Wonderful..

080429 Tisdag

09:23
Vaknade klockan halv sju imorse av att jag måste kissa. Som vanligt. Fattar inte varför, men aah. Somnade om sen igen, men man blir ju sjukt trött av att somna om en timme. Dock hade jag en jäkligt skum men kul dröm, som gick ut på att Tommy var stupfull på min klassfest, haha! Det måste jag berätta för honom..
Ingen lunchkonsert idag, fan va skönt. Kan ju inte mitt så.. Blir nästa eller nästnästa vecka. Bra där.

17:18
Fick lite gjort på ensemblen idag i alla fall, det var ju bra. Känner dock lite småpanik inför konserten, har en hel del piano att lära mig.. Men det går säkert bra.
Kollade på film på KUHI:n och det var ju rätt skönt om man säger så. Dock jordens obekvämaste stolar!
Köpte glass i skolcafeterian och satte mig ute i solen med Linnea Werme. Det blåste som tusan, men det var i alla fall någorlunda varma vindar.
Hade Johan Wallén på bilden idag, han är för bra! Fick till och med en massa gjort och det var ju bra. Jag måste ju verkligen jobba på nu så att jag får godkänt..
Bussen var apförsenad när jag skulle åka hem. Bajsbuss. Gick genom skogen hem. Det var mys.
Fått lite brev från Yves Rocher och Vevay. Tror jag ska beställa lite.

Baby, you're all that I want

080428 Måndag

10:57
Usch, drömde så himla jobbig dröm inatt. Hate.
Haft nationella prov i engelska nu på morgonen, det skriftliga. Det gick nog bra tror jag, men något slarvfel blir det säkert. Skrev på alla sidor i häftet, hoppas i alla fall att de tycker att det är bra. Jag ska ha MVG i engelska B, så är det bara.
Var klar typ klockan nio, idrotten börjar inte förrän 12.30. Orka vänta i skolan liksom. Jag dissar idrotten idag, och åker in till matlagningen sen istället. Måste, vi ska få reda på vad vi ska plugga på.. Hoppas vi inte är så många idag heller, det är så skönt.
I övrigt blir det en skön vecka, ledigt fr.om. onsdag 11:15, yes! Fett nice.
Hoppas det inte är lunchkonsert imorrn.. Vägrar köra Isn't she lovely, för den kan jag inte. Men det blir väl Just for now i alla fall.


17:04
Jag borde ha tagit kryckorna idag.. Knäet är svullet igen, och det gör lite ont. Bajs.
Vi lagade ingen mat idag, utan vi hade teoriprovet, fast vi fick kolla i kompendierna. Det var ju rätt så lätt om man säger så. Nästa vecka är det praktiskt prov. Vi ska steka fisk. Hoppas det går bra, annars blir jag ledsen. Man vill ju ha bra betyg.
Efteråt gick jag och Sofie på stan. Vi letade gubbyxor, men det var slut på storlekar.
Åh, jag längtar tills på fredag, då blir det shoppiiiiing!!!


19:04
Varit på biblioteket med mami. Jag lånade "I cirkelns mitt" som ljudbok, Dan Brown you know, Annika Lantz' "9½ månad" samt Martina Haags "Martinakoden". Det blir nice läsning.
Sen var vi på affären och köpte lite grönsaker och mjölk. Det bjöds på tacos hemma. Det är myyyyyyycket sällan som det sker mitt i veckan, men det var i stort sett det vi hade hemma och som gick fort. Mums var det i alla fall, fastän mamma lyckades bränna skalen.
Ikväll blir det mest chill. Lite tv tror jag, är nyfiken på "Sthlm", lite Sex and the city och sova.

She's a maniac

080427 Söndag

18:13
Igår var det en bra dag.
Först åkte jag, mamma, Marcus och Tommy till Vivalla där vi hämtade upp morfar. Sedan åkte vi ut till Kävesta Folkhögskola där det var öppet hus. Jag har ju funderingar på att gå där efter studenten, så vi tänkte kolla upp lite info och sådär. Fast vi var bara där jättekort.
Så åkte vi vidare till Pålsboda. Där träffade vi gammelmormor, morbror Mats, morbror Micke och Pernilla. Ja, och så lille Casper Bob, som låg i Pernillas mage, mys. Där åt vi i alla fall en massa god mat och en massa onyttigheter. Så åkte vi ner på marknaden ett tag, men det var inte så mycket att se direkt. Vi spelade lite på chokladhjulet men vann såklart ingenting. Kollade också på en intervju med gammis, hon är för söt.
Åkte hem på eftermiddagen. Morfar skulle till moster Lena, så vi lämnade av honom där och passade på att hälsa lite på Petter. Söten.
Grillade på kvällen, muuuuums! Sen kollade vi på Glasklart på ettan, och så avslutades kvällen med Accepted.

Idag har det varit en bakissöndag, fast utan baksmälla. Men det känns som en sån.
Gammelfarfar var här och åt lunch. Alla tycker det är jobbigt när han kommer, men man kan ju inte säga nej..
Sen hoppade jag och Tommy iväg till Anna där vi kollade på Kvarteret Skatan.

Knäet känns rätt okej idag. Igår hade jag förmodligen en inflammation i ett muskelfäste över knäet, gjorde apont, men så tog jag en antiinflammatorisk tablett och nu verkar det ha försvunnit. Behöver nog inte ta kryckorna till skolan imorgon, går bättre idag. Men det är fortfarande stelt och såp, men jag tror inte att det är lika svullet i alla fall.


Nobody gets too much Heaven no more

080425, Fredag

10:02
Jag är trött på att vakna tidigt, nu när jag äntligen kan sova hur länge jag vill. Vaknar antingen av att någon duschar, eller att jag behöver gå på toa. Så störande. Och sen så är det för ljust i rummet för att kunna somna om. Så jag ger upp.

Duschade imorse. Jag fick inte riktigt till det med plasten så jag tänkte att jag skiter i den och försöker hålla benet ur vägen. Ja, sure, det gick ju jättebra.. Men jag tänker såhär, att vafan spelar det för roll? Så himlans mycket vatten lär det ju inte komma in och förresten så är det ju tre dagar sen operationen nu. Någon måtta får det väl vara. Jaja.

Blir väl ut i solen idag också. Finns inte mycket annat att göra. Smörja in sig ordentligt i alla fall, annars blir det bara jobbigt. men det är inget kvar av eksemen och det där idag, konstigt. Men massa smörja på ändå. Gör mig brun!

Ikväll kommer Tommy hit, wie, bebis!
Imorgon blir det Kävesta folkhögskola och sen till gammelmormor och Pålsbodamarknaden. YEAH!


11:29
Det är långtråkigt att sola. Jag vill kunna gå på promenad åtminstone. Men nej. Jag vill ha glass men kan inte ens ta mig till affären. Ska det vara så? Vavavavavava? Mina armar lär väl i och för sig dö av ansträngning om jag skulle försöka hoppa till affären.. Men ändå.


15:03
Jag gav upp solandet efter att en hel stack med myror invaderat solstolen. Det var inte mysigt. Men det har ju ändå blivit ett par timmar, och prickarna på händerna kom tillbaka. Det blåser på baksidan, lätt skönast på framsidan på trappen, där är det lä och snorvarmt.

Har lagat mat och sånt. Kycklingfilé och klyftpotatis, min signaturrätt.

Lyssnade klart på Anne Söderberg idag. Sorg. Tänkte börja lyssna på Carolina Gynnings självbiografi men gav upp efter tre sekunder när jag insåg att det var en tant som läste boken. Fatta kontrasten liksom. Nej, fy. Men nu ligger David Batra och Robert Gustafsson & Johan Wahlström i mobilen. Får se om det är något att hänga i granen. Det är i alla fall de själva som läser. Goodie.

Har hittat snyggaste bikinin inför sommaren! Den är brun och har ett silvertryck i form av en blomma och kommer från La Redout. Mitt problem är nu detta; den bruna finns inte i min storlek i boxertrosor, och eftersom min röda bikini är boxer så kommer det att se skapligt skumt ut om jag sen har på mig en mindre trosa. Nejtack. Och jag vill verkligen ha den bruna. I värsta fall får jag köpa den svarta, men det är ju inte lika kul. Men ska kolla runt om jag kan hitta ett par bruna boxers någon annanstans. Det ska väl inte vara för svårt..


16:32
Helt plötsligt blev jag också väldigt sugen på att ta studenten. Detta skulle ju ha varit mitt sista år.. Det känns lite sorgligt att inte få ta studenten med alla barndomskompisar, men samtidigt är det så jäkla skönt att ha ett år kvar. Hade jag gått ut skolan nu hade jag nog haft ångest. Jag vet inte vad jag vill göra med mitt liv. Eller jo, närapå i alla fall. Men man måste välja. Och jag vet inte om jag är redo. Det är liksom väldigt bekvämt på något sätt att veta att jag ska vara på gamla Risbergska nästa höst också. Veta exakt var allt ligger och vilka jag har runt omkring mig. Jag hade nog inte velat jobba kvar på Restaurangtorget efter studenten. I alla fall inte länge. Jag hade då hellre sökt mig någon annanstans, där jag har bättre lön och kan styra arbetstider. Typ Ica. Men vi får väl se hur det blir senare. Nu är jag glad att jag är här och nu.

Löste sig med bikinin förresten. Blev inte den på La Redout, utan en från Ellos, också den brun, som jag hade glömt bort att jag tänkt köpa. Det verkar som att brunt är hett i år för alla bikinibyxor i brunt är slut i lagret. Byxorna får jag levererade 25 maj, hoppas veeeerkligen inte att de blir försenade, eftersom jag vill ha dem när jag är i Kroatien i juni. Fast skulle det skita sig skulle jag väl kunna köpa mig ett par andra bruna, eller i nödfall svarta bikinibyxor på stan nånstans. Man kan ju faktiskt skicka tillbaka byxorna när de kommer sen. Överdelen kommer om någon vecka.


Köpte glass av glassbilen idag. Marcus envisas med att köpa Trollerimix, fast han är i och för sig laktosintolerant, och jag fick köpa småstrutar. De är goda. De lär vara slut innan helgen är slut.

Bytt sängkläder har jag gjort. Jag har fanimig inga matchande påslakan. Eller i alla fall inga matchande kuddfodral. Nu är det typ en kudde med legomotiv, en med Aladdinmotiv, en som hör ihop med påslakanet och en med blommor på. Så himla fult. Men vem orkar bry sig egentligen?


17:37
Wohooo, jag har fått vara ute bland folket! Mamma och jag tog bilen till affären och där var det ett himla ståhej. Jag har alrig sett så många bilar på den lilla parkeringen. Det var väl så att solen började försvinna, då passade alla på att gå och handla. Eller rättare sagt åka bil. I alla fall så fick jag prova kryckorna offentligt. De är lite bökiga, jag vetefan om jag belastar mindre med eller utan dem. Men det tar väl sin lilla tid att vänja sig.

Undrar vart min lille man har tagit vägen? Om han ska ha mat får han minsann sno sig.

Jag glider

080425 Torsdag

09:43
Idag känns mitt knä bättre. Det gör inte ont att gå på och det känns lite stabilare. Och svullnaden har gått ner, men fortfarande väldigt stelt. Men tror inte att jag kommer behöva kryckorna mer i alla fall. Hann ju knappt använda dem, men ändå. Möjligen till helgen då jag ska till Kävesta och Pålsboda, är ju dumt att överanstränga sig..
Vädret håller i sig, happy, happy! Och mamma letade fram riktig solkräm igår, så nu blir det ut i solen!


14:17
Man kan ju verkligen ha det sämre. Solen lyser från en molnfri himmel och jag har haft Ann Södelund i öronen hela dagen. Jag har fått soleksem på bröstet, men det får jag ju varje sommar. De känns inte ens. Men jag har i alla fall försökt att skyla bröstet. Drog upp linnet och solade magen istället. Den blekfete jäveln..
Börjar dock bli lite uttråkad. Även det ett återkommande fenomen varje sommar. Det blir liksom lite för mycket sol och för lite action. Men skönt är det, och jag klagar inte. Man hade ju kunnat sitta inlåst i skolan just nu. Nej, då är jag hellre här.


15:09
Nejfan, nu ger jag upp solningen innan jag får hudcancer. När jag till och med fått soleksem på händerna är det banne mig dags att dra sig in i skuggan. Attans då, jag som har smörjt in mig så bra. Tydligen inte.
Har bakat en sats negerbollar (ja, de heter så i receptet, jag har alltid kallat dem det, och kommer alltid att göra..). Det är så gott. En enkelsats räcker bra till mig. Jag får och kan ju inte gå nånstans så jag har inte kunnat gå till affären, så detta var i stort sett det enda som kunde täcka mitt sockerbehov.
Jag har inga dvd-skivor kvar så jag kan inte bränna ut Sex and the City längre. Snyft. Det är liksom inte samma sak att titta på datorn.. Men kanske har Tommy lämnat kvar en sån där overburn-skiva som jag kan använda så länge. Och sen bränna ut när jag köpt nya. We'll see.
Jag borde vekligen plugga matte inför nationella, men jag orkar verkligen inte. Jag har förträngt hela boken, det är ett rent och skärt under om jag blir godkänd. Vill verkligen inte läsa matte B i trean också, men det är ju bra att ha så jag har väl inte så mycket till val om jag flunkar provet nu.


17:53
Jag insåg att jag inte duschat sen tisdagsmorgonen. Jag kände mig fett äcklig så jag provade på att bada.
Det var rätt krångligt att ta sig ner, men upp gick smidigt och bra. Dock var jag inte tilläckligt vig för att tvätta håret (jag får ju inte ha knäet i vattnet..) så det får jag göra imorgon i stora duschen. Med plastpåse på knäet. Wellwell, jag umgås ju inte med någon, så jag får vara sunkig.
Förresten är nog sommaren min sunkigaste period. Speciellt om man bara ska ligga hemma och sola. Då är jag riktigt äcklig till och med. Smink existerar knappt i min värld, och knappt heller några snygga kläder. Man tar första bästa och ligger och svettas. Tvätta håret, vad är det liksom? Möjligen om man har badat i klor.


19:46
Det har varit jag och Ann idag. Ann Söderlund är så sjukt bra, hon må vara lite småflummig, men hon är ändå så helrätt. Puss på henne!
Helt plötsligt fick mamma telefon och då stod jag där vid spisen med kokande makaroner och fräsande falukorvsringar. Jag som inte ens äter falukorv. Tills nu. Jag insåg att om jag skar dem i väldigt tunna skivor och stekte på dem ordentligt så att de blev knapriga så var de riktigt goda. Ännu en av alla saker jag lärt mig äta på äldre dar.. Ska försöka mig på att äta nyttigare, för en del saker som jag verkligen avskytt tycker jag om nu, och förmodligen finns det ännu fler på lager som bara väntar på att bli återupptäckta. Bara en sån sak att jag åt pastasallad i tisdags. Jag hatar sallad. Egentligen. Fast tydligen inte. Nu gjorde väl i och för sig den supergoda vitlöksdressingen sitt till, men ändå. Jag har börjat tycka om sallad. Fast jag tycker fortfarande inte om sån där riktig blandsallad som man alltid får hemma, med gurka och tomat och massa jox i. Då blir allt liskom bara kladd och smakar av sig på varann. Nej, usch. Däremot är sallad jättegott när man äter just bara sallad. Och andra grönsaker också, var för sig. Jaa. Man kanske kan bli nyttig ändå..


21:44
Nu är det mörkt ute, och det betyder att det är läggdags. Blir nog till att kolla klart på Juno, och spela lite piano. Jag vill ha ett riktigt piano! Eller åtminstone ett elektriskt.. Hate synth..
Jaja. Godnatt!

Release me

080423 Onsdag

09:20
Igår var det den stora operationsdagen.
Pappa skjutsade in mig till sjukhuset där jag mötte upp Tommy.
Operationen var bokad till 09:10, men det stod i brevet att man skulle ställa in sig på att få vänta länge. Som tur var behövde vi bara vänta i ungefär en timme, och det är ju överkomligt.
När jag ropades upp fick jag gå coh byta om till en vit badrock. Jag kände mig som en karatesnubbe.. Så fick jag ligga i ett litet rum som jag delade med en kille. Där fick jag först en alvedon och så tvättade sjuksköterskan mitt knä. Hon var verkligen supertrevlig, perfekt som sjuksköterska. Jag kände mig trygg.
Sen kom min läkare, Ulf Nordström, han som är läkare för ÖSK, in och gav mig tre fetingsprutor i knäet. De första två gick bra, stack ju bara lite sådär som alla sprutor gör, men den tredje gjorde asont, fick liksom kramp i hela benet. Vet inte om det var meningen, men så var det i alla fall. Det svällde upp två giggantiska bulor på knäet, varav den enda blödde. Hela knäet blev stelt. Jag skulle böja åp knäet typ tio gånger för att blanda vätskorna men det var inte så lätt kan jag säga.

Sen fick jag ligga ensam i rummet en stund eftersom killein gick in på operation. Jag fick makten över tv:n. Tyvärr finns det ju inte så mycket att välja på när det är förmiddag, men till slut kunde jag kolla på Oprah i alla fall. Katherine Heigl var där, så bra!
Så var det äntligen dags för själva operationen. De satte på mig en massa konstiga gummikläder och så tpg de fram en massa freaky stuff. Jag vägrade kolla på knäet under operationen, men det fanns en stor monitor där allting visades inuti knäet. Jag gjorde ju en titthålsoperation.. Jag kände såklart ingenting, men det var verkligen äckligt att höra hur de pressade ner vad det nu var de pressade ner i knäet. Det var freaky.. Men det var verkliegn skitcoolt att få se hur det såg ut inuti. Det var en massa vävnad och korsbanden såg ut som torskfiléer. Så fick man se miniskeln som skulle opereras bort. det syntes klart ioch tydligt att den var skadad, det såg ut som en vitlöksklyfta som låg och slängde lite. Så knipsade man helt enkelt bort den. Det var rätt äckligt, men samtidigt väldigt fascinerande.

Så var det liksom slut. Själva operationen tog nog bara tjugo minuter. Det sista de gjorde var att linda om knäet och så fick jag bedövningssprutor igen. Den här gången kände jag dem inte. Så fick jag prata lite med Ulf, han skrev ut en massa värktabletter. Och så sa han att jag skulle sjukskriva mig resten av veckan. Det var jag verkligen inte beredd på, men säger doktorn att det är så så är det ju så. Helt enkelt.
Ja, så fick jag gå ut till Tommy i väntrummet igen. Då hade jag varit borta i nästan två timmar. Inga kryckor fick jag, men jag kände ju inget ändå. det var mest stelt eftersom det var lindat och så.

Pappa skulle skjutsa hem oss men han satt i möte så han tycke vi skulle åka upp på stan och äta. Egentligen fick jag ju inte ens gå utomhus, men nu var det ju nödsituation och eftersom jag kände att jag kunde gå nästan normalt så tänkte jag inte mer på det. Nu i efterhand kan jag ju tänka att det var rejält dumt, men aah.
Upp på stan åkte vi i alla fall. Åt på La Baguette, mums. Så gick vi runt lite, Tommy gick och fixade arbetsintervju på Proffice och sen hämtade vi ut mina tabletter. Så hämtade pappa oss och körde hem oss.

Hela eftermiddagen låg vi ute i solen, och det var sååå skönt! Jag har i alla fall tur som får ha fint väder när jag är hemma. Lite färg kanske jag får..
Så på kvällen kollade vi på tv och åt våfflor.

Imorse tog jag bort förbandet. Det var helt blodigt. Antar att det är för att jag var ute och gick direkt åp knäet igår fastän jag inte skulle.. Men det är nog ingen fara.
Jag har inte direkt ont, men det går ju verkligen inte att stödja som vanligt på knäet. Det är faktiskt lite läskigt. Det är ju inte världens lättaste att gå i mina trappor heller kan jag säga.
Mamma ska fixa kryckor till mig ikväll, de lär behövas. Jag ska visserligen stödja på knäet men jag behöver avbelasta det friska benet.

Jaja. Tommy är i alla fall i stan nu, han ska på arbetsintervju för ett jobb i Gyttorp. Hoppas han får det!!!
Annars ska vi väl ligga ute i solen idag också. Mycket annat finns det ju inte att göra.


18:21
Jag är redan trött på knäet. Det är jobbigt att inte riktigt kunna ta sig fram som man vill. Jag har inte direkt ont, men knäet är rejält svullet och stelt så det går inte att böja och sånt där. Det är svårt att sätta sig på liet lägre stolar och sådär. Men vafan, det hade verkligen kunnat vara värre.
Har suttit ute i solen hela förmiddagen. Hittade ingen solskyddsfaktor, men tänkte att det var bättre än ingenting att ta på after-sun.. Jag har i alla fall bränt mig på bröstet, men det är nog från hela veckan. Annars har jag fått lite färg på armar, ben och ansikte. Det gillar vi. Började läsa "Vita lögner" igår och har nu läst hälften. Den är nog snart slukad.
Efter tolv någon gång, när jag hade svettats i tre timmar, så tyckte Tommy att det var dags att laga mat. Han tyckte nog att jag hade blivit tillräckligt röd. Det var nog en bra idé. Vi lagade hamburgare och pommes och sen satte vi oss nere i den svala källaren och åt medan vi tittade på Jumper. Jag somnade, såklart. Drömde mardrömmar, haha. Somnade om massa gånger också. Det var så fint, hehe.
Så låg vi ute en stund på seneftermiddagen också, men det blåste så på baksidan så det var inte lika skönt.
Nu har i alla fall Tommy åkt hem till sig, och mamma och pappa är på Willys och storhandlar. Jag får ju inte gå så mycket så jag fick inte följa med. Men de ska i alla fall hämta kryckor hos farmor, så kanske jag kan gå till affären imorgon om jag orkar.
Lite nya ljudböcker har jag i alla fall. En del är ju sådär lite självbiografiska och det är jobbigt att det är någon annan nisse som läser in dem, när man vet hur personen pratar på riktigt. Men men.

Glassigt

080421 Måndag

17:55
Och det härliga vädret bara fortsätter, och jag blir så lycklig!
Var för en gångs skull på mattestugan imorse. Fick lite gjort i alla fall. Det var bara jag och Simon där, haha. Stackars Lasse, ingen som vill gå på hans extralektioner..
Softade på engelskan. Är i och för sig alltid soft, men idag var det softare än vanligt. Jag, Hanna och Linnea gick ut och satte oss på en bänk mitt i lektionen och råkade glömma bort att vi hade lektion. Ooops!
Satt ute hela lunchen, det var såååå underbart! Jag och Sofie gick till McDonald's och köpte flurry, mumma!
Dissade idrotten och gick promenad med Linnea istället. Klart värt.
Sen var det matlagning. Jag och Sofie var sugna på glass igen, så vi plus Simon gick till Ica och köpte en ny glass. glass måste vara det bästa som finns. Lagade i alla fall köttfärsbiffar idag, det vart väl bra. Vi var bara fem idag, skönt som tusan. och nu har ju Robin blivit riktigt schysst till och med, och det är ju bara bra.
När jag kom hem satte jag mig ute i en stol. Så sköööööönt!
Nu ska jag snart äta, men är inte ett dugg hungrig. Sen blir det väl en liten promenad, man måste ju passa på.
Imorgon är det dags för operationen. Det känns lite läskigt, men det går säkert bra.

The sun is dawning on me

080420 Söndag

17:36
Idag har jag jobbat. Det var inget folk men vi var typ hundra som jobbade. Nästan i alla fall. Vi var åtminstone överflödiga så det var flera som fick sluta tidigare. Jag skulle egentligen jobba till 18:00 men Erica ville byta me dmig så jag fick sluta 16:00 istället. YES! Så himla värt!
Varit i affären och köpt glass som jag ska moffa ikväll, wiho!
Skulle egentligen ha varit med Jennifer ikväll men hon är sjuk så det blidde inget.
Funderar starkt på att ta mig en promenad, ta vara på de sista solstrålarna.


20:55
Spenderat lite tid i solariet. Det är så könt. Det är totalt omöjligt att inte somna.
Nu; Sex and the City, glass och sova!

Oh, what you do to me..

080419 Lördag

10:50
Jag sov så himla fint inatt, och så vaknade jag av att jag var kissnödig, igen. Jag ville verkligen inte gå upp, men jag hade inte mycket till val. Sen var det bara någon timma kvar tills jag skulle upp så då orkade jag inte somna om. Kollade på lovely Sex and the City istället. Buhu, bara två och en halv säsong kvar..
Idag blir det jobb som vanligt. Blir förmodligen mycket folk eftersom det börjar bli löning och vädret inte är på topp. Men det brukar vara bra för då har man att göra hela tiden. Fast jag känner nog mest för att stå i disken idag. Fast det spelar inte så stor roll egentligen.
Ikväll blir det mys med babe.

Tell everybody

080418 Fredag

18:04
Thank God it's Friday!
Har varit strålande sol hela dagen och jag blir så lycklig. Dagens outfit; svarta leggings (Indiska), svart linne, rosa topp, svart kjol (Gina Tricot), svarta pumps (Skopunkten). Happy.
Hade ingen sång idag så jag började dagen med kör. Vi ska sjunga en jättefin låt på skolavslutningen och studenten. Mys.
Sen var det piano. Fick spela mina barnlåtar ett par gånger och sen fick både jag och Lina spela "Your song", sååå bra! Lätt mcyket roligare att spela den än sån där annan skit.. Kanske kan spela den på uppspelet om jag får den att funka bra.
Och så var det idrott. Jag spelade badminton, det är fasen kul. Men jag var dock sämst, men aah, haha.
Efter skolan drog jag till Anna Tullängen. Hon och hennes buddies dekorerade ett flygplan som de konstruerat. Sen kom de på att det vore nice att blinga en cykel, så de tog en av deras cyklar och gjorde den festfin. Satt där ute i solen och njöt.
När Anna gav upp åkte vi upp på stan och tog en fika på Hälls Stallbacken. Var himla fint att sitta ute i solen, satt utan jacka och allt. PUSS på fint väder!
Ikväll händer det ingentign speciellt, blir bara familjemys.


21:25
Fan, jag är uttråkad..
Ge mig kläder, jag har en massa, men jag vill alltid ha mer! Hohohoho..
Nej, hänga tvätt och sova.

Tell everybody

080418 Fredag

18:04
Thank God it's Friday!
Har varit strålande sol hela dagen och jag blir så lycklig. Dagens outfit; svarta leggings (Indiska), svart linne, rosa topp, svart kjol (Gina Tricot), svarta pumps (Skopunkten). Happy.
Hade ingen sång idag så jag började dagen med kör. Vi ska sjunga en jättefin låt på skolavslutningen och studenten. Mys.
Sen var det piano. Fick spela mina barnlåtar ett par gånger och sen fick både jag och Lina spela "Your song", sååå bra! Lätt mcyket roligare att spela den än sån där annan skit.. Kanske kan spela den på uppspelet om jag får den att funka bra.
Och så var det idrott. Jag spelade badminton, det är fasen kul. Men jag var dock sämst, men aah, haha.
Efter skolan drog jag till Anna Tullängen. Hon och hennes buddies dekorerade ett flygplan som de konstruerat. Sen kom de på att det vore nice att blinga en cykel, så de tog en av deras cyklar och gjorde den festfin. Satt där ute i solen och njöt.
När Anna gav upp åkte vi upp på stan och tog en fika på Hälls Stallbacken. Var himla fint att sitta ute i solen, satt utan jacka och allt. PUSS på fint väder!
Ikväll händer det ingentign speciellt, blir bara familjemys.

Skolkdag

080417 Torsdag

12:01
Idag bestämde jag mig för att ta en dag off. Jag kände att jag behövde det. Har baar lite dålgit samvete över att jag inte är på MUKO:n, men de klarar sig väl själva..
Pappa ringde och väckte mig klockan elva, jag var rätt död. Han ville bara be mig att dammsuga. Onödigt.
Idag är det jättefint väder, och jag har fått Tommy att lova att följa med ut på promenad. Lockar man bara med glass och får så går det, haha.


21:09
Varit en mysdag.
Gick ut på promenad i det vackra vädret, det blev väldigt varmt kan jag säga. Gick förbi affären och köpte flingor och pasta.
Sen satt vi och kollade lite resalternativ. Blir förmodligen av runt höstlovet nånstans. Vi får se.
Sen lagade vi mat. Köttfärssås och pastapennor blev det. Första gången jag gjorde köttfässås, blev rätt mycket improvisation, som alltid. Massa kryddor och grejer. Blev lite fö rmycket tomatsås, men annars var det gott.
Så skulle Tommy in till Hannes, och jag fick en impuls att följa med in till stan och simma. Dammsugningen och disken fick vänta. Tyckte det var lika bra att passa på, efter operationen får jag ju inte vistas i klor på typ tre veckor. Var rätt mycket folk men det gick bra att köra ändå. Bubblade lite också, men det var typ lika varmt i bassängen som i bubblisen så det kändes lite onödigt.
Efteråt gick jag in på bibblan och lånade Jonas Gardells "En komikers uppväxt" eftersom den ska vara bra, och så lånade jag även hem en bok med låtar från 2007, alltid kul att klinka lite. Så gick jag in på Ica och köpte en chokladkaka och en Sprite, kände mig värd det. Typ. Åkte med pappa hem.
Har kollat på So you think you can dance, men jag vet inte om det är något jag kommer följa egentligen. Jag har inte fått någon direkt relation till någon av dansarna, så det känns lite ovärt.
Nu ska jag snart ner till mig och kolla på Sex and the city, som vanligt, och sen sova.
Imorgon blir det soft dag. Eller egentligen är den ju som vanligt, bara det att jag inte har sång, men jag känner ändå att det blir en bra dag. Maybe dags att prova pumpsen och använda den rosa toppen?

Herr Korpulent

080426 Onsdag

20:48
Hade det hemska provet på upplysningen imorse. Jag skrev sex sidor, det tog mig en och en halv timme. Det ä rnog rekordlångt för att vara jag. Men provet var inte alls särskilt svårt, om man hade pluggat vill säga. Man fick till och med välja vilka frågor man skulle svara på, i alla fall på historiadelen. Gick jättebra på historian och kultur- och idéhistorian, mindre bra på litteraturen, men har absolut godkänt på den delen också. På det hela taget kändes provet riktigt bra.
Jobbade lite med förberedning inför nationella provet på engelskan, men det spårade ut så att det bara blev en massa sexprat. Men det var väl kul, haha.
Vi använde nya smatrboarden på matten, den är hur cool som helst. Jag älskar när jag fattar på matten också, det är så skönt. Hoppas verkligen jag klarar nationella!
Gick på stan en stund efter skolan. Tänkte ju köpa väska och skor, men väskan var slut och skorna passade inte. Det var väl hel tenkelt inte meningen att jag skulle handla idag.
Mötte Tommy vid sjukhuset och skulle sedan upp och hälsa på farmor. Vi gick vilse typ hundra gånger, men till slut hittade vi rätt. Tyvärr var inte farmor på sitt rum så vi fick dra hem istället.
Var meningen att jag, Tommy och Ola skulle gå på ÖSK - Djurgården, men eftersom Ola inte visste att jag skulle hänga med, och vi själva förutsatte att vi skulle stå, så hade Ola köpt två sittplatsbiljetter. Alltså fick jag stanna hemma. Jag åkte och simmade istället, det var skönt. Bubblade lite på slutet, fint var det.
Imorgon tror jag att jag stannar hemma, jag pallar bara inte. Ibland får det vara så helt enkelt.

Air

080415 Tisdag

17:05
Fått en hel massa pluggande gjort idag. Har inte räknat exakt hur många, men det är sjukt många sidor anteckningar. Man lär ju inte hionna lära sig allt, men det känns som att jag kan lite om allt i alla fall. Svårast att hålla reda på vilken snubbe som tyckte vad. Och vilken snubbe som målade vad. Men men, det ordnar sig imorgon.
Hate min enesemble, alla är så negativa. Klart som tusan att vi suger på konserten om vi inte jobbar inför den. Körde Just for now ett par gånger bara, sen satt vi och snackade skit. Men jag ville hinna köra Isn't she lovely, men det var ingen annan som orkade. Sug. Klart vi kommer vara sämst sen..
Var rätt kul på KUHI:n idag. Jag var taggad. Lyssnade på en massa klassisk musik, I like. Vore skitcoolt att sjunga något klassiskt verk någon gång.
Hatar bilden, det är så himla drygt och tråkigt och jag ligger ju ljusår efter också. Så himla onödigt. Och nu kommer jag missa en lektion till när jag opereras.. Sugigt värre. Men om två veckor ska vi ha lovely Johan Wallén, wei.
Nu ska jag kolla vad jag fick i lön, är säkert mindre än vad jag väntat mig som vanligt. Sen ska jag laga mat och sen in till Haga och gå på vattengympa. Är säkert inte lika som den på torsdagar, men jag ska prova i alla fall.
17 månader med bebis idag! <3


20:25
Det var typ handikappssim eller något ditåt när jag kom till Haga. Jag som hade tänkt simma lite innan det började. Men jag fick ha en liten bana för mig själv efter en stund i alla fall.
Passet var ungefär som det på torsdagar, men annan musik och andra rörelser, men det var i alla fall på djupa delen med flytväst och sånt. Dock är det roligare på torsdagar, men detta ska jag absolut fortsätta med ändå, grym träning.
Imorgon blir det en bra dag, trots prov. Tror provet kommer att gå bra, så det är nog ingen fara. Sen upp på stan och vänta på Tommy. Hade tänkt spendera lite pengar av lönen, fick 3800, yeah! Har spanat in en väska och två par skor på H&M.. Moahahaha. Ska dock försöka spara på pengarna ett tag, man behöver ju inte göra av med allt på en dag. På kvällen blir det ÖSK - Djurgården med Tommy och Ola, wei!

Ryggfan

080414 måndag

18:05
Mina ögon krånglar som ett as. Undrar om det beror på att jag är tät i bihålorna? De sitter ju så nära ögonen liksom..
Softade på engelskan idag, gick typ igenom grejer till nationella. Jag har då ingen ångest över engelska nationella, men matten.. Fy!
Fick ett infall att jag borde göra grammatikprovet på lunchen så det gjorde jag. Sen pluggade jag och Hanna s-block. Nu känns det bra. Råplugg imorgon dock.
Dansade på idrotten, så himla kul! Våran klass är så rolig att dansa med för de går verkligen in för det även om man är sämst. Det var typ foxtrot, vals och bugg. Kulkul.
Världens spöregn när Sofie och jag skulle till IV-valet, men det var mysigt ändå på något sätt för det var sånt där riktigt vårregn. Mys.
Lagade köttfärssås och färskpasta på matlagningen. Och till efterrätt blev det äppelpaj och vaniljsås, grymt gott men sjukt sött! Jag tror vi gjorde flera liter sås, den gick inte åt..
Gick på stan efteråt. Bussarna går ju sämst efter 16:00. I hate. Hittade dock en massa fina grejer som jag vill ha när lönen kommer. Två par skor bland annat.. Och en väska. Det är inte bra, måste ju ha pengar till att färga håret och till Stockholm.. Men ja, vi får se var pengarna hamnar.
När jag väl kom på bussen så var den typ överfull. Och så fick vi åka någon himla cp-väg för att det håller på att lägga om vägen. Tog ju hur lång tid som helst att komma hem, och jag hade inte hela dagen åp mig.
Ska snart in till Haga och träna pilates. Yes.
Imorgon blir det antingen massage, eller så blir det träning. Vi får se.


21:02
Fasen, nu ska de ta bort måndagspassen! :( De som var de mest perfekta.. Nu får jag ändå hålla på och krångla på onsdagarna, inte fasen tänker jag sluta med pilatesen.
Imorgon blir det i alla fall vattenaerobics. Jag misstänker att det inte är som min vanliga vattenträning.. Får prova på hur det är imorgon, gillar jag det inte så får jag väl skita i det helt enkelt.
Nu ska jag plugga lite mer, sen kolla på Sex and the City och sova. Mys.

Jag är en vanlig kanin

080413 Söndag

20:19
Idag vaknade jag av att jag var kissnödig, och det var jobbig, för jag ville sova mera. Men sen när jag kom tillbaka till sängen var det så ljust i rummet att jag inte kunde somna om, men då kollade jag på några avsnitt av Sex and the City så länge. Det är bäst.
Sen åkte jag och hämtade Viktoria och åkte till jobbet. Hon var skapligt nervös kan jag säga, haha. Men det gick jättebra för henne i lobbyn, så nu ska hon fortsätta jobba. Det är skoj, vi är väldigt lika. Var riktigt skönt på jobbet, stod i disken och hjälpte Vickan i lobbyn ibland. Gick fort och lätt.
Var precis ute på promenad med Anna och Johannes. Tyvärr kom de hem lite för sent för att vara ute i solen, men det var riktigt skönt ändå. Men det var ännu skönare precis när jag slutade jobbet och solen sken. Synd att man missade denna toppendag. Hoppas vädret håller i sig, men det ska man väl inte tro.
Nu är det snart lön!

Ett hjärta

080412 Lördag

10:25
Drömde bara en massa mardrömmar inatt, helt sjuka var de. Och ändå så verkliga. Så hemskt.
Gick upp liet tidigare än vanligt idag eftersom jag hade lite städning att ta itu med innan mamma och pappa kommer hem. Var visserligen bara lite dammsugning, men i alla fall. Ska dock snart väcka min bubbi så att vi kan äta lite frukost och sånt.
Jobba som vanligt idag, och ikväll blir det väl familjemys kan jag tro.


19:50
Fett mycket folk på jobbet idag, inte alls vad jag hade lust med. Får i alla fall ledigt när vi ska på semester, men det lät som jag inte skulle få det först, men det är väl bara för att jag är paranoid. Viktoria ska i alla fall få provjobba imorgon, hoppas det går bra för henne. Vore kul att jobba med henne i sommar.
Får panik över att Tommy vill till Norge och jobba. Jag kommer krackerlera. Klarar det aldrig. Men jag får bita ihop tills det är definitivt.


22:57
Världens godaste grillade biff ikväll. Mums!
Spelat kort och kollat lite tv. Typisk hemmakväll för familjen Svensson.

Breakaway

080411 Fredag

20:12
Thank God it's Friday!
Så himla skön dag. Började klockan 10:00 med sång. Hade egen lektion för en gångs skull, och det gick väldigt bra. Typ första gången Caroline inte tjatat på mig om att vara kaxig eller något i den stilen..
Sen var det piano. Kom lite för sent och sen skulle vi fixa noter och grejer så det blev nog inte mer än en kvarts lektion, men den var kul och jag klarade mig bra. Hade praktikant som fick vara lärare för mig idag. Vi körde Kaninsången och Var bor du lilla råtta, eftersom de låtarna ska vara med på dagiset. Det var kul.
Sen matte. Jag jobbade på bra, och det ska väl vara själva fasen om jag inte ska klara åtminstone sannolikhetsdelen av nationella.. Fast jag är rejält orolig, det har ju inte gått bra för mig i matten i år.. Well.
Teori på idrotten, för skönt.
Efter skolan tog jag med mig Sofie, Moa och Mats i bilen och skjutsade dem till resecentrum där jag skulle hämta Tommy. Så åkte Tommy och jag till Ica Maxi och handlade.. Och sen till biblioteket i Haga där Tommy kopierade sitt pass.
Så har vi sovit lite nu på eftermiddagen. Synd att sova brot en så fin dag, men ändå. Sen lagade vi tacos och sådär. Nu ska vi snart se på film och äta chokladpudding.

Oledolyckan

080410 Torsdag

09:08
Jag är så trött!
Vaknade av att Marcus kom in på mitt rum imorse. Han hade spytt så han ville att jag skulle sjukanmäla honom.
Jäkla skitväder ute, hatar aprilväder! Ge mig mig bara sol och värme så är jag nöjd, no fucking snow and rain!
Nu är jag i alla fall i skolan. Börjar om typ en halvtimme.. Tänkte försöka skriva lite på uppsatsen om the Queen. Vet inte vad jag ska skriva, men aah.
Ikväll blir det i alla fall bio med Marcus. 10 000 B.C. ska vi se. Det blir nog bra. Bara han inte mår sämre så. Men han brukar ju spy lite nu och då så det ska nog inte vara någon fara.


14:04
Fick en massa gjort på MUKO:n idag tycker jag. Vi hittade ett pianorum så då kunde vi sitta och komma på vilka låtar vi vill spela upp på dagiset om några veckor. Mys.
Så sjukt opepp på GEMU, det är värdelöst. Nästan värre än KUHI. Men det gick väl rätt bra idag ändå, pratade bort halva lektionen.
Dissade klassrådet, gick och tog 7:an upp på stan istället och åkte sen hem. Gött.
Nu på eftermiddagen ska jag väl mestadels ta det lugnt. Sätta på en tvätt kan ju vara bra.. Man lär ju inte få nån plats i tvättmaskinen sen när mamma och pappa kommer hem så det är väl bäst att slänga in det man har. Städa kanske man borde börja göra också. Känns inte som någon idé att dammsuga övervåningen och källaren eftersom vi kommer att skita ner där imogon, men mitt eget rum är ju inte för vackert, så det kan ju få sig en omgång. Kanske toaletterna och sådär också. Och så kan man ju alltid passa på att plugga lite. Man kommer ju inte göra det imorrn så. Ja. Lika bra. Bra att man tar tag i saker. Yeah.


15:13
Idag är en sån där dag då allt bara går långsamt. Man gör tusen olika saker men timmarna går liksom aldrig framåt. Jag är nog otroligt rastlös. Det måste hända någonting hela tiden. Det är rätt jobbigt faktiskt. Fast man får ju en hel del gjort, om man inte sover bort dagarna som jag har en tendens till att göra ibland, ofta bara för att få lite tid att gå.
Men jag har faktiskt städat på mitt rum nu, och bytt lakan. Och tvättat. Ska snart spela lite spel med bror, och sen plugga lite. Ikväll blir det ju som sagt bio.


16:23
Jag är stressad över att jag ska göra av med en massa pengar på bio, godis och mat. Speciellt maten, eftersom Marcus och jag har bestämt oss för att äta på Jensens Böfhaus. Där är det ganska snordyrt. Fast samtidigt så är det inte ens mina egna pengar som ska spenderas, så varför denna stress över pengar? Gah!
På tal om pengar förresten. Helt plötsligt är jag 200 kronor rikare på kontot. Jag har ingen aning om varifrån pengarna kommer, det står ingenstans. Så himla weird. Bäst att inte använda dem ifall det är nåt skumt på gång..
Nu ska vi i alla fall åka in till stan och ha bror- och systermys!


21:17
Det blidde lite change of plans, så att säga. Det blev ingen Böfhus, det var ju så sjukt dyrt! Sen tog det ett tag innan vi kom på var vi kunde äta, men till slut blev det Grillcorner. Det var inget gott. Fattar inte varför jag äter där, för det är fan skabbigt och äckligt.
Sen fick vi gå på stan ett tag eftersom det var ett tag kvar till filmen. Jag spenderade mina sista pengar på ett par leggings från BikBok som ser ut som jeans. De är underbara! Dock kommer alla att gå runt i såna inom en snar framtid, men det är det ju värt, en sån guldgruva missar man ju inte. De är perfekta för mig för de är i precis sån färg jag vill ha på jeans, men jeans är dyra och obekväma, dessa var billiga och jättebekväma! Dock är de väldigt små i storlekarna, de töjer sig inte som vanliga leggings. Men det blir jättebra.
Filmen var i alla fall bra. Eller okej i alla fall. Jag gillar filmer som är historiska, eller vad man nu ska kalla det. 10 000 B.C är väl inte dirrekt historisk så, det har ju inte hänt på riktigt och så, men i alal fall filmer som utspelas för längesen, typ Sagan om Ringen och sånt. Anyway.
Nu ska jag hänga tvätten och sen gå och lägga mig.
Imorrn blir det handling på Ica Maxi med Tommy.

Everytime I see your face

080409 Onsdag

12:13
Kändes som jag inte hade sovit någonting inatt när jag vaknade. Blä. Hatar detta väder, det är det som får en att vara trött och hängig jämt.
Tog bilen in till stan och parkerade på Järntorget. Följde Tommy till resecentrum. Tog en liten omväg till Roxy. Det var kallt som satan.
Kollade på This is England. Den var okej, men somnade mitt i för jag hade så ont i magen.
Sen tillbaka till skolan och åt mat, pasta och kycklingwok. Mums.
Åsa är hemma med ett sjukt barn idag så det blev ingen engelska. Då kände jag att det var värdelöst att vänta på matten, hade så onte i magen också. Eller det har jag ju fortfarande. Uscha. Åkte hem i alla fall.
Tog en liten omväg på småvägar. Det var lite läskigt i detta väder..
Har diskat och ska snart sätta igång en tvätt- och en diskmaskin. Man måste ju. Kanske borde börja städa lite också.. Ska försöka plugga lite s-block också.
Ikväll blir det i alla fall pilates.
Btw, får tillbaka nästan 1 000 kronor på skatten, yes!


19:15
Nytt pass på pilatesen idag. Det var bra, men det skiljde sig inte jättemycket från det gamla, var mer lite variationer av de gamla övningarna. Men det är nice.
Nu ska jag ringa mormor, hon ville visst prata, och sen äta äppelpaj.


21:28
Ikväll har jag varit en bra syster och spelat kort med min käre lillebror som, trots att han är 14, faktiskt tycker att det är jättejobbigt att mamma och pappa är borta. Men det är ju mys. Han har också varit duktig, han har fått igång tv:n.
Sov så himla skönt i eftermiddags. Somnade till Scrubs och vakande lagom till att jag skulle börja laga mat. Eller ja, jag hade ju ställt alarm, men ändå. Mys, älskar att sova på dagarna!
Har varit duktog och pluggat en hel del nu också. Nu tänker jag banne mig inte läsa en enda sida till i historieboken. Den är verkligen sämst, man fattar ju inte vad som står. Tacka vet jag Johan Walléns föreläsningar. Men nu återstår det väl bara att läsa lite i häftet och lite i litteraturboken, sen ska jag sammanställa alla mina anteckningar. Det kommer ta tid, så jag har ju att göra fram till om en vecka om man säger så..
Nu tror jag att jag ska stänga av datorn och gå ner och kolla på tv en stund, och sen sova. PUSS!

Shake it from my troublesome mind

080408 Tisdag

14:40
Idag är det inget fint väder men jag har ändå på mig min blommiga sommarklänning. Den är lovely, men det känns lite som när man var yngre och gick i långa nattlinnen på somrarna, men det är mys. Blev galasögon idag också, pallar inte linserna när jag är förkyld. Det är första gången som jag använt glasögon i skolan, men jag har upptäckt att jag trivs i dem. Känner mig liksom lite mysig idag.
Var på bildtreornas projektutställning på Kulturhuset på förmiddagen. Det tog väl fem minuter att gå runt där och sen åkte vi tillbaka till skolan och hade lunch i två timmar. Det var mys.
Sen KuHi. Var en helt okej lektion. Upptäckte att jag verkligen gillar klassisk musik, det vore kul att sjunga sådan musik. Coolt.
Vi trodde inte att vi hade någon bild idag men just som jag satte mig på bussen så sa Mahja att vi visst hade det, men då tyckte jag att det redan var försent. Men det kan jag ju inte hjälpa, att jag tror att vi har inställd lektion..
Sitter på stadbiblioteket nu. Är kissnödig, stod i kö nyss men det var en liten unge som tog sån tid på sig att jag inte orkade. Köpte lite godis på Korthuset förut också, syndare!
Ska snart gå till resecentrum och möta min älskade. Mysdag!


18:15
Eftersom farmor ligger på sjukhuset så får jag vara barnvakt hela veckan. Det gör ingenting, Marcus är ju rätt självgående om man säger så.
Nu på eftermiddagen har vi i alla fall legat i soffan alla tre och kollat på Grattis Världen. Håller på att laga lite hamburgare och pommes nu, mums. Senare ska vi baka en äppelpaj och mumsa framför tv:n. Mysmys.
Fick mina grejen från Yves Rocher idag. Det blev ett ljusrosa läppstift, ett knallrosa läppstift, två makeup-svampar, en stoftpenna + en bläckpenna i etui, en mascara samt en burk med några konstiga piller för magen, för totalt 108 kr, inkl. frakt och avisering. Det var ett kap tycker jag,

This state of emergency

080407 Måndag

12:14
Jag vaknade typ varannan timme inatt. Det var rätt störigt, men samtidigt rätt skötn de första gångerna eftersom man hade hela natten kvaratt sova. Var sådär haövpigg när jag då vaknade på natten också så jag var tvungen att kolla på Harry Potter hela tiden, fick spola fram till där jag somnade sist. Men det var fint. Var utvilad när jag vaknade ändå, tror jag.
Åkte till skolan och kom på att vi skulle kolla på film på engelskan, så det var ju skönt. Dock sög filmen, the Queen, den hade fasen ingen handling. Fast samtidigt lite intressant att få veta lite om prinsessan Diana och förhållandet till kungahuset och sånt där. Fast jag blir lite sådär att vafan, tusentals människor som verkligen sörjer Diana, hell att jag skulle gråta över någon i svenska kungahuset! Jag har absolut inget emot dem, men hey, jag känner dem inte, så det finns ingen anledning att sörja. Visst kan det bli lite konstigt, men sörja? No!
Åkte hem efter lunch. Är genomförkyld. Dumt att vara med på idrotten och man får inte gå på matlagningen när man är sjuk, så här är jag nu.
Har snart lyssnat klart på sista Harry Potter-boken, den är så sorglig! Och så underbar! Harry Potter är nog världens bästa bokserie. Långa och fantastiska rakt igenom, puss på J. K. Rowling, tack för upplevelsen!
Har varit duktig och diskat och tvättat kläder idag. Jag är en sån hemmafru, det kommer inte bli några problem med hushållet när jag skaffar eget. Okej att mamma tjatar på mig hundra gånger men jag gör gärna sakerna, bara jag får bestämma när, var och hur. Bäst är när man är ensam hemma, då kan ingen lägga sig i..
Blir i alla fall pilates ikväll, om jag orkar. Det är mitt guldkorn, så himla skönt.
Ska lägga mig i badet, det är väldans nice. Men först har jag lite att fixa.


14:50
Precis kommit ur solariet. En halvtimma på vardera sida. Himlarns vad skönt. Somnade när jag solade framsidan, det var inga fel. Mumma.


14:58
Insåg just att mamma glömt att påminna mig om att vattna blommorna. Undrar om någon av dem lever? jag lyckas allid ha ihjäl dem..


16:25
Laddade precis upp bilderna från vårkonserten. De är sämst, men en bild är alltid en bild. Synd att batterierna tog slut, fick inga bilder från andra akten.


17:44
Plötsligt kom solen! Jag kände mig tvingad att gå till sopstationen, någon riktig promenad kände jag att jag inte skulle orka/hinna med innan pilatesen. Men fy farao, så jag tycker om fint väder! Varför kan det inte vara det jämt? Ska tydligen snöa på torsdag.. Jag som vill använda min nya fina blommiga klänning.


20:49
Gick superbra på pilatesen idag, behövde inte sträcka ut mig en enda gång, yes! Så himla bra! Det är verkligen så himla värt. Nytt program på onsdag, ska bli spännande..
Imorgon ska vi visst på bildutställning på Folkets Hus. Och sen ska jag leka med Tommy. <3

Mår man bra kan man skita i sin tvätt

080406 Söndag

10:31
Jag har vaknat flera gånger inatt på grund av att min högra underarm gör ont. Jag vet inte varför den gör ont, men det är verkligen inte skönt. Det värker liksom verkligen. Bläää.
Kollade på Sex and the City när jag vaknade. Så himla bra serie! Ska ladda ner tredje säsongen nu, tänkte jag.
Har tagit mig ett skönt bad. Det är lyx. Mums.
Ska snart ner till migoch göra mig iordning och sådär, och sen käka frulle. Kanske tar mig in till Marieberg lite tidigare än vanligt, eller så kanske det till och med blir en svängom till Lager157 först. Får se hur tiden ser ut. Och orken. Och lusten. Och bajs.
Jobba idag i alla fall. Skönt att det bara blev en dag. Fast man blir ju fattig. Måste säga att jag inte ska jobba helgen efter operationen.. Och att jag vill vara ledig i juni. Jahaja.

19:07
Soft dag på jobbet. Det var rätt lugnt men folk hela tiden. Stod på Nellys men stängde Jacobs. Nicenice.
Har varit och handlat mat och grejer. När man är ensam hemma måste man ju göra sånt.
Blir toast till middag. Sen chipsen som jag itne ens öppnade igår till efterrätt, hehe.
Imorgon är det skola igen. Kluven. Men träna på kvällen i alla fall!

Ingen rätt

080405 Lördag

22:22
Mysförmiddag med baby. Vi låg kvar i sängen en timma och sen åkte vi in till stan. Jag hade värdecheck på KappAhl så jag köpte en sjal för 29 kronor, värt.
Sen var det vårkonsert. Helt plötslgit började jag må jättedåligt, kände mig svimfärdig när jag sjöng upp så jag satt i publiken på förställningen. Det var en upplevelse, det är sjukt mycket bättre när man ser det som publik. Love Risbergska, ni är grymma!
Åkte hem efter föreställningen, mådde sämre. Likadant förra året. Typiskt. Fast jag tyckte inte att det gjorde så mycket, hade ju ändå gjort tre konserter. Var nog ingen som saknade mig. Jag syns ju inte i alla fall. Blä.
Lekte lite med Anna och Johannes, de ville mysa lite. Jag kan ju inte säga nej, haha. Så vi åt lite pizza och kollade tv. Johannes och Marcus kastade pil.
Nu ska jag lägga mig och kolla på Sex and the City. Eller kanske Harry Potter 5, jag har inte bestämt mig än. Men det blir ju sova i vilket fall som helst.
Imorgon blir det jobb, om jag inte mår sämre. Att sjukanmäla sig till jobbet finns inte förutom om man är magsjuk eller totalt däckad.

Vårkonsert

080404 Fredag

17:01
Idag åkte mamma till Frankrike, där pappa redan är, så jag tog farväl av henne imorse. Skönt att vara ensam hemma i en vecka.
Haft två vårkonserter idag, först för några högstadieskolor och nu på eftermiddagen för Risbergska. Gick inet sådär väldans bra på första, men det var världens sämsta publik också, hate högstadieungar. Men den andra gick jättebra. Men man är verkligen trött! Inte så jättepepp på kvällskonserten, men lite ändå. Det är kul när man väl kör, och får respons. Risbergska var en underbar publik.
Nu håller jag på att laga lite mat, kycklingfilé och pommes. Gottigott. Sen ska jag försöka duscha av mig lite, man är ju inte så superfräsch direkt. Sen in och ha konsert igen, till typ tio, och sen åker jag hem tillsammans med Tommy. :) <3

Slow me down

080403 Torsdag

19:15
Man är så himla trött på repetitionerna. Alltså inte på låtarna, utan i kroppen över huvud taget. Trots att man inte gör så himla mycket fysiskt så är det jävligt mycket psykiskt hela tiden. Man blir helt slut. Men skoj har vi. Dock sitter inte allt än, speciellt inte dansen. Men annars går det fint, vi är mer förberedda i år än förra året. Och i år dör man inte på lika många låtar som förra året, då var det verkligen pisstråkigt mellan vissa låtar. Årets konsert är för bra! Och extra hjärta på teatereleverna, ni är så grymt söta!
Var på Knuffen idag, skulle hämta ut nya p-piller. Passade på att göra klamydiatest när jag ändå var där. Och så tog vi blodtryck som vanligt, och då kom vi fram till att jag har väldigt hög puls. Höll på att somna innan jag kom in också, var så himlans trött.

Sen skulle jag gå och köpa yoghurt till lunch, men då träffade jag Jenna och Kajsa Jarnebo Ica och de "övertalade" mig att köpa riktig lunch där istället. Så det blev potatisgratäng med kycklingklubbor för 45 spänn istället. Himla gott var det.
Så hade vi genrep på eftermiddagen och det gick väl bra tycker jag. Kändes som att det gick fort och sådär.
Sen åkte jag på vattengympa. Puss på det. Shittans så det värkte i benen ett tag, fick nästan mjölksyra men det var skönt.
Mamma kom och hämtade mig och så åkte vi till McDonalds och köpte med oss mat hem. Jag var inte direkt sugen men man tackar ju inte nej när det bjuds.
Ikväll ska jag väl som vanligt kolla tv och försöka plugga lite. Pusshej!

20:36
Har suttit hela kvällen och letat efetr radiointervjun som SR gjorde om vårkonserten i måndags. När jag väl hittade den så sög den. Vi var så dåligt mickade att de knappt tog med något från det vi sjöng, men spelade nästan hela Tvätt ur arkivet, vilket alltså inte ens var från i år. Helt ovärt.
Finns inget att titta på. Vad göra?


Once upon a time

080402 Onsdag

16:05
Denna dag har varit totalt bortkastad. I alla fall förmiddagen. Vi hade ljusrep vilket innebar att vi fick stå på scen i fyra timmar utan att varken sjunga eller röa på oss, bara sitta och vänta på att de skulle fixa med solisternas ljus och så vidare. Så totalt ovärt.
På lunchen gick i alla fall jag, Sofie, Mahja, Linn, Linnea Werme och Elin till La Baguette. Jag bröt min trend med bakad potatis och tog en wonderful pastasallad istället. Den var väldigt lovely. Sen gick vi till Ica för att köpa godis, man måste ju fylla på under dagen..
På eftermiddagen har vi i alla fall repat låtarna ordentligt, dock bara första akten. Övat en massa rörelser till Bli vår gäst, fyfan vad illa det ser ut. Vi kommer aldrig klara det.
Nu är jag i alla fall på biblioteket. Ska iväg på pilates sen. Kanske ska till SF och kolla om det finns biljetter till förhandsvisning kvar. Fast det kanske inte öppnar före fem och då hinner jag inte.. Aja, vi får se.

19:36
Instruktören hade gjort om pilatespasset, det var sådär jobbigt för benen som det var de första gångerna. Det är i och för sig väldigt bra att det är jobbigt, men jag får så grymlans ont nrä det är åsn där "statisk träning med cirkelrörelser. Bläes. Men skönt var det i alla fall. Somnade när vi hade fem minuters avslappning, haha.
Har äntligen fått operationstid! Tisdag 22/4 blir det äntligen av. Trodde det skulle bli i sommar men det är ju bra att det blir såhär tidigt. Det måste ha blivit någon avbokad tid för man ska sluta äta p-piller fyra veckor innan operationen och nu är det kortare än så.
Fick förfrågan om att sjunga med mamma på ett bröllop i augusti, klart man tackade ja. Ska bli askul. Inte för att jag känner hon som ska gifta sig, men ändå. Mys med bröllop.
Nu ska jag fixa lite i köket, försöka plugga lite och titta på tv.

22:26
Kollade på Sverige pussas och kramas nyss. Det var inte så bra som jag trott, men okej. Man får väl ge det en chans. Men jag tcyker att det var ojämnt.

When children cry

080401 Måndag

18:45
Yes, äntligen är bloggen tillbaka!!!
Vad har hänt sedan sist då? Hmm..

Söndag:
Jobbade. Stod i disken och det var nice, mycket folk. Kollade på Wallander på kvällen. Fikade med Pecka och Catta.

Måndag:
Rep inför vårkonserten i aulan. Helt kaos, människor överallt. Kören stod på andra sidan rummet, så långt ifrån scenen man kan komma, och kompet och orkestern var intryckta i bänkarna. Men det gick väl bra ändå.
Var jättefint väder där ett tag och jag och Sofie var grymt opepp på matlagning. Men vi gick i alla fall dit, men det visade sig att läraren var sjuk så vi fick gå hem. Så skönt!
Åkte till Nora. Tommy mötte upp mig på busshållsplatsen och så gick vi en promenad till affären och köpte lite gott, och jag köpte Aftonbladet och Sofis mode. När vi gick hemåt ringde Ola och frågade om vi ville följa med på ÖSK - Trelleborg och det ville vi.
Gick hem och lagade lite mat och sen åkte vi in till stan. Hann precis till avspark. Var grymt mycket folk, men det var väldigt kul. Hade regnat under eftermiddagen men vi klarade oss sen i alla fall. Tog hur lång tid som helst att ta sig ut från parkeringen.
Hem och kollade på tv och sen mysa och sova.

Idag:
Vaknade klockan elva. Då satt Tommy vid datorn och köpte biljetter till Magnus Betnér i december. Kommer bli grymt.
Sen åkte jag in till stan. Kollade runt i lite affärer och sen gick jag till Hjalmar Bergman där vi hade rep hela eftermiddagen. Körde "vår" låt hur många gånger som helst, kollade ljudet och sådär. Sen krånglade vi lite med koreografi och sådär. Blev ramaskri när de sa att vi inte kommer att få ha leggings på oss "för att det visar hur benen ser ut, och det tar fokus från sången". I helvete heller. Åh. Damp.
När vi hade lsutat så var det jättefint väder. Hade precis missat bussen så jag gick till södra station och tog 504:an. Så gick jag och Anna ut på promenad. Vi såg en massa söta djur, knäppte kort och hade det allmänt skönt.
Ikväll ska jag väl mest ta det lugnt, läsa ut Sofis Mode, läsa lite i nya Veckis och sånt där..

21:19
Idag har jag beställt saker från Yves Rocher. De är så bra, de lyckas alltid få mig att beställa något bara för att få premier, haha. Den här gången blir hela paketet på två läppstift, tre sminksvampar, två bläckpennor med etui, två miljölotter och ett hemligt paket värt 300 kronor. Total summa 107 kronor, det kan det väl vara värt tycker jag.

RSS 2.0