Big city life

Var inte alls pigg när klockan ringde för dagispromenad imorse, men blev piggare av att det var så fint väder ute. Det är såhär hösten ska vara; småkylig men klar och fin!
När jag lämnat Spike gick jag hem och åt frukost, och sen bar det av till gymmet. Sen hem och käka lunch, som synes i inlägget nedan, och sen iväg till universitetet. Skönt att skolan är igång igen, och jag kommer förmodligen ha en ganska soft termin. Fick reda på att lärarstudenterna (vi läser med vanliga också) fick välja mellan att ha lingvistik eller litteratur, och eftersom jag tycker att litteraturkursen är helt värdelös så valde jag självfallet lingvistik. Är ju intresserad av språkvetenskap, så det kommer nog bli kul! Skönt att slippa läsa alla tråkböcker..
Fick introduktion till vårat självständiga arbete som utgör halva vår termin i poäng. Jag var övertygad om att detta var en uppsats på minst 30 sidor som vi skulle tvingas skriva två och två, men blev glatt överraskad när det kom fram till att vi självständigt ska skriva en tio sidor lång rapport om hur vi skulle strukturera en engelsklektion. Typ. Känns bra, jag vet redan vad jag ska skriva om. I alla fall kommer jag bara gå i skolan max två dagar i veckan, och efter vecka 40 kommer jag varannan vecka endast gå en dag i veckan. Helt sjukt vad lite! Visserligen ska man skriva uppsatsen också, men jag tycker ändå att det är väldigt lite. Vad tusan ska jag göra annars i veckan liksom? Jaja. Skönt i och för sig. Och man har väl att plugga. Men ändå.

Ikväll börjar äntligen kören igen, weheeeey! Som jag längtat!

Lunchdags!

img_0015 (MMS)

Lunchdags!


I rymden finns inga känslor

Alltså, guuuuuud, vilken bra film! Jag är helt kär. Satt och log hela filmen, förutom när den var lite sorglig. Bill Skarsgård är ju fan kung, vilken skådis! Hoppas på att se mer av honom.

I rymden finns inga känslor handlar om Simon som har Asperbergs syndrom. Han bor tillsammans med sin bror Sam och Sams flickvän Frida. Simon är besatt utav tid, cirklar och rymden, och när något är jobbigt sätter han sig i en tunna med lock, och låtsas att han sitter i en rymdsond ute i rymden. Han gillar inte förändringar, så när Sam och Frida gör slut bestämmer han sig för att hitta en ny flickvän till Sam. Han träffar då Jennifer, som Simon tycker skulle vara perfekt för Sam. Ja, och så händer det en massa runt detta. Sjukt bra film i alla fall; rolig, sorglig, mysig och tänkvärd!


Dead on

Nu är det en ny vecka igen, och jag har en känsla av att just denna vecka kommer bli awesome. Det bara är så.

Började dagen med att gå till dagis med Spike. Är verkligen jätteskönt att komma ut och gå en halvtimma varje morgon, innan frukost och allt sånt. Det piggar upp, och jag känner mig nyttig då. Ännu nyttigare när jag körde ett pilatespass efter frukost (dock onyttig frukost med rostmackor, couldn't help myself..). Den här veckan ska jag försöka vara lite nyttigare, har blivit lite väl mycket onyttigt under sommaren, trots att jag varit väldigt duktig med träning och sånt. Ska göra matlistor så jag vet vad jag ska äta varje dag, mycket lättare att både hålla koll på vad man äter, och när man vet vad man ska laga hinner man inte bli lika hungrig för förmodligen planerar man måltiden lite bättre. Jaja. Det blir nog bra.

Om ett par timmar ska jag iväg till Spahuset och få en efterlängtad massage. Fick presentkort på Spahuset när jag jobbade som assistent i julas, men det har inte blivit av att jag bokat nån tid, trots att jag haft problem med ryggen hela våren. Men nu ska det äntligen ske, gud så skönt! Fast jag tror i och för sig inte att de kommer att kunna göra något åt problemen i ländryggen, blir nog mest lite sån där "allmän" massage. Men det är skönt det också.

I eftermiddag kommer Marcus hit och vaktar Spike, för ikväll ska Tommy och jag gå på förhandsvisningen av I rymden finns inga känslor, med bl. a. Bill Skarsgård och Cecilia Forss (hon i ICA-reklamerna). Skulle absolut gått och sett den även om jag fick betala, men det är ju kanoners att få se den gratis! Ännu mer kanoners är det att jag ska hämta ut biljetter idag till ännu en förhandsvisning den här veckan; på torsdag ska jag och Jennifer förhoppningsvis gå och se förhandsvisningen av Going the distance, med Drew Barrymore och Justin Long, förutsatt att jag får tag i biljetter idag. Gratis är gooooott!




Kom hjärtans fröjd

Åh herregud vilket kaos det har varit på jobbet idag. Nog för att det är lönehelg, men detta var helt galet, nästan som old school Restaurangtorget. Men det var kul, hade så mycket att göra att jag glömde bort att jag hade huvudvärk. Hade förmodligen gått lite smidigare om alla kunde sina grejer, men aah..

När jag kom hem efter jobbet hade min kära Sara "bestämt" datum då jag ska åka ner till henne och Pontus i Halmstad, så för en stund sen bokade jag tågbiljett hem! Åker med dem hem från Örebro, så det blir billigt och bra! Vecka 37 ska jag åka dit, åh så kul!


Dödsängeln

Har haft en supertrevlig kväll med bästaste Anna! Vi svullade kräftor, chips och baguette, och så kollade vi på Grown ups och lite Kvarteret Skatan. Det kallar jag en kalaskväll!

Alltså, kräftor är så sjukt jävla gott. Jag kan äta hur många som helst. Tror fasen att jag ska köpa ett paket till i veckan, och äta upp hela själv. Goooooott!


Muuuuuuums!


Grown ups med Chris Rock, David Spade, Kevin James, Rob Schneider och Adam Sandler

Rude boy

Kul kväll igår!
Började med förfest i Näsby (typ bakom universitetet) hos Malin Öfwerström. Satt ute på balkongen hela kvällen och tjötade med olika människor, bland annat några som gick estet samtidigt som jag, dock två klasser under mig.
Hade ju egentligen inte tänkt gå ut på krogen, men Jennifer tittade på mig med hundögon och ville ha sällskap till Harrys, så jag följde med ändå. Fast väl där kom vi inte in, fastän det bara var åldersgräns 25 och inte en kotte där. Dumma vakt. De andra från festen skulle till Frimis, men inte förrän typ en timma senare, och vi orkade inte gå dit så tidigt, så vi gav Strömpis ett försök, trots att det var 30+ där. Men det var inga problem, de ville knappt kolla leg. Där var det full rulle med allsång, och vi träffade Jennifers mamma och nya karl. Dock var det supertråkiga låtar, bara sådär riktigt gamla, så vi drog efter ett tag. Vid det laget hade de andra kommit in på Frimis, så vi gick dit, men det var så lång kö att vi sket i det. Då tänkte vi prova Ritz, tänkte att Karin Orrvik kunde släppa in oss eftersom hon jobbar där, men hon fick inte tag på nån vakt, så det gick inte. Så då fick det bli Mollybar istället (gamla Björnstugan). Där höll de också på att jiddra om att vi var för unga, och ville inte släppa in oss för att det var 25+. Men eftersom ena vakten kände Karin så släppte de till slut in oss. Men där var det verkligen inget drag alls, var kanske tio pers där. Sjukt trist, så vi gav upp där också. Då kände jag att det var nog för min del, så lämnade Jennifer på Ritz, där hon faktiskt kom in till slut, och sen gick jag hem. Tommy och Spike kom och mötte mig. Jäklar vad ont i fötterna jag fick, trots att jag hade mina sköna kilklackar. Hrmpf. Jaja, det var en trevlig kväll, men jag tror det hade varit roligare om vi gått till Frimis på en gång.

She never could get drunk enough to get him off her mind

Fick en otrevlig överraskning när jag vaknade imorse, i form av en massa små bajspölar. Ja, pölar, det var inga korvar precis. En i sovrummet, en i vardagsrummet, och en ute i hallen. Nice. Tack Spike. De var i och för sig väldigt små, men ändå. Jaha, då blir det till att skura golven idag då. Fast det behövdes ändå, så var väl kanske lika bra..

Varit på gymmet idag. Har kommit på att det nog är bäst att köra varannan dag, så att kroppen kan återhämta sig emellan. Känns som man inte kan ta i lika mycket annars. Och denna veckan har det funkat väldigt bra faktiskt. Har lagt om passet lite grann, kör 3x15 istället för 2x20. Känns som att det tar lite mer, men jag vet inte.. Kör på tills jag ska öka på vikterna i alla fall.

Har tvättid om en timma, så eftermiddagen lär gå undan. Och så ska jag då fixa med golven. Fast Tommy får åtminstone dammsuga tycker jag.

Ikväll hade jag tänkt mig att åka till Malin Öfwerström. Hon och hennes kille Jonas ska ha förfest hemma hos sig. Jonas bröder fyller 18, så det är de som ska firas, och så blir det utgång lite senare. Men jag följer nog inte med ut. Har inte råd. Har 300 spänn på kontot, har till slut maxat ut alla mina extrakonton. I och för sig endast för att jag inte fått CSN än, och fått dåligt med pengar i sommar, men ändå. Dumt att spendera de sista pengarna på krogen, särsklt som jag ändå ska jobba imorgon. Men lite fest kan ju vara kul ändå, har bestämt mig för att säga ja till så mycket som möjligt av sånt i höst. Träffa lite folk, kan ju inte bara sitta hemma heller. Nej, just det.

Whiskey lullaby

Min favoritlåt just nu.



She put him put him out like the burning end of a midnight cigarette
She broke his heart
He spent his whole life trying to forget
We watched him drink his pain away a little at a time
But he never could get drunk enough to get her off his mind,
until the night he put that bottle to his head and pulled the trigger,
and finally drank away her memory
Life is short but this time it was bigger than the strength he had to get up off his knees
We found him with his face down in the pillow, and a note that said "I'll love her 'til I die"
And when we buried him beneath the willow the angels sang a whiskey lullaby

The rumors flew, but nobody knew how much she blamed herself
For years and years she tried to hide the whiskey on her breath
She finally drank her pain away a little at a time
But she never could get drunk enough to get him off her mind,
until the night she put that bottle to her head and pulled the trigger,
and finally drak away his memory
Life is short but this time it was bigger than the strength she had to get up off her knees
We found her with her face down in the pillow, clinging to his picture for dear life
We laid her next to him beneath the willow while the angels sang a whiskey lullaby

Jag är en telefonsvarare

Blah, hittade inget på H&M idag. Det är sällan H&M sviker mig, men ibland händer det. Banne mig. Särskilt när erbjudanden bara gäller kläder. Skor och accessoarer och grejer kan man ju alltid köpa liksom. Men aah, skitsamma, erbjudandet gäller ju till 9 september, så ska nog kunna hitta nåt ändå. Och lite shopping blev det ändå. Fast på Cubus. Det jättefina armbandet nedan! Är kär i det.


Armband av flätade metallänkar, Cubus, 129 :-

Gick bra hos tandläkaren, kostade bara 400 kronor. Visserligen för att försäkringskassan betalade halva, men ändå. Och det som jag trodde var ett hål var bara en grop eller liknande, som man inte kan göra nåt åt direkt, men som förmodligen kommer slipas bort så småningom av sig självt. Goodie. Så nu är jag klar med alla mina tänder, yay! Firade med att köpa en Ben&Jerrys på hemvägen, hehe. Sen hämtade jag Spike. Provade att själv cykla hem med honom, men det var fasen inget kul. Han var lite dålig i magen, så helt utan förvarning bara satte han sig ner och bajsade, och jag höll på att fara av cykeln. Nää, det där med att cykla med hund var krångligt, får minsann ta promenader istället.

Do you feel like I feel?

Regn idag också, Spike var inte alls på humör för att gå till dagis. Tills vi nästan var där förstås. Min lilla kille.

Har tagit en lugn förmiddag. Körde lite pilates framför Top Model, och sen tog jag mig ett varmt bad. Himlans kallt ute nu för tiden, går ju knappt att ha balkongdörren öppen för att vädra.

I eftermiddag ska Tommy och jag åka till H&M och uppdatera våra höstgarderober. Idag börjar det där erbjudandet om att handla för 300 kronor och få 50 kronor i rabatt gälla. Försöker alltid utnyttja detta, tycker det är ett bra erbjudande. Nu ska Tommy få kolla lite också. Man får ju 100 kronor rabatt om man handlar för 600, så det kanske vi kan komma upp i tillsammans. Eller inte. Vi får se. Jag ska i alla fall köpa leggings, för alla mina är trasiga. Typ.

Ska till tandläkaren sen också. Fy farao. Om jag ändå kunde säga att detta är mitt sista hål att laga. Men icke. Förmodligen har jag hål i en tand till, som jag känt av sen i våras. Trodde jag var tvungen att göra en ny koll av hela munnen, men tandläkaren kan tydligen bara kolla upp den här tanden idag när jag ändå är där, så det är ju bra. Ve, vet vad de hittar annars.. I och för sig så måste ju alla eventuella hål behandlas, de går ju inte bort av sig själv, men man vill ju gärna tro att om man inte vet om att de finns så existerar de inte. Har liksom ingen lust att lägga ut ännu mer pengar på tandvård i år..


A little at a time

Idag provade vi att ta med cyklarna när vi hämtade Spike på dagis. Han ville absolut inte sitta i cykelkorgen, men han sprang jättefint bredvid Tommy i alla fall. Fast det vetetusan om jag törs cykla själv med honom, det verkar lite läskigt. Men han var jätteduktig i alla fall, fast han ville springa lite snabbare än vad Tommy cyklade, haha.

Gjorde ciabattabröd i ugnen, med ett stänk av olivolja, och sen räkor till det. Det var jättegott i teorin - men det var inte ett dugg gott, blev för mycket med oljan. Satans också, jag såg verkligen fram emot kvällsmaten! Jaja, räkorna var ju goda i alla fall..

Fångarna på fortet och Time out ikäll också, loves it! Har ju bara varit skit på tv hela sommaren; nu börjar det reda upp sig igen!

I made it through the wilderness

Imorse var Spiken väldigt ivrig på att få komma ut, så han väckte mig redan kvart över sju. Om han ville till dagis eller om han bara var bajsnödig vet jag inte, men ut skulle han. Tills han insåg att det regnade ute. Då blev han lite mer tveksam. Att bli blöt är inget han gillar precis. Men han ville ju ut, så det behövdes inte så mycket övertalning för att han skulle följa med mig ändå. Fast han trilskades lite när han fått göra nummer två, då ville han in i värmen igen. Men efter en stund kom han med ändå, och precis som igår började han dra och slita i kopplet när vi började närma oss dagis. Han tycker verkligen att det är kul!

Eftersom vi blev nästan en halvtimma tidigare till dagis än "vanligt", så kom jag ju också hem tidigare. Ska iväg till gymmet, men det öppnar ju inte förrän nio. Så har haft lite dötid att ta igen. Men snart så kan jag åka!

Idag fick jag min första, och kanske sista, lön från sommarens assistentjobb. För att bara ha jobbat 20 timmar tycker jag att nästan 3 000 efter skatt var väldigt bra jobbat. Bra där, nu ska jag börja spara undan pengar igen. Hoppas jag får CSN snart också, det borde komma i veckan.

Undrar om det är kul att bo i porten brevid oss. De håller på och fixar med fasaden vid porten, och det låter inte lite. Låter väldigt högt hos oss, men lär vara ännu värre där. Och de började redan vid åtta, så är nog inte så lätt att ha sovmorgon där inte. Hehehe.

Idag måste vi verkligen åka och handla, finns ingen mat hemma. Inget som passar ihop i alla fall. Annars har jag inget speciellt planerat, förutom lite städning. Hoppas dock att min tröja från Nelly kommer idag!

What's that about?

Nu har vi äntligen fått upp lite tavlor här hemma, och inte bara hängt upp dem på måfå där förra ägaren redan hade fästen! Och min tavelhylla i köket har kommit upp också, yay! Lovade ju bilder, men attans vad fula de blev. Svårt att få till snygga bilder när det ser ut som en krigszon runtomkring, hehe..


Mina Marilyns fick komma upp i köket. Ja, jag vet att lampan blev i vägen..


Rosorna hängdes upp mellan fönstren i vardagsrummet


Löven fick sina platser ovanför soffan


Riktigt nöjd med hyllan i köket, nu saknas bara något att ha i flaskorna! (:

You're just some racist

Jag tror Spike var helt slut efter allt bus på dagis igår, för han sov jättefint hela natten, och brydde sig inte ens om när människor gick i trappen. Skönt, då behövde han inte springa rakt över mig.
Han verkar ha fattat konceptet med dagis redan. Så fort vi närmade oss Lövstahallen så började han dra i kopplet och gå mot Fogdegatan där dagiset ligger. Och när han kom innanför dörren sprang han in mot fröken, och skällde godmorgon till de andra hundarna. Och sen inte en blick på vare sig mig eller Tommy när fröken följde honom uppför trappan till hans rum. Min stora kille! Ska gå och hämta honom om några timmar.

Alltså, det här med nätshopping.. Det är ju fantastiskt. Att kunna sitta här hemma och beställa en massa fina saker, och sen inte ens behöva betala dem förrän i slutet av månaden när man har pengar. Fabulous! Lite farligt också, om man inte har koll på finanserna, men det har jag, så det är lugnt. Men jag kan ju inte motstå ett bra erbjudande. Även denna gången från Ellos. 50 % på dyraste varan, plus gratis träningsväska och vattenflaska. Som hittat. Bara man handlar för minst 200 kronor efter avdragen rabatt, det tycker jag är helt okej. Fast försöker att bara handla om det är något jag verkligen vill ha eller behöver. Och jag tycker jag lyckades riktigt bra den här gången, som synes nedan. Ballerinas ska jag använda hela hösten, och randigt är ju liksom min grej.


Randig tröja, 89 :- (redan nedsatt från 149 :-)

Ballerina, 299 :- (149 :- efter avdragen rabatt)

Well, I think you're just evil

Hjärta internetshopping alltså. Hohohoho! Har man bara lite tålamod kan man hitta det mesta man vill ha. Förutom de där snygga högklackade gula remsandaletterna alltså. Ingen framgång där. Men har i flera månader letat efter en perfekt cardigan med leopardmönster. I en jordig färg, med små fläckar. Gärna en lite längre, lös modell. Och idag hittade jag den. Den ultimata! På nelly.se. Ooooh, I looove! Om ett par dagar kommer den hem till mig, och är min, bara min!

Förresten är det en riktigt bra tv-kväll; nypremiär av både Fångarna på fortet och Time out!



Höstens garderob är räddad.

She put the bottle to her head and pulled the trigger

Vilken härlig dag det har varit! Superskönt väder idag; soligt utan att bli alldeles för varmt.

Köpte två tavlor på Entré idag, i silver, guld och brons typ, med lövmotiv. Kommer passa jättebra till våra gula tapeter, bruna soffan och gröna gardinerna, tror jag. Sätter nog upp dem imorgon, då kommer bild!

Bjöd Tommy på lunch på Creperiet. Fast han hade nästan precis ätit frukost, så han tog bara en muffin, men ändå. Jag åt potatisgratäng och kycklingfilé, såååå gott! Hade egentligen tänkt pröva en crepe med räkor, men var så hungrig att jag var tvungen att ta något som jag visste att jag skulle gilla och bli mätt av. Muhuhuuuuuuuums!

Det hade gått jättebra på för Spike på dagis idag! Jag var riktigt nervös innan, visste ju inte alls hur han skulle reagera där inne. Men fröknarna avgudar honom, och han har till och med fått en kompis som han ska dela rum med. Det är visst en Jack Russel det också, och han gillar vanligtvis inte hundar, men Spiken gillar han i alla fall! Hade tydligen varit framme och pussat på honom och allting. Va mysigt! Är så glad att han fått en kompis, att han kan vara med en annan hund, så att han slipper vara själv. Han verkar tycka att det är jättekul, men det var lika kul att gå hem också, hehe.

Glenn kan supa, Glenn kan slåss

Jag var tydligen stressad över att komma försent till dagis idag, för jag vaknade innan klockan ringde. Lika bra det. Gick lätt att komma upp ändå, solen skiner ju! Så blev en riktigt fin morgonpromenad till dagis. Spike blev helt galen när han hörde och kände dofterna av alla hundarna på dagis. Stackars "fröknarna", det lär inte vara tyst en minut idag! Jag hoppas att han lugnar sig i alla fall, och att han inte är besvärlig. Tar med mig Tommy när lillen ska hämtas, så slipper jag få skämmas själv, haha. Nej, men jag tror det kommer gå bra. Han brydde sig inte ett dugg om att jag gick, ville bara in till de andra hundarna. Fast idag får han vara själv i ett litet krypin, behövs nog så att han lugnar sig.

Känns lite konstigt att vara hemma utan att han springer runt fötterna på mig. Eller ligger på mig för den delen. Men skönt. Bara det att Tommy och jag kan åka och handla och sånt tillsammans, det har vi inte gjort sen vi fick lappen av grannen i somras. Förutom när vi haft hundvakt såklart. Idag ska vi gå upp på stan och leta heminredning, förhoppningsvis hittar vi en stor fin tavla på Entré, eftersom jag har 700 kronor i presentkort där. Sen ska vi sätta upp tavlor och grejer här hemma, har inte blivit av än eftersom vi inte haft någon borrmaskin. Har nästan bara betongväggar. Ska bli nice att äntligen få upp min lilla hylla i köket som jag köpte när vi flyttade in, så jag kan ha lite dekoration där också!

Nu ska jag till gymmet, man måste ju passa på nu när jag kan åka direkt på morgonen. Tjing!

There ain't nothing I can't do

Hemma efter mysig eftermiddag i Adolfsberg. Jag, mamma och Casper gick ut i skogen för att plocka blåbär, och när vi kom hem bakade vi en blåbärspaj lagom till att Pernilla kom och hämtade Casseboy. (:


Casper hade en egen liten kopp att plocka i..


..men det mesta hamnade i munnen eller på marken


Glad tjej i blåbärsskogen!


Mamma fick visa hur man plockar


Inte lika kul längre, när myggorna börjat käka på hans panna


Mamma och Casper


Casper hjälpte till med allting när vi skulle baka


Fast rensingen var sådär


Kan själv! Och Snutten är med.


Blåbärsbotten!


Med fint Alfons-förkläde


Sen fick alla smaka!

Jag glider

Imorse väckte Spike mig halv åtta, för han ville gå ut och göra nummer två, så att säga. Jag var supertrött, så jag uppskattade det inte nämnvärt. Men kunde som tur var somna om i soffan framför Vänner, och sova tills det var dags för nästa kisstur.

I eftermiddag ska jag åka hem till mamma och pappa och hjälpa till att barnvakta sötaste Casper! Världens sötaste unge. Ska ta mig en detour in på Lager157 när jag ändå är i krokarna, se om de har fått in några nya snygga t-shirtar i samma modell som de jag köpte i somras..

Tvättid ikväll, så det lär vara fullt upp hela dagen. Imorgon är det dags för första inskolningsdagen på dagis för Spike!

Release my body

Det blev en sväng upp på stan förut, för att kolla på kungen och company med mamma. Vi hade bestämt att vi skulle ses på Stortorget, men jag hade helt underskattat vilket pådrag det var, så hade inte alls räknat med att Drottninggatan skulle vara avspärrad, och jag kom ju såklart från väster. What's a girl to do? Tur att jag hade cykeln, för fick köra värsta omvägen runt Lucullus och sen över slottet för att komma till Stortorget. Väl där såg jag ingenting ändå, förutom en liiiiiiten, liten glimt av kungafamiljen när de kom ut ur Nicolaikyrkan. När de sedan åkte iväg med hästvagnen försökte vi förflytta oss till Järntorget, där det var en massa uppträdanden. Bland annat spelade morbror Micke trummor! Ja, och för den delen så var moster Lena, som representant för sossarna typ, med både inne i kyrkan och på middagen på slottet med kungafamiljen, så det så. Men inte fick jag vara med inte, nej nej. Hehe. I alla fall var det en himlans massa folk, och svårt att ta sig fram på alla omvägar, men lite fick vi se i alla fall. Kungen höll typ världens sämsta tal, han är verkligen ingen hit att lyssna på. Fast han är söt. Försökte få oss en närmare titt när de gick till slottet, men vi missade dem. Däremot fick vi tag på Lena och Per innan de försvann in på middagen, fina var de!


Lena och Per fick vara med på den kungliga middagen

Attention

Jag vet inte vad du skulle tycka, men själv tycker jag att det är ganska onödigt att Spike tar genvägen över mitt ansikte när han ska springa ut till dörren och skälla på ungen som delar ut reklam på helgerna. Ganska så väldigt onödigt alltså.

Blev ett morgonpass på gymmet idag, kände mig peppad igår kväll. Det är tydligt att det går som allra bäst att gymma direkt på morgonen, det är bara så. Halvvägs dit kom jag på att jag glömt min vattenflaska, och eftersom gympass utan vatten = döden fick jag svänga in på Lucullus och köpa en Bonaqua. Jag hatar allt vad smaksatt vatten heter, med eller utan kolsyra, men nu var jag ju tvungen. Fast sen kom jag på att jag ju faktiskt inte var tvungen att dricka upp innehållet, så jag hällde ut det i handfatet och fyllde på med vanligt vatten. Smart!

Känns som att detta är en sån där dag då man bara vill ligga i soffan och chilla. Så får det bli. Har resterna från gårdagens chips kvar, och Eclipse ligger på Tommys dator och väntar på att jag ska titta på den. Äntligen! Fasen vad mys. Saknas bara kräftorna, men dem tror jag att jag ska käka imorgon.. Blir alltså chill hela dagen, med avbrott för hundpromenader, yeah!



Som jag har väntat..!

Salt

Har spenderat kvällen framför tv:n. Tommy och jag har kollat på film; actionrullen Salt med grymma Angelina Jolie. Riktigt mycket action, kul att det är en kvinna som är hjälten för en gångs skull! Ger mig tusan på att Jolie gör de flesta stunten själv. Hon är ju en cool kvinna! Dock tycker jag att storyn var ganska förvirrande, men bra!


Angelina goes blonde inför rollen som Evelyn Salt. Jag föredrar henne dock i mörkt hår!

Hope is frail but hard to kill

Wehey, verkar som att jag inte behöver jobba på restaurangen i helgen. Ska i alla fall inte jobba på cafét, och Hanni sa inget om restaurangen. Och Jacob har inte ringt än (vilket i och för sig inte garanterar något), så jag hoppas jag slipper. Vi pratade faktiskt bara om att de eventuellt behövde hjälp i helgen, så ringer han inte så kommer jag inte. Och därmed basta. Visst, pengar är alltid bra, men det är knappt det är värt det när man är där alltså..

Idag hämtade jag ut mitt inloggningskort till banken, så nu kan jag betala räkningar igen. Vet dock inte om det är positivt eller negativt.. Hm. Whatever.

Var ute med Spiken förut, gud vad skönt det var. Trekvart var vi ute. Det är så fint ute! Jag gillar att det är lite kallare nu, fast ändå varmt på nåt sätt. Älskar att det är äpplen i alla träd, jag tycker det är vackert. Och Spike följer med mig utan problem, så jag njuter av att vara ute med min älskling!

Igår glömde jag säga att jag köpte ett par supersöta ballerinas på H&M. Trodde att jag skulle kunna få 20 % rabatt på dem, men sen insåg jag att det bara gällde underkläder. Ahwell, de kostade bara 99 kronor, så det spelade ju ingen roll. Jättefina är de i alla fall, fast egentligen ville jag ha de gråa. Men de finns inte i butik, och på hemsidan levereras de inte förrän i slutet av oktober, så slog till på de röda istället. Gillar att nyansen är lite mörkare än röda skor "normalt" brukar vara. Mer höstiga. Matchas allra snyggast till svart bas och gärna med andra röda acessoarer!


There can be miracles when you believe

När klockan ringde imorse förstod jag inte varför; var inte jag ledig idag? Sen kom jag på det - klippning! Klockan nio, på Huvudsaken, ifall jag skulle jobbat idag. Nu när jag faktiskt inte ska jobba idag kändes det mindre kul att gå upp klockan åtta för att åka och klippa sig, men nu blev det så. Skönt kallt ute nör jag cyklade upp till stan, gillar att jag kan ha skinnjackan nu. Och blev nöjd med håret, jämnade till det där bak, så har inte en utväxt page längre. Lite kortare blev det, men är fortfarande ganska långt fram, behöll lite på längderna där, så lite sluttning kvar. Me like.

Vet ej vad som står på agendan idag. Kanske städa lite och sådär. Men mest bara vila. Är trött idag också. Och eftersom jag förmodligen ska jobba på helvetes-restaurangen i helgen så måste jag passa på att bara dega idag, om jag ska orka. Eventuellt att det blir ett gympass i eftermiddag när Tommy kommer hem, men det är tveksamt. Blir nog snarare promenad med Spike istället.

Bad boys

Alltså, det här med vädret.. Jag har liksom egentligen ingenting emot att det regnar. Vi har ju trots allt haft en fin sommar, utan särskilt mycket regn (i alla fall när jag varit i Sverige..), och det börjar ju dra åt höst, och då ska det ju regna. Och så är det ju lite mysigt när det regnar också. Men att jag blir så himla påverkad när det är grått ute, det är inte kul! Jag märker inte av det nåt speciellt när det sådär riktigt spöregnar och så, men när det liksom bara är jämngrått och strilar lite, nej, det tycker inte min kropp om. Jag blir så fruktansvärt trött att det är helt sjukt! Inatt sov jag tio timmar, och fick vakna av mig själv imorse, men jag var ändå så trött att jag inte vaknat till ordentligt förrän för bara några timmar sen. Var så trött att jag inte ens orkade köra på gymmet, trots att jag ändå tvingat mig dit. Brukar ju liksom släppa när man väl kommit igång, men icke. Gick så långt att jag till och med köpte mig en påse smågodis, för första gången sen i juni, bara för att pigga upp mig lite. Nu har jag faktiskt inte ens rört påsen än, men ändå. Geez, liksom. Wakey, wakey. Vaknade som sagt till lite mer för nån timma sen, och då passade jag på att gå ut med Spikeyloo. Så skönt! Luften var så härlig att andas att jag blev lycklig i själen. Höstluft! Och Spiken var så duktig och gick med mig, behövde inte dra i honom en endaste gång, så till och med han tyckte att det var skönt ute idag!

Vad tycks förresten om nya temat på bloggen? Borde egentligen snygga till den med nån snygg byline, eller vad det nu kallas, men jag är inte så händig med sånt. Tommy får fixa. Men tycker att bloggen är väldigt clean och bra nu, jag är nöjd! Självklart är det ett förinställt tema, men ändå!

The new girls

Idag fick jag åka lite tidigare hemifrån, för innan jag åkte till jobbet fick jag åka och lämna Spike hos Marcus. Tommy har varit på informationsmöte för sin förhoppningsvis framtida skola, som jag sa igår.
Innan jobbet kollade jag som vanligt runt i lite affärer. Hittade äntligen de perfekta svarta jeansen, på Rut m.fl.! Supertajta, stretchiga, och med fickor och gylf, inga jeansleggings här inte. 400 pix, som hittat. Om de visar sig bli ett par favvojeans, vilket jag tror, kommer jag nog köpa ett par till, i en annan tvätt. Yeah.

Massa att göra på jobbet idag, fast det kändes inte som att det var så mycket folk. Konstigt. I vilket fall gick dagen jättefort, så himla skönt. Sen fick jag skjuts hem av mamma, med Spiken där bak. När jag kom hem väntade mina snygging-stövlar från Ellos på att bli hämtade på macken, yay! Så himla snygga, nu vill jag att det ska bli höst så jag kan använda dem.

Jag vet att det inte anses vara coolt att gilla Linda Rosing men..

..hur jäkla gorgeous var inte hennes bröllopsklänning?! Geeee miiiiiiiig!


Who are you wearing, Linda?

I'll teach my feet to fly

Fy, imorse var det verkligen jobbigt att gå upp. Vet precis varför. Det var inte för att jag inte sov tillräckligt inatt, för jag sov nästan tio timmar. Det var helt enkelt för att det var dåligt väder ute. När det är grått ute vaknar jag inte på hela dagen knappt. Jätteknäppt, men det är verkligen så.

Idag har jag jobbat hela dagen. Var som vamligt segt en stund på eftermiddagen, men det gick ändå himla bra idag. Alltid skönare när chefen går hem tidigt. Inte för att man då kan missköta sitt jobb, men det är helt klart mer press på en att vara duktig hela tiden när chefen ser allt man gör. Jobb imorgon också, sen är jag ledig några dagar. Skönt.

Tvättid direkt när jag kom hem. Inte kul, men måste ju tvätta jobbkläderna.

Nu är jag tröttis, så nu ska jag sova. Får åka lite tidigare imorgon, för jag ska lämna Spiken hos Marcus under dagen. Tommy ska iväg till sin förhoppningsvis framtida skola på informationsträff, och vi vill ju inte lämna Spiken själv. Så då får Marcus vara hundvakt, men det gillar han ju. Götti.

Nattinuffsan!

Redeem myself

Idag inledde jag både dagen och veckan med ett pass på gymmet. Kändes som att det gick väldigt lätt och fort idag, kanske har blivit lite starkare nu? I don't know.
Efter det åkte jag till bibblan och hämtade ut lite böcker, så nu kan jag börja plugga engelsk litteratur. Ser inte fram emot det för fem öre, men lika bra att börja nu så man slipper hetsläsa sedan.
Har under eftermiddagen städat lite, behövdes verkligen.

Fick ett mycket intressant jobberbjudande idag. Eventuellt i alla fall. Ska kanske få jobba lite som klassassistent på Alléskolan i höst, på timmar. Vore nice. Är nog rätt kul, och så är det ju bra för min utbildning. Men vi får se hur det blir med det, men det vore kul i alla fall.

På tal om jobb har jag åtminstone fått två tider den här veckan. Jobbar både imorgon och på onsdag, sen kanske det kan bli lite mer, får se. Money, money, money.

Det börjar ju närma sig höst, och det är nog banne mig så att det inte finns någon roligare tid på året att shoppa än nu. Höstkläder for the win! Jackor och stövlar och allt sånt där roligt. Lite extra kul är det när man får bra rabatter, Ellos brukar vara bra på detta. Och hoppas på att H&M skickar ut såna där trevliga rabattkuponger snart.. Men har i alla fall redan fått två erbjudanden med 40 % rabatt från Ellos. Härom dagen klickade jag hem ett par svarta byxor, som jag hoppas ska sitta bra, sådär ordentligt tajt men utan att vara obekväma, och idag blev det snyggingarna nedan. I'm in love. 



Over-kneestövlar, 449 :- på ordinarie pris hos Ellos. Jag har dock beställt i mullvadsfärg.

Loose yourself

Nyss hemkommen från jobbet. Jag trodde faktiskt att denna jobbdag aldrig skulle ta slut, gick så fruktansvärt långsamt. Ingenting att göra på hela dagen, it sucked real bad. Men gick ändå rätt fort på slutet. Och så kom Vicko och Jonas förbi och erbjöd mig skjuts hem. Tackitack. Så kom hem fort idag. Nu väntar jag på pizza. Ledig imorgon. Skönt.

My baby takes the morning train

Kollar på Sleepers på trean. Mycket obehaglig film, i alla fall första halvan. Handlar om ett gäng unga killar som hamnar i ungdomsfängelse, där de blir sexuellt utnyttjade av fångvaktarna. När de vuxit upp vill de få hämnd. Den är bra, men frågan är om jag orkar se klart den. Slutar tolv liksom, jag är ju trött. Heja.


Robert DeNiro, Kevin Bacon, Brad Pitt och Dustin Hoffman

The earth says hello

Idag har jag jobbat. Började segt, sen blev det livat ett par timmar, och efter tre blev det dött. Men med tanke på dagens väder var det ganska mycket folk ändå. Var alldeles lagom; inte stressigt, men inte för lugnt heller. Fick med mig en stubbe prinsesstårta hem idag, den skulle slängas annars. Mumma! Kvällsfika.

Vilken fin kväll det är nu, skulle verkligen vilja sitta på en uteservering. Men det var ju så dags att tänka på det nu, hinner inte styra nånting. Och eftersom typ alla mina partypolers inte finns i Öret så.. Yeah. Blir myskväll istället. Väntar på mat nu, blir revbensspjällen vi skulle ha ätit igår, och pommes. Mumsfillifjonken. Och så har jag lite stjärn-chips till efterrätt. Ja, och prinsesstårta. Hell yeah.

We'll all grow old together

Gud, sov ända till klockan elva idag. Känns som halva dagen gått då.

När Tommy kom hem från jobbet åkte jag upp till stan. Eftersom Spike tuggade sönder mitt inloggningskort till internetbanken härom kvällen så var jag tvungen att gå till banken och fixa ett nytt. Gick superfort för en gångs skull. Sen hade jag ett mission att hitta ett par snygga shorts som man kan ha i höst. Provade några på H&M, men inga som kändes bra. Däremot köpte jag en supersnygg skinnjacka! I bikermodell. Egentligen vill jag ha en clean i cognacbrunt, men har inte hittat nån. Men denna var väldigt snygg, fastän jag egentligen sagt att jag inte gillar den hr typen av jacka. Men just den här föll mig i smaken, och priset gjorde sitt till; bara 400 spänn! Självfallet är det inte äkta läder, men ändå. Extra plus var även att denna fanns i stora modeller, brukar ha svårt att hitta rätt storlek, särskilt över brösten, och så brukar det strama i armarna. Men som sagt, den här var väldigt bra. Bra köp!
Inne på Entré spottade jag kändisfrisören Bobby Udoncu, ni vet han som klipper alla kändisar och som hänger med Linda Rosing? Var lite osäker på om det var han först, men kikade in på hans blogg, och visst var han i Örebro idag. Där ser man.

Ikväll ska vi till mamma och pappa och grilla. Mysigt. Har inte fått grillat på hela sommaren, förutom på semestern.


Bobby var i Örebro idag..


Jackan syns kanske inte så jättebra, men ändå

Pride and glory

Kändes lite konstigt att komma tillbaka till jobbet efter så lång tid. Men det kändes bra! Trots vardag.. Hade en del att göra idag ändå, så dagen gick förvånansvärt snabbt. Förutom dippen mellan tre och fem, trodde aldrig dagen skulle ta slut. Men det gjorde den, och det ska ändå bli skönt att vara ledig imorgon. Jag vet, jag borde vilja jobba nu när jag bara "latat" mig i två månader. Men det är faktiskt ganska sämst att jobba vardagar, så jag slipper helst. Men sen är det bara på't igen i helgen. Ska nog jobba nästa vecka också, bra bra.

Here we go again

Självklart tog bläcket i skrivaren slut när jag skulle skriva ut min uppsats. Great. Lite smått panik, men sen kom jag på att jag kunde skriva ut hos pappa. Så passade på att ta mig en liten cykeltur dit när jag ändå skulle åka och handla på Maxi. Nu är i alla fall uppsatsen inskickad, skönt!

Nu ska jag göra lite popcorn och kolla på film på trean, Cellular. Vet inte riktigt vad det är för nån film, men det var några kändisar med i den, och den hade fått en fyra i beyg av tv.nu, så den ska nog vara okej.

Yes, I swear

Vaknade inte förrän vid elva idag. Skönt. Jag älskar att sova ut.

Tommy kom hem ganska tidigt idag, så kom iväg till gymmet i lagom tid efter frukosten. Hade tänkt köra lite kondition idag, men jag har verkligen ingen motivation, och då är det himla svårt att träna kondition. Men lite blev det i alla fall. Jag inser att jag nog ska hålla mig till snabba promenader, det orkar jag med i längden i alla fall.

Idag ska jag skicka iväg min uppsats, det är lite nervöst. Fast samtidigt skönt att bara få det gjort, iväg med det bara.

Har äntligen fått lite jobbtider! Ska jobba imorgon och i helgen. Ska bli skönt att jobba lite. Behöver inte alls jobba mycket, men några dagar i veckan vore nice. Behövs ju lite kosing om man säger så.

Life is life

Gud. Har i två timmar suttit och redigerat min uppsats. Att jag aldrig lär mig att man inte ska numrera sidorna förrän man är hundra procent klar?! Blah. Alla småändringar tar tid, och så vill ju Word gärna göra det lite extra krångligt ibland genom att ändra lite själv. Inte okej! Men nu är allt i stort sett klart, ska eventuellt skriva lite mer på själva slutsatsen. I övrigt är jag klar att skicka in uppsatsen. Jag är relativit nöjd, men vet inte hur stora krav de har på en. Men det märker vi. Blir jag underkänd får jag förhoppningsvis veta vad jag behöver komplettera, så det löser vi då. Men jag hoppas jag slipper revidera.. Jaja, det blir nog bra det!

Make me regret it

Imorse fann jag sambon ligga kvar i sängen, vilket betydde att jag kunde åka till gymmet redan nu på morgonen. Skönt! Bästa är att komma iväg direkt efter frukost. Bra start på dagen.

Idag ska jag försöka att verkligen bli klar med papret, så att jag kan skicka iväg det imorgon. Skönt att bli av med det! Annars ska jag väl mest skrota runt här hemma, diska lite, handla lite mat kanske. Ja, sånt dära roligt.

Det blir alltid värre framåt natten

Nehe, inte hanns det med något gym idag inte. Istället blev det som sagt Marieberg med mamma, och det tog sin lilla tid. Käkade på jobbet, hade hoppats att chefen skulle vara där så jag eventuellt skulle kunna få lite jobbtider, men icke. Jaja, köpte lite grejer i alla fall. På Lagerhaus hittade jag diskhandduk och liten matbricka med glasstrutar på, samt två fina mattallrikar med figurer på. Och på Gina Tricot hittade jag ett jättefint läderskärp som jag tänker ha som skärp till min höstjacka. Kommer vara jättesnyggt!
Sen åkte vi till stan, och då passade jag på att lämna tillbaka mina böcker på bibblan. Tyvärr hade jag varken jacka eller paraply med mig till stan, och lagom när jag verkligen var tvungen att gå till bibblan började det ösregna. Jag blev dyngsur. Fick i alla fall böckerna lämnade, och de nya böckerna hämtade. Goodie.
Sen var det bara att åka hem och byta om till torra kläder, för sen kom mormor på besök. Fick ett presentkort på Entré av henne och moster Lena, wie!
Nu ska vi snart käka lite mat, och sen ska jag försöka skriva klart mitt paper.

It's on

Måndag. Ny vecka. Igen. Men vem bryr sig? It's all the same to me. Det är så trist att bara gå hemma. Skulle vilja jobba lite grann åtminstone. Fast ska nog få jobba lite den här veckan, verkar så i alla fall. Borde åtminstone få jobba min helg..

Imorse fick jag faktiskt med mig Spiken ut på promenad. Han var bajsnödig, så ut ville han i alla fall. Sen fick jag visserligen dra i honom lite grann för att han skulle följa med på promenad, men inte lika mycket som annars. Fast när han tyckte att vi gått tillräckligt vände han hemåt, och det var liksom bara att följa med. Men tjugofem minuter fick vi ute i alla fall, och en skitig hund fick jag med mig hem.

Idag står gymmet och biblioteket på agendan. Har längtat till gymmet! Fast får ta det lugnt idag, dumt att gå ut för hårt när jag nyss varit sjuk. Men kul ska det bli!
Har en hel kasse med böcker som ska lämnas på bibblan, och flera böcker att hämta också. Har skrivit klart papret, sånär som på en slutsats, så kan lämna tillbaka böckerna. Skönt.

Mamma ringde precis och frågade om jag ska med till Marieberg, och det kan jag ju göra. Fast vi får släppa av Spiken i Adolfsberg, han vill ju inte vara hemma. Om inte Tommy kommer hem strax vill säga. Fast först frukost!

A test of love

Gud, vilken seg dag det har varit. Efter tvätten i förmiddags har jag inte gjort nåt vettigt över huvud taget. Sov några timmar på eftermiddagen, och sen har jag typ bara kollat på Top Model. Fast framåt kvällen blev jag ordentligt rastlös, så då bestämde jag att vi skulle kolla på film. Blev Date Night, kul film med Steve Carrell och Tina Frey, rekommenderas! Började kolla tidigt, så hinner med att kolla på klockan-nio-filmen på tv. Ska kolla på femman, Bröllopsprovet. Nån cheesy film med Mandy Moore och Robin Williams, men den duger nog att slötitta på.



It's time to make it hot

Idag fick jag ställa klockan för att gå upp och tvätta klockan nio. Blir så när det blir ändrade planer så att man får boka om tvättiden flera gånger..
Skulle egentligen ha åkt till Kolmården idag, eller faktiskt redan igår, men eftersom det tydligen ska regna där hela dagen så blir det inget. Trist, men hoppas att vi kan åka en annan dag.
Så himla tråkigt att aldrig ha något att göra, att verkligen planera för. Visst håller jag mig sysselsatt om dagarna, men det är mest bara för att få tiden att gå. Jag vill börja jobba igen, fast samtidigt ändå inte. Fast förmodligen ska jag jobba lite i veckan i alla fall. Extra klirr i kassan vore inga fel, nu när Spiken ska börja på dyra dagiset. Skönt att komma igång och få lite rutiner. Fast det är ju rätt skönt att bara skrota omkring hemma också, fast det blir långtråkigt. Man hinner träna i alla fall, alltid något.

You're uninvited

Yes, idag har jag fortsatt med denna stora lägenhetsrensing som jag hållt på med under veckan. Idag var det sminklådan och alla smyckena som fick sig en omgång. Jäklar, vad smink jag har slängt. Och sparat.. Så himla mycket smink använder jag inte ens, så det är konstigt att jag har så sjukt mycket pennor och skuggor och gud vet allt. Men det är ju roligt. Och nu när det är lite mer rensat så kanske det är lättare att se alla grejer och bli lite inspirerad till en lite roligare mejk nån gång.
Smyckena är ju en historia i sig. Och det är väl lite samma grej som med sminket; jag är inte så mycket för att använda smycken egentligen. Jag gillar mest att köpa dem. Och se på dem. Har jag något på mig blir det oftast en grej i taget, eller möjligen örhängen, ring och armband. Halsband använder jag faktiskt sällan. Kanske mest för att jag sällan hittar halsband i rätt längd. Hatar korta halsband, jag känner mig stypt. Och mellanlängder funkar inte, för då hamnar det mellan bröna, så att säga. Nej, ska det va så ska det vara långa. Och såna finns det inte så gott om. Men ibland köper jag halsband för att de har fina berlocker, och så försöker jag hitta en ny kedja. Fast det är rätt krångligt, för ofta är hängena på berlockerna ganska små så det går inte att ha vilka kedjor som helst. I vilket fall var jag tvungen att hitta nåt bra sätt att förvara alla smycken. De har mest legat lite här och var på badrumshyllan, eller legat undanstuvade i lådor där jag faktiskt glömt bort dem. Men nu kom jag på lösningen; öppna lådor. När man ser grejerna kommer man ihåg att använda dem, och det ser mycket finare ut.
Fixade även med klädställningen idag, det blev jättebra tycker jag! Bilden är inte så bra, men det ser verkligen mycket bättre ut än en vanlig hängare där allt oftast bara ligger i en rul slänga över den. Nu blir liksom kläderna lite som en del av inredningen, och mycket mer översiktlig. Nu gäller det bara att fortsätta hänga upp kläderna..
Men visst var det smart att använda en galge som hängare till halsbanden? I alla fall tills jag hittar ett bättre system!
Skulle förstås ha tagit före-bilder också, men det tänkte jag aldrig på..




Ibland är barnvaktning verkligen bara vak...

Ibland är barnvaktning verkligen bara vaktning. Casper var väl vaken i max en timma, sen somnade han. Mamma och jag har sen dess roat oss med att kolla på Bröllopsfotografen. Fast jag tycker inte att den är så bra, rätt seg. Men men. Nu slötittar vi på Dagispapporna på ettan. Hoppas de kommer hem snart så jag får åka hem och sova..


The way you're gonna live your life

Idag har jag och Tommy varit på IKEA. Spiken lämnade vi av hos mamma på vägen. Köpte bland annat en ny klädställning på hjul, typ såna man har i klädaffärer, där man hänger upp kläderna på galgar. Förhoppningsvis är jag duktig och hänger upp på galgarna, och slänger inte bara kläderna över stången. Tror det kommer bli bra, man får en lite bättre överblick över kläderna. Så kan man hänga fram kläder man ska komma ihåg att man vill använda nån dag. Och sådär. Blir lite som en inredningsdetalj också. Köpte även en mjukisfotboll till Spike. Han blev såklart överlycklig, tänk att det kan vara så kul att käka upp saker.

Ikväll ska jag, mamma och eventuellt Marcus vara barnvakt åt Casper. Jag ska dit lite tidigare, innan han har lagt sig, så han inte får en chock om han vaknar på kvällen och inte mamma eller pappa är hemma. Mysigt, var längesen! Vi får se hur det blir med Kolmården, Pernilla har visst fått ryggskott eller nåt sånt, så förmodligen blir det inte av förrän på söndag. Men det gör inget, bara det blir av. Jag blir jätteledsen om det inte blir av alls, för jag har tjatat i flera år om att jag vill dit! Men blir förmodligen av, så det blir bra.

Spin me 'round again and rub my eyes

Herreminskapare, vad jag har slängt grejer idag. Eller, tekniskt sett har jag inte släng det än - alla påsar ligger för tillfället i hallen och skapar ett mindre kaos. Men många påsar har jag fått ihop! Hade tänkt att jag skulle lägga ner lite kläder i källaren, sånt jag vill spara men som jag inte vill ha i garderoben. Men så insåg jag att det inte finns en chans att jag skulle gå ner i källaren för att rota fram en t-shirt. Nepp, det blev en massa slänga istället. Köper ju alltid så mycket nytt, så jag har ändå inte tid att ha kläder som bara är okej. Och hur många t-shirtar med tryck kan man ha egentligen? Har dock inte bara slängt kläder, utan jag har även rensat igenom alla mina scarves och halsdukar, mössor och vantar, och en hög med träningskläder och strumpbyxor och gud vet allt. Försöker göra lite mer plats i garderoberna helt enkelt. Klar med alla kläder nu i alla fall, har skor och underkläder kvar. Och alla smycken. Gih. Men det tar vi nog imorgon.

Idag har Tommy och jag varit på CityHund och kollat på. Det verkar superbra! Det är ca 32 hundar totalt, men alla är ju inte där varje dag. Hundarna bor i helt okej rymliga rum, antingen ensamma eller i mindre grupper. Och så finns det lekrum och grejer. De får gå ut två gånger om dagen, antingen ensamma eller två och två. Låter hur bra som helst. Om tre veckor ska Spike på inskolning i en vecka, kommer nog gå kanon. Sen har vi dagistid tre dagar i veckan; måndag, tisdag och fredag. Kommer bli kanoners!

This is a disaster

Alltid lika kul att bli väckt av SMS från stadsbiblioteket. Särskilt när man har påminnelse om man inte kollar SMS:et inom en viss tid. Blah. Jaja. Lika bra att gå upp, klockan var ju ändå nio. Men ändå.

Även denna dag startades med ett pass pilates, är så skönt att kunna träna hemma. Ett par såna här pass i veckan så har jag en mycket god vana.

Har skickat iväg en jobbansökan till Nya Konditoriet, de söker visst folk. Har ju mitt på Marieberg, men vore ju inga fel att få jobb inne i stan. Vi får väl se hur det går.

Idag ska jag forsätta min stora rensing. Eller, ja, jag kom ju knappt igång igår. Hade fullt upp med att fixa allt med iPhonen, så kom väl egentligen ingenstans knappt. Men det tar vi igen idag! Allt ska rensas och sorteras. Yeah! Sånt gillar jag.


iPhone

Wehey, idag kom min iPhone! De hade sagt att det kunde ta upp till två veckor, men nu behövde jag bara vänta två dagar. Hell yeah! Ca 5 200 kronor gick kalaset på, lite i dyraste laget, men denna kommer jag ju ha länge och jag ha den till allt! Sweeeeet. Och på lördag ska jag och ett gäng ur mammas släkt åka till Kolmården, har velat åka dit hur länge som helst! Kommer bli awesome, hoppas det inte regnar bara..

Feels too damn much like home

Idag har jag planerat att få en massa gjort. Började dagen med ett pass pilates framför Top Model, och nu ska jag strax sätta igång att städa. Blir storstädning här hemma. Sen ska jag försöka rensa ur min garderob, bara ha grejer osm jag faktiskt använder framme. Ska nog inte slänga, men i alla fall försöka få undan sånt jag inte använder, typ lägga ner i källaren eller nåt. Och så ska jag rensa bland allt mitt smink. Har så sjukt mycket! Får inte plats med allt. Skulle även behöva fixa nåt bra ställe att ha mina smycken på, jag har ingen koll på vad jag har! Skulle behöva några bra hängare av nåt slag. Vi får se. Ska även försöka få med Spiken ut på långpromenad, det behöver han, tjockisen.

Hunddagis

Fick svar jättesnabbt från CityHund den här gången; vi har fått en plats! Typ, i alla fall. Vi ska dit och kolla på torsdag, och sen ska lillen få skolas in under en vecka. Funkar det så får han gå där. Hoppas det fungerar bra! Jag är lite orolig att han ska vara aggressiv mot de andra hundarna, han försökte ju bita en hund som han hälsade på en gång, men å andra sidan har han funkat bra ihop med hunden han bodde ihop med förut (förutom att han var svartsjuk) och med Carros Nova. Så förhoppningsvis funkar det bra, annars får han väl ha munkorg eller nåt. Det ordnar sig nog! Men satan vad det är dyrt; nästan 2 000 i månaden. Det kommer svida i plånboken, men vad göra. Får försöka jobba lite extra eller nåt.

Love me like you do

Lyckades äntligen få ut Spike på ordentlig promenad. Visst, han stretade emot lite ett tag, men jag var obeveklig. Hela fyrtiofem minuter var vi ute, rekord sen i våras. Han har vekrligen inte velat följa med mig ut i sommar, han bara tvärvägrar. Tommy går det bra med, men inte mig. Han kanske vet att jag går långt, han är så lat ibland.. Men men. Var i alla fall riktigt skönt att komma ut och röra på sig. Var så skönt i luften idag också. Känns att det börjar gå mot höst. Det ligger ekollonhattar på vägarna, och äppelträden börjar bli tunga av frukt. Jag gillar! NU väntar jag bara på att luften ska bli hög, klar, och krispig, och att löven ska ändra färg. Mysigt.

Sitter och letar efter hunddagis till Spike. Skulle verkligen behöva få en plats till honom så snabbt som möjligt. Om Tommy ska plugga i Karlstad i höst kommer han få vara själv så mycket, och det gillar han ju inte. Kommer ha så himla dåligt samvete om han får vara själv hela hösten. Och skämmas över att grannarna får lyssna på hans skällande. Måtte vi få en plats!

I got weary eyes

Idag har jag varit uppe på stan och träffat Anna. Först tog vi en tidig lunch på Java (världens godaste egenkomponerade sallad, och man fick välja hur mycket man ville!), och sen gick vi på stan en stund. Jag hade inte tänkt shoppa nånting, men kom ändå hem med två armband (en guldlänk och ett med nitar) och en liten väska med små silvernitar från VeroModa, samt en vit långärmad topp med spetsaxlar (som jag har en grå i t-shirtmodellen) från H&M. Nöjd tjej!

Vet inte riktigt vad jag ska göra med resten av dagen. Kanske skulle städa lite. Fast det hade jag ju tänkt göra imorgon.. Undersöker mina möjligheter att köpa min iPhone Media Markt. Ringde till dem förut, men hon som svarade verkade inte ha nån koll, och det kan inte vara så att den är 700 kronor dyrare än på Telia, så har skickat mejl nu istället. Hoppas jag får svar snart. För de hade dem i alla fall inne, så slipper jag vänta flera veckor. Var slut på Telia.. Fast beror lite på om jag kan förlänga mitt abonnemang på Media Markt, och om jag kan köpa telefonen kontant. Känns så himla onödigt att betala av en telefon i flera år när jag kan betala på en gång. Men vi får se.

Monday morning

Gud vilken slö morgon. Vaknade vid nio, gick upp och tog mig ett bad, och sen blev jag trött igen så somnade om till halv tolv. Dags att sätta igång dagen kanske..

Ska strax ner till macken där jag ska möta en tjej som ska köpa alla mina pedagogikböcker. 2 000 får jag, sweet! Dessa ska jag ha till att köpa en iPhone! Jag vet, helt random, jag har till och med sagt att jag aldrig vill ha en. Men jag gillar min iPod touch så mycket, och den är väldigt mycket som en iPhone. Dessutom börjar min telefon krångla, så ska jag ändå köpa ny mobil kan jag lika gärna köpa en som jag vet är bra. Fast jag ska såklart inte köpa den allra nyaste, så flashig är jag inte. Köper den lite äldre modellen. Det blir najs. Dyrt, men fint. Fick ju 5 000 av mamma och pappa, och så är Tommy skyldig mig lika mycket. Plus då dessa 2 000 som jag säljer böcker för. Det blir bra! Ska åka upp till Telia och köpa den idag, och sen ska jag cykla till Adolfsberg. Gammelmormor är och hälsar på hos mamma och pappa så får ju passa på. (:

Sweet misery you cause me

Dagen har försvunnit i ett nafs. Kom ju hem vid halv sex imorse, somnade typ på en gång, men sen var det bara att gå upp vid halv elva, för sen kom mamma och pappa och lämnade Spike. De fick även sina presenter som jag köpt i Tunisien. Mamma fick ett par sandaler och en sjal, pappa fick en skjorta, Marcus fick en t-shirt och en stor Mentos-rulle, och så fick mamma och pappa en flaska vin tillsammans. De blev glada, så det var ju bra. Fast gladast blev nog Spike, som fick en gosedjurskamel. Den låg på soffbordet, och han tog den innan vi hunnit ge honom den, hehe.
Efter att de åkt åkte jag och handlade mat, sen åt vi lunch. Sen sov jag hela eftermiddagen, tills det var dags för tvätten, och ja, nu är ju klockan nio. Trevlig kväll.

Shoppingfynd Tunisien

Här är alla grejer jag köpte i Tunisien (:


Necessär ca 15 kr, plånbok ca 35 kr, cuff med sköldpaddor ca 100 kr, armband med mitt namn på arabiska ca 75 kr

Klackar med remmar, ca 150 kr

2 x pashminasjal ca 40 kr styck, tavla ca 35 kr

"Chanel"-väska, ca 100 kr (i alla fall en diskret kopia..)

Peace-väska ca 150 kr

Bilder

Här kommer ett litet axplock av bilderna från Tunisien, finns många fler på Facebook!


Hannes, Carin och jag på stranden

Tommy the terrorist på kamelkaravan

Så jäkla snygg

Rider kamel

Kamelen gillar Tommy

Strandpromenad

Solnedgång

Hotel Royal Kenz

Pool

Medinan i Sousse

Sousse

Hannes och Carin i Sousse

Cooltjej.se

For the living

Jaha, kära vänner, då var jag tillbaka. Bloggtystnad i en vecka, måste vara rekord. Men jag har ju varit på sydligare breddgrader, så att säga. Och till mitt försvar så skrev jag faktiskt fetaste inlägget för flera dagar sen, i Tunisien, men av någon anledning hamnade det aldrig på bloggen, och jag tyckte det var lite jobbigt att skriva om hela inlägget igen. Så ni får det nu istället. Men det är ju bra, nu kan ni få allt på en gång, en hel liten roman. Typ. Nä, jag ska försöka hålla det kort, ingen dag-för-daguppdatering. Blir lite kategorier istället. Eller nåt. Okej, då kör vi.

Flyget:
Tog cirka tre och en halv timma att flyga till Enfidha. Det visades två filmer; Piff&Puff och When in Rome. Orkade inte köpa hörlurar, så kollade på film utan ljud. Men det gick, det med. Överraskad av flygplansmaten, var ju faktiskt gott. Har alltid hört att det ska vara så äckligt. Jaja. På hemvägen var vi lite försenade, och just som vi skulle starta fick vi strömavbrott. Var dock ingen fara. Visades Tom&Jerry och Familjen Jones. Var nattflyg hem, så landade inte i Stockholm förrän halv tre, lagom trötta sådär.

Hotellet:
Vi bodde på Hotel Royal Kenz, i utkanten av hotellområdet El Kantaoui, strax utanför Sousse. Rummet var jättefint, med stort badrum, skön säng, och balkong med utsikt över poolområdet. Kvällsunderhållningen höll till rakt under oss, men det störde oss aldrig.
På hotellet bodde en kattfamilj; en mamma med fem kattungar. De var så himla söta! Man kunde ju tro att de skulle bli ivägsjasade av hotellpersonalen, men alla gäster älskade dem, så de fick vara där. Och de var jättefina, inget skabbiga eller så.
Lite besviken på frukosten, den hade jag sett fram emot mest nästan. Hade förväntat mig en massa frukt och ordentlig apelsinjuice, men istället fick man äta kalaspuffar med varm mjölk och dricka nån slags saft som smakade avslagen sur Fanta. Dock kunde man få fantastiska crepes, med choklad, så några såna fick jag äta istället.
Poolerna var jättefina, vattnet var svalkande utan att vara kallt. Gratis solstolar, om man lyckades få tag i nån.
Hotellet hade även privat strand, men där orkade man inte vara. Blåste rätt mycket, och medelhavet är ju inte så jättekul att bada i jämt. Var skönare i poolen.

Priser m.m:
Till Tunisien bör man åka om man vill ha en billig semester. Man kan verkligen åka dit på budget. En dinar motsvarar cirka 5 kronor, och det mesta är billigt där nere.
Taxi tar man överallt, och särskilt utanför hotellen kommer de till och med fram och frågar om man vill ha en taxi. Att åka en mil med taxi kostar max 50 kronor, och har man på taxametern blir det oftast billigare än om chauffören sätter eget pris. De kör som dårar, men de verkar ha koll på läget i alla fall.
Att äta mat är riktigt billigt, du kan lätt få en lunch för 50 kronor, och en bättre middag för 75 kronor. Maten är även väldigt god, för det mesta i alla fall. Läsk kostar mellan tio och femton kronor, en öl cirka 20 kronor.
Att shoppa är ett måste i Tunisien. Keramik, väskor och skor fyndar du riktigt billigt. Många av väskorna är såklart klassiska märkeskopior, men om man handlar i riktiga affärer, och inte "souvernirbutiker" så kan man hitta vanliga väskor som inte skriker kopia. Finns även mer inhemska väskor som är handgjorda, dem känner man igen på att lädret ser lite annorlunda ut. En väska kostar 100-200 kronor, och det är ungefär samma pris för skor. Gillar man klackskor (vem gör inte det?) är detta himmelriket, finns hur mycket fint som helst. Dock svårt att köpa herrskor, de har så små fötter i Tunisien så kan vara svårt med storlekar. Pashminasjalar fanns det också gott om, för cirka femtio kronor styck.

Utflykter och aktiviteter:
Jag var sjuk hela resan, så jag orkade inte göra så mycket, men vi var såklart inne både i hamnen i Kantaoui, och i den större staden Sousse, där vi shoppade och åt mat. Men på fredagen var i alla fall jag och Tommy inbokade på kamelkaravan. Då blev vi upphämtade med häst och vagn på hotellet, och så åkte vi en liten bit bort till kamelerna. Eftersom vi var en ganska stor grupp som skulle åka, och det bara fanns typ sju kameler så fick några åka häst och vagn en bit, och sen fick man byta. Några kunde rida åsna också. Det var faktiskt riktigt kul att rida kamel, och lite läskigt. Jag fick den största kamelen, och de är ordentligt höga. Speciell känsla att sitta där uppepå, men himla kul. Vi red upp till en strutsfarm där man fick köpa lite att dricka, och så fick man kolla när en tant bakade bröd, som vi sen fick smaka på. Sen red vi hem igen. Man fick ta en bit kaktus i munnen som kamelerna åt ut upp, blev en liten puss nästan. Guiderna tog kort på en med kamelerna, som man fick köpa sen för cirka femton kronor styck.
Annars gjorde vi inte så mycket, bara hängde. Hade vi orkat/velat/haft råd fanns det massor med aktiviteter på stranden, typ parachuting och vattenskoter och sånt. Men det blev aldrig av.

Övrigt:
Jag var som sagt sjuk hela resan, så det var ju inte så kul. Gcik dock upp och ner hela tiden, så ibland var jag ganska okej ändå, så jag har inte bara legat på rummet i alla fall. Men jag har hostat och snorat som en tok, så i torsdags åkte jag till ett apotek och fick slemlösande och nån slags antibiotika, som faktiskt hjälpte nästan på en gång. Men man har ju inte känt sig så fräsch när man suttit och snutit sig varannan minut, eller suttit och hostat halvt ihjäl mig.
Vädret har varit bra i stort sett hela tiden, men undantag för nån enstaka molnig eftermiddag. Det har dock blåst ganska mycket, men det har bara varit skönt. Vi har nog knappt haft mer än 30 grader, det hart inte varit några problem att åka in till stan på eftermiddagen om man vela det. Superskönt.
Bilder laddar jag upp snart, måste lägga in dem i datorn.

RSS 2.0