No more champagne

Torsdagen den trettioförsta december 2009

10:23
Jaha, så har vi kommit till årets sista dag. Detta decenniums sista dag. Nice. Måste säga att 2009 har varit ett himla bra år, förmodligen ett av de bättre hittills i mitt liv. I like it. Självklart måste man ju skriva en liten årssammanfattning, diktera höjdpunkterna från detta år.

I år har jag:
- haft en underbar vårkonsert med käraste Risbergskas estet, där jag sjöng My Immortal, en av mina all-time-favourites. Fab!
- tagit studenten. Mycket sorgligt, men också mycket skönt!
- sagt upp mig på Restaurangtorget och istället börjat jobba som personlig assistent
- och familjen överraskat farbror med familj genom att oanmälda dyka upp på deras camping i Kroatien
- flyttat till en underbar tvåa i Baronbackarna
- börjat studera till lärare på Örebro Universitet
- gått med i gospelkören Be Blessed
- haft VFU på Karl Johans skola, där jag fick vara med om en underbar julkonsert
- legat i soffan och haft marathon av Top Model, Gossip Girl och Desperate Housewives
- gått och blivit ägare till en supersöt liten Parson Russell

En liten lista, så att säga, tagen från Linn Svansbo!
Årets:
- Låt: Oj, ingen aning. Alla låtar från diverse konserter antar jag. Har dock haft en period med endast Katy Perry, Lady Gaga och Rihanna under hösten.
- Film: Män som hatar kvinnor. Trots att jag läst boken innan var den spännande hela tiden!
- TV-program: Bonde söker fru och Mammas pojkar.
- Kvinna: Lady Gaga. Jag tycker att hon är ascool, hon vågar allt.
- Kvinnliga skådespelarprestation: Noomi Rapace i Millenniumtrilogin. Cool kvinna!
- Man: Robert Pattinson. Need I say more?
- Manliga skådespelarinsats: Brad Pitt i Inglorious Basterds.
- Pryl: Min WasserMaxx. Jag är besatt av läsk, så det är klart att den använts flitigt hemma.
- Hobby: Bio! Vet inte hur många filmer jag sett på bio i år, men många är det!
- Bokupplevelse: Millenniumtrilogin.
- Mest druckna vin: Inget. Hatar vin.
- Godaste vin: Samma som ovan.
- Godaste kaffe: Hatar kaffe också.
- Bästa restaurang: Creperiet, om det gills som restaurang. Fräsch och billig mat, och man får massor!
- Besvikelse: Att jag inte kunde följa med till min morbrors bröllop i New York.
- "Jag kommer snart göra en Curt Cobain": Lindsay Lohan. Skabb, skabb, skabb.
- Årets farsa: Alex Schulman, men snart kommer nog Fredrik Backman ta över!
- Pucko: Anna Anka. Kommentar överflödig.
- Person: Min käre sambo som orkat bo med mig i snart ett halvår. Cudos.
- Händelse: Om jag får välja en så blir det flytten, big change!




15:28
Är feberfri idag, skönt! Då kan jag jobba imorgon. Dock fortfarande välditg förkyld, så lär ta med mig nässpray och sånt där!

Hade tänkt ha en mysig hemmakväll med Spajjan, eftersom han inte kan vara själv när det smäller så och jag är sjuk, men det blev tydligen så att jag och Tommy ska till Hannes och Carin och äta lite middag. Tommy skulle egentligen avboka, han trodde att det bara skulle vara fest, och han orkade inte heller, men nu när det är middag och de redan hade räknat med mat till oss också så lär vi ju gå. Men kändes sådär att de inte hade berättat att det skulle vara middag, nu verkar man ju vara en idiot som inte avbokar i tid. Men ingen av oss hade hört ett ord om någon middag, och eftersom jag ska jobba imorgon hade jag inte tänkt att gå på festen alls, i stort sett. Men men. Missförstånd händer!


16:14
Eeh, skoja bara, INTE feberfri! Men lite sent att få nån att jobba istället för mig imorgon.. I guess. Hmm. Får lösa detta.


16:30
Skönt, får sluta tidigt imorgon. Good! Och lördagen bortbytt, typ. Yay! Nu ska jag bli frisk, frisk, frisk!


22:01
Blev en kort men trevlig kväll hos Dahlberg/Östermans. Stefan och Touma var också där, längesen vi sågs! Vi fick en supergod skaldjurssoppa till förrätt, och sen blev det tjärnknöl och klyftpotatis. Till efterrätt fick vi kladdkaka med after eight, very new years eve. Mycket gott alltihop! Sen körde vi RockBand, askul! Dock fick jag åka hem strax före nio, eftersom lillen är rädd för smällarna. Så här sitter jag nu med en rädd liten vovve bredvid mig. Fast det går rätt bra. Fan, måste snart gå och lägga mig, upp och jobba sju imorrn. Fast får bara jobba några timmar, sen byter Marie av mig. (:

Parental advice

Onsdagen den trettionde december 2009

19:09
Idag blev det ännu en sån där dag då jag gick upp med Tommy och Spike, för att sedan somna om i soffan efter en timma. Älskar att somna om, och extra skönt är det förstås när man tagit med sig täcket till soffan!

Är fortfarande sjuk. Om jag inte blir bättre till imorgon måste jag nog hitta någon annan som kan jobba på nyårsdagens morgon. I värsta fall får jag väl jobba ändå, men då kan jag åtminstone försöka se till att någon byter av mig redan klockan tolv. Det är ju inte bara för mig som det är dåligt att jobba om jag är sjuk, kan ju smitta också. Men vi får se hur det blir.

Spiken är fortfarande superrädd för alla smällare. Han vägrar fortfarande gå ut. Usch, jag tycker så synd om honom! Igår kissade han knappt på hela dagen, så imorse kissade han en jättepöl inne. Fast då kände jag mest att det var skönt att han över huvud taget kissade, även om det inte var så kul att han kissade på golvet.

Åkte ut till mamma och pappa för att hämta bilen. Spike följde med, och vi åkte buss dit. Det gick faktiskt jättebra, han är hur duktig som helst på att åka buss. Dessutom vågade han gå lite på Resecentrum, så det var bra.
När vi kom hem till Vintrosa fick vi mat, och sen lämnade vi Spike där medan Tommy och jag åkte till Marieberg. Bättre att han fick vara på landet, där han faktiskt vågade gå ut med mamma, än att få sitta i en kall bil.

Blev en bra eftermiddag på Marieberg, men tyvärr ingen klädshopping. Dock köpte vi bland annat en ny toasists på IKEA, och ett par sköna duntofflor med sula så man faktiskt kan gå i dem utan att snubbla , samt en superskön och jättemysig filt på Chilli. Filten är helt grym, den är tjock och härligt varm.

Nyss ätit hämtmat från Max, loves it! Resten av kvällen ska vi bara mysa, alla tre. Ska dock ta ett bad också, bästa!


20:41
Sitter uppkrupen i soffan, iförd de nya tofflorna och den nya filten, och kollar på Victorias Secrets modevisning! Älskar VS modevisningar, det är alltid bra musik och änglarna är så himla snygga! Dock tycker jag att det är för mycket med tävlingen om vem som ska bli den nästa ängeln, det är inte så mycket visning som jag hoppats på. Men snyggt är det! Och hur snygg är inte Heidi Klum, som inte bara är typ fyrtio, utan dessutom nyligen fött barn! Sjukt. Synd dock att inte Tyra Banks är ängel längre, hade velat se henne in action.

Supersonic

Tisdagen den tjugonionde december 2009

10:23
Till min stora förvåning sov jag ostört hela natten. Alltid annars när jag är sjuk brukar jag vakna flera gånger och behöva snyta mig eller dricka en massa vatten, åtminstine de första nätterna. Men sov hur bra som helst inatt, men var alldeles trög i huvudet när jag sen vaknade när Tommy gick upp. När han hade åkt gick Spike och jag och la oss i soffan och somnade till Twilight. Lite konstigt att kolla på filmen samtidigt som jag lyssnar på boken kanske, men ändå.

Vi var nyss ute på promenad. Det är fantastiskt vackert ute, det är såna här dagar som jag älskar vintern! Till och med skönt att vara ute trots sjukdom, det rensar liksom upp lite på nåt sätt. Dock är Spiken fortfarande livrädd för gården, och han är så stressad när han är ute att han inte ens kan kissa. I vanliga fall kissar han typ tio gånger per promenad, men nu är det uppenbarligen nåt som stör honom. Han bajsade i alla fall, det får man väl nöja sig med.

Nu ska jag ta hand om disken, och sen blir det no glite lunch och fortsätta kolla på Twilight. (:


13:05
Det är sjukt hur företagsam man kan vara när man är hemma och är sjuk. Eftersom man egentligen inte orkar göra så mycket, i alla fall inte mer än att vara hemma, så blir det genast väldigt mycket renare hemma. Jag är liksom på den där gränsen mellan att helst bara vilja ligga ner hela tiden, inte vilja gå ut, men samtidigt vilja göra något. Därför blir det mycket plock istället. Har diskat, plockat undan disken (vilket vi aldrig annars gör, brukar ta "ny" disk därifrån), plockat undan på köksbordet, och tv-bordet, slängt alla äckliga snorpapper, tömt båda papperskorgarna samt pluggat. Ganska bra gjort för att vara sjuk faktiskt, det tycker jag. Nu ska jag till och med sätta mig och börja skriva på papret, är ju alltid skönt att komma igång.


15:33
Vad duktig jag är som lyckats skriva tre sidor på mitt paper redan! När jag väl kommit igång med att skriva så går det utav bara farten. Det hann bli mörkt under tiden, man kanske skulle gå och tända lite lampor här hemma?

Hey, shorty!

Måndagen den tjugoåttonde december 2009

09:49
Tänk, igår fick jag faktiskt somna alldeles ensam! Eller nej, just det, Tommy gick ju och lade sig samtidigt. Men utan hund! Spiken var duktig och låg ute i soffan länge, men senare på natten kom han smygandes.

Vi har varit ute på morgonpromenad i snöstormen. Var väl sådär alltså. Men en halvtimma var vi ute i alla fall.

Idag står inget speciellt på schemat. Tommy jobbar, så jag måste vara hemma med lillen. Men när han kommer hem ska jag i alla fall åka och simma. Annars nada.


13:04
Gah, mina bihålor är helt clogged up. Har huvudvärk som en gnu. Det störiga är att jag bara är täppt i ena näsborren. Visserligen hade det varit jobbigare att vara täppt i båda, men det är så himla irriterande när man får snyta bara en näsborre. Men men.

Igår började jag lyssna på den första boken i Twilight-serien. Den är riktigt bra! Jag är väldigt petig med uppläsare, så det var rena turen att denna är bra. Perfekt att lyssna på när det är dags för promenad. Vilket det är nu.


20:39
Det är så synd om Spiken. Han har blivit jätterädd för att gå ut på gården bara för att snorungar har smällt smällare där några gånger. Idag tvärvägrade han att gå ut över huvud taget, fick bära honom ut till parkeringen där han kände sig någorlunda trygg. Hur ska detta gå på nyår?


21:57
Febern är ett faktum, wei, not. Hatar att vara sjuk, men på ett sätt är det bra att jag blev sjuk nu. Har varit på gång flera gånger under hösten, men det har aldrig brutit ut, så det är väl dags nu. Nu kanske man kan bli riktigt frisk efteråt istället, vore nice. Hoppas bara att jag blir frisk snabbt, vore ju kul att vara frisk på nyår. Visserligen ska jag ta det mycket lugnt, eftersom jag jobbar morgon dagen efter, men ändå. Ja, och det är ju dumt att vara sjuk när jag ska jobba, speciellt som det är storhelgstillägg. Kommer nog bli en jobbig natt med massor med vakenhet och vatten. Men ska i alla fall försöka somna till Planet 51. (:



Nattens underhållning!

There is nothing else I can say

Söndagen den tjugosjunde december 2009

10:58
Jag tror Spike också har en sån där inneboende klocka som jag också har. Precis som igår väckte han mig några minuter i halv nio, och exakt samma tid som igår gick vi ut på morgonpromenad. Himla skönt att komma ut direkt på morgonen, och det ska tydligen vara väldigt effektivt för förbränningen att promenera innan frukost. Låter bra, för träningen kommer lite i skymundan så länge det är snö och jobbigt att ta sig fram. Man kan väl säga att Spike är min personliga tränare just nu, som tvingar ut mig flera gånger om dagen.

Idag är det inte särskilt mycket som står på schemat, bara hemmafix. Städa lite, diska lite, tvätta lite. Ja, och så kommer Marie förbi och ser till att lillen har det bra och lite sånt där. Mhm, better get going. Diska med Twilight-ljudboken i öronen!


12:15
Spike har hittat en fiende här hemma: min gosedjurshund från IKEA. Den är större än han själv, och som han brottas med den! Som tur är så är den ganska tålig, så han har lite arbete framför sig, men snart kommer väl min käre Buster-Bruno ligga dissekerad på vardagsrumsgolvet.


14:34
Har varit ute på en riktig långtur med sambo och hund. Riktigt skönt! Gick runt i Nya Hjärsta, gick lite smått vilse. Skönt att bara vandra runt planlöst! Var ute i mer än en timma, det är ju alltid bra. Man kunde ju tro att lillen skulle vara trött när vi kom in, men icke. Han far runt som en skottspole, som vanligt. Vi får se om jag får vara ifred när jag städar badrummet..


21:45
Har skapat en ny blogg, www.spikethedog.blogg.se. Där skriver jag utifrån Spikes perspektiv, tror den kan bli riktigt bra! Håller på att fixa med bakgrund och header och sådär nu, eller ja, det är Tommy som sköter det. Men kolla in den vetja!

You are my heaven

Lördagen den tjugosjätte december 2009

11:28
Vaknade pigg och glad halv nio, slängde på mig det som låg närmast och gick ut på långpromenad med lillen. När vi kom hem såg jag att rundan bara tagit 50 minuter, men det kändes som det dubbla. Sjukt jobbigt att gå på promenad när det inte är plogat nånstans! Måste ha kommit närmare en dec inatt. Fick gå på bilvägen nästan hela tiden, annars hade vi aldrig kommit hem.

Har haft en slö förmiddag. Käkat lite frukost, kollat på Being Bingo och så tog jag mig ett långt varmt bad. Naaaaajs.

Hoppas att Tommy vaknar snart så att vi kan åka till Marieberg och trängas på mellandagsrean.


14:09
Nehe, helt plötsligt ville inte Tommy gå på rean, fastän det var hans idé från början. Nä, då fick jag väl åka upp på stan istället, själv. Fast jag tycker ju i ärlighetens namn att det är skönast, speciellt en sån här dag. Det går så mycket fortare då. Fast lite mobbad känner jag mig allt. Men det är ju ingen som behöver veta att jag går själv, hehe. Kan väl säga att rean inte var så mycket att hänga i granen, som vanligt. Hade egentligen bara velat åka till Marieberg för att gå på deras Gina Tricot, för det är i stort sett bara där man hittar något. H&M var såklart kaos, men gick ganska fort ändå. Hittade en ascool grå tjocktröja med Musse & Mimmi-tryck, den ska jag mysa runt i hemma, blir perfekt degtröja som man inte behöver vara så rädd om. På Cubus köpte jag mig ett vitt stickat pannband och ett par blå sammetsleggings, likadana som jag har svarta. Och så köpte jag ansiktscreme och concealer på Lindex, dock inte på rea. Gick på en timma, skönt!


19:47
Idag har det också varit en sån där dag då det inte går att ligga i soffan utan att somna. Har sovit i två omgångar idag. Fast det är ju himla skönt.

Fick helt plötsligt lust att starta en hundblogg, alltså en blogg utifrån Spikes perspektiv. Det vore rätt kul. Skulle bli mycket humor, inspirerad av bloggen Mitt liv som hund som förut fanns på VeckoRevyns hemsida, där Pär Lernström och Linda Öhrn skrev utifrån sin hunds perspektiv. Superkul! Mmh, jag tror det kan bli bra, men då vill jag göra det ordentligt. Vi får se!


20:42
Dessa snyggingar klickade jag precis hem från hm.com för 190 kr! (:



21:33
Såhär mysigt har Spiken det i soffan. (:


I'm holding you closer than most

Fredagen den tjugofemte december 2009

20:19
Har haft en sjukt bra jul, jag kan verkligen inte klaga!
Firade julafton hemma hos mamma och pappa tillsammans med mammas släkt. Fjorton pers var vi, så det var ganska livat, kan jag säga! Trevligt värre. Vi åt julmat tills vi hamnade i matkoma lagom till Kalle, och sen var det traditionell julklappsutdelning. Paketöppningen tog över två timmar, eftersom Sanna och Therese fortfarande envisas med att alla ska öppna ett paket i taget så att alla ser vad alla får, helt galet! Fast jag fick så många julklappar, så jag var ju med i gemet hela tiden, hehe. Fcik verkligen bara stora paket och massa bra som jag inte ens hade tänkt på att önska mig. Bland annat fick jag en resväska, Buzz och Singstar till PS3 och samt en stor vas med pinnar med lampor i eller vad man ska säga. Supernöjd med alla klapparna i alla fall! Vi avslutade kvällen med att spela Qube, ett frågespel om lyxprodukter. Det var inte lätta frågor alltså! Typ om dyra parfymer och ostar och lyxställen, lätt liksom..
Så idag ringde klockan tidigt eftersom det var dags att sjunga på julottan på Frälsningsarmén. Var ganska ovärt faktiskt, sjöng bara två låtar och vi var typ en tredjedel av kören, om ens det. Sjukt trött var jag, så jag åkte hem och somnade om sen. Sen var det bara att gå upp och åka till nästa julfirande hemma Conny. Där blev det också livat! Jag hade ju med mig Spike, och sen hade Carro med sig sin lilla Nova, och på det hade vi lilla åttamånaders Elwira som ville springa omkring. Spike och Nova gick bra ihop i alla fall, men Spike blev lite trött på att Nova skulle följa efter honom hela tiden så han sa ifrån lite, haha. De fick leka ute i snön, det tyckte de var kul!

Är så himla trött alltså. Sov i två timmar i eftermiddags, men jag lär ändå inte ha några som helst problem med att somna ikväll. Var tänkt att jag skulle gå ut med Sara och annat folk, men det blev så att Tommy fick gå ut istället. Någon måste ju vara hemma med hunden, och det var väl i ärlighetens namn lika bra eftersom jag är så seg. Vi klarar oss bra själva här hemma, Spike och jag. (:

We wish you a merry Christmas

Torsdagen den tjugofjärde dcember 2009

09:48
God jul på er allihopa!
Fick sova själv inatt, Spiken sov nere hos Marcus, skönt! Marcus tog även morgonpasset med honom, så jag har haft lyxmorgon. Nu ska vi öppna varsin julklapp. (:

Mmh, what you say

Onsdagen den tjugotredje december 2009

06:02
Alltså, det är dan före dopparedan idag, men julafton kunde inte kännas mer avlägsen. På något sätt känns det som att det redan varit jul och att vi snart ska ta ner allt julpynt. Det känns som januari. Jag måste ha missat hela julen i år..

Vaknade klockan fyra idag igen, men den här gången gav jag mig den på att jag skulle somna om i sängen, och det lyckades. Tills Tommy gick upp vill säga. Fast hellre upp sex än fyra. Ligger med snuffis bredvid mig. Försökte få honom att sova nedanför sängen inatt, och det gick ganska bra. Tills vi somnade. Då passade han minsann på att hoppa upp. Och han ska ju inte ligga vid fötterna heller, nepp, han är som en bebis som ska ligga vid överkroppen. Fast han märks inte så mycket, så det gör inte så mycket, men försöker vänja av honom att sova hos oss. Men man har ju inte hjärta att stänga dörren, han gnyr så ynkligt!

Idag åker Spike och jag ut på landet, till mamma och pappa. Ska fira jul där, så passar på att åka redan idag. Blir nog skönt för lillen att vara på landet lite, vi ska släppa honom lös på gården och lite sådär. Idag är det inte så kallt heller, så han kan nog vara ute lite bättre. Är dock en jäkla massa att packa med, man kan tro att jag ska flytta hem igen. Massa kläder, Spikes alla grejer, mina tidningar, filmer, alla julklapparna, datorn och så vidare. Jösses, det är ett helt flyttlass!
20:13
Nu är vi i Vintrosa. Innan vi åkte hit blev det en snabbis till Marieberg, där vi köpte godis på Sötvaruhuset, köpte mat plus nya vinterstövlar till mig på Coop, och så köpte vi lite godis och leksaker till Spajjan på djuraffären. (:
Det blev nog lite för mycket för lillen förut, han kissade två gånger inomhus. Fast han var nog stressad, plus att han hade druckit jättemycket vatten. Har aldrig gjort det hemma hos oss i alla fall. Förhoppningsvis var han bara väldigt kissnödig, trots att han gå ut minst var tredje timma. Men annars går det bra att vara här också, fast han tycker att det är lite tråkigt att han inte får ligga i soffan. Men han har blivit bundis med mamma i alla fall; först gav hon honom en bit skinka, och sen tappade hon ner skinka på golvet, så han är som en igel på henne så fort hon är i köket, haha.
Nää, lite Wii på detta va?


Fina killen har fått min gamla snusnäsduk! ^^

Somewhere in my memory

Tisdagen den tjugoandra december 2009

04:43
Kan inte sova. Bara vaknade av mig själv klockan fyra och sen gick det inte att somna om. Passade på att kissa Spike lite grann, och nu sitter vi i soffan och hoppas på att sova. Ska försöka somna till nåt tv-program. By the way sover Spike mellan oss i sängen, haha. Är väl egentligen inte optimalt, men han får väl åtminstone göra det nu i början, tills han hittar sitt eget lilla ställe. Inte för att jag har märkt av honom i sängen, mer än att han snarkar till, men ändå.


07:10
Hmmm, fortfarandeinte sovit nåt. Och jag som alltid somnar när jag kollar på tv. Men men. Får väl sova sen eller nåt. Följde med Tommy ut till bussen, så hunden har fått komma ut två gånger idag redan. Blir långpromenad senare, om vi inte fryser ihjäl. Nu håller vi på med frukost. Spike sitter i mitt knä, gosis.


11:17
Åh, fy vad skönt, jag lyckades somna om vid åtta och vaknade klockan tio! Värt, annars hade jag nog dött ikväll.

Kom just in från en längre promenad, det var himla skönt. Inte så superkallt idag tror jag.

Hoppas att Tommy kommer hem snart, så att jag kan få duscha och plugga lite. Lillen låter mig nämligen inte vara ifred, tycker jag är jättedum som vill gå på toa själv. Och ska helst sitta i knäet hela tiden. Han är som en bebis, men än så länge tycker jag det är gulligt, haha.

Ikväll ska Marcus och jag gå på Avatar. Egentligen skulle Tommy också följa med, men vi vill inte lämna lillen själv än, så han får hoppa över bio idag.


13:05
Gaaaaanska skönt att Tommy kom hem så att jag kunde köra lite pilates och duscha. Dock hade jag hundis över hela mig ändå när jag tränade, men det hade varit värre om jag var ensam. Nu ska vi snart åka till Maxi och handla, så då ska vi prova att ha lillen hemma själv ett tag. Det går nog bra, är ju bara en liten stund. Men ändå. (:


15:38
Det gick nog bra att vara ensam en stund. Visserligen gnydde han lite när vi gick, men vi hörde inget när vi kom hem, inte förrän vi låste upp. Då kom han glatt springandes! Man behöver inte direkt lida brist på kärlek.


20:58
Åh, Avatar var jättebra! Sjukt coola effekter, tänk om man hade en sån skog.. Det var liksom ljusdioder i allt, så det var jättefint ljus från allt i skogen, så vill jag ha det! Tror dock att filmen hade varit ännu bättre i 3D, varför har vi inte det i Örebro?!

Innan bion åkte jag och hämtade ut mina fluffvantar på Lindex. De är lite för små, men det får gå! De är varma och gosiga i alla fall, det är huvudsaken! Hann även in på H&M en snabbis. Hade en rabattkupong som jag gärna ville utnyttja, och i sista stund hittade jag ett par leggings, har inga vanliga bomulls. När jag hade betalat och kassörskan skulle lägga ner dem i påsen upptäckte jag att det var gulddragkedja längst ner på dem, det hade jag inte sett. Fast det var snyggt, så det var ju bra, haha.

Blir nog sovas snart, är jäkligt trött efter den jobbiga morgonen. Men först ska vi kolla lite på Surviving Christmas med Ben Affleck. (:



Avatar- säkert en kandidat till något filmpris nästa år!

Go tell it

Måndagen den tjugoförsta december 2009

08:01
Hur konstigt är det inte att jag får mindre och mindre julstämning ju närmre julafton jag kommer? Dumt! Det är liksom tre dagar kvar till jul, och jag kunde inte bry mig mindre, typ. Jag vill vara barn med pirr i magen igen!

Trodde att det var mitt i natten när jag vaknade idag, är så mörkt. Fast vi la oss ju tidigt igår, så egentligen är det väl inget konstigt att jag vaknar efter nio timmars sömn. Tommy jobbar, så jag är ensam. Jag njuter av tystnaden och ensamheten. Det är bristvara på detta här hemma.

Idag ska jag leka med Anna. Hon och jag ska åka till Kumla på hemligt uppdrag. Mycket hemligt. Det avslöjas i eftermiddag! Moahahahahahaaaa..


19:57
Ska jag berätta om mitt hemliga uppdrag? Okej! Jo, det är nämligen så att jag har gått och blivit med hund! En söt liten Jack Russell (tror jag att det är..?) som heter Spike och är typ två år. Han har tidigare bott hos min jobbkompis Marie, men av olika skäl kan han inte bo kvar, och därför får han flytta hem till oss! Jag har alltid velat ha hund, och jag och Tommy har pratat om att eventuellt skaffa en till sommaren, så det passade ju bra att skaffa en nu. Dock kan jag inte med säkerhet veta om Spike kan bo kvar, eftersom det finns en risk att jag är allergisk mot honom. Är väldigt allergisk mot katter och har även reagerat på hästar, så det finns ju risk att jag även är allergisk mot Spike. Dock har jag gosat jättemycket idag, och jag har inte känt nånting, vilket jag annars gör direkt med katter och hästar, så jag är mycket hoppfull! Har även för mig att jag läst att Jack Russells är bra om man är känslig. Jag hoppas på det bästa, och jag tror att det kommer att gå bra! Kommer bli jätteledsen om det inte funkar, för jag är redan jättekär! Han är nästan helt vit, och ser ut lite som en stor chihuaua, och beter sig rätt mycket som en sådan också, haha. Så himla söt! Han älskar att sitta i knäet, så jag kommer väl inte få sitta i fred vid datorn längre, hehe. Han har energi som en oxe också, bara springer och springer! Dock verkar han inte gilla att vara ute i kylan, han verkar frysa om tassisarna. Men han är jätteduktig, är väluppfostrad och skäller i stort sett inte alls, vilket är super! Och han är duktig på att åka bil och buss, har provat båda sakerna idag. Han är också väldigt social, och tar till sig nya människor på direkten. Är ju första dagen jag har honom idag, och han verkar inte bry sig, han är glad bara han får vara med. Anna tog en massa kort med sin systemkamera, så det kommer snart upp bilder på sötingen! (:










Bad romande

Söndagen den tjugonde december 2009

21:35
Jobbat idag men är ändå inte trött. Wierd. Var fett skönt att ha bil, palla vänta på buss och tåg i kylan. Fast det är i och för sig inte jättekallt just nu, men ändå.

By the way så ägde Magnus Betnér i fredags, han var king! Jag tycker att han är så himla klockren. Han tar upp aktuella saker, eller åtminstone relevanta saker och gör något kul av det. Jag tycker att han har intelligent humor, det är inte sketcher och tjockisskämt och annat trams som många andra ståuppare håller på med. Sedan att han framtsår som bitter och hård, det är ju bara en roll han kör. När man går på hans shower är han hur trevlig och genuin som helst, och han delar gärna med sig av personliga erfarenheter. I fredags fick vi bland annat veta att han hade så tråkigt på ett hotell en gång att han provade om det gick att köra upp en deo i röven. Det gick. Anywho, ska helt klart gå om han kommer igen nästa år!

Nu ska jag försöka komma igång med läsningen inför mitt paper. Känner på mig att det kommer vara fullt upp hela veckan, så det är lika bra att sätta igång nu.

He kisses my lips, I taste your mouth

Lördagen den nittonde december 2009

16:51
Idag jobbade jag morgon för första gången sen i somras. Det var skönt! Dagen har gått jättefort. Skulle vara skönt att jobba morgon oftare, men det går inga tåg eller bussar, så det blir ju lite svårt..

Ikväll ska jag och andra sköna brudar åka hem till Camilla på lite post-birthday-mys. Trevligt värre!


23:29
Härlig, men jävligt trött, kväll i Kumla! Alla i sällskapet var aningens trötta, speciellt Mahja, som somnade i soffan, haha. Men kul var det! Spelade spel, Helt hysteriskt, som Camilla fick av mig, Mahja och Sofie. Det är som ett nyktert ölspel med en massa tvång, askul! Mindre kul att köra hem efter halv snöstorm.

Snart sovas.

Afton nalkas

Fredagen den artonde december 2009

10:52
Vilken underbart vacker dag! Solen skiner och det är snö överallt, man borde åka pulka eller något.

Ska alldeles strax åka iväg och simma, ska bli jätteskönt. Idag hinner jag nog simma lite längre också, så hoppas på ett lite hårdare pass än normalt.

I eftermiddag kommer mamma och hämtar mig, så åker vi till Vintrosa där jag tar med mig Marcus och bilen hem. Till kvällen blir det Magnus BetnérKonserthuset, ska bli askul!


17:39
Hann inte alls simma länge idag, för mamma och jag skulle till Marieberg. Vi bytte in vår trasiga sodastream och fick tillgodokvitto. Vi köpte deluxeversionen istället, fast jag får den på julafton, hehe.

Asläskigt att köra i snön, speciellt när det är mörkt. Kommer få snigla mig till jobbet imorgon..

Fever, fever, leave my heart alone

Torsdagen den sjuttonde december 2009

09:28
Ååååååh, gårdagskvällen blev så jävla braaaaa!!! Jag visste väl att det skulle bli asnice bara för att jag inte byggt upp några förväntningar. Wiewiewie! Förfestade hemma hos Hannes och Carin, där vi spelade Lips, skitkul. Sen  drog jag, Tommy, Hannes och Amanda Kilpeläinen ut i kylan och upp till Ritz, som var jäkligt nice. Snygg och praktisk lokal där man verkligen kunde sitta och snacka om man ville. Ritz kommer vara mitt nya place, synd bara att man bara kan gå dit på onsdagar. Men det får väl helt enkelt bli fler onsdagar ute! Melody Club spelade på Ritz igår, så jäkla bra! Shit vilket ös! Vi stod längst fram, så nära att vi kunde ha tagit på Kristoffer när han kom ner i trappan. Amanda lyckades fånga gitarristens plektrum, och det fick hon senare signerat. Ja, det var sjukt nice alltså. Efter att Melody Club spelat klart, vid halv två, drog vi till Grillcorner för lite fyllekäk, och sen åkte vi hem. Hannes följde med oss hem, så vi satt och tjötade här hemma till halv fyra. Bästa på länge!

Vad jag gör uppe såhär tidigt om jag gått och lagt mig halv fyra kan man ju fundera på. Jag vaknade helt enkelt. Hade tänkt utnyttja denna tid till att åka iväg och simma, men sen kom jag på att det är torsdag, och då är det jättevarmt vatten, och då pallar man inte att simma mer än tio minuter. Så det får bli imorgon. Idag får jag väl istället köra pilates, och kanske ta en promenad i det fina vädret. Men man lär väl frysa ihjäl, det är ju fucking tio minusgrader ute! Fast det är ju bra, då ligger snön kvar. (:

Idag ska jag baka pepparkakor och annat julgodis. Ska prova lite nya recept och så ska jag improvisera lite. Det kommer sluta illa.. Och så ska vi fixa med granen, eftersom vi inte hann det igårkväll. Fint serru!


13:28
Har slagit in alla julklappar, skönt! Dem ska jag lägga under granen, när den kommit upp. Det ser så fint ut då! Synd bara att inga är till mig.. :P

Väntar på mat, och sen ska jag väl försöka sätta igång med julgodiset. Ska prova att doppa nougat i vit choklad, det borde väl gå? Låter gott i alla fall. Och så något med vit choklad, mandel och vispgrädde.. Och lite knäck, och pepparkakor. Herregud..


23:13
Hm, ja, julbaket gick väl som det gick. Lyckades koka sönder första omgången knäck, vilket gjorde att jag fegade och kokade nästa lite kortare = rinnig knäck. Fast det blev god! Så har jag bakat jultryffel, fast jag råkade ha i för mycket smör, så den blev också rinnig, men också väldigt god! Så blev det lite peppisar också. Vi har även satt upp julgranen. När vi skulle sätta i ljusen var det som i Sunes jul = kaos! Men nu är den uppe i alla fall, och den är väl rätt snygg ändå. Fast faaan vad pilligt det är att sätta i tråd i kulorna, majgaaaaaad. Men men.

Sov bara fem timmar inatt, så jag somnade vid fem och vaknade åtta. Är alltså inte särskilt trött just nu. Har kollat på Simpsons the movie på sexan, får väl kolla på Top Model nu istället.








You're like a hard candy with a surprise center

Onsdagen den sextonde december 2009

11:56
Shit, vad mycket snö det är ute nu! Plogbilen har till och med fått komma hit. Att det kan komma så mycket på ett och ett halvt dygn. I love it! Fast vet inte vart den där extremkylan som alla snackat om har tagit vägen. Fast den behöver inte komma, bara snön ligger kvar så.

Idag ska jag upp på stan med Mahja och Sofie. Vi ska leta födelsedagspresent till Camilla, ska till henne på lördag. När vi är klara med det ska jag köpa lite grejer till julgranen och även de sista julklapparna. Sen får det vara nog! Och så ska jag handla lite ingredienser till julgodis, som jag ska försöka göra någon dag. Annars blir det mest städa idag, det måste verkligen göras!


15:52
Alltså, herreguuuuuuuud, vad det är halt på stan! Det är bara is överallt, det går inte att gå normalt. Sand och salt, någon? Var väl kanske inte mitt bästa drag att ha på mig skor med klack.. Men jag ramlade aldrig i alla fall!
Köpt klart alla julklappar nu, känns skönt. Känner mig till och med rätt nöjd med mina inköp, that's a first. Nu är det banne mig bara en vecka kvar, typ. Helt stört.


18:06
Har städat som en tok. Ser riktigt trevligt ut här hemma nu. Eller ganska i alla fall.. Hatar att städa. Fast det är trevligt när det är gjort. Nu ska vi snart fixa upp granen. När jag bodde hemma brukade vi göra det dagen innan julafton, men det är väl egentligen bättre att göra det en vecka innan så man hinner mysa lite med den?


18:12
Nehe, vi ska visst till Ritz och kolla på Melody Club med Hannes och Carin istället. Inte alls pepp. Tänker inte ens duscha. Har skitigt hår. Det struntar jag i. Jag följer med för att vara snäll. Fast det är väl i och för sig en sån här kväll som kommer bli lyckad bara för att jag inte pallar.


Varsågoda, lite bilder från gårdagen!





I saw three ships come sailing in on Christmas day

Tisdagen den femtonde december 2009

10:21
Jahapp, nu har jag haft mitt sista seminarium för i år, så nu är det jullov! Eller snarare jullov med modifikation. Har ett paper och en individuell uppgift att göra till åttonde december, men så länge jag slipper ha schemalagd till på universitetet att ta hänsyn till så tycker jag att jag har lov. Annars kan man ju lika gärna säga att jag aldrig är ledig, eftersom det är meningen att jag ska läsa och jobba med uppgifter utanför skoltid. Men men. Skönt med lov i alla fall!

Hur underbart är det inte med snön? Jag visste väl att den skulle komma! Och det ska tydligen bli askallt i veckan, så snön ligger förhoppningsvis kvar! Men det är som alltid vid första snön, man är lite försiktig när man är ute, speciellt om man har klackar på sig. Att springa till bussen är liksom lite extra jobbigt, men genomförbart med ett någorlunda balanssinne. Några som däremot inte fattat att det är halt ute är alla störda bilister, som tycker att det är en bra idé att köra på som vanligt, med sommardäck dessutom. Undrar hur många olyckor snön skapat hittills sen igår? Men snön är fiiiiiin!

Idag ska här bakas pepparkakor och lussebullar! Mysigt värre. Jag ska tvinga Tommy att lyssna på julmusik, man måste ju få in rätta stämningen! Sen måste jag verkligen städa på badrummet idag, jag mår dåligt varje gång jag går in där. Har verkligen inte orkat städa därinne, har inte haft tid! Inte så att det är särskilt äckigt därinne, ja, förutom handfatet då kanske, men det är ju alltid äckligt, men det är verkligen dammigt! Men det går fort att städa, så får väl ta itu med det sen.

Ikväll ska vi ha tacomys med vår seminariegrupp. (: Det ska bli himla kul. Fast egentligen är jag inte så taggad. Hur nu det går ihop.. Men men.


23:44
Åååh, haft en sjukt nice kväll med grupp 13 på campus! Shit alltså. Käkade tacos och körde sanning eller konsekvens, eller kanske mest sanning då. Synd bara att det är vardag, så att bussarna går cp! Hade lätt kunnat stanna mycket längre. Detta måste göras om! Bilder kommer förhoppningsvis imorgon, och hoppas på att alla andras bilder kommer upp på Fejjan.

Har fortfarande inte slutat snöa. Har kommit jäkligt mycket nu. Mysigt och vackert! Puss på snön!

Staffan red till källarknut

Måndagen den fjortonde december 2009

11:41
Idag började jag dagen med ett pass pilates. Var bara en timma, och var en annan ledare, tyckte inte det var något vidare värst. Var inte ens svettig när jag gick därifrån. Men då vet jag det.

Nu ska jag ta och käka lite lunch, och i eftermiddag ska jag och lillebror gå på stan och köpa julklapp till mamma.


14:10
Wie, jag fick en mascara och Twilight-filmen i prenumerationsgåva av Chic. Naaaajs.


18:09
Blev en hel eftermiddag på stan med Tommy och Marcus, jättekul! Klar med alla julklapparna nu, förutom till julklappsbytet till juldagen, men vet inte vem som fallit på min lott än. Skönt. Resten av veckan blir det julstök, har inte bakat nånting än. Och ingen gran har jag heller. Och julstäda måste jag verkligen göra, OMG..


21:37
Har räknat mynten i spargrisen, kom upp i över 800 kronor. Detta betyder att Tommy och jag köper ett Rockband och eventuellt något mer spel till PS3:t. Det blir våran gemensamma julklapp i år. På tal om julklappar förresten, trodde ju att jag var klar- men fick precis reda på att jag ska byta klappar med Sanna och Therese även i år. Jäklarns också, då måste man komma på nåt mer igen. Haha, nejdå, det är ju trevligt att ge, men jag tycker det är himla jobbigt att komma på något bra att köpa. Känns som att jag köper samma saker varje år. Men vad tusan, det är ju tanken som räknas.

Kollar på Svenska hjältar-galan. Blir så rörd av alla fina insatser, speciellt hon som räddade en kvinna från att bli våldtagen. Fast snart är det Paradise Hotel, då får jag byta kanal.

Skrivit ut mitt paper, nu är jag redo för morgondagen!

Se hur lucia med tusende tärnor fyller vår sal med levande ljus

Söndagen den trettonde december 2009

10:15
Glad lucia, eller hur säger man? Man kanske inte säger nånting..

Startade luciadagen med en, faktiskt väldigt skön, löprunda i ett frostigt Hjärsta. Kändes riktigt bra att springa idag, gjorde inte ont nånstans. Det är väl kanske det som är förutsättningen för att jag ska palla springa över huvud taget. Jaja.

Dagen kommer först och främst handla om att skriva klart mitt paper. Tror jag kommer att bli klar idag, har skrivit ganska mycket, trots att jag egentligen inte haft tid. Ska bli skönt att ha det överstökat. Har lite dåligt samvete över att jag inte kan hjälpa Micke och Pernilla att flytta, men skolan går ju såklart före.

Skulle vilja se nåt luciatåg idag, men det verkar inte bli så. Hade ju velat se Vokens när de var i Vintrosa kyrka igår, men var ju i Stockholm, så det var ju lite svårt. Har hört talas om att de ska köra med Örebro lucia i Nicolaikyrkan ikväll, men det står inget om det nånstans, så blir väl lite svårt att se det också. Kanske går nåt tåg på tv? Fast då har det nog redan visats. Attans. Jag får väl sjunga själv då. Lyssnar på Carolas julskiva, det får väl duga.


15:15
Pernilla ringde lagom till att jag skulle börja fila på mitt paper och frågade om jag ville ha lite köksgrejer som hon annars skulle slänga. Det ville jag så klart, så jag fick snällt åka bort till dem och kolla igenom utbudet. Valde några stora glas, fyra muggar med coola serietryck och ett stort vackert fat. Lite jobbigt att cykla med dem bara, så mamma ska åka förbi med dem sen. Det blev i alla fall så att jag stannade i någon timma och hjälpte till med flytten. Fick se nya lägenheten. Den kan absolut inte mäta sig med den gamla lägenheten på Rudbecksgatan med högt i tak och vackra detaljer, men den nya var ljus och fin och hade en liten övervåning. Den blir nog bra!

Har äntligen skrivit klart mitt paper! Vet inte om jag är särskilt nöjd, men den är klar i alla fall. Blev en halv sida för lång, men det spelar flrhoppningsvis ingen roll, gjorde inte det sist i alla fall. Skönt att ha det ur världen. Nu kan jag slappna av och göra andra nyttigheter.

Har tvättid nu, det är stortvätt på gång. Handdukar och sängkläder tvättas nu. Ska passa på att städa lite här hemma innan det är dags för nästa omgång tvätt.

Jul, jul, strålande jul

Lördagen den tolfte december 2009

21:29
Har haft en jättebra dag i Stockholm. Sov nästan hela vägen dit, vilket var jätteskönt, och när vi kom fram sken solen.
Vi startade med att åka till Skansen som bjöd på gammaldags julmarknad, komplett med kläder och allt. Det var lerigt, men mysigt. Passade även på att kolla på de få djuren som fanns kvar, minigrisarna var jättesöta! Försökte ta kort på dem, men just som jag tryckte av vände de rumpan till.
Sen blev det lunch på The Kofi, det är vårt stammisställe. Som vanligt åt vi kycklingfilé och klyftpotatis. Vi kör på säkra kort, vi.
Så blev det lite shopping. Jag var inte så jättetaggad på att shoppa, eller kanske snarare inte så desperat som jag brukar vara, så det blev inte så mycket. Men det blev dock ett par leopardstrumpbyxor från VeroModa, som jag tittat på i evigheter, en svart långkofta från Cubus och så ett par supersnygga och bekväma "Pippi"-kängor med klack på Skopunkten! Nöjd tjej.
Vi gick även en sväng till Gamla stan, det får man ju bara inte missa, men det var inte så mysigt som det kunde ha varit, för det var så himla mycket folk att det i stort sett bara var att köra på. Hade tänkt fika på vårt andra stammisställe, Chokladkoppen, men det var helt överfullt, så vi pallade inte att vänta. Det var för övrigt överfullt på vartenda fik i Gamla stan, så vi fick gå tillbaka till City. Det hela slutade med att vi hamnade på The Kofi igen, med varsin paj.
Lagom tills vi skulle åka hem började det snöa, och som det snöade. Från Stockholm och ända till Eskilstuna var det snöstorm. När vi väl kom tillbaka till Örebro var det barmark. Hoppas på att snön kommer inatt eller något..

Kollat på Robinson och ätit chips med dipp, det bästa! Robinson äger, men Paolo Roberto suger som programledare. Jag vet dock inte vilket lag jag hejar på, jag gillar olika folk i olika läger. Finns inte så mycket att kolla på just nu, slötittar lite på Laws of attraction. Fast kom på att jag ju faktiskt kan kolla på Top Model istället. Let us do.

Över stridernas blod och larm

Fredagen den elfte december 2009

10:44
Har varit på WUC och gått två luciatåg. Det gick superbra, trots att vi bara var sex pers. Vi fick massor med beröm, alltid kul! Och så ska vi få betalt, det är ju himla nice. Vet inte hur mycket, men det spelar egentligen ingen roll, för jag hade lätt ställt upp gratis, älskar att gå luciatåg. Vi bestämde lite snabbt att vi också skulle åka till Simons mammas jobb, så det blev sammanlagt tre tåg. Mys!

Idag ska jag försöka skriva så mycket som möjligt på papret. Lika bra att ha det gjort, så jobbigt att sitta sista dagen liksom. Sen ska jag träna. Hade tänkt springa, men det är så himla tråkigt. Blir pilates framför tv:n istället. Så ska man väl försöka städa lite här hemma, har inte blivit gjort på flera veckor, typ. Och ikväll blir det fest hos Hannes och Carin, men det det blir väldigt lugnt, eftersom Tommy och jag åker till Stockholm imorgon. Inte så nice att vara bakis då liksom.

Ska bli så himla kul att åka till Stockholm imorgon, ser verkligen fram emot det! Vi ska bara gå runt och mysa hela dagen. Om vädret tillåter ska vi gå på julmarknad på Skansen. Annars blir det väl massa mys i Gamla stan, och sen blir det såklart lite shopping också. Och så måste vi självklart kolla på pepparkakshusutställningen och julskyltningen på NK, givet! Det kommer bli jättemysigt, längtar!

Änglarna ger oss hopp och tro

Torsdagen den tionde december 2009

07:16
Idag fungerade min inre väckarklocka väldigt bra, vaknade ett par minuter före halv sju. Great!

Vill bara ha bort den här dagen, sen är det i stort sett bara roligheter kvar! Bort med dagens seminarie, och jobbpass, och sen är det luciatåg och luciafest imorgon och sen julmys i Stockholm på lördag! Wei.

Nu ska jag till bussen. Pussheeey.


13:03
Köpte biljetter till premiären av Avatar igår. Idag, när jag kollade igenom kalendern, insåg jag att jag dubbelbokat mig; ska ju på Magnus Betnér då! Smart tjej. Som tur är så går det att lämna tillbaka biljetter man inte hämtat ut, hade ju inte varit så jättekul att bli av med 300 spänn bara sådär liksom. Men men. Nu får vi gå på bio dan före dan istället.

Nu måste jag öva lucialåtar innan det är dags att bege sig till jobbet.

Where are we?

Onsdagen den nionde december 2009

13:57
Vädret kan mycket väl vara det sämsta ever. Varför måste det vara grått och regn i december? Det ska vara vitt! Imorse var det så mörkt att jag först trodde att klockan var halv sju, då jag normalt går upp, men klockan var trots allt halv tio. Helt sjukt. Men nästa vecka ska det bli snö och kallt! (:

Har haft träff med förseminariegruppen. Ibland har vi så sjukt ovärda uppgifter att göra. Man borde ha fler individuella uppgifter, eller man borde i alla fall kunna få välja. Idag var vi klara på tio minuter, värt liksom. Men nu är det bara två seminarier kvar, ett imorgon och ett på tisdag, sen är det "jullov!". Vilket egentligen bara innebär att vi inte har några schemalagda aktiviteter, och ska skriva ett paper. Men ändå skönt att inte behöva åka till universitetet på typ tre veckor. Naaaajs.

Det går så himla bra för mig med maten den här veckan. I  måndags lyckades jag göra oätlig baconsås (förmodligen gammal creme fraiche), igår glömde jag äggen på plattan och idag blev det väldigt lite smak på skogssvampspannan. Det är för mycket nu helt enkelt. Kan inte leva i nuet, inte konstigt att maten blir lite knäpp. Ska väl snart ta och skala äggen och kolla om de går att ha med på knytiset ikväll. Jag kommer säkert få skämmas. Tur att det bara är äggen, lite jobbigare om jag hade screwed up skinkan eller nåt sånt som är lite viktigare på julbordet. Det löser sig.


20:46
Mycket trevligt knytkalas. Kändes som att man inte tog så mycket mat, men nog blev man mätt ändå. Vi hade julklappsbyte också, och i sista stund lyckades jag byta till mig ett par mysiga stickade tofflor! Lite för små, men det gör inget.

Har kört pilates framför Bonde Söker Fru, himla skönt. Går faktiskt bra att köra hemma, men det är klart att man kör på lite hårdare när man går iväg på ett pass, i alla fall jag som är tävlingsinriktad. Men bra att jag gör det hemma i alla fall, måste ju passa på. Tar bara runt tjugo minuter, perfekt framför tv:n.

Nu fortsätter kvällen med Real Housewives of New Jersey, och sen Paradise Hotel.

Shall I play for you?

Tisdagen den åttonde december 2009

11:19
Men på riktigt alltså, vädret?! Jag dör. Det blir ingen jul i år..

Tog mig en joggingrunda direkt när jag vaknat. Gick jävligt segt. Måste verkligen köpa nya joggingskor, de jag har nu är så sjukt slitna. Kanske nåt att kolla på på mellandagsrean?

Idag är det verkligen fullt upp. Potentiellt är jag borta från halv tolv till nio. Ska klippa mig på Virginska klockan tolv, och om det drar ut på tiden, så som det brukar göra, så kommer jag inte hinna hem, så då blir det lunch på stan och sen direkt till Frälsis för luciaövning klockan tre. Sen är det julkonsert med samling klockan fem, konsertstart klockan sju, och så ska man väl stanna och fika efteråt, så är nog inte hemma förrän halv nio alltså. Men förhoppningsvis hinner jag hem och käka i alla fall. Kan ju vara skönt. Blir nog en kul dag i alla fall!


14:16
Gick superfort på Virginska idag! Brukar alltid ta minst en timma, även när det bara är klippning, men idag var vi klara på en halvtimma, rekord! Syns dock ingen skillnad, men skulle ju bara toppa så lite som möjligt, så det är ju inte så konstigt. Skönt att ha blivit av med kluvna toppar i alla fall! Och så hann jag ju hem väldigt bra, så passade på att skriva på papret. Har skrivit ungefär en tredjedel nu, känns stabilt!


20:59
Gick helt okej på luciaövningen, men måste säga att det känns något ostabilt att ha övat en gång innan luciatåget. Speciellt som vi faktiskt inte har koll på alla stämmor. Eftersom vi bara är sju stycken är det extremt viktigt att alla kan sin stämma, och texten också för den delen. Känns sådär alltså. Menmen, det får gå som det vill på fredag. Jag improviserar en altstämma och hoppas på det bästa. Får väl öva lite imorgon.

Efter luciaövningen gick jag, Linn och Sofie till McDonald's. Det är himla nice ibland alltså. Mitt i allt fick jag springa bort till Krämaren dit mamma kom och lämnade mitt lucialinne, kan ju vara bra att ha på fredag..

Konserten gick superbra, men shit vad lång den var! Nästan en och en halv timma, det tog aldrig slut! Men bra var det. Nu är det dock ingen kör förrän på julottan. Kul, sjunga klockan sju på morgonen..

Fan, det går inget bra för mig idag. Ska ha knytis på jobbet imorgon, och jag har ansvaret för ägghalvorna. imorse hade jag tänkt koka äggen, så att de skulle vara kalla imorgon, men ser då att Tommy bara hade köpt ett litet paket ägg, som inte på långa vägar räckte. Så han fick köpa nya. När jag så skulle fixa dem nu ikväll glömmer jag bort dem på spisen, hör bara att det låter som att det regnar och kommer efter en stund på att det är äggen. Har ingen aning om hur länge de har kokat, så lyckas ta av dem lite för tidigt. Liiiite för löskokta, men jag tror det går bra, gula håller i alla fall. Men det är inte nog här, utan Tommy har även köpt fel sorts räkor. Visst, jag var otydlig, men vafan- man har inte burkräkor på ägghalvor! Men det får visst gå ändå, för jag hinner inte fixa andra räkor. Ja herregud, hur ska det gå imorgon?

Du frälsning åt oss gav

Måndagen den sjunde december 2009

07:12
Var helt förvirrad när jag vaknade imorse. Jag trodde att det var söndag, och tyckte att det var ytterst märkligt att det var mörkt ute när klockan ringde. förstod dock snabbt att det faktiskt var måndag, och dags för föreläsningar. Suck.

Har kört min vanliga morgonrutin för december; risgrynsgröt och tänd adventsljusstake. Mysigt! Fast börjar faktiskt bli lite less på gröten.. Men ändå gott!

Idag är det alltså föreläsningar hela förmiddagen. Hoppas de är nåt att ha, annars hade jag kunnat göra något vettigare med denna dag. Ska även passa på att hämta ut min tenta, måste ju kolla hur många poäng jag hade.

I eftermiddag ska jag och Sofie åka till Linn och baka. (: Från början var det tänkt att vi skulle baka till konserten imorgon, men det behövdes visst inte, men vi bakar ändå. Det är ju både gott och trevligt! Det ser jag fram emot.

Now I'm off to the bus!


12:41
Fan, vad värdelösa föreläsningarna var! Speciellt den första. Hon var fanimig sämre än Kajsa Falkner sm vi hade i början av kursen, och som alla spydde galla över. Men denna tog fan priset. Sjukt ovärt. Egentligen var väl den andra helt okej, men jag var så trött att jag inte orkade. Jag halvsov, men lyckades ändå anteckna. Bra gjort! Efteråt hämtade jag min tenta, låg precis som jag trott precis på gränsen för VG. Men ett VG är ett VG, vart på skalan det än är! Men det är ju lite så på universitetet, att det spelar ingen roll vilket betyg du får, så länge du är godkänd. På lärarutbildningen är det i alla fall så att ingen kommer att kolla på dina betyg. Om en arbetsgivare skulle välja mellan två så kollar han inte på beyget, utan på examensarbetet. Och VG är ju det högsta man kan få på universitetet. Självklart är det roligare att få VG än G, men jag är glad bara jag blir godkänd i alla kurser.

Nu lagar jag mat, sen ska jag försöka skriva lite på papret. Sen blir det lite simning innan julbaket. (:


19:55
Åh, herre, vad det var skönt att simma idag! Hade lätt kunnat simma längre än 35 minuter, men hann inte eftersom jag skulle vara hos Linn klockan fyra. Men var stört skönt, synd bara att jag inte hinner mer den här veckan..

Mys med julbak, men nu är jag mätt efter all pepparkaksdeg. Pepparkakorna blev tjocka och fula, men det får gå. Ingen behöver veta att det var vi som bakade dem.. Hehe. Linn och John har gått och blivit med kattunge, Cirkus, hur söt som helst! En liten, liten tjej!

Nu ska jag skicka iväg min önskelista till mamma, och sen blir det Ullared!

Ooooh, sing, sing

Söndagen den sjätte december 2009

08:59
Har en dålig känsla idag. Inte alls peppad på att jobba. Vore skönt att kunna säga att det bara är idag, och sen inte på typ två veckor, men ska ju för det första dit på onsdag, och sen jobba på torsdag. Jag trivs och så, jag är bara lite off just nu.

Vaken ganska tidigt idag, så det blir en lugn morgon. Ska ta lång tid på mig att bada och göra mig iordning, och äta frukost länge. Skönt.

Glömde mitt regnställ på jobbet, så det lär ju inte regna när jag åker dit. Då får vädret spö.


22:34
Lycka, jag hittade mina knäckcokies på Maxi! De är så goooooodaaaa. Måste prova att göra egna. På tal om kakor måste jag börja julbaka snart. Fast jag hinner inte denna vecka.. Men ska ju faktiskt baka pepparkakor med Linn och Sofie imorgon, wie!

Är peppad inför veckan i stort, men ser inte fram emot skolan. Pallar inte föreläsningar imorgon, och hatar att ha seminarie samma dag som jag ska jobba. Men men.

You touch my ta-la-la

Lördagen den femte december 2009

09:48
Tack, Gud, för sovmorgon! Fett skönt att sova ut. Men ändå bra att jag v aknade relativit tidigt, då kanske jag hinner plugga undan lite mer innan jag drar iväg till jobbet.

Deppigt väder ute, ge mig snö! Men jag har bestämt mig för att det blir jul ändå, utan snön. Fast nog vore det allt mysigt med åtminstone ett litet snöfall innan jul, det är väl inte för mycket begärt?


22:34
Skitdag, säger jag bara. Mådde illa som fan när jag åkte till jobbet, men det gick som tur var över. Men sen baar fortsatte det med elände. Typ.

Sovdags.

Snön föll

Fredagen den fjärde december 2009

07:24
Men vad hände med vintern egentligen? Nu är det plusgrader och regn igen. Jag vill inte!!!

Sista dagen på VFU:n idag. Ska bli skönt att slippa, men samtidigt är det tråkigt att inte få träffa alla roliga lärare och elever.. Men mest ska det nog bli skönt.

Idag måste jag börja plugga. Jag vet inte om jag ska börja med papret eller med läsningen. Förmodligen en mix, men läsningen är nästan viktigast, eftersom vi har en individuell uppgift att lösa, plus en i förseminariegruppen. Ska bli så skönt när PDI:n är över! I vår blir det engelska. (:


15:26
Yay, VFU:n avklarad! Faktiskt himla skönt att det är över, hade nog inte pallat mycket mer NO alltså.

Är så jäkla trött, ska sova en stund. Måste plugga idag, men har i alla fall läst ett kapitel på rasten. Men har inget speciellt för mig idag, så det ska nog ordna sig. Men först behöver jag sömn.


16:13
Pappisen ringde och väckte mig. Det var ju trevligt! (: Lika bra, nu är jag piggare (fastän jag bara sov i tio minuter), så nu kan jag börja plugga. Vet bara inte riktigt vart jag ska börja; paper eller seminarieplugg?


17:52
Alltså, jag är fan bra på att plugga när det väl gäller. Har nu skrivit en inledning till papret, och så var jag smart nog att ta med mig ena boken ner i badet, så nu har jag gort klart den individuella uppgiften. Eller nästan i alla fall, det beror på om den ska lämnas in eller inte. Jag avvaktar med att skriva den tills jag vet, men allt förarbete är klart i alla fall! Nu känns det mycket bättre.

Nu ska vi snart dra ner till macken och köpa kvällens snacks, sen är vi onyttiga och oekonomiska nog att beställa hem kebab. Så kan det gå.


19:27
Fan vad seg kebaben är. Har gått över en timma sen vi beställde. Jaja, kommer väl när som helst.

Kollar på det bästa från Big Brother 2004, den omgången med Carolina Gynning. Så himla bra!

Nu blir det strax kebab och Are whe there yet?!

Dotter Sion, fröjda dig

Torsdagen den tredje december 2009

07:28
Mycket trevligt med tjejerna igår! Men det blev ju inte billigt direkt.. Förstår inte varför det ska vara så dyrt att gå ut på restaurang? Speciellt inte att det kan kosta 64 kronor för två kulor vaniljglass och några bitar frukt.. Menmen.

Idag är det fullt upp på KJ, hela dagen. Näst sista dagen! Ska passa på att läsa lite i de böcker vi ska ha nästa vecka. Har en massa till nästa seminarium, plus papret att skriva. Och jag har fan fullt upp hela nästa vecka.. Allt på en gång. Men det ska nog ordna sig.


16:23
Jag älskar att det är frost ute hela dagarna. Det är nästan lika bra som snö. Kanske är det till och med bättre? Blir ju ingen direkt slask av frost.. Fint är det i alla fall! Om jag inte ska få nån snö i december kan det väl åtminstine vara kallt, så att vi kan ha frost som glittar istället? Eller så kan det vara mörkt fram till jul, så slipper jag se att det ser ut som juli ute. Plus att det är då det är fint med ljusstakar, hehe. Närå, det ska nog ordna sig. Hoppas dock på bättre julstämning än förra året, då var det katastrof.

Borde sätta mig och läsa, eller skriva på tentan, men jag pallar fan inte. Blir till att se ikapp Paradise Hotel och Bonde söker fru, och ikväll ska vi tvätta.


22:54
Shit, vad jag har mycket nästa vecka. Jag törs knappt tänka på det. Oh, my Goooooooood! Detta ska göras nästa vecka:
- Måndag: föreläsningar hela förmiddagen, julbaka hos Linn.
- Tisdag: klippning, öva inför lucia, konsert med kören
- Onsdag: träffa förseminariegruppen, knytkalas på jobbet
- Torsdag: seminarie hela förmiddagen, sen jobba resten av dagen
- Fredag: luciatåg
- Lördag: Stockholm
Nånstans här i ska jag klämma in typ hundra sidor plugg, plus uppgifter till det, och sen ett paper. Jag förstår inte hur jag ens ska kunna andas? Får förmodligen avboka en del grejer, annars kommer det inte funka. Skolan får ju såklart komma i första hand, och sen är ju självklart konserten ett måste, och luciatåget som bokades in idag får också prioriteras. Och jobbet har jag ju inte så mycket val med.. Får förmodligen ta bort klippning, julbak och knytis.. Jaja, vi får se hur jag klarar mig. Ser jävligt mycket fram emot luciatåget i alla fall! Det är Micke Deubler, lärare på Risbergska, som har fixat. Bara ett litet tåg, vi är kanske tio pers, som ska köra på WUC, ska bli askul! Men som sagt blir det jävligt stressigt. Men men.

Över de släkten som gå till ro

Onsdagen den andra december 2009

07:33
Idag fick jag svaret på tentan, och banne mig, jag fick VG! Det är helt sjukt! Okej att jag trodde att jag skulle klara mig, men VG är ju liksom högsta betyg!? Bara 20 % fick VG. Men yeah, det känns ju sjukt bra! Ska dock bli intressant att hämta ut tentan på måndag, och se hur många poäng det blev. Hell yeah!

Idag är det ruskigt kallt ute. Trodde jag såg fel på termometern, men jo, det är fanimig sju fucking minusgrader ute! Temperaturen har typ sjunkit med tio grader sen i förra veckan.. Fast så är det ju molnfri himmel ute också, men ändå. Det lär bli mössan på!


14:52
Mycket soft dag idag! Var på KJ i en halvtimma, sen var det hål i fyra timmar, och då åkte jag hem och sov i fåtöljen. Inte särskilt bekvämt för ryggen, men ändå mycket skönt att sova! Sen tillbaks till KJ och hade fysiklektion som faktiskt var riktigt intressant. Det var en regelrätt lektion med genomgång, det gillar jag. Och det var om optik, och det tycker jag är rätt intressant, inte minst eftersom jag själv har synfel och sådär. Sen var skoldagen slut, och då åkte jag upp på stan och fixade mina glasögon (näspluppen hade hoppat av), och så kollade jag efter en kavaj på H&M och Lindex, eftersom jag har rabattcheckar där. Tyvärr hittade jag ingen bra, men det kanske var lika bra i och för sig.. På hemvägen hoppade jag in på Ekershallen och handlade lite. Yesyes.

Ikväll ska jag ut och käka tillsammans med Sofie, Mahja, Camilla, Linn och Ida Lindström som har kommit hem från lumpen. Det ska bli mycket trevligt! Jag ska försöka boka bord på Grekiska kolgrillsbaren, annars får vi se vart vi går. Något gott lär det bli i alla fall! Jag ska inviga min paljettpumpströja, wie.

Nä, nu blir det Top Model!


18:28
Var ute på en kall men mycket mysig promenad med min babe förut. Vi gick runt Gamla Hjärsta och kollade in "julskyltningen". Mysmys! Det är ett återkommande ord nu för tiden..

Två gånger på fem minuter har det kommit försäljare från elbolag hit. Jag tror till och med att de kom från samma ställe.. Har de ingen koll på vart de ska gå? Jag blir alltid så rädd när det plingar på dörren, tror jämt att det är radiotjänst. Ingen som kommer hit bara sådär liksom.

Nu blir det middag på Grekiska kolgrillsbaren, har bokat bord till klockan sju! (:

Man åker så bra, så bra så

Tisdagen den första december 2009

07:17
Första december idag, det känns bra! Det är nu nedräkningen börjar. Och allt mys! Nu är det äntligen legitimt att börja baka lussekatter och pepparkakor! Och så får man ju inte glömma att öppna första luckan i chokladkalendern.. Och jag får öppna paket i paketkalendern! Måste erkänna att jag redan har varit framme och klämt på paketet, det känns som att det är en visselpipeklubba. Öppnar sen när jag kommer hem på rasten.. Då måste jag även kolla på årets julkalender. Har ingen aning om vad det är i år, men den är väl sämst som vanligt. Det var bättre förr, helt enkelt.

Idag sätts betyget på delkurs ett, och vi ska få resultatet på tentan. Jag är rädd! Har redan hört om folk som fått IG på tentan, som jag ändå trodde skulle klara sig. Men icke. Jag har inte fått svar än. Typiskt. Jag som hatar att vänta. Jag blir ju nervös! Jag vill verkligen inte göra omtenta, sjukt jobbigt ju! Jag har liksom inte fått ett enda IG i hela mitt liv förutom i matte, inte  på ett enda prov. Vad jag minns i alla fall.. Nää, usch. Och det kändes verkligen som att det gick bra på tentan, då är det ju ännu jobbigare om jag inte klarade den! Gah. Ge mig tentan nu, så jag kan släppa detta!


17:02
Wohooo! Jag fick godkänt på tentan! Yaaay! Fast vet inte om jag fick G eller VG, har inte fått mailet än, men har fått VG i betyg på delkurs ett, och det blir inget betyg om man inte klarat tentan. Fan, vad skönt! Fast jag vill ju veta vilket betyg jag fått, och hur många poäng. Verkar ha varit en relativit svår tenta i alla fall, det känns som om det var det eftersom tydligen 30 % fick underkänt. Men men, jag klarade mig i alla fall, tjohooo!

Haft en bra dag på KJ. Hade fysik med sexorna i förmiddags, de är så söta. Tyvärr kan jag ju ingenting om fysik heller, så kunde som vanligt inte hjälpa dem, men ändå. Man kan ju tycka att jag borde kunna en så simpel sak som att koppla kretsar, men icke. Wellwell. Hade långt hål, som vanligt på tisdagar. Gick hem och kollade på Paradise Hotel och Top Model, och så sov jag en halvtimma. Skönt! På eftermiddagen hade jag först matte, och sen skulle jag egentligen ha hål igen, men vi blev vikarier i spanska. Det var faktiskt rätt kul, fastän jag inte kan spanska heller. Dock var klassen jävligt jobbig.. Sen avslutades dagen med lärarkonferens.

Kallt ute nu, I love! Var så mysigt att cykla hem igenom Hjärsta, många hade satt upp ljus i buskar och sånt också. Mysmys. Öppnade första luckan i chokladkalendern, haha, det är ju bara minnen liksom. Egentligen är inte chokladen ens god, men man måste ha chokladkalender! By the way så var det en visselpipeklubba i mitt paket, I knew it!

Nu ska jag väl i stort sett bara äta lite mat, det blir bara risgrynsgröt idag, och sen är det långt pass med kören. Vi kör från tio i sju till halv tio, det blir nice! Julkonsert nästa vecka!


18:26
Har skrivit önskelista! Det var svårt. Nu när jag inte ska få från så många måste jag tänka över mina val noga, för att få ut det mesta av det liksom. Jag kom faktiskt inte på så mycket. Blev typ presentkort på diverse affärer, hela Twilightserien (böckerna), badlakan och lite sällskapsspel. Men det blir ju lite så nu för tiden också, att det blir svårt att önska sig något vettigt eftersom jag har råd att köpa det jag vill ha. Inom rimliga gränser alltså..

RSS 2.0