Living the dream

Hejhopp.

Bra dag på jobbet, bra jobbhelg över huvud taget. Ganska mycket folk ändå, men ändå tillräckligt lite för att man inte skulle behöva stressa ihjäl sig. Och eftersom vi var så duktiga med stängningen var vi klara tio minuter innan vi stängde, göttans!

Nu på kvällen har vi käkat asgod mat, världens goaste kött med pommes, kollat på Ensam mamma söker såklart, och sen blev det även Beck - Levande begravd. Alltså inte den som gick på fyran, utan den senaste. Asbra! Spännande. Vet inte om det kommer fler? Hoppas det i alla fall, mer Gunvald till folket liksom.

Nu ska jag snart dejta kudden en sväng. Orka sitta uppe bara för att, liksom. Rejäl sovmorgon imorgon, som alltid på måndagar. Börjar ju inte förrän kvart över tre, så jävla nice. Inte bara för att man får sova ut, men man hinner även läsa det som ska läsas till lektionen på förmiddagen. Det är göttans.

Nä, hörrni. Godnatt.


Bästaste Beck-gänget!

Döden hette han

Åååååååh, vad värt det var att få ställa tillbaka klockan inatt och få en extra timma att sova! Kan man inte få extratimmar jämt? Fett skönt. Och sol är det också, göttans.

Trevligt med lite spelkväll igår. Hannes, Stefan och Carin kom över, och det blev så att vi spelade TP i flera timmar. Var rätt svåra frågor, så det var ingen som fick alla pluppar och vann. Vi gav upp vid ett, och då hade vi spelat i typ fyra timmar, om inte mer. Men kul var det, och man lär sig en massa!

Idag blir det jobb igen. Blir säkert lugnt idag, känns som det. Kan vara skönt. Speciellt när chefen är borta, för då kan man unna sig lite extra rast och sånt där, om det inte finns annat att göra såklart. Blir tusan lite orättvist, för de som röker får gå iväg och röka hur mycket som helst typ, men ickerökare får ju inte direkt gå och ta massa raster bara sådär. Skevt, tycker jag!


I'll keep dancing on my own

Mycket trevligt med 40-årskalas igår! Massa god mat, och så var mitt lilla kusinbarn Elwira där, och jag hade inte sett henne sen typ i julas, så hon hade blivit jättestor och världens charmtroll! Sen lyckades mamma övertala mig att följa med på personalfest, så då bar det av till Hallsberg på kvällen. Riktigt kul där också, himla bra gäng jag jobbar med! Men blev sjukt trött när vi åkte hem vid halv ett på natten, däckade som en gris i bilen och la mig och sov direkt när jag kom hem, utan att ens ta bort sminket. Men trots att jag ändå fick sova åtta timmar inatt var jag astrött när jag väcktes klockan tio imorse och skulle till jobbet. Gah. Kände mig nästan bakfull, trots att det enda jag drack igår var ett halvt glas champagne. Men det gick bra att jobba, chefen var ledig, och det är ju alltid soft. Mycket folk dock, men ändå inte så mycket som det kunde ha varit, med tanke på att det är lönehelg. Men nog fick vi slita alltid. Hade nog missat bussen idag med, men det spelade ingen roll, för jag fick skjuts hem av en ny tjej på jobbet. Schyrre!

Nu kommer snart Hannes, Carin och Stefan hit och myser. Vet inte vad vi ska hitta på. Var egentligen inte meningen att vi skulle vara här, men nu blir det så. Får väl skicka hem dem när jag blir trött, eller sova i soffan om vi kollar på film, hehe. Det löser sig.

Glöm inte att ställa tillbaka klockan inatt hörrni!

Mobilblogg. Fredagsmys bestående av glass,...

img_0147 (MMS)

Mobilblogg. Fredagsmys bestående av glass, Tom&Jerry-kex och julmust! :)


Do you know where your heart is?

Morrn morrn!

Är uppe med tuppen, eftersom jag ska iväg och jobba i Hallsberg snart. Alltså, det är fasen dyrt att jobba där, kostar ju för tusan 80 spänn om dagen att ta sig fram och tillbaka! Men ingen idé att köpa nåt pendlarkort eller så, eftersom jag inte vet hur mycket jag ska jobba där. Jaja, förhoppningsvis får man ut mer i lön än man lagt ut med så, hehe.

Ikväll ska vi ut till gamla kära Vintrosa och fira Joszica som fyller år. Längesen man sågs med den sidan av släkten! Blir förmodligen där hela kvällen, om jag inte får för mig att följa med mamma på jobbfest i Hallsberg. Men det tror jag inte att jag orkar idag, ska jobba i Marieberg imorgon, och dessutom träffa Hannes, Carin och Stefan imorgon kväll. Får räcka med en sen kväll den här helgen.

Ha en bra dag!

I don't know how to love him

God eftermiddag, bloggen!

Idag har jag haft en mycket bra jobbdag på Allé! Normalt är just torsdagar den dagen i Hallsberg som inte är så vidare kul, bara eftersom vi har en och en halv timma matte på eftermiddagen. Men idag gick matten jättefort! Var lärarvikarie idag, så hade en "grupp" själv (endast två pers), och vi gjorde lite roligheter. På förmiddagen hade jag även engelska själv, och det gick också bra. Hade även idrott, fast då var jag bara med som assistent.

Trött som en gnu är jag. Hade tänkt ta mig en promenix med Spike nu, innan det blir mörkt, men jag måste banne mig sova en stund först.

Mobilblogg.  Är barnvakt åt gulle-Casper. ...

img_0144 (MMS)

Mobilblogg.  Är barnvakt åt gulle-Casper. Vi har varit och käkat på Max, lite så som vi brukar göra när det barnvaktas. Sen gick vi på en liten promenad i höstrusket. Tur jag hade på mig regnstället! Fick så mycket vatten på glasögonen att jag knappt såg vart jag gick. Man borde uppfinna vindrutetorkare till glasögon!  Nu sitter vi i alla fall och tittar på lite barnprogram, och Casper äter kvällsvällingen. Snart dags för lillen att gå och lägga sig, och då får jag läsa saga och sjunga godnattvisa. :) Blir inte så lång barnvaktning ikväll, Pernilla kommer vid åtta. Skönt att komma hem tidigt, för blev inringd att jobba imorgon.


You made me look like a fool

Usch, vad det är grått och trist ute idag. Typisk trött-dag, så det är tur att jag inte ska till skolan eller jobbet idag. Ska försöka fortsätta skriva på min B-uppsats. Ska ha skrivit hälften (fem sidor) till på tisdag, och lyckades faktiskt komma upp i det sidantalet igår, men känner att det väl är lika bra att köra på när jag ändå kommit igång. Resten ska ju skrivas nån gång också.
Annars är det inte så mycket idag, förutom att jag ska vara barnvakt åt Casper i eftermiddag/kväll. Blir väl lite plugg där också, tar med mig datorn. Fast det är i och för sig bra på tv ikväll.. Jaja, tanken är god i alla fall!
Blir väl en promenix med lillen sen också, dagens träning. Hoppas jag kan hålla mig frisk ett tag nu, så jag verkligen kan få in rutin på träningen! Ska till gymmet imorgon igen, hoppas jag klarar av att springa lite då också. Gäller att se till att stretcha ordentligt varje dag, så inte benen blir stumma..

Once upon a time I didn't give a damn

Med tanke på att jag kom i säng sent igår så gick det förvånansvärt lätt att gå upp till dagis imorse. Visserligen är ju inte kvart i åtta jättetidigt, men ändå liksom. Men så var det ju strålande solsken ute, så var förstås därför. Råkallt men väldigt vackert ute, så det var en ren fröjd att lämna lillen till dagis.

När jag kom hem käkade jag lite frukost, fixade med nya playlists i telefonen, och sen drog jag till gymmet, för första gången sen jag vet inte när. Gjorde mig inga illusioner om att det skulle gå nåt bra idag, men boy was I wrong. Jag har bestämt mig för att börja springa, men det är ju det värsta jag vet i träningsväg, det är bara tråkigt och gör ont överallt. Så jag hade satt upp som första mål att springa i fem minuter. Jag vet, fem minuter är ju verkligen ingenting, men eftersom jag hatar det så mycket så är det en mental ansträngning att köra ens fem minuter. Men så sprang jag. Och kände att fem minuter, det gick ju hur fort som helst, så bestämde mig för att köra fem minuter till. Men när till och med tio munter gått hur bra som helst lade jag på femton minuter, och detta var väl verkligen min kritiska gräns. Förr, när jag varit ute och sprungit, då har ett varv tagit ungefär en kvart och då har jag varit helt slut. Men nu, nu körde jag banne mig på i hela tjugofem minuter, och fick ihop över tre kilometer, jag som annars dött efter knapp två. Det kändes så jäkla bra, och jag gjorde mentala high-fives med mig själv efter varje femminutare. Åh, vad jag var nöjd med mig själv! Inte bara det att jag orkade, för ork har man väl alltid lite mer än man tror, men att jag tyckte att det var kul och lätt! Gjorde inte ont nånstans, och inte lät jag som att jag hade ett astmaanfall efteråt heller. Hell yeah! Så nu ska jag fortsätta springa. Fats fortfarande ska jag bara ha små mål i början, för annars kommer jag bara tröttna. Men med lite vilja och med jäkligt bra musik i öronen så ska det nog gå vägen!

När jag kom hem från gymmet lade jag mig i badet, och det är ju så himla avslappnande och skönt, så jag somnade förstås. Men jag tänkte att man nog borde vakna efter en kvart eller så, vattnet borde ju bli kallt. Ja, tjena, en och en halv timma sov jag! Vafan, jag som ska plugga.. Jaja, dagen är ju långt ifrån slut än.

Polygami

Åh, gud, jag sitter och kollar på en helt sjuk dokumentär på trean. Det är Secret lives of women, och idag handkar det om två kvinnor som växt upp i en polygami-sekt, där männen är härskare och har flera fruar, och där kvinnorna blir bortgifta med nära släktningar i unga tonåren och endast finns till för att föda barn efter barn. Som de sa i dokumentären, "de föder barn tills de går sönder inuti och blir till slavar". Kvinnorna och barnen är extremt hårt hållna, de får inte göra någonting, och har inte minsta makt över deras liv. Och ingen utanför sekten har heller någon makt över dem, för på något sätt är området där sekten håller till laglöst, och alla myndigheter består av medlemmar i sekten. Följaktligen kan ingen göra något åt sektens hemskheter, med misshandel, våldtäkt, etc., utan det får bara fortsätta. De har till och med "rätt" att döda vem de vill. Dokumentären handlar främst om en kvinna som nu försöker hjälpa de kvarvarnde kvinnorna och barnen i sekten, och hon har ett konstant dödshot över sig. Det är en fruktansvärt gripande dokumentär, och senare ikväll finns den uppe på tv3 Play, SE DEN!

City of dreams

Hej vänner!

Spenderade förmiddagen med att plugga lite lingvistik, och kolla över min diskussionsuppsats som även skickades in. Sen på eftermiddagen hade jag lingvistiklektion, och gudars vad mycket lättare det är nu än veckan då vi höll på med typ vart i munnen ord formas. Skönt! Sen var det sångverkstad. Har missat sången i två veckor nu, så det var kul att komma dit. Sjöng lite solo, och det var inte alls nervöst, skönt att jag börjar komma över min scenskräck nu!
Nu på kvällen har jag kollat på bästa Biggest Loser, älskar det programmet! Man blir väldigt peppad att träna. Ska till gymmet imorgon, första gången på flera veckor, ska bli skönt att komma igång igen! Nu är det Svenska Hollywoodfruar, och så hade jag tänkt köra lite pilates nu också. Har verkligen inte tränat på flera veckor, har varken haft tid eller varit frisk. Trist! Vill ju verkligen komma igång med regelbunden träning, men man får väl ta det som det kommer..

Thanks for loving me, 'cause you're doing it perfectly

Sen uppdatering idag! Har inte så mycket att säga egentligen, men ändå.

Var ett himla snöoväder imorse när jag skulle till jobbet, så jag var klok nog att lämna cykeln hemma och åka buss hela vägen. Gick som vanligt en sväng och kollade i butiker innan jag började, finns så mycket fina grejer, både kläder och inredning och annat smått och gott! Men ingen shopping för mig inte, för jag är pank. I alla fall i cirkus 72 minuter till, hehe, sen kommer CSN! Betala massa räkningar imorgon, kuljul.. Jaja. Massa folk på jobbet idag igen, men idag var vi i alla fall en extra personal, så det gick ju bra. Kom till och med iväg i tid.

Kvällen har spenderats framför Ensam mamma söker, och sen veckans avsnitt Desperate Housewives. Tog med mig lite cheesecake från jobbet, så det mumsade jag på. Och så beställde vi hem mat från Solbaren. Men min kebab var inget god. Visst är det irriterande när man väntat på att få sig något riktigt gott, och så är det inget gott sen när man väl får det? Ogilla!

Tar en ganska tidig kväll idag, för vill vakna någorlunda i tid imorgon bitti, dock utan att ställa klockan. Har lite att läsa till morgondagens lektion, och så vill jag komma igång och skriva på mitt självständiga arbete (B-uppsatsen). Ska ha skrivit hälften, fem sidor, till nästa tisdag, och har bara skrivit två, så gäller att sätta igång.

Godnatt mina vänner! Nu ska jag somna till mina andra Vänner..

Mulan

Åh, vad jag älskar Mulan! Helt klart topp fem i bästa Disney-filmer! Fast konstigt nog tyckte jag inte den var bra alls när jag såg den på bio -98. Men ikväll har jag skrattat hur mycket som helst. Draken Mushu kanske är den roligaste Disney-figuren ever, han borde få en egen film! :D Har du inte sett Mulan bör du 1) skämmas, och 2) se den NU!


A penny for your thoughts

Jösses, vilket drag det var på jobbet idag. Massor att göra, märktes att vi var en man kort. Jag hade varit förutseende nog att kolla om mamma eller pappa kunde komma och hämta mig om jag missade 18:12-bussen. Nästa gick en timma senare, och man vill ju inte sitta i Marieberg och uggla i kylan och mörkret direkt. Och visst blev vi sena. Trots att vi inte ens städat golvet, som tar längst tid, så slutade vi inte förrän kvart över sex, och då hade ju bussen redan gått. Så jag ringde hem för att få skjuts, mamma skulle iväg halv sju, så det var pappa som skulle hämta mig. Men tror du han kom ihåg det? Nä. Så han hade såklart suttit och ölat lite, så mamma fick komma och hämta mig ändå. Men hon skulle ju iväg, så fick bara åka till Adolfsberg. Fick Louise med mig också. Men vi tänkte att det nog måste gå nån buss från Adolfsberg innan nästa Mariebergs-buss. Men nej. Det slutade med att vi satt på busshållsplatsen i Adolfsberg istället för i Marieberg i en timma. Vi hade ju såklart kunnat gå in till pappa och Marcus, men vi trodde att det skulle komma en buss klockan sju, men vi hade såklart läst fel. Jaja. Kom ju hem till slut. Till en väldigt bakfull Tommy. Eller, ja, nu är det väl okej, men han har visst varit väldigt bakis hela dagen. Jag är bara skadeglad. Men nu har vi i alla fall gjort oss lite varma mackor med gårdagens tacofärs, mycket gott, kollat lite på AFV, och så har jag övertalat Tommy att vi ska kolla på Mulan! Spike har överskottsenergi, som vanligt, så vi lurar honom att springa fram och tillbaka mellan köket och soffan. Det funkar jättebra, det är bara att vi står på varsitt ställe och ropar tillbaka honom när han kommit fram till ena stället. Så länge det finns mat på bägge ställena så springer han, haha! Vi har kul här på Hjalmar Bergmans väg 18.

Sweetness

Har haft en himla bra dag. Supersoft dag i Hallsberg (bakat hallongrottor och haft musik), klippt luggen, och haft världens bästa förfest här hemma! Som jag sa imorse så blir jag hemma ikväll, men det är alltid kul med förfest, även om jag är nykter. Vi har verkligen haft skitkul. Var jag, Tommy, Hannes, Carin och Stefan, och så Amanda (som vi känner genom Carin), plus Amandas två kompisar Peter och Petra som var supertrevliga. Verkligen en toppenkväll. Spike charmade förstås alla. Vi tjejer ville se på Idol, och det fick vi, men tror inte jag hörde en enda låt ordentligt. Men är inget big fan av Beatles ändå, så det gjorde inget. Synd att Alice hoppade av igår, men kul att Minnah fick en andra chans, och hon klarade sig ju ikväll. Trist att Linda åkte ut, men så är det.
Passar på att få sova ordentligt inatt, så blir sängen nu. Kolla lite på Vänner innan jag somnar! Jobb på Marieberg imorn..

Ja, se det snöar

Hmm, det måste ha snöat en massa inatt, för när jag gick ut med Spike nyss så låg en massa snö på marken. Eller, ja, massa är det väl inte, men det är i alla fall vitt! Jag är kluven. Jag gillar snö, men det känns banne mig för tidigt. Snön ska bara finnas till för att julstämning ska infinna sig, och det är banne mig inte jul i oktober. Eller får man börja lyssna på julmusik nu..?

Ska iväg och jobba några timmar idag igen, blir väl café och musik som vanligt, hoppas jag. Sen ska jag äntligen klippa den förbaskade luggen, blir nog lite ändring på den också, skulle jag tro. Sen hemåt och handla till kvällens tacopaj, och sen får vi se vad som händer. Hannes och Carin är i Örebro i helgen, så de vill att vi går ut, men eftersom jag dels precis blivit frisk, dels har jobbat hela veckan, och dels ska jobba hela helgen så tänker inte jag följa med. Dessutom har vi ingen hundvakt. Men de får gärna komma hit och förfesta, men krogen blir det i alla fall inte. Men vi får se. Anna ska försöka komma över också, bidde ingen promenad igår. Vi får helt enkelt se vad det blir av denna dag.

You're the swing-set, and I'm the kid that falls

Hej på er. Vilka ni nu är.. Hehe. He.. Jaja.

Vaknade före klockan imorse, vilket var ganska anmärkningsbart eftersom klockan stod på tio i sex. Vem vaknar innan dess liksom? Okej, hade jag bara fått lite tid på mig hade jag självklart somnat om igen, men det är ju ändå skönare att vakna av sig själv än av ett himla ringande. Det bådade gott inför dagen.

Kallt som tusan idag, skinnjackan har nog gjort sitt för i år. Har ryktats om snö här idag, men efetrsom himlen är oskyldigt blå verkar det inte särskilt troligt. Men alla andra verkar ha fått snö. Vad tusan, jag då? Jag gillar ju snö. Fast det gör i och för sig inget om den väntar en månad med att komma. Så länge det finns snö i december är jag nöjd.

Jobbar i Hallsberg idag. Himla slapp förmiddag alltså, har knappt gjort nånting. Men det är bra att det varit lugnt nu, för nu är det snart dags för ett monsterpass matte i en och en halv timma. Ogilla! Död åt matte. Visserligen är det inte jag som måste räkna, men det blir ju lite så ändå, och eftersom jag suger på matte så är det mindre kul. Men slutar ju efter den, så det blir bra. Himlans god mat idag förresten. Är visst måltidens dag, så idag fick vi fläskfilé och krögarpotatis, och så fruktsallad med grädde till efterrätt. Muuuums! Ibland är det allt bra att äta pedagogiskt! ;)

I eftermiddag ska jag och Anna ta oss en promenad i det fina vädret, man måste ju passa på. Annars blir det väl som alla andra kvällar: slapp i soffan. Är ju Robinson ikväll! Och klockan nio är det Lyxfällan på trean, och den blåsta Vanita från Bartenderskolan är med, så det måste jag ju se! Hon kan fasen inte ha alla hästar hemma.. Jaja. Hörs sen kanske! Kan mycket väl hända att det blir lite fina höstbilder från promenaden, om det inte hunnit bli mörkt. (:

Impulsshopping

Jag kunde inte låta bli att köpa dessa på rean på H&M's hemsida!



Cardigan med silverpärlor, 199 kr (299 kr)


Träningslinne, 79:50 kr (149 kr)

Your mercy endureth forever

Guuuuud, så skönt det var att få sova ut imorse. Har verkligen vant mig vid att få ha sovmorgon flera dagar i veckan, tycker inte om att gå upp klockan sex på morgonen! Men idag fick jag ju sovmorgon, och det var looovelyyyy.
Detta är min enda lediga dag denna vecka, så ska försöka att vila upp mig ordentligt, så jag orkar med resten av veckan också. Men det ser ut som skit här hemma, så ska ta tag i städningen. Inte så väldans kul, men det behövs verkligen. Och så måste jag passa på att plugga också. Man orkar inte riktigt plugga om man har jobbat hela dagen, så bäst att göra det idag. Och så blir det promenad med Spiken också, kan ju inte sitta inne hela dagen. Är på god väg att bli ordentligt frisk nu också, men eftersom jag ändå varit sjuk i nästan två veckor så blir det ingen träning den här veckan ändå. Har förresten inte tid till det heller. Men lite promenader ska man väl kunna klämma in i alla fall, man kan ju promenera fastän man fortfarande är lite förkyld. Yesbox.

Trött, tröttare, tröttast

Alltså herregud. Jag befäster min egen teori om att jag inte vaknar om det är grådassig ute mer och mer för varje gång. Idag höll jag faktiskt på att somna på jobbet flera gånger. Först på morgonpasset. Då gick mina ögon bokstavligt talat i kors, och jag var tvungen att springa ut och ta lite frisk luft för att inte somna. Och likadant på eftermiddagen. Var visserligen lite piggare efter lunch, men höll ändå på att somna när vi kollade film på sista lektionen. Shit alltså. Jag har aldrig förr övervägt att ta en kaffe bara för att inte somna, men tänkte nästan göra det idag. Guuuuud. Men blev i alla fall mycket piggare när solen tittade fram igen, så det är verkligen så att man blir piggare av sol. Tyvärr behagade den inte komma till Hallsberg förrän jag var på väg hem, men ändå.
Annars har det ändå varit en bra dag på jobbet. Har för första gången varit med på en dag med profil, alltså inriktning, och har varit på barn- och ungdomsprofilen på förmiddagen, och omvårdnadsprofilen, där jag varit assistent åt mamma, på eftermiddagen.

Tommy är snel hest (haha, tycker fortfarande att det är ett roligt uttryck!) och fixar min cykel just nu, som synes i inägget nedan. Mitt framlyse har varit trasigt ett tag nu, men nu är det så himla mörkt både på kvällar och på morgonen när jag åker till jobbet, så måste verkligen ha ett nytt nu. Känns faktiskt läskigt att åka utan lyse, för man varken ser eller syns. Men nu har jag ett nytt, wehey! Och så har jag fått nya bromsklossar. Känns ju som en ganska viktig grej, det också.. :P

Nä, nu ska jag ta och sova en sväng innan kören. Godnatt så länge! ^-^

Mina män mekar med min cykel. Nytt framlys...

img_0141 (MMS)

Mina män mekar med min cykel. Nytt framlyse och nya bromsklossar blir det! (:


You are good all the time

Jisses, vad jag var trött och seg i förmiddags. Trodde jag skulle somna på jobbet. Piggnade dock till efter lunch.
Trodde det skulle bli en jobbig dag, eftersom den blev så lång med både jobb och skola. Framför allt trodde jag att lingvistiken skulle bli ett helsike. Men det gick faktiskt jättebra. Eftersom jag inte skulle hinna vara med på sista lektonen i Hallsberg så kom jag iväg såpass tidigt att jag hann hem en halvtimma och lämna cykeln och äta några mackor innan jag for vidare till uni. Lektionen gick jättefort, och jag förstod det mesta, så detta var en barnlek i jämförelse med förra veckan.
Dock kommer det nog bli rätt jobbigt den här veckan ändå, trots att jag hade en väldigt bra dag idag. Blev tillfrågad att jobba även imorgon, så nu blir det jobb på Allé tisdag, torsdag och fredag, och sen jobba på Marieberg hela helgen. När jag ska hinna/orka plugga har jag ingen aning om. Försöker utnyttja rasterna i Hallsberg när jag kan, finns inte så mycket annat att göra där ändå så. Men jag jobbar bra under press, så jag ska nog få in lingvistikuppgiften i tid, joråsåatt. Och ha fått feedback på min outline till B-uppsatsen, och den var väldigt positiv, så nu är det bara att köra på med den. Sweet.
Men ja, nu när det är mycket jobb och grejer tänker jag bara slappa på kvällarna, för annars är jag trött på jobbet och det vill jag ju inte. I och för sig brukar jag alltid lata mig på kvällarna, men ändå. Eller lata mig, jag måste ju passa på att plugga då också, men ändå. Har inte tid för en massa andra grejer. Fast imorgon är det kör, wehey!

Så mycket bättre när vi är tillsammans

Hejdu. Detta blir en lång dag. Först jobba på Allé till typ två, och sen direkt iväg till lingvistiken. Borta sisådär en 07:00 - 17:30, det känns väl bra? Tja, egentligen som en nästan normal arbetsdag för er vanliga människor, men ändå. När man är van vid att bara jobba/gå i skolan några timmar i stöten är det lääääängeeee. Men det ska nog gå bra! Lite bananer fixar allt! Har i alla fall knappast nån förkylning att tampas med, så förutsättningarna för att överleva dagen ser helt okej ut. Hörs ikväll!

Baby, you belong with me

Idag har jag spenderat eftermiddagen hemma hos mamma och pappa. Skulle ju ändå hämta Spike, så blev kvar där ett tag. Fick både lunch och fika, så det var ju bra. ;) Morfar var där också, så jag fick skjuts hem när mamma skjutsade hem morfar. Innan dess åkte vi till Maxi en sväng, för morfar behövde handla. Kunde lika bra passa på att handla när jag ändå var där, men behövde egentligen ingenting. Men det blev lite toapapper och sånt där som alltid är bra att ha, och eftersom mamma scannade och det var jätteköer till de vanliga kassorna så var hon snäll nog att betala för mig, tack mami! <3

Nu är det tvätt som gäller, och så ska jag laga lite mat. Blir min favvo, kött med klyftpotatis, muuuums! Sen blir det Ensam mamma söker, wohoo! Bidde inte så mycket med pluggandet som jag planerat in idag, men dagen är väl inte slut än. Men skrev i alla fall lite på B-uppsatsen imorse, och igår skrev jag klart uppsatsen som jag trodde skulle in på tisdag, men som tydligen inte ska in förrän veckan efter, och så har jag läst alla tre kapitlen till lingvistiken imorgon. Så jag har pluggat lite i alla fall.

By the way så är förkylningen mycket bättre idag. Var knappt täppt i näsan imorse, och har bara behövt nässpray en gång idag. Sweet! Men hoppar ändå över sången imorgon, kraxar fortfarande rätt bra. Men behöver nog ingen antibiotika i alla fall, och det är ju skönt. (:

So long!

Fancy-schmancy

Jaha, så har man varit på magiker-föreställning då. Det var väl sådär. Tur att jag fick gå gratis, tycker inte att det var värt 250 kronor. Var alldeles för ojämn kvalité. Roligast var en liten kille på sex år som satt och pratade med Charlie Caper hela tiden, försökte "förstöra" för honom. Men visst, det var en del riktigt häftiga trick, och man försökte ju hänga med och kolla hur det gick till, men det gick ju såklart inte. Men ibland tycker jag att det var riktigt segt, och några trick var riktigt trötta. Men alla barn verkade gilla det i alla fall.

Nu blir det lite filmmys.

I would give it all back if I could

Vilket härligt höstväder vi har! Jag kan inte annat än älska hösten, så är det bara! Åtminstone så länge det inte regnar, men man gillar väl inte regn någon annan tid på året heller? Nä, just det. Fast nu börjar det bli jäkligt kallt alltså, burrrrr! Var bara en plusgrad när jag gick ut med Spike vid tiotiden imorse, och igår snöade tydligen på sina håll i Örebro. Själv såg jag inget annat än blå himmel, ingen snö alls. Skit också, jag som älskar snöfall! Men det kommer väl sen kanske. Är väl faktiskt lite väl tidigt för snö, även för en snöälskare som jag.

Är fortfarande jätteförkyld, men avvaktar med vårdcentralen tills på måndag. Läste om bihålsinflammation på vårdguiden igår, och det stod att man för det första inte kan göra så mycket åt inflammationen, mer än det jag redan gör, och för det andra så kan man inte konstatera bihålsinflammation förrän efter tio dagar. Så eftersom jag "bara" varit sjuk i åtta dagar så väntar jag till på måndag. Det är ju inte så att jag dör precis. Bara snyter ut cirkus hundra liter snor om dagen, och hostar upp en hel del också. Jomensåatt. Det blir nog bra. Bara jag får vila.

Ikväll ska Tommy och jag gå på Charlie Caper, magikern som var med i Talang för nåt år sen. Ska bli kul, han är jätteduktig! Här har ni ett klipp från ett av hans uppträdanden:


That somebody ought to be you

Ännu en Idol-kväll tillryggalagd. Jäkligt bra låtar, måste jag säga! Förutom Linneas och Geirs då, kanske mest för att jag inte hört dem särskilt mycket.

Tycker på det stora hela att det varit en bra kväll. Många som varit sjukt duktiga, och ingen som gjort sådär riktigt dåligt ifrån sig. Fast jag tycker att Elin var sämst idag. Jag tycker att hon är cool, men jag tycker inte att hon sjunger jättebra, och så är hon fantastiskt dålig på engelska. Det håller bara inte. Det stör mig något otroligt. Och Linnea tycker jag inte om. Hon är också ascool, men hon är för speciell, hon passar inte i Idol. Hon blir för mycket.

Olle och Alice brukar ju vara på topp, men ikväll var de sisådär, varken bra eller dåliga liksom. Fast jag gillade verkligen att man fick höra något annat än det nasala från Alice, tumme upp på det! Men faktum är att jag hellre hade sett att hon åkte ut istället för Minnah, för Minnah var bättre ikväll.

Jay var såklart superbra som vanligt, men man blir nästan lite uttråkad. Samma med Geir. Jag får lite after-skivarning på honom alltså. Fastän han sjunger asbra.

Jag tycker att Daniel får oförtjänt lite uppmärksamhet. Jag tycker han är kanon. Han är supersöt, verkar helskön och har en helt otrolig röst. Tycker att kvällens dåliga kritik var obefogad. Samma med Minnah. Jag fattar inte att hon åkte ut. Jag tycker att hon är den bästa sångerskan i årets Idol. Gillar hennes röst jättemycket. Kanske är hon för tråkig för att få röster, jag vet inte. Hon förtjänade inte att åka ut i alla fall!

Jag gillade Linda jättemycket förut, men jag vet inte längre. Även här har vi en tjej som är ascool, och jag skulle jättegärna hänga med henne, men det känns på nåt sätt som att hon är väldigt begränsad i sin röst. Jag kan inte riktigt förklara det, men jag skulle liksom inte vilja höra henne i en pop-låt, tror jag. Fast jag gillar ju henne ändå, hennes röst är ball.

Har jättesvårt för Andreas, men ikväll var han grym. Men det är ju det. Jag tycker han sjunger jättebra, men jag klarar inte riktigt av honom personligen. Han är för brattig. Han känns lite falsk och tillrättalagd på nåt vis. Men jäklar vad han sjöng bra ikväll!

Japp, detta var mina reflektioner över kvällens Idol-avsnitt. Håll till godo.


Minnah förtjänade inte att åka hem ikväll.

First rule of table dancing

Blöööh, jag trodde att jag började bli frisk, men icke! Började må dåligt när jag var på jobbet, och hela dagen har det känts som att det typ bubblar i bihålorna. Not good! Tyvärr hann jag inte till vårdcentralen imorgon, så får förmodligen ringa till jouren imorgon. Eller ringa på måndag, beroende på hur jag mår. Jäkligt irriterande i alla fall!

Har alltså jobbat idag. Trodde jag skulle frysa ihjäl när jag cyklade till tåget, helt sjukt kallt! Typ tre minus, det är man inte van vid! Börjar bli dags att ta fram vinterjackan, big time.
Har stått i cafét och haft musik idag. Fredagar är jäkligt softa faktiskt, me likey. Känns som väldigt lättförtjänta pengar! Alltid bra, alltid bra. Ska förresten bli spännande att se vad jag får för lön därifrån sen..
På lunchrasten tog jag mig en sväng in på Lindex. Köpte en kompaktfoundation som jag tror kommer bli kanon, och så rouge på stick som jag vet är bra. Sen gick jag även in på cafét/inredningsbutiken God smak, och där köpte jag ett par supermysiga sockor med halkskydd, ska bli sköna att ha nu när vi har så himla kallt på golvet!

Hade helst av allt velat gå och lägga mig och sova när jag kom hem efter jobbet, men det var bara att åka iväg och handla. Och sen tittade vi över till Anna som flyttar in till Baronbackarna idag! Hjälpte till och bar några lådor, och så fick vi se lägenheten. Den var lite sliten på sina håll, men jag tycker den var fin. Fast läskig, för den ligger på tionde våningen och har stora fönster! Fast fet utsikt alltså, man ser typ hela Örebro, jättefint.
Gick och hämtade Spike och sen åkte vi till Arken zoo. Vi ville egentligen köpa ett vintertäcke till honom, men de hade inget i hans storlek (som inte var snordyrt), men det blev i alla fall en reflexsele, så nu syns vi när vi är ute i mörkret!

Nu har vi käkat lite tacos, och snart är det Idol!

From this moment on

Jaha, ytterligare en våldtäkt i Örebro idag. Man kunde väl just tro det, att galningen som sitter häktad skulle trigga igång andra idioter. Men helt ärligt, vem orkar gå runt och vara rädd? Inte jag i alla fall. Jag gör vad jag kan för att inte utsätta mig för onödiga risker, mer än så kan jag inte göra. Jag kan inte anpassa hela mitt liv efter att någon kanske vill mig något illa. Det är nog betydligt större risk att jag blir påkörd av en bil, eller liknande. Nää, detta ska inte få begränsa mig, och det borde inte begränsa någon annan heller!

Sov länge imorse, jätteskönt. Det är så jag jobbar för att få bort förkylningen; jag motar den med sömn. Borde hjälpa, man kan ju tycka att en utvilad kropp fightar tillbaka mer än en trött..
Anywho, startade dagen med att krypa upp i soffan och titta på en Irene Huss-film, Eldsdansen tror jag det var. Tycker väl egentligen inte att de är så jättebra filmer, böckerna är mycket bättre, men jag vill ändå se dem. Ska nog se Guldkalven i eftermiddag, nu när jag precis lyssnat på den.
Var ute och gick i fina vädret i fyrtio minuter. Också detta för att få bort förkylningen. Det släpper ganska mycket i bihålorna när det är kallt, och frisk luft är ju alltid bra.

Nu ska jag snart äta lite lunch, och sen diska. Sen ska jag väl försöka sätta igång att skriva på uppsatsen som ska in på tisdag.. Orka. Annars är det väl tv som gäller ikväll som vanligt. Vilket liv jag har..

Shopping

Idag fick jag för mig att shoppa lite från brittiska asos.com. Jag har alltid trott att det är jättedyr frakt om man beställer utomlands, men på asos kostar det bara ca 60 kr, typ som hemma! Och ingen tullavgift. I alla fall, detta är vad jag beställde, för sammanlagt ca 500 kronor:



"Pojkvänsklocka", som de tipsade om på veckorevyn.com. Det är något med den som gör att jag bara måste ha den!


Leopardbody. Jag är tokig i leopardprints, och i bodys! Kan det bli bättre då?

Värt

Vad ovärt det var att åka till Tullängen idag. Jag trodde det var riktigt Öppet hus, men det var visst bara nån slags information/öppet hus för eleverna på det tekniska programmet, inför deras val av inriktning typ. Och Marcus var inte ens där, han hade glömt att mamma sagt att vi skulle komma dit. Jaja. Fick se mammas jobb först i alla fall..

De ringde från Allé nu igen, och ville att jag ska jobba imorgon. Hade de bara ringt nån timma tidigare, eller för all del frågat när de ringde imorse, så hade jag nog kunnat fixa så att Spike får gå på dagis imorgon, men nu gick det inte. Men är ju inte heller helt frisk än, så det var kanske lika bra. Men ska dit på fredag i alla fall, då är ju Spiken på dagis. Och så spikade vi torsdag och fredag nästa vecka också, så det blir ju bra. Alltid bra att få jobba! Men stör mig enormt på att jag måste tacka nej till att jobba bara för att jag inte har nånstans att lämna hunden.. Känns lite töntigt sådär. Nu kunde jag ju i och för sig även skylla på sjukdom, men ändå. Jaja, det var en engångsföreteelse. Typ. :P

Att vara eller icke vara..

..det är frågan. Att vara eller icke vara sjuk. Att vara eller icke vara pigg. Att vara eller icke vara hungrig. Åh. Hatar den här förkylningen, den kan ta sig nånstans! Snor överallt, och segt i bröstkorgen. Har ingen smak, ingen lukt, och jag är varken pigg eller trött. Normalt vill jag ju gå och lägga mig senast elva, och då är jag verkligen supertrött, även om jag sovit en sväng på dagen också. Men nu ligger jag och vänder mig tills långt in på småtimmarna, fastän jag ändå inte orkar vara uppe heller. Dööööh. Tröstar mig med att jag i alla fall kan snyta mig, då borde det ta slut snart.

Vaknade en sväng imorse när Tommy åkte till skolan. Var hungrig, så tog en mini-yoghurt, sen satte jag på Vänner igen och somnade så småningom om. Vaknade sen efter stund av att de ringde från Allé och ville att jag skulle jobba idag. Hade jag nog gjort om jag kunnat lämna iväg Spike nånstans, men det gick inte idag. Men var väl lika bra det, eftersom jag ändå är jätteförkyld fortfarande. Men bra att de ringde i alla fall! Somnade om sen igen, och väcktes sen återigen vid elva, denna gången av mamma. Hon ville att jag ska följa med henne på Öppet hus hos Marcus Tullängen ikväll, och det ska jag nog göra. Har ju inget annat för mig liksom. Efter detta samtal kände jag att det var dags att gå upp, så här är jag nu. Tänkte ta mig en promenix med Spiken, känns alltid bättre i både lungor och bihålor när jag fått vara ute i friska luften.

Var förresten så himla gulligt igårkväll när vi skulle sova. Eftersom det var Tommy som gick med Spike till dagis igår, och jag hade åkt till Casper innan de kom hem, så hade Spike inte träffat mig på hela dagen, så han var extra gosig. Jag låg och höll om honom, och han låg på min arm och snusade. Sen började han och Tommy snarka ikapp, Spike snarkar så himla gulligt! Och så började han nog drömma, för han låg och ryckte en massa. Haha, gullisen! <3

EM-kval

Sitter på öster och är barnvakt åt lille Casseboy. Vi har varit på Max och ätit, och så blev det en kort sväng till Stadsparken, och sen en liten promenad. Var inte särskilt svårt att få lille i säng.. Nu blir det EM-kvalet i fotboll, Sverige - Holland! Man vågar väl knappast tro på vinst, men blir säkerligen en grym match!

What defines us?

Blöh, död åt snor och slem! Har ont i hela huvudet, och andningen känns seg. Kuljul. Alvedon, nässpray och sinova för fulla muggar. Mitt på dagen är snoret nästan borta, men på morgnarna och kvällarna är det där igen, med råge. Fyfyfy. Tur att jag är ledig hela veckan, så jag kan vila upp mig ordentligt.

Idag är jag helt själv hemma; Spike är på dagis, och Tommy är i skolan. Ja, han började den här veckan, rörnätsteknikerutbildningen i Hallsberg. I alla fall så utnyttjar jag denna ensamtid till att plugga. Har en outline till en uppsats som ska in idag, och jag har inte ens börjat. Bra jobbat.. Ska väl också passa på att göra lite anteckningar från lingvistikboken, så man eventuellt kan förstå lite mer. Ja, och kanske fortsätta lite med mitt självständiga arbete. Massa plugg helt enkelt, men jag gillar't. Är så lite jag fått plugga i höst, så kan lika gärna passa på nu..

Ikväll ska jag vara barnvakt åt Casper igen, typ 16:30 - 23:00. Mys! Blir lite mer vakentid den här gången. Kanske kan passa på att gå på promenad, eller ta en tur till Stadsparken?

Go tell him

Nog för att jag blivit av med febern, men fasiken vad snorig jag blivit istället. Känns som jag har snor i hela huvudet. Inatt vaknade jag av att jag inte kunde andas för att jag var så täppt. Tog nässpray och snöt ut en massa, men kunde knappt somna om ändå, eftersom det kändes som att jag hade en massa slem i lungorna också, helt segt att andas. Fy! Men kändes i alla fall bättre imorse.

Har varit en sväng i skolan. Tog "tidiga" lektionen idag (13:15 - 15.00, istället för 15:15 - 17:00). Shit, det är inte lätt med lingvistik alltså! Detta blir verkligen något jag måste kämpa med, i alla fall som det känns nu. Tur att jag inte har några andra ämnen att plugga, förutom att jag har uppsatser.. Fast när jag pratade med några andra kursare efter lektionen framgick det att det i alla fall inte bara var jag som kände mig som ett frågetecken i den här kursen. Skönt att det inte bara var jag, haha!

Tänkte passa på att hämta Spike på hemvägen, men eftersom man helst inte ska hämta innan 16:00, eftersom de är ute på promenad på eftermiddagen, så gjorde jag ett pitstop på stan för att fördriva lite tid. Blev en sväng inne på Träffpunkt, gud vad de gör om hela tiden! Gillar att det finns två nya caféer där, måste prova dem nån dag! Kanske även söka extrajobb? Blev dock ingen shopping, och det var väl lika bra det, för är jag ganska fattig. Fast det är ju lön på fredag! Nån tusenlapp hamnar väl på kontot i alla fall! Eller jo, lite shopping blev det, på Krämaren! På apoteket. Sinova, för mina bihålor. Så jag kan bli av med snoret. Yeah.

Spike var helt galen när jag hämtade honom från dagis. Han är i och för sig alltid väldigt energisk, men idag var det något alldeles extra. Han och hans roomie Milou måste ha haft en massa bus för sig.. Var riktigt skönt att ta en promenad hem i det vackra höstvädret, men nog har man blivit påverkad av gårdagens överfall. Ibland brukar vi gå igenom en liten park, som liksom är på andra sidan av Tegnérlunden. Det är väl mest en liten genomfart med en gräsmatta, men ändå. Alltså, det kändes inte helt hundra att gå där idag. Kändes verkligen som det ultimata stället för en våldtäktsman att gömma sig på. Avskilt och lummigt. Nog var jag uppmärksam på omgivningen alltid! Nog för att Spike är duktig på att vakta, och hans bett går inte av för hackor, men det vete katten om han skulle vara så mycket till hjälp om något hände. Han skulle väl bara gilla att det var nån som kom fram. Och han är ju så liten, att om överfallaren skulle få för sig att skada honom skulle det vara lätt gjort att bara vrida nacken om min lille prins. Näää, fyyy! <3 Jag är nog banne mig mer rädd om honom än om mig själv.

Ikväll börjar Paradise Hotel! Yaaaay! Jag struntar i om folk tycker att det är ett dåligt program, det är ju för tusan underhållande till max! PH har i alla fall en bra programidé, till skillnad från Kungarna av Tylösand. Där förstår jag  verkligen att folk tycker att det är dåligt. Jag var själv på väg att stänga av tv:n första avsnittet. Fast sen fortsatte jag att titta ändå, för jag ville ju se vad mer för sjuka saker de gjorde. Och jag tycker faktiskt att det blivit "bättre" sen första avsnittet.

Nu ska jag laga spaghetti med köttfärssås, muuuuums! Nu när jag äntligen lärt mig laga det..

Frihet i vår stad

Men alltså vad i helvete är detta? TRE överfall på en och samma dag, hur är det ens möjligt?! Helt sjukt! Alltså jag hoppas att det är en och samma gärningsman bakom alla överfallen, för om man får tag på honom så kan detta sluta. Men hur ska det gå till? Vad gör polisen egentligen? Vad kan man göra? Åååååh, jag vill inte vara fången i min egen stad! Jag vill kunna gå ut utan att vara orolig över att bli överfallen. Och jag vill inte behöva oroa mig för att kompisar ska bli utsatta. INGEN ska behöva bli utsatt! De måste få tag i den sjuke jäveln.

In him I live, move and have my being

Gick rätt så bra att jobba idag, trots sjukdom. Man kan väl säga som så att jag gick på alvedon. Och var smart nog att ta en ny just som den gamla höll på att wear off, så jag slapp frossa och grejer på jobbet. Lite jobbigt sådär i slutet, var i konstan rörelse i sex timmar, förutom kort rast, och det kändes såklart i kroppen. Men på det stora hela tycker jag att det gick bättre än väntat. Trodde dock att jag skulle bli jättedålig nu ikväll, eftersom jag inte "skött" mig och vilat. Men hittils har det inte hänt mycket, och alvedonen borde försvunnit ur kroppen nu. Jag kanske är på bättringsvägen? Tjoho, i så fall!

Har kollat på Ensam mamma söker på trean. Älskar det programmet! Jag blir så himla rörd när jag ser killarna vara så duktiga med mammornas barn, jag tycker det är så sött! Jag har blivit blödig de senaste åren. Förr grät jag aldrig till tv eller film, inte ens om det var jättesorgligt eller känslosamt. Men nu för tiden gråter jag till allt, till och med om nån vinner i Postkodmiljonären! Okej, inte att jag sitter och bölar direkt, men jag kan snyfta till och få tårar i ögonen. Och typ när familjen kommer hem och får se sitt nya hus i Extreme Home-makeover. Då är det också kört. Fast jag tror allra första gången som jag verkligen grät till nåt på tv nog var när Lynettes familj var begravda i ruinerna efter orkanen i Desperate Housewives. Fy, vad hemskt det var! Då var det ångest. Jaja, i alla fall. Hur kom jag in på det här?

The way you move ain't fair, you know

Alvedon är min bästa kompis just nu. Brukar normalt dra mig för att ta tabletter när jag är sjuk, känns som att jag på nåt sätt lurar kroppen att jag är friskare än jag är. Men jag märker att alvedon faktiskt hjälper riktigt bra, i alla fall under den tid den verkar. Inatt fick jag faktiskt sova hela natten, eftersom jag tog en alvedon innan jag gick och la mig. Har visserligen fortfarande feber, halsont och allt det där roliga, men var ändå skönt att slippa vakna av feberfrossa. Och visst är jag slö och seg, och har ont i kroppen som en gammal tant med både höftleds- och knäbesvär, men jag tror nog att om det inte är alltför mycket att göra på jobbet idag så ska det nog gå bra. Hade ju självklart helst velat vara hemma idag också, men eftersom vi som sagt inte är så många som kan jobba, och en dessutom fått ledigt speciellt för idag, får jag faktiskt ställa upp. Funkar det inte så får jag väl åka hem. Kanske. Förmodligen inte, men aah. Behöver i alla fall inte stressa för att hinna med bussen hem, de har ändrat så den går halv sju istället för tio över sex. Är nog rätt bra ändå. Visst, man får vänta rätt länge, och det är ju inte kul, men man behöver i alla fall inte stressa vid stängning. Fast tjugo över hade räckt. Jaja. Nu ska jag premiärläsa i min lingvistikbok..

Höst i Baronbackarna

Trots sjukdom tog vi oss ut i det sköna vädret. Jag passde på att fota lite!















Kors i taket

Ojojoj, nu ska ni få höra något sensationellt! Redo? Jag fick sjukanmäla mig från jobbet idag! De är ju nästan så man blir lite rörd. Nu blev väl kanske inte chefen så himla glad, men nu ringde jag ju så tidigt att de i alla fall har chans att få tag i någon annan (inte för att det finns så många att välja på, vi är ju typ bara fem som jobbar..), och så får jag jobba imorgon istället. Sounds fair to me. Förhoppningsvis är jag ju lite bättre till imorgon, och på söndagar är det sällan lika stressigt som på lördagar, så det ska nog gå bra. Skönt att få vara hemma och vila upp mig idag i alla fall. Hade jag jobbat hade jag garanterat blivit sjukare.

The timing isn't perfect

Ja men guuuuud vad peppande det känns att gå till jobbet imorgon, med halsont, snuva och feber. Kanoners alltså. Men inte mycket att göra åt. Så länge jag tar mig ur sängen och kan knarka alvedon så ska jag nog kunna pallra mig dit och göra lite nytta. Åtminstone tills det lugnar ner sig såpass att jag kan gå hem. Så kanske jag kan få vara ledig på söndag. Är liksom ingen idé att ringa och sjukanmäla sig imorgon, funkar inte riktigt så. Inte så himla lätt att få in extra folk med kort varsel, så man får faktiskt gå dit en stund i alla fall. Aja. Det går nog bra, är inte helt död ännu. Om jag går och lägger mig efter Idol är jag i alla fall så pigg jag kan var imorgon.

Vi knöt fast apan runt halsen på Spike, me...

img_0098 (MMS)

Vi knöt fast apan runt halsen på Spike, men han brydde sig inte ett dugg! :P såg väldigt kul ut när han sprang med apan runt sig :P


It's still a little hard to see what's going on

Hej i höstrusket. Usch, såna här dagar tycker jag inte om hösten. Det känns som att luften är gjord av en fuktvägg, men det är inte tillräckligt blött för att använda paraply eller regnställ. Man blir bara blöt ändå. Var ganska jobbigt att komma upp imorse alltså. Och eftersom jag var utan sällskap på tåget imorse, så somnade jag. Man kan ju tycka att man borde bli piggare av det, men icke. Supertrött hela dagen. Och begynnande förkylning. Hoppas det inte bryter ut i feber och grejer, måste jobba i helgen. Får försöka vila upp mig istället.

Har alltså jobbat i Hallsberg idag. Kan vara sista gången på länge, eftersom den assistenten jag vikarierade för kommer tillbaka nästa vecka. I och för sig inte säkert att det blir på heltid, men ändå.
Stod i cafét samt hade musik idag, gick väldigt fort. På hemvägen gick jag en sväng på Hallsbergsmarken som är nu. Köpte brända mandlar till mig, och ett halvkilo marknadsnougat till Tommy som han får om han behagar vakna snart.
Annars inte mycket att ha, som vanligt.

Inget speciellt planerat ikväll, blir väl Idol-mys. Skönt. Ska sova en stund nu tänkte jag, sen hämta Spiken och så handla.

Ha-begär från H&M

Dreglar över dessa plagg från H&M just nu..






Enjoy the ride

Idag har jag jobbat på Allé. Det var fotbollsmatch mellan lärarna och eleverna under idrotten. Jag hade fått vara med om jag ville, men jag börjar känna mig förkyld, så vill inte riskera att bli sjuk när jag ska jobba hela helgen. Men jag var där och tittade i alla fall, och så körde jag lite målvaktsträning med elevernas målvakt. Jäklar vad sugen jag blev på att lira då! För längesen..

Nu är jag barnvakt åt Casper. Fick honom i säng lagom till att kolla på Robinson. Är ju bara för mycket bra på tv nu för tiden, det är inte klokt! Är ju även Hellenius hörna ikväll, hoppas det är bra!

Idag har jag kommit igång med min B-uppsats, eller det självständiga arbetet som det heter hos oss. Arbetet står för hälften av alla poäng som ska tas denna termin, alltså 15 högskolepoäng, men det låter mycket värre än det är. Det vi ska göra är att skriva en lektionsplanering på cirka tio sidor, som utgår från en valfri litterär text (bok, sångtext, dikt etc.). Det kommer nog gå rätt fort att skriva den, bara man kommer igång. Och idag har jag faktiskt gjort hela planeringen för hur uppsatsen ska se ut, så det känns bra. Förresten så gick det jättebra på tentan, fick mitt första VG! Förra terminen låg jag precis på gränsen hela tiden, så känns jättekul att äntligen få det där VG:t.

So long!

I'll love again

Trööööööött tjej. Inte så konstigt, är ju grått ute.. Sen blir man väl inte piggare av att ligga i soffan och kolla på Vampire diaries hela förmiddagen heller. Men det är ju såååå braaaaa! Har även nya avsnitt av Cougar town och Desperate housewives att kolla på sen, yeah! Och ikväll börjar Bonde söker fru, hallelujah!
Ska snart iväg till skolan och ha värdelös föreläsning i akademiskt skrivande. Blööööh. Hate it. Sen hem och ha kalas. Invuger nya spets-tshirten och örhängena idag, matchar med svarta byxor och guldarmband. Sweet.

Fröjda dig

Fy, vad jag inte gillar att tvätta fönster! Fast vem gör det..? Men nu är det gjort i alla fall, trots att de kanske inte blev fullt så glänsande rena som jag tänkt mig.. Ahwell.

Bidde inget Java med Anna, för det var fullt. Attans! Efter mycket om och men blev det gamla Melkers, men det var ett misstag. Varken Annas sallad eller min bakpotatis var nånting att ha. Dåligt! Men nu vet vi det, typ.
Blev en liten shoppingtur för att smälta maten. Köpte en vit spets-tshirt och glittriga dödskalleörhängen på Cubus, en ny, mycket välbehövlig, BH på Åhléns, och så prackade Anna på mig en röd basker på H&M. Har visserligen varit sugen på en sån länge, så det var väl bra att hon övertygade mig. Är, som jag nämnt förut, väldigt inne på röda detaljer, och en röd basker i höst sitter väl inte helt fel? Snyggt till min gråa kappa. Kanske även ska slå till på ett rött skärp till kappan?

Tråkigt på kören idag. Vi skulle börja med jullåtar idag, och det gjorde vi väl, men det var Dotter Sion, som för det första inte är nån riktig jullåt för mig, och för det andra är himla tråkig. Sen blir dte ju himla segt när man ska lära in en ny låt. Nu var den i och för sig inte ny för alla, men eftersom det var många som inte sjungt den så var vi ju tvungna att ta den från början. Då blir det segt.

Nu är jag trött. Hade hoppats på att få resultatet av tentan ikväll, men hinner nog somna innan dess. Min grammatiklärare är helt awesome, hon rättar på bara nån dag. Inga tre veckors väntan här inte! Hoppas hon blir klar ikväll, vore så skönt att få veta hur det gick..

You're my last wish

Kändes ganska lätt att komma upp imorse, trots att jag på senare tid nästintill blivit sömnknarkare. Gick med Spike till dagis, sen hem och åt frukost, och sen iväg till gymmet. Gick bra idag, jag kände mig taggad. Hoppas på en lätt träningsvärk imorgon, haha. Bara då man vet att det tagit med säkerhet.. Eller? Typ.

Hela eftermiddagen ska jag ägna åt storstädning av lägenheten. Ska till och med putsa fönstrena. Åtminstine de mot balkongen, där idioterna, vilka de nu var, kastade ägg och apelsiner av någon konstig anledning. De andra fönstrena vet jag inte om jag orkar ta, men de skulle också behöva få sig en omgång.. Vi får se. Balkongen prioriteras först! Har ju en massa annat och städa också, och så skulle jag vilja hinna baka chokladbollar. Ja, alltså, Tommys familj kommer hit för att fira hans födelsedag i efterskott imorgon, så måste ju vara städat. Blöh. Jaja, jag tänker i alla fall inte städa själv, för det är inte min familj, och det är inte jag som ska firas, så Tommy får allt ta och städa han också. Inte för att jag brukar få göra det själv, men ändå.

Innan det är dags för kören ikväll ska jag och Anna träffas och fika på Java en stund. Det blir säkert trevligt! Är alldeles för sällan vi ses..

Tired of being alone at night

Åh, gud, jag känner mig nästan full. Jag gick och lade mig igen när jag kom hem efter tentan, och nu vet jag inte vad som är upp eller ner. Geez, det var inte bra alltså.. Nästan tre timmar sov jag, var tydligen inte ett genidrag. Om inte full så är jag åtminstone bakis. Bakistrött. Åååh. Måste laga mat, ska åka tillbaka till skolan om en timma. Hoppas verkligen att jag har piggnat på mig tills dess, annars blir det en väldigt konstig lektion.

Domine

Jaha, dags för grammatiktenta idag då. Känns rätt bra faktiskt. Är sällan jag är nervös inför en tenta, det finns ju alltid omtentor liksom. Det man kan, det kan man, och det man inte kan, det kan man inte. Så det så. Är hyftsat säker på att jag åtminstone har kunskaper som räcker till ett G, och det är det viktigaste.

I eftermiddag har jag min första lektion i lingvistik, alltså språklära. Det ska bli intressant, men hade ju varit skönt att slippa åka till skola en gång till idag. Hoppas att det är en rolig kurs. Det låter i alla fall som en kurs som intresserar mig.

Ikväll sen så är det sångverkstad. Blir direkt efter lektionen, det är ju i alla fall bra. Så slipper jag åka dit en tredje gång!

Your love is all too magnetic and it's taken over me

Imorse hade jag tänkt åka till gymmet, eftersom jag inte haft tid med det så mycket den här veckan. Tog bussen upp till Resecentrum där jag hämtade min cykel. Jag ställde den där när jag skulle åka till Hallsberg, men eftersom jag hade Spike med mig hem fick jag inte med mig den hem. I alla fall så åkte jag sen till Friskis, men tror du att det var öppet eller? Nää. Friskis måste vara enda gymmet i världen som öppnar klockan elva på en söndag. Och typ klockan nio alla andra dagar. Tänk de som vill träna innan jobbet då? Va? Dålig stil. Men egentligen gjorde det inget, för jag hade ändå glömt mina hörlurar, så skulle förmodligen inte palla så mycket i alla fall. Åkte hem igen och körde lite pilates en sväng, och sen blev det en riktig långtur med Spike. Var ute i en timma och fyrtio minuter, det var så otroligt skönt! Gick en sväng i Varbergaskogen, kom sen ut i Björkhaga, gick över en åker, sen Vivalla via Mellringe, och så skogen mellan Hjärsta och Vivalla hem. Gött vare! Tror joggingdojjorna gjorde susen. Och att det var så skönt väder. Och kanske även att jag gick en sträcka jag aldrig gått förut. Gick bara dit stigarna förde mig, typ. Nice var det!

Nu ska jag laga lite lunch, och sen blir det plugg hela dagen, tenta imorgon!

Sing hallelujah

Idag har jag varit på Öppet hus på Alléskolan en sväng. Bara för skojs skull liksom. Hade tänkt åka tåg, men det var försenat så fick sega mig dit med buss istället. Självklart hade jag varken med mig bok eller hörlurar till musiken, så segt var det allt. Men kom fram till sist i alla fall. Var nästan inga elever från särskolan där, det var trist. Men några var det i alla fall. Några hade loppis, och sålde ut gosedjur för tio kronor styck, så idag fick Spike en apa och en nalle. De blev succé förstås.
Följde med mamma hem till Adolfsberg, käkade lite lunch och hämtade lillen som sovit över. Sen tog vi bussen till stan och gick från Konserthuset. Tommy har varit på dop, så vi var själva hemma en stund för ovanlighetens skull. Var trött som vanligt, så sov ett par timmar. Skönt.
Nu har vi käkat lite kvällsmat och tittat på AFV, och strax ska vi kolla på film; Get him to the greek!


Jonah Hill och Russel Brand i Get him to the greek

Jag är inte skapt för detta

Jag är verkligen inte skapt för att supa och festa. I alla fall inte annat än på hemmafest. Hatar att gå ut på krogen, och jag fattar inte varför jag envisas med att följa med, att försöka ytterligare en gång. Det är inte kul! Jag blir bara trött och uttråkad, och då blir det ju såklart inte kul. Och inte för de andra heller förmodligen. Men samtidigt känner jag mig så jäkla tråkig som inte vill följa med ut, himla torris liksom. Men nää, jag tycker verkligen på fullaste allvar att det är pest. De gånger jag tyckt att det varit värt att gå ut på krogen kan jag räkna på min ena hand. Nä. Nu vet ni. Nog för att jag vill att man ska fortsätta fråga, vore ju trist att inte ens bli tillfrågad, men jag vill bli respekterad för att jag säger nej, eller att jag i så fall åker hem tidigt. Så. Nu var det sagt, en gång för alla.

What do you want from me?

Kul dag på jobbet idag. De har öppet hus imorgon, och "våra" klasser hade fått i uppdrag att göra smörgåsar till hela skolan, ca 800 stycken. Det tog hela dagen! Och mitt i allt var det brandövning. Stod även i cafét på förmiddagen.
Var sjukt trött när jag åkte hem. Sov som en gris på bussen, höll på att missa att gå av vid resecentrum. Sen sov jag när jag kom hem också. Trött tjej. Sen åkte jag och hämtade Spike, och sen åkte vi till Adolfsberg där jag lämnade honom. Hem, lagade tacos, och nu har jag gjort mig iordning för att dricka lite cider med Tommy och Steffi (Stefan Eriksson). Trevligt värre! Har ersatt mitt avskavda rosa nagellack med det snygga mintgröna. Inte särskilt höstigt, men snyggt! Fast som vanligt lyckades jag sabba högertummen, denna gången när jag skulle ta av mig strumporna. Alltså, när man gnider nageln och den inte är helt torr, då blir det dåligt. I alla fall. Ikväll kör jag på svarta strumpbyxor, gråa shorts från H&M, instoppad spetstopp från Gina Tricot och gråa mockakilcklackar från H&M. Yeah! Kanske kommer en bild sen.. Snart börjar Idol, vilket blir soundtracket till denna lilla förfest, och sen blir det förmodligen Strömpis.

Don't leave me now, I'm hollow

Jag förstår inte hur det gick till igårkväll när jag blev jättetrött redan vid niotiden, trots att jag vaknat utvilad på morgonen när klockan ringde tio i sex, och dessutom sovit på eftermiddagen. Borde snarare ha varit piggare än vanligt! Men icke. Och eftersom jag skulle upp tidigt idag så var det väl bara att gå och lägga sig, fastän jag inte ens kollat på Idol. Alltså, missade ju det när jag var på kalas.. Men grejen är att trots att jag då låg till sängs vid tio och somnade innan halv elva så är jag ändå trött idag. Illa! Får sova när jag kommer hem efter jobbet.

RSS 2.0