Kärleken får liv om igen

Muffinsarna blev jättegoda! Fast de smakar inte så jättemycket pepparkaka, men det gör egentligen ingenting. Glasyren gör ju halva grejen, och jag tycker faktiskt att de blev väldigt fina. Dock räckte glasyren bara till hälften av muffinsarna, men de är ju goda ändå. Faktiskt himla smidiga att göra, här har ni receptet;

Pepparkaksmuffins, ca 18 st
- 100 g smör eller margarin
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 1 dl gräddfil (alt. 1 dl filmjölk)
- 1 msk pepparkakskrydda
- 3 dl mjöl
- 1 tsk bakpulver

1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Smält matfettet och låt det svalna
3. Vispa ägg och socker pösigt
4. Blanda i de övriga ingredienserna
5. Häll smeten i muffinsformar, och grädda dem i mitten av ugnen i ca 15 minuter

Glasyr och garnering
- 200 g cream cheese
- 3 dl florsocker
- 200 g smör eller margarin
- Valfri mängd strössel

1. Smält smöret och låt svalna
2. Vispa ihop alla ingredienser
3. Häll smeten i en gräddspritser och spritsa på muffinsarna när de fått svalna något
4. Strössla över valfri mängd strössel (jag använde strösslet "Golden" från Doktor Oetker)


Bild ser ni i inlägget nedan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0