God bless the broken road that lead me straight to you

Heyho.

Vilket strålande väder vi har idag! Bådar gott inför nyårsnatten. Har dessutom kollat temperaturen inför natten, och det ser faktiskt ut att vara riktigt milt inatt! Någon enstaka minusgrad bara. Det vore väl fantastiskt? Normalt brukar man ju frysa ihjäl på nyår. Vore ju faktiskt skönt att kunna skippa termobrallorna. 

Ska städa lite och sådär idag. Man måste ju hålla sig busy så att man får åka iväg på fest snart, haha. En av de roligaste grejerna med nyår är ju att man faktiskt får klä upp sig lite extra. Jag har väldigt lätt för att känna mig överklädd, men på nyår får man vara precis så fin man vill. Glitter och glamour ska det vara! Själv kör jag på sammetsklänningen jag hade på julafton, och enkla smycken, så särskilt överklätt blir det inte ändå. Men om jag velat så hade jag kunnat. ^-^

Laddade ner första säsongen av Glee igår, och har kollat på de första avsnitten idag. Det är ju jättebra! Very american. Rekommenderas om man tycker om musikaler. (:



Ta mitt skimmer, för jag brinner

Hejhopp.

Sov ut ordentligt inatt, för skönt. Drömde härliga drömmar också, alltid en hit. 

Var en sväng på gymmet. Ingen löpning idag, det pallar inte benen, men armar och vanlig benträning blev det. Var hur mycket folk som helst där när jag kom vid tolv, men när jag gick dryga timmen senare var det knappt en kotte där. Var folk där på sin lunchrast typ, eller?

Imorgon är det ju som bekant nyårsafton. Egentligen hade jag ingenting speciellt planerat, eftersom jag tänkt offra mig och vara hemma med Spike. Hade inga kuliga festinbjudningar i sikte, och krogen kunde jag lika bra vara utan. Tanken var att Stefan skulle komma hit och hänga, så kunde han och Tommy dra iväg och göra något senare på kvällen. Men nu blir det istället så att jag drar på fest hos Malin Öfwerström, och grabbarna får vara hemma, yay! Ska bli skitkul, och jag hoppas att Sara och Pontus kommer också, eftersom det var Sara som tjatade på mig i första hand. ;) Får gå och hämta mina cider från i lördags hos Stefan ikväll, så jag har lite till imorgon. Men det blir nog relativt lugnt skulle jag tro. Men nyårsstassen är redan planerad i alla fall, den får ni se imorgon, eller på lördag. (:

Kan förresten tipsa om Victorias Secret Fashion Show på trean klockan åtta ikväll. Brukar alltid vara bra! Och i år är det Katy Perry och Akon som uppträder, lät bli grymt!

I don't know quite where to start

Hujedamej. Jag har ont i benen. Glömde stretcha igår efter löpningen. Sådär va. Och idag har jag flängt runt på jobbet hela dagen, plus att jag gick hem från resecentrum. Benen och ryggen vill gärna vila nu. Det ska de få också. Ska kolla på Änglagård 2, såg ettan igår. Har aldrig sett dem förr, men känns som att trean blivit rätt hajpad, så måste ju kolla what the fuss is all about. Tyckte ettan var helt okej faktiskt, så vem vet, kanske kollar trean på bio?

Every now and then I forget just how pretty you are

Tjing, tjong, långkalsong.

Var uppe med tuppen idag, dags för mig att lämna Spike på dagis. Trodde jag skulle få mig en riktig match, eftersom han redan har blivit lite skrämd av smällare och så, men det gick över förväntan. Han gick så fint hela vägen, och när vi kom fram var en liten bebis-chihuaua ute och uträttade behov, och då ville Spike pussa på honom. Men det fick han inte, han skulle ha kunnat äta upp den lille bollen. Men han tycker verkligen om valpar, han börjar gny och pussa på skärmen när vi kollar valpar på YouTube. :P 

Även varit på gymmet idag, och jäklar vad det gick bra att springa idag. Det trodde jag verkligen inte, särskilt som jag precis varit sjuk. Men jäsingens, idag uppnådde jag mitt mål att springa fem kilometer! Så himla nöjd. Fem kilometer är ju inte särskilt långt egentligen, men ni som följt mig ett tag vet ju att jag hatar att springa, och för mig är det snarare tiden det tar att springa än själva sträckan som är boven. Men idag sprang jag i hela fyrtiofem minuter, och det var knappt ens jobbigt! Kändes så jäkla bra alltså. Nu får jag sätta upp nya mål för mig. Nästa får nog bli att springa en timma, och sen kanske jag till och med kan satsa på milen? Fast fan alltså, en mil på ett löpband.. Då får jag verkligen leta fram peppande musik!

Idag fick jag äntligen resultatet från lingvistiktentan, den som jag grämt mig så över. Men jag blev godkänd! :D Så jäkla skönt alltså! Särskilt som det var nästan lika många som blivit underkända som blivit godkända.. ;) Känns riktigt bra att ha det där ur världen nu, och nu är det bara betyg från B-uppsatsen som väntar, sen har jag tagit alla poäng för den här terminen. Göttans!

Nu ska Tommy och jag gå iväg och handla. Skönt att få det gjort någorlunda tidigt på dagen, så vi kanske slipper trängas med resten av Örebro. Dessutom är det faktiskt rätt skönt ute idag, bara typ sex minusgrader. Det är ju rena vårvädret om man jämför med isklimatet vi haft nu ett tag..

All I want is a white light moment

Hjälp, vad mycket folk det var på stan idag. Folk blir ju som tokiga när det är rea på gång. Gamar. Fast det är klart, billigt smakar ju gott. Jag är ju precis sån själv, fast jag är inte lika galen som en del är. Jag är lite mer diskret. Men hittar jag något jag vill ha skyr jag inga köer i världen. Mest folk var det nog på GinaTricot och Cubus i stan, var lite lugnare på Marieberg.
Hittade en hel del fint i alla fall!
Grön volangkjol, GinaTricot, 74:50 kr (149 kr)
Kamelfärgad kappa, H&M, 399:50 kr (799 kr)
Fjäderörhängen, Glitter, 49 kr, örhängen, GinaTricot, 39:50 kr (79 kr)
4-pack strumpor, GinaTricot, 79 kr
Långt guldhalsband med knut, Ur&penn, 64:50 kr (129 kr)

You take my breath away

Fy, har sovit jättedåligt inatt. Det är kattens fel. Får tydligen andnöd när jag sover när jag är allergisk, måste lägga mig så jag har så fria luftvägar som möjligt. Kunde bara andas ytligt, och det vet vi ju alla att det inte är så bra i det långa loppet. Är som att jag har massa slem i lungorna, är så himla segt att andas djupt. Okej att jag varit snorig och så, men eftersom det kom igår efter att jag varit hos katten måste det vara allergins fel. Ett tag var det så illa att jag till och med letade fram min gamla astmamedicin. Tror den hjälpte lite grann i alla fall, men tror jag använde den lite fel..

Idag ska jag i alla fall ta mig an mellandagsrean med Sara. Känns sådär efter att precis ha betalat alla räkningar, hehe.. Nejdå, hoppas man hittar nåt fint. Har ju faktiskt ett presentkort, sånt där Örebro City-kort. Och en lott att lösa in.. Det blir trevligt, är ju inte precis varje dag man träffar Sara den rara nu för tiden, eftersom det tydligen är så himla mycket coolare att bo i Halmstad.. :P

Bilder från juldagen

Och så bilder från igår. Kameran fick dock stanna hemma på kvällen.
Lillkillen med fina jultröjan! (:
Herren på täppan
Husvagnsmys
Väldigt glada barn
Varför har jag så litet huvud?
Kände mig väldigt 90-tal i den här outfiten av nån anledning..

Bilder från julafton

Här kommer höjdpunkterna från julafton!
Söta Elwira!
Mamma upp i dagen
Lillebror
Älskar den här bilden! :D Tänderna är så himla charmiga
Mitt hjärtegull! <3
Pappa är alltid lika stilig
Soffmys
Joszica och Conny
Trött kille
Hundögon

This is my winter song

Fy, jag är så himla mätt. Fick smörgåstårta i Zinkgruvan, och sen en massa fika och godis. Jag avlider. Men det var trevligt, som alltid! Höll dock på att somna i soffan på slutet, är så trött. Deras katt har världens goaste päls, kunde inte sluta klappa på honom, men han är även lite vild av sig, så mot slutet låg julgranen på golvet, hehe.

Här kommer bilder från dagen, bilderna från julafton plus juldagen får ett eget inlägg!
Bertil, gammelmormor och Therese
Trött tjej
Therese och Hero
Hero gillade att spana in julpyntet..
Överlycklig Casper öppnar paket
Byggare Bob har fått en konkurrent
Frågan är om inte godiset var ännu mer intressant än paketen?
Mats och Carina
Lakrits smakar sådär..
Ännu tröttare tjej
Hero hade boxningsmatch med pappas huvud..
..och välte sen granen. Tur att Marcus kunde ta emot den.

Pick a star on the dark horizon

Oj, vad tiden försvann igår, hann inte med nånting!

Först på förmiddagen åkte vi upp en sväng till husvagnen i Ånnaboda för att kolla lite saker, fika och sådär, och på eftermiddagen var Marcus och jag på bio och såg nya Narnia i 3D, aaaasbra! Och efter det var det direkt hem och göra sig iordning för att gå bort till Stefan på födelsedagsförfest, och sen vart det utgång på Ritz. Var inte ett dugg peppad, hade helst av allt velat bara vara hemma, men väl inne på Ritz hade jag skitkul, trots att jag inte ens fått i mig en cider. Vi hittade upp till det lilla dansgolvet, där det revs av en massa gamla godingar och även en del nytt, och vi dansade natten lång! Faktiskt första gången jag var kvar på krogen till stängning tror jag. Hade verkligen ingen lust att promenera ända hem, men det var ju skvatt omöjligt att få tag i en taxi. Men jag hade så jäkla ont i fötterna att jag verkligen inte kunde gå hem, men efter att halvt ha frusit ihjäl fick vi till sist tag på en taxi, som dessutom var billig. När jag kom hem stupade jag i säng, men jag var så kall att jag fick ha på mig två täcken, men det dröjde ändå ända tills jag somnat innan jag kände mig varm igen..

Idag blir det julfirande nummer två i Zinkgruvan, det ska bli mysigt! Bilder från julhelgen kommer troligen upp ikväll!

God jul!

God jul, bloggen!

Har firat jul i hemma hos Conny och Joszica hela eftermiddagen, mycket trevligt! Eftersom både Mahtilda och Viktoria skulle iväg på andra julfiranden rätt tidigt så blev det julklappsöppning innan Kalle i år. Fick min fina systemkamera, en Nikon, den tar så fina bilder! Men det är ett helt litet företag att försöka lära sig alla funktioner.. Fick även lite presentkort, ett skärp, en köksvåg och lite smycken och annat småplock. Mycket bra jul! Spike fick en ny kompis i Elwira, undrar vem det var som hade roligast med vem. :P Gick även en sväng ner till Lariands där mammas släkt firade jul. Zinkgruvans polarhund Zaq låg ute i bilen, blev ett himla liv när han fick syn på Spike! Han får stanna hemma när vi åker dit på annandagen.. ;P

Nu på kvällen har vi tittat på film och myst. Först kollade vi på Polarexpressen, men både jag och Marcus var så himla trötta, så vi somnade och missade slutet. Men sen kollade vi på Pineapple Express (kul att filmerna hetter så lika!), och då var vi vakna i alla fall, hehe. Ganska kul film, ännu en av alla drogliberaler från USA..

Bilder kommer upp imorgon förhoppningsvis!

Imorse tog jag med mig Spike och all packn...

Imorse tog jag med mig Spike och all packning och tog bussen ut till mamma och pappa i Adolfsberg. Lämnade lillen och tog sen sällskap med mamma till Marieberg, jobbijobb. Kaos var bara förnamnet! Grejer överallt, och diskvagnarna svämmade över redan när jag kom. Och en man kort var vi. Uäh. Men det lugnade sig vid tre, och det blev betydligt lättare att hinna med när Andre kom.. Dagen gick fort i alla fall, och det var ju det som var så bra med att jobba idag! Efter jobbet blev jag hämtad av mamma, och sen har vi haft uppesittarkväll med Bingolotto och allt. Tyvärr ingen bingo, men vann faktiskt 50 kronor på en av lotterna vi fick som julklapp av jobbet! :) Nu ska jag sova, blir till att gå upp rätt tidigt imorgon ändå, eftersom vi ska vara hos Conny redan klockan tolv, och dessförinnan åka till farfars grav. Nattinuffsan och god jul!


You'll come back when it's over

Älskar den här låten!

It breaks my heart

Herregud, vad jag har städat. Hela eftermiddagen. Phew. Nu är det rent och snyggt! Har till och med rensat facken under soffbordet och köksskåpet med diversegrejer. Skönt! Nu är det lite struktur.. Men den jäkla ugnsluckan skulle jag kunna mörda, alltså glaset på insidan. Det gick verkligen inte att få rent, hur mycket jag än skrubbade och lät det ligga i varmt vatten! Som tur är så syns det inte så mycket utåt i alla fall.. 

Ska jobba imorgon, så nu har jag fått stressa med att slå in julklappar och sånt där också. Vi har inte kommit iväg och handlat än. Tommy ville också få handla, och vi vill ju såklart inte lämna Spike hemma, så vi frågade Stefan om han ville hundvakta en stund. Vi väntar bara på att han ska komma hem. 

Nä, nu kan julen komma tycker jag!

Dan före dan före dopparedan

Idag, hörrni, är det dan före dan före dopparedan. Julafton på fredag, tamejtusan! Helt sjukt..

Idag ska jag inleda projekt Storstädning. Ja, jäklar, vad här ska fejas och putsas och dammas! Okej, kanske lite väl höga ambitioner för att komma från mig, jag suger på att städa. Men det ska i alla fall städas noggrannare och bättre än annars, så det så! Man ska ju julstäda. Speciellt köket ska få sig en rejäl omgång. Ugnen, micron och kylskåpet ska skina ikväll. Jag vet att man borde städa dessa saker ofta, men det är ju så jäkla tråkigt. Ugnen tror jag inte att jag städat sen jag flyttade in faktiskt.. Fast det är faktiskt mest luckan som ser förjävlig ut, insidan av dubbelglasen.. Men ändå. Micron vetetusan om den ens går att få ren, den är ju gammal som gatan. Men vi får prova!

Sen ska det även storhandlas idag. Om jag känner min käre sambo rätt så vaknar han väl om någon timma, men vi lär inte komma iväg till affären förrän vid fyra, och det är ju verkligen sämsta tiden att storhandla. Speciellt denna veckan. Det lär vara kaaaaaooooooos på Maxi, alla ska ju julhandla. Men men, lär i alla fall gå snabbare idag när det bara blir jag som får plocka åt mig alla grejer. Spike måste ju följa med, för han har inget dagis på onsdagar, och han kan ju som sagt inte vara hemma själv. Och ute i kylan kan vi definitivt inte lämna honom, så han och Tommy får gå på promenad medan jag handlar. Varför ska de ens med då, tänker du kanske nu, men du förstår att jag klarar inte att bära hem allt själv. Fast i och för sig har vi ju pulkan nu, men ändå. Jag vill inte göra det själv, hehe. Och det är väl enda sättet att lura ut Tommy att gå en lite längre sväng med Spike..

Sen ska jag även slå in alla julklappar idag. Har bestämt mig för att verkligen försöka slå in dem fint i år, har fint papper och allt. Men jag är inte duktig på att slå in paket, brukar faktiskt få skämmas när jag lämnar över presenter, har liksom inget tålamod med att sitta och pilla. Men ska försöka i år i alla fall, har åtminstone lättinslagna paket!

Idag är det en sån här dag som jag bara vill få bort. Jag vill ju ha julafton! Egentligen brukar det ju vara den 23:e som man bara går och väntar på julafton, men för mig blir det idag, för förhoppningsvis jobbar jag imorgon. Om jag inte ska jobba imorgon blir det väldigt jobbigt, för då har jag inga projekt kvar att jobba med. Då blir det segt. Attans..

Låt ljusen få brinna för jular vi minns

Åååh, vad jag tycker om den här fina jullåten från Skönheten och odjuret: Den förtrollade julen!

H&M Home

Om jag fick välja vad jag vill från H&M Home skulle jag vilja ha allt detta:




It started out as a feeling, which then grew into a hope

Idag har Tommy och jag spenderat eftermiddagen på stan. Först växlade vi in våra mynt, nästan 500 kronor har det hamnat i spargrisen sen i augusti! Det tycker jag är väldigt bra, särskilt med tanke på att vi sällan använder oss av kontanter. 
Sen blev det lunch på Jensens Böfhus. Jag tog revbensspjällen, supergott! Är ju ganska dyrt på kvällarna, men helt okej priser på lunchen, alltifrån 49 kronor, till cirka en hundring. Gott är det i alla fall!
Köpte lite sista-minuten-julgrejer, typ juklappspapper och sånt där. Åhléns hade halva priset på alla julsaker, så vi kom väldigt billigt undan. (: Köpte även födelsedagspresent till Stefan, som vi ska på fest hos på lördag, och så blev det även en sväng till Systemet

Nu ska jag gå ner och tvätta, och sen laga mat, är svinhungrig. Sen ska jag ta det lugnt framför tv:n hela kvällen; final i Ung & Bortskämd, och sen Morden i Sandhamn! (:

Ricketiticketitin

Gick bra på opponeringen idag, förutom att jag typ inte hade nån struktur på vad jag sa, kändes som att jag bara babblade på. Men men. Nu är det gjort, och nu tar jag lov. 

Ikväll har jag varit på en mycket bra julkonsert med Anders EkborgKonserthuset. Detta var min och Marcus födelsedagspresent till mamma. (: Det var en bra blandning av klassiska julsånger, mellanprat och även lite andra sånger, såväl kända som okända. Extranummer blev såklart Jul, jul, strålande jul, som jag väntat på hela kvällen. Men den bästa låten var nog ändå den i klippet nedan, fastän den inte direkt är en jullåt. Dock himla dålig inspelning här, och som ni ser är den ju inte från ikväll. Men låten är kul! :P En irländsk ballad.



Labio

Blev så inspirerad av de fina bilderna på läppar i Kenzas blogg, så tänkte liva upp även min blogg med lite färger!

Just like a distant start I simply cannot hold

Sov illa även inatt. Eller okej, jag sov hur bra som helst, tills Tommy gick och lade sig vid halv sju (!). Då vaknade jag, och kunde inte somna om. Ville kunna lyssna på Vänner för att förhoppningsvis somna om igen, så tog med mig täcke och kudde ut till soffan. Somnade som tur var om efter en stund, men kände mig helt mörbultad när klockan ringde halv tio. Men det var bara att pallra sig upp.

Innan jobbet blev det en sväng in till MediaMarkt och Elgiganten för att checka in utbudet av kameror. Egentligen hade jag kunnat nöja mig med en ny digitalkamera, men pappa tyckte att jag lika bra kunde köpa en systemkamera, och har ju länge velat ha en, så det blev en sån. En Nikon. Lite dyrare än vi tänkt, men får eventuellt lägga lite pengar själv, men det gör ju inget. Ska bli så kul att få sitta och trixa med den på julafton! Kommer helt klart fota mycket mer nu, och då få grymt mycket snyggare bilder än nu när jag nästan bara använder telefonen..

Var jättedåligt med folk på Marieberg idag. Kanske var på grund av snöstormen. Hade fan inte heller velat ta mig ut i ovädret om jag inte måste.. Men det var rätt skönt att det var lugnt, för jag har varit väldigt trött och sliten idag, eftersom jag jobbat sjuk i tre dagar. Men det fanns lite att göra hela tiden i alla fall, så det var ju bra. Hatar ju när man bara går och gör ingenting. Men nu ska jag i alla fall vara ledig några dagar, men eventuellt jobbar jag på torsdag. Eventuellt tisdag eller onsdag också, om folk blir sjuka eller så, men förmodligen inte.

Orkade inte vänta på bussen hem från stan, var så himla kallt, så gick hem. Enbart för att hålla värmen. Och det gjorde jag verkligen, för stora delar av vägen hem var inte plogad, så nog fick jag kämpa alltid..

Trött som en gnu, men känns fortfarande lite tidigt för att lägga sig för natten. Risken finns att jag vaknar sent ikväll och inte kan sova, och det vill jag inte. Ska ta mig ett bad först i alla fall..

Imorgon ska jag ha årets sista lektion. Eller lektion och lektion, det är opponering på B-uppsatserna. Jag har verkligen ingen lust. Gillar inte att presentera grejer själv.. Även om det nu bara är en liten grupp. Men vet i alla fall på ett ungefär vad jag ska säga, så det kommer nog gå bra när det väl är dags. Hoppas även att tentaresultatet kommer nu i veckan! Är ju liksom omtenta 13 januari..

Who's to say we're not good enough?

Morsning korsning. 

Idag är det fjärde advent, känns helt sjukt. Det slog mig i fredags att det verkligen bara var en vecka kvar till jul. Det var då jag verkligen fattade. Kan inte säga att det finns så mycket julstämning i mig, inte på det där mysiga viset, men jag ser ändå fram emot jul. Det är ju alltid så trevligt och mysigt, och man borde verkligen passa på att njuta nu när vi faktiskt får en riktigt vit jul. Får försöka peppa inför jul så gott det går i veckan, men förmodligen kommer jag jobba några dagar, och då blir det lite svårt, hehe. Men alla julklappar klara i alla fall, nu ska de bara slås in!



Auld lang syne

Fy, har sovit asdåligt inatt. Vaknat flera gånger och bara känt mig obekväm. Inte direkt sjuk, men ja, obekväm. Sista gången somnade jag om i soffan, efter många om och men. Var helt död när jag skulle upp sen.

Åkte lite extra tidigt till jobbet idag, ville köpa juklappar. Till mig själv från Tommy. Typ. Vi köper inga julklappar till varandra i år, eftersom Tommy är pank, men istället delar vi på de pengar vi sparat i grisen under hösten. Så får vi köpa vad vi själva vill, men "låtsas" att det är från varandra. Allt för att få lite mer att öppna på julafton! :P 

Jättemycket att göra på jobbet idag, men för att vara lördagen innan jul så var det inte så farligt ändå. Stod i disken, eftersom jag bara nysit hela dagen, och jag hade verkligen disk hela tiden. Men det var skönt, gick väldigt bra att jobba, trots nysningar och snor. Både mamma och pappa och familjen Baastad åt hos oss på jobbet, alltid trevligt med lite besök!

Missade bussen, så passade på att handla på Coop. Tommy var med i nån undersökning här för ett tag sen, och då fick han ett presentkort på Coop värt 250 kronor. Det var ju himla bra, men det är väldigt sällan vi är på Coop. Efter jobbet hinns det nästan aldrig, och innan kan man ju inte handla mat. Men idag behövde jag ändå handla, och mamma och pappa kunde hämta mig efteråt, så passade på. 

Nu har vi käkat lite tacos, och nu är det final i Robinson, spännande! Heja Erik! Imorgon innan jobbet ska mamma och pappa och jag åka och titta ut vilken kamera jag ska få i juklapp! :D Blir förmodligen en systemkamera, yay! ^-^

Fight as a way to survive

Hej, hej, hallå dagboken. 

Fick inte ta mig kortisdag på jobbet, för praktikanterna dök aldrig upp, så jag fick komma tidigare. Chefen ringde halv ett, och en timma senare var jag på plats. Men det gjorde mig inget att börja lite tidigare, gick bra ändå. Lagom mycket att göra, dagen gick väldigt fort. Lite jobbigt med sjukan under perioden då första alvedonen avtog i effekt, och innan den nya började verka, men på det stora hela har det gått väldigt bra. Förutom att jag gått runt och nysit som en tok, haha. 

Blev en promenad hem från stan, eftersom jag inte orkade vänta på bussen. Var himla skönt, trots att jag var seg efter jobbet. Hem och beställde pizza, har verkligen hittat en ny favoritleverantör i Alfa, prova dem! Sen kollade jag på sista avsnittet av Kenza & Tyra show, sooooorgligt att det är sluuuuut, och sen semifinalen i Robinson!

Nu blir det snart sovas, så jag orkar jobba imorgon. Blir lite juklappsshopping innan jobbet, tjoho!

How sweet the sound

Snörvel, snörvel. Genomtäppt idag. Fast okej, mest i ena näsborren. Hur kan det bli så egentligen? Fortfarande ont i halsen, och pyttelite feber, men det är helt okej ändå. Lite nässpray och alvedon så blir det finfint. Ska jobba i Marieberg idag, fast bara 15:00 - 20:00. Fett skönt med bara fem timmar, mindre än en helg till och med. Fast får dock ingen rast, så åker tidigare till jobbet och äter buffén så ska jag nog klara mig fint. Skulle egentligen ha myst på stan med Tommy idag, köpt julklappar och ätit på Jensens, men det får bli en annan dag. Fast det låter som att jag ska få jobba en del nästa vecka, så det kanske inte hinns med.. Jaja. Tur att jag jobbar i en galleria i alla fall, då kan jag ju köpa julklappar och sånt innan jag börjar. Fast inte idag tror jag. Men nästa vecka. Fattar inte att det är en vecka kvar till julafton idag?! OMG. Måste fasen gå in hardcore med julfilmer och annat juligt nästa vecka, så julstämningen infinner sig. Detta går ju inte! Fast inatt drömde jag faktiskt att snön höll på att töa bort, och då blev jag ledsen för att det inte skulle bli nån jul.. :P Nu: frulle och julkalendern!

Julbak

Sent om sider (Anna kom klockan åtta) blev det lite julbak trots allt. Peppisar och lussebullisar. Att det tar sån tid att göra lussebullar alltså! Typ två timmar, det är ju inte klokt. Segt som bara den. Tur då att vi var smarta nog att göra pepparkakorna i jäspauserna. Fast egentligen tycker ingen av oss om hemmagjorda pepparkakor. Är det egentligen någon som gör det? För mig är det bara själva bakandet som är grejen, och att äta den supergoda degen. Den färdiga produkten brukar glömmas bort i nåt skåp, eller slängas. Fast i år kanske jag tar mig tid att dekorera dem, då kan man ju faktiskt ha dem framme som dekoration, eller nåt. Lussebullarna blev dock jättegoda! Jag gjorde stora tjocka bullar, saftiga och goda! Fast det blev inte så många. Vi gjorde bara en halv sats, för jag hade inte tillräckligt med mjöl. 17 fucking deciliter liksom, vad är det? Men men, jag är inte så mycket för fikabröd, så det gör inget. Jaha, nu hamnade bilderna helt galet, vi skyller på att jag använder Google Chrome..

Somliga ljus brinner aldrig ut

Tjing.

Ingen feber, men förkyld. Fast inte så farligt ändå, så länge jag får ta det lugnt..

Ikväll blir det julbak här hemma, med Anna. Lussebullar och pepparkakor! Kanske kan hjälpa till att få upp julstämningen lite? Fattar inte varför den vägrar infinna sig. Alla förutsättningar finns ju; snö, julbelysning, pynt, julgran, och hela faderullan. Men icke. Det kanske inte blir nån riktig jul i år..

Ordentlig snöstorm ute idag. Tur man inte behöver gå ut. Är dock riktigt milt ute, bara en minusgrad. Skönt. Måste skicka iväg julkorten idag, Tommy får gå ner till macken och fixa frimärken.. :P

Chrome

Hej, goddag, godnatt.
Jovisst kom förkylningen. Som ett jäkla julkort på posten. Me no likey. Nästäppa och halsont och allmän slöhet. Nooooo. Måste bli frisk, eller åtminstone inte värre, till helgen, det är fasen inte läge att sjukanmäla sig mitt i värsta julrushen.. Döh. Hoppas på ett 24-timmarsvirus!
Tommy har formaterat om min dator, så förhoppningsvis ska den fungera finfint nu. Dock har batteriet pajat istället, men så länge strömsladden är i så ska det väl funka. Får köpa nytt batteri..
Nä, nu ska jag kolla klart på Maria Wern. Lyckades såklart somna mitt i, tror faktiskt att jag gjort det varje avsnitt. Konstigt. Det är tydligen för jobbigt att se tre tv-program på raken. :P

Även vindarna kan vända

Blev en lunch på nya cafét på övervåningen på Vågen, minns ej vad det hette. Tog en kycklingsallad med pasta och rotfrukter. Tyvärr smakade rotfrukterna pyton, så det blir nog ingen mer sån.. Men vi blev kvar på cafét i två timmar, var ju perfekt att sitta mitt i gallerian och kunna kolla på folk, även om det nu bara var Charlotte som träffade massa kompisar. :P

Var vrålhungrig när jag kom hem, så vände snabbt ihop lite ris och cevapcis. Sååå gott! Och till det min nya favorit: hårt bröd med skinka! Helt plötsligt, completely out of nowhere, så blev jag extremt sugen på en sån macka igår kväll, och nu har det hållit i sig. Så jäkla gott! Min nya grej..

Är skittrött. Imorse kände jag mig hängig, precis som första dagen på en förkylning. Kände dock inget av det på eftermiddagen, men kanske att det är nåt på gång nu ändå, är så seg. Men förhoppningsvis inte, vill till gymmet imorgon, och kunna jobba i helgen. Vi får hoppas på det bästa. Nu är det i alla fall snart tv-kväll; Paradise hotel, Bonde söker fru och Maria Wern.

Money, money, money

Äntligen har pengarna kommit in på kontot. 6 000 från Hallsberg, och 2 200 från caféet, guld! Och om en vecka lär ju CSN komma också, så nog ska det gå bra med ekonomin den här månaden.
På ett sätt var det faktiskt ganska skönt att pengarna från Hallsberg blev så försenade. Det är ju typ nu jag verkligen behöver dem, och hade de kommit som de skulle, i två omgångar hade de förmodligen varit slut nu. Och så himla mycket har jag inte behövt ta från mina sparpengar. Visst, en del har jag lånat av mig själv, men det mesta har i så fall varit till just mig själv, och då är ju det ett val jag själv gjort. Men nu har jag varit duktig och satt tillbaka 3 000 på sparkontot, och lagt undan ytterligare 3 000 på ett av mina spara-undan-men-använd-om-det-är-något-speciellt-konto. Så tänk, då har jag lagt undan hela lönen från Hallsberg, och har ändå nästan 3 000 kvar på VISA-kortet, tjohej!

Bara kom som du är

Jag älskar att drömma. För det mesta är det bara härliga drömmar, även om de kan ha lite olika karaktär, de kan ju vara roliga på olika sätt. Tänk vad tråkigt det vore om inte drömmar fanns?

Idag ska jag fika med min gamla teater-kompis Charlotte. Hon var i Australien ett år efter studenten, men kom dock hem i somras, men det har ändå inte blivit av att vi träffas förrän nu. Sjukt längesen alltså! Tror i alla fall inte vi har träffats sen dess..? Haha, strunt samma, längesen var det i alla fall! :P

The dream of dreams

Åh, tråkkväll. Tråkdag. Bara tråkigt hela tiden. På eftermiddagen tog jag hand om en mastodontdisk, och på kvällen har jag i stort sett bara suttit och bränt ut en massa som måste sparas, eftersom jag måste formatera om datorn. Trååååååååååk. Och det är för tidigt för att gå och lägga sig. Jag vill ha popcorn, är verkligen aaaaaaaaaaaassugen, men åt ju fasen det igår.. Mööööh. Nä. Får väl sätta mig och spela lite Skipbo med mig själv, och kolla på Ensam mamma söker säsong två..

So easy to say goodbye

Åh, nu är jag mätt. Värmde på gårdagens kräftsoppa, men soppa är ju inte så himla matigt, så kom på den briljanta idén att lägga några av de överblivna kräftorna på en toast. Asgott! Både soppan och toasten är perfekt som förrätt om man ska ha middag nån gång. Här kommer receptet på soppan:
- Koka ihop purjolök (efter behag), ca 5 dl vatten samt en fiskbuljongstärning i några minuter
- Tillsätt ca 1 dl kokbar creme fraishe och 200 gram kräftost (burk eller tub spelar ingen roll), och låt koka ihop
- Salta och peppra, och tillsätt ordentligt med hackad dill
- Avsluta med att ha i hela eller hackade kräftstjärtar


Could this be different?

Usch, var inte det minsta sugen på att gå till dagis med Spike imorse. Men det var faktiskt jätteskönt när jag väl kom igång. Är ju faktiskt himla gött med morgonpromenad, särskilt när det inte är för kallt, när det bara är skönt friskt. Men självklart gick jag och la mig igen när jag kom hem. Få saker är ju faktiskt skönare än att få somna om. Det är speciellt att sova i soffan, man blir liksom lite extra trött och kan somna om hundra gånger..

När jag väl vaknat för dagen blev det som vanligt frukost framför julkalendern, och nu ska jag springa iväg till bussen för att åka till gymmet! Lika bra att passa på när jag verkligen har tid, och är utvilad. Lite träningsvärk efter igår, men får väl köra lugnt. Bara jag ens tar mig dit är jag nöjd.

Förlåt för att jag aldrig sagt förlåt

Började dagen på gymmet. Hade fasen längtat dit. Gick väldigt bra idag, både med löpning och styrka. Har nog äntligen hittat min ultimata träningsmetod.

Lagade en hemmagjord kräftsoppa, som jag hittat receptet på på Hannah Graafs blogg. Jag är inte så himla duktig i köket direkt, så jag trodde det skulle gå åt skogen, men den blev faktiskt riktigt god! (: Åt två rejäla portioner, och finns minst en kvar tills en annan gång, gött!

Ikväll är det luciakonsert i Nicolaikyrkan, med Örebro lucia och Risbergskas körer. Ska bli jättekul att se! Älskar ju just lucialåtar. Ska gå med mamma, och innan dess blir det en liten sväng på stan, naaaaajs.

Julstämning

Var skittrött runt sex, men kände att det inte var läge att sova middag så sent. Så jag tvingade Tommy att gå ner och hämta julgranen. Så nu har vi fixat granen med pynt och allt, och balkongen har fått belysning. Det råder även lite jultomte-bonanza här hemma nu, fasen tomtar överallt. Men men! Nånting måste man ju göra för att få upp julstämningen! Har även kollat på bästa julfilmen ever: Tomten är far till alla barnen. Så jäkla bra!


Pics

Just det, glömde bilder från igår.. Hade bara telefonen, och blixten lämnar väl rätt mycket i övrigt att önska, men två bilder får det väl bli ändå.




Ett gott nytt jul

Morsning korsning. Mår fasen oförskämt bra för att ha fått i mig så mycket igår. Sex cider och två drinkar borde ha tagit ut sin rätt kan man tycka, särskilt som jag inte varit full sen i somras, men icke. Tack för det! Nästan så att jag till och med hade kunnat åka till gymmet idag, men det får nog ändå vänta tills imorgon. Blir långprommis med Spajjan istället, är ju så fint väder. (: Men blir såklart ändå bakissöndag med pizza och chips, det är ju klassikern. Jag ska väl inte bli straffad bara för att jag klarade mig udan dunderbakfyllan? :P

Så mycket bättre när vi är tillsammans

Åh gud. När man inte har varit ute sen typ september så blir det liksom så att man tar igen det när man väl är ute. Detta inlägg blir förhoppningsvis någorlunda rättstavat, enbart på ren vilja. Lollos internet funkade inte, så det var tur att hennes nummer fanns att hitta på Eniro (hon hade bara mitt nummer på Facebook), annars hade det nog inte blivit något av denna utekväll. Fick tag på henne strax efter sju, och drog i mig första cidern på nån minut, eftersom jag insåg att själva förfesten inte skulle vara så länge. Kom till dit vid kvart i åtta, och sen åkte vi till Frimis nån gång vid tio. Blev tyvärr inte gratis inträde, men i alla fall VIP-kö. Spelade ju dock egentligen ingen roll eftersom det knappt var nån kö vid den tide. Hade i alla fall dragit i mig fem cider då, var lagom rund under fötterna, men betsällde snabbt in två drinkar och en cider. Gud alltså. Ja.. Och träffade en gammal klasskompis. Vi råkade hamna inne på toaletten i typ en halvtimma, och pratade massor. Efter det kände jag bara att det var dags att åka hem, fastän jag knappt hört nåt av Johnossi. Efter massa kö kom jag fram på taxin, och kom till sist hem. Nu blir det sova, hoppas jag inte mår alltför illa imorgon.. Kul var det i alla fall, mer eller mindre.

A monkey needs to dance and so do you

Hej vänner!

Väcktes klockan sex imorse av en myyyyyycket nödig Spike! Är väldigt sällan han väcker en för att han vill ut, men imorse var det panik. Frågan är varför han sa till bara den gången, för när jag kom ut i hallen låg det en jättehög med bajs på dörrmattan, och likadant när jag vaknade senare på förmiddagen. Fresh. Han måste ha ätit nåt olämpligt.

Har spenderat eftermiddagen på stan. Ikväll är det utgång på Frimis, och jag har sedan länge (okej, torsdags..) bestämt att jag ska inviga min nya vita spetsklänning. Dock hade jag inget att ha på mig undertill. Svarta sammetsleggingsen hade funkat, men dem har jag använt så mycket att de blivit utslitna på knäna och dessutom uttöjda, så de skulle inte bli snygga. Och det blir för kallt att ha strumpbyxor. Dessutom behöver det vara något lite mer påklätt nedtill, för klänningen är i kortaste laget. Men vanliga bomullsleggings ser för trist ut. Så alternativen var idag att köpa nya fräscha sammetsleggings, eller att hitta några i lite mer partyvänlig modell. Efter att ha letat i flera butiker fann jag ett par glansiga, lite sådär halvlackiga, på Gina Tricot. Eftersom klänningen är väldigt söt så blir det snyggt med lite rockigare leggings, och dessutom ska jag ha mina höga kilklackskängor som jag köpte från Nelly i somras, så det blir lite rockigt nedtill, och sött upptill. Köpte även ett halsband på Bikbok som jag ska ha till klänningen, och även en ny partyväska i svart mocka från Åhléns. Sen blir det röda läppar och naglar till detta, kommer bli så snyggt! Förhoppningsvis.. Kommer självklart bilder senare!

Nu ska jag äta lite lunch, sen fixa naglarna och vila lite, och sen blir det alltså party ikväll! Johnossi på Frimis, med Louise från jobbet, och förmodligen en massa fler. (: Naaaaajs! Jag har inte varit ute på flera månader, så jag är faktiskt jättetaggad. (:

In the dark

Alltså jag är så hiiiiimla trött. Jättetrött verkligen. Åh. Känns inte helt okej att gå och lägga sig halv tio en fredagskväll, men vad göra? Ganska onödigt att tvinga sig själv att vara uppe ju.. Sova är ju så himla nice, så får väl se det som ett litet äventyr, haha. Vill ändå komma upp i tid imorgon, så jag hinner med alla grejer jag planerat..
Jaa, men godnatt då? :P

Have yourself a merry little Christmas

Idag var det begravning för gammelfarmor. Precis som med gammelfarfar var vi i Stillhetens kapell vid Norra kyrkogården. Var en kort och fin begravning som förrättades av Maria som var min och mammas regissör när vi hade jul- och påskspel i Vintrosa kyrka, och så var det Roine som spelade Jesus i samma föreställning som sjöng för oss. Det var trevligt att det var välbekanta ansikten.

Efter begravningen var det lunch och fika i Glanshammar. Mycket trevligt, trots den tråkiga anledningen. Faktiskt synd att man inte umgås mer med den sidan av släkten, för vi har väldigt kul och trevligt ihop.

Nu på kvällen har Tommy och jag varit och hämtat en överlycklig Spike på dagis, och nu är det snart mat. Jag har även vispat ihop en guacamole som ska avnjutas med nachochips lite senare, framför Idol antagligen. Sweet.

Inside my arms

Kan säga att det kändes ganska konstigt att åka till jobbet när det redan börjat mörkna. Började ju fyra, och jobbade till tio. Var väl helt okej att jobba, men det var inte alls mycket folk. Inte tillräckligt för att det skulle vara värt med extraöppet i alla fall. Är väl inte direkt restaurangerna och caféerna som går plus en sån kväll, typ bara elektronikaffärerna. Men men. I alla fall min fjärde extradag denna månad, asbra! Det är ju lika mycket som jag jobbar normalt en månad, fast nu extra. (:

Kolla lite på Paradise hotel nu, och sen sova. Imorgon blir det begravning för gammelfarmor.

My heart still needs to dream

Ja, jag hade ju då tenta imorse. Blä. Jag är egentligen aldrig nervös inför tentor, tycker till och med att det är ganska kul när man väl sitter där, tävlingsmänniska som jag är.. Men när jag såg tentan imorse fick jag lite lätt ångest faktiskt. Den var inte alls som jag hade trott! Var flera saker som jag inte alls trodde skulle komma med, och som jag inte pluggat på över huvud taget. Det var nog första gången förutom vid ett matteprov som jag känt att det här kommer gå käpprätt åt skogen, och som jag verkligen bara försökte få godkänt. Men det blev dock lite lättare medan jag skrev tentan, upptäckte att jag visst kunde mer än jag trott, och när jag gick igenom hela tentan och räknade möjliga poäng så kändes det som att jag helt klart måste ha fått godkänt ändå, behövs faktiskt bara lite mer än halva tentan rätt. Och så dåligt gick det inte när jag väl skrev. Men just när jag bara kollade igenom frågorna så ville jag bara gå därifrån och ta omtenta istället. Hoppas nu att man får svar snabbt, är ju skönt att ha det ur världen. Det ryktas att läraren lovat svar innan 20 december, och det är ju rimligt.

Efter tentan stannade många av oss kvar och dískuterade nån timma, sen åkte jag hem och sov. Nu ska jag alldeles strax gå till bussen, det vankas jobb på Marieberg 16:00 - 22:00. Är sån där julshoppingkväll, så vi har extraöppet. Passa på att handla juklappar då vetja, och kom förbi och säg hej! (: Är dock inte ett dugg sugen på att jobba idag, har mått illa hela dagen. Men hoppas det släpper.

Fin men väldigt kort spetsklänning från Te...

img_7067 (MMS)

Fin men väldigt kort spetsklänning från Textilkompaniet, 298 :-


Is love alive?

Hej hå, hej hå.

Idag började jag dagen med ett pass på gymmet. Har saknat att vara där, var längesen faktiskt. Har varit lite förkylning, lite tidsbrist och så var ju ryggen obruklig i nästan två veckor. Men idag var jag tillbaka! Löpning, hantlar och bålträning, göttans. Har kommit på att det inte funkar att åka till gymmet om jag är trött, då blir jag inget peppad och ger bara upp. Allra bäst är det att åka direkt när jag fått vakna av mig själv på morgonen. Då är det nice. Om jag inte ska jobba i helgen blir det minst ett pass till.

Annars har jag ägnat lite tid åt att plugga till morgondagens tenta. Känns inte som att jag pluggat särskilt mycket, men känns ändå inte som att jag kan sitta och traggla mer. Jag kommer inte längre än såhär. Det jag kan, det kan jag. Hoppas det går bra..

Var även iväg till Macxi en sväng. Hade paket från Nelly att hämta ut, innehållandes brun silkes/meshklänning, pärlörhängen och rött läppstift. Tyvärr var klänningen för liten, och fanns ingen större storlek. :( Men men. Köpte dock en vit spetsklänning efter gymmet idag, på Textilkompaniet, bild kommer sen!

Paradise hotel och Bonde söker fru, innan det är dags att sova..

December never felt so wrong

Åh, vad jag är nöjd med mig själv vad det gäller skolan just nu. Hade handledarmöte om B-uppsatsen idag. Har lämnat in första versionen, och fick idag feedback på den. Och det fanns inget att kommentera på mig, förutom viss formalia på hur man skriver ut referenser. Annars var allt frid och fröjd, och massa bra feedback! Känns så jäkla skönt, efter som B-uppsatsen ändå är värd 15 hp, och är väldigt viktig. Eftersom denna är den enda stora uppsatsen jag skriver i engelska, så är det ju denna framtida arbetsgivare kommer att gå efter, om det nu blir så att de behöver kolla på examensarbetena. Så det är ju super, och det låter helt klart som att det blir VG på denna. (: Igår hämtade jag även ut sista lingivstikuppgiften. Eftersom jag fått revidera den första var jag säker på att jag skulle behöva det denna gången också, men den var godkänd rakt av, så det känns jätteskönt! Nu är det bara till att klara tentan på torsdag så är denna termin avklarad. (:

Avslutade denna tisdag med julkonsert på Frälsis. Det gick så himla bra! Lagom långt program den här gången, höll på knappt en timma. Förra året höll vi på i mer än en och en halv timma tror jag.. Och sjukt mycket folk i publiken också, helt fullsatt! Behövdes till och med extrastolar. Det var ju jättekul, då blir man mycket mer taggad. (: Och alla sa att det lät jättebra, så det var ju också himla skönt.

Nä, nu blir det sängen så jag kommer upp i rimlig tid imorgon. Då blir det en sväng till gymmet, och sen plugga heeeeela dagen lång.

Chime

Hejsihejsi.

Var iväg med Spike imorse. Var egentligen tänkt att jag skulle till gymmet idag, men kände att jag verkligen inte orkar det idag, så tog en liten extra sväng på hemvägen. Sen gick jag och la mig igen. Frös som en gris hela tiden när jag sov, trots både tjocktröja och gosig filt. Men det är så himla skönt att få somna om i soffan alltså.

Vid tre ska jag iväg på handledarmöte på skolan, för att fixa det sista med B-uppsatsen. Sen är det raka spåret till Frälsis, där jag, Sara, Lovisa och Linnéa ska dekorera inför julkonserten som är ikväll. Ska bli väldigt kul med konsert, har på nåt sätt lite glömt bort att det är idag. Men det blir gött. Hoppas det kommer mycket folk, alltid roligare då. Kom vetja, det kostar 60 kr (50 för studenter), inklusive fika! (:

Dum av dig

Idag hade jag faktiskt alarm på att jag skulle upp klockan tio, fastän jag inte skulle iväg till skolan förrän vid halv två. Blir så jobbigt att sova bort halva dagen, man hinner ju inte med någonting. Nu kunde jag ju ändå ta det lugnt och chilla, men hann även med att plugga lite.

Hade grupp-plugg på universitetet på eftermiddagen. Rätt bra att sitta flera stycken och få olika perspektiv, och flera som kan förklara något man inte förstår. Gick riktigt bra faktiskt, känns som att jag har mycket större koll inför tentan nu. Ska väl inte vara helt omöjligt att bli godkänd..

Har även ringt till Hallsberg och fixat så att jag ska få min lön. Det var väl på tiden. Nu ska den i alla fall komma imorgon eller på onsdag. Men fattar inte vad det är som tagit sån tid. Om det är några uppgifter som saknas eller så, då borde man ju ringa mig, eller hur? Särskilt som jag bara är vikarie och bara är på skolan då och då. Men men, nu kommer väl pengarna snart i alla fall, får man hoppas.

Måste bara nämna det jag skrev om jobbet igår, att jag gick runt och störde mig på att kinarestaurangen (som tydligen är vietnameser, men så vitt jag vet serverar de kinamat). En av de anställda reagerade på detta, som om jag skrivit något rasistiskt, men det var ju verkligen inte menat så. Alla på jobbet säger kineserna om grannarna, just för att det är kinamat, eller i alla fall så tror alla att det är det. Och det var ju även arbetskolleger som hade kommenterat, och de vet ju hur det ligger till. På ett sätt kan jag förstå att man kan reagera på att jag sa kineserna, men jag sa ju inte ens någonting elakt, bara att jag tyckte att jag fick en massa extrajobb för att deras kunders disk tog upp all plats i våra montrar, medan jag gick och plockade undan disken från deras montrar så att de fick plats med sin disk. Det var ju liksom inget taskigt menat på nåt vis, jag står för att jag var irriterad på det igår. Visst, nästa gång får jag väl skriva "personalen på Chiliwok", men eftersom jag "pratade" med en på mitt jobb, där som sagt Chiliwok kallas kinarestaurangen, så blev det "kineserna". Men jag har i alla fall bett om ursäkt, och mer kan jag inte göra. För enligt mig har jag inte gjort mig skyldig till något annat än att möjligen ha uttryckt mig klumpigt. Men jag är ju så himla konflikträdd, så jag tycker ju alltid att det är jättejobbigt om någon är det minsta arg på mig, men jag hoppas att hon som skrev i alla fall kan förstå att det inte var någon personlig värdering i det hela. Så. Nu har jag sagt det. Det finns så många andra omständigheter som jag inte orkar ta upp, men det hela är verkligen bara ett missförstånd.

Nu ska jag väl snart börja med maten, blir väl kyckling med svamppanna och pasta idag. Sen ikväll är det ju Ung och bortskämd, yay!


Christmas lights

Åkte tidigare till jobbet idag, för att eventuellt hinna shoppa lite. Hade spanat in en meshklänning med silverkulor på, skitsnygg, på H&M, men den var inget bra alls på. Satans. Lite sugen på granpynt på Indiska, men bidde inget där heller. So much for being early.

Haft en skitdag på jobbet. Har inte alls varit på humör. Stod i disken halva dagen, och då blev jag arg poå kineserna som aldrig tog bort sin disk från våra överfulla vagnar, och deras kunder ville hela tiden att jag skulle städa upp åt dem. Men man kan ju inte vara otrevlig, så fick ju hålla masken och räkna till tio typ. Blä. Men har ju faktiskt haft tre riktigt bra jobbdagar denna vecka, så det gjorde väl inget. Ska även jobba på torsdag. Då är det julshoppingkväll, så vi har öppet till tio. Stackars Louise jobbar 11:00 - 22:00, men jag har tur och får börja vid fyra. Gött! Har ju faktiskt tenta innan..

Det verkar som att det blivit en liten vana att gå hem från resecentrum istället för att vänta på bussen. Bra där! Fast idag dissade jag faktiskt en buss som skulle gå om fem minuter, bara för att jag ville in på Lövstahallen och köpa nåt gotti.. :P Men tanken med en promenad var ju ändå bra, hehe.

Mitt avtryck

Se här vad fint min tavla passar in på kökshyllan! Det är min jobbarkompis Kathleen som gjort den. Hon och några klasskompisar har detta som UF-projekt, så av dem kan man beställa canvastavlor i varierande storlekar för en billig peng. Min är 10x10 cm, och kostade 49 kr. Eftersom jag inte vet hur man länkar på blogg.se så får ni söka på Mitt avtryckFacebook istället! (:


Steal your thunder

Ojojoj, idag har det banne mig varit kaos på Marieberg. Vi var fyra plus chefen på cafét, och ändå höll vi på att inte hinna med! Helt sjukt. Stackars restaurangen som hade väntat sig att en av oss skulle gå dit och hjälpa dem, det kunde de ju glömma. Full rulle hela dagen verkligen, men det var bara kul. Så länge allting funkar så är det bara skoj med högt tempo, är ju skittråkigt när det inte finns nåt att göra. Imorgon lär det dock bli lugnare..

Blir till att vila upp sig ikväll. Som om det vore nåt nytt.. Blir lite chirre och dirre och film. Naaaaajs!

Stunder av stillhet

Fy, har drömt mardrömmar hela natten. :( Gjorde dock så jag vaknade en timma tidigare än tänkt, så det var väl ändå lite bra. Men usch, mardrömmar är bland det vidrigaste som finns.

Kör som vanligt denna december frukost framför julkalendern. Årets är faktiskt riktigt kul, dock trist att den inte handlar om julen. Är inte själva grejen med en JULkalender att det ska handla om julen?

Jobb för tredje dagen i rad, känns ovant. Känner på mig att jag ska vara på restaurangen idag. Blä. Men en dag är okej..

Turn around

Jag tycker att det är skithäftigt att Minnah gick vidare till finalen i Idol. Dels för att det känns som att det är dags för en grym tjej i finalen, men kanske allra mest eftersom hon faktiskt blivit utröstad en gång. Personligen tycker jag inte att det är något fel med att hon är i final fastän hon åkt ut en gång, det handlar ju bara om hur bra svenska folket tyckte att hon var just den kvällen. Jag tycker det är jättekul att hon är i final, hon är ju hur duktig som helst! Verkligen i min smak. Fast såklart supertrist att Olle åkte ut, han är ju mitt gull. Men det är helt klart värdiga finalister, Jay är ju också fantastisk, och det ska väl mycket till om inte han vinner.

Här sjunger Minnah Total eclipse of the heart.


Sex laxar i en laxask

Bra dag på jobbet! Massor att göra hela dagen, gick så himla snabbt. Och åt jättegod lunch på restaurangen; schnitzel, gudomlig klyftpotatis, och så lite nachochips med smarrig hemgjord guacamole. Muuuuuums!!! Måste göra egen guacamole nån gång, har aldrig gjort det själv..

André var snäll och skjutsade hem mig och Louise, så kom hem tidigt. Skönt. Blev pizza till middag, göttans! Kollar klart det sista på Idol, sen ska jag kolla på gårdagens Robinson, om jag orkar..

Fick ett rejält shoppingsug, så kunde inte motstå snyggingen nedan från Nelly! Kostade ca 350 kr, och om jag handlade för 400 kronor så fick jag 100 kronors rabatt av VeckoRevyn, så köpte även på mig ett läppstift och ett par pärlörhängen. Finfint! Fixade dock så att jag får betala i februari, men ändå. :P


An enchanted boy

Hejhopp.

Still no money in sight. Irriterande, de skulle ju fixa med det den här veckan! Får ringa rektorn på måndag. Ingen idé att göra det idag, för då glöms det säkert bort över helgen. Tur att jag ändå har pengar..

Jobba idag med, som sagt. Hoppas dagen går lika fort som igår. Brukar vara helt okej med folk på fredagar, så det ska nog gå bra.

Believe

Vilken dag. Massa folk precis när jag kom, sen avr det lugnt ett par timmar, och sen var det full rulle hela eftermiddagen och kvällen. Eller, egentligen var det inte så mycket folk efter lunch, men jag fick vara själv rätt länge, och då blir det ju mycket att hålla reda på. Men det var skoj, tiden gick fort. Ska jobba även imorgon, så det blir jobb fyra dagar i rad nu. Money, money, money.. Blir nog skoj imorgon; är bara jag, chefen och Louise som jobbar. Det blir nice.

Orkade inte vänta på bussen hem från stan så bestämde mig för att gå hem istället. Ja, i kylan. Men det var inte så himla kallt ändå, hade bra med kläder på mig, och blev ju något mildare när det snöade. Var riktigt mysigt faktiskt. Det snöade väldigt lätt och fint, och så kunde jag gå och titta på all fin julbelysning. Blir nog så imorgon också, eftersom inga bussar passar.


I en evighet levde jag som om du inte fanns

Hejsan hoppsan.

Har startat morgonen med att kolla på julkalendern och käka risgrynsgröt. Mysmorgon!

Ska snart åka iväg till Marieberg och jobba. Gött att få jobba lite extra någon gång ibland, extrapengar är alltid nice! Dock sådär lagom kul att jobba just vardagar, men ändå. Kan vara rätt soft ibland också.

Har fortfarande inte fått mina pengar från Hallsberg. De skulle fixat med det i tisdags, men finns fortfarande inget på kontot. Om den inte har kommit in imorgon måste jag ringa dit. Måste ju få in mina pengar!


Smurfhits

Tommy hittade Smurf-låtar på Spotify, så får lyssna på det nu.. Tyvärr inga av de låtarna jag hade när jag var liten, men ändå. :P

Har suttit och skrivit en ordlista på alla konstiga ord och grejer till lingvistikprovet. Sjukt många ord och koncept man måste kunna, så lika bra att skriva av deml. Skulle egentligen ha pluggat med kursaren Anna både idag och imorgon, men hon kunde inte idag, och jag ska rycka in och jobba på cafét imorgon, så blir nog inget plugg denna vecka. Kanske på fredag. Annars får vi sätta igång själva och sen plugga i början av nästa vecka. Provet är nästa fredag.. Svårt att veta vad man ska plugga på. Det är det som är trist när man har en tenta som gäller hela kursen. Men men.

Fick ett ryck och städade här hemma. Behövdes verkligen. Var i stort sett krisigt redan förra veckan, men då kunde jag inte städa för ryggen. Men nu så är det gjort. Göttans. Men är väl snart lika skitigt igen. :P

Hungrig. Vankas hasselbackspotatis och kött, mumma!

Kärleken får liv om igen

Muffinsarna blev jättegoda! Fast de smakar inte så jättemycket pepparkaka, men det gör egentligen ingenting. Glasyren gör ju halva grejen, och jag tycker faktiskt att de blev väldigt fina. Dock räckte glasyren bara till hälften av muffinsarna, men de är ju goda ändå. Faktiskt himla smidiga att göra, här har ni receptet;

Pepparkaksmuffins, ca 18 st
- 100 g smör eller margarin
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 1 dl gräddfil (alt. 1 dl filmjölk)
- 1 msk pepparkakskrydda
- 3 dl mjöl
- 1 tsk bakpulver

1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Smält matfettet och låt det svalna
3. Vispa ägg och socker pösigt
4. Blanda i de övriga ingredienserna
5. Häll smeten i muffinsformar, och grädda dem i mitten av ugnen i ca 15 minuter

Glasyr och garnering
- 200 g cream cheese
- 3 dl florsocker
- 200 g smör eller margarin
- Valfri mängd strössel

1. Smält smöret och låt svalna
2. Vispa ihop alla ingredienser
3. Häll smeten i en gräddspritser och spritsa på muffinsarna när de fått svalna något
4. Strössla över valfri mängd strössel (jag använde strösslet "Golden" från Doktor Oetker)


Bild ser ni i inlägget nedan!

Kolla vad fina muffinsarna blev! :D

img_8711 (MMS)

Kolla vad fina muffinsarna blev! :D


Jag har köpt en ny traktor

Hej på er.

Tänka sig, jag vaknade "tidigt" idag, halv tio typ. Det måste ju ändå vara godkänt, med tanke på att jag sovit mycket längre än så den senaste tiden..

Fruktansvärt kallt ute idag, tur att jag inte måste vara ute. Men det är ju ändå första december, då får det vara kallt! Tänk, första december redan. Som vanligt känns det som att tiden bara flyger iväg, och att det nyss var första november. Men jag välkomnar december med varmt hjärta, den är ju ändå årets mysigaste månad. Särskilt nu som vi ju faktiskt har utsikter att få en riktigt vit jul. Får leta fram våra chokladkalendrar, och sen ska jag kolla på julkalendern. Den verkar vara helt okej i år. Kanske blir det även lite julbak idag, har faktiskt alla ingredienser för de där pepparkaksmuffinsarna jag pratat om..

RSS 2.0