Let's go Tunisia

Jahapp, så var dagen här. Dagen då jag, Tommy, Hannes och Carin åker till Tunisien. Det känns overkligt. På riktigt. Har liksom på något sätt glömt att vi ska åka. Jag är lite sån där att jag måste peppa i minst en vecka i förväg för att riktigt komma in i rätt stämning. Visst, jag har kollat in hotellets hemsida, och det verkar great, men jag kan ändå inte riktigt visualisera vårt resmål. Och eftersom jag har varit, och fortfarande är, sjuk så har jag ju liksom varit lite off på sistone. Vi skulle haft respepp i onsdags, men då blev jag sjuk så det blev ju inget. Har liksom knappt ens pratat med Hannes och Carin om resan. What's up with that, liksom? Men enligt biljetterna ska vi åka idag, och då är det väl så då. Jag borde väl åtminstone inse det på flygplatsen, eller i alla fall när vi kommit fram. Förhoppningsvis i alla fall innan semestern är slut. Annars sitter jag väl här första augusti och undrar vad som hände med den där resan vi bokade i våras..

Looks like you've given up

Förstår inte att man kan må så kasst fastän man inte har feber. Brukar det liksom inte vara febern som gör hela grejen? Usch. Klart att jag föredrar att inte ha feber, men jag hade gärna sluppit symptom över huvud taget. Fortfarande jätteseg och ont i huvudet. Snoret har hamnat nere i lungorna, så nu har jag rethosta. Great. Men jag knaprar piller, så snart ska väl detta vara över också.

Blev som sagt en tripp till Marieberg idag. Hittade fina grejer på Lagerhaus som jag ville ha, men kände ändå inte riktigt för att shoppa gardiner och filtar just idag. Senare kanske. Letade efter ett par sandaler att ha på strande och vid poolen på semestern, men det verkar stört omöjligt att hitta. Hittade dock ett par på Din Sko, och dessa var i ärlighetens namn de enda sandalerna jag hittat över huvud taget, fula eller inte. Det braiga var att dessa faktiskt var riktigt snygga, så det var ju en himla tur. Bara att köpa alltså! Blev även ett par supersnygga jeansleggings från H&M som faktiskt både kändes och såg ut som jeans, minus fickor.

Eftersom Tommy är på bio ikväll bestämde jag mig för att spendera kvällen i Adolfsberg med familjen. Skulle ju ändå lämna Spiken där, eftersom han ska bo hos dem när vi är i Tunisien. De var även barnvakt åt Linn och Petter, så det var ju lite extra mysigt. Vi promenerade, åt pizza och kollade på Postkodskampen (sämst, men ändå). Kändes inte alls lika ångestfyllt att lämna Spiken den här gången som när jag åkte till Kroatien, skönt. Han kommer ha det så bra där, så.

Nu tänkte jag packa klart allt, så att det är finito tills imorgon. Ja, allt förutom smink och sånt där som ska användas imorgon förstås. Borde skriva en ordentlig packlista så att man kan checka av. Vore ju himla dumt att glömma något viktigt, typ passet..

You mean to me what I mean to you

Åh, himla förkylning! När man väl blivit av med febern börjar näsan krångla istället, den som jag knappt ens märkt av när jag hade feber. Fast det betyder väl att det har släppt i bihålorna, och det är ju ett bra tecken, men det är så himla jobbigt när hela näsan är full med snor. Och det är ju inte alltid det vill ut heller. Nä, nässpray och Sinova är det som gäller nu. Och så ska jag köpa något slemlösande, känns som det sitter en massa snor i lungorna också..

Idag är det dags att börja packa, för imorgon drar vi till Tunisien, yay! Har lånat mammas och pappas fula, men stora, resväska. Nog för att man inte behöver ha med sig så himla mycket när man dels bara ska vara borta en vecka, och dels vistas i ett land där man inte behöver så mycket kläder, men det man ändå måste ha med sig tar ju en massa plats! Skor till exempel. För att inte tala om necessären! Bara duschgrejerna tar ju upp halva utrymmet, känns det som. Ja, och sen vill man ju ha lite plats över ifall man råkar shoppa lite där nere också. Nu när det faktiskt ingår att checka in sitt bagage på flyget kan jag ju lika gärna ha en lite större väska där jag inte behöver överväga allt jag ska ha med mig tre gånger innan jag packar ner det.

Tänkte lämna iväg Spike till mamma och pappa redan idag, så slipper man göra det imorgon. Sugen på att åka till Marieberg, så det passar ju bra att släppa av honom på vägen. Vet inte varför jag vill till Marieberg egentligen, känns ju lite onödigt att shoppa dagen innan semestern, men det var så länge sen jag var där, och det är så skönt att gå runt där, där man har allt på ett och samma ställe. Och så måste jag ju faktiskt till apoteket. Finns ju visserligen både i stan och vid Maxi, men ändå.

Shoved

Igår natt sov jag i soffan för att jag inte ville trängas med Tommy och Spike när jag var sjuk och svettig. Eftersom jag nu är feberfri tänkte jag flytta tillbaka till sovrummet igen, om inte annat så för fläkten. Men jag kom på andra tankar när Tommy lade sig snett över hela sängen, och Spike passade på att somna i ett hela utsträckt läge, vilket gjorde att jag så fort jag rörde mig fick en klo eller två in i skinnet. När jag så dessutom inte heller kunde somna om efter att ha vaknat av en mardröm kände jag att nej, det får bli soffan inatt igen. Och här är jag nu. Men här kan jag ju i alla fall sträcka ut mig hur mycket jag vill, och dessutom ha på Sex and the city utan hörlurar!

Some bright morning

Awesome, jag har varit feberfri sen i förmiddags! Jag sa ju det, att detta bara skulle vara en 24-timmars grej. Skönt. Men ändå väldigt seg idag, tog mycket på krafterna igår. Så blir bara chill hemma idag. Eventuellt börja packa lite, Tunisien på lördag!

Upplev mer

Vaknade klockan fyra inatt/imorse, pigg som en mört, dock fortfarande med feber. Kollade på Sex and the city fram till klockan sju, somnar om med Spike inklämd mellan min rygg och soffan. Ja, sov i soffan inatt, så slapp jag trängas med Tommy och Spike i sängen. Vaknade nu vid tio, men knappast ingen feber, trots att tabletten borde ha slutat verka vid det här laget. Score! Börjar bli bättre i alla fall. Får fortsätta med alvedon nu var fjärde timma, så ska jag nog bli någorlunda frisk till semestern. På lördag smäller det!

She's cheer-captain

Fy vad det är värdelöst att ha feber. Har sovit till och från sen jag gick och la mig igårkväll, det är det enda jag orkar göra. Och då tycker jag ändå att jag är ganska pigg, med tanke på att jag i stort sett bara har feber. Men man blir ju så jäkla svag! Och öm i precis hela kroppen. Gör ju nästan ont att spruta vatten på sig. Blä. Hoppas jag hinner bli frisk innan Tunisien.

Oh, what ya say?

Jaha. Helt från ingenstans, helt utan förvarning, kom febern. Halsont och mer än 39 graders feber, shit vad roligt. Hur kommer det sig att det alltid blir så när jag 1) väl har kommit igång och tränat, 2) ska iväg på semester? Blir alltid så, fyfan. Fast måste säga att jag mår ganska okej under omständigheterna. Visst, feber är aldrig kul, men halsen är inte jättefarlig, och jag är knappt täppt i näsan. Men sjukt irriterande! Hur kan man få hög feber bara sådär?

I said I wouldn't call you

Idag känns det som att jag gjort massor och ändå ingenting. På förmiddagen var jag uppe på stan en sväng, införskaffade lite nödvändigheter inför resan, såsom solskyddsfaktor och diarrétabletter, och så blev det lite födelsedagsshopping på Entré, som kan ses i inlägget nedan. Passade även på att klippa min lugg, så nu ser jag igen. Sen hem och chilla en stund, diska och sånt där roligt, och sen iväg till stan igen, denna gången för att fika/äta på La Baguette med Sara och vänner för att sörja att hon flyttar till Halmstad. Blev klara lagom till att Marcus slutade på Hälls, så åkte ner till honom och tog sällskap hem. Nu blir det mat igen, trots att jag åt sallad på La Baguette, och sen ska jag nog faktiskt försöka plugga lite. Om det inte går nåt bra på tv.. :P

Fönsterfint från entré :) vill ha en grön ...

foto0370 (MMS)

Fönsterfint från entré :) vill ha en grön bladväxt i kronan så småning om


Isn't it ironic?

Är det inte ironiskt, att när man väl gått och lagt sig för att man är så himla trött, så kan man inte somna? Så irriterande. Särskilt när vovven ligger och snarkar bredvid.

Move it, move it

Var härligt att komma iväg till gymmet igen, äntligen! Svettades som en gris, and it felt great! Hoppas kunna komma igång med träningen ordentligt igen nu, dock semester nästa vecka, men ändå.

Är helt fruktansvärt trött just nu, förstår inte hur det går till när jag vaknade halv tolv idag. Weird. Skulle lätt kunna gå och lägga mig nu, men känns lite väl tidigt. Fast varför inte? Men jag tror jag tar mig ett bad först, det är nice.

We'll shut it down

Okej. Jag vaknade för en kvart sen. Har lyckats sova elva timmar inatt, det var väl bra jobbat? Särskilt som jag oftast inte sover längre än till max tio, oavsett när jag gått och lagt mig. Ibland chockar jag mig själv. Himla waste of time att sova så länge, men fy tusan vad skönt det är. Och har man inget särskilt inplanerat spelar det väl ingen roll heller, men ändå. Fast nu är det banne mig hög tid att gå upp och äta frukost, så jag kommer iväg till gymmet nån gång. Första gången på en och en halv månad.

Min lilla meskdunk

Fy, vilken trevlig kväll jag hade igår! Blev ingen utgång, men det visar ju bara på att det var en himla rolig förfest. Det var bara så himla bra alltihop, och jag brydde mig för en gångs skull inte om hur mycket jag drack, körde bara på och ville aldrig gå hem. Mer hemmafester åt folket! Kom hem tre inatt och stupade direkt i säng, men vaknade ändå av mig själv klockan nio, som alltid efter en blöt kväll. Men lika bra det, för om cirkus en timma vankas det födelsedagsfirande nummer tre denna helg; pappi fyller 44! Grattis till honom. Han ska firas på Hälls, blir säkert trevligt. Vem har sagt att man inte kan äta tårta som bakismat?

No, I just don't mind at all

Födelsedag nummer två avklarad; gammelfarfar fyller 90 år idag. Har alltså varit på 90-årskalas på Sofiahemmet tillsammans med en massa norska halvsläktingar som jag aldrig träffat förr, knappt att pappa gjort det ens. Sådär lagom peppande, men det var faktiskt helt okej. Sjukt mycket catering-mat, och sen en massa fika. Skulle lätt ha räckt till minst lika många personer till, fick ta så mycket vi ville med oss hem. Jag var präktigt fin i pistachgrön gräddbakelse, fyndad i Saras garderobsrensning, precis som det ska vara på pensionärskalas.

Nu är det fest och utgång på g, hos Hannes och Carin. Paaartyyy! Gräddbakelsen utbytt mot leopardkjol och vit body, hell yeah.

Var sak på sin plats

Så var denna födelsedag slut. Snart i alla fall. Har städat som en tok, och faktiskt så ser det ganska fint ut här hemma. Förutom himla köket som inte vill bli riktigt rent överallt. Ahwell.
Mamma, pappa, farmor och farfar har i alla fall varit här och ätit lite tårta, chokladbollar och strösselrutor. Och jag blev rik; 500 av farmor och farfar, och hela 5 000 av mamma och pappa, tackitack! Så mycket har jag aldrig fått förut, men Marcus fick en dyr dator när han fyllde, så det var väl inte mer än rätt. Och finanserna ser inte jättebra ut inför hösten, så de pengarna kommer väl till pass!
Nu på kvällen var jag, Marcus och Tommy på bio och såg Shrek 4 som vi alla sett fram emot hur länge som helst. Den var bra, såklart!
Resten av kvällen ska jag försöka komma igång med pluggandet lite grann. Eller kolla Top Model..


Ett gäng killar lekte en sport som handlade om lång och kort

Tjoho, idag fyller jag 21! Gud, så vuxet det låter. Snart 30 liksom.
Har bara städat en massa idag. Fy, det märks verkligen att ingen orkat ta tag i städningen på länge, sitter smuts och damm på alla tänkbara ställen. Att man inte lägger märke till det förrän man letar? Man blir väl hemmablind. Fast jag trivs i skiten, jag bryr mig inte nämnvärt förrän någon annan ska in i lägenheten. Fast normalt brukar jag i alla fall försöka städa en gång i veckan, åtminstone dammsuga och städa badrummet och sådär, och diskar och tvättar gör vi ju. Men sån här ordentlig rengöring i köket och på andra konstiga ställen blir det inte mycket med. Jaja. Snart är vi klara, hoppas jag, och om två timmar kommer mamma, pappa och farmor och farfar hit på tårta.

If I've got you I don't need money

Som jag sa; den här dagen har försvunnit i ett nafs! Var uppe på stan och fixade födelsedagspresent till pappsen på förmiddagen, sen hem, fixa lunch, åka och handla, hem och baka strösselrutor och chokladbollar, börja med städningen. Nu är det snart dags för tvätt, men först ska hunden ut och kissa. Fast han vägrar väl i regnet.. Sen blir det tacomys, med jordgubbar som efterrrätt. Igen. Ja, och sen är dagen slut. Har insett att den mesta städningen får bli imorgon, annars kommer det se lika jävligt ut igen innan de ens har kommit. Klart slut.

The skies are blue

Inatt har Spike inte bara försökt tränga ut mig ur sängen, utan han tyckte även att det var en jättebra idé att sträcka på sig så mycket att han körde in klorna i benen på mig. Inte sådär jättekul att vakna av sånt. Dumma hund! Söta hund..

Idag är det massor som ska fixas; ska köpa present till pappa, baka till "kalaset" imorgon, städa, tvätta, plugga, och så vidare. So little time, so much to do. Dagen kommer försvinna i ett nafs.

Give mama a kiss

Gick bra på informationsmötet, mycket snabbare än jag trott.
När det var klart åkte jag till Hälls och beställde en prinsesstårta till på fredag. Man måste ju få lyxa till det lite på sin födelsedag! Och så fixade Marcus rabatt. Gött.
Sen åkte jag till Anna, och vi stekte misslyckade pannkakor, hehe. Gick upp på stan en stund, men jag höll på att somna stående så åkte hem rätt snart.
Kom hem, la mig i soffan, däckade. Powernap i tjugo minuter, sen var det bara att sätta igång med mastodontdisken vi samlat på oss under veckan. Går sådär med diskdelegeringen..
Nu är jag trött igen, så ska gå och lägga mig. Ska bli skönt att sova ut imorgon!

When all is said and done

Sista passet på jobbet avklarat. GUD SÅ SKÖÖÖNT! Förstår fortfarand einte varför det har varit så fruktansvärt jobbigt, för som jag sagt förut så har det kännts ganska bra att vara där ändå. Men så fort jag kommit hem och tänkt på att jag ska dit nästa dag igen så har det bara brustit för mig. Jag blev helt knäckt, på riktigt alltså. Har knappt aldrig mått så dåligt i mitt liv. Hur som helst så känns det så mycket bättre nu, när jag sagt upp mig helt och hållet (de försökte få mig att ta några pass nästa vecka, men jag sa ifrån). Nu ska jag bara vara ledig juli ut, och sen jobba lite i Marieberg istället. Känns så bra att jag bestämt mig, att jag stått upp för mig själv. Sen kanske det inte går över helt ändå, vi får se. Men känns sjuuuukt mycket bättre!

Nu ska jag iväg på ett informationsmöte om mitt andra assistentjobb, som jag inte ens vet när och om jag ska till igen, om hur man ger medicin. Typ. Sen ska jag luncha med bästa Anna Wikström! <3

And I need you now

Lyckades faktiskt med konststycket att klara mig ifrån det värsta regnet både på vägen till och från jobbet, men kändes i alla fall bra att jag hade mitt braiga regnställ. Fick börja en timma senare, och sen sluta en timma tidigare, vilket flyt. Och det kändes faktiskt jättebra på jobbet idag, gjorde bara saker som jag är relativt säker på. Och för första gången sen jag började där så har jag ingen ångest inför att gå och lägga mig ikväll. Beror väl delvis på att jag känner mig ganska säker på det jag ska göra imorgon, men framför allt för att jag vet att imorgon är det sista gången jag behöver gå dit, och jag vet att ångesten kommer försvinna. Jag är faktiskt stolt över mig själv att jag för en gångs skull lyssnat på min kropp, och att jag vågat säga ifrån, vara "besvärlig". Allt kommer att kännas så mycket bättre imorgon eftermiddag.

Blixtar och dunder

Herregud, vilket åskväder! Jag gillar det inte. I alla fall inte nu när jag ska ut och cykla i det. Tycker blixtar och åska är obehagligt att vara ute i. Gillar det inte när jag är inne heller, känns som att blixten ska komma in genom eluttagen. Fast värst är det för Spike; han är helt skräckslagen. Antingen ligger han så när oss han kan, eller så gömmer han sig under bordet eller under kuddarna i sängen. Stackars liten, han kommer inte våga sig ut och kissa nåt mer idag.
Nu blir det jobbet, näst sista passet!

Fill up my cup

Gick och lade mig tidigt igårkväll, men var ändå jätteseg när jag vaknade av mig själv vid tiotiden imorse. Skönt i alla fall att få vakna av sig själv. Eller, ja, jag hade nog kunnat somna om ifall inte Spike hade sprungit rakt över magen på mig. Han tar det där med allemansrätten lite för långt, tycker jag.

Lika pissigt varmt idag igen, så fruktansvärt klibbigt, men nu har det i alla fall varit lite urladdning i luften, skönt. Har varit iväg och lämnat bilen i Adolfsberg, och fått de resterande grejerna från husvagnen, så nu är alla mina skor hemma igen, hehe. Och hela necessären. Goodie! Fick även lite taxfree-godis av mamma och pappa, ett storpack Toffifee, mums!

Skulle egentligen börja jobba fyra idag, men får börja fem. Inga fel det inte! Strunt samma om jag eventuellt får sluta senare, blir i alla fall mer av den här dagen.

Säg ingenting till mig

Guuuud, vad trött jag är. Denna värmen funkar inget bra för mig. Eller så är jag bara trött i största allmänhet. I vilket fall tänker jag gå och lägga mig nu, fastän klockan inte ens är tio och jag har sovmorgon imorgon. Är ju bara så skönt att sova, kan nog faktiskt vara det skönaste i världen. Förutom när man har mardrömmar, men de kommer väldigt sällan nu för tiden, tack och lov.

Du vet ingenting om mig

Eftersom vi ska lämna tillbaka bilen imorgon passade vi på att utnyttja den lite idag.
Först åkte vi till soptippen med gamla köksbordet och tv-bänken, och sen tyckte Tommy att vi skulle åka till Hund&kattspecialisten och köpa en clicker till Spike (nån slags beteendeövningsgrej), så då passade jag även på att åka till Lager157 och köpa två nya t-shirtar av samma modell som de jag köpte förra veckan, så sjukt sköna och snygga! Blev även två par solglasögon, var 2 för 100 även på dem, så varför inte?

Sen blev jag även sugen på att åka till Mellösa och plocka jordgubbar, för det har jag knappt aldrig gjort i mitt liv, så det gjorde vi, i värmen. Mysigt! Självplockat är godast. Spike fick följa med på utflykten, men han tyckte mest att det var varmt. Men han gillar att åka bil, så länge han får sitta i knäet på den som inte kör. Egentligen får man ju inte åka så, men han klarar inte riktigt av att sitta i bagaget, och han är superlugn när han ligger i knäet.
I alla fall en jättebra eftermiddag, släppte så himla mycket med allt nu när det är bestämt att jag bara jobbar två pass till!


Färgglada solisar från Lager157, 2 för 100 :-


Grå California, Lager157, 2 för 100 :-


Hope, Lager157, 2 för 100 :-

Relief exists

Har äntligen fått tag i min uppdragsgivare, och pratade även med min brukare imorse. Känns så bra att jag har fått ur mig det jag velat ha sagt, och att de tog det bra. Helst av allt hade jag såklart velat sluta på direkten, men eftersom situationen ser ut som den gör med semestrar och personalbrist (eftersom jag var vikarie för vikarien, typ) så förstod jag redan innan att det egentligen är ganska orimligt. Ville inte vara till mer besvär än nödvändigt, så vi bestämde att jag ska jobba imorgon kväll och sedan onsdag dag, och det känns helt okej. Då vet jag i alla fall att det är över sen, och nu när alla vet hur det ligger till så ställs inga extra krav på mig på jobbet. Och när jag jobbade några timmar imorse så kändes det bra, som att jag faktiskt kunde det jag skulle göra, trots att jag hade den värsta ångesten i mitt liv igår. Så det är skönt att jag ser ljuset i änden av tunneln, kommer vara så skönt när jag har fått detta ur sikte. Då kanske jag faktiskt kan njuta av denna sommar.

Ikväll kommer mamma och pappa hem från Kroatien, och jag antar att de kommer och hämtar Marcus, så får väl städa idag. Tänk, det hade jag inte klarat under helgen.

VM-final

Mitt kära Tyskland förlorade sin finalplats tidigare i veckan, men i denna final spelar ju ändå mitt andra favvo-lag Holland. Herregud, vilken match! Lite trög första halvlek, men i andra drogs tempot upp rejält, herreminje! Massa fina chanser, förstår inte hur det kunde bli förlängning. Och hur många gula kort kan man egentligen dela ut innan man ger ett rött?! Vad kom vi upp i, nästan tio va? Helt sjukt. Men nyss lyckades Spanien få in sitt efterlängtade mål, och satte punkt för den holländska drömmen om ett VM-guld. Stackars Holland, förlorade sin tredje final. Fast väldigt kul för Spanien, som aldrig ens varit i final förr! Visserligen hejade jag på Holland, men hade inte de gått till final hade jag hejat på Spanien, de var värda detta guld. Men det var ju en mycket jämn match, så det hade lätt kunnat bli vinst åt andra hållet, eller avgjort på straffar. Himla bra final i alla fall! Grattis Spanien!


Iniesta avgjorde för sitt Spanien i sista förlängningshalvleken

Delilah

Trots den värsta ångesten i mitt liv fick jag till en kanonkväll med Sara och gänget igår. Behövde verkligen komma på andra tankar. Först förfest på Majorsgatan, och sen blev det Frimis. Satt ute hela kvällen, i det sköna vädret. Det var great!

Sov till ett idag, helt sjukt. Kom inte upp förrän två. Men hade redan bestämt att den här dagen skulle spenderas i sängen.

Pratade in ett meddelande till min uppdragsgivare på assistansfirman igår, sa att jag inte klarade av detta jobb. Jag mår verkligen så himla dåligt hela tiden, det funkar bara inte. Jag kan inte gå runt och ha ångest och ont i magen och gråta bara för att jag ska gå till jobbet nästa dag. Jag kan inte ha det så, jag går under. Det konstiga är bara att jag inte förstår varför det är så, för jag har egentligen ingenting emot jobbet. Men nu säger kroppen att det är så, det är bara att lyssna. Hoppas verkligen att chefen ringer tillbaka så snabbt som möjligt imorgon, och att jag kan bli av med mina tider redan på tisdag. Hoppas, hoppas, hoppas, HOPPAS! Det är det enda jag önskar mig i födelsedagspresent, i förväg. Förra året var det att vi skulle få lägenheten, nu vill jag bara bli av med jobbet. Ja, gud, det måste lösa sig, annars vet jag inte vad jag gör.

Just a little bit scared

Åhgudars, idag ska jag för första gången köra heldag på jobbet OCH vara helt själv! I'm scared! Känns som jag inte kan nånting. Fast ju mer jag gör grejerna, desto lättare kommer det ju bli, men ändå liksom. Men det kommer väl gå bra, antar jag. Jag gör mitt bästa, ingen kan förvänta sig att jag ska komma ihåg precis allt efter såhär kort tid, är så sjukt mycket grejer att hålla reda på. Ahwell, off to work!

You want a piece of me?

Gick och la mig redan klockan tio igårkväll, var så himla trött. Dock tog det nästan tjugo minuter innan datorn iddes acceptera min SATC-DVD, så klockan blev närmare elva innan jag till sist somnade. Men jag verkar ha fått tillräckligt med sömn ändå, för när Tommy gick upp klockan fem så kände jag att jag lätt hade kunnat gå upp redan då om det var så. Fast som tur var så fick jag sova ytterligare en timma, nice! Inte ens trött efter själva jobbet. Trodde att jag skulle jobba till minst ett idag, men tydligen blev det bara inskolning idag så det blev elva igen. Inte mig emot! Kommer vara jobbigt nog att jobba till fyra imorgon, helt själv. Men idag kändes det mycket bättre, trots att jag fortfarande känner mig som en noobie på typ allt. Men det kanske blir lättare imorgon när jag får göra allt själv, och verkligen prova själv. Det går säkert bra, jag har en härlig brukare i alla fall!

Efter jobbet åkte jag upp på stan för att fixa mina glasögon, och sen blev det en sväng in i några butiker också. Fick med mig ett par gigantiska peace-örhängen och ett armband, båda i guld, från Ur&Penn, naaaajs! Örhängena var precis såna jag letat efter, men orkar inte lägga upp bild. I think you got the picture.

Idag ska jag njuta av att jag har eftermiddagen ledig. Passa på att ta mig en tupplur efter lunch, och så sova tidigt ikväll också, allt för att vara så fräsch som möjligt imorgon. Åka och handla när Marcus kommer hem, så Spike slipper vara själv. Yeah.

Tired is the new black

Jag är trött, trots att jag sov middag vid lunch. Det är väl då man ska gå och lägga sig antar jag. Men jag vill inte sova, för då måste jag upp och jobba imorgon. Jag vet inte varför jag är så off att jobba just nu, men det känns bara inte rätt i magen. Trots att det är ganska kul att jobba som assistent. Fast det är klart, det är ju lite stressigt och jobbigt i början, eftersom man inte är säker på det man gör. Men jag får tänka att det bara är två veckor, och jag ska i alla fall inte vara själv förrän på lördag, så hinner nog lära mig lite mer imorgon. Men det känns lite motigt, det gör det.

Sommarshopping

Fick ju hem skorna från Nelly idag, och lovade att lägga in dem, så här kommer de, plus grejerna jag köpte på Lager157 idag!


Kilklackar, nelly.se, 269 kr (med studentrabatt, ord. 299 kr)


T-shirt med Converse, Lager157, två för 100 kr (ord. 60 kr/st)

T-shirt med peace-tecken, Lager157, två för 100 kr (ord. 60 kr/st)


Flätat armband, Lager157 (Dazzling), 24:50 kr (ord. 49 kr)

Mr Dentist

Idag var jag på jobbet i tre timmar, och sen bar det av till tandläkaren för att avsluta rotfyllningen. Jag måste ha haft en väldans tur med min tand, för det gjorde inte det minsta ont. Alla säger jämt att rotfyllning är det värsta man kan få göra hos tandläkaren, men för mig har det gått hur bra som helst. Men det är väl för att jag inte haft något ont av tanden, normalt brukar man ha jätteont om man behöver rotfylla. Jag hade nog bara ett hål som satt lite illa till så att de fick ta det den vägen. Typ. Men varje gång har jag varit jättenervös och bara suttit och väntat på smärtan som borde komma, men så kommer det inget värre än bedövningssprutan. Fast nog låter maskinerna förbaskat läskigt. Det blir nästan lite psykologisk smärta istället. Men nu är det gjort i alla fall, och nu har jag betalat över 2 500 kronor för endast den tanden! Tjoho, så kul. Men jag tröstar mig med att jag fick hem mina suuuuupersnygga kilklackar från Nelly idag, bild kommer sen! Helt klart mina nya partypjucks.

I don't mind at all

Usch, jag gillar verkligen inte att gå upp såhär tidigt på morgonen. Fast det är egentligen inte själva uppvaknandet i sig, men jag blir så himla stressad av att veta att jag dels ska upp tidigt, så att jag inte får sova ut ordentligt, vilket jag verkligen behöver för att vara en fungerande människa, och dels även att jag vet att det är superviktigt att jag inte försover mig, eftersom jag ska iväg på viktigt jobb. Blääää. Ska verkligen försöka att bara få eftermiddagspass sen, så att jag slipper sova oroligt.

Jäkla spanjorer

Åh, dumma spanjorer att göra mål! Jag som hade en riktig magkänsla att Tyskland skulle vinna idag. Tydligen ska man inte alltid lita på den. Men Spanien var bättre ikväll, så var det bara. Det är ju så man vill förlora, mot ett bättre lag. Nu hoppas jag att Holland vinner finalen på söndag, och att Tyskland besegrar Uruguay på lördag!

Nu blir det sova, upp och jobba tidigt imorgon!

I shot for the sky

Tittar på fotbolls-VM, samtidigt som jag letar bilder att framkalla. Inte för att jag tagit så mycket bilder i år, fruktansvärt lite faktiskt, men vill i alla fall ha några på Spike, och från semestern. Blir väl lite från Tunisien sen också.

Fotbollen är tråkig ikväll. Sämsta semifinalen, tycker inte att det händer nånting. Hoppas på bättre andra halvlek. Heja Tyskland!!!

Powernap

Herreminskapare. Jag lade mig och sov efter lunch, eftersom jag var så trött efter jobbet. Sov i kanske två timmar, och jag fick verkligen kämpa för att ta mig upp. Jag försökte spärra upp ögonen, men de föll tillbaka och jag fortsatte på samma dröm. Sjukt irriterande! Men till sist klarade jag att vakna på riktigt, men nu går jag runt i ett töcken istället. Blah.

Who knew?

Gud, jag är verkligen inte van med att gå upp tidigt. Grymt bortskämd med att aldrig gå upp före klockan nio när jag jobbar, om ens det, och sällan före åtta på skoldagar. Idag ringde klockan kvart i sex! Tur att det i alla fall är ljust på morgonen, inte lika jobbigt då. Tycker inte att det är jobbigt att gå upp i sig, men jag blir ändå astrött under förmiddagen. Imorgon blir det ännu värre, då ska jag börja redan halv sju. Fast ska i och för sig gå redan halv tio, men ändå. Jobbigast blir på fredag, jobba minst 7-13. Gosh. Men verkar vara bra på jobbet i alla fall, så det är ju bra.

Hard work, work

Jobbig arbetskväll, en heeeel timma! Haha. Nej, men det blev faktiskt nästan två timmar, fick köra lite övertid. Men det kändes bra i alla fall, hoppas jag kan få lite mer såna här pass, är ju lättförtjänta pengar. Och gör ju inget att det bara tar tio minuter att ta sig dit.

Synd att jag missade Holland - Paraguay ikväll, men huvudsaken är att Holland vann. Jag tror stenhårt på Holland - Tyskland i final, yeah! Hoppas jag kan se Tyskland - Spanien imorgon. Men nu måste jag sova, för imorgon ska jag prova på det andra jobbet. Klockan sju ska jag infinna mig, guh. Har inte börjat så tidigt på ett halvår. Men bara fyra timmar, så det ska nog gå bra! Och skönt att kunna cykla dit också.

Puss och godnatt!

Om stjärnorna får bestämma

Ibland är det nästan lite läskigt hur väl horoskop kan stämma överens med verkligheten. I alla horoskop jag läst de senaste veckorna har det stått att det är dags för en karriärsförändring, och att ett nytt jobb kan vara på väg. Och det hade de ju alldeles rätt i! Var först på arbetsintervju om ett assistentjobb i förmiddags, sen fick jag träffa personen jag ska jobba åt, och då fick jag vikariat där, och sen i eftermiddags ringde min samordnare igen och undrade om jag kan tänka mig att jobba åt en annan person också. Där ska jag hoppa in för en semestervikarie som blivit sjukskriven, och förmodligen kommer jag att få jobba extra där också, allra minst få ett vikariat. Så har faktiskt fått två nya jobb idag! Det måste man ju vara nöjd med. Synd bara att man inte får lönen förrän i slutet av augusti, det är ju just under augusti som pengarna behövs. Men men. Får försöka köra på med kurserna.

Going crazy from the moment I met you

Gud, vad skönt det har varit med fläkt inatt. Har sovit riktigt bra. Förutom att Spike har försökt tränga ner mig på golvet.

Nu på morgonen ringde de från Frösunda, ska dit på intervju, typ, idag. Fast det verkar som att jag i stort sett fått jobbet. Men måste ju få veta lite vad det går ut på och sådär. Jag är inte ens säker på att jag verkligen vill jobba där, beror helt på hur mycket jobb det är och sådär. Vi får se, helt enkelt.

Semesterbilder


Utsikt från husvagnen på camping Valkanela, Porec

Grannbyn Vrsar

Porec

Solnedgång

Nästan lite konst över denna

Valkanela

Strandpromenaden

Marcus

Marcus, Petter och Linn

Naturlig posare

Självklart med bilar på fötterna

Rosa solnedgång

Studsmongo

Restaurangbesök i Vrsar

Stadsvy i Rovinj

Mozarts hus i Salzburg

Pappa och jag i Sound of Music

Syskon i Porec

Restaurangbesök i Porec

Midsommar (var lite kallt då faktiskt)

Jag, mamma, Marcus, Petter, Linn, Lena och Per

I never stop believing

Har varit fullt upp hela dagen.
Först åkte jag, Marcus och Tommy till Marieberg där vi köpte jobbtröjor åt Marcus, en golvfläkt till sovrummet, samt nya mat- och vattenskålar och en gosegris till Spike. Sen skjutsade vi Marcus till Vintrosa där han packade ihop sina grejer och klippte gräset, medan Tommy och jag klippte gräset i Adolfsberg. Sen hem en sväng innan det var dags att hämta Marcus. Sen hem, käka mat, och sen åka och handla. Och nu är jag här. Lägger upp semesterbilder i ett separat inlägg.

Idag fick vi en lapp i brevlådan, från grannen i porten bredvid. Tydligen skäller Spike flera timmar i sträck när vi är borta, och hon var lite trött på detta. Det var ett sakligt och vänligt brev, men det kändes ändå illa att veta att de hade stört sig på oss i ett halvår. Vi visste faktiskt inte att han skäller när vi är borta. Vi brukar lyssna när vi är i trappen, men det brukar inte höras nånting, och ingen annan har sagt något heller. Men så kan det ju vara så att det bara hörs in till den grannen, eftersom det verkligen är vägg i vägg. Men vi har rett ut det oss emellan i alla fall, så det känns bra. Men nu känns det ju inget kul att lämna honom själv ens en timma. Och eftersom Tommy har kommit in på en utbildning i Karlstad i höst så kommer det ju vara ännu svårare att alltid ha någon hemma. Jag tror inte att det är särskilt lätt att få en någorlunda vuxen hund att sluta skälla när den är själv, bara sådär, så vi håller på och kollar efter dagisplatser till hösten. Förhoppningsvis blir det bara några timmar i veckan han behöver vara där, men ändå. Det är ju inte billigt precis. Men det är väl en uppoffring vi får ta, om vi inte löser det på nåt annat sätt.

Fick förresten ett erbjudande om extrajobb idag. Var tydligen en person i Vivalla som behövde ha personal akut, så förhoppningsvis ska jag dit en stund imorgon. Tror att det bara är ett vikariat, eller vid behov, och typ bara kanske två timmar på kvällen ibland, men det är alltid något. Kan ju vara kul. Ger ju inte så mycket pengar, men det är en ytterligare erfarenhet att lägga på CV:t. Vi får se om de ringer imorgon.

Nu ska jag lägga upp lite bilder!

It's been a long, long day

Åh, jösses vilken lång resdag det har varit idag. Lämnade campingen 06:00, lyfte från Pula 07:50, häckade sedan på flygplatsen i Bonn i fem timmar, sen vänta på bussen, åka till Enköping, och sen tåg hem till Örebro. Sammanlagd restid 15 timmar, yeah. Men det har gått oväntat bra, faktiskt. Trodde att det skulle vara superjobbigt att vänta i Tyskland, men det var en rätt stor flygplats, så det fanns lite affärer att kolla i, och så tog det ju lite tid att checka in och sånt där. Och så käkade vi lunch, och handlade en massa godis för 250 spänn i taxfreen. Men det gjorde nog även mycket att vi hade med oss vårt Skipbo, ett slags kortspel. Det spelade vi några gånger, och en omgång tar upp emot en halvtimma oftast, om inte mer. Visserligen hade vi inget bord att sitta vid, men det gick bra att ha en tom stol emellan sig, och så kunde man lägga lite kort i knäet. Himla bra tidsfördriv i alla fall.
Har gått himla bra och smidigt med det mesta faktiskt. Fast i Tyskland höll vi på att få betala för övervikt på handbagaget, men det löste sig ändå. Annars inga problem alls.

Jätteskönt att vara hemma, förutom att det är alldeles för varmt i lägenheten. Spike blev såklart alldeles till sig när vi kom hem allihopa.
Imorgon blir det en massa fix. Ska skjutsa ut Marcus till Vintrosa så att han får plocka ihop sin dator och klippa gräset, han ska ju bo hos oss nu tills mamma och pappa kommer hem, och jag ska klippa gräset i Adolfsberg. Så måste vi åka och köpa jobbtröja till Marcus, han börjar sommarjobba på Hälls på tisdag. Och så är det en massa tvätt som ska tvättas, och så måste vi storhandla. Ja, och så är det väl en massa annat. Men det är kul. Kommer vara ledig mycket i sommar, vad det verkar. Är alldeles för bra väder, finns inget att göra på jobbet, så får knappt några tider. Men ja, då får jag väl läsa båda kurserna ändå, men då har jag ju tid för det också. Det blir nog bra det här.

Nattinatt, imorgon kommer bilder!

Yay, nu är jag i sverige! Har haft en bra...

Yay, nu är jag i sverige! Har haft en bra sista tid i kroatien, trots en rejäl bränna på axlarna. Men nu ska det bli skönt att komma hem! Flygningarna har gått bra, men det var lite drygt att vänta fem timmar i tyskland. Men nu kommer i alla fall snart bussen som tar oss till enköping, där vi byter till tåget hem till goa Öret! Mer update ikväll kanske?


Snart hemgang

Redan torsdag, och pa sondag aker jag och Marcus hem. Galler att ta vara pa sista tiden nu.

Aven idag ar det jattevarmt, och jag har gomt mig i skuggan hela dagen. Sa himla skont. Brun kan jag bli en annan gang.

Ikvall ska vi in till Vrzar och ata middag, trevligt! Och sa ska vi plocka ner fortaltet, for imorgon byter vi camping. Sa detta blir nog sista inlagget fran Kroatien i alla fall, lar ju inte kopa ny inetrnettid pa andra campingen eftersom vi bara ar dar tva natter. Eventuellt blir det en rapport fran Bonn, dar vi ska mellanlanda och vanta i fem timmar. Drygt var bara fornamnet.

So long!

RSS 2.0