Release me

Onsdagen den trettionde september 2009

14:51
Imorse var jag lat och tog bussen till skolan. Det var värt. Hade en nästan fyra timmar lång föreläsning om skoljuridik. Jag var så fruktansvärt trött att jag hade kunnat somna i sätet. Men föreläsningen var bra, tror man kommer ha mycket nytta av den.

Efter föreläsningen hade jag möte med studievägledaren. Vi kom fram till att jag ska läsa 240 hp, alltså fyra år, på lärarprogrammet med inriktning engelska. Då blir jag engelsklärare för grundskolans tidigare åldrar, kanske främst mot mellanstadiet. Från den utbildningen kan jag även lätt fortbilda mig så jag får jobba både på högstadiet och gymnasiet. Det blir nog asbra!

Har tittat på gårdagens Idol. Är så jäkla glad att Erika gick vidare, hon är min favorit! Jag tror att hon kommer gå långt. Jag gillade Mariette under uttagningarna, men tyckte inte om henne den här gången. Hoppas hon kan överbevisa mig på fredag. Ikväll fortsätter spänningen med killarna. Så himla svårt att säga vilka som kommer gå vidare! Tror dock starkt på Erik.. Eller, heter han så? Ja, men i alla fall, han som ser ut som Sharpays (High School Musical) bror. Det blir nog en bra kväll!

Ska snart försöka få tag på min handledare på Karl Johan igen. Börjar bli lite stressad över att inte veta någonting om min VFU..

Ikväll blir det pilates. Hade tänkt laga lite mat innan, men vet inte om det hinns med. Vi får se. I så fall blir det spaghetti och köttfärssås. Har aldrig gjort det själv, så vi får väl se hur det går, hehe.


19:24
Tog mig en välbehövlig powernap innan pilatesen. Fruktansvärt skönt! Mer sånt till folket.

Innan pilatesen bokade jag luggklippning på Haga. Ska bli skönt att se igen..

Pilatesen var nice som vanligt. Ordinarie instruktör var sjuk, så vi hade en vikarie som brukar ha core annars, så det blev lite blandat. Jag var verkligen inte i form idag, tror det mest var från löpningen i måndags, träningsvärk och så. Men jag klarade mig igenom det! Kul med lite inslag från core. Hade jag inte haft kör/jobb på tisdagar hade jag gått på coren också. Gick ju hemma i Vintrosa, det är lite som hårdare pilates. Typ.

Blev ingen köttfärssås idag, hann inte innan träningen. Skulle handla det som fattades efter pilatesen, och ringde Tommy så han kunde säga vad det var, men han var för upptagen med att spela, så det blev inget. Jag får väl äta toast istället då..?

Ikväll är det tv som gäller. Idol --> Oskyldigt dömd --> Fråga Olle (:


22:57
Åh vilka braingar som gick vidare i Idol! Jag sa ju att Erik skulle ta det! Har tydligen helt missat Rabih, men vilken upptäckt det blev! Shit vilken röst. Lite tjejig, men ack så fantastisk! Han fick mig att ladda ner Spotify och lyssna på Chris Brown - With you, puss! Men Erik var fanimig outstanding. Jag lovar, här har vi en superstjärna av internationell karaktär! Jag menar, hade han varit med i American Idol hade han ju lätt vunnit och blivit stor världen över. Kanske inte så lätt i lilla Svedala, men man kan ju alltid hoppas. Långt kommer han nå i alla fall!

Har suttit och kollat igenom kurserna som jag ska läsa som specialisering under mitt tredje år. Jag vill läsa nu! Och har såklart hittat fler kurser än jag har plats för. Men man kan ju alltid läsa utöver programmet om det är så, men ändå. En del distanskurser faktiskt, en del på kvällstid. Det kan ju vara rätt skönt. Men det gäller ju att vara smart och ta kurser som jag faktiskt har nytta av när jag jobbar i skolan. Eftersom jag inte bara blir ämneslärare utan också ska ha typ alla andra ämnen är det viktigt att jag breddar mig så mycket som möjligt. Hade jag läst mot senare åldrar kunde jag läsa flera olika engelska kurser, för att få en specialisering, men nu behöver jag alltså inte det. Men just eftersom jag måste kunna lite om allting så kommer jag nog att läsa en naturvetenskapskurs. Sen blir det nog någon slags litteraturkurs (finns en jättemysig om Astrid Lindgrens böcker!) eller något som fördjupar kunskapen om läs- och skrivutveckling. Men som sagt så är det lång tid kvar tills jag ska välja, och man vet ju inte vilka kurser som går att kombinera tidsmässigt, men det ska bli kul i alla fall. Skönt nu när jag vet vad jag ska läsa för inriktning.

Nu blir det sängen!

Mycket kunde man väl vänta sig från dig

Tisdagen den tjugonionde september 2009

11:44
Idag är det riktigt kallt ute! Men så är det ju faktiskt oktober på torsdag.. Vad fort det har gått..! Blev i alla fall till att ta på sig sköna vinterjackan, halsduk och skinnhandskar när jag cyklade till skolan imorse. Väldigt mysigt dock, det är ju så himla fint ute nu när solen skiner och löven ändrar färg.

I eftermiddag ska jag jobba. Det går nog bra, ska bada på Halltorp först i alla fall. Kuljul.


22:07
Idag var jag lite sådär före i tiden som man kan vara ibland. Jag lyckades nämligen åka till bussen till jobbet en timma tidigare än jag skulle. Kom som tur var på det innan jag gick på bussen, men ändå väldigt störande. Var liksom inte läge att åka hem, bara onödigt. Blev en liten sväng på stan, hittade dock inget. Tog en tidigare buss än den jag tänkt ta, satt och degade utanför hab. Dock satt jag och fixade med min VFU. Det har varit nåt strul med min mail, eller i alla fall så har inte KJ kunnat maila mig, så jag vet fortfarande ingenting om min VFU. Börjar bli lite bråttom, eftersom det är nästa vecka.. Fick i alla fall tag på numret till min handledare, men det känns inte som att det är särskilt lätt att få tag på en lärare på ett nummer i skolan. Lämnade meddelande, men jag är inte säker på att det blev nåt av det. Får ringa imorgon igen.

Jag har gått och varit halvkrasslig i två veckor nu, jag hatar det. Kan det inte bara bli nåt av det istället, så att det kan gå över? Skulle dock inte förvåna mig om jag blir riktigt negersjuk lagom till VFU:n. Är i alla fall väldigt trött idag, och imorgon är det lång föreläsning. Brukar i vanliga fall vara två föreläsningar på ungefär en och en halv timma vardera, men imorgon är det tre timmar med samma föreläsare. Hoppas den är bra, annars blir det jävligt segt. Har bestämt mig för att ta bussen imorgon bitti, pallar inte att cykla. Ibland får man vara lat. Ska även till studievägledaren imorgon. Vi ska bestämma över mitt öde på lärarprogrammet. Svenska eller engelska? Mellanstadie eller högstadie? Det är frågan.

Nu nattinatt!

That's where I'll be safe, I know

Måndagen den tjugoåttonde september 2009

12:56
Kickstartade morgonen med att cykla iväg till Venaspåret för lite konditionsträning. Det gick sämst. Klarade typ halva spåret på 3 km. Jag har banne mig jordens sämsta kondis. Och världens sämsta motivation när det kommer till jogging.. Men sen får jag väl tänka på att jag inte konditionstränat på två månader, att det var en helt ny terräng, samt att jag inte är helt okej i kroppen. Men det var ändå ett ruskigt dåligt resultat. Men man ska ju gå ut lugnt i början, och det gjorde inte jag.. Får ge mig på det igen en annan dag, när jag hinner. På tal om träning måste jag ringa till Haga och boka pilatespass.. Kommer inte hinna gå på pilatesen under de tre veckorna som jag har VFU, tror jag i alla fall. Slutar klockan fyra, och passet börjar halv sex. Tror inte jag kommer orka då. Får väl simma eller jogga istället. Men ändå. Kan ju åtminstine försöka gå på onsdagens pass, om det inte redan är fullbokat, vilket det säkert är.. Men men.

I eftermiddag kommer Amran hit. Vi ska läsa Linus och Mathias paper, och ge synpunkter på den. Imorgon ska vi redovisa.

Gick ner och bokade tvättid förut. Det var perfekt, fanns en tid mellan tolv och tre, och det passet hade redan börjat när jag bokade. Så det blir ju bra, tänkte jag. Men när jag sen kom ner med alla kläder var det någon jäkel som hade snott tvättstugan, bara för att något pucko inte stängt dörren efter sitt pass. What's up with that, liksom? Kunde inte den där personen bara ha bokat tiden, så hade det ju inte varit nåt problem? Men det spelade egentligen ingen roll, för det fanns massa andra tider, men det var bara så störande.


21:29
Blev inget med Amran förutm, för hon hade förhinder, men det gjorde inget för då kunde jag fixa med annat istället. Hann med att både diska och åka till Maxi innan jag åkte till Fröken Brogrens och fikade med Anna. Sen blev det en sväng på stan (köpte en ring av Pauline I Am) och sen blev det Idol! Mysigt värre. När jag åkte hem hann jag inte mer än öppna porten innan det började ösregna. Det var fanimig ödet.

Nu är det Svenska Hollywoodfruar! Tycker att alla tre är jävligt konstiga, men det är ju bara ett sånt årogram man måste se. Man älskar att hata dem, liksom. Värst är nog Agnes-Nicole Winter. Hon är så sjukt retuscherad på bylinen! Hennes långfilm ser riktigt fånig ut.. Jag vet, jag är taskig, men vadfan..



En överretuscherad Agnes-Nicole Winter.

Put a ring on it

Söndagen den tjugosjunde september 2009

20:35
Idag jobbade jag förmiddag. Har inte gjort det sen i början av augusti. Trött på morgonen, men det gick himla fort eftersom vi drog iväg till Upplevelsen redan klockan elva. Sen att det tog en timma extra att ta sig tillbaka till Kumla på grund av att ett par pensionärer skulle tre mil ut i bushen är en annan sak. Var fruktansvärt hungrig när jag kom hem, hann inte äta någon lunch på jobbet. Vi beställde hem pizza, och den sopade jag i mig på fanimig fem minuter, så hungrig var jag. Resten av dagen har jag dock varit övermätt.

Var iväg och lämnade tillbaka Marcus i Vintrosa förut. Vi fick plommonpaj men både Marcus och jag var så mätta så vi avstod, typ. Mamma och pappa hade köpt sura vingummin till mig, yay!

Tror jag ska lägga mig tidigt idag. Fortfarande mör efter att ha jobbat natt, och så börja jobba klockan sju idag. Lika bra att lägga sig tidigt idag, så kanske jag kan vakna i tid imorgon. Hade tänkt ge mig iväg till Venaspåret och springa lite. Det blir nog bra.

Waiting for another summers day

Lördagen den tjugosjätte september 2009

11:14
Tror jag har sovit ikapp jobbnatten nu. Sov elva timmar inatt, vilket jag visserligen gör väldigt ofta, men det borde ändå täcka upp det basala behovet. Fast det är sånt där väder ute då jag alltid är trött och mosig i huvudet..

Idag blir det jobb 14:00 - 21:00. Längesen jag verkligen jobbade, natten räknas inte. Blir nog bra. Måste se till att vi kommer ut på promenad, har varit extremt onyttig nu ett tag, och gör jag inte något åt det snart kommer jag svälla upp till ett sumofatto. Don't wanna go there..

Funderar på att dra en repa till Marieberg innan jobbet. Så skönt att gå runt själv. Jag är rik just nu också.. Måste verkligen ändra mitt CSN, behöver absolut inte ha fullt lån i nuläget. Men men.

Nu blir det bad och morgonfix.


22:38
Innan jag åkte till jobbet åkte jag och Tommy och slängde vår gamla tv-bänk på sopstationen i Mellringe. Skönt att ha fått det gjort. Sen åkte jag till Marieberg. Det blev en röd leopardtröja på Gina för halva priset, och sen köpte jag två par högklackade stövlar på Skopunkten. Köpte två par av samma modell, ett par svarta och ett par bruna. Men de är inte så speciella, så det är väl inte så att man tänker på att det är samma sort. Snygga är de i alla fall, och de kommer vara användbara! 299 kronor paret, men eftersom jag fick ena paret för halva priset, plus tio procents rabatt på hela köpet så blev det bara typ 408 spänn typ och det var ju himla bra!

Efter jobbet åkte jag och Marcus till Max och köpte kvällsmat. Tommy är på fest hos Hannes, men eftersom jag ska jobba klockan sju imorgon bitti var det liksom inte läge att följa med..

Sugiga bilder, jag vet..


Leopardtröja, Gina Tricot, 75 :- (50 % rea)



Stövlar med klack (som inte syns..), Skopunkten, 299 :- paret.
Jag vet att det är nördigt att köpa likadana skor, men basgrejer
kan man göra så med!

Härligt, härligt

Fredagen den tjugofemte september 2009

14:11
Nu är jag vaken igen. Sov till ett, det var väl helt okej ändå. Men jag lär bli trött tidigt ikväll.

Nu ska jag snart iväg till Amran och fixa lite mer med papret. Hoppas vi kan bli någorlunda klara idag! Och att det går snabbt..

Ikväll kommer Hannes och Carin hit en stund. Vi ska äta tårta och fira Tommy lite i efterhand. Det blir nog mysigt. Men det blir nog inte sent, med tanke på att jag lär vara trött. Men ändå liksom. Är väl bäst att försöka städa undan här lite grann, så man slipper skämmas..


22:12
Hallelujah, vi lyckades skriva klart papret! Tre dagar före deadline, yay! Så himla skönt. Nu tar jag helg.

Vi hade tårtmys här förut. Oj, vad det är gott med prinsesstårta alltså. Det tyckte jag inte när jag var liten, men nu är det mumma!

Kollat på Idol. Shit, vad jag tyckte synd om Erika när hon hamnade i samma situation som förra året. Tur att hon gick vidare, hon kommer att gå långt! Hon, Erik och Jon är mina stora favoriter, och jag tror att alla tre kommer att vara i topp tio. Spännande uttagningar nästa vecka!

Nu blir det sängen. Fyra timmars sömn är ju inget att ha liksom.

Shoreline

Torsdagen den tjugofjärde september 2009

18:23
Idag har det varit en sån där dag då man bara undrar where the heck all tid tog vägen. Har egentligen inte gjort mycket alls, men ändå har tiden bara flugit iväg.

Har suttit lite med papret, men det var faktiskt svårare att få ner något vettigt än jag trott. Det komplicerar onekligen till det att man måste skriva referenser till precis allt man skrivit, så det gäller att ha koll på att det faktiskt stod just så i boken, eller att någon faktiskt sa så, så att man inte hittar på. Inte helt lätt! Men man kan väl säga att jag har lite att syssla med inatt..

Lyckades sova i typ en och en halv timma. Det får väl lov att duga. Vaknade av sms, och då kände jag att jag var hungrig, så det var ju bara att gå upp. Kanske kan somna om en stund sen. Men faktiskt så känns det okej att jobba inatt. Jag har bunkrat upp med diverse avsnitt av Idol, TopModel m.m., chips, dipp, cola, och tidningar. I'll be fine.


22:46
Yay, redan jobbat nästan två timmar.
So far har jag lyckats kolla på Lyxfällan. Himla bra program, men mycket tragiskt. Idag blev jag nästan arg när jag kollade. Här stod det här paret med skulder på nästan en miljon och de kan inte ens inse problemet. Det jobbigaste var att få en sämre bil och att behöva sälja fyrhjulingen. Och så har de mage att vara otacksamma när de får en tv gratis! Med deras ekonomi skulle de inte ens ha råd med en tv, och nu var det visst jättejobbigt att ha fått en normalstor tjocktv istället för typ fem flatscreens. Åh, jag blir så arg på såna människor, de var knappt värda att få hjälp att komma på fötter. De andra jag har sett har åtminstone fattat allvaret själva, och varit tacksamma för minsta grej. Jaja. Så länge jag aldrig hamnar där själv så..
Fick lite lätt panik förut när jag märkte att internet inte funkade. Hade varit så typiskt, det gjorde det inte förra gången jag jobbade natt heller. Men nu funkar det i alla fall på jobbdatorn. Vore dock skönt om det funkade på min också.. Får prova igen.


00:56
Jag har varit jätteduktig och skrivit på papret i en hel timma! Synd bara att vi fortfarande har minst två sidor till att skriva.. Men det går väl skapligt i alla fall!

Sex timmar kvar att jobba, och det är väl nu den jobbiga perioden börjar. Värst är det runt tre, fyra. Men än så länge känner jag mig helt okej pigg, och tiden har gått fort, så det är ju helt klart ett plus. Ska snart sätta mig och kolla på Idol på datorn. Kollade på onsdagens avsnitt nyss. I love!


04:27
Det är helt sjukt vad snabbt tiden har gått inatt. Bara två och en halv timma kvar nu, jag är nästan stressad över att jag inte har så mycket tid kvar att plugga. Har en pizza i ugnen, känns lite konstigt att äta så här sent (tidigt?) på natten (morgonen?). Är faktiskt inte särskilt trött, men det kommer väl den där sista timman när man bara vill åka hem. Ska försöka skriva lite mer på papret, och så kolla mer på Top Model. Är inne på säsong tretton nu, som går i USA just nu. Det är en säsong med bara korta modeller, så det är lite spännande.


07:52
Åh, herregud, vad jag är trött. Får jag sova snart?! Svar ja. Om cirkus en timma lär jag ligga och snusa i sängen. Men först ska lillebror ha skjuts till skolan. Eller närmare bestämt Markaspåret. Vad de ska göra där bryr jag mig inte om.




Hoppas jag slipper kontakta killarna i Lyxfällan..


Love, love me

Onsdagen den tjugotredje september 2009

10:44
Den här morgonen har jag tagit det lugnt, men det ska jag inte göra resten av dagen. Först och främst ska jag läsa massor i en bok, sen ska jag till Amran och börja skriva på vårt paper, och så är det massa här hemma som bör göras också. Jippiyay. Bara att sätta fart nu då.


14:40
Har varit duktig och läst min litteratur, och gjort anteckningar. Tror jag har allt material jag behöver inför papret. Får skriva som en jude imorgon.

Håller på att rensa min dator, den lever sitt eget liv. Skriver ut en massa filmer, de ligger bara där och skräpar. Man fick tydligen något nytt operativsystem, eller nåt sånt, från skolan, så jag hoppas att det kan fixa datorn. Den är ju faktiskt bara tre månader gammal, så den borde faktiskt få leva ett problemfritt liv i några år i alla fall.

Eftersom Tommy fyller år idag så ska vi gå på bio ikväll. Han har fått ett presentkort på Game, och nya högtalare till datorn, och så betalar jag bion ikväll. Flickan som lekte med elden blir det, det ser jag fram emot! Ett skönt avbrott i skrivandet..


23:37
Nah, filmen var inget vidare. Okej att böckerna oftast är bättre, men Män som hatar kvinnor blev en superfilm. Flickan som lekte med elden; not so much. Helt klart okej, men jag hade väntat mig mer.
Paolo Roberto. Paolo, Paolo, Paolo. INTE okej. Han som faktiskt är en skaplig programledare, han borde ju kunna prata på film? Men nej. Hans insats ger jag inte mycket för. Fast han var ju självklart briljant i boxningsscenerna, men skådismässigt failade han. Men det är klart, hellre en halvmesig Paolo Roberto as himself än någon att nån annan spelar honom. Det skulle ju bara vara fel.
Btw, Noomi Rapace är sjukt snygg som blond!



Grattis babe, 21 år idag! <3



"Flickan som lekte med elden" med coola Noomi Rapace





Ge mig en öl!

Tisdagen den tjugoandra september 2009

17:29
Jag trodde att detta skulle bli en helvetesdag, men den gick oväntat smooth faktiskt. Det är jag glad för! Har bland annat formulerat syfte och planerat inför papret som ska vara klart på måndag. Det blir mycket jobb, men vi klarar det nog.

Ikväll ska jag och Sofie prova att vara med i kören Be Blessed, som sjunger i Frälsningsarméns lokaler. Mahja och Linn är med där, hoppas det blir kul! Egentligen fel dag att öva på, men jag försöker ju ändå få bort tisdagarna från jobbet.


21:35
Åh, det var underbart på kören! Jag älskar det. Kör är livet!

Innan kören gick jag till H&M och lämnade tillbaka den lila västen jag köpte förra veckan. Istället köpte jag en vanlig svart t-shirt (kom på att jag inte ägde en sån, fastän det är basplaggens basplagg), och sen ett par stora leopardörhängen på Lindex. Yeah, baby!

Huvudvärk

Måndagen den tjugoförsta september 2009

14:13
Imorse kände jag att jag bara inte pallade att cykla till universitetet, så jag tog faktiskt bussen. Det var skönt. Föreläsningarna var däremot inte så sköna. Har aldrig varit så nära att somna som idag.

Lunchade med Tommy på skolan. Jag skulle egentligen ha träffat Amran och börja fila på uppsatsen som vi ska skriva tills nästa tisdag, men det gör vi imorgon istället. Åt min lovely nachostallrik, men den var tyvärr inte lika god idag, den var kall. Men men. Träffade Anna också, så vi har planerat att åka till Marieberg när hon har slutat på universitetet. Måste ju utnyttja att jag har bil den här veckan. Så nu väntar jag bara på att hon ska sluta, så jag kan hämta upp henne.

Ikväll ska jag försöka ta mig ut på en springtur. Har varit så förskräckligt onyttig sen flytten, och inkonsekvent med träningen, så jag måste. Vi får se hur jag orkar, har sån jäkla huvudvärk. Men ska försöka.


18:21
Var inte särskilt inspirerande att shoppa idag. Till och med Gina failed me. Men jag köpte äntligen gummistövlarna med leopardmönster på Lindex, de som jag suktat efter så länge. Jag kommer bli hetast i skogen! Gjorde även ett riktigt fynd inne på VeroModa; en senapsgul, kort bomullsväst för 39 kronor. Det var 70 & rea på den, så det var helt klart värt! Den kommer bli fab över en enfärgad t-shirt eller tröja. Dock finns det inga knäppmöjligheter på den, och den är inget snygg om den liksom åker åt sidan, så jag får väl typ tejpa fast dem på bröstet eller nåt, hehe. Vad göra, liksom?

Blir inget springa idag, mår inget bra. Har vekrligen inte tid att bli sjuk nu, så träningen får starta nästa vecka. Ska inte falla in i gamla vanor.


22:41
Har tv-kväll. Har redan dragit igenom Färjan och Svenska Hollywoodfruar, och nu är det Roast på Berns. Ikväll är det giganternas gigant Robert Gustafsson som roastas, han är bäst! So far so good. Har egentligen inget att anmärka på, förutom en enormt irriterande sak; André Wickström är oproffsig nog att tugga tuggummi i sändning! Det gjorde han sist också. Det ser så himla illa ut! Varför säger ingen till honom?




Lätt värd 39 :-



Oundvikligen lär jag komma ut i skogen någon gång, då kan jag
lika bra vara fab

Wanna be on top?

Söndagen den tjugonde september 2009

15:54
Jag tog mig i kragen och gick ut med Torgetbrudarna igår i alla fall. Så himla kul var det! Började med förfest hos Emelia på Järnvägsgatan, där vi drack cider, spelade suparspel och hittade på Torgetdanser. Sen blev vi attackerade av en glasflaska från fjärde våningen när vi skulle upp på stan, men den träffade ingen som tur var. Kvällen avslutades med att hälften gick till Frimis, och hälften (däribland jag) gick till Njuta.

Idag har jag typ inte gjort nånting. Tog mig en rajd hem till Vintrosa för att hämta lite grejer, inte mycket mer än så. Mest legat i fåtöljen och kollat på Top Model. Marcus har försökt lära mig spela Little big planet på PS3, men jag är inte mycket för tv-spel. Det enda jag kan är typ Mario cart.

Nu ska jag snart sätta igång och laga lite tacos, och sen ska vi kolla på Inglorious basterds. Har tre fribiljetter, göttans.


21:15
Åh, jag blev verkligen positivt överraskad av Inglorious Basterds! Jag svär, den här filmen kommer att få minst en Oscar på nästa gala. Geez! Jag satt på nålar hela tiden. Även om det inte var jättespännande hela tiden, faktiskt inte så mycket action alls, så fanns det liksom hela tiden en väldigt obehaglig känsla av att inte veta vad som skulle hända- och ibland just för att man visste vad som komma skulle. Mycket bra skådespeleri, men jag har väl aldrig förr funnit Brad Pitt så osexig som nu, sydstatsdialekt passar honom verkligen inte! Kan väl även säga att det kändes sådär att sitta på bion och se en biograf sprängas i luften. Men, som sagt, en mycket bra film av Quentin Tarantino. Han hade förresten gjort filmen lite speciell genom att ha gula undertexter.



Pitt, i sin osexigaste roll hittills.

Blame it on the boogie

Lördagen den nittonde september 2009

12:30
Hade en härlig shoppindag igår!
Vi började med Lager157, det blir ju typ bara av att man åker dit om man har bil. Hittade en skitsnygg väska som jag ska ha till skolan, perfekt att ha böcker och block och dator i.
Marieberg/Lagerhaus köpte vi två gröna kuddar att ha i soffan, de är i samma färg som gardinerna (som vi dock inte fått upp än..), och så flytande ljus, det är så fint.
IKEA var vi ju främst ute efter ett sideboard och ett vitrinskåp, men vi hittade inget vi verkligen ville ha, så det blev bara tv-bänk. Den får vi fixa med idag. Där fikade vi också, och FINALLY! fick jag äta min lovely cheesecake! Den var nästan lika god som Torgets, men bara nästan.
Sen drog jag upp på H&M innan jag skulle barnvakta. Där hade jag erbjudande om att handla för 400 kronor och få 50 kronor rabatt, plus att jag hade en check på 50 kronor. Så det blev shopping värt 400 kronor för 300, nice! Blev en t-shirtklänning med flätat snöre i midjan, en kort väst (har en likadan svart, ska nog dock byta till en större storlek), ett lipgloss (som även kommer att få agera som rouge), en superbra foundation för halva priset och så tråkigheter som sminkborttagning och bomullsrondeller.
Bilder på hela kalaset kommer senare!

Igår var jag ju som sagt även barnvakt åt Casper. Han har blivit så stor! Och tänder har han fått, den lille sötsaken. Det gick jättebra, så fort hans föräldrar hade gått. Han var dock bara vaken en liten stund, sen var det dags att sova. Myspellen!
Marcus skulle ha varit med mig, men han bangade, för han skulle visst spela spel. Men lagom till Idol kom han och Tommy med pizza, så det var ju snällt. Och faktiskt så stannade de kvar hela kvällen, så jag slapp sitta där själv.

Imorse vaknade jag vid halv nio, men jag kände verkligen inte för att gå upp. Som tur var lyckades jag somna om efter lite läsning, och sen vaknade jag inte förrän tio i tolv, av att Anna skickade sms. Man blir så jäkla seg när man somnar om, helt sjukt. Men har inte direkt bråttom idag, så det spelar ingen roll. Ska iväg och storhandla på Maxi, och sen blir det städning. Ikväll är det Torgetfest och utgång, men just i detta nu vet jag inte om jag pallar. Jag har asont i huvudet, känns som att nåt är på G. Så vi får se. Kanske följer med på förfesten i alla fall.

Mongo från Kongo

Fredagen den artonde september 2009

12:25
Idag vaknade jag av att jag var kissnödig. Det var ett sånt där läge då man i drömmen går på toa, och typ vaknar i panik för att man tror att man kissar i sängen. Inte så kul.

Har varit hemma i Vintrosa och hämtat bilen, för idag blir det en rajd ute på IKEA. Vi är ute efter en ny tv-bänk, ett vitrinskåp av något slag, samt ett litet sideboard att lägga skolböcker, tidningar och post etc. på. Det blir nog bra. Men dyrt..

Ikväll ska vi vara barnvakt åt Casper. (: Fast det blir inte så mycket fasrt och fläng med honom, för han går ju och lägger sig vid typ sju. Men vi kommer lite tidigare så vi kan mysa. (:

Som en ros

Torsdagen den sjuttonde september 2009

14:06
Imorse var det en sån där jobbig morgon när man på allvar tror att det är någon annans väckarklocka som ringer, för det kan bara inte vara dags att gå upp än. Trött var, och är fortfarande, bara förnamnet. Inte blev det bättre av att det faktiskt var riktigt kallt ute, och att jag sen blev jättehungrig på seminariet. Ont föder ont, som man säger. Riktigt segt seminarium, men vi har nog aldrig fått så mycket gjort som idag. Fast ändå ovärt. Men nu har jag tagit helg. Ska inte så mycket som tänka på skolan förrän på måndag, då det är dags igen.

Marcus är typ sämst i världen på att hitta i stan, så jag fick cykla med honom upp på stan imorse, och cykla hem efter skolan. Vi var båda glupande hungriga, så det blev lunch på BK. Så jävla gott. Nu hoppas jag dock att lillen hittar själv till och från skolan om dagarna.

I eftermiddag/kväll ska jag umgås med min underbara rara Anna! Från att ha setts typ en gång i månaden har vi nu gått till att ses tre dagar på raken, I love! Idag blir det eventuellt ett litet besök på Fröken Brogrens veranda, som jag fortfarande inte har besökt än, fastän jag pratat om det ända sen jag såg placet första gången för en månad sen. Annars blir det väl prommis som vanligt, och så eventuellt Idol till kvällen. Yeah, baby!

Nu är jag apigt trött, så jag ska faktiskt lägga mig och sova en stund.

Btw, erkänn att det är vuxenpoäng på att få månadsbesked samt bonuscheck från Ica?


21:24
Tog mig en välbehövlig tupplur på tre timmar. Sååå värt! Längesen jag lyckades sova så länge på eftermiddagen, oftast brukar det vara max en timma. Men himla skönt!

Blev inget Brogrens, för det blev för sent, men väl ett första besök på Vardagsrummet! Tycker att alla KJ:are tjatat om Vardagsrummet hela gymnasiet, men jag har aldrig fattat vart det är, fastän jag vid närmare eftertanke har gått förbi där en massa gånger. Himla mysigt var det i alla fall, och gott! Potatisgratäng och kycklingfilé blev det idag, smakade samma som på Creperiet, och det är ett gott betyg.
Sen blev det såklart Idol, och i pauserna dansade vi till Michael Jackson med Johannes. PUSS alltså!

Marcus och Tommy har roat sig med tv-spel här hemma. Ända sen jag drog hemifrån vid sex tills nu. Skulle tro att de fortsätter ett bra tag till. Jaha, vad ska jag göra nu då?



Rosen jag tog kort på igår. Den känns lite jag, på nåt vis.


Lovely

Onsdagen den sextonde september 2009

21:44
Idag fick vi hårdplugga i förseminariegruppen. Geez, vi som trodde att vi hade koll. Nixpix. Fast vi har ju så trevligt, så det är lugnt.

Har haft en härlig kväll med Anna! Vi började med en promenad i Hjärsta, som blev till en skön fotografering på Mikaelskolans skolgård, som sedan blev en Idol-kväll med kyckling och klyftpotatis. Mycket trevligt! Blir nog repris imorgon.

Nu har Marcus kommit hit, vår nya inneboende. Han ska bo här till nästa söndag, för mamma och pappa åker på vinresa till Frankrike imorgon. Det ska tydligen regna, moahahahaha.. Nej, jag är inte avis, hehe. Det ska faktiskt bli lite skönt att Marcus bor här, så det blir lite annat än bara vardagen. Vi ska försöka hitta på lite grejer och sådär, typ bio och bowling, så det blir nog kul. Och han har med sig sin dator, så jag slipper låna ut min i alla fall, haha.

Nu blir det Fråga Olle!


Underneath it all

Tisdagen den femtonde september 2009

10:12
Idag har Tommy och jag varit förlovade i ett år, men jag ska jobba hela dagen, så det blir inget firande. Jag orkar inte det riktigt. Det bara är liksom.

Nu ska jag snart iväg till skolan. Inte så peppande. Och sen direkt till jobbet.. Yeah.


22:21
Har faktiskt varit en himla bra dag, måste jag säga. Gick förvånansvärt fort i skolan, trots att vi gjorde mer än vi hade planerat (världens bästa grupp!), sen hann jag med en nachostallrik med Anna innan jag drog till tåget. Alltså det verkar finnas en regel om att när jag känner att det kanske är lika bra att gå på tåget på Södra station, då ska tåget vara försenat. Varenda gång! Har aldrig varit försenat när jag har gått på på Resecentrum. Helt cp. Kom en halvtimma försent, men det gjorde egentligen ingenting. Gick ut på promenad med hundarna (vi har två hundar på jobbet hela veckan), och sen har vi väl mest chillat. Och när jag kom hem hittade jag både nya SOLO och nya VeckoRevyn (och jag som inte ens har läst ut ELLE än!), och så sambon som har varit snäll och fixat tacos och gårdagens avsnitt av Färjan. Vilket hejdundrans firande av ettårsdagen, right?



Håkan, Sveriges populäraste bartender?

Men det tycker inte du

Måndagen den fjortonde september 2009

10:04
Godmorgon, godmorgon. Jag älskar att få sova ut, det är nog banne mig sånt man blir lycklig av.

Idag har jag bara en föreläsning, klockan tre. Helt okej tid att börja, hehe. Skulle ha haft en klockan ett, men den blev inställd. Men ändå liksom. Ganska fet sovmorgon, om man säger så. Ska väl försöka läsa lite både före och efter. Hate, hate, hate. Men man måste.


21:19
Var på stan med Sofie förut, mycket trevligt. Jag kände att jag faktiskt kunde unna mig lite kläder, den här månaden har jag råd med det. Tydligen. Blev en lila t-shirtklänning på H&M, och så var det så bra på Cubus att man fick köpa tre leggings eller toppar, så jag passade på att köpa en t-shirt, ett par mörka jeansleggings och ett par sammetsleggings. Värt! Dock glömde jag H&M-påsen på Cubus, så jag fick åka tillbaka och hämta den. Och då ska tilläggas att jag kom på det efter att ha varit på föreläsning, och ha kommit hem. Så det var ju sådär. Men nu är den i säkerhet i alla fall!

Var ute och gick med Anna för en stund sedan. Vi hade inte träffats på över en månad, helt sjukt! Men nu ska vi se till att gå ut och gå minst en gång i veckan, för att ventilera livet, typ. Det gillar jag! Så himla skönt, vi gick runt helt planlöst i Hjärsta i över en och en halv timma. Nice!



Jeansleggings, Cubus


T-shirt, Cubus


Sammetsleggings, Cubus (sämst bild, I know)


Lång t-shirt, H&M (ännu sämre bild, shame on me!)

When you're gone

Söndagen den trettonde september 2009

10:13
Igår när jag åkte till jobbet hade jag inga pengar kvar på busskortet, och jag hade ingen lust att gå in på Pressbyrån och krångla med att fylla på det. Man kan ju alltid betala på tåget, även om det är dyrare. Men eftersom det var ett Göteborgståg var det inte ens säkert att det skulle komma en kontrollant, eftersom det är så kort mellan Örebro och Kumla, så jag hoppades på att få åka gratis. Men icke. Precis när de ropade ut "nästa, Kumla!" kom kontrollanten, och då blev det dyrt vill jag lova; 95 kronor fick jag betala för att åka i tio minuter. Ovärt. Fast fortsätter man att göra såhär (hoppas på att få åka gratis) och det faktiskt funkar, så tjänar man väl in de pengarna sen. Men ändå.
När jag så skulle hem från jobbet blev det jättestressigt. Min avbytare hade tagit fel på tiden, så kvart över nio ringde jag för att kolla om det skulle komma nån över huvud taget. Min buss gick fem över halv, och det är den sista bussen, så det var ju verkligen viktigt att jag hann med den. Men sen kom de i alla fall, och jag hann som tur var till bussen.
Ska tillbaka till jobbet idag, men börjar i stan, så behöver i alla fall bara betala tåget hem. Lång dag dock, 12:00 - 21:00.


22:36
Det är himla skönt, men även ganska farligt, att Ica Maxi har öppet till tio. Det är perfekt när man slutar nio och har en halvtimma att ta död på tills tåget går. Men, som sagt, det är lite farligt också; det är så lätt att man köper sånt man egentligen inte behöver. Typ godis. Men idag köpte jag faktiskt ett par skinnhandskar. Har länge tänkt köpa sådana, så himla bra att ha när man cyklar och det är kallt ute. Så nu slog jag till. Tycker det är dyrt med skinnhandskar, tror inte jag har sett ett par under 199 kronor. Men det får det väl vara värt då, förhoppningsvis.


Skinnhandskar, 199 :- på Ica Maxi.

A hero lies in you

Lördagen den tolfte september 2009

10:48
Var riktigt trevligt hemma i Vintrosa igår. Vi blev bjudna på grillad karré och klyftpotatis, och sen tillbringade vi kvällen framför både Idol och Kändisdjungeln. Och så fick jag med mig både ett kilo plommon och grejer från Oriflame hem, goodie.

Idag ska jag jobba. Jag är lite stressad över jobbet. Inte direkt över helgerna kanske, men då jag ska jobba i veckorna. Speciellt tisdagarna. Det blir så himla stressigt att läsa allt! Och så ska man träffa förseminariegruppen. Det blir för mycket! Jag måste lösa det här, men det känns som att det inte finns någon som kan ta mina pass.. Damndamndamn. Jaja. Det ordnar sig väl på nåt sätt.


12:41
Tog tag i tre dagars disk förut. Det tog väl sisådär en halvtimma. Borde verkligen diska åtminstone en gång om dagen, men det finns ju så mycket annat man prioriterar. Typ..

Har försökt läsa lite, men jag hatar verkligen att läsa på beställning. Särskilt om det är en bok jag inte självmant vill läsa. Men tack och lov så finns det kapitelsammanfattningar, så jag behöver nog inte läsa allt. Känns inte som att jag behöver vara så himla ingående på nästa veckas frågor. Inte om just den här boken i alla fall. Skönt.

Nu ska jag bege mig till Resecentrum och åka till jobbet. Vi ska in till stan i eftermiddag, det blir trevligt.





Denna gulliga lapp skrev min lillebror till mamma häromdagen!

Someone like me

Fredagen den elfte september 2009

07:06
Blev typ aldrig trött igårkväll, och sov sämst inatt. Vaknade hundra gånger och låg och vred mig. Hatar såna nätter.. Tur att det är soligt idag, annars hade jag nog gått runt som en zombie.

Ska snart iväg till universitetet och ha seminarium. Varje förseminariegrupp har särskilt hand om en fråga som vi hade tills idag, min grupp kan inte sin. Det känns ju bra.. Men det går nog bra ändå, det brukar inte vara så superseriöst på seminarierna, men ändå. Wellwell.

Ikväll ska vi ut till Vintrosa och grilla lite. Perfekt att det är bra väder! Säsongens sista grillning, skulle jag tro. Cherish, cherish.


11:42
Det gick bra på seminariet, trots att min grupp inte hade så mycket att säga om vår fråga. Det är så skönt, för man behöver inte säga så mycket om man inte vill, vi tar det bara som det kommer. Seminarieledaren fyller gärna i själv, han är inte sån där att han bara ställer en massa frågor hela tiden för att få fram rätt svar, utan i så fall kanske han formulerar en ny fråga, så man fattar lite mer. Goodie.

Ska käka lite lunch, sen upp på stan och kopiera några sidor ur en bok åt en kursare. Vet inte om man får göra så egentligen, men jag ville vara lite snäll.. :P


16:12
Det var så dyrt att kopiera på stadsbiblioteket, så vi fick åka till universitetet och kopiera istället. Det tar en stund att kopiera över hundra sidor.. Och varmt var det! Blev bjuden på fika som tack, eller, ja, det blev en cola, men ändå. Sen fick jag se hur en riktig studentlägenhet se ut, och så blev det en lite sväng på stan innan vi skiljdes åt. Mycket trevlig eftermiddag!

Denna veckas fredagsmys: Ben & Jerry's och ELLE!


Nu är det dags för freedaagsmyyyys!


One of a kind

Torsdagen den tionde september 2009

10:23
Idag är det mycket som står på agendan. Nu först ska jag försöka ta mig bort till Haga och simma, sen direkt till Kumla för efterlängtad massage, vidare till universitetet för möte med gruppen, och så ikväll blir det förmodligen promenad med Anna. Blir lite stressigt nu på förmiddagen, men jag får väl se till att sätta igång nu då..?


18:55
Gudars, vilken lång dag det blev! Drog iväg till Haga snabbt som attan, men väl där kom jag på att det är babysim på torsdagar, vilket betyder att det är asvarmt i vattnet. Jättejobbigt att simma i varmt vatten, så det blev bara tio minuter, sen kände jag mig lite stressad. Drog upp på stan. Hittade äntligen en storrutig skjorta! Har hittat massa fina, men de har alltid varit för små i ärmarna eller över bröstet, men denna är perfekt! 159 :- på Textilkompaniet, sååå värt!
Himla skönt med massage, förutom i början, för då var det rumpan och höfterna som fick sig en omgång, och det var där alla stora knutor satt. Ajajaj! Men överdelen av ryggen var skön, hade inte så ont där. Inte som annars i alla fall. Efteråt ville jag käka lite lunch, eftersom jag skulle direkt till universitetet. Gick och köpte en kebab i bröd att ta med, tänkte att jag skulle hinna käka den innan tåget gick. Men icke. Den var superstor och jättesvår att äta, så det gick inget bra. Fick väl i mig en fjärdedel innan tåget kom. Men har dock inte varit hunrig på eftermiddagen, men ändå.
Vi var sjukt ineffektiva i skolan idag igen. Fast det gör inget, man måste ju få bonda med nya kursare. Kom i alla fall igenom frågorna, men vi var inte därifrån förrän halv sex. Visserligen började vi halv fyra, men ändå. Fyra frågor på två timmar, wow.. Mycket trevligt i alla fall!
Nu är jag dock astrött, så jag ska bara sega i soffan. Blir ingen promenad med Anna, min kropp pallar inte.



Glömde vända bilden, men whatever! 159 :- på Textilkompaniet.


21:50
Shit, vad jag är mör i ryggen. Det är ju rätt sjukt egentligen, att en av bieffekterna man kan få av massage är just ömhet. Är det inte liksom det man går på massage för att få bort? Wellwell. Huvudvärkstbletter kan man ju få huvudvärk av också, så..

Kollar på Lyxfällan på trean. Det är himla bra faktiskt. Sjukt hur folk kan försätta sig i såna situationer, men visst, det händer. Har det väl börjat gå åt skogen är det svårt att få stopp på det. Man kan ju bara hoppas att man själv aldrig hamnar där..


Lacrimosa

Onsdagen den nionde september 2009

10:30
Yes, sov tio timmar inatt! Himla skönt. Det är typ det jag behöver. Det sägs ju att man ska sova åtta timmar per natt, men jag sover oftast längre, även när jag går upp tidigt på morgonen. Lägger mig hellre tidigt och är utvilad, än att sitta uppe och uggla och få betala för det nästa dag. Nejtack.

Idag ska jag träffa min förseminariegrupp och diksutera litteraturen vi har tills på fredag. Jag är klar, känns skönt. Blir nog intressant att diskutera med gruppen, de är roliga. (:

Ikväll blir det pilates, tjohooo! Så himla värt. Och sen hem och kolla på Idol. Love!


20:52
Gud, vad vi var dåliga på "mötet" idag. Vi pratade väl om i stort sett allt utom själva uppgifterna. Bra där.. Vi får ta igen det imorgon. Men himla trevligt hade vi i alla fall!

Kollade på Sverige - Malta förut. Gaaad, vilken dålig match! Fast vi hade ju några bra chanser, men ändå. Tur att vi vann i alla fall. Snart Idol!


22:45
Kollar på Fråga Olle - Dokumentären. Det är himla bra! Fast mycket sjukt.. Dagens tema är porrfilm, och jag blir bara, liksom, va? Ja, exhibitionister verkar det finnas gott om.. Det är bra tv i alla fall!


Olle Waller, Sveriges bästa sexualupplysare på tv!


23:00
Vi har köpt skrivare idag. Eller, ja, vi beställde härom dagen, men nu har den kommit hem i alla fall. Den behövdes verkligen, för det är massor att skriva ut från skolan. Visserligen kan man skriva ut på skolan, men jag är för det första inte där så mycket, och för det andra så kostar det typ en spänn per ark. Och här snackar vi kanske 50 sidor i veckan. Nej, mycket bättre att ha hemma. Vill ju skriva ut noter och sånt ibland också. Längesen jag hade skrivare hemma. Hade ju en i Vintrosa, men vi har inte kunnat använda den på flera år, för att pappa, med all rätt, tyckt att det varit för dyrt att köpa nya patroner. Men nu har jag en fungerande här hemma, med scanner och allt! Vi invigde den med att skriva ut en saga som jag skrev till s-blocket en gång. Den är himla kul, men ack så oseriös! Hade kunnat scanna in den, men jag orkar inte, den är inte kopplad till den här datorn.. Men men! Nu blir det godnatt.


If you're out on your own

Tisdagen den åttonde september 2009

09:49
Idag är jag helt ledig, fy vad skönt! Inget plugg, inga andra jobbiga åtaganden. Ska väl mest bara ta det lugnt. Ska försöka fixa lite här hemma. Har åtminstone tvättid klockan tolv. Annars nada! Hade tänkt försöka dra mig iväg till Haga och simma lite också, nu när man väl har tid..


11:34

Såhär går det om man är lite för sugen på chokladpudding.


18:17
Blidde ingen simning idag, dagen gick alltför fort. Men pilates imorgon, det är givet!

Ikväll är det säsongsstart av Idol, fy vad kul! Uttagningarna är roligast, är faktiskt väldigt dålig på att följa fredagsprogrammen. Men jag hoppas det blir många bra med i år, och det vore ju kul att se om någon man känner är med på uttagningarna..? Och jag hoppas att det är många riktigt usla som är med på uttagningarna, så man får skratta och känna att man åtminstone är bättre än de där freaksen! :P



Det är nog inte bara jag som bänkar sig framför Idol 20:00 på tv4!


I would bring you happiness

Måndagen den sjunde september 2009

15:49
Har varit på en superbra, och en superdålig föreläsning idag. Den sista höll jag verkligen på att somna under. Sofie och jag var nog typ övertrötta eller nåt, för vi satt bara och fjantade oss. Något måste man ju göra för att hålla sig vaken. Man kan väl säga som så att jag inte lärde mig ett piss på den föreläsningen, men i alla fall.

Vi åt lunch på universitetet idag, jordens godaste nachostallrik! Sjukt värd, så himla nice! Kommer lätt att käka den flera gånger vad det lider..

Idag ska jag försöka läsa klart i "Skolan som politisk organisation". Visst låter den rolig? Fast den är faktiskt rätt bra att läsa i. Kanske inte så jättekul, men helt klart i den mer lättlästa klassen. Inte som historieboken på Risbergska, den hade man ju aldrig pallat. Fast denna är i och för sig ingen historiebok, men ändock.

Ikväll blir det förhandsvisning av Prinsessa! Det blir skoj, den verkar mysig. Och gratis är ju, som sagt, alltid gott. Har till och med gratis snacks, det gillar jag!


20:00
Nu har jag i stort sett läst klart allt inför fredagens seminarium. Det känns ju himla bra. Så himla onödigt att ha med så mycket litteratur när det står i stort sett samma saker i allt. Fast det underlättar ju läsningen, kan ju läsa mindre då, men i alla fall..


23:07
Prinsessa var jättebra! Rätt förutsägbar, men väldigt bra. Känns som att den kommer bli en sån där film som visas i skolorna, typ som Linas kvällsbok. Absolut sevärd!



Yes, det är han i Sandor slash Ida!

Hallelujah

Söndagen den sjätte september

22:26
Hm, jag trodde mig ha skrivit ett inlägg imorse, men det fanns inte i arkivet, so I guess not. Men men.

Jobbat idag, 12:00 - 21:00. Ett långt pass = bra med pengar. Har sagt till om att jag inte vill jobba tisdagar, eftersom jag känner att det kommer bli för mycket att jobba varannan tisdag. Ja, alltså, plus varannan helg och varannan torsdag. Känner att tisdagar kommer att behövas till att plugga. Så jag hoppas att mina tisdagar försvinner.


22:32
Ibland glömmer jag helt bort vad det var jag skulle blogga om. Det var ju så att jag kollade på Victoria's Secret-visningen som var på trean idag. Visserligen repris sen i julas, men ändå. Så sjuuuukt bra! Stört vackra kvinnor, I love att Heidi Klum är en bra bit över trettio och tre(?)barnsmor, och ändå är fruktansvärt vacker! Gillade att Usher körde live, och att modellerna gick runt honom. Coolt med en visning där modellerna får agera sexigt, det känns som att de verkligen har en roll att spela, och inte bara är självgående galgar, som på många andra visningar. Även väldigt fina kreationer. Egentligen kollar man inte så mycket på själva underkläderna, i alla fall inte jag, trots att det faktiskt är just de som ska säljas. Själv kollar jag mer på helheten, och på vissa detaljer. Älskar när de går med änglavingarna, men bäst av allt var modellen (kommer inte ihåg vem) som hade som en stor mobil (en sån där som bebisar har över sängen) med en massa fjärilsapplikationer på! Gud, så snyggt! Jag vill också vara en angel..

När vi nu ändå är inne på modeller måste jag ju såklart även nämna kvällens premiär av TopModel, även detta på trean. Säsong 12 är vi inne på nu, och som vanligt är det väldigt många snygga tjejer med. Tror nästan att denna är en av de säsonger som haft flest snyggingar med, en del andra har haft med en hel del riktigt fula tjejer. Finns en tjej i denna omgång som är sjukt lik Megan Fox, bara en sån sak. Ser fram emot en bra säsong med riktigt coola plåtningar!

On this shining night

Lördagen den femte september 2009

11:48
Idag är jag äntligen helt ledig! Skönt. Fast det blir ingen slappardag, nej, för idag ska vi åka till Marieberg och handla. Gardiner och skrivare är prio ett, men Tommy har också gett mig tillåtelse att köpa nya skor (eftersom ett par gick sönder härom dagen), och så är det tydligen 30 % på allt på Cubus, och där hittade jag en stickad tröja jag ville ha igår. Så lite shopping blir det nog också! Har man fått studiebidrag så har man. Ikväll blir det förmodligen biljard med Hannes och Carin. (:


17:39
Det är inte direkt billigt att köpa gardiner. Visserligen kostade de gröna vi köpte på Lagerhaus bara 149 kronor styck, men eftersom det är två fönster fick vi ju köpa gardiner för nästan 600 kronor. Kändes sådär. Men jag tror de blir fina i alla fall.
Köpte äntligen de bruna skoletterna som jag gått och kikat på, på H&M i flera veckor. Hade väl kanske inte direkt tänkt köpa skor för 350 kronor på H&M av alla ställen, men nu blev det så, och jag tror att jag kommer att använda dem mycket. De är liksom snygga utan att bli för uppklädda. Perfekt när man vill ha klackar utan att gå i pumps, och inte vill ha stövlar. Ska gå in dem ikväll när vi spelar biljard!


23:46
Var faktiskt duktig och läste första avsnittet i en av böckerna som ska läsas tills på torsdag. Gjorde massa bra anteckningar och var allmänt ambitiös. Dock hanns det bara med cirkus tio sidor, har väl typ 110 kvar.. Men det styrs. Blir massivt plugg i veckan!

Rätt trevlig på Videobiljarden faktiskt, men fruktansvärt varmt. De ville väl tjäna pengar på dricka, men ha!, jag köpte ingenting. Var kanske därför jag sög på biljarden också, men ändå.

Nu är jag trötter. Imorgon är en stor dag. Mer om det imorgon. Kanske.

I wanna know

Fredagen den fjärde september 2009

08:39
Idag vaknade jag trekvart innan jag egentligen skulle gå upp, fy vad skönt! Då kunde jag till och med ta ett bad såhär på morgonkvisten. Och göra ordentlig frukost (grovt bröd med ägg).

Det regnar idag också, så idag blir det faktiskt regnstället på. Må hända att det ser förjävligt ut, men jag ska ju inte ha på mig det inomhus.
Idag har vi bara information om VFU (typ praktik), så det blir inte så länge i skolan. Skönt.

Jobba idag, har ingen lust alls, men man måste ju. Blir väl typ filmkväll.

When you're going down

Torsdagen den tredje september 2009

13:09
Hade en mycket dålig start på dagen. När jag cyklade förbi sjukhuset gick vristbandet på mina bruna gladiatorsandaler sönder, och inte hade jag tid att åka hem och ta nya skor. Som tur var satt skorna kvar i alla fall, annars hade det blivit himla jobbigt. Men när jag kom till universitetet såg jag att blixtlåset på väskan också hade gått sönder. Då var det liksom bara att hoppas på att det inte skulle spöregna när jag åkte hem, för då skulle alla papper bli förstörda. Men det blev bra med det också.
Annars hade jag en mycket bra förmiddag, första riktiga seminariet. Kändes bra, man blev inte tvingad att säga någonting, och gruppen känns rätt trygg att prata inför. Vi delade också in oss i förseminariegrupper idag, och jag kom i en bra grupp. Vi är fyra stycken i gruppen, och två av de andra har jag pratat mycket med innan, så det var ju kanon. Vi ska träffas två gånger nästa vecka för att kolla upp hur det går med litteraturen och sådär. Det blir nog bra.

Ska iväg och jobba snart, orkar egentligen inte, men vi får väl ha slappardag. Hoppas det inte börjar regna..

Impossible

Onsdagen den andra september 2009

07:28
När jag vaknade imorse var det jämngrått utanför fönstret, så jag stressade som tusan så jag skulle hinna ta bussen halv åtta. Nu ser det dock ut att bli fint, så jag sparar en tia på att ta cykeln ändå. Borde klara mig utan alltför mycket regn. Får dock se hur nice det är att cykla i klackar..

Idag måste jag plugga. Har cirka 50 sidor att läsa tills imorgon, det känns ju sådär faktiskt. Fast det är egentligen inte så mycket att läsa, kan bli mycket mer sen. Men ändå.

Ikväll blir det äntligen pilates! Åh, vad det ska bli skönt! Det blir min pluggpaus.


13:21
Jag har lärt mig en läxa: regnkläderna ska med om det så bara ser ut att vara en antydan till regn! Gudars skymning, det regnade så himla mycket när jag och Tommy cyklade hem. Helt sjukt! Vi fick stanna efter vägen för vi såg ingenting, och vid Ekershallen var det en vattenpöl som var typ en halvmeter djup, fick vatten nästan upp till knäna,och då cyklade jag ändå. Sjukt väder ute, nu skiner solen igen! Men det kan jag säga, att det vara bara hem och av med alla kläder och ner i badet för att värma sig. Som tur är så är det inte så kallt ute än, annars hade man ju frusit ihjäl när man blir sådär blöt!

Nu ska jag äta lite, och sen hämta väskan. Sen plugg!


21:02
Var iväg på pilatesen förut, det var så himla skönt! Jättebra pass, kommer bli perfekt i höst. Lite mör i kroppen nu bara.

Har lyckats läsa och skriva allt. Jag vet inte om det är meningen att jag ska göra värsta anteckningarna på allt, men det hann jag verkligen inte idag. Har i alla fall sammanfattat innehållet i texterna, det får räcka. Vi får väl hoppas att det räcker imorgon..

Tommy är allt bra dum ibland. När jag kom hem efter träningen mötte jag Hannes och Carin ute på gården. Enligt dem hade Tommy sagt att jag var på inflyttningsfest. My Goooood, jag var ju träningsklädd nät jag åkte hemifrån! Och dessutom sa jag att jag skulle träna till sju.. Ibland undrar man alltså..

I would bring you flowers in the morning

Tisdagen den första september 2009

09:16
Har löst mysteriet med varför jag inte blivit registrerad: vi är tydligen två Malin Svensson på samma program. Det blir ju kul idag på seminariet, för nu blev jag registrerad i samma grupp också. Jaja, det styrs. Får kanske byta grupp, då ska jag försöka få byta till Sofies!


22:12
Hade en kanondag på universitetet idag! Jag behövde inte byta grupp, men det gjorde inget för min grupp verkar jättebra! Fick en ny kompis idag också, Linus från Vingåker. Det är ju kul med nytt folk, nu vet man att man kan prata med åtminstone en person på nästa seminarium.

Badade med jobbet idag, det var mysigt och kul, men inte lika kul att jag glömde min brukares väska med alla badkläder + lyftselen som vi är väldigt beroende av, i taxin hem. Som tur var kuden jag fixa en annan sele över kvällen, och imorgon får jag hämta väskan på Färdtjänst's kontor. Typ.
Var i övrigt en bra dag på jobbet, full rulle hela tiden. Fått schemat för oktober och november, jag kommer jobba cirka två dagar i veckan. Det blir nog bra!


RSS 2.0