ska man visst få tillbaka skatten! Yay!


22:55
Dagens minirunda på stan slutade med en marinrandig tröja och ett niopack örhängen från Gina. Älskar tröjan, är samma modell som min multirandiga beloved. Ville egentligen ha den rosa, men den fanns bara i XL, och så kom jag på att den är rätt lik den multifärgade, så det blev den marinblå istället. Superskön! Gina Tricot is the shit.

Tro på fan att tåget var försenat idag igen. Jäkla SJ! Efter andra förseningsomgången fattade jag det kloka beslutet att ta bussen istället, trots att jag med all säkerhet skulle bli sen. Men vem vet när tåget bahagat komma? Nu kom jag faktiskt bara 10 minuter försent, och det var ju lugnt. Men ändå. I alla fall var det väldigt mysigt på jobbet idag! Timmarna bara flyger bort.

Imorgon ska jag gå på stan med Anna. Fast jag vill nog till Marieberg, det är mycket skönare. Tror hon är med på det också. Bara det att vi inte bestämt någon tid än. Men det fixar sig väl. Får ringa imorgon när jag vaknat till liv.

Nu ska jag gå och lägga mig. Fast först ska jag genomföra mitt dagliga träningspass framför tv:n. Styrka för armar, axlar, ben, rumpa, rygg och mage. Tråkigt som tusan, men tar dock bara en dryg kvart.

But now, instead

Söndagen den sjunde juni 2009

12:17
Har haft en väldigt irriterande fluga på mitt rum inatt. Han har växlat mellan att sitta på min näsa och på min överläpp. Vaknar varje gång! Åh, vad jag hatar honom! Fast det är ett tecken på sommar..

Idag ska man tydligen rösta. Har verkligen ingen koll över huvud taget, men läste lite i NA och har fått tips och råd från min mor, så jag tror jag har bestämt mig i alla fall. Ska väl knalla iväg till vallokalen om en stund.

Ikväll blir det fikamys hemma hos Anna som fyller 19 år idag, grattisgrattis! Det blir nog väldigt mysigt. Har köpt present och allt. Har alltid lite ångest när jag ger paket till folk, vore så jobbigt om de hatade presenten. Menmen.

Åh, vad jag tycker om min dator! Den är så bra. Och har visst en internetsladd i köket som jag kan använda, så jag behöver inte lägga datorn i flyttlådan tills vidare. Yeah!


15:51
Jag är hungrig! Har en riktig hungerdag. Skulle vilja moffa chips med dipp, men lite självdisciplin har jag väl. Lite. Får moffa marängsuisse hos Anna sen, yeah!

Har spelat Monopol med Marcus. Jag vann på en halvtimma. Yeah, I'm good!

Varit och röstat. Blev sossarna, gillar att de vill ha lika lön för lika arbete. Bland annat.

Nu är jag sådär trött igen. Det kanske är så att jag bara kan vara vaken i fem timmar, sen måste jag sova igen. Jobbigt i så fall. Borde kolla upp varför jag är så trött hela tiden. Don't like it.


22:05
Haft mys hos Anna. Var bara hon, jag, Johannes och Linnea, litet och intimt. Vi kollade på bilder från förr, herregud så man såg ut.

Var en sväng till mormor med bilder från studenten också. Hon blev så glad så. Hon hade ju typ haft panik för att hon inte hunnit ta emot mig nör jag sprang ut, hon var så stressad. Men det gjorde inte mig nånting, visste inte ens att hon skulle dit så.

Är trött tjej nu. Och hungrig. Har jag varit hela dagen. Var sjukt sugen på chips förut, men hann inte till affären. Gjorde popcorn hemma, men det stillade inte suget. Men nu är jag istället sugen på toast. Fy vad gott! Men vi har inget bröd hemma, och jag ska väl ändå gå och lägga mig nu så.

Imorgon blir det jobb, fast inte förrän klockan fyra. Ska dock in till stan lite tidigare och fika med min bror, samt fixa linser.

Sjungom studentens lyckliga da'r!

Lördagen den sjätte juni 2009

23:16
Så var studenten över! Jag har fortfarande inte fattat det. Inte alls. Men här kommer ändå en redogörelse för min studentdag!

Klockan 05:00 ringde väckarklockan, och jag for upp, pigg faktiskt. Hade tydligen inte sett fram emot den här dagen tillräckligt, för då hade jag knappt kunnat somna. Men det var väl kanske lika bra!
   I alla fall. Var klar på mindre än en timma, och då flätade vi ändå håret i säkert tjugo minuter. Dum grej egentligen, mössan satt ju på hela dagen. Men ändå! 
   Strax efter klockan sex befann jag mig på champagnefrukost i Adolfsberg. Jag hade bestämt mig för att vara nykter hela förmiddagen, så jag körde. De andra drack åt mig, kan man väl säga! I vilket fall var det en väldigt lyckad frukost, med en massa goda frukter, och Samantha hade gjort världens godaste champagne-cupcakes! Sveriges Radio kom även och intervjuade Börje, och vi sjöng "Vi går estet". Och skrålade! Och så signerades såklart mössan! 
   Lagom till klockan åtta var vi på plats på skolan, då det vankades fotografering. Det var kallt och blåsigt, men vi stod ut! Däremot vetetusan om man kommer få hem sina bilder, då det blåste så mycket att alla talonger man skulle fylla i bara flög omkring. Inte så uppstyrt!
   Så blev det dags för en första vända med klassföreståndarna. Mentorerna hade gjort iordning "medaljer" till oss, där de hade beskrivit oss med tre ord. Varje mentor läste en i taget, och då fick dennes mentorselever ställa sig upp, och så fick man gissa vem det var. Jag trodde det var jag på två andra, men inte på min egen! Jo, lite kanske. Det var något om nyfikenhet och teori. Jaja, kul grej var det i alla fall!  Lina gjorde en Carrie och snubblade rakt ner på golvet, i sina hlga klackar! Hehe, gumman! Vi avslutade med en kramring! Mys!
   Sen hade vi studentlunch i matsalen. Vi hade liveband i form av våra kära musiklärare, lite jazzigt sådär. Det hölls elevtal, och så var det allsång, såklart. Och det tjoades!
   Efter den korta lunchen var det dags för den riktiga avslutningen i aulan. Örjan höll såklart tal, där nyckelorden var "där satt den!". Och så hade vi en gästtalare som hade varit med i den där serien "Klass 9A", Bert nånting. Han var bra! Och kören sjöng så fint. Martina Karlssons lillasyster störtgrinade, hon var så himla söt! Och så delades det såklart ut stipendier. En del väntade, andra väldigt oväntade. Det roligaste/pinsammaste var när de ropade upp Malin Hansson, bara det att det var en annan Malin Hansson. Våran Malin trodde verkligen att det var hon, så hon var ju verkligen på väg upp på scenen. Som tur var hann hon inse sitt misstag i tid, annars hade det blivit väldigt jobbigt! Trodde det skulle vara mer känslosamt i aulan, men faktum är att jag kände mer de andra åren när vi sjöng för studenterna. Sjukt egentligen.
   Vi fick lite mer tid med lärarna efteråt, men vi hann inte mer än att dela ut betygen. Väldigt nöjd med betygen faktiskt, flera oväntade MVG:n. Dock några som jag förväntat mig men inte fått också.. Men ändå, ska verkligen inte klaga!
   Så blev klockan 12.30 och det var dags att springa ut. Där någonstans började åtminstone ana att jag nog skulle ta studenten idag, trots allt. Vi sjön "Es3 har inte några skoldagar kvar!" ute på scenen, så himla tagg! Sen var det bara ut och leta efter mamma och pappa. De hade gjort en jättesöt skylt med en bild på mig där jag i tvåårsåldern har lekt frisör med pappa och har en megalugg som står åt alla håll! Supersöt faktiskt, och det var en bild jag knappt hade sett innan, så det var ju väldigt kul. Farmor och farfar var också där och tog emot mig. Fick en gosedjursåsna av mamma, den hade jag sagt till om när vi var på Panduro för några veckor sedan. Den fick följa med mig på flaket, för att hålla värmen.
   Sjukt kul på flaket måste jag säga! Gud, så vi skrek! Fast när vi marscherade över stan var det för det första någon idiot som sprutade ner hela mig med champagne, och sen någon annan idiot som knockade av mig mössan, så den är inte så ren nu. Men det var verkligen hur kul som helst. Höll verkligen på att börja gråta när vi åkte förbi alla s-blockslärarna, då var det riktigt känslosamt!
   Frös som ett as när jag väl kom hem. Kom som tur var hem tidigare än beräknat, så jag hann lugna mig lite innan gästerna kom. Mycket folk blev det i alla fall, för att inte tala om presenter! Herregud, vad mycket presenter jag fick! och så mycket bra! Tack alla, verkligen! Fick bland annat denna dator, som jag nu skriver på (av mamma och pappa), ett halsband designat av Army of Lovers Micaela de la Cour (av mormor) och en skitsnygg brödbox från Lagerhaus (från Peter och Anette). Så himla nöjd, verkligen. Jag hade så himla roligt här hemma, så hade folk bara stannat kvar längre hade jag nog aldrig åkt in till stan. Men när de sista drog vid nio packade jag min lilla rosa väska och drog till stan, med Tommy som chaufför. Hade svept några cider hemma, och jag har nog världens minsta blåsa, efter Na, så jag fick faktiskt lov att stanna och kissa på McDonalds innan jag ställde mig i kön till Frimis. Träffade Bengan i kön, så jag behövde inte stå helt själv. Jag minglade runt inne på Frimis hela kvällen, träffade nytt folk hela tiden. Var riktigt, riktigt kul faktiskt! Köpte en cider och en Mojito, men ju mer jag drack, detso nyktrare kände jag mig. Wierd. Kvällen slutade i alla fall med att jag, Hannes, Carin och Kevin köpte korv utanför Frimis, och sen kom Tommy och hämtade oss. Sjukt bra kväll!

Imorse vaknade jag första gången vid 08:15, men jag var så himla trött, så jag vägrade gå upp. Var egentligen inte så sömnig, men lyckades somna om i alla fall, och vaknade då vid 11:00, men kom inte upp förrän fyrtiofem minuter senare.
   Städat hela eftermiddagen. Lämnat tillbaka bord och stolar till Conny, burit iväg björkarna. Och så har vi installerat datorn.
   Vid halv fyra-tiden drog jag och Tommy till Marieberg. Jag ville spendera en del av pengarna jag fick igår. Blev lite grejer på Lagerhaus, bl. a. ett paraply, ett jättesnyggt armband från den nya "turkaffären", ett halsband för halva priset på Ur & Penn som jag önskat mig till studenten, men inte fått, samt bikini-BH:n från Lindex. Avslutade med att äta en ciabatta. Nice! Men var verkligen sjukt trött, sådär som jag varit hela veckan. Var sååå nära att jag åkte hem.
   Skjutsade Tommy till bussen, och sen styrde jag mot Kumla, med GPS:ens hjälp. Den var dock ganska värdelös, den sa åt mig att åka förbi Camillas hus och köra typ tre varv runt kvarteret. Skumt! Men till slut hittade jag rätt! Vi har myst hela kvällen, alla har varit helt döda. Slutade med att vi kollade på "Miffo" på tv:n, och sen drog jag och Börje hem vid tio. Men det var så himla värt att träffa alla, nåja, igen! Jättetrevlig kväll!

Nu är jag dock väldigt trött, och jag har skrivit i typ tjugo minuter.. Så nu är det läggdags!
   Grattis till tvillingarna Bergenwall och Linnea Werme som fyller 19 idag, och till Mahja, Krille och inte minst Anna som fyller 19 om cirka tretton minuter!


Se hur vinden plockar alla rödgula löv

Torsdagen den fjärde juni 2009

10:22
Skönt att äntligen få sova ut ordentligt! Hade dock en fluga som envisades med att sätta sig på min näsa. Hatar när de gör så!

Idag fortsätts det med en massa fix inför imorgon. Fattar fortfarande inte att det är studenten imorgon. Herregud.. Jaja.

Ikväll är det möte + jobb.


12:15
Har tvättat mammas bil. Typ fyra gånger. Den blir aldrig ren! Jag blir tokig. Jag är nog världens sämsta biltvättare. Kanske är därför det finns biltvättar.. Är väl bäst att jag går ut och tittar till det lilla äcklet en gång till, innan föräldrarna kommer hem och skäller.


13:07
Jag har verkligen ingen lust att städa mer. Jag vill bara lägga mig i soffan och sova. Vila ut inför ikväll. Och inför imorgon! Jag lär ju lägga mig dierkt när jag kommer hem ikväll. Klockan sex ska jag vara i Adolfsberg på champagnefrukost. Har börjat förlika mig med tanken på att det kommer vara dåligt väder imorgon. Vi kommer väl vara glada ändå, antar jag. Men jag kommer frysa! Tack och lov att jag i alla fall kan ha kavajen till klänningen. Men leggings, no way!


13:36
Jag får nog underkänt på mitt rum. Jag är så himla dålig på att städa! Den genen finns inte i mig. Kanske borde putsa mitt glasbord, men det kommer ju att se lika jävligt ut igen så fort jag tar på mig linserna eller när jag sminkar mig. Och allvarligt talat är det aldrig någon som går in på mitt rum. Och i så fall får de väl ta det!

Nu är det inte långt kvar tills jag får åka iväg till jobbet. Borde nog sätta igång och göra lite nytta här hemma, annars blir inte mamma och pappa glada..


14:03
Blääää, jag har långtråkigt. Hatar att städa! Kanske skulle ta mig en ny titt på bilen. Inte för att jag vet vad jag ska göra åt det om det är smuts kvar, men ändå. Storspö, eller minispö?


14:31
Känner mig lite stressad. Vet inte varför. Måste snart börja göra mig iordning för jobbet. Tack och lov att man har något att ta sig för såhär dagen innan! Inte för att jag egentligen längtar särskilt mycket. Det blir säkert kul och så, men ändå. Mest vill jag nog bara ha det överstökat. Vill nog allra mest ha lördag, när jag vaknar upp och det är över. Inga människor, inga krav. Bara få vara. Få titta lite på presenterna man fått. Äta lite rester från gårdagen. Kolla kameran, alla bilder från igår.
   Jag är faktiskt  inte ett dugg peppad på Frimis imorgon. Speciellt inte om det regnar. Vore toppen om det var fint väder, men jag gissar att det imorgon kommer vara regnigt, kallt och trångt. Kommer säkert inte in på biljetten heller, får säkert köa i flera timmar. Brukar visst vara så på studenten. Så himla dåligt! Fast samtidigt måste jag försöka njuta av morgondagen, vad den än innebär!

The houses of kings

Onsdagen den tredje juni 2009

12:34
Känns som jag inte gör annat än sover, ändå är jag bara trött.

Imorse trodde jag att vädergudarna log mot oss igen, solen sken. Tyvärr var det ändå svinkallt i luften, jag ångrar att jag inte tog jacka till skolan! Och så blåste det för mycket för promenad. Blä!

Vi hade avslutning med alla sångarna idag. Vi fick tårta, köpta av pengarna vi dragit in på våra musikcaféer under åren. Sjukt gott! Och så fick vi varsin ros av sånglärarna, eller "sångtanterna" som de kallar sig. Lite mys sådär! (:

Idag blir det en massa fix inför studenten. Har en massa att städa och sådär. Och så kommer Tommy sen också. jag är nog ingen bra flickvän idag tror jag.


16:08
Japp, jag gjorde det igen! Jag sov tre timmar i soffan. Vad är det med mig egentligen? Om det inte vore för att jag visste att jag måste gå upp nu hade jag lätt kunnat sova mer. Och frusit har jag gjort också. Man kunde tro att jag höll på att bli sjuk, men mår finfit i övrigt, so I don't think so.

Nä, nu är det verkligen dags att sätta igång! Får pisk av mamma och pappa annars.. Har åtminstone haft vett nog att både plocka ur diskmaskinen och sätta igång en tvätt. Yes.

I wanna let you go

Tisdagen den andra juni 2009

12:05
Idag är det riktigt äckligt väder! Regn och svinkallt. Hur kunde det bli såhär efter helgen? Oh my goooooood. Och det ska typ vara likadant på studenten. Kill me. Vi blir första generationen på åtta år som får pissväder på vår student. Lyckat.

Krampen idag. Åkte in och gick tåget i alla fall. Det var kallt, segt och opepp! Och sen när väl tävlingarna drog igång kunde man inte se någonting eftersom alla stod upp (är det fint väder kan folk sitta också, då ser man), plus att hälften hade stora paraplyn! Så det var himla ovärt. Men jag drog efter att vi vunnit kanoten överlägset! Karro välte två kanoter, hahahahahaha! Booya!

Nu ska jag värma mig i ett varmt bad med ny Elle, och sen mysa med film och chips. Det är jag värd.


17:01
Sov i typ tre timmar förut! Så himla skönt. Lätt värt. Legat och kollat på tv fram tills nu. Dock borde man kanske sätta igång och fixa lite grejer nu?

Tydligen vann vi Krampen, yeeeeees!


19:10
Fyra himla skivor med bilder har jag brännt ut! Typ en och en halv gig, eller nåt sånt. Fast det är ändå rätt lite på ett halvår.. Har knappt fotat alls i år känns det som. Fast när jag väl använder kameran blir det desto mer bilder, så det jämnar väl ut sig. I guess.

Idag blev jag tydligen Twitter-användare. Förstår egentligen inte grejen med Twitter, i alla fall inte när alla andra ändå har Fejjan, men man kan ju alltid ge det ett försök. Och det är lite kul att skriva på engelska! Ska väl ge det några dagar, se om kändisarna skriver något kul. Än så länge är det i stort sett bara min favorit Ellen Degeneres som skriver skoj. Hon är för jäkla bra! Hade vi åkt till New York på bröllopet i höst hade vi lätt fixat biljetter till Ellens show.

Har inte fått något gjort idag. Ja, förutom rensingen av datorn. Fast dagen är väl inte slut än, i och för sig. Ska väl åtminstone försöka rensa på datorbordet i alla fall, det ser förjävligt ut. Mestadels mina grejer; noter och räkningar. That's my life!


19:38
Jag lyssnar nästan enbart på ljudböcker nu för tiden. Är egentligen inte så mycket för att lyssna på musik, trots att musiken är en så stor del av mitt liv. Det är väl mer så att jag har den musik jag behöver i huvudet, jag är min egen DJ. Alltså lyssnar jag på ljudböcker istället. För jag har sällan ork att läsa böcker. Förutom vissa givna kort som man bara SKA läsa. Men det är lite jobbigt att släpa runt på böcker i väskan jämt, då är ljudböcker mycket bättre! Men problemet är att det verkligen måste stämma med den som läser. En bra bok kan bli helt förstörd av att fel människa läser! Har avbrutit flera böcker som verkat spännande bara för att jag inte kunnat lyssna på människan. Som Carolina Gynnings bok till exempel: det är fem femtiotaggare som läser! Hur fan tänkte man då? Gaaaaad. Har nu upptäckt att det i strot sett bara finns två kvinnor som går att lyssna på; Katarina Ewerlöf ("stormamman" i Tomten är far till alla barnen) och Marie Richardson (mamman i Skärgårdsdoktorn). De är jättebra att lyssna på! De läser bland annat Liza Marklunds böcker. Nu ska jag lyssna på en Anna Jansson. Kommer inte ihåg vem det är som läser hennes böcker, men hon är också bra. Det kan till och med vara så att det är Marie eller Katarina som läser. I vilket fall ska jag börja gallra böcker genom att söka på uppläsaren! För annars går det inte

Nej, nu måste jag börja städa! Innan tvkvällen (Paris Hilton: My new BFF och House) börjar!


21:57
Nej, nu känner jag att den här dagen får vara slut. Är trött fastän jag sov hela eftermiddagen. Och imorgon skulle vi visst ha avslutning med alla sångarna. Få fika och sådär. Så ska vara i skolan klockan tio, alltså måste jag upp tidigt imorgon bitti. Lika bra att sova nu då. Blir en lång dag imorgon, måste städa en massa!

Grisarna blir fler och fler

Måndagen den första juni 2009

21:20
Kan inte fatta att det redan är juni. Det var ju nyss mars liksom. Fast med tanke på helgens och dagens väder kanske det inte var så oväntat. Shit vad det har varit varmt idag!

Jag inledde dagen med att gå på promenad i stan medan jag väntade på Viktoria. Sen åkte vi till Tybble och hämtade Nova, och så upp på stan igen. Sen vidare till Fjugesta där vi tog med oss lunch från Chaplin, och mös med Mahtilda och Elwira.
   Sen begav jag mig tillbaka till stan. Köpte present till Anna, innan jag gick till tåget. Tåget skulle gå 15:08, men blev försenat ända till 16:10. Och så körde det sakta hela vägen så jag kom inte till jobbet förrän kvart i fem. Tur då att jag inte skulle ha varit själv, så att någon annan stackare fick jobba längre. Mys på jobbet i alla fall!

Jag är inte så himla pepp på Krampen imorgon alltså. Inte om det ska vara kallt och regna. Vad har man på sig då liksom? Fast å andra sidan är det ju ett gyllene tillfälle att umgås med klassen en sista gång innan studenten..

RSS 2.0