I always end up hurting you

Gud, sa varmt vi har det har nu. Man dor lite pa eftermiddagarna, far antingen bo i havet eller vara inne i husvagnen.

Igar akte vi allihop in till Porec. Var meningen att vi tjejer skulle fa shoppa, och att alla skulle kaka glass ihop. Men det var sa jakla varmt att jag inte ens iddes shoppa. Registrerade inet vad jag sag i affarerna. Da ar det fasen illa, alltsa.
Nar vi motte killarna hade de fuskat och kopt glass redan. "Aptitretare", kallade de dem. For nog tog de sig annu en glass nar vi andra skulle kopa. Fuskigt.
Innan vi givk tillbaka till bilarna skulle Lena ga in i en affar och kopa lappglans, och da panikshoppade jag lite smink. En fargad dagkram som skulle motverka finnar (som jag formodligen inte ens kommer anvanda eftersom jag 1. har tre dagkramer redan, och 2. formodligen inte passar i fargen), ett puder i samma serie (2in1 som jag inte riktigt forstod mig pa, men det blir nog bra), samt en mascara som jag i alla fall vet ar bra. Det blev min shopping i Kroatien, det.

Idag gick vi bortom udden och snorklade, allihopa. Jag tycker det ar lite laskigt, men det ar en valdigt harlig kansla samtidigt. Man kanner sig liksom viktlos. Tyvarr var det inte sa mycket att kolla pa, men lite fiskar fanns det val.

Nu ska vi kaka tacos!

Hot, hotter

Jag tror pa allvar att det bara blir varmare for var dag som gar har. Fort farande helt okej pa morgnarna, men idag pa eftermiddagen har det varit som en bastu ute! Efetrsom jag ar ratt kanslig mot solen kande jag att jag tar en solfri eftermiddag, och tog en tupplur i husvagnen, i skona AC:n.

Nu ar mostef med familj har, kul! Det blir lite annat nar man har andra att umgas med. Det ar ju till exempel extra kul att bada med madrasser och grejer nar man har en fyraarig liten kille med sig.
Ikvall ska vi in till Porec. Var meningen att bara vi tjejer skulle aka in och shoppa forst, men nu ska alla med. Fast jag ska banne mig fa shoppa idag anda. Och sa ska vi kaka glass, Kroatien har varldens godaste.

True romance

Usch, fick precis hora att Spiken formodligen blev ormbiten hos Tommys foraldrar igar. Det ar inte sant man vill hora nar man ar sa langt hemifran! Fast det verkar ha gatt bra, veterinaren hade sagt att det skulle vara vullet runt saret om det varit en huggorm, och det var det tydligen inte, sa vi far hoppas att det bara var en snok. Men anda jattelaskigt! Om Spike inte kommer och moter mig nar jag kommer hem nasta sondag sa gar jag i tusen bitar. MIN BEBIS!!! <3<3<3

Glad midsommar!

Glad midsommar fran Kroatien! Har har vi haft ca 28 grader idag. Fast jag har inte solat sa mycket, for jag borjar fa soleksem. Mesigt, I know.
Har firat midsommar som vanligt har nere, med sillunch (Marcus och jag fick kottbullar), jordgubbar med gradde, och ikvall blir det grillat och potatisknytten. Precis som det ska vara alltsa.

A star is born

I formiddags var det ganska mulet, sa jag och mamma tog cyklarna och akte in till Vrzar for att fa shoppa ifred fran boysen. Inte for att det var sa mycket att ha egentligen, bara massa turistkraffs, men ar men en akta shopaholic gar det bra med vad tusan som helst. Skulle kunna shoppa loss i en ICA-butik om det var sa. Fast idag blev det inget anda, men kanske nasta gang. Nagon piercing, eller ett smycke ska val alltid kunna slinka ner.

Man kan gora hennatatueringar har, och nar jag sag det blev jag jattesugen pa att tatuera mig pa riktigt. En, eller eventuellt tre stjarnor i olika storlekar pa vanster handled vill jag ha. Kanske blir det sa att jag gor en hennatatuering for att se om det blir snyggt, for att vanja mig vid tanken liksom. Men jag tror nog att jag kommer gora tatueringen. I host, lagom till skolstarten. Yay!

Ikvall ska vi aka in till Vrzar igen, for att kaka mat. Forsta gangen vi ater ute denna semestern. Om man inte raknar med McDonalds i Salzburg.. Blir nog trevligt. Da far man svida upp sig. Om jag orkar.

We don't need no education

Annu en dag med sol, man tackar! Dock varit lite molnigare idag tror jag, men blaste mer igar. Har anda lyckats branna mig annu mer, trots insmorjning. Var fornuftig nog att ta en tupplur inne i husvagnen pa eftermiddagen, for att inte branna mig annu mer.

Vill aka in till nagon by snatr, blir lite langtrakigt att bara ligga pa campingen. Och har anda bara varit har i tre dagar.. Men har bara fem kilometer in till en mysig by, sa aker nog in dit imorgon, med mamma. Sa kan vi shoppa ifred..

Antligen sol!

Antligen har solen kommit till Porec. Men det ar lagom varmt, typ 25 grader, och dessutom blaser det behagligt, sa man behover inte bada om man inte vill. Annars brukar man ju fa tvangsbada for att man smalter bort liksom. Mycket lagom vader nu, behover inte alls bli varmare. Har solat hela dagen, sa ar saklart brand. Spelar liksom ingen roll hu rmycket jag smorjer mig. Jaja. Blir spelkvall ikvall antar jag.

Regn, regn, regn

Ar nu nere i Kroatien, kom igar. Skulle egentligen inte komma forran idag, men eftersom det bara regnade i Salzburg sa tyckte vi att vi lika garna kunde aka hit pa en gang. Men har regnar det ocksa, sa det var ju bra med det. Fast det ska visst bli battre senare i veckan, kanske kan vi till och med fa lite sol imorgon. Om vi har tur. Nu har vi inte sett sol sen vi lamnade Tyskland i onsdags. Fast i Salzburg gjorde det inte sa mycket, vi sisste ju att det skulle regna dar. Och det var anda uppehall nar vi var pa stan. Ar en jattefin stad, med jattefint "gamla stan", ser ut ungefar som i Stockholm. Massa bra affarer ocksa, bl.a. H&M, VeroModa, Zara och Mango. Pappa och Marcus orkar inte vanta nar jag vill handla, sa fick bara ga in pa tre affarer. Men kopte i alla fall tva toppar, ett par skor och ett sexpack orhangen pa H&M, och sa en tunika pa VeroModa. Stillade lite av shoppingbehovet i alla fall. Annars har det val mest varit sa att vi suttit i husvagnen. Spelat spel, last och kollat pa film. Gar ju an, men inte sa kul nu i Kroatien, nar man vill sola och bada. Men men. En kul grej som hande pa vagen ner var nar vi stannade for natten i Tyskland. Det var vid en liten sjo och mamma och jag gick ut for att ta lite luft. Helt plotsligt sag jag en marsvinsunge inne i dungen! Inte riktigt vad man vantat sig.
Nej, tack och adjo for idag, kommer inte pa nagot mer att skriva. Har sakert missat massa kul, men anda.

Nu tar jag semester

Nu, mina kära vänner, tar jag semester. På riktigt. Befinner mig i Vintrosa, har packat in alla grejer i husvagnen (ja, förutom allt det som behövs i bilen!), och om några timmar, när pappa har kommit hem, bär det av. Oj, så jag längtar! Idag kommer vi nog inte åka så långt, beror helt på hur länge pappa orkar köra. Men en fyrtio, femtio mil ska vi nog klara av skulle jag tro. Kanske ända ner till Skåne. Imorgon åker vi Helsingborg - Helsingör, sen igenom hela Danmark, och så kommer vi till Tyskland. Sen får vi se vad som händer. Förhoppningsvis kan vi stanna och hitta på något kul i Tyskland, men på fredagen ska vi vara i Salzburg, Österrike. Dock ska det vara regn och kallt där, så vi behöver verkligen inte stressa dit. Men vi kommer i alla fall inte att vara i Kroatien förrän på måndag. Men det gör inget, för det blir så långt på samma ställen annars. Kul att se lite mer av Tyskland och Österrike också!
Men från mig hör ni nog inget förrän nästa vecka i alla fall, och då hoppas jag att jag hunnit sola lite. Tack och hej så länge!

At least out loud I won't say I'm in love

Åh, gud så skönt. Illamåendet är helt borta, och jag är inte lika kissnödig längre. Fick fasen panik där ett tag. Men nu mår jag bra, och jag är färdigpackad! Jäklarns massa grejer man har med sig alltså. Men är ju faktiskt borta i tre veckor, det krävs en hel del grejer då. Och det är ju i ärlighetens namn ganska trist att bo på camping, så man måste ta med massa böcker och sånt, och det tar ju plats. Och skönhetsgrejer, det måste man ju ha med sig. Är nöjd med mig själv att jag bara har med mig fyra par skor, plus ett par som jag åker i. Det kan väl aldrig vara för mycket?

Vad du är söt, min kära lilla ponny

Den här dagen börjar inte alls bra. Jag mår illa, och är konstant kissnödig. Fanfanfanfan. Är det en urinvägsinfektion på g så dör jag. Det går inte an att sitta i bilen hela dagarna då, utan toalett. Kommer få tillbringa så mycket tid som möjligt på toan idag, försöka kissa. Och dricka en massa vatten, har redan hällt i mig en hel flaska. Illamåendet kommer nog gå över, gissar att jag bara behöver lite mat, plus att det är blandat med oro inför resan. Men kisseriet är värst, går ju inte att göra nåt åt det. Bihåleinflammationen, kom tillbaka, allt är glömt och förlåtet!

I don't wanna lie

Har börjat packa. Har skrivit packlista, och alla kläder är i alla fall nerpackade. Jag får huvudvärk av all packning, så mycket att hålla reda på, blir tokig. Men tror jag har fått ordning på det mesta nu. Kan ändå inte packa klart förrän imorgon, eftersom jag ska använda en del grejer ikväll och imorgon bitti. Hm. Tar packpaus och kollar på Italien - Paraguay.

Electroscandal

Jisses, vad mycket jag har att läsa till mina kurser nu! Eller, ja, läsa och läsa, men leta information i alla fall. Jag kan väl säga som så att lånekvittot är längre än en linjal. Har väl kanske femton böcker eller nåt sånt. Yeah. Undrar vilka man ska ta med på semestern. Får göra ett urval senare..

Blev lite shopping på stan. Lite bara. En leopardkjol i världens skönast tyg på Gina Tricot för 99 kronor, samt ringar på H&M för sammanlagt ca 80 kronor. Tyvärr lyckades ena ringen, en feting i silver med en fin blomma på, gå sönder när jag tog den ur påsen när jag kommit hem. Skitkvalitet. Fast orkar faktiskt inte gå till H&M och byta, småpengar liksom. Men de andra ringarna har jag målat med genomskinligt nagellack på insidan, så förhoppningsvis blir jag inte blå om fingrarna av dem i alla fall. Var ett sexpack med guldringar i lite olika modeller, precis i min stil! Kommer nog få åka med på semestern.

Tänkte att jag skulle gå ut med Spike idag, men han vägrar. Himla trotsvovve. Han vill verkligen inte gå på promenad, bara uträtta sina behov på gården. Försökte till och med bära honom en bit, men icke. Kanske funkar det bättre om både jag och Tommy går ut med honom senare. Får bli efter fotbollen i så fall. Fyrtio minuter till avspark mellan Holland och Danmark!

Ska göra mig lite lunch nu. Idag blir det halloumi, bakpotatis och grönsaker, åhsågott!

Baby, goodbye

Hade tänkt sova länge idag, men icke. Fast nio är väl rätt lagom egentligen. Jaja.

Idag måste jag verkligen börja planera vad jag ska packa till semestern. Får skriva en lista på allt som ska med, bra sätt att få översikt på. Svårast blir nog att bestämma vilka kläder och skor som ska med. Är ju ändå borta i nästan tre veckor, så måste ju ta med mig en hel del. Men samtidigt kommer jag nog inte få med mig allt när Marcus och jag flyger hem, så vill inte ta med alltför mycket, och inte bara favoritkläderna. Men kläder är ju skoj, så det blir inga problem!

Ska ta mig en tur till biblioteket idag också. Har några böcker att hämta ut. Får säkert åka dit imorgon också, för de är så sega på att lägga undan de reserverade böckerna, men de går ändå inte att hitta ute i biblioteket. Ahwell. När jag ändå är på stan ska jag ta mig en liten runda också, bara för skojs skull.

Fotbolls-VM är ju i full gång nu, och eftersom det var en så bra match igårkväll mellan Tyskland och Australien så blev jag väldigt peppad att kolla på fotboll idag med. Den mest intressanta matchen tror jag är mellan Danmark och Holland, och den går mitt på dagen, typ halv två, så det är ju rätt lagom. Synd att inte Sverige är med i år, är så spännande att kolla då. Brukar vara vår grej att vi kollar på fotbollen när vi är i Kroatien. Fast vi får väl heja på andra lag i år. Är väl säkrast att hålla på Kroatien när vi är där, de är rätt fanatiska. Och sen kommer jag nog hålla mest på Tyskland, de var grymma igår.

Alejandro

Hade sånt flyt imorse när jag skulle med bussen till jobbet. Jag kom iväg lite tidigt, var på resecentrum en kvart innan bussen skulle gå. Just som jag låste cykeln såg jag att det kom en Marieberg-buss! Jag sprang till hållplatsen, så jag var på jobbet redan tjugo i elva. Tydligen har de satt in en extrabuss just till öppningen av Marieberg, asbra!
Dock var det inte en människa på jobbet idag, så jäkla segt. Tiden mellan halv två och tre kändes som en hel evighet, trots att Carro F och jag hade askul. Vi var sjukt fnittriga hela eftermiddagen, stackars de få kunderna.

Har precis varit och handlat. Tommy fattar liksom inte det där med att jag gärna vill kunna sätta igång med maten när jag kommer hem från jobbet, allra helst ha mat på bordet. Samtidigt så är det lika bra att jag är med när vi handlar, så jag vet att jag får det jag vill ha.

Ikväll blir det mys med tacos, Hairspray och Ben&Jerrys!

Min sol har landat i ditt knä och gått sönder

Godermorgon mitt herrskap. Eller nåt.

Lite finare väder idag än igår, undrar om det blir folktomt på jobbet idag? Hoppas inte, för då blir det en låååång dag. Men idag har jag bestämt mig för att inte klaga på något; detta är ju min sista dag innan semestern! Fy farao vad skönt. Hoppas bara att chefen är där idag så jag eventuellt kan få reda på hur jag ska jobba i juli.

Nu blir det äggmackor till frukost!

We go together

Slötittar på Wedding Daze med bästa Jason Biggs (American Pie) och Isla Fisher (Confessions of a shopaholic) på trean, samtidigt som jag letar stoff till mina uppsatser. Har faktiskt "läst" igenom alla böckerna jag har hemma nu. Hittat en hel del bra. Har nu även letat upp lite mer böcker om Astrid Lindgren, hoppas att några hinner komma in innan jag åker iväg. Känner mig duktig som sitter och pluggar en lördagskväll! Och även ganska patetisk faktiskt. Men det måste ju göras!

We will praise You for the rest of our days

Gick oväntat bra på jobbet idag, trots massa gegga i huvudet. Var rätt mycket folk, så dagen gick fort. Ingen chef idag heller, mycket skönt! Mindre skönt att det regnade när vi åkte hem, fast hade varit förutseende nog att ta med mig regnjacka. Imorgon får jag börja klockan elva, det var längesen. Bytte med Carro F som ville ha sovmorgon.

Bara ta det lugnt ikväll, bli riktigt frisk. Har beställt mat från 39:an. Det var Tommy som ville, själv är jag inte ett dugg sugen på något fettigt alls. Men det är ju himla skönt att beställa hem mat. Provar lövbit med pommes den här gången, inte lika fettigt som kebab i alla fall. Hoppas jag..


Kom med mig, kom

Mår mycket bättre idag, tror jag i alla fall. Fast har bunkrat upp med nässpray, avsvällande tabletter och panodil, så att denna jobbdag blir så smärtfri som möjligt. Hoppas det funkar att jobba. Och att det inte är så jättemycket folk så jag måste springa en massa. Och att jag inte blir skickad till restaurangen!!! Well, wish me luck.

Upp!

Har haft mycket trevlig och mysig kväll på Majorsgatan med Sara! Började med att vi åkte till Maxim och hyrde film och köpte chips och cola (det är ju trots allt fredag!), och sen hämtade vi hämtmat. Wow, det lät fel. Whatever. Sen hem till Sara och käka, se på film, och snacka skit. Love it!

Filmen vi kollade på var Disney Pixars Upp. Jag blev måttligt imponerad. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om filmen egentligen. Den var inte direkt bra, men den var inte heller dålig. Fast jag vill nog inte se om den.. Alltså, den är väldigt tragisk, och väldigt dyster för att vara Disney. Och den kändes inte som att den var riktad mot barn heller. Jo, i vissa fall, men i många fall inte alls. Ja, jag vet inte riktigt. Men jag ångrar inte att jag såg den i alla fall.


You're shivering

Har varit i Pålsboda hela eftermiddagen. Vi åkte buss dit. Spike gillar att åka buss, men han har lite svårt att sitta still. Men det har gått bra ändå!
Fick lite mat och sådär hos gammelmormor. Spike höll oss underhållna hela tiden. Han blev mycket bortskämd, fick både mat och fikabröd. Han kommer bli tjockis. Men han och gammis gillade varandra i alla fall!
Somnade på bussen hem. Så himla skönt. Är ju inte frisk än, så blev lite jobbigt att gå så mycket.

Nu väntar jag på att Sara ska komma och hämta mig, så att vi kan ha myskväll. Sara ska vara nyttig och äta sushi, medan jag ska fläska på med något från pizzerian! Rå fisk och konstiga grönsaker är inte min grej..

Mr Lover

Inatt drömde jag för första gången på väldigt länge att jag föll. Jag föll, och föll, tills jag vaknade. Usch, vad läskigt det var! Fast samtidigt lite som att åka Kanonen Liseberg.

Idag bär det av till Pålsboda för att hälsa på gammelmormor. Tyvärr tråkigt väder, men det får vi leva med. Spike ska också med, så det blir nog full rulle. Ska bli mysigt! Är så himla sällan jag är hos gammelmormor, fast jag gärna åker dit. Det är väl mest det att det är krångligt att ta sig dit, det blir liksom bara inte av. Men idag blir det av!

Sen ikväll ska jag till Sara och ha myskväll, trevligt, trevligt! Måste ju passa på att umgås nu innan hon flyttar. Dumma Sara, inte flytta!

Jag är fattig bonddräng

Vad lätt det är att plugga när det handlar om något intressant. Jag läser ju då, som sagt, två litteraturkurser på distans nu i sommar; en om barn- och ungdomslitteratur, och en om Astrid Lindgrens författarskap. Fixade hem en massa kurslitteratur idag, och har faktiskt nu under kvällen plöjt den första boken. Självklart har jag inte läst den från pärm till pärm, men det är heller inte meningen. Jag har letat efter stoff till mitt paper, och det har jag verkligen hittat! Har hur många sidor som helst att referera till i just den boken. Har tänkt att skriva om barn- och ungdomslitteratur genom tiderna, och det var just en sån bok jag läste, så det är klart att det fanns mycket nyttigheter i den. Fanns även nästan tio sidor om Astrid Lindgren som jag kan använda mig av i den andra kursen. Har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska skriva om där, men tror i alla fall att jag vill skriva om Astrids liv, och om hur alla hennes böcker föddes. Jag vet, jag gör det ganska lätt för mig, men så kan det vara ibland. En sommarkurs ska ju inte vara alltför jobbig, eller hur?

War of the stars

Har sovit en stund. Det finns inget skönare än att ta sig en tupplur på eftermiddagen. Särskilt inte om man är sjuk. Vaknar upp och mår så mycket bättre än innan. Är dock inte samma sak när jag sover på natten, då mår jag oftast inte alls bra på morgonen. Nej, det är just den där tuppluren som är grejen.

Tvättning och matlagning står på schemat just nu. Blir cevapczici och potatis, gotti. Sen ska jag kolla på tv hela kvällen, i alla fall på Parenthood och Kniven i strupen. Yeah!

Sjukdom i solen

Har varit uppe på stadsbiblioteket och lånat en massa böcker. Hade fyra böcker att hämta ut, varav tre var kurslitteratur, och så lånade jag fem böcker till, varav fyra var kurslitteratur. Asbra! Dock råkade det bli dubbelt av en bok, men skitsamma. Får lämna tillbaka den, och förhoppningsvis hämta ut mer böcker innan semestern. Utav det som inte var till kurserna lånade jag två böcker jag läst förr och älskar; Annika Lantz "9½ månad" om att vara gravid, och Malin Hedins "Fjäril utan vingar" om ett gäng vilsna ungdomar som håller på med både alkohol och droger. Superbra!
Blev en sväng in på apoteket också. Fick inget penicillin, men en annan nässpray i alla fall, som kostade över 150 kronor, helt sjukt!
Sen tog vi oss en glass på Burger King, och på hemvägen stannade vi och köpte jordgubbar på Vasatorget. Kvällsmys!

Var ute med Spike en sväng. Först fick han springa av sig lite på grusplanen, och sen var vi lite i lekparken. Vi gungade! Det tyckte han var lite läskigt. Bilden säger väl allt. Och ja, Sara, det är din snygga tröja! ^^


Will someone care?

Är det för mycket begärt att få vakna av sig själv när man är sjuk? Tydligen. Först ringde tandläkaren imorse vid åttatiden, och när jag väl lyckats somna om ute i soffan framför Petra Mede Show så ringer mamma. Visserligen trevligt, men ändå. Fast var väl dags att gå upp klockan tio, antar jag.

Idag ska jag åka upp till biblioteket och hämta ut åtminstone två böcker till mina kurser. Blir dock lite jobbigt om det är kö på dem, för då får jag bara låna dem i två veckor. Och i så fall får jag snabbläsa dem i helgen. Ska väl gå det också, men vore ju bättre om jag kunde läsa dem på semestern. Jaja.

Ska försöka städa idag. Har tänkt göra det hela veckan, men det har kommit annat i vägen. Men idag känner jag att jag nog är tillräckligt rastlös för att kunna göra det. Och ikväll är det tvättid. Får se till att alla kläder jag vill ha med mig till Kroatien blir tvättade. Yesyes.

Nu: frukost.

Madness

Det är konstigt hur dåligt man kan må även fast man inte har feber. Har alltid trott att det är febern som är aset i kalaset när man är sjuk, men nu har jag som sagt inte ens feber och mår skit ändå. Visserligen är jag mycket piggare än när jag har feber, men huvudet tar kål på mig. Halsont och fulla bihålor, det är grejer det. Är nästintill säker på att det är bihåleinflammation jag har igen, för så fort jag rör på huvudet så slår någon mig med hammare. Typ. Lika bra att skriva till vårdcentralen och be om penicillin. Jag blir arg om jag får en tid hos en läkare och han bara säger att han inte kan undersöka mig, för att det inte går att undersöka om man har bihåleinflammation. Jisses, det sa jag ju redan till hon i telefonen, och nu får jag betala över hundra freaking spänn för att inte få nån hjälp alls? Nejtack. Nu ska jag bara få penicillinet utskrivet, annars kräver jag en undersökning. Lyssna på lungorna, eller vad som helst.

Back to the future

Har ägnat senaste timman (okej, lite överdrivet kanske) med att slötitta på Tillbaka till framtiden medan jag lagt upp min långklänning. Tog nästan en decimeter, men det behövdes egentligen lite mer. Men nu kan jag nog gå i den, hoppas jag. Blir premiäranvändning på semestern!

No day but today

Åååh, himla bihåleinflammation, eller vad det nu är! Är inte ett dugg bättre idag, snarare tvärtom. I alla fall nu på kvällen. Jag som äntligen skulle bli klar med min rotfyllning imorgon kan inte göra den, för att det finns risk att det kommer ner bakterier i tanden som kan ställa till det ordentligt. Jäkla skit! Jag som till och med har börjat få lite problem med tanden. Inte så att det gör ont och så, men den vill helst inte ätas på. Blä, blä, blä! Hoppas att de kan vara schyssta och prioritera mig så att jag kan få en tid i början av veckan om de får något återbud. Vore himla skönt att bli klar innan semestern. Men jag tänker inte hålla andan, om man säger så.

Will I loose my dignity?

Hej och hå, nu är det en ny dag. Eller, ja, det har dte ju varit ganska länge redan. Men ändå.

Fortfarande sjuk, men det blev en sväng till Marieberg ändå.
Började med Elgiganten, ville kolla in placet eftersom jag aldrig gick in där när vi köade. Var väl inte så mycket att ha i jämförelse med MediaMarkt, men träffade faktiskt pappa där, helt random! Det var skoj.
Sen MediaMarkt, skulle fixa presentkortet på iTunes som man fick med när jag köpte iPoden, men tydligen så ingick det inte i priset. Men liksom, varför var det ens med i kartongen då? Om man inte ens kunde utnyttja det? CP. Köpte i alla fall lite DVD-skivor att ha till bilresan.
Växlade även in pengar, 800 kronor totalt. Man gör liksom inte av med så mycket pengar när man bor på camping där det inte är gångavstånd till närmsta butik. Och brukar inte finnas så värst mycket att köpa annars heller, i och för sig. Pengarna går mest åt till frukt, godis och glass. Och internet.
Köpte skor på H&M. Tänkte köpa dem igår på stan, men då var de slut i min storlek. Blev även ett lypsyl och en ny ögonbrynspincett, eftersom min gamla fått bli Spikes fästingpincett.
På Bokia hittade jag Vampire Diaries som bok! Eller böcker, snarare. På engelska. De fanns i dubbelböcker för 129 kronor styck, så jag köpte hela serien för 158 kronor. Fyra böcker i två, asbra. Hade ju egentligen tänkt läsa Twilight-serien på semestern, men nu är det bättre att läsa Vampire Diaries, eftersom de tar mindre plats, och jag dessutom lyssnade på Twilight i vintras. Men blir nog så att jag tar med Twilight och New Moon ändå, för läser nog ut de andra böckerna rätt snabbt.
Så köpte jag också ett par nya bikinitrosor på Cubus. Lika bra att ha två att byta mellan, blir lite ofräscht att ha samma varje dag..



Kommissarie Späck

Var ju på Kommissarie Späck förut, kände att det kanske krävdes någon slags kommentar. Alltså, jag trodde den skulle vara roligare. Mer fyndigt kul, men det hela kändes mest bara jätteöverdrivet. NU är det ju visserligen en parodi, och en del av grejen är väl att man tar det hela väldigt för långt, men ändå. Blev lite besviken faktiskt. Men ganska kul ändå, och visst kände man igen vilka det var alla skulle föreställa. Men hade faktiskt förväntat mig mer.


Leif André, Cecilia Frode, Johan Hedeberg, Katarina Ewerlöf och Fredde Granberg.

Dunkla djupet i min källa

Blä, mår inte alls bra. Halsen blir bara värre, likaså huvudet och näsan. Blä, blä, BLÄ! Jaja, tur att det kommer nu, och inte på semestern. Fast jäkligt surt om jag måste ställa in rotfyllningen på torsdag, vore jäkligt skönt att få den klar! Men vi får se hur jag mår då.

Har nu på kvällen passat på att sätta igång med de första uppgifterna på mina kurser. Cirka en sida med tankar om barnlitteratur, och om Astrid Lindgren. Blev till och med klar, himla skönt. På torsdag ska jag till stadsbiblioteket och kolla hur det ligger till med lånetider och sånt. Förhoppningsvis kan jag få tag i all litteratur där.

That's what you get

Har haft en mycket trevlig eftermiddag på stan tillsammans med Anna! Först tog vi oss en liten förrätt på Våghustorget, Anna hade köpt jordgubbar. Mys! Sen blev det sallad på Soleo, som för övrigt blivit sjukt dyrt. Sen blev det en runda på stan som resulterade i ett par nya solglasögon från Indiska och den där fina randiga cardigan som jag för några veckor sen tänkt köpa på Bikbok men som då var slut. Mycket nöjd!

Blir bara mer och mer sjuk, blir bergis en bihålsinflammtion, men är rätt pigg ändå. Ikväll ska jag, Tommy, Hannes och Carin gå på bio, Kommissarie Späck! Kommer nog bli askul. Ska inviga nya tröjan då! Och nya chinosen!

Like your dead girlfriend

Fint väder idag, finare än det sagt på YR att det skulle vara: BRA!

Idag kom mina chinos och klänningen från Ellos, och de passade perfekt! Kuligt. Behövde särskilt klänningen, för jag upptcäkte härom veckan att jag inte har några sommarklänningar. På något sätt lyckades de hamna i slänghögen när jag flyttade. Visserligen kul att få köpa nytt, men ändå. Har tyvärr inte hittat så många bra klänningar som man bara kan dra på sig mellan stranden och husvagnen, fanns mycket mer förra året. Försöker hitta nån nu innan semestern. Vi får se vad det blir. Annars blir det väl min kaftan som gäller, och långklänningen som jag, just det, måste sy upp. Nån dag..

Snart ska jag iväg upp på stan för att fira bästaste Anna som fyllde 20 igår! Vi ska käka eller fika, hon får välja vart. Sen blir dte nog en liten sväng på stan skulle jag tro. Är på jakt efter, som sagt, strandklänning, och så tror jag faktiskt att jag skulle behöva ett par skor också. Vilket är lite konstigt, eftersom jag har hela garderoben full av dem, men jag tror inte jag har några bra att ha på semestern. Gladiatorsandaler går ju bra, men de är faktiskt lite bökiga att ta på sig, och jag tror inte jag vill gå i tofflor med öppen tå hela tiden. Bäst vore det nog om jag hittade några man bara kan köra ner fötterna i, men som ändå sitter kvar på foten. Ska främst kolla på H&M. Imorgon ska jag leta grejer på Marieberg med Tommy, lite annat smått och gott som behövs inför semestern; t. ex. skrivbok (skriver alltid dagbok på semestern), DVD-skivor att ha i bilen och lite sånt.

By the way sp var det inte konstigt att jag var helt slut i kroppen på gymmet igår, för idag kom halsontet som ett brev på posten!

Sommarkurser

Jag har, som jag förmodligen nämnt förut, valt att säkra inkomsterna för sommaren genom att läsa sommarkurser på distans. Från början var det tänkt att jag endast skulle läsa en, barn- och ungdomslitteratur, men eftersom det verkar lite osäkert på jobbet med tider och sådär, så har jag bestämt mig för att även läsa kursen Astrid Lindgrens författarskap.

Idag satte kurserna igång, och det är ett himla virrvarr av massa olika grejer man ska läsa och göra för att komma igång, men de har i alla fall en väldigt bra lärarplattform på Linnéuniversitetet. Dock är det väldigt svårt att veta vilka böcker man verkligen ska läsa och sånt där, som alltid i början av en kurs. Vi får se.

I alla fall så verkar det någorlunda soft, med endast en uppgift per kurs. Visserligen är det två paper på tio sidor vardera, men ändå. Jobbigast är nog att välja ämne att skriva om, men bara det blir gjort ska det nog lösa sig med resten. Jag ska försöka bestämma mig så fort som möjligt, så att jag kan sätta igång och göra lite under semestern, så slipper jag råplugga i juli. Har beställt lite böcker och så nu, och så ska jag kolla med en kompis som läst Astrid Lindgren-kursen om hon har några böcker, eller åtminstone tips kring kursen.

Ja, vi får se vad det blir av detta. Hoppas det inte blir alltför jobbigt i alla fall!

Get away

Har varit astrött hela eftermiddagen. Dagen har gått så fort. Somnade i soffan, sov nån timma. Seg u huvudet nu. Men det står en plåt med klyftpotatis och revbensspjäll inne i ugnen, mumma.

Undone

Blä, gick inget bra på gymmet idag. Har något som ligge roch gonar sig i kroppen, nåy skit i bihålorna troligen. Gjorde i alla fall att jag inte orkade nånting, så det blev bara ett varv i gymmet, sammanlagt var jag där i trekvart. Men det blev lite grann i alla fall.

Hann bara med en tand hos tandläkaren idag, så behövde bara betala 500 spänn. På torsdag ska jag dit igen, och fixa min rotfyllning, och sen är det bara en tand kvar. Skönt. Så öckligt att vara bedövad, särskilt när tungan också blir det. Känns som man inte har några tänder när man känner med tungan. Läskigt.

Passade på att få min lugg klippt idag också. Hoppas den inte behöver klippas förrän jag kommer hem från semestern.

Tired of this freak-show

Wohoooo, sista veckan innan semestern! Feels damn good. Synd bara att solen har försvunnit. Fast hade nog inte solat så mycket ändå, men ändå.

Idag ska jag till tandläkaren, dyrt, dyrt. Sen blir det en sväng till gymmet också, och eventuellt en luggklippning. Vi får se. Annars känns det som att det mest blir lugnt idag, känner mig inte riktigt i form. Måste köpa studentlitteratur också, sommarkursen börjar den här veckan.

Princesse

Har kollat på Prinsessan och grodan med Tommy. Det var faktiskt han som ville se den. Han har väntat med att se den tills nu när den kommit på svenska. Men sen så ville han ändå se den på engelska. CP. Men filmen är ju bara så bra! Ska ta med den på semestern, tror inte att nån annan i familjen har sett den. Asbra soundtrack också!


Jag minns det som igår

Åååh, äntligen hemma! Fast faktiskt mycket bättre på jobbet idag, jämfört med igår. Men fortfarande förjävligt liksom. Är så psykiskt trött när jag går därifrån. Men nu ska jag inte jobba förrän på lördag, om jag inte får hoppa in något i veckan, men det tror jag inte. Men vi får se. Skönt med fem dagar ledigt, fast jag behöver ju egentligen pengarna. Menmen. Synd att det ska bli skitväder..

Superchilla ikväll. Äta kött och pommes, och sen resterna av min BJ. Ska tvätta också, men det är ju inte så jobbigt. Körde faktiskt ett pass pilates när jag kom hem från jobbet, får liksom abstinens när jag inte tränat på ett par dagar. Går ju visserligen en massa på jobbet, men ändå. Jaja, gymma imorgon, I guess!

Wasn't I allowed?

Hoppsan, lyckades visst sova ända tills klockan ringde tjugo över tio. Behövde visst få lite sömn. Har typ vaknat vid nio hela veckan. Jaja. Jobba idag, förhoppningsvis för sista gången på restaurangen. Typ. Är såpass fint väder att man kan hoppas på att få bli hemskickad idag också, lär inte vara en kotte där. Vi får se. Får försöka tänka positivt i alla fall.

Do you know where your heart is?

Blev ingen tidig nattsömn idag. Istället blev det en sväng över till Hannes och Carin, lite häng sådär bara.
När vi gick dit hade jag en halväten rulle Dumle på soffbordet, och när vi kom hem var den borta. Guess who ate it? Jo, Spajjebajje såklart. Hundar som inte ens får äta choklad. Ahwell, han verkar överleva. Han äter så mycket konstigt. Helst de där pappbitarna som man river bort från typ mjölkpaket och så. Fräsch kille.

Nu är det godnatt. Vill inte ha imorgon, vill inte jobba på restaurangen. Får stå ut en sista eftermiddag. Förhoppningsvis.

Guuuuuuuuul!!!

Har varit på restaurangen hela dagen. Jag har dött lite granna. Guuuuuuuud, vad jag hatar att jobba där. Jag kände redan efter en timma, att om det på nåt sätt är meningen att jag ska börja jobba där istället för på caféet, då har jag en riktigt jävla pissig sommar att se fram emot. Finns inte på världskartan att jag tänker jobba där. Visst, nån gång ibland går det väl an, men inte hela tiden! Tyvärr måste jag ju jobba där i så fall, tills jag hittar nåt nytt, annars får jag ju inga pengar i sommar, eftersom CSN bara täcker de nödvändigaste utgifterna. Jäkla piss. Jag hoppas verkligen inte att det är så att jag ska jobba mer där. Jag dör då. Så himla sämst där. Bara plocka disk från borden. Om inte nån av gubbarna gör det åt mig, så jag inte får göra nånting alls. Bläääää. Fick som tur var i alla fall sluta en timma tidigare, alltid något.

Dagen har i alla fall inte varit helt värdelös. Efter jobbet åkte jag hem till Sara och Pontus och hämtade lite kläder som de rensat ur sina garderober. Blev en massa fint! Det var lite kul, för vissa av sakerna hade jag kollat på förut, men inte köpt. Men nu är min garderob ännu mer välfylld än den var förut, och Tommy fick också lite "nya" grejer. Superduper!

När jag kom hem efter jobbet kom Spike som vanligt och mötte mig i trappan. Men idag var han så himla till sig att han sladdade på ena etappen och ramlade nedför ena trappavsatsen! Stackars lillen, men det gick bra.

Ska bara chilla ikväll. Så att jag är pigg på jobbeet imorgon. Det var jag inte idag. Blev verkligen bakis av två cider, förjävligt. Hm. Botar det med Ben & Jerrys; är besatt av deras Fairly nuts med kolaglass, kolasås och kanderade mandlar!

I do not wanna die inside just to breathe in

Oh, this is why I never drink the night before work. Geez. Jag lyckades fasen nli bakis av två cider, bra jobbat. Inte så mycket kanske, men illa nog för att inte vara kul när jag ska stå på restaurangen hela dagen. Jippi. Tur att de har bra bakfyllemat där i alla fall, fast jag egentligen vill ha något nyttigt. Ahwell. Är det inte en regel att man får äta något fettigt dagen efter? Jo, jag tror det.

The pitcher

Har haft en supertrevlig kväll på Pitchers, tillsammans med Sara, Pontus och Saras kompis Hanna! Tyvärr tog jag inga bilder, men det gjorde däremot Sara och Hanna. Oh God, hoppas de inte hamnar på Facebook! Haha. Jaja. Satt där från sju till tolv, så det blev verkligen en helkväll. Jag tog det lugnt, tog bara två cider. Vi beställde in lite nachos och dipp att plocka med, mumma. Verkligen en toppenkväll, men nu måste jag gå och lägga mig så jag orkar jobba på restaurangen imorgon. Suck.

Down the river

Fick mycket bra erbjudande från Ellos häromdagen, och idag kände jag att jag inte riktigt kunde motstå. 40 % rabatt på ett plagg, och sen 30 % på resten av beställningen, det tycker jag är ett mycket bra erbjudande. Eftersom jag länge letat efter ett par chinos så tänkte jag att jag provar att beställa ett par, och så blev det en klänning också. Blev under 300 kronor, inklusive frakt och expressleverans!


This is my time to stand

Åh, underbara sommar. Det är ett sant nöje att gå ut på morgonpromenad med Spike, även fast han har bestämt sig för att han är morgontrött och bara vill gå en liten bit.

Idag är det alltså studenten här i Örebro. Kul för dem. Jag har ingen speciell att gratta i år, tror knappt jag verkligen känner någon som tar studenten alls. Ja, förutom lite coolingar på estet på Risbergska såklart, de har ju hängt med ett tag. Men ändå. Lite tråkigt att inte ha någon studentskiva att gå på. Blir nästa år, när Vicko tar studenten! Fast då får jag väl säkert jobba, döh.

Ska snart iväg till vårdcentralen och få ut nytt recept på p-piller, och sen tänkte jag åka iväg till gymmet. Annars vet jag faktiskt inte vad som händer ikväll. Skulle vilja hitta på något ikväll, men samtidigt är detta min enda riktigt lediga dag den här veckan, så det kan ju vara skönt att bara vara hemma och slappa också. Den som lever får se, helt enkelt.

Jahapp, så var ännu en jobbdag över. Sk...

Jahapp, så var ännu en jobbdag över. Skönt! Har varit riktigt bra idag. Carro var sjuk, så jag har jobbat själv hela dagen, inte ens chefen var ju där. Så himla skönt! Är ju inte särskilt mycket att göra på vardagarna, speciellt inte när det är fint ute. Men det blir ju såklart lite mer att göra när man är själv, men det är bara bra. Blir så fruktansvärt segt när det inte finns nåt att göra. Jaja. Nu är jag på väg hem i alla fall. Bara chilla ikväll. Ledig imorgon! Kanske kolla på lite studentkorteger?


Det vore väl nånting för dig?

Åååh, så skönt det var att få sova ut efter den intensiva dagen på Liseberg igår. Hade det himla bra alltså, men man blir ju trött av att hålla igång hela dagen. Hade lovat mig själv att jag skulle få sova ut idag, och inte stressa till gymmet. Får bli imorgon istället, när jag är ledig.

Ska jobba idag igen, börjar två som vanligt. Det är skitskönt, för då blir inte dagen så lång, bara som en vanlig helg. Jobbar med nya Carro idag, så det blir nog asbra.

Innan jobbet måste jag köpa nytt koppel till Spike, för det gamla gick helt plötsligt sönder igår, bara sådär. Konstigt. Har visserligen ett annat läderkoppel, men det är så himla kort, så det blir bara jobbigt att gå med. Inte lätt för lillen att ta sina egna detours, så får köpa ett nytt helt enkelt.

Befinner mig på liseberg. Provar att blog...

Befinner mig på liseberg. Provar att blogga från mobilen. Superväder och noll köer, perfekt! Dock lite panik när hannes upptäckte att han tappat bilnyckeln.. Men den hittades snabbt! Nu har vi åkt allt vi vill åka minst en gång, och nu ska vi köra en omgång till! Alltså, man blir ju så himla lycklig av att åka karusell! Borde kunna bota depressioner! Roligast hittills var Flumeriden, då hannes och carin fick allt vatten på sig! Jag kiknade av skratt. Superhärliga dag!


Sexy bitch

Kom tidigt till gymmet i förmiddags, och var då även klar tidigt, så hann med 12:37-bussen till Marieberg. Gick och kollade lite, och sen käkade jag på restaurangen. Provade husmansbuffén. Var väl sådär, klyftpotatisen var i alla fall jättegod. Sen började jag jobba klockan två. Lite mer att göra idag, men ändå väldigt lite, så klockan sex fick jag gå hem. Vet inte varför inte Carro fick gå hem istället, men hon har ju förstås rätt till sina timmar. Mig gjorde det i alla fall ingenting, även om jag också vill ha pengar. Skönt att sluta lite tidigare.

Imorgon är det Liseberg som gäller, yay! Lägga sig i tid, så man orkar åka karusell hela dagen, wiewie.

Those are my favourite things

Hmm, vaknade redan klockan åtta idag. Lite väl tidigt, tycker jag. Fast skönt också, för nu hinner jag verkligen både ta en rejäl morgonpromenad och ta ett ordentligt pass på gymmet. Great!

Jobba idag igen. Hoppas det är mer folk idag än det var igår. Lite mer i alla fall. Blev så sjukt långtråkigt att bara sitta och glo. Men det är ju fint väder, så förmodligen kommer det inte en kotte. Men jag hoppas att dagen går fort, för jag vill att det ska bli imorgon, för då blir det Liseberg! :D

RSS 2.0