Lock up our love

31/3-09 Tisdag

11:08
Det kändes som att jag sov i en evighet inatt. Fast det är väl inga fel, i och för sig.
   Mår bättre idag, hade ingen direkt feber när jag vaknade. Kör stenhårt på alvedon, slemlösande och nässpray. Jag ska kunna sjunga på repen i veckan!


14:03
Har försökt översätta lite av mönstrena. Jag har ingen aning om jag har översatt rätt eller inte. Förhoppningsvis kan farmor lista ut vad jag menar.

Ätit lite mat, rester från igår. Stekte upp potatis och sådär. Det var gott. Jag måste försöka lära mig laga lite mer mat tills jag flyttar hemifrån..


18:26
Dagen har gått rätt fort ändå, för att vara sjukdag. Mest legat framför tv:n och degat, men även fixat disken och tvättmaskinen, sådär som jag passar på att göra när jag inte har något bättre för mig.

Imorgon blir det skola igen, om inget drastiskt händer.
   Först filma med Ida och gänget. Inte alls peppad, men nu har jag ju lovat.
   Sen rep the whole damn afternoon. Har inte alls lust att sjunga, inte Immortal i alla fall! Kommer låta för hemskt, och jag får skämmas, och alla kommer tycka att jag suger. Det vill inte jag!
   Ska nog försöka passa på att gå på konstutställning imorgon också. Måste ju göras någpn gång, så varför inte imorgon när jag ändå har hål. Ska egentligen till optikern, men pallar inte.

Fått pengar idag. Måste hålla hårt i dem! Men det är svårt.. Speciellt som jag inte är säker på VK-kläder, kan tänkas att det blir ett byxinköp till ändå. Men måste försöka hålla koll på ekonomin..


21:02
Kollade just på sista avsnittet av Den rätte för Rosing. Det är svårt att titta på det programmet och inte fundera över åldersskillnader. 
   Har ingen riktig koll på exakt hur gammal Linda är, men hon är väl runt 35 ungefär. Och nu valde hon Hugo, som är 19. Det är en rätt rejäl åldersskillnad där.
   Jag har själv alltid tyckt att det är lite småäckligt med för stora åldersskillnader, åtminstone när man är ung. Efter 30 kanske det jämnar ut sig lite, men annars tycker jag bara det känns konstigt.
   Fast varför, egentligen? Det är ju ändå personligheten man väljer till sist. Ibland kanske det är bäst att inte avslöja sin ålder, för jag tor att man gör en större grej av det än vad det egentligen är. Bara man är på relativt samma nivå i livet bör det ju funka. Det kanske är så att det bästa vore att man antingen vore blind, så man inte kunde se hur gammal någon är, eller att man helt enkelt inte lägger någon vikt vid ålder. Man kanske borde räkna i mental ålder istället.
   I alla fall hoppas jag att Linda och Hugo blir lyckliga, hur länge det än varar. Hugo verkar vara en toppenkille, och funkar det inte med Linda finns säkert någon annan tjej som kan bli lycklig med honom. Detsamma gäller Linda!

Life's on a roll

30/3-09 Måndag

09:40
Jäkla skit, jag är sjuk! Det har jag verkligen inte tid med! Kände igårkväll när jag skulle gå och sova hur förkylningen bara bröt ut. Har sovit dåligt inatt och är helt genomtäppt i näsan, och har ont i halsen. Som tur är har jag inte så hög feber, den brukar nästan vara jobbigast. Men har ju verkligen inte tid med detta nu, kommer säkert inte kunna sjunga på hela veckan. Fast å andra sidan är det skönt att det kommer nu, då borde jag vara frisk till vårkonsertsveckan, och det är väl huvudsaken. Men ändå! Första gången vi ska repa igenom allt inför alla, och så skämmer jag ut mig för att jag låter som en kratta.. Blä..
Har inte tid att vara hemma hela dagen idag heller, eftersom jag har biiiiig s-blocksprov. Men eftersom jag ändå mår skapligt så får jag pallra mig dit. Preparera mig med massa alvedon. Det var ju ett skit att jag missade teatern idag igen.. Och lär göra't imorgon med.. Jaja. Hälsan först, eller?


17:26
Har gått rätt bra idag, trots sjukdom. Beror väl på att febern har hållit sig nere, skönt!

Det var då inget litet s-blocksprov! Fy bubblan. 19 A4 hann vi få ihop, fast efter en timma hade vi bara fått ihop ett halvt. Slutade med att vi satt tre stycken samtidigt och skrev för fulla muggar. Men jag tror det gick rätt bra ändå, hoppas! Men det nog var det tidspress trots 3 timmar.. Bra grupp dock; Linn, Simon och Franz.

Sitter här och käkar resterna från gårdagens fika. Ensam hemma än så länge, för skönt! Vill bara ha det tyst runtikring..


21:12
Ikväll var det premiär av Färjan 2. Det är rätt kul, man blir lite småsugen på att åka på kryssning!
   Senare är det Ballar av stål, ett väldigt kul program om du frågar mig. Pär Lernström, Sonneby och Nour El Refai for the win!

My new-born wings

29/3-09 Söndag

12:41
Jag var aldrig med på konserten igår, för jag höll på att svimma under övningarna. Vet inte vad som var fel, men mår bättre idag i alla fall. Men jag kollade i alla fall på konserten, så sjukt bra! Så avundsjuk på vokenslåtarna, så himla kul att sjunga keltiskt. Butterfly är king, och Mountain and sea också! Spelade in Butterfly, får se om det blev något.
   Efteråt åkte jag och Tommy till Sallad Inn och käkade, och sen hem och kollade på fotbollen. Jag somnade dock under sista tjugo minutrarna, men ändå.

Idag fyller alltså Marcus 15, grattis lillen!
   Började dagen med att fira Marcus. Jag bytte ut en chokladboll mot en sten som finns på hans rum, som ser exakt ut som en chokladboll. Han gick nästan på det, hehe.
   Så har jag städat klart det sista, toan och duschen.
   Snart kommer väl de första lunchgästerna, och senare de som baar ska ha fika. Mys blir det!


17:15
Hade helt glömt bort att Carro och Andreas hade köpt hund, så det blev en positic överraskning när lilla blandrasspanieln Nova kom med! Både bebis och vovve idag alltså. (: Båda var så sjukt söta och små! Nova hade fortfarande valppäls, så hon var ju underbar att klappa på. Så himla söt. Hon blir inte större än såhär nu heller, så hon kommer alltid se ut som en valp. Elwira sov mest hela tiden, tydligen en väldigt stillsam och tystlåten bebis. Mamma blev så glad när hon fick byta blöja, haha.
   Farmor kom tillbaka med mönstrena, får visst sätta mig och översätta igen. Det kommer gå sådär.. Börjar bli lite stressad över klänningarna alltså.. Men det går nog bra.

Ikväll ska jag, Tommy och Marcus gå på Kenny Begins! Blev väldigt spontant, har egentligen inte råd, men har ju redan överlevt min budget så.. Ska åka förbi farmor innan dess och hämta ett översättningsbald som hon glömde.

Whoa whoa whoa

28/3-09 Lördag

09:03
Varför är jag så usel på att utnyttja mina sovmorgnar? Idag hade jag verkligen kunnat sova hur länge som helst, men så vaknar jag ändå halv åtta! Suck. Fast jag behöver i och för sig tid på mig idag, massor att fixa. Lillebror fyller ju imorgon, så det blir kalas och då måste ju allt vara skinande rent. Och så måste jag baka chokladbollar, det är mitt signum på kalas. Bäst jag sätter igång då?

Btw, kan det sluta snöa någon gång? I haaaaaaate! Är det ingen snö till jul kan det lika bra vara. Bort, bort, bort!


11:42
Nu har jag varit duktig! Jag har till och med dammat rummet. jag dammar i snitt två gånger per år. Men det gick ju riktigt smidigt. Jag har lärt mig att man inte ska dammsuga innan man har dammat.. Bra råd!
   Nu finns det inte heller lika mycket prylar framme i mitt rum, så det känns lite större. Undan för undan försöker jag att stuva ner lite grejer i flyttkartonger.
   Har även hjälpt min bror att baka, så nu finns det chokladbollar i kylen! Det är så himla gott, men vi har fikaförbud tills imorgon, annars finns det inget kvar till gästerna.
   Det enda jag egentligen har kvar att göra är att fixa toaletten, och det går fort. Känns bra. Känner jag mig och min fästman rätt går vi inte upp supertidigt imorgon, direkt. I alla fall inte han.

Blir nog mysigt imorgon. Inte nog med att det är kalas- innan dess ska vi luncha med andra hälften Svensson. Det betyder Conny, minus Viktoria som jobbar. Carolina och Andreas kommer hit ända från Skövde, och så blir det första gången jag träffar mitt lilla kusinbarn Elwira, då Mahtilda och Anders också kommer! Myyys! Tror det är första gången Carro ser sin systerdotter också. Det ser jag fram emot. (:

Ikväll är det alltså Anders Nyberg-konsert. Det blir nog kul, riktigt vängiga låtar. Skönt dock att vi bara behöver öva typ tre timmar, och inte en och en halv dag, som sist.
   Efteråt blir det nog lite mat med Tommy.

En blomma växer upp vid vägens kant

27/3-09 Fredag

08:20
Detta är ingen bra dag!
   För det första snöar det.
   För det andra mår jag illa och fryser, och har potentiellt urinvägsinfektion på g.
   Vet inte om jag pallar att filma idag. För att inte tala om att åka till Hallsberg. Vi får väl se hur jag mår senare.


17:18
Övade bara September hela kören. Nästan i alla fall. Hatar den där dansen! Fast det börjar ge sig i och för sig. Men jag tror inte det bli en vacker syn i alla fall..

My Immortal kommer att bli så grymt fin! Oavsett hur det låter (nästan) kommer det vara fantastiskt fint, jättevacker dans blir det. Tror den kommer att bli mäktig. Kan till och med bli ett av de allra bästa numrena i hela föreställningen. Så glad att jag får vara frontal i den!

Övade scenbild även med Edge. Ingen direkt dans, men det är en hel del att komma ihåg, massa olika formationer och sånt. Men det blir nog snyggt. Även den är en riktig kanonlåt.

Mådde bättre framåt förmiddagen, så när vi var klara på Svängis åt jag, Micaela, Martina och LovisaBurger King, innan jag drog vidare till Hallsberg. Äckelsnön!
   Så åkte mamma och jag till Coop och handlade. För en gångs skulle inte en enda estet i sikte.

Ikväll blir det till att städa inför kalaset på söndag. Och så blir det lite god mat och tv, som sig bör.


19:47
Lite städning är gjord i alla fall! Plockat undan en hel massa grejer. Plockade i alla mina läppstift, läppglans och nagellack i en stor plåtburk som jag snott från jobbet (ooops..). Imorgon ska jag väl fortsätta och då damma, dammsuga samt städa toaletten.

Imorgon är det ju Anders Nyberg-konsert igen, ska bli kul. Var ju riktigt drag i Nicolai förra gången, hoppas på en lika bra konsert imorgon!

The Facebook

26/3-09 Torsdag

09:55
Åh, jag visste att denna s-blockslektion skulle bli döden! Har nu cirka två timmar kvar, och de ska tillbringas till att komplettera alla anteckningar till provet på måndag. Jag gissar att jag är klar på max en timma, vilket betyder att jag kommer att sitta och slöa i mer än en timma. Me don't like! Men det är god mat sen, mannagrynskaka. Hoppas man inte behöver sitta kvar hela lektionen, utan att man kan gå och ta en tidigare lunch, eftersom jag ska ha rep klockan 12:00. Så länge får jag nöja mig med medtagna päron och bananer.
   Som sagt rep klockan 12:00. Maria är inte här, så det kanske bara blir körrep, men det går nog bra ändå. Känner mig confident inför Edge, den ligger bra. Det kommer bli drag! Känns inte lika bra med Immortal, det är för mycket press. Måste göra bra ifrån mig nästa vecka! Fast får nog sjunga redan imorgon..

Efter skolan ska jag umgås med Jennifer, och förmodligen även med Melvin. Va mysigt!
   Sen blir det eventuellt kostymförrådet, om det inte är imorgon.
   Och så är det såklart core, yay!
   Och så avslutas dagen med Sveriges värsta bilförare!


21:02
Blev en sväng upp på stan och fika med Jennifer. Kladdkaka och vaniljglass, livet!

Fanns mycket att titta på i kostymförrådet, dock inte så mycket användbart. Till slut hittade alla ändå kläder, förutom jag då, som redan har vit klänning. Jag tog på mig ansvaret att införskaffa vita sidenband, dels till midjan och dels till fötterna. Fint blir det!

När vi var klara på kostymis gick det dåligt med bussar, så jag åkte ut till pappa och åkte med honom hem. Åt mat, välbehövligt, och sen blev det träning. Var mycket lättare idag, jag börjar bli vältränad! ;P

Gurkan blev Sveriges värsta bilföärare. Inte helt oväntat. Men skön är han!

He was no more than a baby then

25/3-09 Onsdag

09:12
Även idag vaknade jag av mig själv, så grymt skönt! Det ligger väl något i det där att det ska bli gradvis ljusare i rummet. Jag har jätteljust på rummet på morgnarna, om det är sol alltså. Vilket det är idag, I love! Firar med finiskläder; vit body (Gina), svart spetskjol (Gina), svarta strumpbyxor (H&M), satinskor (Skopunkten), fetingring (H&M), ett vitt och ett brunt läderarmband (Lindex).

Nu bär det av mot skolan!


13:46
Gått rätt bra på repen idag. Fast det går alltid sämst på komprepen på My Immortal.. Men sångrep och Edge-rep gick super! Just nu är faktiskt favoriten Edge, så himla kul att sjunga den!

Sitter och väntar på avdelningsråd = döden. Senare ska jag iväg till farmor och försöka få rätsida (haha) på mönstret. Ska nog försöka hinna med en långpromenad medan solen fortfarande är uppe också. 

Imorgon blir det mys med Jennifer!


20:07
Så himla ovärt möte! I couldn't care less about next year, 'cause I'm well out of here then!

Gick bra hos farmor. Jag tror vi löste en hel del problem. Hoppas kläningen blir fin! Älskar i alla fall tyget till balklänningen, så himla fin färg!
   Och eftersom det är våffeldagen fick jag våfflor hemma hos farmor. (:

Idag var det jag som stod för maten hemma. Det blev wraps med kyckling och wokade och råa grönsaker. Mums! Det är rätt kul att laga mat faktiskt, bara det att jag aldrig orkar. Men när jag flyttar hemifrån så! Ska köpa mig en fin bok som jag ska skriva ner mina favoritrecept i. Finns en kandidat på Lagerhaus för 99 kronor. Superrosa och glittrig, nice va?

Har precis upptäckt nätbutiken bubbleroom.se. Åh, så mycket snyggt det finns där! Hittade jättebilliga t-shirts där, vanliga basics för bara 70 kronor för ett två-pack. I like! Funderar skarpt på att köpa! Fast jag har ju levt lite över min budget den här månaden.. Jag som försökt att hålla igen med shoppingen. Vilket jag visserligen gjort, en del i alla fall. Fast är verkligen sugen på t-shirtarna! Basvaror liksom.. Vi får se, du vet.

Idag fick jag hem mitt guldkort från SF! Jag har minsann varit duktig och gått på bio i år. Gud, vad mycket pengar jag gjort av med där.. Men skoj är det! Fast nu är det faktiskt väldigt länge sedan det var bio. Eller, det kanske det inte är.. Kanske inte var så länge sedan jag gick på Män som hatar kvinnor? Jaja. Blir sugen i alla fall! Nästa film lär ju lätt bli Kenny Starfighter, som har premiär idag om jag inte minns fel?

Jag var bara sjutton år

24/3-09 Tisdag

09:35
Godmorgon!
   Idag blir det en skolkdag. I alla fall från religionen, men förmodligen även från teatern. Religionen skippas eftersom Jessica är sjuk, så vi ska inte redovisa, plus att jag ändå måste gå ifrån tidigare. Teatern hinner jag nog inte till eftersom jag ska till Virginska och slinga håret. Men skulle jag hinna så går jag nog.

Behöver gå till någon optiker och fixa glasögonundersökning. Hade tänkt köpa nya glas på Favoptic. Vill helst inte gå till Holmqvist, skulle kännas så dumt att bara göra undersökning men sedan inte handla där. Men men. Vad ska en fattig student göra?

Får tuppjuck på snön. Why?! Nu får den ta och försvinna för gott, jag vill inte ha med den att göra. Ska i alla fall trotsa den senare idag, ge mig ut och springa. Solen skiner ju i alla fall.


15:50
Nu är jag finis i håret! Blond är jag inte, men betydligt ljusare i alla fall. Blir en ny omgång slingor i början av maj. Det blir nog bra, ska du se.

Nu har vi visst en ny magsjukeepedemi hemma- pappa den här gången. Nu är det bara jag som inte har drabbats (peppar, peppar!). Har ju verkligen inte tid med sånt nu, så jag hoppas verkligen att jag klarar mig!

Ska snart försöka ge mig ut och springa, men jag vet inte om jag ätit tillräckligt. Blev bara en liten skål youghurt och müsli plus en apelsin till lunch, så kanske borde få i mig något mer. En banan kanske?

Fixade optikertid idag. Klockan tolv på onsdag nästa vecka blir det på Specsavers. Gött. Fast 300 spänn.. Mamma får betala! (A)


16:16
Fick hem mina glasögonprover från Favoptic idag. Jag är sugen på att köpa, men inget av paren är egentligen snygga. Fast jag är ändå inne på nördglasögonen. De kan vara coola till rätt kläder. Och jag ska ju ändå mest ha dem som reserv! Men ni får hjälpa mig att välja (: Sorry att jag ser ut som skit på bilderna! :P






17:05
Längtar tills man kan springa i spåret! Det är inte det minsta skönt för knäna att köra på asfalt. Borde köpa nya löpardojor, men det är ju rätt dyrt. Fast det är inte bra för varken fötterna, knäna eller ryggen att ha dåliga skor. Men det får bli ett senare projekt! Fortfarande är jag väldigt klen, springer inte alls långt. Men jag känner att huvudsaken är att jag rör på mig.


19:11
Farmor fattar visst fortfarande ingenting av mönstrena. Så jag får åka dit i veckan och försöka reda ut det hela. Men som jag sagt förut så kan ju jag inte någonting om sömnad, så det blir väl kaos. Tänk om vi inte hinner i tid?! :O

My baby and I

23/3-09 Måndag

08:53
Att jag inte passar på att sova när jag väl har chansen! Behövde ju inte gå upp förrän halv tio.. Well.
   Drömde så sjuka drömmar inatt. Bara mardrömmar, superscary. I hate.

Idag blir det bara klassråd och s-block, sen hem till baby!


10:26
Nu har jag anmält mig till Mälardalens högskola! Det jag sökt så här långt är typ lågstadielärare med inriktning språk och språkutveckling. Läste kursplanerna, det verkar jättekul! Intressanta kurser. Jag tror det kommer passa mig perfekt, och jag tror nog att jag kommer in. Borde göra det i alla fall!

Nu ska jag dra till bussen.


20:14
Helt onödigt att försöka hinna till klassrådet, det slutade ändå precis då jag kom.
   Men sedan blev det rockkonsert med The Rock'nroll Project.
   Klarade mig rätt bra igenom s-blocket, men det krävdes lite fika. Provade en morotskaka, det var ju asgott! Nu har jag alltså lärt mig gilla det också, haha.

Efter skolan drog jag till baby i Nora. Vi tog oss till Ica och köpte chips, för det är den tiden i månaden när jag får enorma cravings. Herregud..

Imorgon ska jag börja min resa mot det blonda håret! Ska börjas med slingning. Hoppas det blir fint, för jag hinner inte fixa med någonting innan VK, och då vill man ju inte se ut som skit direkt..
   Ska även försöka fixa en synundersökning. Man kommer känna sig så dum när man bara vill göra undersökning men inte köpa, men vad ska man göra?
   Och så ska jag vara duktig och ge mig ut och springa! Ska försöka göra det minst en gång i veckan. Måste ju bli lite fit i alla fall.

Nu blir det tv!

My heart's bruised

22/3-09 Söndag

10:20
Precis innan jag vaknade drömde jag att jag hade improviserat fram en helt egen låt, och den var asbra! Synd bara att man aldrig kommer ihåg hur de går..

Inte pepp på att jobba idag, speciellt inte som jag börjar halv ett och då bara har en kvarts rast. Fast man behöver ju pengarna, så det är bara att stå ut!

Idag måste jag sätta mig och översätta mönstrena. Kuuuljuuuul, noooot.


18:57
Kan ju säga som så att det gick rent åt skogen att översätta mönstrena. Jag hade väl nappt fattat om det stod på svenska. Men som tur var åkte mamma och farmor till nån affär där de fick hjälp, så det borde ordna sig.

Idag var det stressigt på jobbet. Inte för att det var så mycket folk egentligen, men det saknades folk. Erica var sjuk och ingen vet vart Sofie tagit vägen. Så det slutade med att jag fick stänga både Jacobs och Nellys. Fast det gick väl bra.

Jag syndade igen idag. Fy på mig! Jag skulle ju inte. 
   Köpte en vit body på Gina, ville verkligen ha den! Jag sa till mig själv att den fick kosta max 129, och det var precis vad den gjorde. Så jag slog till. Den blir finfin till nya spetskjolen! Och så råkade jag visst köpa en ring som jag kollade på i fredags. En feting på H&M. Jag kunde inte hålla mig. Och vilken skillnad hade det gjort om jag köpt nästa vecka? Nej, just det.

Sitter och funderar på vad jag ska äta till kvällsmat. Finns typ inget hemma. Får väl bli yoghurt och müsli. Jag hade velat ha min söndagsmat, alltså toast, men orkar inte ge mig ut i snöovädret och handla. Så, nej. 
   Senare blir det tv och popcorn, det har jag sett frame mot hela helgen!


20:41
Åh, I love min spetskjol! Och min ring! Fast den är för liten för högerhanden, så den får trängas med förlovningsringen. Men fin ären!

Fett skönt med sovmorgon, börjar typ halv rtolv. Eller ett, om jag inte orkar gå på klassråd.

On my hippetyhop

21/3-09 Lördag

10:19
Idag är det verkligen varmt ute, sjukt! Synd bara att det ska snöa igen i veckan..

Känner på mig att det antingen blir helt dött eller sjukt mycket folk på jobbet idag. vädret borde ju hålla folket hemma, men å andra sidan har det varit barnbidrag. Tur att jag i alla fall har ork idag, tror jag pallar mycket jobb. Skönt att börja halv tolv, då får man rast ganska tidigt. Och en halvtimma. Och man kaaaaanske får gå hem.


18:50
Åkte och lämnade tyg och mönster till farmor idag, men mönstret kom tillbaka lika snabbt. Tydligen stod det bara på engelska och spanska, och det förstår ju inte farmor.Så jag får snällt sätta mig och översätta.

Var inte alls mycket folk idag, skönt. Fast det gick rätt fort ändå, vilket alltid är ett plus.

Fått se bilder på Elwira, mitt lilla kusinbarn. Hon är så sjuuuukt söööt! Hoppas att det kan komma på Marcus kalas näsat helg. Mys!

Ikväll blir det pizza och Robinson!


21:54
Robinson var bra. Det märks att det är hårdare än förr, men det behövs kanske? Mika påminner sjukt mycket om någon. Antingen har jag sett henne i något annat sammanhang, eller så är det för att hon ser ut som Sofia från Paradise Hotel.


Gulliga Elwira!



Tired of all of this

20/3-09 Fredag

07:34
Morrnmorrn.
   Vaknade en halvtimma före klockan idag, väldigt skönt måste jag säga.
   Har mammas bil idag, så jag ska skjutsa in Marcus och hans klasskompisar till skolan, och sen vidare till Riset.
   Efter skolan ska jag hämta Tommy i stan och sen åka till farmor och lämna tyg. Vet inte om de är hemma.. I alla fall tar vi oss en liten sväng till Marieberg efter det. Köpa lite godis på Sötvaruhuset och sådär. Kolla med jobbet när jag börjar imorgon och så.

Nu blir det frukost.


14:53
Åh, förvirrad morgon!
   Lyckades glömma tygerna hemma, och så åkte jag fel (igen) när jag skulle lämna killarna vid Navet.

Idag körde vi My Immortal på kören, det var så sjuuuuuuukt fint arrat! Åh, inte ett öga kommer vara torrt. Längtar, lägntar!

Ja, eftersom jag som sagt inte fick med mig tygerna blev det ingen tripp till farmor idag, men väl en till Marieberg,
   Hittade som vanligt en massa fint på Lagerhaus som jag vill ha, men ekonomin är ju stram, så det får vänta.
   Dock köpte jag en spetskjol på Gina Tricot. Hade inte lagt märke till den förr tror jag, och nu var den på rea. Först tänkte jag att jag inte hade råd, men samtidigt kände jag att det var ett köp jag skulle få nytta av. Och så fick jag trösta mina synder med att jag inte köper de där vita conversen som jag skickat efter, och kjolen var ju billigare. Och dessutom går det åt mindre pengar än jag tänkt på Virginska på tisdag, och då kändes det mycket bättre. Jag är supernöjd, den kommer vara fabolous med bodys!
   Blev en liten lunch på The Coffee, min gamla hederliga ciabatta parma. Mumms!
   Det hanns även med ett besök på IKEA. Det lär spenderas en hel del tid där inför flytten i sommar.
   Och självklart blev det en tur in på Sötvaruhuset. Jag var helt sjukt sugen på trianglar med smak av hallon och laktrits, och det var egentligen bara därför jag ville ha godis. Så fanns de inte där! Ledsen i ögat. Blev dock glad igen när jag såg att det fanns dragéägg, du vet, såna där man bara äter till påsk! Muuuumms!

Ikväll ska Tommy och jag vara snälla och laga mat. Det vankas tacotårta, yummy. Och så kan det nog tänkas bli en liten päronpaj också. Vilken smarrig dag!


17:12
Somnade i badkaret förut, ofantligt skönt! Bada is the shit, jag måste ha badkar när jag flyttar!

Har beställt hem några glasögonprover från Favoptic.com. Hoppas att några ser någorlunda ut. Behöver ju egentligen inte vara supersnygga, använder dem ju inte så ofta. Men de kostar bara ungeäfr 400 kronor, och det är mycket billigare än att köpa på Synsam. Det är även mycket billigare än att byta ut mina nuvarande glas, så i vilket fall borde det vara en god affär. Är sugen på ett par nördglasögon, förhoppningsvis kan man se lite cool ut i alla fall.

Nu ska jag börja laga mat. Är hungrig som ett svin!


19:45
Det tog banne mig tid att göra iordning tacotårtan. Ungefär en timma med bara förberedelser, och så tio minuter i ugnen. Men gott är det! Och lätt. Den ska med i min kokbok.

Nu ska vi strax ner till mig och kolla på Trainspotter. Mysigt värre.

Börjar halv tolv imorgon, skönt!

Sounds like she's singing

19/3-09 Torsdag

07:26
Somnade före nio igår kväll, men vaknade vid tre inatt och var vaken i typ trekvart. Fast jag var ändå utvilad nu när jag vaknade på riktigt på morgonen.

Idag är jag faktiskt peppad på s-block, och det är ju alltid bra. Det är jag aldrig annars. Visserligen är s-block rätt kul, vi har ju grymma lärare om inte annat, men alltså tre och en halv timmas lektion direkt på morgonen? Njae.. Fast med lite pengar så man kan handla fika går det ju an. Kanske kan få tillbaka lite uppgifter idag också?

Idag är det första riktiga repet med Edge of seventeen. Jag har varit en dålig elev och inte lyssnat på hela låten, men jag får försöka lyssna in de andra och läsa noter. Det ska nog gå vägen. Fast på den not jag fick av Uffe igår var det trestämmigt, men vi är fyra körare. Tänkt om man får kicken? :O Nejdå.

Ikväll är det core igen, yes! Lär nog kännas lite extra efter gårdagens löprunda. Men då känns det att det tar!


13:41
Jag är faktiskt hemma fastän jag inte slutat skolan än. Eftersom mamma fortfarande är sjuk kunde jag ta mig hem efter s-blocket, och så tar jag bilen tillbaka sen. Great!


16:58
Gick super på Edge-repet! Det är lätta stämmor, jag har fått byta lite ibland. Det är asskoj, det kommer bli grymt.

Fixat tid på Virginska tills på tisdag istället, det blir finfint. Får gå ifrån lite tidigare på religionen. Hoppas det blir snyggt, annars blir jag ledsen! Fast nu blir det ju bara slingor, efter VK kan jag nog börja bleka det. Vill i alla fall vara blond till balen. Det borde gå.

Känner att jag måste stretcha innan jag går iväg på coren. Har inte så mycket träningsvärk, men visst känns det. Hoppas det går bra i alla fall.

Nu ska jag försöka ringa farmor igen, måste ju lämna tyget till henne.


18:19
Har nu fått i mig lite mat inför träningen. Jag är peppad, dock inställd på att det blir tufft! Belöningen blir att det är Sveriges värsta bilförare efteråt, sjukt kul!

Får inte tag på farmor, where the hell is she? Gissningsvis hos Mahtilda och lilla Elwira, men ändå. Jaja, får jag inte tag på henne idag får jag åka förbi imorgon ändå. Man kan ju alltid prova. Annars får det bli till helgen.

Måste få tag på mitt hjärtegull, så jag vet om han kommer imorgon eller inte. Jag har ju faktiskt mutat honom. Eller, nja, inte mutat. Men jag får snällt betala bussresan, eftersom han är pank. Det är svårt ibland..


20:19
Oh my God, inte tar hon det lugnt i början, inte! Man dör. Jag tänkte hela första kvarten, så fort hon sa "nu gör vi en twist på den här", "fuck you, Marika, fuck you!". Fast jag menade det såklart inte. Men det är så himla värt, man får verkligen slita.

La dolce vita

18/3-09 Onsdag

08:41
Godmorgon!
   Idag vaknade jag typ kvart i sju av att jag fick sms av Josefine. Sedan kunde jag inte somna om. Följaktligen stannade jag ändå kvar i sängen och läste lite VeckoRevyn och åt godis- det är vad jag kallar en bra start på dagen, haha!
   Börjar inte förrän elva, och får ha mammas bil, så jag behöver inte åka till skolan förrän om typ två timmar. Tänkte vara duktig och passa på att skriva om min rapport. Om det nu går, eftersom mitt Word är cp, och jag inte vet om det funkar att öppna med något annat program. Annars får jag skriva klart religionen. Plugga ska jag i alla fall!

Idag är det rep till vårkonserten. Dubbelrep med My Immortal, och så ska vi visst ha något möte inför konserten. Vetja vad det kan handla om? Whatever.
   Ska även på skolkonferens idag. Får se om det blir något över huvud taget, sist övergav de mig ju, jag som hade åkt till skolan endast för skolkonferens! I vilket fall lär det vara a bore, men det får gå ändå.

Hade tänkt mig en liten löparrunda i eftermiddag. Hoppas solen skiner!
   Var sjukt länge sedan jag sprang sist. Dåligt, Malin, dåligt! Fast jag har tänkt göra det flera gånger, men lagom till dess har jag blivit förkyld, och då ska man ju inte löpa. Men idag hoppas jag att det går vägen! Dock blir det bara en kort runda, jag är så otränad..


10:21
Åh, duktiga tjejen har gjort klart BÅDE rapporten och religionen! Duuuuktig tjeeeeeej!

Nu ska jag dra till skolan. Men först ska jag svänga förbi Ica och ta ut pengar till Lina, för grejerna jag köpte i torsdags.


15:58
YES, äntligen rapporten inlämnad foor good! Så himla skönt.

Repen gick väl sådär idag måste jag säga. Vet inte riktigt vad min röst höll på med i de starka partierna, men det löser sig förhoppningsvis. Jag var åtminstone duktig och gick på Edge of seventeen-repet fastän jag varken fått noter eller stämma. Det gick rätt bra ändå, jag improviserade lite.

Så himla värdelös skolkonferens. Tur att det bara är en gång kvar. Satt där och var aphungrig och trött. I och för sig sa vi väl en del vettigt, men ändå. Jag förstår inte riktigt mitt syfte med att vara där..

När jag åkte hem körde jag förbi Parkhallen och köpte en pizza och en påse godis. Fy, jag har ätuit godis hela veckan..
I alla fall åt jag pizzan när jag kom hem, den satt fint.

Nu ska jag strax ge mig ut och springa! Måste bara smälta pizzan först..


17:17
Var hur skönt som helst ute, helt perfekt väder för löpning! Sedan att jag är världens mest otränade människa som bara orkar springa typ två kilometer är en annan femma, hehe. Nej, men nu är det ju för det första så att jag inte sprungit sedan i höstas, och har över huvud taget inte ägnat mig åt konditionsträning på ett halvår, så det är klart att det varken går fort eller blir långt. Och för det andra så finns det inga bra ställen att springa på. Vintrosa är, för den som aldrig varit här, en jäkla uppförsbacke! Det finns inte många ställen där det är plant. Visserligen finns ju spåret, men där rä det ju fortfarande snö, så det får bli senare. Fast jag ska faktiskt försöka ta med mig grejer till skolan och springa i stan, mycket skönare! Finns lite bättre ställen att springa på, och så är det ju inte samma sak man ser varje dag. Men nu ska jag i alla fall försöka ta tag i detta. Jag orkar inte sluta äta onyttigt, så jag får försöka kompensera lite istället.


19:16
Jag är trött i ögonen, så det blir nog en tidig kväll. Somna framför Vänner, as usual.

Jag hoppas på en riktigt fin dag imorgon, så man kanske kan sitta ute en stund. Gissar att jag har lite håltimmar och sådär.. Brukar vara så. Är jag smart sätter jag på mig skapliga skor så att jag kan gå på promenad, men jag känner för klackar imorgon med.. Har redan bestämt mig för rödrutiga skjortklänningen och svarta strumpbyxor. Japp, det blir nog en fin dag imorgon, det känner jag på mig.

What do you know?

17/3-09 Tisdag

09:41
Hejsidejsi, och godmorgon!
   Gött att jag inte börjar förrän halv tre idag. Dock måste jag ändå åka härifrån med 12:40-bussen, eftersom bussarna går så dåligt. Men ändå! Ska passa på att gå förbi Virginska och beställa tid för färgning. Förhoppningsvis finns det tid redan på fredag.

I alla fall så är min enda lektion idag teater. Jag är inte peppad, det är inte alls lika kul som det var förra året. Tycker inte vi har gjort nånting på lektionerna, bara värmt upp och sedan jobbat själva. Well..
   Jag måste göra klart min hemuppgift! Man ska läsa en monolog och vara en karaktär som är tvärtemot hur man själv är. Det är rätt svårt! Jag tror dock att jag ska låtsas vara på en arbetsintervju och vara jättesävlig och prata sjukt långsamt och vara helt uttryckslös i ansiktet. Det är rätt långt ifrån mig själv, huh?

Fick bekräftelse på min retur från Ellos. Hur lång tid kan det ta att få in en retur? Skickade det för minst en vecka sedan! Borde liksom till och med ha fått tillbaka skorna i rätt storlek, wouldn't you say? Jaja.

Nu ska jag nog fortsätta läsa min bok, och kolla på mitt lilla miffo som ligger och sover!


18:16
Bokade tid på Virginska idag. Nästa fredag blir det av, förmodligen en start med slingor.

Så himla dryg teaterlektion, så himla onödig, som vanligt. Gjorde tamejtusan ingenting vettigt. Satt bara där och var trött och hungrig.

När jag åkte hem passade jag på att hämta min cykel vid E18. Den var visst olåst, tydligen kom inte låset i helt. Tur att ingen snodde den!

Mamma och Marcus har visst legat hemma med magsjuka. Hoppas jag iiiiinte får!


19:28
Åh, dumma bilddagboken! Har försökt lägga upp bilderna från i söndags tre gånger, men de verkar aldrig komma upp? Skulle inte förvåna mig om det sedan kommer ligga tre omgångar bilder med olika text.. Jaja, det får vi ta tag i då! Men nu tänkte jag i alla fall lägga upp bilderna här, håll till godo!








When will my life get better?

16/3-09 Måndag

09:33
Idag vaknade jag mer än en timma före väckarklockan. Sjukt skönt!
   Började morgonen med att läsa ut Stieg Larssons "Flickan som lekte med elden", uppföljaren till "Män som hatar kvinnor".
   Fortsatte med att jag tog med mig den avslutande boken i Millenniumtrilogin, "Luftslottet som sprängdes", till badkaret och tog ett långt bad. Veeeeery nice.
   Och nu ska jag avsluta min sovmorgon med att äta nybakade scones! Japp, jag har varit huslig och bakat scones såhär på morgonkvisten. Det är inte alla som får nybakat bröd på morgonen!

Har alltså ingen religion idag, eftersom man ska arbeta med kyrkouppgiften. Jessica och jag ska fortsätta med den idag, men vi bestämde att vi gör det på lunchen. Sounds good.

Ikväll åker jag till Nora och firar halvårsförlovningen (som var igår). Börjar inte förrän halv tre (!) imorgon, vilket inte är helt fel.


12:06
Sitter nu och väntar på Jessica. vet inte var hon är, men hon kommer väl.. Tänker i alla fall inte göra arbetet imorgon, så jag gör en del idag, så har jag i alla fall gjort en del av mitt jobb.


14:07
Rast på s-blocket.. Detta är ingen trevlig lektion, den kräver godis. Trots att jag har en påse morötter i väskan..

Wei, min äldsta kusin Mahtilda, 22, fick en liten flicka idag! Trodde inte hon skulle ha bebis förrän i april någon gång, men hon blev visst ett par veckor för tidig. Myyyys! Undrar när man får se henne?


18:51
Sitter mätt och glad i Nora. Vi har kollat på Sveriges värsta bilförare, det är nog det roligaste programmet ever. Åh!
   Vi ska fortsätta kvällen med Ballar av stål, Wipeout och Herre på täppan, idel humor alltså. Me like!


20:13
Åh, har sett bild på mitt första kusinbarn! Elwira Anna Wigefjord, så himla söt! Sjukt lik Mahtilda. Gick inte att kopiera bilden, men den finns på Viktorias bilddagbok, http://tjosaan.bilddagboken.se.



Jag var duktig och bakade scones imorse!

Lyssna till ditt hjärta

15/3-09 Söndag

12:18
Fredagen blev toppen!
   Började med att Mahja nästan missade bussen, men viklarade oss som tur var. Så då blev det tacosmys hemma hos Camilla, och lite fix sådär. Jag lyckades sopa i mig mina tre cider på två timmar, det är väldigt bra gjort för att vara jag!
   Sen skjutsade Lollo och Lina in oss till Thao där vi spenderade kvällens första timmar. Mycket mys och mycket skratt! Tommy kom dit också. I love you, baby, men det förstörde lite grann. Blir inget tjejhäng med en kille liksom, haha.
   Bar vidare till Stället där det var knökat med folk. Till och med Linn var där, hon som inte ens fyllt 18 än., haha. 
   Vid elva började jag känna att jag nog inte hade lust att vara där till halv två-bussen, så Tommy och jag bestämde oss för att dra till Grillcorner och käka, och sen ta 23:45-bussen hem. Kändes trist att dra ifrån brudarna, men jag tror de klarade sig galant själva!
   Var i alla fall en riktigt lyckad kväll!

Igår blev det segdag. Ingen baksmälla, men seg ändå.
   På eftermiddagen var det kalas hemma hos Micke och Pernilla. P fyllde år, men man kunde tro att det var Casper, eftersom han fick all uppmärksamhet. Det lilla livet är som en liten apa, han klättrar på allt och alla, och han har en magnet som drar honom till sin mamma hela tiden. Han är för söt!
   På kvällen blev det Melodifestivalen. Jag höll på att dö när Caroline af Ugglas (även kallad Ugly av min bror) höll på att vinna. Men vilken skräll det blev sen! Inte trodde jag att Malena Ernman skulle vinna! Fast det var coolt och hon är en värdig vinnare. Hon är jättetrevlig och jon verkade faktiskt genuint chockad över att vinna, även då hon gick vidare första gången. Väldigt skoj. Men, som sagt, otippat. Trodde verkligen Måns skulle vinna. Och stackars Molly Sandén, fick bara poäng en enda gång..

Idag ska mamma och jag på modellfotografering. Jennifer skulle ha följt med emn hon blev sjuk. Försöker få tag på Anna, men får inget svar. Annars blir det bara jag, mamma och hennes kompis. Men det sk bli nice! Någon bild ska man väl ändå kunna köpa. Mamma får köpa.. Har i alla fall bestämt vad jag ska ha på mig;
1) Svartspräckliga jeansleggingsen + leopardtröja + svart väst
2) Lila strumpbyxor + svart klänningslinne + rosenskärp
3) Svart kjol + rosa linne (de som sitter ihop) + svarta strumpbyxor + grå koftboleron
Det blir nog nice!


14:10
Yay, nu ska Anna med i alla fall! Det blir supernice. Hoppas att man får ta bilder med egna kameran? Kanske inte, men det vore ju bra.


21:23
Det var rätt roligt att gå på modellfotografering. Dock blev jag besviken på sminket, jag blev värsta panda-emot. Och jag såg aaaaaaaasfet ut på de första bilderna. Men blev väldigt nöjd med spegelbilderna. Men det är ju verkligen apdyrt- jag köpte tre bilder för 1 400 spänn. Så himla ovärt egentligen. Men mamma köpte tio bilder för 2 000. Jag ville inte ha så många, och det blev lite väl dyrt att betala per månad. Nu är det i alla fall bara 200.. Jaja, bilder kommer så småning om.

Har varit hos Anna och kollat på Dodgeball, och fet som jag är så tjockade jag i mig en påse lantchips. Det är så det ska va. Annas katt låter som att den snarkar när den spinner, det var rätt kul.

Nu ska jag gå och sova. Jag är aptrött. Men blir sovmorgon imorgon, börjar 11:20. Fast jag är nog så lat att jag missar lite av klassrådet, hehe..

Just det, på tal om ingenting så är det ett halvår sedan jag och Tommy förlovade oss idag. (: Kärlek till dig, hjärtat!

Honey, honey

13/3-09 Fredag

08:09
Geez, fredagen den trettonde igen! Två månader på raken, det kan väl aldrig vara bra?

Får låna papis bil idag, så jag hinner lugnt åka hem innan jag drar till Hallsberg. Nice.

Ikväll blir det alltså utgång med Mahjs och Cam. Förhoppningsvis blir det supernice! Ska nog ta det ganska lugnt i alla fall, inte bli jättefull. Har inget att direkt förfesta på heller, så det är väl rätt bra. Men ett par drinkar lär det nog bli. Hoppas någon kan skjutsa mig hem.


11:17
Gött, får ta bilen till Hallsberg också, which means att jag hinner hem och göra mig iordning innan utgången. Det gillar vi! Dessutom hittade jag ett litet förråd med cider, så ska nog kunna lura av mamma några flaskor, hehe. Och till råga på allt fick jag cirka 2 000 i lön, helt okej. Får väl bli typ en hundring till buss och typ 300 kronor till krogen. Eller nåt sånt.


12:08
Nu har jag fått i mig lite mat, och jag känner mg som en hel, men trött, människa!

Har suttit och övat lite inför sånglektionen idag. Dumma e-chords har ju inte plankat hela låten.. Jaja, hon får väl bara köra verser och refränger då. Men idag ska jag i alla fall försöka ha ordentlig uppsjungning! Eller i alla fall något nytt..

Jag är lite uttråkad, så jag tror minsann att jag ska ta mig en tripp till Marieberg innan det bär av till Hallsberg. Måste ändå köpa byxor till vårkonserten för den här lönen, så det är väl bäst att smida medan järnet är varmt, så att säga..


14:02
Jo, men det gav väl utdelning på Marieberg, bara det att jag blir tårögd när jag ser kontoutdraget. Hela den här dagen (shopping + utgång + busspengar) går på nästan 800. Lär inte bli något undanstoppat till flytten! Fast har å andra sidan ca 15 000, så det ska nog räcka.
   I alla fall. Köpte "stentvättade" svarta jeansleggings på Pieces Accessories. Fattar inte om det är samma som VeroModa eller om det är två olika märken som bara samarbetar? Jaja, whatever. Snygga är de, passar skitbra till VK. Dock är de sjuuukt tighta, det var liksom precis att jag fick på mig dem, men å andra sidan så blev mina från Gina för stora när jag gick upp en storlek. De sitter liksom bra första tiden, sen slappar de till sig och det är ju inte snyggt. Så jag får väl liksom offra mig den här gången, och ha några som stryper blodtillförseln. Tror det blir de ikväll, man måste ju inviga. 
   För övrigt köpte jag en rosbrosch/hårspänne (H&M) som jag också tänkte ha till VK. Den är mörkt vinröd, nästan åt det lila hållet, men jag hoppas att den duger. Annars får jag köpa den mer röda på Gina! 
   Avslutade med att köpa ett torrschampoo. Har aldrig testat, men det verkar som att det ska vara bra de dagar man inte orkar tvätta håret. Well.

Åh, jag är så himla trött också! Helt plötsligt slog det bara till, och jag känner mig helt död. Kändes som att jag med lätthet skulle kunnat somna vid ratten.. Tur då att jag kommer hem skapligt i tid så att jag kan sova lite innan jag åker till stan.
   Och på tal om stan. What am I gonna wear tonight? Tror i alla fall att jag ska inviga leggingsen, men vad ska man ha till? Har funderingar på kavajen, det blir liksom inte lika uppklätt med de där leggingsen till. Och så kanske bara en enkel vit t-shirt, eventuellt ett skärp i midjan. Skulle inte det vara snyggt? Jo, jag tror det. Fast kavajen är ju lite bökig, lite småtight vid ärmarna, men vafan. Vi får se. Det kan även bli mitt enkla svarta klänningslinne och bara en kofta till. Och så typ de röda skoletterna. Men det styrs!
   Hoppas det blir många roliga kort ikväll i alla fall! Och att jag blir lagom full.. I alla fall såpass nykter att jag klarar att åka bussen hem, haha. Då är ju verkligen 504:an att föredra, eftersom den bara tar en kvart hem. Yeah!


15:55
Hohoho, det kan inte bli annat än bra ikväll! Tommy och Hannes ska visst också ut, så det blir ju asnice! Vet inte vart de ska, men ändå. Jag får åtminstone sällskap hem!




Kvällens sällskap:


Hello to high and dry

12/3-09 Torsdag

14:36
Bra dag! 
   Började med s-block. Lååååång lektion som vamligt, men gick ändå bra.
   Första repet med alla sångare på My immortal. Gick bra! Jag ser fram emot att öva med kompgruppen också. Det blir nice.
   Hann med 504:ans 13:45-buss, så himla värt. Fint väder så det gjorde inget att jag fick gå långt.

Ska nog snart göra lite mat. Inte för att det direkt finns något att laga, men ändå. Får väl skaka ihop lite pommes eller något.
   Senare blir det smink- & hudvårsparty hemma hos Lina. Det blir nog nice. Checka in hennes beryktade penthouse vid Järntorget. Japp. Hoppas jag kan låna bil..


16:26
Nu har jag tråk. Jag tar den tidiga bussen in till stan och spenderar mina sista pengar, alltså på ett ungefär 80 kronor. Det är nästan de som är roligast att spendera; man vet liksom inte vad man kommer att komma hem med.


21:29
Dagens shopping blev ett tvåpack strumpbyxor från H&M, det behövdes.

Trevlig kväll hemma hos Lina, massa nice folk och god plockmat! Folk blev som besatta av "chilipopcornen". Det var dock dyra produkter, men köpte en nagellacksremover för 120 spänn. Det är typ små klisterlappar som man sätter på naglarna, tror det är skonsammare än vätska.
   Bestämde även att jag ska ha en träff i maj, så då är ni hjärtligt välkomna.

Imorgon blir det utgång med Camilla och Mahja, nicenice! Första gången på länge..

You still have all of me

11/3-09 Onsdag

07:50
Idag vaknade jag av mig själv klockan sju. Det var jätteljust i rummet, kändes som att klockan var mycket mer.

Idag ska vi ha första repet inför vårkonserten. Blir dock inte jättemycket just idag, men vi ska i alla fall sjunga igenom My immortal med Elin och så skulle vi få öva lite extra med Caroline. Det blir nog bra.
   Sedan ska vi eventuellt spela in den där filmen som jag nämnde för några veckor sedan. Ska ju hjälpa Ida och Camilla. Men vi får se om det blir någit utav det idag.

I eftermiddag ska jag och mitt älsk gå på bio. Japp, klockan halv tre. Det är väl rätt soft? Lite småmobbat att gå så tidigt kanske, men whatever. Då blir det ju gratis att åka hem i alla fall. Ja, Män som hatar kvinnor blir det i alla fall, äntligen!


12:50
Gick helt okej att repa idag. Det känns bra i alla fall. Jag längtar till konserterna!

Vi filmade inte så mycket idag, men lite grann blev det i alla fall. Tog några väldigt snygga kort som snart kommer upp på bilddagboken..

Ska snart dra mig in till stan igen, men tänkte att jag skulle försöka skriva lite mer på bokanalysen som ska lämnas in imorgon.. Wish me luck!


19:31
Filmen var superbra! 150 minuter som bara sprang iväg. Det var jag och Tommy plus hundra pensionärer, haha.


Hoping for the best

10/3-09 Tisdag

09:40
Har sovit rätt uselt innat. För det första var jag stressad över att jag skulle missa mötet med Caroline, och så skrek Engla (Tommys katt) hela natten. Hon är typ cp..
   Huvudvärken är tillbaka, och det med råge. Så det blir ingen teater sen. Neglect, neglect..

Hade rapportsmöte med Caroline förut. Det gick jättebra! Har bara lite småändringar att göra, men det spelar ju ingen roll. Så ska snart skriva om rapporten, och ha den ur världen forever!

Nu ska jag skriva lite mer på min bokanalys. Kom på att jag har boken hemma, och ska skriva lite citat och grejer, men får väl sammanställa den ikväll. Eller något.

Senare ska jag och Jessica åka på hembesök till Citykyrkans ungdomspräst. Han skulle visst vara hemma idag, så därför får vi åka hem till honom istället. Lite avslappnat sådär, haha.

Mitt paket från Ellos har kommit, så det ska jag hämta ut sen! Weiwei!

Imorgon ska jag och Tommy gå på bio, Män som hatar kvinnor. Har pratat om att gå på den med familjen på lördag, men vi får väl se. Då får jag väl se den igen om det är så.

På torsdag blir det ingen core, för då ska jag hem till Lina på smink- & hudvårdsparty. Det blir nice!


14:18
Oh my, the headache really is a killer.

Gick jättebra hos pastorn, vi fick en hel drös med bra svar. Trevlig var han också, och en söt liten dotter hade han. Men det blir nog en hel del skrivande skulle jag tro.

Nu är jag i alla fall hemma. Inte bara jag som är sjuk, pappa är också hemma. Och Marcus hade tydligen också huvudvärk, fast han har inte kommit än.

Vad duktig jag var förut då. Hade skrivit klart nästan hela rapporten och så trycker jag på sparaknappen. Men. MEN. Eftersom jag hade öppnat filen från min mail så vet jag inte vart den blivit sparad. Om den ens blivit sparad någonstans. Risken är ju överhängande att jag får skriva om allt.. Mah. Skulle ha tryckt på "spara som". Såklart.


21:01
Sov någon timma i eftermiddags. Så himla skönt att sova i soffan. Men väcktes av telefonen tre gånger, drygt.

Mina nya converse var för små, men ska byta dem. De var i alla fall snygga. Västen satt bra, alltid något.

Har kollat på Den rätte för Rosing. Det är rätt skoj. Hugo verkar så mysig, men vad ska han med en så pass mycket äldre tjej till? Jaja.

Nu blir det House, och sen sova.

When I first saw you

9/3-09 Måndag

09:25
Godmorgon, och välkommen till huvudvärken från helvetet! Bad day.. Vill inte ha skola idag, men man blir väl lynschad om man skippar s-blocket idag. Får väl se om det känns lite bättre sen. Kanske kan komma iväg lite tidgare, eller något. Tre timmar s-block med nästan migrän = no fun at all.
Sen blir det i alla fall baby! <3


12:29
På huvudvärksfrontet intet nytt, fortfarande halvdöd. Men har bestämt mig för att prova gå på s-blocket, dör jag får jag väl ta mig hem på något sätt. Eventuellt försöker jag gå efter halva, man kan alltid skylla på vårdcentralen.


18:33
Äntligen börjar huvudvärken ge med sig. Det artar sig. Och jag klarade hela s-blocket, med nöd och näppe.

Nu är jag i Nora och har en paj i ugnen. Mums!

On my way

8/3-09 Söndag

10:41
Igår var det faktiskt lite drag på jobbet för en gångs skull. Värsta lunchruschen på länge. Då blev cheferna galada..

Spenderade kvällen hemma hos Johannes, tillsammans med honom och Anna. Vi kollade första på Andra chansen, och senare Min stora kärlek. Väldigt trevligt!

Mamma och pappa hade vinprovning igår, så det var lite folk hemma när jag kom hem. Stannade uppe en timma extra och snackade skit med Pecka, Catta och Göran. Sen blev det marsch i säng klockan ett!

Idag blir det lite mera jobb. Blir kanske lite folk idag också. Hoppas på disken, alltid skönt.

Nu blir det frulle.


18:40
Herregud, vilken dag! Ännu värre än igår, vi var två man kort.. Oh my.. Sprang runt mellan Nellys, Jacobs och disken hela dagen. Som ett helt jäkla träningspass.

Innan jag började hoppade jag in en sväng på Lagerhaus. PUSS på den butiken, I LOVE! Köpte mig två örngott för hundra spänn. Mina andra är så tråkiga.. Ska nog köpa helt bäddset där sen.
   Hittade även jeansleggings som jag vill ha till vårkonserten, på VeroModa. Fast köpte dem inte. Men när lönen kommer. (:

Nu ska jag baka lite scones, och sen ska jag spendera kvällen framför tv:n.


19:15
Jävla, förbannade snö! Jag vill ju ha vååååår!

Jag såg ett överkört vildsvin förut. Det var äckligt. Men det var även första gången jag såg ett sådant. En Pumbaa. Typ.

Lena, Per, Linn och Petter var på jobbet idag också, glömde säga det. Trevligt med besök. Och förresten glömde jag att säga att Micke, Pernilla och Casper var där igår. Det är nästan aldrig några jag känner där, men nu var det båda dagarna. Jag är populär!

'Cause you ask for it

6/3-09 Fredag

08:30
Godmorgon!
   Ska snart till skolan, väntar på att mami ska bli klar så hon kan skjutsa mig.

Idag blir det klippning! Det ser jag fram emot, så himla skönt. Duschen är trasig igen, så de får tvätta håret på mig. Det är himmelriket.. Och så ska det bli skönt att se igen också, luggen är så pissigt lång.
   Ska även höra lite om hur de tror att det blir med ljusa slingor i håret. Jag vill bli blond igen! Attans att jag tog permanent färg sist.. Men ja, det ska nog gå ändå. Men det blir väl en dyr historia. Tur då att man går till Virginska, där är det i alla fall billigare..

Ska leka med min baby idag. Vi ska baka päronpaj och mysa.

Har träningsvärk sedan igår.. Men det är bra!


18:31
Skit också. Jag som hade tänkt vara ledig på onsdag. Nu ska jag visst ha sångrep med My immortal, och det är ju verkligen inte läge att missa det. Självklart är det på morgonen också. Fast man får väl tänka som så att jag slutar jäkligt tidigt ändå. Men ändå, hade ju varit skönare att få sova..

Nu är jag fin i håret! Klippte mig visst hos Elins Sarah, det var ju ett sammanträffande. Ska kanske vara modell för hennes gesällbrev (hur stavas det?!), vore rätt coolt.
   I alla fall är håret ännu kortare nu (eh, jaa..), och det hade visst varit väldigt ojämnt klippt innan, men nu är det bra igen! I like it. Blev även en liten snedlugg. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om den än, men jag vänjer mig nog. Har nu investerat i ett vax också, så ska försöka fixa lite med håret för en gångs skull.

Innan jag åkte till Hallsberg lunchade jag på Creperiet. Jag vet, det är nerdy att äta själv, men vad hade jag för val? Blev min sallad såklart, fast den var inte lika god som vanligt.. Don't know why..

Efter sånglektionen åkte jag tillbaka till stan och mötte upp älsket. Vi gick till Ohlssons tyger och köpte allt tyg och sånt till balklänningen, så nu bär det av till farmor på söndag! Oh, den kommer bli fin..
   Sen tog vi oss en fika på Creperiet. De har min favvo-cheescake, som vi även har på jobbet, fast här i större bitar. Och här får man vaniljglass till, mums! Det var mycket nice.

Ikväll blir det bara hemmamys. Vi hyrde Boog & Elliot 2 (jag vet, jag ÄR barnslig!) och köpte lite godis. Det blir mysmys!

Now it's only fair that I should let you know

5/3-09 Torsdag

12:08
Precis haft bokredovisning på s-blocket. Gick varken bra eller dåligt, orkar inte bry mig, bara jag har det gjort. Unnade mig en bit päronpaj också, det var fett gott! Det ska jag baka här någon dag. Smakade ungefär som äppelpaj.

Snart ska jag ha sång. Peppad. Vill verkligen göra bra ifrån mig idag, jag vet att jag kan! Hoppas jag får börja med My Immortal också.

Ikväll ska jag gå på core. Det verkar asskoj. Och så är det gratis idag också, det gillar vi, hehe.


16:13
Gick asbra på sången idag, jag sjöng så jag fick ont i magen. Typ. Det är verkligen jobbigt att sjunga ibland, inte konstigt att jag har magmuskler.

Gick bra att spela in Viva la vida idag också, skönt. Vi har varit såpass duktiga på att spela in att vi inte behöver komma på onsdag, vilket betyder en helt ledig dag! Wehey!

Jag skulle verkligen behöva börja på min bokanalys, men jag orkar inte.


16:58
Helt plötsligt blev jag gruvligt trött. Tror jag får ta mig en tupplur innan träningen..


20:49
Corepasset var jättebra, ska absolut fortsätta! Men det var jobbigare än jag trott, jag blev dyngsvettig. Men det var alldeles lagom, inte för lätt och inte så jobbigt att jag gav upp. Och så är det billigt, typ hundra spänn för tre månader eller vad det nu är. Fast ska nog ha ett simkort i alla fall, får ta typ ett klippkort.

Hold me tight

4/3-09 Onsdag

09:22
Idag är det universitetsdag, därför ingen skola. Inte för att jag tänker åka till universitetet, men ändå. Funderar dock på att vara duktig och åka in på skolkonferens vid halv två, men det får vi se. Kanske har bättre saker för mig. Som att ligga framför tv:n och tjocka, till exempel.


10:15
Bidde en liten tripp till affären, där det inhandlades ett litet glasspaket och en rulle Geisha (äntligen!). Har även bestämt mig för att åka in på konferensen, men gissar att jag kommer vara den enda eleven där. Men, hell, det är ju skittråkigt att vara hemma en hel dag, och jag behöver ändå duscha. Så, what the heck, liksom.


12:02
Min mobil fick damp förut. Den ville inte starta mitt spel, och heller inte busstabellerna. Det var visst för lite minne kvar. Tyckte telefonen alltså. Fast bara för att jävlas. Till saken hör att den hade mindre grejer i sig än vanligt. Ja, den var bara på rethumör, för sedan gick det helt plötsligt. Jag säger då det..


14:51
Kan ju säga som så att det var rätt ovärt att åka på skolkonferens. Särskilt som det aldrig kom någon. Antar att det antingen blivit inställt, eller att de ändrat sal utan att meddela sig. Sugit i alla fall. Dessutom läckte min vattenflaska så allt innehåll i min väska flyter omkring i vatten. Som tur var klarade sig kameran. Än så länge i alla fall.

Jag är sugen på att prova yoga någon gång. Finns ett par olika pass på Haga. Om det är snarlikt pilates vore det ju skoj. Jag börjar bli väldigt träningssugen. Bra att snön försvinner, då kan man börja springa igen. Men måste ju bli frisk ordentligt först också, annars kommer jag vara sjuk 24/7 x 400. Typ. Men imorgon ska jag prova på ett pass core, om jag mår bra.

Nu blir det sängen, glass och Desperate Housewives!


16:53
Jag har varit som en riktig liten hemmafru och bakat muffins. Chokladmuffins, närmare bestämt. Det började dock inte så bra- luckan till plåtarna gick inte att få upp, så där stod jag med en muffinsmet och inget att grädda dem på. Fick till slut lägga dem i en ungsform som jag använder till klyftpotatis. Jaja, det gick väl lika bra det, men tusan vad jag slet med den där luckan. Hoppas nu att de blev goda..

Nu ska jag maila runt till lite hyresvärdar i Eskilstuna och se hur det går till när man fixar lägenhet där. Bra att vara ute i tid, speciellt som man får antagningsbeskeden så sent. Jag får helt enkelt kallt räkna med att vi kommer in. Man måste börja nånstans.


19:39
Det här med lägenheter är verkligen inte helt lätt, men nu står jag i alla fall i en bostadskö och har skickat mail till flera intressenter. Hittade ett skitbra ställe med helt grymma priser- skulle till och med ha råd med en trea! Och 3 km från skolan, inga fel där inte! Men vi får väl se. Vi lär ju i alla fall ta oss en liten tripp till eskilstuna framöver, och kolla läget. Checka av några specifika ställen som vi kan tänka oss att bo på och sånt. Men man kan å andra sidan inte vara kräsen. Men det är i alla fall grymt bra att man har bostadsgaranti inom en månad när man blivit antagen.

Finns ta mig tusan ingen mat hemma. Så jag fick ta det lilla som fanns, och då var typ enda alternativet våfflor. From scratch. Det låter visserligen mer komplicerat än vad det är, men i alla fall. Någon kan ju få tro att jag är värsta hemmfrun som gör saker från grunden. Så vi ska inte avslöja att jag bara vispade ihop mjölk, bakpulver, vatten, mjöl och smör.. Nej! Men gott blev det, och lite disk..

Se, där går bagar'n med sitt bröd som alltid

3/3-09 Tisdag

10:05
Morr'n.
   Blir till att hoppa över religionen idag. Mår dock bättre. Ska in på teatern sedan, har för mycket frånvaor därifrån. Fast är inte särskilt peppad, don't know why.
   Har spenderat morgonen med att titta på lovely Desperate Housewives. Det gillar vi!


12:44
Det börjar närma sig skoldags, så jag ska snart äta lunch. Mår faktiskt riktigt okej nu, det kanske gjorde susen att jag var hemma och sov igår. Fast vi ska väl inte ta ut nånting i förskott. Dock skönt med sovmorgon imorgon också, fast ska in på skolkonferens vid halv två. Fast det är ju sent, hehe.


13:07
Jag är mätt som ett djur! Nu ska jag ringa Virginska och fixa klipptid. Skulle haft imorgon, men den blev visst inställd.


19:56
Detta lär vara den dagen då bussarna var överfulla. Först var det mer än proppfullt på 522:an för att en massa snorungar från stan hade varit i Ånnaboda. De lät inte ens de gamla sitta, så himla dåligt. Sen var 7:an också överfull, till och med så överfull att inte ens alla kom med. Självklart var det snorungar som var bovarna i dramat den här gången också. Men fram kom man ju i alla fall.
   Ganska ovärd teaterlektion faktiskt, gjorde typ ingenting. Fast närvaro är alltid närvaro.
   Efteråt åkte mamma och jag och handlade på Parkhallen. Mamma och pappa firar 25 år tillsammans idag, så det inhandlades en brakmiddag bestående av fläskfilé och potatisgratäng. Senare vankas det Vienetta också, yummy.

Nu ska jag kolla på Den rätte för Rosing. Jag är lite kluven inför Linda Rosing. Jag gillade henne faktiskt under Big Brother-tiden, men sen kändes det som att det liksom gick utför. Men hon verkar faktiskt ha mognat. Jaja.


21:18
House med familjen. Intressant program. Nu håller de på att hitta ett nytt team åt skräckdoktorn. Fy, tänk att ha honom som chef. Fast han är ju cool på sitt sätt.

Från ett "house" till ett annat.. Har kollat på halva femte säsongen av Desperate Housewives idag. Åh, det är så bra! Jag har gråtit den här säsongen också, vid branden. Förra gången var det vid orkanen. Jag gråter verkligen aldrig till filmer och sånt, men faktiskt så har jag bara gråtit till DH. Det är väl något med familjerna, att man kan sätta sig in i hur det skulle vara.. I don't know.

Hur kan man längta efter något man inte ens vet att man får?


Mitt sällskap

You cannot destroy our dream

2/3-09 Måndag

09:48
Hej och godmorgon!
   Sitter i skolan och väntar på att få ha religion. Nice.
   Inledde morgonen med att ha ett mycket givande samtal med min kusin Viktoria, om allas vårt mobboffer på jobbet. Ja, du vet, man kan ju tycka väldigt illa om folk ibland, bara för att de verkar vara så himla hjärndöda. Och på jobbet har vi exakt en sån person. Som vi inte ska nämna vid namn, för det vore elakt. Men, ja, vi kan ju säga som så att till och med cheferna mobbar honom. Då förstår du kanske. Inte för att jag mobbar i ordets egentliga mening, men jag orkar verkligen inte med människan. Han tror att han är asduktig, men är egentligen sämre än sämst och står där i disken med sin kockjacka. Oh my God.. Jaja, han lär inte bli långlivad.


14:12
Idag hade vi kostymmöte inför vårkonserten. Det känns bra, so far.
   Till My immortal ska vi ha på oss helvitt. Om farmor skulle hinna sy klart studentklänningen kan jag nog ha den, annars tar jag en annan vit klänning som jag fick tag på i somras. Vitt blir nog grymt snyggt i alla fall, lite älvlikt ska det vara.
   Och till Edge of seventeen ska vi ha lite trashig stil, lite halvrockigt. Vi ska ha slitna jeans, jag får antingen köpa, eller fixa på ett par gamla. Och så ska jag nog ha leopardtröjan och en svart lös väst till. Blir nog ncie!

Drog hem vid ett, mår inget bra. Lite feber och sånt. Bihålorna som spökar, såklart. Nu ska vi ju ändå inte ha något skriftligt prov, då är det inte lika dödens att missa s-blocket. Fast det känns ju inte bra precis. Men imorgon måste jag på teatern, om jag inte är helt däckad. Har så mycket frånvaro därifrån nu, förstår inte.. Måste jag vara sjuk jämt?


19:01
Sov ett par timmar i eftermiddags, skönt som attan! Fasen, jag sover jämt..

Flicka i det blå

1/3-09 Söndag

10:23
Jaha, hörrni, ny månad nu. Vår nu kanske?

Melodifestivalen igår. Det var en rätt bra omgång ändå, tycker jag. Svårt att avgöra exakt vilka som skulle gå vidare. Vilken skräll att Malena Ernman gick vidare till finalen! Det trodde hon nog inte ens själv. Hon verkar så rar, estettreorna träffade ju henne i höstas innan hon skulle ha konsert med kammarorkestern. Rätt bra låt faktiskt, blev coolt med en poppig operett. Fast det var synd att inte Sarah Dawn Finer gick vidare. Men hon kan nog bli farlig i andra chansen, plus att hon fick internationella juryns röst.
   Next 3 var rätt pinsamma. Det blir bara för mycket när små tonårspojkar sjunger om sexy girls fastän de knappt fått ligga själva. Fast hade man haft en annan text hade det varit riktigt bra, de var ju ändå charmiga.
   Lite skönt på något sätt att det gick så bra för Thorleifs. De har ju hållt på i typ hundra år, och till och med haft ABBA som förband (innan de slog igenom..). Fast dansband är ju verkligen inte min kopp te, men ändå. Det var ju förövrigt de som ville ha hångelhörna i green room, bara det liksom.
   Star Pilots låt lät som en blandning av September och ABBA. Fartigt och dansant, men blir lite väl med de där solglasögonen. Och vad gjorde de tre andra grabbarna? Det var ju bara Johan Becker som sjöng hela tiden? Well..
   Jag orkar inte kommentera allt, men detta är väl en liten summering av kvällen. Kan tillägga att jag gick och lade mig direkt efter detta, så sjukt trött!

Idag blir det bara en massa stök hemma. Ska städa lite och sånt där. Fixa lite med flyttkartongerna. Och så blir det väl en liten promenad, har inte tränat på två veckor! Är dock väldigt sugen på att åka till Marieberg, det är liksom mitt söndagsgöra. Det spelar liksom ingen roll att jag är där varje helg, jag vill gå runt där ändå, haha.


12:48
Har fixat ner alla mina flytta-hemifrån-grejer i flyttkartonger nu. Känns som jag inte har jättemycket, men har ändå fyllt upp fyra kartonger. Mycket kvar att köpa, sånt som man inte tänker på. Typ sopskyffel och sånt. Och allt till skafferier och så. Fast jag har väldigt mycket till köket, typ allt glas och bestick och sånt, men det är som sagt mycket man inte tänker på.

Nu ska jag ge mig ut på en promenad!


16:08
Tre gånger har jag varit ute idag:
1) Sopstationen
2) Affären
3) Långprommis med mamma, Lena och Petter (i vagn). Gött.

Nu ska jag bränna ut femte säsongen Desperate Housewives. Har sett typ halva, men det var typ i höstas, så blir en liten revival. Eller nåt.


16:57
Var precis inne på Veckorevyns hemsida och kollade igenom deras budgettips. Jag har en tid nu letat efter en enkel svart väst i lagom längd, som kan vara snygg att ha över en enkel t-shirt. Och där, i deras tips, hittade jag en. En snygg en från www.ellos.com för 199 kronor. Så den beställde jag. Och eftersom jag skulle få den 40 & billigare om jag handlade för över 200 kronor efter avdragen rabatt gav jag mig på att köpa ett par låga vita converse. Eller, ja, de är väl fejk, men ändå. Tror nog det blir bra!






20:12
Precis kollat på ABBA - the Mamma Mia story. Riktigt bra! Jag blir ju för sjuttsingen rörd bara jag hör en ABBA-låt.. Om det inte blir Beck ikväll kan det mycket väl hända att jag kollar på Mamma Mia! Fick den i julklapp men har inte tittat än, men såg den ju såklart på bio.
Nu är det dock Herre på täppan!

RSS 2.0