Säg, vem är du som har kommit hit?

Lördagen den trettioförsta oktober 2009

10:33
Hade supertrevligt på trippen till Ullared igår! Sov hemma hos mamma så vi kunde komma iväg så fort som möjligt, och samma gällde för Sara. Så vi åkte hemifrån vid sextiden på morgonen, pigga och glada! Vi stannade och åt frukost i mysiga Gränna, på ett gulligt litet 50-talscafé som heter Fiket, jättetrevligt!
Kom fram till Ullared vid elva, då var det fortfarande massor med kö. Vi köade i ungefär en halvtimma, men det kändes som att det gick fort. Det var fint väder och skönt ute, så det gjorde ingenting. Men mycket folk var det inne också! Nästan lite för mycket, jag orkade knappt kolla på grejer.. Men jag slapp i alla fall ha vagnen, den fick mamma ta hand om. Jag sprang runt med en korg och så hällde jag över i vagnen när korgen var full. Bra system! Kändes som att jag inte handlade så mycket kul egentligen, men lyckades ändå bränna ca 2 500 kronor. Men ändå! Köpte bland annat en massa ljus, lite kläder, en miniplattång, en massa skönhetsvård, och en adventsljusstake. Tre påsar fick jag ihop till!
Vid femtiden var vi klara, och då körde jag hem. Det gick bra, ända tills jag missade Stockholmsavfarten i Göteborg. Vi åkte på lite sightseeing kan man säga, men efter många om och men lyckades vi komma tillbaka på rätt väg igen, hehe. Mycket bra dag i alla fall! (:

Idag ska jag fortsätta shoppingen. Ska köpa en bokhylla och en lampa på IKEA, och sen kanske det blir något klädesplagg också.. Ska ut ikväll, och har ingen aning om vad jag ska ha på mig! I-landsproblem.. Men men. Snart ska vi åka i alla fall, har bilen så vi ska passa på att slänga vårt gamla bord också. (:


14:41
Så himla typiskt, det var såklart stängt på sopcentralen idag. Det är ju faktiskt allhelgona.. Men vi kunde ju fakiskt ställa ner bordet och stolarna i förrådet, så det löste sig ju ändå.

Köpte bokhyllan idag, men vi tog ett par andra dörrar än vi tänkt först. Nu blev det frostade med växtmönster, jättefina! Tommy får snickra sen.. Och så köpe vi lite hemdekoration, bland annat en smal vas som vi ska ha fejkblommor i, supersnyggt! Och så har vi köpt julkulor! Hihi. Det ska börjas i tid..
På Marieberg köpte jag en rosa- och svartrandig trikåklänning på JC, me like! Jag är tokig i randigt, så snyggt! Vet dock fortfarande inte vad jag ska ha på mig ikväll.. Btw, så finns båda topparna som jag köpte på GeKås igår på WearIt, fast för dubbla priset. Då blir man lite glad..
På hemvägen åt vi kebabtallrik på Sallad Inn. Har längtat i flera veckor! Stans bästa kebab, helt klart!

Ser fram emot kvällen. Först blir det förfest hos Sara, och sen Frimis. Blir nog kanon! Tyvärr är ju Systemet stängt idag, men som tur är så har jag en flaska vodka hemma, så jag kan dricka det istället. Har köpt lime och drinkmix till Caipirinhas. (:

Nu ska jag ta mig en liten tupplur..


17:30
Nu känner jag mig partyklar! Hade först tänkt vara lite vampig med spetstopp och röda detaljer, men i sista sekund ändrade jag mig. Nu blev outfiten: svarta strumpbyxor, svart kjol (Gina Tricot), snöleopardtopp (köpt på Gekås, finns samma på WearIt), armband (KappAhl), skoletter (H&M) samt svart rosett (Lindex). Känns bra! Snart ska vi hämta Emelia, som ville följa med, och sen ska vi till Jennifer och kolla på nya lägenheten. Hon bor granne med Sara nu, så vi går ner till Sara därifrån. (:

Aristocrats

Torsdagen den tjugonionde oktober 2009

18:22
Hade seminarium i förmiddags. Det kändes som att vi höll på i fem timmar, fastän vi knappt höll på i två. Det var så seeeeeegt. Men nu vet jag i alla fal hur jag ska tänka om provet..

Tog mig en tupplur innan jobbet, himla skönt. Försökte även sova på bussen, men det gick sådär. Men det blev ju vila i alla fall.

Nu är jag på jobbet. Vi kollar på Aristocats. Har inte sett den sen jag var jätteliten. Fast den är inte så bra.. Inte om man jämför med många andra Disney. Fanns väl en anledning till att den var en av de få Disney-filmerna jag inte hade. Men men.
   Var och handlade på Maxi förut. Måste ju bunkra upp inför bilfärden till Ullared imorgon. Och så gick vi på promenad. Försöker att gå på promenad varje arbetspass. Då har man dels något att göra, och så är det ett ypperligt tillfälle att passa på att röra på sig.

Imorgon ska vi som sagt till Ullared. Det är jag, mamma, Sara och Catta som ska dit, det blir säkert supertrevligt! Vi har väl dock inte valt världens bästa dag att åka dit på; fredagar brukar väl vara proppfulla i vanliga fall, men nu är det ju till och med lov. Plus att det börjar bli julklappstider. Jag förväntar mig kaos. Och kö utanför. Men det får det vara värt!

Igår köpte jag mitt första tv-spel någonsin. Det blev Pandemonium, det hade jag som dataspel när jag var liten, spelade det jämt! Det är faktiskt fortfarande kul, lite lagom nivå för mig, man går bara framåt eller bakåt och hoppar och skjuter. Gillar inte att använda joystick, så detta är perfekt för mig. Så nu har Tommy lite konkurrens om PS3:t där hemma!


Fram med fyrtiofemmorna med lite action

Onsdagen den tjugoåttonde oktober 2009

09:58
Idag vaknade jag alldeles av mig själv redan klockan sju. Bara sådär, det var inte för att jag var kissnödig, som annar brukar vara orsaken till för tidig vakenhet. Nej, jag var pigg, och jag bestämde mig snabbt för att ta tillfället i akt och ta en powerwalk innan frukosten. Sagt och gjort. Jag klev bara upp och tog på mig träningskläderna, och sen tog jag mig ut på en runda runt Baronbackarna. Blev bara 25 minuter, men när jag väl bestämt mig för en runda, så blir det den. Tar en längre sväng över till gamla Hjärsta nästa gång tror jag. Himla skönt var det. Kallt men soligt, underbart vackert när solen kommer över husen och skiner igenom träden. Älskar höstens färger. Varje gång det är sånt här fint väder på hösten kommer jag på mig själv med att tänka att man inte ska vara annat än lycklig såna dagar. Rogivande för själen. När jag kom tillbaka tog jag mig ett bad, och sen bakade jag scones till frukost. Sjukt gott, en riktigt bra omgång! Avnjöt dem framför måndagens avsnitt av Färjan. Sen tog jag hand om stora disken, och lagade matlåda till jobbet. Och, ja, nu sitter jag här och konstaterar att jag har hunnit med himla mycket denna morgon. Om ungefär en halvtimma ska jag cykla iväg till universitetet och träffa min förseminariegrupp. Sen hinner jag förhoppningsvis hem och käka lunch innan det är dags att jobba.


13:37
Idag var vi förvånansvärt snabba med att göra klart våra uppgifter, tog bara en halvtimma. Skönt! Vi brukar alltid snacka bort minst en timma av jobbet, men det verkade inte som om någon av oss pallade med det idag. Lika bra det.

Nu har vi ställt iordning nya bordet och stolarna, fint blev det! Kanske lägger in en bild på det sen. Om jag orkar. Förmodligen inte. Hehe.


18:47
Den här dagen har gått väldigt fort, trots att jag gick upp tidigt och fick en extra lång dag. Känns som att jag precis kommit till jobbet, men snart är det slut på detta arbetspass. Det gör väl sitt till när vi gör lite extra aktiviteter, som promenader och dusch och sånt, men ändå. Fast det är ju bara skönt att det går fort. Ungefär två timmar kvar nu!

Staying alive

Tisdagen den tjugosjunde oktober 2009

10:46
Igårkväll vid åtta-tiden blev jag helt plötsligt supertrött. Jag tog mig ett bad, och sen gick jag och lade mig, somnade någon gång efter klockan nio. Skönt. Och det var bra, för idag vaknade jag halv nio och hann då med en tur i Venaspåret innan föreläsningarna i eftermiddag. Goodie, goodie. Gick som vanligt skit att springa, men jag kommer ju aldrig igång ordentligt, så då hinner jag ju inte få upp någon kondition. Men sprang i alla fall två kilometer och gick den sista. All träning som blir av är bra, som någon klok människa sa en gång.

Nu tänker jag försöka läsa någon artikel till seminariet, sen käka lite lunch. I eftermiddag är det som sagt föreläsningar, från kvart över ett till halv fem, huga.. Hoppas det är bra föreläsare och att man kan anteckna mycket! Ikväll har vi tvättid..


17:23
Haft två bra föreläsningar. Speciellt den första, den var sjukt bra! Hon lyckades verkligen fånga oss, och det var intressanta saker hon tog upp. Bland annat var det hur barn uppfattar oss vuxna, och hur man kan göra barn mer delaktiga. Man ska inte bara rutinmässigt säga nej till saker hela tiden, utan bejaka barnen. Prova i alla fall! Och att man ska våga vara lite barnslig, man ska prata med barnen. Jättebra i alla fall!

Nu ska jag käka tacos. Det verkar vara standard här, taco-tisdag. Fast det kanske inte är på tisdagar vi äter jämt egentligen, men det känns så i alla fall. Och varför ska man bara äta det på helgen liksom?

Sen blir det plugg.


19:09
Nu känner jag mig färdigpluggad. Råkade hoppa över en text, men jag orkade verkligen inte läsa den. Minitext och ingen styckesindelning, typ. Känns som att det räcker med de andra. Och det är ju en gruppuppgift, så jag hoppas att nån annan läst den, hehe.

Nu ska jag ta mig en glass och kolla på Desperate Housewives. Det är så spännande! Jag orkar aldrig följa sånt som går på tv, så jag har hela säsongen nu istället, så kan jag kolla när jag vill.


21:10
Hade totalt glömt att vi har tvättid idag! Fem i nio kom jag på det, tvättiden börjar nio. Hade väl inte varit någon katastrof om vi glömt den, men jag brukar aldrig glömma sånt. Fast hela den här dagen har blivit lite konstig. Var nog för att vi åt kvällsmat redan klockan sex, då blev kvällen extra lång. Jag vet inte. Men nu är två maskiner igång i alla fall. Jag gillar att tvätta, det är helt okej att hänga tvätt. Så länge det görs på mina villkor. Vad jag däremot inte gillar är att stryka, så det överlämnar jag till Tommy. Kan väl inte säga att han är nån direkt fena på det, men det är inte jag heller, så whatever.

Skenet bedrar

Måndagen den tjugosjätte oktober 2009

07:33
Imorse, när jag steg upp, då trodde jag att detta skulle bli en fin dag. Men nehepp. Det var visst bara mörkret som spelade mig ett spratt. Det är ju lika äckligt grått och regnmulet ute som i helgen. Jag som hade bestämt mig för att cykla. Det får bli regnkläderna på. Om inte annat så i förebyggande syfte.

Känns lite konstigt att åka till universitetet igen. Nästan fyra veckor sen ju. Men det ska bli lite skönt att komma igång igen. Fast det är inte kul med tenta nästa vecka..

I eftermiddag ska jag träffa Jennifer. Vi har inte setts sen jag fyllde i somras tror jag. Tänk vad tiden går..


12:24
Gick bra på seminariet. Vi är inte så seriösa i vår grupp, vi tar det lite som det kommer. När vi är klara är vi klara, liksom. Redovisade våra VFU-paper i grupper om tre, utan seminarieledaren, så det var ju himla skönt. Inte så seriöst, som sagt. Gick igenom ungefär vad som kan tänkas komma upp på tentan, och hur man ska förhålla sig till frågorna. Det var riktigt bra med en sån genomgång, för när man läser den gamla tentan fattar man inte riktigt vad de är ute efter. Men nu känns det lite klarare.

Nu ska jag iväg och simma, det var längesen!


14:27
Fy vad skönt det var att simma! Fast den första kvarten är alltid kämpig, men å andra sidan vill jag knappt sluta i slutet. Skönt att vara igång igen.

Nu ska jag iväg och fika med Jennifer och Melvin, mys! (: Det går inte riktigt ihop med min nya hälsosamma livsstil, men det får gå, hehe.


19:14
Haft en mycket trevlig eftermiddag med Jennifer. Sjukt att vi inte synts på så länge.. Det får vi ändra på! Vi blev så sena iväg till stan, så vi körde lite mat på Creperiet istället för fika. Det var väl lika bra det, det är väl ändå bättre att äta mat än fika? Precis. Gick runt lite på stan. Ville verkligen hitta något, men hittade inget klockrent. Jo, eventuellt en långkofta på Gina. Vill ha en mörkgrå, men den var i en konstig modell, både för liten och för stor på en gång på nåt konstigt sätt. Får se om jag känner att jag vill ha den sen kanske. Fast det är i och för sig mycket möjligt att det finns snygga koftor på Ullared, så borde vänta tills dess. Men ändå.

Tommy ringde mig förut och sa att vi kunde få nytt köksbord och nya köksstolar- helt gratis! Vårt nuvarande bord är inte så snyggt, så jag gav Tommy tillåtelse att åka iväg och själv bedöma om han tyckte att det var värt att ta in i lägenheten. Det tyckte han tydligen, för här står det. Det är faktiskt riktigt snyggt, i björkfaner. Det är dock runt, men man kan förlänga det. Faktiskt lite coolt att det är runt, det är väl inte så vanligt. Men vi har ju faktiskt rymligt i köket, så det går bra. Stolarna var också snygga, har dock inte provsuttit. Men dessa nya möbler kommer passa finfint med Billy-bokhyllan som vi ska köpa i helgen. Goodie.

Nu ska jag skriva ut lite skolgrejer och försöka plugga lite innan det blir tv: Färjan --> Grannfejden --> Roast.

Vill ha dig i mörkret hos mig

Söndagen den tjugofemte oktober 2009

20:09
Hmm, skrev imorse, men det hamnade på nåt sätt i gårdagens inlägg. Fixat till det nu..

Vaknade redan klockan nio imorse. Eller, ja, till och med klockan åtta, eftersom vi ställde tillbaka klockan. Det var ju himla skönt att få en lång förmiddag, brukar alltid vara så stressigt innan jag ska jobba på söndagar. Nu hann jag dock se på lite Desperate Housewives, ta ett bad, käka frukost i lugn och ro, sätta in betalda räkningar i pärmen och skriva in goda bakrecept i min snygga rosaglittriga receptbok! Finfint.

När jag cyklade iväg till jobbet upptäckte jag att någon idiot snott mitt cyekllyse. Jag som precis köpt ett nytt. Jag lyckades ta sönder pluppen man ska trycka ner för att få loss lyset, så jag har fått låta lyset sitta kvar på cykeln, för det är så svårt att få bort det utan den där pluppen. Så man kan väl säga att den som snodde lyset måste ha varit rätt starkt, för fasen vad det har suttit! Och tur att de inte snodde cykeln..

Har gått bra på jobbet idag, men det har varit segt. Först och främst för att det har varit kolsvart ända sen halv fem, och så har jag inte kunnat ställa om klockan på micron så tror hela tiden att klockan är mer än den är. Men nu är det bara trekvart kvar. Är supertrött. Min ljudbok tog slut, så jag har inget att lyssna på sen när jag går på promenad innan tåget. Segt!

Nää, nu ska jag återgå till arbetet.


It's a beautiful day

Lördagen den tjugofjärde oktober 2009

10:56
För tredje natten i rad har jag vaknat massor med gånger. Undrar varför. Brukar vara stressymptom, men det vetetusan. Jaja. Fick ju sova ut idag i alla fall.

Idag blir det jobb. Vi ska iväg på lite kalas, så det blir väl fullt upp tänker jag. Skönt det. Hinner inte direkt äta någon lunch så jag får väl iskallt räkna med att vi får fika eller mat på kalaset.

Trist väder idag, hatar när det regnar på hösten. Speciellt om jag ska vara ute i regnet. Försöker komma igång med träningen nu igen, så ska som vanligt köra promenad innan jobbet. Det blir helt enkelt till att sätta på sig regnställ.


12:16
Provade Marabous nya choklad med toffee och valnöt förut. Det första jag tänkte var "this is heaven on earth", men sen när jag började känna smaken av valnöten var jag inte lika positiv längre. Den förstörde. Fast helt okej. Men de borde göra en med bara sörjan, mycket godare!
En annan ny smak jag provat idag var en yoghurt med krusbärssmak. Den var faktiskt riktigt god, det trodde jag inte. Men det var ju bra, då kan man köpa den fler gånger.

Idag ska jag börja läsa Dan Browns nya bok, "Den förlorade symbolen". Hoppas den är bra! Efter alla andra böcker han skrivit är förväntningarna höga.
Det är så sällan jag läser böcker numera. Förr läste jag jämt. Nu läser jag mest magasin, bara för att det är så lättsmält. Och förr passade jag alltid på att läsa på bussen, men nu åker jag ju knappt aldrig buss längre. Och man hinner knappt ta upp boken innan man är framme om man åker tåg till jobbet. Men den här boken är jag nyfiken på, så tar med den på tåget ändå!


23:28
Gick fort på jobbet idag, och det är ju alltid skönt. Fick in en promenad både före och efter jobbet. Inte världens bästa väder, men ändå. Hade bett Tommy att göra iordning mat åt mig tills jag kom hem, men det hade tydligen varit viktigare med hans spel, så det fanns ingen mat när jag kom hem. Jag pallade verkligen inte att göra nån mat sådär en halv elva på kvällen, så det blev popcorn till kvällsmat. Illa, men gott. Kollade på Desperate Housewives, det var längesen! Nu blir det sängen.



We will praise you for the rest of our days

Fredagen den tjugotredje oktober 2009

17:36
Första VFU-perioden avklarad! Ska bli skönt att komma tillbaka till universitetet. Kanske mest för att man har många sovmorgnar och lediga dagar.. Självklart har det inte bara varit tråkigt på VFU:n, det har faktiskt varit väldigt roligt också. Det som varit trist var att jag satt och glodde hela dagarna, och att min handledare inte tog hand om mig. Men eleverna tycker jag jättemycket om, speciellt sexorna och niorna! Har skrattat massor med dem. Men det ska ändå bli skönt att slippa vara där hela dagarna..

Ikväll ska jobbet ut och äta på Mingla, det ska bli jättekul! Först ska vi vara hemma hos Johanna och föra lite. De andra ska dricka vin, men det dricker ju inte jag, så jag har med mig en egen cider. Alkoholfri dock, har tänkt vara nykter ikväll. Är uppiffad och taggad. Idag blev det lilaröda strumpbyxor (Lindex), småblommig jeanskjol med hög midja (Zara), grått skärp (Only), vitt linne (Gina Tricot), grå långkofta (H&M), svart rosett i håret (Lindex), långt guldhalsband (Guldfynd) med älvberlock (Kroatien), höstig ring (Pilgrim) samt bruna skoletter (H&M). Nu ska jag dra iväg, hoppas på många härliga bilder att lägga upp imorgon!


22:30
Blev tyvärr inga bilder från kvällen, men himla trevligt har vi haft det! Värmde upp med goda snacks hos Johanna, och sen god mat på Mingla. Alla utom jag valde grillspett, jag var modig nog att prova en "filet mignon blanc ou negre", alltsp fläskfilé och oxfile med rödvinssky och bearnaisesås. Mycket gott, men det gick på nästan 200 spänn inklusive dricka. Men det var ju trots allt löning idagm, och hur ofta går jag på restaurang sådär? Nej, precis. Detta får vi göra om!

Head under water

Torsdagen den tjugoandra oktober 2009

07:34
Igårkväll somnade jag i soffan, fantastiskt skönt. Hade sån huvudvärk och frös, så jag bara blundade och somnade. Sov i typ en timma, sen kände jag att det nog var dags att lägga sig i sängen istället. Vaknade till och med inatt av huvudvärk, det är inte likt mig. Men men. Den går väl över någon dag..

Idag är det torsdag, vilket betyder heldag på KJ. Men jag har en känsla av att det kommer gå fort idag, och i eftermiddag har vi vikarie, så det blir lite annat i alla fall. Ska försöka skriva klart mitt paper idag, så kommer väl ägna lektionerna till det. Sen är det bara en dag kvar, och sen är det slut på den här praktikperioden! Ska bli rätt skönt att komma tillbaka till skolan..


15:06
Idag fick jag min lönespec. Döm om min förvåning när det stod att jag ska få dubbelt så mycket lön än jag trodde! Mer än det till och med. Hade räknat med att det skulle hamna någonstans kring 4 000, men nu ska jag få ut över 9 000! Gaaaaaaanska nice. Kontrollräknade, och det stämde faktiskt. Hade glömt att jag jobbat lite extra i september, himla positiv överraskning! Särskilt som jag ska shoppa julklappar denna månad.. Dock fick jag 1 000 kronor i retroaktiv lön, och det vet jag inte vad det är.. Det är en klumpsumma. Fick jag kanske för lite förra månaden, eller vaddå? Jaja. Pengar får jag i alla fall.


15:27
Kom på att det nog vore en bra idé att kolla upp hur mycket jag får tjäna denna termin, eftersom jag redan har tjänat över 50 000 på det här jobbet. Jag kan säga att det blir på gränsen. Visserligen kunde jag dra bort 2 000 eftersom jag inte ska räkna med dem i den här perioden men ändå. Då är vi nere på 49 000 och jag får tjäna max 58 500 för att inte få påföljder. Har två månadslöner kvar, och de borde inte tillsammans bli mer än max 10 000 så jag borde klara mig. I värsta fall får jag väl betala tillbaka några kronor.. Hoppas det inte blir mer. Annars får jag väl dra ner på jobbet i november, det är ju det enda jag kan göra. Men det ska nog gå.


19:57
Är äntligen klar med papret! Hade jag fått bestämma hade papret varit säkert tre sidor långt, men jag lyckades få ner det till en och en halv sida. Hoppas att det inte är för mycket.. Kan fan inte korta ner det mer än såhär! Men skönt att ha det gjort i alla fall, hoppas det blir godkänt nu också..

Lagat god mat idag igen, körde favorit i repris: fläskkarré och hasselbackspotatis. Muuuuuummmmaaaaaaa!

Nu blir det Mammas pojkar följt av Lyxfällan och Comedy Fightclub.

I have a dream

Onsdagen den tjugoförsta oktober 2009

09:13
Igår var det förhandsvisning av skräckkomedin Zombieland. Den var faktiskt himla bra, väldigt kul på sina ställen. Filmen handlar om att ett virus har förvandlat nästan hela världen till skräckinjagande, människoätande zombies. Vi får följa fyra karaktärer som möts av en tillfällighet (däribland Woody Harrelson som hängiven zombiekiller och Abigail Breslin från bl. a. Little miss sunshine), och som efter mycket om och men bestämmer sig för att tillsammans kämpa och slåss för sin överlevnad. Zombiesarna är faktiskt riktigt läskiga och trots att det framför allt är en komdedi kommer jag på mig själv med att sitta som på nålar varje gång de kommer till ett nytt ställe, eller när kameran filmar nära personerna så man inte ser omgivningarna. Zombiesarna kan dyka upp från vart som helst.. Sevärd! Extra plus för snyggt intro, där de i slow motion visade folk som flydde ifrån blodtörstiga zombies, skitsnyggt!

Nu är jag äntligen klar med enkätanalysen, och idag har jag även ställt några frågor till min handledare. Detta innebär att jag nu kan börja skriva på mitt paper. Det får bli i eftermiddag och under torsdag och fredag. På fredag måste jag i stort sett vara klar, för jag jobbar hela helgen, och på måndag ska det vara klart. Men det är bara en sida, så det ska nog gå bra.

I eftermiddag ska jag vara barnvakt åt Casper en stund, mellan halv fem och sex ungefär. Det blir mys, då ska han i alla fall inte gå och lägga sig. Synd att det är så trist väder, annars hade vi kunnat gå till parken. Men men.





Zombieslakt i Zombieland.

I majestät

Tisdagen den tjugonde oktober 2009

07:36
Det känns som att det är måndag idag, eftersom jag inte var på KJ igår. Men det är ju nice att komma på att det bara är fyra dagar kvar på VFU:n. Och idag är det ju softdag, så det blir nog bra. Men jag är trött. Fortfarande lite sjuk sådär. Men jag biter ihop. Stör mig dock på att jag inte får tag i KJ:s verksamhetsplan.. Får be min handledare att skriva ut den.


14:07
Min andra långrast idag. Spenderade min första med att kolla ikapp gårdagens tv; Färjan och Roast på Behrns. Denna gång blir det Paris Hilton istället. Ska åka tillbaka om ungefär en timma.

Var vakt på åttornas matteprov. Satt och fixade med enkäten, nu har jag strukturerat upp den bra. Nu ska jag bara omvandla svaren till procent, och sen ska jag analysera. Det går nog bra. Imorgon ska jag be Per kommentera svaren. Sen måste jag komma igång och skriva papret!

Could you be the one I want?

Måndagen den nittonde oktober 2009

11:19
Jag hade sett fram emot den här sovmorgonen i flera dagar. Och vad händer? Jo, jag  vaknar av att jag måste kissa. Klockan nio. Nu var det ju inte så jättetidigt, men jag kände absolut att jag hade kunnat sova mer om jag inte hade behövt gå upp. Men men.

Har spenderat förmiddagen med att kolla på Paris Hiltons british best friend. Snart ska jag tvätta. Nu bör jag dock borsta tänderna och sätta på mig lite kläder. Resten av dagen blir det städ och sånt. Ikväll blir det bio, lutar åt Bröllopsfotografen.


14:17
Hej och hå, vad duktiga vi har varit med städningen. Nu börjar det ju se riktigt trevligt ut här hemma. Vi har till och med fått upp gardiner i köket. Väldigt korta visserligen, men det ser ändå bättre ut än inga alls. Lite juliga, svarta med vita änglar på, men det är ju snart dags för julgrejer, så det får gå. Nu är det i alla fall inte lika ljust här inne, både på gott och ont. Nu har vi bara disken och dammsugningen kvar, och så ska vi hämta upp den sista tvätten som hänger i torkskåpet. Men nu blir det mat. Senare blir det en sväng upp på stan.


16:10
Nu är vi äntligen klara med allt stök och bök. Jag har till och med duschat och snyggat till mig lite. Tommy är nere på gården och mekar med min cykel, den ska få nytt framlyse. Annars ska vi väl snart dra iväg till stan och uträtta lite ärenden. Vi har en massa kuponger på Subway, så idag lyxar vi till det med att äta en macka där innan bion. Har aldrig ätit deras mackor, men de ser goda ut på bilderna i alla fall.


21:36
Det blev faktiskt en lyckad dag på stan idag. Köpte två basic t-shirts på Cubus, supersköna! De är t-shirtarnas motsvarighet till Gina-linnena. Hittade även en supermysig stickad klänning med multifärgade ränder på H&M. Den blir mysig nu när det blir kallare och kallare.
Filmen var helt okej, men ganska seg. Men väldigt klockren på sina ställen. Kjell Bergqvist var ju briljant som vanligt.






Kvällens bio, Bröllopsfotografen!

You are not alone

Söndagen den artonde oktober 2009

09:22
Mina vänner. Det är snart november. Jag säger bara OMG. den här hösten har gått så sjukt snabbt! Jag hinner inte med.

Idag är det fint väder ute, och det blir man ju alltid glad av. Ska snart cykla iväg till Frälsis och sjunga lite på ett dop. Senare blir det eventuellt Marieberg/IKEA. Blir nog en bra dag!


13:03
Okej, det var visst barnvälsignelse. Inte dop. Frälsningsarmén har visst inte dop. Jaja. Same, same, but different. Fint var det i alla fall. Massa sång och musik, och bra predikanter. Jag tycker det är supermysigt i "kyrkan", trots att jag inte är troende. Fast grejen med mig är att jag så gärna vill tro. Jag vill verkligen det. Men det finns liksom inte en enda liten del av mig som verkligen känner att japp, Gud finns nog trots allt. Men det är så fint att gå på gudstjänster, jag vill också känna gemenskapen, jag vill också lovsjunga min skapare. Men Gud är nog inte med mig. Det ska nog till att jag får en riktig uppenbarelse för att jag ska bli kristen på riktigt. Så länge får jag väl sjunga för att det är kul.


18:21
Hittar fanimig aldrig kläder längre. I alla fall inget i affärerna. Fast det kanske beror på att jag har så mycket kläder, och att jag då insett att jag inte behöver sånt som jag redan har miljoner av. Måste försöka sälja lite på Blocket, så himla onödigt att det tar plats i garderoben. Man ska bara ha kvar sånt man älskar!
Lite shopping blev det allt ändå. Köpte bland annat ett svart hårspänne med en rosett på, love it! Körde med rött sånt igår, det är supersnyggt! Och så blev det ju lite på IKEA också, bland annat en tavellist att ha i köket.

Ikväll blir det mys. Lagar just nu hasselbackspotatis och fläskkarré (kom precis på att jag måste lägga köttet i marinad!), och sen har vi lite chips och dipp tills ikväll. Är ju ledig imorgon, så det är bara att köra på. (:


21:48
Shit, idag överträffade jag allt mig själv i matlagning. Vilket i och för sig inte säger särskilt mycket eftersom jag rent allmänt suger på att laga mat, men ändå. Gjorde som sagt hasselbackspotatis och fläskkarré, och guuuuudars vad det blev gott! Himmel alltså. Både Tommy och jag satt och kände att ett hallelujah var på sin plats, så gott var det. Det var nog främst köttet som blev magiskt. Kanske allra mest för att det inte blev så gott förra gången. Men idag blev det riktigt saftigt och mört. Jag tror det var marinaden som gjorde det. Och dte var inte svårare än att jag penslade på ett lager vitlöksgrillolja. Mumma! Det var första gången jag gjorde hasselbackspotatis själv, men det gick ju tydligen bra. Även det himla lätt att göra. Bara göra skåror i skalad potatis, helst jämnstora, smöra oh salta i cirka tre omgångar i ugnen, och när de är nästan färdig kör man på med ströbröd och ost. Mummsfillibabba! Det är nästan så jag till och med vågar bjuda hem folk. Fast bara nästan. Det kan ju ha varit nybörjartur också..

Kom på att jag glömde berätta en hemsk sak. Eller, ja, nu ska vi väl inte göra det större än det är, men ändå. Ni vet ju att jag tjatat om cheesecaken på mitt gamla jobb. Som jag inte har fått äta på jättelänge eftersom jag dels inte jobbar kvar, och dels eftersom fikadelen har varit nedstängd. Så idag var ett av mina missions med dagen att jag skulle få äta cheesecake på Torget. Så när jag kommer dit scannar jag av fikadisken. Nada. Njet. Nothing. Keine. Inget. Det fanns ingen cheesecake! Den har de slutat med, bara för att de nu bakar allt fika själva. Hela min dag blev förstörd. Här hade jag laddat upp inför denna kulinariska upplevelse, och så uteblir den. Fast sen kom jag på att vi skulle till IKEA, och där har de faktiskt en helt okej cheesecake. Den kan inte mäta sig med Torgets, men i nödsituationer får det gå. Dagen var räddad. Men ändå. Vart ska jag nu gå när jag vill ha den där alldeles extra krämiga varianten? Creperiet hade den förut, men har inte sett den där på säkert ett halvår. Jag tror jag får ge upp drömmen. Sadface.

Förresten så löste vi mysteriet med det galna sms:et till mammas jobbarkompis igår. Det visade sig att Marcus hade tagit mammas gamla telefon (hans egen är trasig) och kollat igenom den. Han hade även kollat gamla sms, typ, och på något vänster hade något gammalt sms lyckats skickas iväg till mammas jobbarkompis. Och eftersom Marcus har mitt gamla nummer stod det såklart mitt namn när han kollade upp numret. Så, där hade vi svaret på den gåtan.


22:58
Har spenderat kvällen framför Paris Hiltons british best friend. Det är kul, fast det är lite jobbigt att lyssna på tjejerna, för en del har riktigt jobbiga dialekter. Fast den värsta åkte ut i första avsnittet, hon pratade typ skottsk dialekt eller nåt. Som Amy McDonald.

Nu ska jag sova. Har ledigt imorgon, tjohej! Det är bra, vi ligger efter med städningen här hemma. Är ju van att vara ledig några dagar i veckan, men nu har jag ju haft VFU varje dag, och så har dte varit fullt upp i helgen. Men imorgon ska det bli skinande rent igen! Och så ska vi på bio, våra rabattkort går ut den här veckan. Blir antingen Upp! eller Bröllopsfotografen. Vi får se vad det blir. Nattinuffsan!







Har inte fotat på jättelänge, och särskilt inte mig själv.
Här är jag dock, med både rosett och rosa band.

You cannot destroy our dream

Lördagen den sjuttonde september 2009

11:16
Stördaste grejen. Mamma fick ett sms från hennes jobbarkompis för en stund sen, där han frågade vad jag ville honom klockan elva igårkväll. Tydligen hade det stått typ "ska du med?" i ett sms. Han hade kollat upp numret och då stod det att det var jag, min adress och allt. Jag ba men va? För det första har jag inte hans nummer, och för det andra så sov jag då. Sjuk grej! När jag kollade min telefon fanns det inget sånt skickat heller. Himla skum grej! Han måste ha drömt det.. Men va sjukt!

Snart kommer familjen, och då åker vi till IT-gymnasiet och kollar in deras utbildningar. Marcus skulle ju bli konditor, vi ska ju öppna café för bövelen! Jaja. Det blir nog en bra dag.


19:20
Nu är jag mätt. Smörgåstårta och Vienetta, det visste vart det tog. Men gott var det!
Casper var på uruselt humör, han gapade hela eftermiddagen/kvällen. Men han tystnade när han fick tårta och glass i alla fall, haha. Men söt ändå!

Nu är jag i alla fall hemma, skönt. Ska bara dega framför tv:n. Känns som jag håller på att bli sjuk, har så himla ont i huvudet, helt olik den jag haft i flera veckor. Känns som bihålorna är på g.. Nice.. Hoppas bara jag håller mig någorlunda frisk tills imorgon, då ska vi ju sjunga på dop med kören!

Carolling

Fredagen den sextonde oktober 2009

22:27
Idag gick det så himla fort på KJ, och roligt var det också! Fick ta hand om sjuorna alldeles själv, fast det var i och för sig inte mer komplicerat än att jag vaktade dem medan de satt och jobbade vid sina datorer. Men ändå. Och så körde jag enkäterna, fast bara med åttorna och niorna. Kände att det var de som var mogna nog att ta enkäten på allvar. Tog sin tid att sammanställa enkäterna, men känner att jag fått fram bra material att jobba med nu. Men trots att det varit en bra dag kändes det otroligt bra när jag fick gå hem: LÅNGHELG! Ledig på måndag, lärarna ska skriva elevomdömen. Så himla nice. Och så inget jobb i helgen heller, så nu kan jag verkligen ta det lungt. Har varit barnvakt åt Casper nu på kvällen. Var egentligen mamma som skulle vara det, men jag ville också vara med. Så sällan jag får vara med mamma själv nu för tiden. Mycket mys. Imorgon ska jag med familjen till IT-gymnasiet som har öppet hus, Marcus kanske vill börja där. Sen blir det smörgåsrtårta hemma i Vintrosa för att fira Micke och Pernillas bröllop. Inga i vår släkt hade möjlighet att följa med när de gifte sig i New York, så vi firar nu istället. Och så på söndag ska Be Blessed sjunga på ett dop, och så åker nog jag och Tommy till Marieberg och IKEA en sväng. Så jag har mycket att stå i denna helg, men bara frivilliga saker, så det känns ju bra.

I'm awake, but the world is half asleep

Torsdagen den femtonde oktober 2009

21:01
Idag gick det förvånansvärt bra på KJ, dagen gick jättefort! Nu är det snart helg, yay! Blev dock inget med enkäterna idag, det blir imorgon.

Dagens middag blev pasta med kyckling- och skogssvampspanna, så himla gott! Det är verkligen superlätt att göra, och gudomligt gott. Bara att steka upp kycklingbitar på medelhög värme, i med en sån där färdig kesella eller vad det är, sån där med smak i locket, koka. Goodie, goodie!

Kollade på Mammas pojkar förut, det är så jävla roligt! Lätt den bästa "dokusåpan" på länge, love the intrigues! Det är en del av mitt torsdagsmys. Och nu fortsätter det med Lyxfällan, och senare Comedy Fightclub!

I try to go on like I never knew you

Onsdagen den fjortonde oktober 2009

09:20
Jahapp, nu har jag varit på KJ i en timma, nu är det rast till halv ett. Me likey. Nog för att det är långtråkigt att bara glo på NO:n, men fan vad det är soft med långa hål på tisdagar och onsdagar. Det väger upp, big time. Det gör att jag orkar ha dryga lektioner de andra dagarna. Idag borde jag dock ta tillfället i akt och faktiskt börja med min VFU-uppgift. Tänker skriva enkäter som högstadieeleverna får fylla i, men det är fasen inte lätt att skriva en enkät så att alla förstår vad det är man är ute efter. Man måste verkligen försöka förtydliga så mycket som möjligt, för även om jag vet vad jag menar, så kanske inte alla andra gör det. Men jag hoppas det blir bra i alla fall. Det blir åtminstone lite att göra efteråt, med att sammanställa enkäterna och så.


19:29
Var uppe på stan en sväng förut. Vi skulle hämta ut en välkomstgåva som man skulle få för att man flyttat till Örebro, 1 000 kronor att gå på evenemang i Örebro för. Dock var Medborgarkontoret, där det skulle hämtas ut, stängt. Typsikt. Dock hämtade vi ut biljetter till förhandsvisningen av Zombieland på SF, gratis är gott! Blev även en fika på Brogrens, mys!

Har sedan en dryg vecka tillbaka suttit och kollat på gamla säsonger av Extra! Extra!, så himla kul program! Har varit uppe i Stockholm och kollat på inspelningar två gånger, det är askul. Första gången var det med Andrés Esteche och Blossom Tainton, kommer dock inte ihåg vilka det var andra gången. Hoppas det kommer fler säsonger i alla fall, Måns Möller är ju för go! '

Snart börjar tv-kvällen; Bonde söker fru --> Oskyldigt dömd --> Fråga Olle: dokumentären. Ska få in tvättiden där nånstans efter nio också..


22:37
Kom på att det var fotboll idag, så självklart kollade jag på det istället. Så himla surt att vi inte får vara med i VM, men vi avslutade banne mig i topp! Älskade Anders Svenssons mål, sjukt snyggt! Och Mellberg och Berg gjorde också fina mål, synd bara att det inte räckte. Men nu taggar vi till EM istället!

All I have is you

Tisdagen den trettonde oktober 2009

07:35
Dampbloggen fungerade inte på hela eftermiddagen och kvällen. Dumma den! Jag som hade massor att skriva om. Har dock glömt bort det nu..

Idag väcktes jag som vanligt kvart i sju, men idag kände jag att jag faktiskt var pigg, det var inte alls jobbigt att gå upp. Förhoppningsvis betyder det att detta blir en bra dag. Man kan ju alltid hoppas.

Snart iväg till KJ. Har två lektioner idag tror jag. Gaaaanska soft. Och tre och en halv timmas hål. Eller nåt sånt. Me likey. Ska sätta mig och skriva ihop en liten enkät som eleverna ska få fylla i någon gång under veckan. Det blir nog bra.

Kör ikväll. Sofie ska inte dit, så jag hoppas att nån av de andra brudarna ska dit, så jag slipper sitta ensam och mobbad. Fast det gör man i och för sig aldrig i kör, men ändå. You know what I mean. Vi har konsert på söndag. Vet inte om jag ska vara med. Beror på om jag känner att jag kan låtarna. Vi får se, vi får se.


12:20
Håhåjaja. Tog mig en tupplur förut, himla skönt var det. Tänk om alla raster vore såhär. Fast rast ör det ju inte riktigt, jag ska ju egentligen jobba med mitt paper. Men det får vi göra en annan dag, som någon klok människa sa en gång i tiden. Eller nåt.

De ska få se vem de roat sig med

Måndagen den tolfte oktober 2009

11:39
Tjoho, tjohej, har fått reda på att jag är ledig på måndag, LYCKA! KJ ska ha omdömesdag, och jag är inte behjälplig med att skriva omdömen.. Så jag får sitta hemma och skriva på mitt paper, det gör jag såå gääärna sååå.

Har lunchrast. Så himla skönt att kunna vara hemma på rasterna ibland, så jag verkligen kan koppla av. Två lektioner kvar, NO med sjuan och nian.

Say what you want about me

Söndagen den elfte oktober 2009

10:41
Jag har söndagsångest. Inte bara ska jag iväg och jobba strax, imorgon är det dessutom måndag, vilket betyder ny VFU-vecka! Jag vill inte. Inte alls. Jag vill sova. Det är så jävla tråkigt att bara sitta där! Fast på sätt och vis är det ju himla soft också.. Men det känns bara som en jävla waste of time. Men har gjort en tredjedel i alla fall! Eller, ja, jag ska ju dit i november också, men då är det konsertvecka i alla fall.

Why do you always do this to me?

Lördagen den tionde oktober 2009

12:04
Åh, vad det var härligt med sovmorgon! Så himla värt.
Har haft en lugn förmiddag, tog ett långt bad och tog lång tid på mig att göra mig iordning. Ingen stress här, inte.
Gjorde risgrynsgröt till frukost, tänkte att det måste man ju stå sig på ett tag, så jag slipper käka min matlåda det första jag gör när jag kommer till jobbet. Gott vare.
Har suttit och pulat med mobilen, den vill inte lägga in ljudboken som den ska, men nu verkar det ha fixat sig. Men, gosh, vad jag får damp ibland..
Håller på med matlådan nu. Det blir makaroner och köttfärssåsen som jag lagade till i förrgår. Den blev inte så bra, men det får duga. Jag får fan aldrig till det med köttfärssåsen, vet inte vad jag gör för fel. Men jag är då ingen mästerkock direkt..
Jobb i eftermiddag, 14:00 - 21:00. Inte taggad alls, men förhoppningsvis blir det bra i alla fall. Hoppas vi kan ta oss ut på promenad, är ju så vackert väder. Love när hösten ser ut såhär!

Release my body

Fredagen den nionde oktober 2009

21:31
Äntligen helg, tjohooo! Ska bli skönt att sova ut imorgon, jag är fan inte van att gå upp sju varje morgon.. Men hade gärna varit ledig i helgen, känns sådär att jobba när man haft en jobbig vecka på KJ (fastän jag egentligen inte gjort så mycket). Wellwell. Kollar på Idol och har käkat pizza. Love hemkörning. Nu fokus på Idol, analys när alla sjungit klart!


21:58
Hm, ja, vad ska jag säga nu då? Det är många som jag haft stora förväntningar på, som jag verkligen trott ska leverera och vara grymma, men de lyckas aldrig riktigt. Och många är bättre än man först tror.
Till den första kategorin hör bland andra Calle. Han är grym på att sjunga, men han ser ut som ett kvart-i-tre-fyllo när han står på scen. Dessutom glömmer han bort texten, och det syns på honom. Men jag gillar Calle, han är go, men som sagt ser han inte särskilt bra ut i sitt performance. En annan jag blir besviken på är Eddie. Jag vill bara att han ska ge järnet och sjunga ut, han håller ju tillbaka! Likadant för Rabih. Han är jättesöt och gjorde Chris Brown jättebra under kvalveckan, men han är fanimig för mesig! Man blir ju lite ledsen. Någon som däremot överraskar är framför allt Tove. Shit, vad bra hon var idag! Hon var verkligen skitbra. Brukar inte vara sådär jätteimponerad över själva sången, men det lät super. Jag låter bli att kommentera resten av gänget, det blir bara långrandigt. Men Erik var ju grym, som vanligt. Och Reza är typ den bästa sångerskan Idol har haft.

Coming out of the blue

Torsdagen den åttonde oktober 2009

17:41
Helt okej dag på KJ idag, men det var rätt tufft innan lunch, typ fyra lektioner på raken och sen lunch. Men det gick! NO med niorna är roligast, de har sköna grabbar som pratar med mig, haha.

När jag var klar på KJ åkte jag upp på stan och mötte Tommy. Vi hämtade ut biljetter till Magnus Betnér i december. (: Sen blev det fika på Vardagsrummet. Vi skulle egentligen ha fikat på Fröken Brogrens, men det var typ fullt. Men Vardagsrummet är ju nice också! (:

Tommy hade riktig otur imorse. Han åkte på glasbitar när han skulle till universitetet, fick punka och missade då sin första tenta i elektronik. Oflyt!

I will always love you

Onsdagen den sjunde oktober 2009

14:26
Ännu en dag avklarad. Har gått rätt fort idag alltså. Först hade de eget arbete, så då fick man gå runt och hjälpa till, men de flesta ville inte ha hjälp, och de som ville höll på med spanska och franska, som jag inte kan. Men sen hade vi drama, det var jättekul! Jag älskar ju teater. Sen lunch, och sen ut i skogen för orientering. Det var himla soft, vi satt på en bänk och pratade i en timma, och sen gick vi hem.

Ikväll ska jag hälsa på Anna i hennes nya lägenhet, det blir mys! (: Innan dess kommer Marcus och snyltar igen..


20:02
Idag somnade jag i fåtöljen igen, så värt! Sen bar det iväg till Anna. Lägenheten är jättefin! Stor och luftig, och att bo på Rådmansgatan är ju inte fy skam alltså.. Linnea Palm var också där, det var längesen!

Nu blir det lite kvällsmat och Bonde söker fru! (:


22:04
Kvällens tv-tablå: Bonde söker fru --> Oskyldigt dömd --> Fråga Olle: Dokumentären

Something's going on

Tisdagen den sjätte oktober 2009

10:39
Ännu en dag på Karl Johan. Har "rast" mellan halv tio och fem i ett idag, riktigt nice.
En lektion har jag haft idag, NO med åk6. Så söta! De hade byggt friggebodar, och de som hunnit lite extra hade till och med gjort små trädgårdar och grejer, hur gulligt som helst. Jag undrar om min klass hade kunnat gjort såna snyggheter i sexan..
I eftermiddag har jag bara en lektion, sen är det ämneskonferens. Klockan fyra har lärarna eventuellt fackmöte, men det hoppas jag att jag inte ska behöva vara med på. Känns inte som att det ingår i själva VFU:n. Lärarmöten kan jag förstå, men facket? Nja. Hope not.

Ikväll blir det kör, yay! Ville egentligen gå på Sannamarken med mamma, men eftersom jag inte kunde gå på kören sist så vill jag gå ikväll. Man måste väl åtminstone visa lite vilja när man precis har börjat, även om man verkar kunna komma och gå precis hur man vill annars.

Idag kom min kofta från Haléns, en riktig lusekofta! Så himla mysig och fin. Åkte och hämtade ut den på macken när jag åkte från KJ, och sen åkte jag iväg och handlade. Tänk vad mycket man kan hinna med.

Nu blir det lunch, korv med bröd!


18:36
Har mått riktigt dåligt under eftermiddagen. Känns återigen som om jag börjar bli sjuk, men det blir säkert inget med det. Det blir det aldrig nu för tiden. Så himla irriterande. Hellre sjuk och bli frisk än att det bara fjösar sig såhär. Ska i alla fall iväg på kören nu, det botar det mesta.


21:38
Det är banne mig något med sång som gör att man mår bra, oavsett hur dålit man egentligen mår. Jag mår hur bra som helst nu efteråt! Tur att jag gick. Kören känns lite ostrukturerad, kunde nog gå lite fortare om vi hade noter, men det är bra låtar och det låter bra! Nästa söndag ska vi sjunga i kyrkan, då är jag faktiskt ledig så jag kan vara med. (:

Imorgon ska vi ut och orientera. Eller, jag slipper just själva orieneringen, men ut i skogen ska jag. Great.. Hoppas vädret blir bra, inte så kul med regn. Men det blir nog bra.

Annandag kanelbulle

Måndagen den femte oktober 2009

15:58
Haft min första dag på VFU:n idag. Om nu någon har missat det så är jag på Karl Johans skola, Örebros musikklasser. Man kunde ju tro att jag skulle få vara med på någon form av musiklektion. Men icke. Istället ska jag i tre veckor vara med på matte- och NO-lektioner. Jag som HATAR matte och NO. Inte bara hatar: jag SUGER på båda! Himla tur att jag inte behöver göra annat än observera. Men det är fasen inte så kul det heller. Sitter och gör nada. Fast det är lite kul också, när man pratar lite med eleverna. Idag har jag mest varit tyst, men mitt mål är att jag ska ge mig ut i klassen och socialisera lite. Och kanske hjälpa till lite på matten, lite kan jag i alla fall. I matten har jag en åtta, i NO är det klass 6 - 9. Än så länge har niorna varit roligast. Jag tror att det kommer vara ganska kul ändå, trots de tråkiga ämnena och att jag inte gör något. Man får göra det bästa av det helt enkelt.

Väntar på mat. Tommy får laga, jag har ju jobbat hela dagen. Typ. Ikväll ska jag tvätta. Tommy får ta disken.

Det var så sjukt förut, när jag hade niorna. Där finns en kille som är så sjukt lik Tommy! Jag svär, precis så kommer vår framtida son se ut när han är femton!


19:40
Förut frös jag så mycket att jag var tvungen att ta på mig filt och kura ihop mig, och så somnade jag! Sov i nästan en timma. Skönt! Men höll på att missa tvättiden.. Men nu är den tvättad i alla fall.

Kvällens tv; Färjan --> Svenska Hollywoodfruar --> Roast på Berns


22:42
Kollade på Hollywoodfruarna förut. Jag blir lika trött varje gång Anna Anka öppnar munnen, vilken konstig människa! Börjar klara av Agnes Nicole Winther och Maria Montazami. Visserligen är de bortskämda, men de är i alla fall någorlunda vettiga..

Nu är det Roast. Fattar inte vad Peter Wahlbeck har med komik att göra. Jag tycker verkligen att han är tråkig. Bort med honom! Annars är det kul, Bert Karlsson kan man ju häckla i all evighet. David Batra var rolig, även fast han bara drog "du är så ful att.."-skämt.

Snart sovas!



Tråkiga och jobbiga Wahlbeck.

Never made me feel that way

Söndagen den fjärde oktober 2009

10:05
Oh, gaaad, jag känner mig bakfull. Känns oftare så när jag inte har druckit, än när jag faktiskt borde vara bakis. Det är lite orättvist.

Idag kommer Tommys familj + farmor hit, vi ska fira Tommys födelsedag i efterhand. Första gången vi verkligen bjuder hit folk, jag är lite nervös. Jag gillar inte riktigt när folk inspekterar mitt hem. Men det blir nog bra. Ska kila iväg och köpa tårta sen.

Nu blir det frukost och morgonfix!


12:48
Har varit på Maxi och köpt en stor prinsesstårta! Det är inte billigt, men fruktansvärt gott. Känns lite lyxigt att bjuda på prinsesstårta när man har lite kalas.

Har också suttit och fört in lite kvitton och sånt. Det är rätt kul att sitta med budget. Eller, ja, jag skriver väl egentligen bara in vad vi har köpt och så, så att vi kan få en överblick över hur mycket vi spenderar, och på vad, men ändå. Det är nog bra att göra så.

Nu kör vi lite finputsning innan alla kommer.

Ikväll ska vi gå på bio, Surrogates blir det. (: Tyvärr kan man inte använda rabattkortet på söndagar, men någon gång ska man väl gå för fullpris också.


17:19
Det var faktiskt himla trevligt med kalas, gott med tårta om inte annat! Fick två blommor, en pelargon och en orkidé, och Tommy fick lite pengar och ett spel till sin PS3. Men det bästa av allt var att det blev lite tårta över, hehehe..


20:50
Filmen var okej. Varken bra eller dålig. Det är lite svårt att hålla reda på alla när vem som helst kan se ut som vem som helst. Typ. Man får sig dock en tankeställare. Lite kort handlar i alla fall filmen om att alla människor i hela världen har en s.k. surrogat som lever livet åt dem. Ja. Typ. Och det är både bra och dåligt. Närmare än så tänker jag inte gå. Se och döm själva.

Verkligen inget på tv idag. Brukar inte söndagar vara bra att titta på tv på? Tydligen inte. Blir sängdags tidigt..





Bruce Willis i action/thrillern Surrogates

How could this happen to me?

Lördagen den tredje oktober 2009

10:59
Startade den här morgonen med att lägga mig i soffan och läsa lite VR. Mysmys. Just nu väntar jag på att min mannagrynsgröt ska svalna. Kan någon svara på varför gröt alltid kokar fast i botten, trots att man rör om hela tiden? Mycket irriterande. Måste vara en naturlag eller något.

Idag ska vi städa här hemma. Det är rätt mysigt på något sätt, så länge man får ta det i sin egen takt och när man orkar. Ska försöka ta itu med avloppet i badrummet, det är verkligen något fel på det. Vi ska prova med något frätande, förhoppningsvis hjälper det, så det inte svämmar över så fort man använder duschen.
Hade även tänkt ta en sväng upp på stan och leta lite inredning. Sånt är kul! Kanske blir det även en liten fika på Brogrens, Tommy har tjatat så.
Ikväll ska jag vara barnvakt åt Casper, mys! Fast han kommer sova nästan hela tiden, men ändå.


13:17
Nu har vi äntligen fått bukt med stoppet i avloppet. Massa äckliga grejer där nere. Men hoppas det klarar sig nu i alla fall. Fick även fixa lite stopp i handfatet, men det var enkelt. Duschavloppet fick vi skruva isär och grejer, lite krångligt sådär. Men nu har jag i alla fall bara disken kvar, sen har jag gjort min del av städningen. Tommy har knappt börjat..


23:47
Hemma från barnvaktandet. Det är inte direkt jobbigt att vakta Casper, åtminstone inte på kvällen. Leka en kvart, och sen ska han sova. Typ. Mestadels sitta och titta på tv, det är ganska easypeasy. Men mysigt de stunderna man får vara själv med gullet, han växer så fort!

Kollade på en ny serie på ettan, Nurse Jackie. Den var himla bra faktiskt. En lite udda sjukhusserie om en pilleraddicted sjuksköterska som är så långt ifrån perfekt som man kan vara. Cool tjej! Går kl. 22:45, lördagar på SVT1.



Nurse Jackie är en succé i USA!


Nu är det fredagsmys

Fredagen den andra oktober 2009

18:01
Dagen har gått fort, trots att jag vaknade redan klockan nio. Chillade lite på morgonen, kollade på gårdagens Inlåst, och sen åkte vi och handlade mat. Sen var det bara hem och laga lite lunch, och sen iväg till skolan. Idag hade vi riktigt kul, har världens bästa seminariegrupp! <3

Ikväll blir det bara mys med tacos och Idol!


21:17
Just nu är det så himla mysigt här hemma. Tommy har varit duktig och satt upp gardiner i vardagsrummet (gardiner till köket beställde vi imorse!), och de passar jättebra. De är olivgröna i något sidenliknande polyestertyg, och de är jättefina till de gula tapeterna och den bruna inredningen. Och så har vi nu tänt alla ljus som finns i rummet, så fint!

Men faaan, varför, varför, VARFÖR fick Camilla det sista wildcardet? Jag fattar det verkligen inte. Verkligen inte. Speciellt inte eftergårdagens fiasko. Och till råga på det; hon gör samma misstag idag igen! Hur kan man misshandla en så bra låt som Hallelujah på detta vis? Jag förstår det inte, det är sjukt. Hon har inget i den här tävlingen att göra, Bert Karlsson kan ta henne! Camilla var verkligen den enda jag satt och tänkte att det inte fick bli. Vem som helst, men inte hon. Jag både tror och hoppas att hon åker ut ikväll. Hon verkar helgo som person, men någon popidol är hon inte. Hade ju velat se Rasmus eller Carl där uppe! Eller Moa! Jaja. Annars har juryn verkligen gjort ett bra jobb; Reza, Eddie och Niklas var värda. Trodde dock inte att varken Reza eller Niklas skulle få sitt wildcard. Tycker dock jättemycket om Reza, men jag trodde det ändå inte. Och Niklas trodde jag inte att juryn gillade så mycket.. Men han är bra! Nu får vi se hur det går ikväll.


22:23
Självklart lyckas vi ställa till med en mindre eldsvåda såhär första gången vi tänder ljus. Ett ljus i vår stora ljusstake är lite glappt, så det har fyllts ut med en bit papper. Det tänkte ju inte vi på, så vi lät ljusen brinna. Sen såg Tommy att det brann lite väl mycket, så självfallet har pappret börjat brinna. Det hela gick dock bra, men det är massa stearin på golvet. Men det kunde varit mycket värre, glad att tapeten klarade sig!


22:41
Jag vet, man ska inte skylla på rösterna om man inte själv röstat, men VAFAN SVERIGE!? Hur kunde ni låta Jon åka ut? Och låta Camilla och Eddie vara kvar? Jag förstår det inte. Gissar att alla trodde att han redan var säker, det är det som är det farliga. Jaja. Nu är det som det är. Men fan va dåligt!



No way

Torsdagen den första oktober 2009

10:26
Hur sjukt är det inte att det redan är oktober? Det var ju augusti alldeles nyss! Vi har verkligen gått från högsommar till riktig höst på bara ett par dagar. Men jag klagar inte, jag gillar hösten. I alla fall när det är fint väder, då är det riktigt härligt. Idag ser det dock inte lika fint ut, mulet och äckligt.

Nu på förmiddagen ska jag bege mig till Vena och göra ett nytt försök i spåret. Skitsamma om jag inte orkar springa hela, all träning är bättre än ingen alls.
I eftermiddag blir det luggklippning på Haga, och sen direkt iväg till Kumla för personalmöte. Busy day.


14:36
Gick sådär i spåret idag, lite bättre än sist i alla fall. Fick dock gå en bit, bland annat för att min VFU-handledare äntligen ringde. Skönt att det har ordnat sig nu.

Vårt badkar är helt cp, eller rättare sagt avloppet till badkaret är det. Det svämmar över hela tiden, fastän vi tagit bort allt skit som legat och skröpat. Det ligger hela tiden lite vatten där, och om man känner runt så känns det som att det inte finns nånstans för vattnet att rinna undan. Vet inte vad det är för fel. Får köpa något medel och se om det funkar, om det typ tar bort grejer eller nåt.

Typiskt att det skulle börja regna just som jag ska iväg.


19:21
Nu är jag nyklippt i luggen! Blev kortare än vanligt, men det växer snart ut.

Gick bra på personalmötet. Vi är ett bra gäng. Verkar som om jag blir av med de flesta av mina tisdagar, och det är ju bra.

Även ikväll blir det tv: Idol --> Lyxfällan --> Comedy Fightclub.


21:05
Nu har det återigen varit ett Idol-kval. Tycker att det var ett jämnt startfält, förutom en; Camilla. Jag gillar verkligen inte henne. Jag tycker inte att hon har en bra röst, och det var ett riktigt stort misstag att göra om My heart will go on. Går hon vidare vet jag inte vad.. Min favoritröst tillhör Reza, hon sjunger verkligen sjukt bra! Fast det är tyvärr så att jag hellre lyssnar på henne, än ser på henne, vilket kan vara ett problem. Någon som verkligen överraskade mig var Karolina. Jag har inte gillat henne alls, men idag var hon fruktansvärt bra! Tror absolut att hon går vidare. Jag är lite kluven till Tove. Jag tycker inte att hon sjunger jättebra hela tiden, men hon är så himla söt! Hon tilltalar mig på ett annat plan än bara i rösten. Hon har väl det, eller vad man ska säga. Nicolle var också duktig. Jag tycker att hon hade en fantastisk energi på scenen, men hon blev väl lite för mycket. Tror i alla fall att det är Karolina och Tove som tar hem kvällens platser.


22:55
Vad duktig jag har varit på att gissa vilka som går vidare, alla rätt! Värt. Kvällens roligaste måste ju ha varit att Camilla trodde att det var hon som gått vidare. Det såg i alla fall ut som så. Hoppas för hennes egen skull att det inte var så, för då är det sjukt pinsamt!

Nu blir det sängen.

RSS 2.0