I wanna kiss you

Söndagen den trettioförsta januari 2010

09:11
Alltså, guuuuud! Jag tror jag för tillfället har mer snor i halsen än vad jag har i näsan. Och det är inte för att jag har dragit in snoret, sådär som man brukar få göra. Det bara är så. Slemmighals.se! Inte kul. Helt konstigt när jag pratar och allt. Och det är som att jag är allergisk eller något, jag andas så segt. Men men. Glad att det inte sitter i bihålorna, och att jag inte har feber.

Sista jobbdagen idag. Känns konstigt, men det ska faktiskt bli lite skönt också. Tänk att ha varje helg fri nu ett tag! Jag är liksom optimistisk, jag känner på mig att det kommer ett nytt jobb innan sommaren, så  jag har ingen panik över att vara arbetslös. Dessutom har jag ju pengar så jag klarar mig. Fast det är klart att det kommer kännas att jag har mindre fickpengar. Men men.

When love takes over

Lördagen den trettionde januari 2010

10:53
Fortfarande feber, faktiskt till och med lite mer än igår, och fortfarande snorig som en tok. Men mår faktiskt rätt bra, så ska inte klaga. Kommer nog klara av den här jobbhelgen utan större problem.

Nu är det kallt ute igen, men solen skiner, så jag är nöjd. Var faktiskt riktigt skönt när Spiken och jag var ute imorse. Man måste ju ta vara på solen.

Innan jobbet idag,l ska jag gå till Maxi i Kumla, och köpa lunch. Jag har två gratis lunchlådor att ta ut, goodie! Visserligen har de ingen bra mat, men salladsbuffén är okej, så det får bli sallad två dagar i rad. Frågan är bara om jag får ta två, den ena kupongen är ju egentligen mammas. Står säkert att det är en per hushåll som gäller. Skitsamma, i så fall får jag väl hämta ut den andra ikväll eller nåt. Det styrs.

Nu blir det en sväng ner i badet, sen iväg to the job.

Hejsan brorsan, hejsan stabben

Fredagen den tjugonionde januari 2010

09:01
Idag känns det lite som att jag har blivit överkörd av ett tåg. Inte den mest behagliga känslan, om vi säger så. Har något konstigt i halsen, vet inte om det är någon form av halsbränna eller om jag blivit förkyld igen. Täppt i näsan är jag i alla fall, och det är illa nog det.

Ska äntligen till optikern idag, och kolla om jag har rätt styrka på linserna. Det kan jag omöjligt ha, jag ser ju inget i dem. Kisar som tusan, jämt. Men var där i början av sommaren, hade samma problem då, men de sa att det inte var något fel. Nehe. Så jag ser bara skitdåligt i linserna, och superbra i glasögonen? Låter lite mysko, tycker jag. Men vi får väl se vad de säger idag.

Hade tänkt åka iväg och simma direkt efter optikern, men vi får se. Jag är inte så himla taggad, särskilt inte som jag måste krångla med bussarna. Fast det är å andra sidan väldigt skönt att simma. Vi får se. Jag har några timmar kvar på mig att bestämma mig.

Ikväll blir det tacos och Let's Dance! Och så är det premiär för nya komediserien Solsidan, med bland andra Felix Herngren, Mia Skäringer och Henrik Dorsin. Den borde vara bra!


10:33
Åh, vad skönt, det har slutat snöa och solen tittar fram! Och dessutom har de plogat ordentligt, så nu ska det nog till och med gå att cykla till stan och till Haga. (: Bra! Gör livet så mycket lättare. Då kan jag åtminstone åka iväg och simma en stund och ändå känna att det var värt det för att jag kan åka när jag vill, samtidigt som jag får motion när ja cyklar. Goodie, goodie. Mycket lättare nu när jag ska handla också. Cykel är bäst!


19:42
Gick bra hos optikern, fick nya, starkare linser! Lite onödigt, eftersom jag lyckats få upp synen för nåt år sen, men men.
Efteråt gick jag in på Cubus för att kollas slutrean, hittade en snygg t-shirt som är som en vanlig vit t-shirt med en svart korsett utanpå, typ. 32 spänn var det lätt värt.
Sen blev det simning i fyrtio minuter. Var rätt lugnt på Haga. På slutet var jag helt själv, skönt!
Mamma ringde och sa att de söker extrapersonal på Clas Ohlson, så då åkte jag hem och skrev ut CV och så åkte både jag och Tommy dit och sökte jobb. Hoppas på intervju!
Sen gick vi och åt prinsesstårta på Hälls, lite lyx ska man ju få unna sig.
Så hem, och nu är det fredagsmys!


22:10
Har varit ett riktigt bra Lets Dance ikväll, programmet var över på nolltid. Coolt att Stefan Sauk lyckades knipa årets första tia!

Var premiär av Solsidan idag, och det kommer jag fortsätta titta på! Askul. Mia Skäringer och Josephine Bornebusch äger så hårt!

På nåt himla sätt har jag lyckats bli sjuk igen. Inte så farligt mycket, men ändå. Feber är aldrig kul. Känns ju sådär när jag ska jobba hela helgen. Vore sådär om jag är tvungen att sjukanmäla mig min sista helg.. För det är det ju den här helgen. Sen är jag arbetslös! Vem vet hur länge..?


22:40
Men vad är detta?! Huuuuur kunde Agneta Sjödin och Tobias åka ut?! Gaaaaad. Jag gillade ju dem jättemycket, de var ett av de par jag hejade mest på. Kände redan när det bara var tre par kvar (Gudrun Schyman & Björn och Elin Kling & Daniel da Silva) att ingen av dem fick åka ut. Skitpublik, ni glömde att rösta! Fast jag ska väl egentligen vara tyst, för jag röstade inte. Men jag har aldrig röstat på något i typ hela mitt liv, så det räknas inte. Men men. Såäre.

Nu blir det sängen. Sova bort sjukdomen.

Pokerface

Torsdagen den tjugoåttonde januari 2010

12:37
Idag är jag så himla trött, vilket är lite konstigt eftersom jag gick och la mig halv tio igår. Det är väl vädret, brukar oftast vara så.

Haft ljudlära idag, det är sjukt mycket att lära sig alltså! Och tenta om två veckor.. På typ hela kursen! Men men. Kul att Emelie Appelgren går på min kurs, vi är även i samma seminarie- och workshopsgrupp. (: Kul att känna någon!

Idag ska jag kolla ikapp gårdagens Robinson, nytt avsnitt ikväll, och så måste jag plugga lite. Hade tänkt kolla om det finns någon plats kvar på vattengympan, men det snöar så mycket att det inte är värt det. Bussarna kommer bli försenade, och det går inte att cykla. Så får bli promenad med lillen, och så pilates hemma.


16:42
När det väl slutat snöa så är det väldigt skönt ute. Jag tror sisådär en tre minus är perfekt vinterkyla för mig; tillräckligt kallt för att hålla blasket borta, men också tillräckligt varmt för att man inte ska behöva pälsa på sig när man går ut. Ska strax gå ut på en kortare promenad med lillen, gick fyra kilometer förut.

I mars är det dags för Mika-konsert, och idag kom vi på att vi förmodligen behöver en hotellnatt för att slippa stressa över bussar och tåg hem. Så vi bokade en natt på Scandic Park, det som ligger precis vid Plattan, för cirka 800 kronor. Asnice! Blir mycket mysigt. Åker upp till Stockholm på torsdag eftermiddag, checkar in på hotellet, går och käkar, och sen är det konsert som gäller! Så sover vi en natt, och på fredagen tar vi en liten shoppingtur. Har bett om att få sen utcheckning, så vi slipper släpa på alla grejer. Inte för att man behöver ha särskilt mycket med sig, men ändå. Och sen så åker vi hem på eftermiddagen. Ser fram emot vår lilla mini-weekend! (:

I wanna love you

Onsdagen den tjugosjunde januari 2010

09:54
Idag ska det visst bli snöstorm. Drömde om den inatt. Jag ser inte fram emot stormen, vill inte ha mer snö! Snöar redan lite grann. Fast det är snarare is än något annat, inget kul att vara ute i!

Ska käka lite frukost, sen tänkte jag åka upp på stan en sväng. Gå lite på Hindersmässan, och eventuellt shoppa lite kläder. Något lär det bli i alla fall. Om inte annat har jag lovat min sjuke sambo att köpa marknadsgodis.


11:13
Har inte kommit iväg än. Sitter de facto och väntar på att få gå iväg till bussen. Snöstormen har satt igång nu. Skit också. Men det är väl som vanligt när man ska på Hindersmässan. Är det inte svinkallt så är det snöstorm. Eller fem plus och lera. Det hör liksom till.

Jag hatar de här sista minutrarna innan jag ska iväg på någonting. Då det inte finns något kvar på internet och göra, väskan är packad, och så vidare. Då man bara går och väntar. Man vill ju inte gå allför tidigt till bussen heller, det är ju bara jobbigt. Det är i såna situationer det blir såna här blogginlägg. Men håll till godo, för all del.

Ikväll ska jag, som jag nämnde igår, åka ut till Fjugesta med familjen för att fira Mahtilda som fyller år i helgen. Ska bli trevligt, har inte varit hos dem sen i somras, och det är alltid kul att träffa Elwira. Det går ju så himla snabbt när de är små, hon är för tusan snart ett år! Helt sjukt. Bara min familj som ska dit dock, det riktiga kalaset är egentligen i helgen, men då kan inte vi. Spike ska också få följa med, det kommer han att gilla. Ska åka hem med mamma när hon slutar, så han får sig en promenad ute på landet. Det kan han behöva.

Nä, nu tror jag bestämt att det är dags att gå till bussen.


14:16
Var inte så mycket att ha på marknaden, som vanligt. Fast Tommy fick sin nougat i alla fall. Och jag köpte min mintgrön-lila tröja på Bik Bok.

Idag åt jag mycket god lunch, lyxsallad! Isbergssallad, gul och orange paprika, kvisttomat, fetaost, grillad kyckling och handskalade räkor, mumma! Jag känner mig så nyttig, så.

Har nästan skrivit klart den argumenterande uppsatsen vi ska skriva för uppsatskursen. Har väl sisådär en hundra ord kvar, får skriva klart en annan dag. Ska ändå inte in på över en vecka, så det är lugnt.

Nu ska jag kolla ikapp Familjen annorlunda som jag missade i måndags. Ikväll är det Robinson, yay!


21:21
Innan vi åkte på kalas åkte vi till Marieberg för att köpa present till Mahtilda. Blev en tur in på Gina Tricot där mamma köpte en tröja och ett linne till sig själv, och ett presentkort till Mahtilda, och så var hon på bra humör eftersom lönen kommit, så jag fick också en tröja. (: Så har köpt två randiga tröjor idag, den här gången blev det en grå. Randigt är aldrig fel.

Gick bra med Spajjan på kalaset, både bebis och kisse höll sig undan. Dock lyckades han spy i pappas bil, måste ha blivit åksjuk eller något. Som tur var så var det i bagageutrymmet, men ändå. Fick sen skjuts hem med farmor och farfar.

I can't take it

Tisdagen den tjugosjätte januari 2010

12:49
Ljudlära idag. Som vanligt hade de lyckats boka för liten sal, så återigen fick jag leta på en stol och sitta med ryggen mot tavlan. Ergonomi, någon? Motiveringen till varför de bokar salar för 70 pers när vi är 88 lyder: "vi räknar med att några hoppar av". Men, va? Är ni knäppa eller? Visst, det är klart att det hoppar av en del, men man kan väl inte bara förutsätta det sådär? Tänk om ingen hoppar av då? Ska vi alltid få sitta i för små salar då? Gudars.

Ska äta lite nu, och sen dra iväg och simma. Bäst att passa på innan snöstrormen kommer, lär inte kunna cykla dit annars. Skulle ha gått på Snabba cash ikväll, men Tommy är sjuk. Attans. Kanske på torsdag då. Vi får se.


16:31
Borde verkligen simma oftare, det är så sjukt skönt! Idag överraskade jag mig själv genom att simma en hel timma, brukar annars bara köra en halvtimma - fyrtio minuter. Skönt och bra! Motsvarade nästan 9 000 steg, så det var superbra! Kommer förmodligen simma igen på fredag.

Nu ska jag diska. Har tydligen inte diskat sen i fredags vad det verkar. Måste totalt ha missat det, trodde Tommy hade diskat nån dag under helgen, men tydligen inte.


19:25
Ska kolla på En riddares historia, Tommy ska kolla på den till sin kurs. Bra film med framlidne Heath Ledger!

Imorgon ska jag ta mig en sväng upp på Hindersmässan. Finns säkert inget att ha, men jag gillar att gå runt där ändå. Ska nog köpa den där tröjan jag nämnde igår. Inte på marknaden, dock. På kvällen ska jag till Mahtilda, Anders och Elwira på kalas, och Spike ska få följa med. Undrar hur det går med deras tjocka katt?

Don't bring flowers after I'm dead

Måndagen den tjugofemte januari 2010

17:46
Idag har det varit en bra dag. Fast som pessimisten skulle säga; det kan fortfarande ändras! Men jag hoppas den fortsätter vara bra.

Hade föreläsning i trekvart imorse. Ganska så ovärt, ja. Trodde dock att jag skulle ha tal-workshop på eftermiddagen, men det gällde inte min grupp, så det var ju skönt att slippa det i alla fall. Fast i och för sig gjorde väl det skoldagen ännu mer ovärd, särskilt som föreläsningen handlade om berättare och karaktärer i böcker. Inget nytt liksom. Men men.

Varit med Anna och Johannes hela eftermiddagen. Mys! Vi kollade på kattannonser på Blocket. Kanske flyttar det snart in en liten kisse på Rådmansgatan?

När jag gick hemåt mötte jag Pernilla och Casper, trevligt! Längesen jag såg den lilla krabaten. Han tog av sig vantarna och lekte med snö, sen blev han ledsen för att det blev kallt. Sen tog han upp ännu mer snö, och så blev han ännu mer ledsen! Ibland är barn korkade, fast mycket söta! Ska förhoppningsvis vara barnvakt både nästa tisdag och tisdagen efter det, gos!
Fortsatte upp mot stan för att ta bussen hem. Utanför Kupan ville en liten tant ha hjälp med att få in sin rullator i butiken. Kände mig mycket snäll när jag bar upp den för trappan! Gick sen in en snabbis i några butiker, måste stilla mitt shoppingbegär! Köpte dock inget, men köper eventuellt en turkos randig tröja på Bik Bok imorgon. Hade nog köpt den redan idag om jag inte hade blivit avskräckt av alla trettonåringar som var där inne, kände mig lite gammal.

Hämtat ut min kurslitteratur. Ett stort paket innehållandes sex böcker för cirka 800 kronor. Yeah. Allt jag behöver till litteraturdelkursen i alla fall. Måste börja läsa nu, på måndag är det seminarie på tre texter.

Fick hem bokpaket från Stora Romanklubben. Igen. Alltså, jag fattar inte vad de håller på med. Detta är tredje gången jag fått hem böcker som jag avbeställt. Det är fan inte okej! Får ju betala 50 spänn varje gång jag skickar tillbax skiten. Gah! Får skicka klagomejl, för jag är hundra procents säker på att jag avbeställde böckerna den här månaden!


Oh la la

Söndagen den tjugofjärde januari 2010

12:29
Blev en riktigt lyckad kväll igår, förutom lite småbråk på förfesten. Huvudvärken och tröttheten jag känt under dagen försvann, och jag hade jättekul. Sara och Pontus hade med sig massa bakverk, kul och udda partysnacks! Strömpis var toppen, första, men absolut inte sista, gången jag var där. Tyckte det var riktigt nice, snyggt och bra upplägg. Älskar sofforna på övervåningen, och helt okej musik var det också. Frimis har verkligen fått en konkurrent, särskilt till sommaren! Tommy, Carin och Hannes var också ute, men när de kom var det så lång kö till Strömpis, så de gick till Frimis istället. Vid halv ett sms:ade Tommy och sa att han mådde dåligt (= reaktion på sin laktosintolerans), så då fick jag agera snäll och stöttande flickvän och åkte hem med honom. Var ganska lagom ändå, började bli lite halvsegt på krogen. Man ska ju sluta på topp! Vi unnade oss en taxi hem, helt okej pris att betala 79 kronor för taxi hem. Bra kväll var det i alla fall!

Idag står det tvätt och chill på agendan. Yeah!



22:22
Har verkligen inte gjort nånting nyttigt idag. Jo, tvättat, men inte mycket mer än det. Har knappt ens varit ute och gått, bara korta promenader med lillen. Har väl kollat lite på Top Model och sådär. Slösurfat. Kollat på tv. Skönt. Fast kvällen har varit seg. Slökollar på Johan Falk, men den är seg, händer fan ingenting. Borde gå och lägga mig, men det kan väl vara trevligt att gå och lägga sig med sambon för en gångs skull. Så får väl vänta tills filmen är slut.

Imorgon är det litteraturföreläsning i trekvart, och sen är det tal-workshop. Vet inte vilken grupp jag är i, så vet inte vilken tid, men det blir håltimma i alla fall. Great, jag som älskar håltimmar. Not. Har inte ens nån litteratur som jag kan plugga på, så det vetefan vad man ska göra på håltimman. Blir väl i och för sig lunch, och det beror väl på om det är nån jag känner som är med i min grupp, men ändå. Kanske förresten drar upp på stan en sväng, har varit väldigt shoppingsugen den här helgen. Jaja, det styrs. Ska i alla fall hem till Anna på eftermiddagen, det blir trevligt. Får barnvakta henne lite, för hon har på något sätt lyckats dansa sitt knä ur led. Hon kan hon, hehe.


Sara, Erica och Jennifer


Jonas och Pontus


Jennifer och Malin


Jonas, Pontus, Sara, Erica, Jennifer och Malin


Strömpis! Erica, Emanuel, Sara, Tony, Jennifer, Malin, Pontus och Jonas


Let's dance

Lördagen den tjugotredje januari 2010

12:54
Vaknade och mådde illa. Inget skönt. Det var ett sånt där subtilt illamående som man nästan inte känner av om man inte tänker på det, men som ger en frossa och svettningar på samma gång. Inte kul! Har spenderat förmiddagen i soffan och kollat på gårdagens avsnitt av Let's Dance. Gråtit en liten skvätt av alla framgångar, och skrattat åt sköna kommentarer. Jag hejar på Claudia Galli, Agneta Sjödin och Stefan Sauk! Skönt att Peter Wahlbeck åkte ut, han är så konstig. Ibland tycker jag att han är skön, men för det mesta är han bara jobbig. Men men. Nu ska jag försöka få i mig lite frukost, illamåendet har nästan försvunnit, yay. Blir till att vila resten av dagen, så jag orkar med kvällen. Då vankas det förfest på Norr och sen Strömpis!


16:42
Tror och hoppas att illamåendet har förvunnit helt nu, kvar är dock en mördande huvudvärk. Men har tagit en tablett, så förhoppningsvis försvinner även den snart. Känns som att det är läggdags, men klockan är ju inte ens fem. Hoppas jag kommer i form till kvällen, tror det kommer bli kalaskul!



Agneta Sjödin är en mycket elegant fyrtioplussare!

No drama

Fredagen den tjugoandra januari 2010

11:16
Inatt drömde jag bara massa bra hela tiden, ville inte vakna! Fast ändå är det svårt att säga vad drömmen handlade om, men den var positiv i alla fall!

Varit ute på långpromenad med lillen. Har verkligen hittat min bästa långrunda; runt Hjärsta, Mellringe och Vivalla. Tar över en timma, mycket bra! Idag fick jag till och med igång stegräknaren, så från och med nästa vecka ska jag även hålla koll på hur många steg och hur långt jag går. Den här rundan tog en timma och femton minuter, nästan 10 000 steg, och var nästan 6 km lång. Nice! Jag tror att det har varit för kallt för stegräknaren förut, var nog därför den inte funkade som den skulle. Men super att den är igång nu! Så mycket lättare att veta hur mycket jag egentligen gått. Går så mycket lättare att sätta upp mål på hur många steg, eller hur många kilometer jag ska gå per dag. I like it!

I eftermiddag står det städning och storhandling på schemat. Ska åka med mamma och handla på Maxi, är så mycket som ska handlas idag! Och trevligt att få umgås med min mor också. Ikväll kommer Hannes och Carin hit, vi ska fixa tacos och spela spel. Det blir trevligt! Det är väl bland annat därför vi måste städa idag.. Hehe. Ska bli kul att se hur Spike reagerar på att ha nya människor här hemma. Går nog finfint!


18:33
Var verkligen tur att vi åkte bil till Maxi idag, fy tusan vad mycket grejer vi handlade! Fyra pappkassar, fullproppade med grejer. Visserligen passade vi på att handla vissa saker just för att vi nu kunde, men ändå. Fast det är ju bra, då behöver vi inte handla på ett tag. Förutom mjöl och bröd och sånt som man får köpa varje dag, typ.

Ska snart börja sätta igång med tacosen. Gästerna kommer vid sju, men känner att jag vill ha maten någorlunda klar då. Vi köpte för en gångs skull en kladdkaka på Maxi, det luktade så gott! Är inte så bra på att göra kladdkaka, och hade inte hunnit ändå, så det fick bli så idag. Trevligt att bjuda på i alla fall, hoppas den är god!


01:48
Har haft en mycket bra kväll! Vi spelade Finans i tre timmar, kul! Andra gången jag spelade det, och nu började jag fatta vad det gick ut på. Dock var jag sjukt trött, så det var som att jag spelade lite salongsberusad, men det gjorde väl bara det hela roligare. Kanske skulle köpa ett sånt spel hem? Som Monopol, men lite djupare. Nu blir det sängen.

She's a sculpture of angel and ice

Torsdagen den tjugoförsta januari 2010

13:33
Haft lektion i ljudlära idag. Det är svårt, men roligt. Man måste verkligen tänka om när det kommer till uttal, för kursen är i stort sett på brittiska, vilket gör att uttalen blir fel om man pratar amerikanska. Jag pratar mer amerikanska än brittiska, men lyckligtvis har jag ganska lätt för brittiska också, så jag behöver inte skola om mig helt, men personer som har bott i USA kommer få problem. Fast dem behöver ju inte jag bry mig om så, hehe. Idag var vi i alla fall i en väldigt för liten sal, vi var säkert mer än tio pers som inte fick bord. Jag hade inte ens en stol, så jag och Mirjam (som jag hade VFU med) tog in en bänk utifrån korridoren som vi fick sitta på. Fast jobbigt att inte ha bord. Men det gick. Hoppas dock att vi får plats nästa gång.

Ikväll står det vattengympa på schemat. Sjukt länge sedan jag gick på det! Kan mycket väl vara ett år sedan. Blir nog kul, fast det är väl säkert jag och panchisarna, som vanligt. Men idag tänker jag i alla fall cykla till träningen, det är säkrast så. Verkar vara rätt plogat överallt, så det ska nog gå bra.

Nu ska jag ta itu med disken, och sen hinna ut på promenad innan det är dags att åka iväg.



17:34
Ahmen, seriöst, vafan är detta egentligen? Igår kom inte bussen, så jag missade träningen. Idag ställdes vattengympan in för att det var något skit i vattnet. Självklart när jag redan var på plats. Majgaaaad, någon är emot att jag tränar. Och jag som hade tänkt simma imorgon. Det lär ju inte vara fixat då. Jag får väl gå långpromenad. Men idag då? Jag har verkligen ingen lust att köra pilates framför tv:n idag igen, men jag får väl göra det ändå. Känns inget bra när jag inte tränar, såvida det inte varit planerat.


19:36
Gjorde jättegod kvällsmat förut, ett nytt recept som jag aldrig provat förr. Eller, recept och recept, det var väl en liten composure av olika recept. Typ. I alla fall så gjorde jag så att jag kokade ris, som jag blandade med lite margarin, curry och handskalade räkor, och sen stekte jag upp kycklingfilébitar, och till sist fixade jag till frysta wokgrönsaker. Sen blandade jag ihop alltsammans, och vips hade jag en slags curry-paella. Mycket gott, blir mer sånt i framtiden! Ska börja kolla lite i kokboken, och få inspiration till mat, har ingen fantasi. Borde börja göra veckomatsedlar, så man vet vad man ska laga för nåt.

Är helt besatt av Twilight-böckerna, lyssnar på den tredje nu. Sååå braaaaa! Har inte sett New Moon-filmen än, men laddar ner nu. Hoppas det finns någon någorlunda bra version, jag vill verkligen se den!

Pilutta dig

Onsdagen den tjugonde januari 2010

16:13
Den här dagen har gått förbi i ett rasande tempo, och ändå känns det som att jag inte gjort ett dugg. Inget vettigt i alla fall. Sov till elva, då Tommy kom hem från skolan, sen blev det frukost och så kollade jag igenom veckans Paradise Hotel. Sen blev det promenad med lillen, sen hem och käka. Och nu är jag här. Typ. Ja, jag har ju gjort läxan tills imorgon också. Jävla fonetik. Svårt som tusan, men lika kul, som tur är! Varför får man inte lära sig sånt i skolan? Man har ju mycket större hjälp av ordböckerna om man kan fatta hur man ska uttala orden också. Men men. Nu ska jag ta mig en macka, sen är det dags att bege sig till pilatesen! Fattat beslutet att åka buss idag, tror inte cykelvägarna är särskilt plogade. Är nog säkrast så. Eventuellt tar jag mig en promenix hem, vi får se hur trött jag är efter passet.


17:52
Jaha, men vad bra att sjuan aldrig kom då, så jag missade passet. Åh, vad trött jag blir på bussarna ibland alltså. Man ska ju inte behöva ta en tidigare buss bara för att vara säker på att komma fram i tid, jag hade ändå fem minuters marginal, vilket är ett maximum vad man ska behölva tolerera i förseningstid. Men men. Jag får väl träna hemma istället, men det är inte lika kul. Men vad göra. Fast fick ju i alla fall en tjugo minuters promenad när jag gick hem från busshållsplatsen. Alltid något.

It's like a shock that spun me around

Tisdagen den nittonde januari 2010

14:15
Igår hade jag världens huvudvärk, vilket resulterade i att jag somnade vid halv åtta. Vakande två timmar senare och kände att det inte var någon idé att gå upp, så då gick jag och la mig. Låg vaken i kanske en och en halv timma, lyssnade på Gilmore Girls på tv:n, sen somnade jag. Vaknade pigg och utvilad en halvtimma för tidigt idag, skönt!

Varit på universitetet idag, första lektionen i ljudlära. Det är fasen inte lätt, vi ska lära oss att både läsa och skriva fonetiskt. Har aldrig lärt mig sånt i skolan, så det blir en utmaning. Men å andra sidan har jag aldrig förr varit särskilt utmanad i engelskan, så det kan ju bli kul. Det är intensivit, och det är väl bra. Har bara den här kursen i några veckor. Det blir nog bra, ska kopiera ur boken vi behöver till den här kursen på torsdag tänkte jag. Skönt att slippa köpa ännu en bok, räcker väl med de sex jag köpte igår.. Fast det tillkommer mer i andra delkurser sen, men ändå.

Missade bussen när jag skulle åka hem, så jag tog mig en promenix från universitetet upp på stan. Fixade lite grejer som behövde göras och sådär. Råkade köpa en jeansskjorta och ett packe armband på Gina, ojdå. Fick CSN idag, hurra! Extra mycket till och med, eftersom vi inte fick något i december. Eller hur det nu var. Skit samma, man ska i alla fall få lite extra den här månaden.

Idag fyller Jennifer år, så ska till henne och fira lite. (: Sara fyller också, men henne ska jag fira på lördag! Ska visserligen fira Jennifer då också, men ändå. I alla fall, grattis till er båda!

Nu blir det disken, och sen promenad med byrackan.


19:59
Alltid trevlig med kalas, och speciellt när man inte träffar personen i fråga speciellt ofta. Flera andra trevliga personer också. (: Och god tårta, haha. Höll dock på att dö på kuppen, det går ju inte att cykla i detta snömodd. Asläskigt att cykla bland bilarna, trodde jag skulle sladda ut framför dem hela tiden. Gaaad. Nej, nu blir det ingen cykling innan de fixat till vägarna ordentligt.

Ska ta och käka lite kvällsmat och sen är det premiärmatch i handbolls-EM, det hade jag glömt! :D

I was disgusted with myself

Måndagen den artonde januari 2010

10:31
Idag är det nystart. Ny kurs, nya möjligheter. Ska bli kul att börja med engelska nu, jag hoppas att det blir bra i alla fall. Har till och med köpt en liten anteckningsbok att skriva nya ord i, hehe. Fast det blir väl mjukstart idag, bara lite information och sådär. Men ändå.


15:35
Jahapp, då har man haft engelskkursens första lektion. Fast det var väl i ärlighetens namn mest introduktion, men det räknades som lektion i alla fall. Har redan fått ut en essay att göra. Nu är det väl litteraturen som saknas då. Men det verkar som att jag inte kommer att behöva köpa så himla mycket böcker ändå. Till en början tänker jag bara köpa en engelsk-engelsk ordbok och de böcker vi ska ha i litteraturkursen, resten verkar vara ganska mycket individuellt om man tycker att man kan ha använding för dem. Typ böcker om uppsatsskrivning, inget för mig. Men men. Bäst att beställa böcker idag, så man har dem hemma.

I must be doing something right

Söndagen den sjuttonde januari 2010

13:02
Hej och hå, i böljan blå. Eller nåt.

Har haft en skön förmiddag, vaknade skapligt i tid och har hunnit kolla på gårdagens avsnitt av Robinson. Och hunnit äta både frukost och lunch, och dessutom lagat matlåda till jobbet. Köttbullar och makaroner, som vanligt, så jävla tråkigt. Men det är det enda jag orkar och hinner göra innan jobbet. Tur att jag bara jobbar varannan helg..

Imorgon börjar engelskan, ska bli kul! Tror jag kommer gilla detta mer än pedagogiken, även fast den varit intressant på sina håll.

Somebody to love

Fredagen den femtonde januari 2010

10:31
Det är så himla vitt ute. Vitt och svart. Allt är snöigt, och himlen är lika vit den. Hm. Fast idag svettades jag faktiskt när jag var ute, trots att jag varken hade långkallingar eller tjocka vantar. Ge mig vååååår!


20:13
Var ute på en riktig långrunda med både Tommy och Spike förut. Gick runt Mellringe och Vivalla, det tog en och en halv timma. Mycket skönt! När vi kom hem tog jag mig en tupplur, och sen bar det av till Maxi. Sen hem och käkade mat, det blev pommes och revbensspjäll, mums! Nu är det Let´s Dance, och sen ska vi nog kolla på film. (:

I don't wanna be a murderer

Torsdagen den fjortonde januari 2010

09:19
Har vaknat flera gånger inatt, av ingen anledning. Oftast är det ju för att man sover oroligt eller något, men jag har drömt bra drömmar hela natten. Var väl lillen som sparkade lite på mig, kan jag tro.

Sjukt trist väder ute, men åtminstone skönt att man inte behöver frysa ihjäl när man går ut. Orkade dock inte ta någon längre runda nu på morgonen, blev bara tjugo minuter. Får ta en längre sen, när jag vill pausa i hemtentan.

Har alltså hemtenta idag. Ganska opepp, men inte särskilt nervös. Hur svårt kan det vara om man får använda sig av alla hjälpmedel som finns liksom? Hade det varit salstenta hade det varit en annan sak. Men man vet ju aldrig. Hoppas det går finemang i alla fall, och att det inte tar hela dagen.

Har ett pass vattengympa inplanerat ikväll, hoppas jag känner att jag är såpass klar med tentan så att jag kan gå på det. Var sjukt längesen, vet inte om jag ens gick på nåt pass i höstas. Kan mycket väl vara så att jag inte gått på vattengympa sen i våras..

Nä, nu blir det frulle, så jag kan sätta igång med tentan.


16:19
Hemtentan gick förvånansvärt snabbt och smidigt. Fem frågor, varav tre egentligen bara var rena faktafrågor där man inte behövde tänka så mycket själv. Och jag hade väldig hjälp av mina anteckningar från föreläsningar, så det var himla skönt. Blev klar på ungefär två och en halv timma, skönt! Så cyklade jag till universitetet och lämnade in den, känns bra.

Blir ingen vattengympa idag, orkar inte. Kroppen får vila idag, har rört på mig tillräckligt ändå. Blir en till promenad med Spiken snart, det får räcka.

Ikväll är det tv-kväll med Made in Sweden --> Kniven mot strupen --> Grannfejden.


20:46
Har ont i axlarna. Vet inte om det är att jag behöver massage, eller om jag bara har träningsvärk. Skönt är det i alla fall inte.

Är sjukt trött, var kommer detta ifrån? Gick och lade mig typ klockan nio igår, blir nog något liknande idag. Fast det är skönt att komma i säng tidigt, då kommer man upp i tid också. Har inget planerat imorgon, blir nog mest slapp. Lite promenader och sådär. Fast på kvällen är det såklart Lets Dance.

The power of the Lord is here

Onsdagen den tretttonde januari 2010

07:12
Oj, blev visst klar tidigt idag. Blir så stressad när jag vet att jag ska ut med Spike på morgonen innan jag ska iväg, trots att jag vet att det tar max en minut att rasta honom.

Sista seminariet för denna pedagogikkurs idag. Skönt. Sen är det bara hemtentan imorgon, och sen är det slut. Jag kommer inte sakna kursen, däremot seminariegruppen, fan vilka härliga männsikor! Fast ska bli nice att starta engelskan nästa vecka, hoppas på nya buddies.

Blir eventuellt estetfika på Gröna Grodan i eftermiddag, beror lite på hur länge vi håller på med seminariet och sådär. Ska även iväg till pilatesen ikväll, och vill inte stressa med det. Vi får se helt enkelt.


19:56
Tiden var på min sida idag, så det blev allt en estetfika. Kul att träffa lite folk från gamla klassen!

Var inte riktigt i form på pilatesen, lite stel efter alla promenader, simningen och styrkan igår. Nytt pass idag, alltid kul med lite variation. Bokade in mig på ett yogapass på tisdag, har velat prova det länge. Tyvärr kan jag inte fortsätta gå på den om den är kul, har ju kör på tisdagar i vanliga fall. Men men. Då har jag i alla fall provat. Om inte annat kanske jag får lite inspiration till hemmaträning.

What is love?

Tisdagen den tolfte januari 2010

11:16
Jag ger inte mycket för vädret i sig, men temperaturen är ju väldigt nice idag. För en dryg månad sen hade man fortfarande tyckt att tio minus var askallt, men efter att ha haft det dubbla känns det nu varmt. Behövde inte ens ha termosar! Och inga tjocka vantar. I like it. Ska visst fortsätta vara "varmt" hela veckan, sköööööönt!

Idag står inte mycket på schemat. Bara personalmöte ikväll. Ska bli skönt att komma ut i civilisationen lite, har varit alldeles för mycket osminkat och mjukisbyxor de senaste veckorna. Nu när det heller inte är så kallt kanske man till och med kan ha på sig ett par snygga skor? Hm.


15:26
Johanna Gager ringde förut, och förvarnade mig om att det är massa förseningar i tågtrafiken. Alltså gör jag bäst i att ta bussen till personalmötet. Därför måste jag åka hemifrån om typ tio minuter. Jag kör en chansning på att cykeln vill vara med idag, orkar inte krångla med stadsbussarna också. Vi får se hur det går. På nåt sätt ska jag väl ta mig dit i tid.

Räknade ihop hur många minuter jag var ute och gick förra veckan. Kan väl säga att jag blev ganska nöjd med resultatet. 560 minuter, alltså över nio timmar, fick jag ihop på sex dagar förra veckan. Måste nog säga att det blir MVG på det, eller vad tycker ni?

Nä, ut och skotta fram cykeln nu då.. Wish me luck!


21:15
Aah, dumma tågtrafiken! Den var inte igång ens efter mötet, så jag fick vänta jättelänge på bussen. Dessutom såg det ut som att ett tåg var på väg, men det stannade innan perrongen och stod där tills efter att bussen gick, så köpte tågbiljett i onödan. Jaja, jag kom ju hem i alla fall. Men frusen var jag, efter att ha rotat fram cykeln ur snön, vilet gjorde att jag fick snö i skorna och och is i handskarna. Försökte värma upp mig i badet, men det gick dåligt. Men nu är jag varm igen, i tjocka morgonrocken och fluffiga filten.

Tittar på Jag ska bli en stjärna på fyran. Tjejen som spelar fotboll är på Gothia cup, och jag längar tillbaka till den gången då jag själv var där. Jag tror det var i nian. Det var med Mellringe. Vi sov på en tattarskola i Biskopsgården. Jag skojar inte när jag säger att vi hade polisen där varje dag. Minns att jag blev av med mina nyinköpta målvaktshandskar, vad de nu skulle med dem till. Och invigningen på Ullevi var en enorm upplevelse. Det är sjukt coolt att det är folk från hela världen som fyller upp ett helt Ullevi. När det körs vågen genom hela publiken, det är coolt. Sen gick det väl inte så bra med själva fotbollen, men cupen var verkligen en upplevelse. Rekommenderas varmt till alla fotbollsspelare!

It's a free world

Måndagen den elfte januari 2010

15:11
Känns som att jag haft en bra start på veckan hittills. Vaknade vid halv elva, gav lillen frukost, gick ut på kort promenad. Sen hem, käka frulle och så iväg och simma. Var hur skönt som helst att simma idag, trots att det var ganska trångt. Måste verkligen ta mig iväg oftare, det är så himla värt! Simmade i trettiofem minuter, sen hem, käka lunch och så tvättid. Väntar nu på att första tvätten ska kunna hängas, och sen ska vi ut på långpromenad, alla tre. Har planerat att vi ska gå runt i Hagaby och titta på hus, det gillar jag. Ikväll ska jag ta det lugnt, äta god mat, och så kolla på Familjen annorlunda och dubbla avsnitt av Paradise Hotel. Ja, jag har fan inte mycket att klaga på en dag som denna.


20:43
Sitter och kollar på Familjen annorlunda på fyran. Jag blir så imponerad av dessa människor som vågar skaffa stora familjer. Tänk bara vilket mod det måste krävas! Jag skulle nog inte våga. Kan bara tänka mig hur snacket går i bygden. Men de verkar ha det så himla mysigt! Jag älskar familjen i Älvdalen, de verkar ha det supermysigt! Och där känns det verkligen att föräldrarna älskar sina barn, och att de samtidigt tar hand om sin relation. Jag tror att det som krävs för att klara en jättefamilj är kärlek, vilja och rätt prioriteringar. Då går allt!



Mysiga familjen Johansson i Älvdalen!

We all live in a yellow submarine

Söndagen den tionde januari 2010

12:00
Idag lät Spike oss sova länge. Jag vaknade inte förrän halv elva, skönt! Då blev det den obligatoriska före-frukost-turen, och sen in och käka frulle och göra andra morgonbestyr.

Det blir en relativt lugn dag idag, har inget särskilt inplanerat, mer än att vi ska städa och handla. Lurregurre.

Börjar känna att medicinerna tar nu, känner mig inte lika full i bihålorna. Skönt. Då kanske man kan bli människa igen. Vill komma igång och träna. Ska bege mig till Haga och simma imorgon. Det borde vara lugnt, är ju inte så att jag tävlingssimar direkt, simmar ju inte på som en tok. Borde inte vara någon fara. Ska eventuellt boka in en pilatestid också. Även där tar man ju det lugnt. Jag borde överleva.


16:42
Jag skriver upp varje gång jag har tränat. Började i måndags, så den här veckan har det visserligen bara varit promenader, men ändå. Det känns väldigt nice att se att jag går i minst en och en halv timma varje dag, oftast uppdelat på två eller tre omgångar. Kommer kännas ännu bättre när jag lägger till simning och pilates. I'm on a roll!

Laugh it off and let it go

Lördagen den nionde januari 2010

13:33
Har haft en fruktansvärt lat förmiddag. Gick ut med hunden vid tio, och när vi kom in gick vi och lade oss igen. Det är väl alla medicinerna som gör mig trött, antar jag. Men det spelar ingen roll, för jag har inte ett dugg inplanerat, varken idag eller imorgon. Då får man vara lat!


16:33
Har varit ute på en riktig långtur med grabbarna. Idag blev det den lämngsta rundan hittills, en timma och tjugo minuter! Fast det kändes inte så superlångt, kändes som att jag gick längre igår. Skiljde visserligen bara tio minuter, men ändå..

Nu ska jag ta mig ett bad. Det gör jag nästan varje dag, bara för att det är så skönt. Jag vet, det är inte bra för miljön, men jag måste ju passa på nu när det faktiskt är gratis. Och bada är ungefär det bästa jag vet, och det är oslagbart mitt bästa sätt att stressa av, så det är klart att jag ska få bada. Måste ju få ha något guilty pleasure som jag inte blir fet av.

Ikväll är det Robinson, jag är så fast! By the way satt Jimmy Führ vid bordet bredvid oss när Anna och jag fikade i förrgår. Det ni! ;P

Lollipop

Fredagen den åttonde januari 2010

12:39
Idag hade jag mitt näst sista seminarium för denna kurs. Var riktigt soft, vi snackade mest bara lite om en bok vi läst och sådär. Och fick lite info om hemtentan som är nästa vecka. Var ovanligt smärtfritt.

På hemvägen åkte jag förbi Synsam och fixade mina glasögon. Ena näspluppen hoppade av igen. Men det är nice, det går på två sekunder och jag behöver inte betala något. I like.

Höll på att missa min hållplats när jag åkte hem. Sov visserligen, men ändå. Trodde vi var vid svängen efter Nobeltunneln (åkte 17 alltså), men vi var redan framme i Baronbackens centrum. Inte för att det hade gjort så mycket om jag åkte med till ändhållplatsen, den är ju nästa hållplats liksom. Men ändå.

Mycket fint vinterväder idag, ska ta mig en riktig långtur med lillen sen. Blir nog en sväng bortåt Lundby. Man måste ju prova lite nya vägar.

Har inlett min penicillinkur idag. Det är lite jobbigt att komma ihåg att ta penicillinet, för jag ska inte ta den i samband med mat. Varför vet jag inte, det brukar ju vara så annars. Men jag har i alla fall lyckats ta morgonens dos, och snart är det dags för två tabletter till. Det är starka grejer det där, får lite ont i magen av dem. Men men. By the way så är nässprayen som jag fick ut på recept helt värdelös. HJälper inte ett dugg. Men får inte ta min andra nässpray, för har redan tagit den i tio dagar. Tur att det mesta sitter i bihålorna i alla fall, så jag slipper snora..


19:51
Var verkligen hur skönt som helst att gå långpromenad. Fick ihop till 75 minuter. Hade på mig alldeles lagom med kläder och så gick jag på rätt snabbt. Kändes mycket bra! Får ta den rundan fler gånger, eller hitta nya..

Har lekt hela kvällen med Spike. Han är så rolig när han letar efter sin boll. Han låter som en liten gris när han sniffar runt, och det tar hur lång tid som helst för honom att hitta den, även om den ligger i min ficka eller nåt. Sötnosen! <3

Ska kolla på Let's Dance snart. Har ingen koll på vilka som ska vara med, men det är alltid kul i början när alla suger och när man får se alla intervjuer.


22:01
Jag tycker att Let's Dance i år har fått ihop ett riktigt bra gäng kändisar! Gillar i stort sett alla, förutom Marcus Birro och Peter Wahlbeck. Bäst är Willy från Bygglov, han är så go! Och så gillar ju jag Claudia Galli och Idol-Mattias. Och typ alla andra, haha. På tal om Claudia förresten, jag tycker att hon är så sjukt lik Fiona i Shrek! Kopior ju! Och jag menar det på ett bra sätt, de är söta båda två. Men erkänn att de har många gemensamma drag i ansiktet? Leendet är ju exakt.



Okej, inte världens bästa bilder att jämföra, men det är sant att de är lika!


Shut up, and put your money where your mouth is

Torsdagen den sjunde januari 2010

08:35
Idag vaknade jag av mig själv tio i sex. Jag var täppt i näsan som ett jävla as och i stort behov av nässpray. Lika bra att gå upp, ingen idé att somna om när klockan ändå skulle ringa halv sju. Och särskilt inte när man har en hund som hoppar runt i sängen så fort han märker att någon vaknar.. Dock skönt att komma upp tidigt av sig själv, behövde inte stressa över huvud taget. Kunde till och med kolla på ett halv avsnitt av Top Model.

Tillbaka på universitetet för föreläsning. Synd bara att jag missade att den börjar kvart över nio och inte kvart över åtta. Typiskt. Började ana oråd när det var folktomt utanför aulan. Goddamn. Jaja. Jag var ju ändå klar. Kan väl lika gärna sitta här vid datorn som hemma. Betyder att det är kortare föreläsning än jag tänkt. Skönt.

Pallar inte idag. Huvudet tar kål på mig. Har till och med tagit alvedon, det gör jag knappt ens när jag har feber. Men nu jäklar är bihålorna igång på riktigt, bara för att jag lyckades vara frisk i två dagar. Puss på det. Skickade i alla fall in formulär till vårdcentralen, hoppas jag får tid i eftermiddag eller imorgon. Får säkert imorgon förmiddag, när jag har seminarie. Hoppas det går att byta tid i så fall.. Lär ju gå på seminariet, har hemtenta nästa vecka..

Idag är planen att jag ska vara med Anna en sväng. Får väl se hur jag mår. Blir nog bara en stund i så fall.


14:29
Som vanligt när det är dubbelföreläsning var en bra och en dålig. Hör och häpna, det var den om matte som var bra! Jag säger då det, det handlar bara om vem det är som föreläser, nästan ingenting om ämnet.

Har varit på vårdcentralen. Så himla ovärt. Gick dit, betalade 120 kronor, fick komma in i undersökningsrummet där det enda vi kommer fram till är att jag inte kan bli undersökt. Varför ska jag behöva betala för att nån talar om för mig att jag inte kan bli undersökt? Det är väl ändå det som ska ske när jag kommer dit? Jag hade ju redan uppgett i telefon vad det var för fel på mig, så de visste ju redan innan att jag inte kunde undersökas. Vårdcentralen i ett nötskal. Wellwell, jag ska i alla fall få tre sorters mediciner, så jag ska väl bli frisk i alla fall. Vill bli frisk nuuuuu, vill träääänaaaa! Har varit alldeles för mycket av det goda på sistone, skulle vekrligen behöva komma igång med träningen. Helst igår.


20:06
Sov en stund på eftermiddagen, mycket skönt! Sen kom mamma förbi med en bit julskinka, och sen skjutsade hon upp mig på stan där jag träffade Anna. Vi letade fotoalbum, och så ruinerade jag mig själv på Apoteket. Herregud, den här bihålsinflammationen har kostat mig ungefär 650 kronor i medicin och läkarkostnader, plus två dagars sjukskrivning. Det är inte billigt, inte. Men men. Vi tog oss en kvällsmat på Soleo, supergod sallad! Jättefräscht verkligen, och supertrevlig personal. Tog en sallad med handskalade räkor, marinerad lax och fetaost, så himla gott! Rekommenderas starkt.

Paradise

Onsdagen den sjätte januari 2010

10:48
Lille bebisen väckte mig som vanligt vid nio genom att rulla runt i sängen. Han vill bli kliad på magen, och sen ska vi käka frukost och gå ut. Tog en sväng in i nya Hjärsta idag, fint område. Men så himla kallt ute, pallar inte att vara ute länge.

Har kollat ikapp gårdagens Paradise Hotel, love it! Fast jag förstår inte riktigt vitsen med att bara byta ut deltagare hela tiden, de blir ju aldrig färre.. Fast det är i och för sig nästan halva säsongen kvar, men ändå.

Ikväll har vi trettondagskonsert på Frälsis, det ska bli kul. Mamma och gammelmormor kommer förmodligen och kollar. Vi kör i stort sett samma repertoar som på julkonserten, så ni som missade den får en ny chans idag. Det kommer bli guld!

Nu blir det bad.


13:46
Hur länge ska det vara såhär kallt egentligen? Fem minusgrader tycker jag räcker, allt annat är bara show off. Vår skulle sitta fint.


20:08
Konserten gick fint, men mitt under konserten kände jag bara började må jättedåligt! Must be the så kallade bihålorna. Hate! Kanske skulle ta och ringa vårdcentralen ändå. Fast har inte tid att gå dit, har föreläsning imorgon förmiddag, och på fredag är det seminarium. Men vårdcentralen har väl öppet i helgen? Eller? Jaja, vi får se.


21:16
Jag har lyckats få frostbites på låren. Fan va lyckat. Är i och för sig inte säker på att det är just frostbites (vad heter det på svenska?), men jag har en massa röda prickar på låren som jag endast sett när jag badat efter att ha varit ute i kylan. Jag har ju, dum som jag är, gått ut i alla väder med endast dubbla leggings. Har egentligen inte frusit om benen, men känt att de varit kalla och liksom avdomnade, och det har tagit jättelång tid innan jag blivit varm om benen igen. Kanske hade varit smart att ha på sig termosarna som jag köpte innan jul, men det är så osmidigt. Men men.

Elementärt, käre Watson!

Tisdagen den femte januari 2010

10:29
Åhjössesamalia. Trött var bara förnamnet! Vaknade förstås vid sex när Tommy gick upp med lillen. Han skulle egentligen jobba, men han är sjuk. I alla fall så fick han gå ut med lillen, och sen lade vi oss allihop i soffan och somnade om till AVF. Mys! Men som vanligt blir jag helt slut när jag somnat om på morgonen..

Ikväll ska jag och Marcus gå på Sherlock Holmes, därav rubriken (det är väl så han säger?). Det blir nog nice.


11:54
Har varit ute på långrunda med lillen. Älskar vintern när det är sånt här fint väder! Fast det är jäkligt kallt..

Ska gå på bion i eftermiddag istället, fanna inte så många platser kvar ikväll, och så måste man köpa de biljetterna, och Marcus ska hämta sitt biokort hos Micke och Pernilla, så det blev bara krångel. Men det är ju skönt att gå på eftermiddagen också, då har man hela kvällen på sig sen. Innan dess ska jag åka till Vintrosa och lämna bilen, och sn skjutsar mamma in oss till bion. Jag vet, jag vet, krångligt, varför inte bara lämna bilen efter bion? I don't know, men nu gör vi såhär.


18:47
Bion var superbra! Jude Law tackar man ju inte nej till, liksom.. Rekommenderas!

Mamma och pappa skulle iväg på ärenden i stan, så vi blev avsläppta i stan en timma innan bion började. Då passade jag på att smita in på People och få ordning på min alltför långa lugg. Tio minuter, I like! Sen blev det lite affärer, köpte ett packe ringar på Gina. Lite irriterande att de var på rean för någon vecka sen, men nu när de kommit in i nya storlekar är de på ordinarie pris. Men men, nu är de mina i alla fall.

Efter bion lämnade jag Marcus vid bussen, och sen kom Tommy och Spike och mötte mig. De var ute på långfärd och passade på att möta upp mig. Jag var inte direkt jättesugen på att gå ända hem i kylan, men eftersom vi ändå var tvungna att handla var det väl lika bra. Och motion är alltid bra!

Nu ska jag ta mig lite mat, sen måste jag ta tag i uppgiften vi har till seminariet på fredag..


21:38
Jag har fått ett sår på ögat. Lagom skönt sådär.

Kollar på Paradiset på fyran medan Tommy och Spike leker med bollen. De är helt galna.



Crewet i Sherlock Holmes, komplett med regissören, a.k.a Madonnas ex-kex, Guy Ritchie i högerhörnet

I feel like a monster

Måndagen den fjärde januari 2010

16:09
Även idag väckte Spike mig genom att ränna runt som en galning i sängen. Bara att gå upp! Han hade även lyckats stänga in sig själv i sovrummet genom att blockera dörren med mina kuddar. Bra gjort! Käkade lite frukost och gick sen ut på promenad. Hade tänkt ta en riktig långrunda, men kände att kroppen inte var särskilt pigg efter en veckas sjukdom. By the way är jag frisk idag, wei! Behövde inte ens ringa vårdcentralen.

Var ute på Marieberg med Tommy en sväng. Tänkte kolla om rean hade något kvar att erbjuda, nu när den värsta hetsen är över. Det hade den. På rean hittade jag ett guldhalsband med eiffeltornet-berlock på Ur&Penn, och så en silvergrå sidenkjol på GinaTricot. Sen blev det även en kavaj på VeroModa, men den var tyvärr inte på rean. Dock mycket nöjd med den, förutom att jag tycker mig sakna en knapp. Ska försöka orka ta mig till en skräddare som förhoppningsvis kan fixa en till knapp, då kommer den sitta som ett smäck! Dessutom fick jag mina grå ankelboots med kilklack från H&M idag! Lyckad shoppingdag!


18:25
Lite bilder från eftermiddagens promenad.















19:25
Gjorde fläskkarré och klyftpotatis till middag idag. Detta brukar vara mitt trumfkort, men idag smakade det inget vidare. Särskilt inte köttet. Jag blir så deprimerad när jag sett fram emot något riktigt gott, och så är det inte så gott som jag trott. Det suger!

I don't wanna smoke on these cigarettes no more

Söndagen den tredje januari 2010

07:37
Lillen väckte mig genom att springa runt som en skottspole i sängen. Dags för frukost! Sen blev det bara en snabbis ner på parkeringen för lite kiss, sen ville han in igen. Inte mig emot. Jag har ingen lust att gå på långpromenad såhär tidigt på morgonen i femton minusgrader. Nu ska jag istället försöka somna om i soffan.


12:20
Har varit ute på långtur med lillen. Gick en väng runt Vivalla. Kändes som att jag var ute i minst en timma, men det var bara fyrtiofem minuter. Känns som att det alltid är så när jag går långt. När jag tycker att jag bara går runt kvarteret är jag alltid ute i minst tjugo minuter, fast det känns som tio. Men men. Fyrtiofem minuter är också bra! Hade på mig min stegräknare, men den verkar inte funka. Fast jag tror jag måste sätta den i troskanten, för leggingsen blir för högt upp, så den känner inte av stegen. Troskanten är ju längre ner. Dumt att ha köpt en stegräknare som jag inte kan använda den.


19:01
Har haft feber även denna eftermiddag, så imorgon blir det till att ringa vårdcentralen. Har dock inget ont i halsen längre, skönt! Är även bättre i näsan, men känner att det fortfarande är väldigt mycket i bihålorna. Och eftersom jag haft feber i en vecka nu så är det lika bra att kolla upp bihålorna. Skönt att ha nära till vårdcentralen, i stort sett bara rakt över gatan.

Har skrivit klart mitt paper idag! Mycket skönt. Har dock en uppgift kvar att göra innan fredag, men den handlar om samma saker som mitt paper, så det är nice ändå. Vet dock inte vad jag ska skriva.. Men men.

Nu blir det kvällsprommis med lillen!

Please, don't stop the music

Lördagen den andra januari 2010

12:49
Hmm, känns fortfarande väldigt ovant att skriva 2010..

Vaknade kvart över elva imorse. Sen Spike kom hit har jag inte sovit längre än till max halv nio. Dessutom somnade jag vid halv tolv igår, så det blev ju en väldans massa sömn. Och ännu mer eftersom jag sov flera timmar igår eftermiddag. Skönt var det i alla fall! Särskilt som Tommy tog ut lillen vid sjusnåret, då slapp jag. Det kändes lite som att ha en bebis och inse att pappan för en gångs skull gick upp när ungen skrek. Nice.

Hade tänkt lämna tillbaka bilen idag, men mamma och pappa ska vara i husvagnen flera dagar, så jag behöver inte lämna tillbaka den förrän senast på onsdag. Super, då kan vi storhandla och åka till Marieberg de närmsta dagarna. Me likey.

Idag är Spike nästan tillbaka i ursprungsläge. Gick ut med honom för en stund sedan, och idag behövde jag inte bära honom över huvud taget. Visserligen gick han med ganska tveksamma steg nerför trapporna, men han gjorde det i alla fall. Min duktiga kille! Hoppas han blir helt normal nu. Så normal som han kan bli vill säga.. ^-^


15:52
Passade på att utnyttja det faktum att vi har bilen hemma, så vi åkte iväg på en liten shoppingtur. Om man nu kan räkna Netonnet, Rusta och Stadium Outlet som en shoppingtur, hehe. Gjorde ett riktigt klipp på Stadium Outlet, köpte ett par joggingdojjor för 250 spänn! Från början hade de kostat 1 099 kronor, så det var ju ett riktigt kap!

Nu känner jag febern komma krypande igen..


20:03
Klippte klorna på lillen förut. Det gick rätt bra, kanske inte så vackert, men ändå. Lyckades dock klippa i pulpan på ena klon, då skrek han, men det gick över snabbt. Fast det blödde rätt mycket, men han verkade inte bry sig mer än just då det skedde.

Nu är det Robinson!


22:34
Kollar på District 9. På trailern verkar den jättebra, men den suger verkligen stenhårt. "Hjälten" framstår som en jättefjant som man inte kan ta på allvar, och hela storyn med aliens känns bara jättekonstig. Rekommenderas inte!



Årets första riktigt dåliga film.

2010

Fredagen den första januari 2010

10:25
Tänk att det är ett nytt år. Ett nytt decennium. Ganska coolt faktiskt.
Nytt år brukar ju betyda nystart, och det är rätt skönt tycker jag. Jag känner på mig att 2010 kommer att bli ett bra år, med massor av nya erfarenheter. Bloggens nystart får bli en ny header och ny bakgrund, som jag tänker sätta Tommy på att göra. Bloggen är så himla ful just nu, med trist, förinställt tema. Har inte riktigt orkat göra något åt det förrän nu, eftersom jag inte vet hur man gör varken bakgrunder eller header. Men eftersom Tommy fixat det till Spiken så ska han nog kunna fixa till gamla Bettan också!

Var svårt att somna igår. Inte så konstigt kanske, eftersom jag gick och lade mig lagom till att raketerna började smälla. Vaknade flera gånger också. Men sen var det bara att gå upp klockan sex, ut med hunden och sen göra sig redo för jobb. Behövde dock bara jobba i två och en halv timma innan jag blev avbytt, nice! Nu ska jag bli frisk, även om det tar emot att vara sjukanmäld, särskilt som det är storhelg. Men men. Åkte förbi Lager157 på hemvägen, men hittade inget.

Nu ska vi ut med lillen!


17:15
Riktigt glad att jag bestämde mig för att sjukanmäla mig hela helgen, har sovit hela eftermiddagen efter feberattack! Jag har en sån där omgång där jag är frisk på förmiddagen och får feber på eftermiddagen. För något år sedan hade jag en inneboende feberklocka som satte igång febern halv tio varje kväll. Konstiga grejer det där.

Innan jag somnade lyckades jag och Tommy få ut Spike på en riktig långtur. Han kom till och med igåg och kissade flera gånger! Att lite hundpiss kan göra en så lycklig. För att belöna lillen stannade vi vid fotbollsplanen vid Tegnér där vi släppte lös honom så at han fick springa av sig lite. Vi hade med hans boll, han tyckte det var jättekul! Extra kul var det att det bara var en massa is under snön, så han åkte en extra meter varje gång han hämtat bollen. Toppen! Har precis varit ute på en minirunda igen, och han kissade på en gång! Så skönt att det har kommit igång igen. Dock får vi fortfarande bära ut honom till parkeringen, men ibland har vi behövt bära ännu längre, så det är bara bra framsteg. Nu är det bara att hoppas på att han snart vågar och vill gå ut på gården också.


21:26
Kollade på Kalle och chokladfabriken förut. Jävligt skum film egentligen, men vad annat kan man vänta sig av Tim Burton? I vilket fall gick den på femman, och tro på fan att de lyckades klämma in sex reklampauser under två timmar! Då är det nästan värt att kolla på fyran, trots deras jättepaus.



Färgglada och detaljerade filmer är Tim Burtons grej!

RSS 2.0