Fartdårar

Var ute på en mycket skön promenad med Spike förut. Gladde mig åt att det var varmt ute, att det blommar, och att det verkligen börjar komma löv på träd och buskar. Men när vi gick hemåt höll det hela på att sluta i tragedi. Vi hade precis svängt av från Vivallabron och ner mot gården där Hannes och Carin bor, när det helt från ingenstans kommer två mopeder i full karula bakom oss. Spike gick några meter framför mig, och jag hade inte en chans att hala in honom i tid, utan den första mopeden fick tvätnita och höll nästan på att ramla omkull. Var mindre än en halvmeter kvar fram till Spike som såklart bara stod och glodde på moppen. Som tur var så gick det bra, Spike klarade sig utan em skråma, och föraren blev bara chockad. Jag tyckte det var jätteläskigt, det var verkligen så sjukt nära att Spike blev påkörd, och i den där hastigehten är det inte alls säkert att han hade överlevt. Usch, jag blir ledsen bara av att tänka på det. Okej att han ibland springer fram mot bilar, men då är det jag som inte har hållt honom tillräckligt kort, men här kom det helt oförberett bakifrån. Jag ska ju kunna ha honom gå före mig inne på området, på gång. och cykelvägarna utan att det kommer moppar i full fart. Usch. Jaja, det gick ju bra i alla fall.

Hemtenta

Blä, jag tycker inte om den här hemtentan. Nog för att själva frågorna inte är så svåra, men det är svårt att hålla sig till endast 400 ord per fråga, och så är det skitsvårt att formulera en avslutning. Men har i alla fall nästan skrivit klart första frågan, tar en paus nu så att jag kan revidera frågan med nya, pigga ögon lite senare.

By the way, min beställning från Nelly skulle komma idag, undrar vart den har tagit vägen?

Jag har valt vägen som är smal

Hejsan, tjosan, hoppsan! Valborg idag. Himla onödig helgdag egentligen, men det är väl alltid trevligt att ha en legitim anledning att träffa folk och ha trevligt. Själv ska jag över till Hannes och Carin ikväll, det vankas grillning. Hoppas vädret är bra, så att man kan gå till brasan utan att frysa ihjäl. Ser dock inte så bra ut just nu, men det kan ju ändra sig.

Men hjälp

Helt plötsligt, när jag satt framför Top Model och hade satt i mig dagens andra glassbåt (ja, glass ligger nog tvåa på min topplista för goodie), fick jag ett ryck och fick för mig att jag skulle ge mig ut på en löprunda. Sagt och gjort. Dock ångrade jag mig nästan så fort jag kom ut. Fy vad jag hatar att springa! Fick ont i knäet på en gång nästan. Nä, crosstrainer it is, mycket skönare för kroppen! Fast sen kom jag på att jag kunde köra intervaller istället, för jag tycker faktiskt att det är både kul och skönt att kuta. Så det gjorde jag istället, och det gick bra, gjorde inte ont nånstans. Så jag får väl helt enkelt göra så att jag kör crosstrainern på gymmet, intervalltränar utomhus, och så kör jag styrka på gymmet och pilates hemma. Yesyes.

Rejoice

Är väldigt nöjd med dagens gympass. Körde en halvtimma på crosstrainern, och svetten bokstavligen rann! Har nog aldrig varit så svettig förut, kände mig riktigt äcklig. Men jag kände mig riktigt duktig!

Har haft spontanbesök av Sara, trevligt! (: Fick försöka snabbröja lite här, jag slänger ju gärna grejer omkring mig, hehe.. Behövs ofta ett hembesök för att jag ska få tummen ur! ;)

Från och med idag och en vecka framåt har jag hemtenta i samhälle och kultur. Så himla otaggad. Som tur är så är det bara fyra frågor, så om jag betar av en fråga om dagen, bortsett från helgen, så ska det nog gå bra. Fast vet inte om jag orkar sätta igång idag alltså.. Eventuellt kan jag läsa lite. Hm. Jaja, verkade inte alltför svårt i alla fall, så det är väl bra.

I want it now

Har inte lektion förrän kvart över två idag, så har ganska fet sovmorgon. GILLA! Ska ta mig en slö förmiddag, med lite bad och sånt mys, och sen ska jag till gymmet innan lektionen. Hoppas på att min kropp känner sig i form idag så jag kan köra lite kondition, yeah! Annars är det väl inte mycket i holken idag. Får ut hemtenta i brittiskt och amerikanskt samhälle, så kanske bör börja på den, eftersom jag jobbar i helgen..

Det brinner!

Har haft en bra eftermiddag i Karlstad, fast vädret sög. Gillade inte heller bilen vi hade hyrt, för jag är inte van att köra utan farthållare, tycker det är svårt att hålla helt jämn hastighet..
Var en sväng inne på Bergvik köpcentrum. Ganska skabbigt ställe egentligen, rätt nedgånget, men har det vanliga utbudet med Gina Tricot, H&M och VILA. Jag fick med mig ett par supersnygga pumps i nougat mocka med guldnitar för endast hundra kronor från H&M, och på VILA hittade jag en underbar svart body med puffärmar. Älskar att ha bodys på sommaren, perfekt att ha till shorts eller kjol med hög midja!
Åt även mat på Bergvik. Jag var i valet och kvalet mellan pizza och kebabtallrik, men bestämde mig till sist för pizzan, och Tommy tog kebaben. När han fick sin tallrik ångrade jag mig djupt! Smakade lite, och det var nog banne mig den godaste kebabtallriken ever! Var nära att byta till kebab, men kände att det var lite taskigt eftersom de redan börjat med pizzan. Men den kebaben alltså, wow.. Jag älskar mat, ja!
Åkte sen till Karlstad Teknikcenter, men vi höll på att inte komma in för att det brann i fabriken bredvid. Men till sist lyckades vi komma dit, men då visade det sig att de hade ställt in infomötet på grund av branden. Men eftersom vi åkt ända från Örebro och ändå var där så fick vi köra ändå. Verkade vara ett bra ställe, är en yrkeshögskola, vilket  i stort sett betyder att skolan jobbar emot företag, och typ 80 % av eleverna får jobb på direkten efter avslutad utbildning. Förstod dock inte riktigt vad själva utbildningen som Tommy sökt går ut på, men den heter visst PLANT design. Eller nåt sånt.. Wellwell, hoppas han i alla fall kommer in på en utbildning han trivs på.

Långa nätter

Idag ska jag och Tommy ut på äventyr. Vi ska nämligen åka till Karlstad! Främst för att gå på informationsmöte för en utbildning som Tommy sökt till hösten, men vi har även planerat att åka till Bergviks köpcenter, bara för att. Man kan ju lika gärna passa på att kolla lite, när man ändå åkt ända dit. Vi har hyrt bil från OKQ8, endast ca 350 kronor för ett dygn, inklusive bensin. Mycket bra! Spike ska få vara hemma hos Marcus, som är ledig idag. Det blir nog bra! Ska ha med mig Melissa Horn i bilen, hon är så bra!

Lazy ass

Ojdå. Lyckades visst sova i över två timmar. Fett skönt! Fast nu kommer jag inte hinna med så mycket innan jag måste iväg. Wellwell. Sova är ju typ bäst i världen.

Att gå med dig är rätt för mig

Supertrött idag med, trots fint väder. What's up with that? Spike väckte mig imorse och ville ut. Jag ville att han skulle låta mig sova. Fast det var bara fem minuter kvar att sova, men ändå.

Haft näst sista grammatiklektionen idag. Det är helt sjukt vad lite vi har kvar i skolan! Visserligen har vi fem tentor, men de flesta går det knappt att plugga till, så känns skönt ändå. Har typ tre lektioner kvar, sjukt lite! Fett nice.

Massa kul post idag; nya VeckoRevyn, med medföljande solpuder, och så beställningen från CDON! Jag älskar att få post!

Ska försöka ta mig ut på promenad i det fina vädret i eftermiddag, men jag är inte ett dugg peppad. Vill bara ligga i soffan och slöa. Jag vet, jag är lat. Men ska i alla fall på kören ikväll. Har hand om fikat idag, så måste åka och handla innan dess. Fast vill ändå upp på stan och kolla på Cubus, de har 15 % rabatt på allt smink och 30 % på alla kläder. Dessutom måste jag köpa ny munskölj på apoteket. Hmm.

Nelly

Fick rabattkoder på Nelly från CDON när jag beställde böcker, så passade på att handla lite. De hade ett bra erbjudande på VILA-klänningar; om man köpte en klänning fick man en på köpet. Tyvärr verkar det som att det antingen blev något fel i själva beställningen, eller så finns inte min storlek på klänningen, så får den i small, vilket jag inte lär kunna ha. Men vi får se, har skickat mejl till kundtjänst. Blev ca 150 kronor för båda klänningarna efter rabatt, exklusive fakturering och frakt. Goodie!


Förhandling

Det absolut godaste jag vet i världen måste nog vara chips. I alla former och smaker. Nästan. I vilket fall är de himmelskt goda, och jag blir varm i själen om jag vet att jag har chips att se fram emot efter en motig dag. Det är värt ett extra träningspass, bara jag får äta de ljuva små! Inte så att jag går och köper en chipspåse mitt i veckan, men på helgerna, och särskilt om vi har folk över, så blir det en och annan påse. I fredags hade vi ju förfest här, så självklart hade vi chirre. Det bästa är att det blev över, finns fortfarande en tredjedels påse grillchips kvar. De där jättegoda! Jag har lyckats förhandla mig fram till att jag får resterna, mot att jag diskar i en vecka. Mycket bra deal för mig, mycket bra för Tommy! Jag får mina älskade chips, och Tommy slipper diska. Dessutom bryr han sig inte hälften så mycket om chipsen som jag gör, så egentligen vann han bara på det. Wellwell, jag fick dem i alla fall! Gissa varför jag alltid är på gymmet..? :P


My precious..


I adore you

Fruktansvärt skönt väder ute idag, riktigt varmt trots att inte solen skiner! Tyvärr räcker det inte för att väga upp denna dag. Är jättejättetrött och har megaont i ryggslutet, var inte kul att sitta på föreläsningen! Ontontont. Försökte gymma, men var alldeles för trött. Har nog nåt skit i kroppen idag. Får försöka sova bort det, borde dock plugga.. Äh, det tar vi en annan dag!

Melodies from heaven

Fick inte sjunga mitt solo imorse, för kören var så osäker på låten att vi strök den. Lika bra det, jag var inte heller säker. Men får i alla fall sjunga den på stora vårkonserten i maj!

Råkade ramla in på H&M efter gudstjänsten, fyndade en nougatbrun/beige tyllkjol med lite glitter i volangerna. Jättefin, för bara 50 kronor! Vet inte när jag ska ha den dock, haha.

Inte gjort ett endaste dugg idag, annat än gudstjänsten. Bara legat och slappat. Så ska det vara på söndagar. Om en timma ska vi dock tvätta. Jag gillar att tvätta, eller snarare, I don't mind it. Då har jag att göra i alla fall, hehe.

Tidig kväll

Jag tar en tidig kväll ikväll. Ska vara på Frälsis vid nio imorgon bitti, pigg och glad. Vi ska sjunga på gudstjänsten, och eftersom jag har ett solo så ska jag komma lite tidigare för att öva. Ska bli kul! Men det gäller att vara utvilad, så att rösten håller. Godnatt!

Hello, Africa, how you doin'?

Igår kväll kom vi, i fyllan och villan, på att det vore himla trevligt om Tommy och jag, och Hannes och Carin åkte på semester tillsammans i sommar. Sagt och gjort, vi var där nyss och skulle väl mest egentligen bara kolla runt lite, men det slutade faktiskt med att vi spontanköpte resa till Tunisien i slutet av juli! Hell YEAH! En vecka, från Örebro (hur sweet är inte det då?) för ca 5 800 kronor per person, inklusive frukost, mat på planet samt transfer till hotellet. Asbra! Ska bli så himla kul, Tunisien verkar helskönt! Undrar dock hur det kommer låta på jobbet, när jag ber om en veckas ledighet till..






Voine, voine

Dagen efter är ju dagen efter, så att säga. Doh. Trött och seg, som alltid efter utgång. Dock varken huvudvärk eller illamående, jag är lyckligt förskonad från sådana bakfyllor.
Idag skiner solen, jippi! Har i stort sett inget planerat över huvud taget, så blir förmodligen en dag ute på balkongen-

Taget från Louise (elizabeth-louise.blogspot.com); Dagens..
..vill ha: Bakfyllemat och cola light.
..klädsel: Mjukisbyxor och linne, eventuellt shorts om det är varmt på balkongen.
..smink: Nada.
..frisyr: Knut.
..händelse: Ingen aning.
..planer: Chilla på balkongen, planera resa med Hannes och Carin.
..saknad: Min älskade box med cola light-burkar!
..dummaste: Att jag bara har sex asvnitt kvar på sista säsongen av Gilmore Girls.
..drog: Cola light. I am addicted!
..roligaste: Att det är fint väder, och att det bara är lördag idag!
..köp: Måste nog bli en cola light, annars kommer detta inte gå..!
..godis: Chipsen från igår.
..humör: Seg, men glad.
..ord: Cola light, need I say more?
..låt: Introt till Top Model.


Mitt svarta guld, som jag upp till för ett par veckor sen inte ens tyckte om!

Tänt var'e här!

Har varit en mycket bra kväll. Var lite smått otaggad i början av kvällen, kände mig inget snygg och så vidare, trots att jag tyckte jag hade fina kläder. Men sen när väl Hannes och Carin kom så blev det askul! Vi började med att köra RockBand, fortsatte med Fuck the dealer (ett ölspel), och avslutade sen med ett cp Wii-spel innan vi tog oss en promenad till Frimis vid elvatiden. Frimis sög dock rätt hårt. Som vanligt skitmusik på stora dansgolvet, men idag sög till och med schlagergolvet, vilket annars brukar vara fyllt av nostalgilåtar. Det är väl helt enkelt så att man inte ska gå ut på krogen de dagar då till och med artonåringar kommer in.. Jaja, avslitade i alla fall kvällen med pizza på Elvis, och sen pizza hem. Vi har planerat att vi ska åka utomlands tillsammans i sommar, kul! De kommer över imorgon, så ska vi titta på resor. Wie! Nu är jag trött, dags att sova.

Mysig eftermiddag




Spännande med regn!


Fika på Krämaren

Det blev en sväng upp på stan med mamma och söt-Casper i eftermiddags! Vi hade så mysigt, så. Vi hade inte riktigt förutsett att det skulle regna, och hade inga regnkläder till C, så vi fick gå till KappAhl och handla på rean! Så nya regnbyxor och nya fingervantar fick han. Man måste ju skämma bort de små! ^-^ Så gick vi och fikade på L´Espresso på Krämaren, C fick både muffin och skumraket, gott! Blev lite shopping också, köpte den där klänningen på H&M jag provade i veckan. Ja, den som finns på bild i inlägget nedan. Och så ett vanligt vitt linne. Goodie! Mysig eftermiddag.

Kvällens outfit

Himla ful bild, men jag gillar kläderna! Blev i stort sett H&M från topp till tå. :P

Klänning: H&M
Topp: H&M
Strumpbyxor: H&M
Armband: KappAhl
Senare tillkommer gråa mockakilklackar från H&M.


Jag äger på att fynda skor på maxi! Dessa ...

foto0296 (MMS)

Jag äger på att fynda skor på maxi! Dessa snyggingar haffade jag för 299 kr :)


Redo för semestern

Det är visserligen nästan två månader kvar tills jag och familjen åker till Kroatien, men jag vet hur snabbt den här tiden av året går. Därför kände jag att det var lika bra att börja fixa lite inför resan redan nu. Har sen länge bestämt att jag ska läsa hela Twilight-serien på engelska i sommar, så därför beställde jag serien från CDON idag. Läser så himla mycket på semestern, så det är lika bra att ta med allihopa. Eftersom jag beställde för över 300 kronor fick jag även erbjudandet att beställa en dubbel-DVD för 69 kronor. Kollar inte så himla mycket på film här hemma faktiskt, och i så fall laddar jag ner, men 69 kronor för två bra filmer är en bra deal, så köpte Marley och jag, samt Bröllopsduellen som dubbel-DVD. Alltid bra att ha med sig på semestern!


You belong to me

Nu är det helg, skönt! Jag älskar att vi i sort sett alltid är lediga på fredagar, alltid fint med långhelg.
Som många andra fredagar står det städning på schemat. Inte så särskilt upphetsande, men det är skönt när det är gjort. Och det lär synas skillnad. Spike är rätt bra på att stöka ner, ligger alltid bomull från alla hans gosedjur över hela lägenheten. Fast jag är i och för sig rätt bra på att stöka ner, jag också. Rätt skillad, faktiskt. Fast det är å andra sidan oftast jag som städar till slut ändå, så det gör väl inte så mycket. Men, som sagt, en hel del städning blir det idag. Inte bara för vår egen skull, för ikväll kommer Hannes och Carin över på liten förfest, och sen vankas det utgång. Kul!

Trött

Fy, jag är så himla trött. Beror nog delvis på att jag körde som en tok på gymmet idag, har nog aldrig varit så slut efter ett gympass! Fast det är bra trötthet.

Det ska lagas wok/paella ikväll, innehållandes curryris, räkor, kyckling och wokgrönsaker. Mycket gott!

Ska bara ta det lugnt ikväll, kolla på tv. Är ju sista avsnittet av Sveriges värsta bilförare ikväll. Varför måste alla mina bästa program ta slut hela tiden?

Rain down on me

Åh, vad jag älskar att ha sovmorgon! Det är så himla värt att få vakna av sig själv, oavsett när det är. Bäst att njuta den här terminen, vem vet hur det kommer att se ut de andra?
Ska inte åka till skolan förrän tolv, och jag är redan klar att åka. Så himla skönt att få extratid på morgonen! Har tagit mig ett bad till och med. Och har mer än en timma kvar tills bussen går, så det är väl bara att köra på med senaste avsnittet Top Model?

Ska till gymmet innan skolan. Skönast att ha det avklarat innan lektionen, orkar mycket mer då. Blir nog lite crosstrainer idag, mycket mer konditionsträning än så blir det liksom inte av. Får försöka ta mig ut och springa ibland också, men det är ju så himla tråkigt..

Eyes Lips Face

Beställde precis hem lite sminkgrejer från den superbra hemsidan http://eyeslipsface.se. Det är en brittisk sajt som säljer en massa bra sminkprodukter, alltifrån ögonskuggor och nagellack till lösögonfransar och diverse borstar. Det bästa med sajten är att det är sjukt billigt! Inte nog med att frakten bara ligger på cirka 50 kronor; de flesta av produkterna kostar runt en tjuga! Hur det kan vara så billigt vet jag inte, men jag har i alla fall varit nöjd med de grejer jag handlat där, och jag vet att andra också tycker de är bra. Idag köpte jag produkter som jag normalt inte skulle kosta på mig att gå och köpa uppe på stan, nämligen en ansiktsprimer, en mineralfoundation, en kabukiborste (som man använder till mineralfoundation och -puder) och även en vanlig foundationborste. Vet inte hur många hundralappar detta skulle ga gått på om jag handlat på exempelvis Face Stockholm, men det skulle i alla fall ha kostat mer än det dubbla. Nu betalar jag, inklusive frakt, ca 200 kronor. Helt klart värt! Dessa produkter är dyrare än genomsnittet av de andra produkterna på sidan, men mineralfoundationen var den dyraste och kostade ca 70 kronor, och det är ju inte farligt alls. Rekommenderar helt klart sidan!


Väggdekoration

Eftersom vi har många betongväggar, och dessutom inte har någon sån där borrmaskin man måste ha då, så har det inte blivit av att vi satt upp så mycket tavlor här hemma. De enda vi har uppe är där det redan satt hängen i stort sett, och det var på lite konstiga ställen. Vi har inte direkt satt upp några jättefina tavlor heller, så det ser helt enkelt lite tråkigt ut på väggarna. Det har jag tänkt försöka ändra på nu! Dessa coola självhäftande ramar sätter man direkt på väggen, jättesnyggt! 159 kronor för 24 stycken på vackravaggar.se!


Ja, se det snöar..

Haft terminens sista workshop idag! Gud, vad skönt att slippa det. Dessutom behövde jag inte ens vara aktiv idag, eftersom jag och Karin gjorde vår redovisning för typ en månad sen. Ganska så najs, ja. Stannade dock kvar efter lektionen, käkade lunch med Louise och Andrea, mycket trevligt! (:

Nämnde ju igår att jag hade lagt undan kläder på H&M som jag skulle köpa idag. Men självklart hade jag tittat fel på kupongerna igen, så erbjudandet om att köpa kläder för 300 kronor och få 50 kronor i rabatt började visst inte gälla förrän 28/4. Sugigt. Men hade ju i alla fall en check på 50 kronor, så det blev ändå ett par nya jeansleggings (nu behöver jag inga fler!) och nya solisar (dock likadana som innan, de andra gick sönder igår).

Borde läsa inför samhällsseminariet imorgon, men känner att motivationen inte är på topp. Får bli senare. Kanske. Snart börja tänka på att laga kvällsmat. Blir något med köttfärs. Skulle vilja göra köttfärssås, men jag är kass på det, så det blir väl cevapczici eller köttbullar.

Hade tänkt ta mig en löptur idag, eftersom jag dissade gymmet trots att det var skola. Men med tanke på vädret så känner jag att det får bli en annan dag. Palla snön. Tur att det inte lägger sig i alla fall.

He washed my sins away

Idag har det varit en bra, men ganska intensiv, dag. Först grammatiklektion, där vi gick igenom en massa nytt. Sen hem och käka lunch, och så kollade vi på lite resor och så. Lutar åt Turkiet eller Grekland än så länge. Sen på eftermiddagen var jag barnvakt åt Casper i ett par timmar. Vi käkade på Max och hade mys. Sen gick jag på stan en stund. Hade tänkt utnyttja mina rabatter på H&M, men insåg att de inte började gälla förrän imorgon. Men provade massa kläder, och lade undan en klänning och ett linne som jag förmodligen ska köpa imorgon. Köpte dock två hårspännen och ett nytt gorgeous mintgrönt nagellack på Åhléns, innan det var dags för kör. Kändes som att det var ganska icke uppstyrt idag, men kul ändå. Övade på mitt solo, som framförs på gudstjänsten på söndag, Oh happy day. Efter detta cykling hem, och så lite pilates. Försöker att se till att träna i någon form varje dag. Nu ska jag avsluta min kväll med att äta lite clementin och kolla på Top Model. See you tomorrow.



Seminars

Är fruktansvärt otaggad på denna skoldag. Har först litteraturseminarium, och sen samhällsseminarium. Jag vill verkligen inte. Eller, jo, samhället är nog okej, men litteraturen är så boooriiiiing. Fast idag är det i alla fall en väldigt intressant bok som ska diskuteras, så förhoppningsvis blir det okej. Men det blir en lång dag, särskilt som jag ska till gymmet innan. Fint väder i alla fall, alltid något. Inte för att jag kommer hinna njuta något av det, men ändå.

Brave new world

Skön dag på jobbet idag. Lagom mycket folk. Alla försvann vid tre, så hade god tid på oss att städa, vilket alltid är ett plus. Lämnade in mitt schemaförslag för sommaren, hoppas det går igenom. Har önskat att jobba måndag till onsdag plus helg udda veckor, och sen onsdag till fredag jämna veckor. På så sätt jobbar jag ganska mycket, men har ändå en hel del ledighet. Ska ju förhoppningsvis plugga i sommar, så jag behöver veta hur mina veckor ser ut. Hoppas det funkar i alla fall.

Innan jobbet tog jag mig en runda i gallerian. Tommy var också med mig. Blev ett par nya jeansshorts, eftersom Spike har käkat upp mina andra i grenen. På tal om honom, så hittade jag en fin liten lämning efter honom imorse; en jättefin spya. Ewww.

Ska bara chilla ikväll. Det gör jag ju typ jämt annars också, men ändå. Det är nice.

One of these days

Jaha, vaknade halv åtta idag. Rätt skönt i och för sig. Så länge man vaknat av sig själv så spelar det ingen roll hur tidigt eller sent det är. Alltid positivt att vakna tidigt om man har en speciell tid att gå upp, som idag. Då får jag lite extratid såhär på morgonen.

Jobba idag också. Jag är för dyr för att börja klockan elva, så blir tolv istället. Ganska drygt att jag ändå måste åka halv elva-bussen, men kan ändå vara skönt att kunna gå runt och kika lite i affärerna, och så vill jag ju gärna äta innan jobbet också. Men ändå. Fattar inte hur Länstrafiken tänkte när de bara satte en buss i timman till Marieberg, där det är ett konstant flöde av folk. Fast de hade i alla fall varit smarta nog att sätta in extrabussar på lördagskvällarna, dock kan man ju undra varför det inte gäller för söndagar också? Bara att hoppas på att man hinner med bussen helt enkelt, kul att vänta en timma annars..

You don't know like I know

Idag har jag jobbat. Inga konstigheter. Innan jobbet gick jag och köpte nya nagellack. Var helt inne på att jag skulle köpa ett mintgrönt, så tog bara första bästa jag hittade. Men när jag kom hem upptäckte jag att det bara var ett nagelserum. Ahwell, det är väl alltid bra att ha. Köpte även ett syrenlila, kan nog bli fint! Köpte även ett spetshårband till jobbet, mycket snyggare och skönare än den där äckliga mössan vi har!
Blir bara mys ikväll, inga konstigheter där heller.

Vandrande pinne

Fint väder idag också, det gillas. Fast har inte direkt kunnat njuta av solen, har haft mycket annat för mig. Började dagen med ett pass på gymmet, blev en halvtimma på crosstrainern! Svett var bara förnamnet. Sen var det boring litteraturseminarium. Fattar inte varför jag ens går dit, så himla trist. Är inte ens obligatoriskt.. Tror faktiskt jag skippar det på måndag..

Handlade på Maxi förut, och där köpte vi bland annat några fröpåsar med diverse innehåll som vi ska odla på balkongen. Ett par blomsorter, och så dill, smultron och gräslök. (: Hoppas det blir något av det bara!

Har spelat en massa RockBand, jag börjar bli bra! Kör stenhårt på trummorna. Dock kör jag bara på easy än, men det måste jag, för jag har ju ingen simultanförmåga, haha! Men det kommer. Spelade lite på medium också, funkar så länge det är en någorlunda lugn låt.

Sara kom förbi förut. Hon hade en godispåse till mig, från festen i påskas då jag var fylleschaffis. :P Gottgott. Tackartackar.

Barnvakt

Ikväll har jag varit barnvakt åt lillkusinen Casper. Mys! Han var på superbra humör, för en gångs skull. Vi gick ner till uteplatsen, och där lekte han med spaden, och så åkte han rutschkana hundra gånger. Självklart med spaden. Men vid sjutiden sa han själv till att han var trött, så då fick jag snällt sjunga godnattvisa och säga godnatt. Gulleplutten!

Satt och slötittade på trean. Vid ett reklamavbrott måste det ha blivit nåt fel på kanalen, för de sände samma reklamfilmer minst fyra gånger vardera under samma paus. Top Model visades inte mindre än sex gånger. Stört.










Hundtrim

I eftermiddags åkte vi till Hund&kattspecialisten för att klippa klorna på Spike. De tyckte inte det behövdes tas så mycket, så det lilla de klippte av tog de inte betalt för. Schysst! Vi kollade lite i affären också, och vi hittade ett jättefint rött halsband med stjärnnitar på, och så fick han också en asjobbig men cool pipleksak formad som en strösselmunk, á la Homer Simpson. Nöjd hund! Dock låter den som en massa fågelkvitter, men den stör väl inte grannarna i alla fall..






Trubles, they don't last always

Vilken tur att jag har börjat få in vanan att alltid kolla på Studentforum innan jag åker till skolan. Rätt som det är så blir lektioner inställda, och då är det självfallet skönt att veta det innan man åker iväg. Så var det idag, dagens seminarie i samhälle och kultur är inställt. Ganska skönt faktiskt. Skönt också att jag vaknade av mig själv, så att jag inte väckt mig själv i onödan.

Hmm, undrar vad man ska göra av den här dagen nu då istället? Vädret är ju inte toppen, så något balkongmys blir det i alla fall inte. Borde passa på att träna, men orkar inte åka till uni. Får i så fall bli pilates hemma, och en promenad med skrutten. Får väl ta tag i plugget, har både bok och film att bli klar med, plus övningsuppgifter till grammatiken. Och så har jag en enorm disk som jag lovat att ta hand om. Okej, det blir nog inga problem att fylla den här dagen.. Ikväll ska jag dock vara barnvakt åt sötaste Casper! (:

Kick Ass

Hemkommen från bion. Såg, som sagt, Kick Ass. Jag hade förväntat mig en komedi, men så var inte riktigt fallet, även om den var väldigt kul på sina håll. Filmen är faktiskt barnförbjuden, och det förstår jag. Det var många riktigt blodiga scener!

Filmen handlar om nörden Dave (Aaron Johnson, Paul McCartney i Nowhere Boy) som en dag bestämmer sig för att bli superhjälten Kick Ass. Det går inte riktigt som han planerat, eftersom han faktiskt inte har några superkrafter. Det visar sig dock att det finns andra superhjältar, Big Daddy (Nicolas Cage, känd från bl. a. National Treasure) och Hit Girl (Chloe Moretz, som synts i 500 Days of Summer och The Eye), och de vill förstöra verksamheten för en av New Yorks tyngsta knarklangare, D'Amico (Mark Strong, Lord Blackwood i Sherlock Holmes). D'Amico får reda på detta, och tror att det är Kick Ass som ligger bakom. Därför låter han sin son bli superhjälten Red Mist (Christopher Mintz-Plasse, McLovin i Supersugen), och han ska försöka bli vän med Kick Ass så att D'Amico kan döda honom. Samtidigt slits Dave mellan att vara Kick Ass, och den vanliga killen som över allt annat vill bli tillsammans med den vackra Katie (Lyndsy Fonseca, Dylan Mayfair i Desperate Housewives). Det hela är en väldigt spännande och välgjord film med många coola actionscener. Coolast av alla är helt klart Hit Girl!



Sunshine girl

Nä, jag tror faktiskt att det får räcka med sol nu. Har på något mystiskt sätt lyckats bränna mig på vänstra handryggen. Typiskt att just händerna ska vara det man glömmer smörja in, när det är dem man använder för att just smörja in. Tycker att jag har varit duktig med solkrämen idag, har smörjt in tre gånger, men jag är lika röd ändå. Kanske funkar inte solkrämen? Det var ändå 20, så borde ha räckt. Men men. Då ser man att det tagit i alla fall!

Lunch i solen. Inga konstigheter

foto0248 (MMS)

Lunch i solen. Inga konstigheter


Alnängsbadet

Blev en riktigt lång promenad idag, härligt! En timma och fyrtio minuter var vi ute, Spiken och jag. Gick rundan runt Norr --> Vattenparken --> Wadköping --> Väster. Mycket skönt, man kan inte annat än njuta av det fina vädret. Och trots att det inte är så jättevarmt i skuggan gick det finfint att bara ha träningsjacka på sig. Go, sun! Bilderna är från Alnängsbadet, där jag lät Spiken springa fritt ett tag.








That's the way it is

Ibland är det himla skönt att vakna tidigt av sig själv. Jag ser helt klart ett samband mellan sol och att vakna tidigt. Tror absolut att jag vaknar tidigare om solen skiner. Vilket den gör idag. Vilken tur då att jag är ledig hela, hela dagen! Nu gäller det att ta vara på soltimmarna. Tror faktiskt jag kommer få ta på mig solskyddsfaktor idag, så jag inte bränner upp mig. Solen är visserligen inte lika stark nu som på sommaren, men det räckte med några timmar i måndags för att jag skulle få färg, så det är bäst att solkrämen kommer på.
Blir en långpromenad på förmiddagen, och så stek på balkongen på eftermiddagen. Så avslutar vi det hela med bio (Kick-Ass) ikväll!

Jag vill göra mitt liv till en lovsång till dig

Har varit på kören. Det var kul, som för det mesta! En hel del nytt, alltid skoj. Har fått ett litet solo på en låt som jag tror passar mig, kul! Allt är tydligen kul med kören, haha!

Försöker komma igång med träningen igen, var ju så duktig där nånstans i februari och mars. Men så blev jag sjuk, och det höll i sig i nästan fyra veckor, så himla dåligt. Men nu känner jag mig frisk, så det är bara att försöka sätta igång igen, lite lätt i alla fall. Har kört lite pilates här hemma nu efter kören, det är riktigt bra hemmaträning faktiskt. Dock sjukt längesen jag gick på ett pass på Haga! Kanske kan boka ett pass nästa vecka. Dumt att inte utnyttja årskortet nu när jag ändå betalat för det. Synd bara att inte simbassängen är klar än, vill ju simma också!

Blomlådor

Efter skolan åkte jag och Tommy upp på stan för att leta balkonginredning. Finns massa fint, men mycket dyrt också.. Men på Åhléns hittade vi i alla fall prisvärda (nåja..) blomlådor, så nu ska här planteras! Visserligen är jag sämst med blommor, men det måste ju vara blommor på balkongen! Får köpa några lättskötta. Tänker mig att jag ska ha en låda med blommor, och en där jad odlar upp några örter eller nånting sånt där fräsigt. Det blir nog bra ska ni se!

Sitter i solen och väntar på tommy på univ...

foto0239 (MMS)

Sitter i solen och väntar på tommy på universitetet :)


Dodidodido

Tog faktiskt bara cirka två och en halv timma på Virginska, så jag hann till och med hem innan skolan. Övervägde att ta en lunch på stan, men kom fram till att jag lika gärna kunde åka hem istället. Så nu vankas det lite bakpotatis, snart iväg till grammatiken. Nöjd med håret, känns ljusare. Syns inte att det är slingat, vilket är bra. By the way; det är INTE skönt att göra slingor i hätta! Det gör ont.

Nyslingad! Fast ser mest ut som att jag bl...

foto0236 (MMS)

Nyslingad! Fast ser mest ut som att jag blekt hela håret, men visst är det ljusare än innan?


Your hair was long when we first met

Tänka sig; jag vaknade av mig själv kvart över sju idag. Vet inte när det hände senast? Visserligen av att jag hade ont i magen, men ändå.
Har tid på Virginska redan kvart över nio, det vankas slingning. Nu ska jag bli jätteljus! Typ. Hoppas jag blir nöjd och fin. Ska försöka hinna iväg till grammatiken också, börjar kvart över ett, men Virginska är så himla sega, så kanske inte hinner i tid. Fast nog borde jag hinna, det är ju ändå fyra timmar! Ska ju i alla fall inte klippa mig också.. Men men, vi får se! Ikväll är det kör! (:

Dryga kvällar om våren

Har en såndär tråkkväll igen. Kan det inte bara vara sol hela kvällen också? Tydligen inte, så det får vara tv-kväll. Bara måndagar som det finns något att se på tv. Förutom Sveriges värsta bilförare på torsdagar. Men på måndagar finns det en hel del faktiskt. Först är det Håkans bar på femman (som jag egentligen tycker är rätt dåligt, men ändå..), nu är det Svenska Hollywoodfruar på trean, och klockan tio är det dags att slå över till femman igen och kolla på nya säsongen av Roast på Berns. Brukar annars vara Boston Tea Party, men det verkar ha slutat?


Först lite Håkan..


..sen lite Montazami..


..och till sist lite Schyffert!


Rockband

Förra veckan beställde vi RockBand, och nu har det äntligen kommit! Tommy har suttit hela eftermiddagen och spelat trummor, jag får knappt vara med. Inte konstigt att jag suger då. Men nu ska jag få vara med i alla fall! På med gitarren!

Balkongmys

Har suttit på balkongen i flera timmar. Så sjukt skönt! Lätt min favoritplats i lägenheten. Helt perfekt nu när det inte är supervarmt än. Skulle det vara den här temperaturen när man sitter ute på sommaren skulle jag vara jättebrun, men jag vet att i sommar kommer det nog inte ens gå att sitta där ute utan att dö lite av värmeslag. Så jag passar på att njuta medan jag kan! Med vindruvor, jordgubbar och ELLE. Man kan definitivt ha det sämre!

Nytt format

Jag tänker mig att vi kör nytt format nu, lagom till våren. Nytt inlägg per "händelse", istället för bara per dag. Annars blir det så cp när man MMS:ar eller SMS:ar ett inlägg, eftersom de kommer som egna inlägg. Japp, vi provar med det. Bilden i inlägget nedan säger väl egentligen allt om den här dagen.

Har det ganska nice i solen faktiskt

foto0232 (MMS)

Har det ganska nice i solen faktiskt


I'll catch a fallen star

Måndagen den tolfte april 2010

09:03
Gah, börjar bli mäkta trött på att Spike har börjat bli kissnödig tidigt på morgonen. Idag ville han ut kvart över sju, och jag var så himla, himla trött. Men det var ju bara att gå upp, visste ju att Tommy inte skulle göra det, eftersom han gått och lagt sig så sent. Blä. Sen när jag väl gått och lagt mig igen började han pipa igen, men då struntade jag bara i honom.

Fint väder idag också, loves it! Perfekt när man ska cykla till skolan. Har en kort litteraturföreläsning nu på morgonen, och efter det ska jag äntligen till gymmet. Första gången på säkert en månad. Dumma förkylning. Ska dock ta det lugnt, eftersom det nästan blir som att börja om igen, och eftersom jag precis varit sjuk. Men kul ska det bli! Skönt att komma igång igen. Är ju inte alls långt kvar till Beach 2010!

Test

Test


You are my sweetest downfall

Söndagen den elfte april 2010

09:19
Åh, vilket underbart väder det är idag! Välkommen tillbaka, solen! Gjorde inte ens något att Spike väckte mig idag igen. Så skönt ute. Blir helt klart till att inviga balkongmöblerna. Oooh, vad mys, sitta på balkongen med en tidning och något gott att dricka. Wie. Men först ska jag åka till Vintrosa och lämna tillbaka bilen. Måste kolla hur bussarna går så jag kan tajma lite.


Spiken fick gosedjur från IKEA igår (:


Blåsippan ute i backarna står


Spike vill ha Marcus äpple


Lilla snigel, akta dig


Vårfint


Lite väl stor boll kanske..


16:44
Har invigt balkongen idag. Blev riktigt varmt att sitta där, nästan på en gång! Riktigt nice. Har inrett den lite nu också, fast saknar blomlådor och sånt. Det blir vårens projekt, att inreda och odla på balkongen. Jag har inte direkt bra hand om växter, men någon liten planta ska man väl kunna få att gro där ute? Vi har ju faktiskt sol nästan hela dagen..

Anna kom förbi en sväng på eftermiddagen. Vi fikade ute på balkongen, och sen gick vi på promenad och köpte glass. Efter det blev vi så trötta att hon gick hem igen, haha.

Är jättetrött, man kanske skulle ta sig en tupplur innan det är dags att sätta igång med maten?



Såhär ser det ut på balkongen just nu. Möbler från JULA (finns  även på Rusta),
ljuslykta från Indiska, och flaskor med värmeljus från Clas Ohlson.



17:21
Kan fortfarande inte få nog av Samson. Så sjukt fin låt! Jättekul att spela på piano också. Lovelovelove.

You are my sweetest downfall
I loved you first, I loved you first
Beneath the sheets of paper lies my truth
I have to go, I have to go
Your hair was long when we first met

Samson went back to bed, not much hair left on his head
Ate a piece of wonder bread and went right back to bed
And the history books forgot about us, and the Bible didn't mention us
The Bible didn't mention us, not even once

You are my sweetest downfall
I loved you first, I loved you first
Beneath the stars came falling on our heads
But they just told light, they just told light
Your hair was long when we first met

Samson came to my bed, told me that my hair was red
Told me I was beautiful and came into my bed
Oh, I cut his hair myself one night
A pair of dull scissors and the yellow sky
And he told me that I'd done alright
And he kissed me until the morning light, the morning light
Kissed me 'til the morning light

Samson came back to bed, not much hair left on his head
Ate a slice of wonderbread and went right back to bed
Oh, we couldn't bring the columns down
Yeah, we couldn't destroy a single one
And history books forgot about us
And the bible didn't mention us, not even once

You are my sweetest downfall
I loved you first


20:52
Beställde mat från pizzerian här i Baronbackarna förut. Första gången sen vi flyttade hit. Nåväl, jag tog en grillbit med pommes och bea. Den där bearnaisen var fanimig den flottigaste jag ätit i mitt liv, jag känner fortfarande att jag liksom är helt insmord på insidan. Äckeläckel. Jag är lite hungrig, men känner samtidigt allt det där fettet ligga som en hinna över hela min magsäck. Vad tror du, kan lite popcorn hjälpa?

Samson

Lördagen den tionde april 2010

10:44
Yes, Spike väckte mig imorse igen. Tror allt att Tommy slarvat med att gå ut med honom på natten.. Fast jag lyckades i alla fall somna om igen. Dock var de han som väckte mig nu igen, han fick damp när det kom reklam. Som vanligt. Han har lyckats få sår i ansiktet för att han attackerar brevinkastet. Lille gubben..

Sitter och lyssnar på Regina Spektor - Samson, helt sjukt fin låt! Helt klart en av de absolut bästa igår, framförd av fantastiska Rebecka Banck och Maja Molander. Kommer köra den på repeat all day long.

Idag skulle Tommy egentligen göra högskoleprovet, så var inställd på att vara hemma själv hela dagen. Därför hade jag bokat om morgondagens tvättid tills idag. Nu ska han inte iväg, men tvätta får vi göra ändå. Om en timma. Sen kommer mamma och pappa förbi med bilen, och då åker vi iväg till Marieberg och köper balkongmöbler och ny tv-bänk. Wie.


12:37
Körde på rosa igår. Tyvärr har jag världens sämsta kamera, kan aldrig ta bild på hela mig. Och har heller ingen bra helfigursspegel. Kanske skulle passa på att köpa det idag?




19:07
Blev en riktigt bra shoppingrunda idag! Fast jag vet inte om man verkligen kan kalla det shoppingrunda om man handlar inredning.. Men men! Bland annat köpte vi cafégruppen från JULA, en ny tv-bänk och lite inredning till balkongen. Bilder kommer förhoppningsvis imorgon!


19:17
Need I say more..?




21:53
Hade sett fram emot en mysig kväll med Tommy, med chips, dipp och en bra film. Men vi kunde inte komma överens om film, och till slut orkade jag inte hålla på mer, så jag lät Tommy välja, bara det blev en film. Det var ingen bra idé. Slutade med att vi satt i stort sett i varsitt hörn i soffan och kollade på en skitdålig film, The informant, med en skitful Matt Damon. Hände ingenting, och den var filmad så att det såg ut att vara från tidigt nittiotal. Kan inte rekommenderas alls. Blä.


En skitful Matt Damon i en skitdålig film.

The winner takes it all

Fredagen den nionde april 2010

08:53
Väcktes av en extremt kissnödig hund imorse. Jag som tänkte sova länge.. Det är sånt där väder ute idag också, sånt där grått som gör att jag är trött hela dagen. Inte bra.

Ska mest pyssla här hemma på dagen. Ska städa lite (idag ska det verkligen bli av!), och så tänkte jag ha lite hemmaspa, med hårinpackning, fotfil, nagellack och allt sånt. Känner att jag gått runt och varit lite halvskabbig hela veckan, så behöver snygga till mig lite!

Ikväll är det som sagt vårkonsert. Taggad! Det kommer väckas många minnen, lite sentimental kommer jag allt bli. Tänk att det är ett år sen man själv stod där på scenen. Underbart.


12:49
Har varit ute på promenad med Spike. Tyckte att han kunde få springa fritt ett tag, så vi gick rundan runt ån. Brukar inte vara så mycket folk där på vardagarna, och dessutom finns det ingen bilväg som han kan springa ut på. Dock vet jag inte riktigt vad som skulle hända om han får för sig att hoppa i ån efter en anka. Tror inte att det är varken särskilt djupt eller strömt, men ändå. Får se till att han inte vill bada, helt enkelt.








14:41
Ibland blir jag bara så himla tjejig. Nyss målade jag naglarna vårigt korallrosa, och sen gick jag igenom alla mina läppstift. Egentligen använder jag inte läppstift så ofta, men de är så himla roliga att köpa! Kanske man skulle börja använda dem mer? Särskilt när det vankas utgång eller liknande. Ikväll har jag planerat att vara snigg, trots att ingen kommer kolla på mig på konserten. Kanske kommer upp en dagens outfit senare, i sann fashionistabloggstyle! Inte för att jag är en sån, men ändå.


Korallrosa nagellack från Depend, självklart med överlack!


De flesta av mina läppstift går i rosa toner. De bruna har jag inte köpt själv..


Nagellack ska vara billiga; de flesta är från H&M eller Depend, och en
del har följt med som gåva i någon tidning


22:54
Jaa, Risbergskas vårkonsert 2010.. Vad ska man säga? Det var MAGISKT! Första akten satt jag bara och var varm inonbords hela tiden. Fyyyyy, vilka grymma solister! Tänk vad alla har utvecklats. Alltså alla var verkligen grymma, det är inget att orda om. Och vilka bra låtar! Inte för att jag kände igen så många, men ändå, fick några nya favvosar istället. Mest kul var det nog att se killarna, så himla bra! Själva hade vi ju nästan inga killar som kunde sjunga, så det var ju kul med en konsert med riktigt grymma grabbar! Ja, alltså, gud, det var så bra, så bra! Jag vill se igen. Och så var det såklart jättekul att krama en massa lärare. Kärlek till Risbergska! Tyvärr blev det inga bilder, men jag bjuder på en nostalgibild från våran konsert, som jag hittade på Risbergskas hemsida.


Jag, Maria, Martina, Samantha och Sofie sjunger Edge of Seventeen

I hate days like this

Torsdagen den åttonde april 2010

10:15
Vaknade före klockan idag, skönt! Och så är det helt okej väder ute också. Kan nog bli en rätt bra dag, det här. Förutom att jag har en very bad hairday..

Ska snart iväg till skolan för samhällslektion. Sista föreläsningen.. Egentligen borde jag cykla nu när det är vår, men eftersom jag fortfarande är förkyld så tar jag bussen idag ändå. Måste ändå börja läsa en bok till litteraturkursen, det görs bäst på bussen. Men nästa vecka, då jäklar kommer biken fram!

Fortsätta städningen idag. Vi blev så sena med stan igår, så det blev inte så mycket städa. Men idag så, yehaaa.


19:15
Fasen vad tråkigt att det bara regnar hela tiden. Dåligt, våren! Fast självklart ett plus för att det ändå är varmt ute.

Neherrå, jag har faktiskt inte städat idag heller. Jag har dålig karaktär.. Får bli imorgon istället, då är jag ju faktiskt ledig hela dagen, och så är jag hemma själv, dock med Spike, ett par timmar. Då ger jag mig på badrummet!

Ser fram emot imorgon kväll. Då vankas det Risbergkas vårkonsert på Hjalmar Bergman med Sofie och Camilla! Ska bli riktigt kul, tror de har fått ihop något riktigt nice i år. Många sköna människor, tror det blir riktigt show! (:


19:21
By the way; notera att designen som nu är på bloggen inte är den nya coola som jag har tänkt ska komma så småning om. Men den är i alla fall ny, och visst känns den lite vårig? Dock är den ju bara en standardmall på blogg.se..


20:16
Det är torsdag, vilket betyder Sveriges värsta bilförare! Så himla kul program. Man undrar ju verkligen hur vissa har fått sina körkort. Visst, det är inte säkert att jag heller skulle klara en uppkörning bara sådär, skulle nog bli väldigt stressad, men en del i programmet är ju verkligen sjuuuuukt dåliga! För att inte tala om livsfarliga. Flera av dem skulle jag aldrig våga åka med. Dock är det väldigt sköna karaktärer. Mina favoriter är nog Erica och Josefine, värmlänningarna. De är så blonda och fåfängda att man inte kan annat än att betrakta dem som de mindre begåvade småsyrrorna. De levererar oneliners som inga andra, och vi behöver nog inte oroa oss för att inte få se dem i rutan än; så dåligt som det går för dem skulle det inte förvåna mig om de "vinner" hela skiten.


Mina favoriter i SVB

Ring those jingle bells, ring those, jingle, jingle

Onsdagen den sjunde april 2010

10:05
Tråkväder, fast väldigt varmt och skönt ute, hela åtta grader. Det gillar vi!

Bokade precis slingtid på Virginska, ska dit på tisdag. Hell yeah! Blondie blir blondare, wohooo. Kommer kosta ca 400 kronor, och det är billigt. Yeah.

Idag måste vi städa. Som ni såg bilden igår så ser det ut som att det varit snöstorm här inne, eftersom Spike av någon anledning har fått för sig att han måste dissekera ut all bomull ur sina gosedjur. Och badrummet börjar bli dammigt. Som vanligt.
Sen ska vi också åka upp på stan en sväng. Hämta Tommys cykel bland annat. Eller rättare sagt klippa låset på hans cykel. Av förklarliga skäl vill han inte göra det själv, kan ju se något misstänkt ut. Och jag vill kolla i lite affärer, såklart. Kanske kan vi hitta lite schysst inredning? När vi får låna mammas bil, förhoppningsvis i slutet av veckan, ska vi åka och köpa lite utemöbler till balkongen, och så även lite grejer på IKEA.



Bokhylla med klocka, ca 1 500 kr, IKEA      




Caféset, ca 500 kr, JULA


17:08
Alltså hur skönt är det inte ute idag?! Trots att det inte ens är soligt så har det varit 13 grader här på eftermiddagen. Lovely! Kan man kanske till och med slänga ner vinterjackan i förrådet för den här vintern?

Var uppe på stan en sväng. Hittade dock inget. Istället spenderade vi lite pengar på mat, på My Way. Helt sjukt goda pizzor och kebaber! Nu har de även börjat med utkörning, gissa om den kommer bli min nya utkörningsrestaurang. No more pizzaonline.se! Netrestaurang.se is the new shit.


19:35
Alltså shit vilken tid det tar att steka pannkakor. Det kan man inte tro. Nästan fyrtio minuter har det tagit mig. Tur att jag hade Top Model att titta på. Dock råkade jag göra dubbelt så många pannkakor som det var meningen, men det gör ju inget. Pannkakor är ju bland det godaste man kan äta dagen efter..


21:04
Gosh, är så trött på min fula blogg. Måste göra om den. Vet dock inte hur jag vill ha den.. Men något måste göras!

When it rain, rain, rains

Tisdagen den sjätte april 2010

08:53
Hallihallå. Trött tjej. Vad jag ens gör uppe vet jag inte, men tvivlar på att jag hade kunnat somna om i sängen igen. Får försöka somna om i soffan. Det kan man göra när man har tid. Troligen ingen feber idag, eller i alla fall inte just nu, men fortfarande väldigt snorig och ont i halsen. Får se om jag orkar åka på grammatiken idag, men kör blir det i alla fall inte. Fast borde verkligen gå på grammatiken, för det är så svårt att läsa ikapp. Fast å andra sidan har vi inte gått igenom något nytt än. Men ändå. Jaja, vi får se senare. Nu ska jag i alla fall kolla på Paradise Hotel, loves it!


17:16
Gick bra på lektionen. Jag piggade upp mig med Cola light och en supergod muffin med vit choklad och nötter i. Även fast vi inte går igenom så jättemycket nytt så känns det ändå viktigt att gå på lektionerna, för man lär sig ändå. Särskilt i översättningsövningar, finns massa saker som man tror är rätt, men som tydligen är fel.

Skaffade ett bank-ID idag, så nu har jag kollat hur mycket skatt jag ska få tillbaka. Cirka 2 500 får jag, känns bra. Och ca 80 000 hade jag tjänat in under året, det är inte illa för att bara ha haft extrajobb.

Känner mig verkligen på bättringsvägen. Imorse vakande jag med nästäppa och halsont, men nu har det faktiskt nästan försvunnit. Super! Trodde jag skulle vara mer sjuk längre, men fy vad skönt att jag snart är frisk. Om det fortsätter i den här takten kanske jag till och med kan åka iväg och träna i helgen. Fast man ska ju vara försiktig när man har varit förkyld, ska ju typ vänta en vecka. Men vi får se hur jag mår och så. Förhoppningsvis kan jag i alla fall gå på långpromenad med Spike imorgon, fast det beror ju på foten också, den krånglar fortfarande. Får köpa ilägg och se om det hjälper.

Här kommer lite sköna bilder på Spike. Har lagt ner hans blogg, så nu kommer jag rapportera om hans fadäser här istället!



Spike sover med huvudet vilandes på Tommys hals



Såhär ser det ut när Spike har lekt med sina gosedjur



Får gårdagens pommes frites. Gaaanska sugen kille!


18:06
Fick ett litet infall och beställde hem två jumpsuits från H&M. Tänkte att såna kan vara sköna i sommar. Som att ha shorts och t-shirt, fast de sitter ihop. Ser lite ut som klänningar. Tror de kan bli riktigt nice. Hoppas de är snyggare på, än vad de ser ut när de bara ligger, så att säga. 99 :- styck i alla fall.





20:53
Har inte blivit av att Spiken fått någon riktig promenad idag, så nu på kvällen gick vi bort till grusplanen på Mikaelskolan, som ligger bara tvärs över gatan, och lekte med bollen. Och OJ, så han sprang! Greyhound-varning på det alltså. Riktigt snabb liten rackare. Han sprang och han sprang och han sprang. Går inte riktigt att trött ut honom heller.. Men efter cirka en halvtimma tyckte han att han sprungit tillräckligt, så då gick vi hem. Han drack ganska mycket vatten när vi kom hem kan jag säga, haha! Och vi hade allihop en massa grus med oss in. Spiken fick bada. Han tycker inte så värst mycket om det, men han står i alla fall stilla, så länge jag låter bli framtassarna. Däremot tycker han att det är väldigt obehagligt när pälsen torkar. Han brukar lägga sig i soffan och rulla runt och gnida sig så att han ska bli torr. Sötnosen! <3

Helt plötsligt blev jag supersugen på att bli riktigt, riktigt blond. Alltså sådär fräsch beachblond. Nästan vitt, fast mer silver. Hmm.. Jag tror minsann att jag ska slå en pling till Virginska och se om de kan lägga i en massa slingor i håret. Tror det kan bli himla schysst faktiskt! Nice när solen kommer fram. Räcker med slingor, för så fort solen fått göra sitt med håret så blir jag några nyanser ljusare. Men några slingor blir nog en bra hjälp på vägen!


Here I go again

Måndagen den femte april 2010

01:53
Man skulle kunna tro att jag är uppe väldigt sent, men egentligen är det tvärtom. Eller jag vet inte. Men jag har i alla fall sovit, med syfte att vakna imorgon bitti. Tyvärr funkade inte den planen. Istället har jag vaknat sisådär en gång i halvtimman sen halv elva, på grund av äckelfeber. Jovisst serru. Nog har jag blivit sjuk alltid. På många sätt är det riktigt dåligt (ska jobba imorgon, MÅSTE verkligen jobba imorgon, ska till tandläkaren på tisdag, kan inte missa i skolan, ville komma igång med träningen igen, med mera..) men på ett sätt är det rätt skönt. Har gått och varit småhängig i över tre veckor nu, utan att det blivit något av det. Men nu har det brutit ut på riktigt, vilket förhoppningsvis betyder att jag kommer bli frisk ordentligt efter detta också. Men självklart är det overwhelmingly (jag tappar ord..) dåligt att vara såhär sjuk. Särkskilt då med tanke på att jag verkligen måste jobba imorgon, eftersom jag är den enda som har jobbat i över en månad. Skulle egentligen ha varit ledig, men av diverse anledningar måste jag alltså jobba imorgon, sjuk eller inte. Jag får helt enkelt göra så att jag ringer imorgon bitti, säger som det är, kommer överens om något med chefen, och så får jag förhoppningsvis gå efter två-tre timmar. Sist jag var sjuk på jobbet hade det bara börjat med lite feber och sånt, men eftersom det är ett väldigt aktivt arbete att jobba på café med full ruljans så blev jag bara sjukare och sjukare för varje timma, och när jag äntligen fick gå hem (efter att uttryckligen ha sagt att jag inte stod ut längre) hade feber stigit till hela fyrtio grader. Jag tänker inte utsätta mig för detta igen, så idag tänker jag vara stenhård på att jag måste gå så fort jag känner att det inte går längre. Men jag förstår verkligen att jag måste åka dit en sväng ändå, det fattar man ju att det inte fungerar att ha lunchrusning med bara nyanställda som inte riktigt lärt sig än. Men som sagt, få fort det blir lugnt eller jag känner att det inte går längre så får jag dra därifrån. Tack och lov för att jag har bil.


09:31
Inte så värst jättepigg efter att endast ha sovit i sex timmar. Fast det är ju egentligen ganska normalt att sova så lite, men ändå. Dock är jag pigg i själva sjukan, Panodilen har jobbat inatt. Har bara lite feber just nu. Fast jag har å andra sidan nästan aldrig feber på morgonen. Wellwell, ska nog klara mig på jobbet i några timmar i alla fall. Fast vädret vill man ju bara dö på. Äckelsnö ute. Fy.


23:09
Gick helt okej att jobba idag, trots sjukdom. Panodilen fick jobba, så att säga. Var liksom lite off, så jag orkade inte stressa, utan tog det lugnt i min takt. Vid fyra kunde jag dra hem. Åkte hem till Vintrosa och lämnade bilen och åt lite tårta. Marcus fyllde ju förra veckan, så det var lite kalas för honom. Fick med mig en påse med fikbröd hem, av gammelmormor. Plus en femhundring och en obligatorisk dikt, hehe. Hon är för söt, gamla tanten. (:

Åt världens godaste köttbit till middag idag, jag lyckades verkligen med kryddningen! Kollade på Håkans bar, och sen däckade jag i nästan två timmar, skönt. Men nu blir det sova!

I'm in love with a fairytale

Söndagen den fjärde april 2010

10:10
Jovars, man är allt lite trött idag. Somnade halv tre och upp klockan tio. Men det hjälper mycket att det är sol ute, då blir jag alltid lite extra pigg.

Jobba 11-18 idag också. Skönt att jag har bilen så jag kan åka lite senare hemifrån. Blir nog inte så mycket att göra idag heller, så blir nog ganska soft att jobba. Har faktiskt inte varit långtråkigt på jobbet, trots lite att göra. Det är skönt.

Nu blir det frukost. Är hungrig som ett as!


20:11
Är så fruktansvärt jävla trött. Känns att jag har sovit för lite och jobbat för mycket i några dagar nu. Har även fått tillbaka äckel-cp-förkylningen som jag precis blivit av med. Huvudvärk? Check! Halsont? Check! Nästäppa? Check! Fan va nice.. Not. Sova tidigt ikväll, hell yeah.

Take me on

Lördagen den fjärde april 2010

09:26
Blev en himla bra kväll hos Hannes och Carin igår, med massa god mat och Rockband! Stefan och Touma var med som vanligt. Jag drog hem vid halv ett, för då behövde Spike komma ut och jag var ju tvungen att gå och lägga mig.
Trots att jag inte somnade förrän efter ett vaknade jag av mig själv klockan nio. Förmodligen till stor del för att solen sken in genom fönstret. Det är precis så jag vill vakna på morgnarna! Underbart fint väder idag, fem grader varmt och sol. Synd bara att man ska stå inne på Marieberg hela dagen..

Ikväll är det förfest hemma hos Sara och Pontus, och sen blir det utgång! Fast för mgi blir det nyktert, för mamma kommer och lämnar bilen ikväll. Fast det är väl lika bra det; jag tar mig lättare både dit och hem, och så ska jag ju ändå upp och jobba imorgon så hade ändå inte kunnat dricka så mycket. Nice med bil.

Nu blir det påskfrukost!


18:25
Fett skönt på jobbet idag. Inget folk, och vid tre drog chefen hem så det var bara att köra på själva. Kom iväg i tid idag också, jag var hemma kvat över sex! Hade ju dock bil, men ändå. Nu ska jag ta mig något att äta, sen hoppa in i duschen, och så iväg till Sara. (:


02:03
Hemma efter kul kväll på Norr och Strömpis! Var bara sex pers på förfesten, men det var mysigt. Skönt att vara så få faktiskt, då kunde man verkligen hålla ihop. Jag fick dock åka bil själv upp på stan, men det gjorde ju ingenting. Var supermegalång kö på Strömpis, men vi kom faktiskt in rätt fort ändå. Så himla skönt väder idag, jag klarade mig med bara min kavaj. Dock sög Strömpis. Eller egentligen inte. Fast musiken sög. Men vi hade kul ändå! Slutade med att jag fick skjutsa hem alla, men det gjorde jag så gärna. (: Nu blir det sängen, upp och jobba klockan elva imorgon igen!

Nej, nej, nej, det har du ej

Fredagen den andra april 2010

19:24
Hann i tid till jobbet idag, trots att bussen skulle vara framme fem över elva. Gött. Har varit körigt på jobbet, massa folk, men vi kunde ändå stänga i tid. Folk vill väl inte äta hos oss en långfredagskväll liksom. Lika bra det. Underbart väder när vi kom ut, varmt och skönt. Hem och duscha, och nu blir det påskbord hos Hannes och Carin. (:


Har du sett herr Kantarell?

Torsdagen den första april 2010

09:21
Jag tror att vädret är årets aprilskämt. Enligt yr.no ska det vara full sol hela dagen, men allt jag ser är grått och regn. Känns sådär kul att cykla upp till stan. Får dra på mig regnstället, sexigt värre..

Idag ska jag alltså jobba. Min första vardag sen jag vet inte när. Sen förra påsken kanske? Kommer bli en väldigt lång dag, 11-20, men det ska nog gå bra. Undrar om det bara är jag av tjejerna som jobbar idag, eller kommer jag att ha åtminstone en liten going att prata med? Förmodligen är det jag, chefen och tanten som bara jobbar vardagar som jobbar. Men det får väl gå det med. Får i alla fall en halvtimmas rast idag, och det är ju skönt. Hoppas att det ingår en kvartis också när jag börjar elva, men det tvivlar jag på. Vi får se. Hoppas verkligen att vi stänger i tid så jag hinner med 20:20-bussen. Vill verkligen inte behöva åka 21:20.. Åh, cp-bussarna.. Kan vi inte bara bojkotta dem?


21:53
Gick till Systemet innan jobbet. Ska på påskbord imorgon och så är det fest och utgång på lördag. Köpte lite cider. Fast den ena gick sönder när jag åkte hem, så den fick jag dricka upp idag, haha. Gick även in på H&M där jag hittade en jättefin grå t-shirt med spetsaxlar för ynka 79 kr. Dessutom var det 10 % rabatt för alla medlemmar, så blev bara 71 kronor! Snacka om fynd.

Har varit en riktigt bra dag på jobbet, trots vardag. Jobbade med en ny tjej som heter Louise, hon var jättetrevlig. Funkade skitbra. Var varken mycket eller lite att göra idag, verkligen bara lagom. Och så var det skönt med en halvtimmas rast mitt på dagen. Dagen gick faktiskt riktigt snabbt, kändes mer som att jag jobbade helg. Hoppas på en lika bra forsättning imorgon.

När jag skulle åka hem inträffade den onämnbara. Jag hittade inte mina nycklar! Alltså det är vekligen panikens panik för mig. Okej om det bara var hemnycklarna, för då är det bara att ta mammas extranyckel, men CYKELNYCKELN! Hur lätt är det att få nya nycklar till en skitgammal cykel? Jag är liksom beroende av cykeln. Jag letade igenom hela väskan men icke. De var borta. Jag fick helt enkelt gå hem i regnet. Tur att det inte är så långt. När jag kom hem hällde jag ur varenda liten pryl ur väskan, och MIRAKEL, jag hörde att nycklarna låg nånstans i väskan. Jag hade glömt att jag bara för några veckor sedan utsatts för samma sak, och att jag då hittat nycklarna i fodret. Så var det även denna gång. Fy fan vilken tur. Humöret höjdes direkt. Dock irriterande att jag inte kan cykla upp till bussen imorgon bitti. Fast som tur är så går faktiskt Hjärstabussen ganska lagom.

RSS 2.0