Hej bloggen. Satan i gatan vad det var kal...

Hej bloggen. Satan i gatan vad det var kallt när jag åkte till jobbet imorse; typ minusgrader! Inte det varmaste jag varit med om direkt. Särskilt inte som jag var tvungen att ha min tygjacka idag, eftersom ärmarna på min skjorta inte fick plats under skinnjackan. Hm. Jobbat idag alltså. Matte, svenska och idrott. Eftersom många av eleverna var iväg på annat var det bara två elever med på gympan idag. Värt. Men jag fick vara med, jag ägde på lacrossen. Tommys datorskärm har gått sönder, så jag är för tillfället förvisad till internet på iPhonen. Går ju bra till det mesta. Min bästaste mascara gick i graven härom dagen, och de två andra mascarorna jag har suger, så passade på att gå till Lindex och köpa en ny idag. Och så blev det en ny fransböjare, som jag också behövde, och även en grå basic-tshirt. Yeah! Ikväll blir det födelsedagsfirande för Sigge i Glanshammar. Ska tydligen på nån restaurang där. Hoppas det finns nåt gott! Annars är det ju Idol och grejer ikväll som vanligt ..


I'll go wherever you will go

Vilken bra Idol-kväll! Jay kickade ass såklart, det förstod man ju redan innan. Han är garanterat säker ikväll, i alla fall om man kollar hur det verkar på Facebook och i omröstningar i både Aftonbladet och Expressen. Hade dock även velat skicka vidare Daniel, han var superbra! Hoppas att han får ett wildcard imorgon. Bland tjejerna tror och hoppas jag att Minnah går vidare, hon rockade! Nån som inte var bra var Malin, vad sjutton höll hon på med? Darrigt som tusan. Nä, hon ska hålla sig till sin egen musik, då är hon kanon! Simon gjorde ett bra framträdande scenmässigt, men är inte imponerad av hans sång. Michaela sjöng bra, men var för tråkig.

Nu är det Berg flyttar in, ikväll hos Arja Saijonmaa (stavning?). Sen Välkommen åter, sen sovaaa!

The kid's are all right

Gud, vilken tur att jag gick på informationsmötet i skolan idag. Om vilken kurs vi ska läsa i vår alltså. Hade redan fått ett mejl om vad det var som gällde, så jag trodde att jag kunde läsa pedagogik B i vår, men så var tydligen inte fallet. Jag är tydligen inte behörig till den kursen än för att jag inte gjort tillräckligt med VFU (praktik), så eftersom engelskans VFU inte går annat än på hösten så kan jag inte läsa pedagogik i vår. Så istället får jag börja med min andra inriktning, svenska, istället. Och så läser jag fyra terminer svenska, sen pedagogik, sen engelsk didaktik (VFU) och så avslutar jag med pedagogik C. Så jag kommer alltså sammanlagt att ha läst fem år. Oh my.. Jahaja, men då vet jag ju vad jag gör de närmsta fyra åren! (Y) Om det nu inte kan vara så fint att man kan läsa pedagogik C, som typ bara är uppsatsskriving, samtidigt som engelska didaktiken eller nåt. Vore ju skönt att kunna korta ner lite.. Jaja, det ordnar sig. Men det är ju bra att jag i alla fall vet att jag inom en femårsperiod kommer att kunna jobba på gymnasiet! Och förresten, för er som undrar varför vissa läser fyra och ett halvt år, och jag läser fem, så beror det på att inriktningarna samhällskunskap och svenska för gymnasiet kräver fyra terminer, medan alla andra inriktningar bara behöver tre, som i engelskan. Knäppt det där, men så är det!

Guess what? I'm not a robot!

Tja tja. Godmorgon. Trodde faktiskt nästan att jag försovit mig imorse, för jag vaknade till en stund och var utvilad någon gång på morgonkvisten. Men sen somnade jag om, och väcktes senare av väckarklockan, precis som det var tänkt. Men ändå utvilad! Vädret har säkert ett eller annat finger med i spelet. Som jag har sagt många gånger förut vaknar jag hundra gånger piggare om det är sol ute än när det är grått och äckligt. Det är verkligen så. Så vi får väl hoppas att detta fantastiska väder håller i sig!

Ska snart iväg till skolan och ha föreläsning i akademiskt skrivande. Vill inte! Har bara haft en lektion i detta ämne, men hatar det redan. Så himla tråkigt. Jag är redan duktig på att skriva, jag behöver inte göra täntiga övningar i hur man gör mindmaps.. Men man måste ju gå.. Sen har vi information om vad man ska läsa i vår. Fast jag vet redan. Antingen kan man börja läsa en ny inriktning, sitt andra ämne, eller så läser man pedagogik B. Jag tar det sistnämnda. Vill läsa klart engelskan innan jag börjar med svenskan, och vill heller inte spara all pedagogik till sist. Fast ser inte direkt fram emot det. Har varit så bortskämd under engelskan, massa ledigt och nästan inget att plugga. Pedagogiken är typ rena motsatsen. Men jag har i alla fall hört att B är mycket roligare än A, så jag hoppas på att det stämmer..

Annars händer det inget speciellt idag. Ska väl fortsätta plugga inför tentan. Och eftersom vädret är så fint ska jag naturligtvis gå ut med Spike. Har gjort en deal med mig själv att jag måste gå ut på promenad varje dag som det är fint väder, oavsett om jag vill eller inte. Men oftast vill jag ju, hösten är ju så fin såna här dagar!

Hush, little baby

Har kollat på Idol, såklart. Grym kväll, tjejerna regerade! Jättesvårt att säga vilka som går vidare.. Min personliga tjejfavorit är Alice, men vet inte riktigt vad jag tycker om kvällens framträdande. Speciellt är det enda jag kan komma på. Och Elin var bra, men har dålgit engelskt uttal, vilket är ett big no no. Och Sassa var grym, men har dock svårt att se henne sjunga nåt annat än just rock, och det kommer nog inte hålla i längden i så fall. Killarna har jag inte så mycket att säga om. Var varken bra eller dåliga, men jag gillar ju Björn. Fast jag tror det är mest för att han är så jäkla cool och snygg.. Jaja, vi får se vad som händer senare ikväll!

På tal om tv så såg jag idag att Bonde söker fru börjar nästa vecka, lycka! Går så mycket bra på tv nu för tiden så jag vet inte vad. Och nästa vecka börjar även Desperate housewives och Cougar town på femman, yay! Fast jag är ju en sån där som inte orkar vänta på avsnitt, så jag har redan laddat ner båda. Har faktiskt redan kollat på Cougar town, men sparar nog Desperate tills imorgon. Nu ska jag istället kolla på Superstars!



Welcome to Wisteria Lane and Cougar town!


Från i fredags då Spike tyckte det var rol...

img_0087 (MMS)

Från i fredags då Spike tyckte det var roligare att kolla in i skyltfönster än att vänta på bussen. ^^


Hang with me

Alltså gud, vilken segdag. Det är inte bra det här alltså. Jag är så himla oproduktiv ibland. Gick upp med Spike vid åtta imorse, men han ville absolut inte gå till dagis. Tommy fick bokstavligt putta honom ur sängen, han tvärvägrade. Morgontrött kille! Till och med dagis sa att han var lugnare än vanligt när han kom, haha. Men han har nog vaknat till och är lika dampig som vanligt när jag hämtar honom sen!
I alla fall så gick jag hem igen och åt frukost, och sen somnade jag om i soffan. Big mistake! Väcktes av mamma klockan elva och var så in i bängen trött! Sen dess har det inte hänt ett jota, mer än att jag tittat på Skånefruar och gjort pannkakor till lunch. Nu är liksom klockan snart tre, känns som hela dagen försvunit. Fast egentligen så gör det ingenting, eftersom jag inte har nånting inbokat idag, och inte behöver jag plugga särskilt mycket heller. Har visserligen tenta på måndag, men den känns rätt lugn ändå. Gör väl lite övningar senare.
Vackert och klart väder idag, så när jag hämtar Spiken lite senare ska vi gå på en lite längre promenad, inte bara direkt hem. Det kan han behöva efter att ha varit på dagis, så han varvar ner lite.

Hanna K, Bea, Jenny och Karin vid klosterr...

img_0096 (MMS)

Hanna K, Bea, Jenny och Karin vid klosterruinen i Varnhem :)


Men jag lever ändå

Har nu varit på min första träff på sångverkstaden. Var hur kul som helst, och inte alls som sånglektionera i ettan, fast på ett bra sätt. Hade förväntat mig att alla skulle sjunga en låt var och att man i stort sett bara skulle sitta och lyssna, men istället så sjöng vi först låtar tillsammans, och sen fick man chansen att sjunga en vers eller liknande själv. Perfekt! Jag sjöng två gånger, gick jättebra, var knappt nervös. Är mest därför jag vill gå på detta, för att öva på att sjunga inför andra. Och för att jag vill sjunga så mycket som möjligt också såklart. Kul var det i alla fall, så nu vet jag vad jag ska göra på måndagkvällar!

Don't stop believing

Vad skönt det var att sova ut imorse, efter en helg med konstant trötthet. Kände mig riktigt utvilad när jag vaknade imorse, så passade på att åka till gymmet. Har varit dåligt med det på sistone, har inte haft tid och så har kroppen varit i ofas. Men idag gick det jättebra, skönt! Hade massa bra musik i öronen, hjälpte massor.

Ikväll ska jag och Mirjam prova på sångverkstaden på universitetet. Det är som att ha sånglektion i masterclass, alltså tillsammans med en massa andra. Solosång i grupp helt enkelt, som jag hade första året på estet. Blir nog kul! Hoppas rösten håller bara, den blev lite sliten under helgen. Men man kanske inte måste ställa sig och sjunga framför alla just idag om man inte vill. Har ju ingen låt förberedd så.. Men kul ska det bli!

Nu ska jag lägga mig i badet, sen blir det lunch, och sen handling på Maxi. See you!

Kom var mitt centrum

Gud, vilken fantastiskt rolig helg vi har haft i Varnhem. Världens minsta ställe, världens minsta kyrka med sjuttiotalsinredning (vilket känns väldigt frikyrkligt på nåt vis), med världens goaste människor. Vi har sjungit, lekt, lagat mat, fikat och pratat i massor, och allt har bara varit så himla bra. Avslutade helgen med gospelsgudstjänst nu på kvällen, och det gick jättebra. Vi är faktiskt grymma, screw Joybells liksom. Längtar till nästa övning, då vi ska börja med julsånger..
Synd att jag inte fick med mig min kamera, var lite för dåligt väder för att kunna ta bra bilder med iPhonen. Men nån bild kommer väl upp i alla fall!
Nu ska jag snart sova, det är helt sjukt vad trött jag har varit den här helgen. Och inte bara jag, ALLA har varit jättetrötta. Det är tydligen jobbigt att sjunga och vara social..

Har avklarat första dagen på körhelgen ...

Har avklarat första dagen på körhelgen i Varnhem. Egentligen känns det inte som att vi gjort så mycket, men ändå är vi alla extremt trötta, trots att klockan inte ens är halv tolv. Klockan nio åkte vi från Kåren, och när vi kom fram fick vi lite fika. Sen installerade vi oss på vandrarhemmet, som är jättemysigt. Det är som en jättestor villa, och jag och fyra tjejer till bor i ett rum. Vandrarhemmet ligger precis vid en stor klosterkyrka som tyvärr är stängd, men vi har kollat runtikring. Mäktigt! Så har vi såklart sjungit massor, och innan middagen hade vi trekamp i olika lekar. Och eftersom vi trots allt är en kristen kör så har vi såklart haft andakter. Hade en nu precis på kvällen, var jättemysigt. Jag gillar att vara i kyrkan och be, även om jag inte kan säga att jag verkligen tror på Gud. Men jag vill tro! Nu ska vi i alla fall sova, och imorgon fortsätter vi med massa skojsiga grejer. Avslutar med konsert imorgon kväll!


Järvheden

Var på Thomas Järvheden på Konserthuset ikväll. Hade egentligen inga förväntingar alls, mer än att jag tänkte att det nog blir en trevlig kväll. Mina förväntningar överträffades kan jag säga, det var faktiskt jättebra! Han blandade sång och komik, och han tillhör den typen av komiker som skämtar om verkligheten. Det är inte bara punchlines och under bältet, utan det har substans, och är egentligen saker som vem som helst hade kunnat hitta på, skämten ligger liksom öppna. Han har en fantastisk berättarstil som jag verkligen diggar. Skulle lätt vilja ha honom som föreläsare, oavsett ämne. Det var också en kul grej, han pratade mycket om evolutionen, gud, och meningen med livet (själva showen hette något liknande), och det var en massa prat om rymden. Massa fakta som var riktigt intressant, samtidigt som han gjorde något kul utav det. Me like! Sen är han ju faktiskt en riktigt bra sångare, och hade han bara gjort seriös musik hade jag helt klart lyssnat massor på honom. Han gör redan nu jättefina och bra låtar, men man går liksom inte runt och sjunger på en låt om att det är svårt att ta farväl av en bajskorv och sånt där. Men sjukt bra röst har han verkligen, och han hade lätt kunnat bli musiker om han ville det. Riktigt bra kväll med andra ord!


So why can't you take me in your arms now?

Godmorgon i grådiset. Har inte lektion förrän kvart över tolv, men tog på mig att gå med Spike till dagis idag. Han ville inte alls gå till dagis idag, inte ens gå ut och kissa. Jag fick nästan bära honom ur sängen, som en liten trotsunge. Det var visst skönare att gå och lägga sig igen efter frukosten, den är det i alla fall inga problem att gå upp för.
Brukar försöka somna om när jag har tid innan skolan såhär, men jag är visst ganska pigg idag, trots allt det äckliga gråa, så struntar i det idag. Somnar jag för sent, och inte får sova så länge, så blir jag ändå bara ännu tröttare sen, så lika bra att låta bli. Så nu blir det lite frukost och sånt där.

I eftermiddag ska jag försöka hinna städa lite här hemma, blev inte mycket av den varan igår av olika anledningar. Bäst att passa på när inte Spike är hemma också, i alla fall om man ska dammsuga och torka golven. Yeah. Sen är det ju Thomas JärvhedenKonserthuset ikväll, så innan dess ska vi iväg och lämna Spike hos Marcus. Sen har jag bestämt att vi ska äta på Sallad Inn, innan föreställningen. Blir säkert en trevlig kväll!

Everybody's gonna love today

Marcus ringde förut. Han var utelåst. Ytterdörren till huset i Adolfsberg är nämligen en sån som låser sig själv när den stängs. Och han hade såklart glömt att ta med nyckeln ut när han skulle slänga sopor. Självklart lyckades han med detta just vid ett sånt tillfälle när mamma och pappa inte ens finns i stan. De är nämligen i Stockholm i helgen. Tur då för honom att storasyster var hemma, och snäll som jag är fick jag ju sätta mig på hojen och cykla som en dåre ända till Adolfsberg för att låsa upp. Och sen hem igen. Jag kan inte cykla i normaltakt, utan måste cykla som om det gällde livet, så jag blev helt slut. Inte bra för förkylningen! Jaja. Nu är han inne i värmen i alla fall, och jag är hemma. Passade på att handla på Ica Parken på hemvägen, skulle ju köpa smörgåstårta bland annat. Men shit vad dyrt det var, en för sex pers kostade typ 250! Och de mindre kostade nästan lika mycket. Ovärt. Så vi får baka blåbärspaj istället. Det är ju också gott.

Happy birthday to you

Fy, vilken slö dag detta blivit. Vaknade klockan nio imorse, men Tommy tyckte att vi skulle somna om till Vänner, så det gjorde vi. Följaktligen kom jag inte upp ur sängen förrän klockan tolv, vilket är extremt sent för att vara jag. Men är ju helt ledig idag, så spelar ju egentligen ingen roll.

Tommy fyller år idag, så "imorse" fick han presenter av mig; fina kalsonger från Ullared. Sen har han även fått pengar att köpa en datapryl, men eftersom jag inte fattar vad det är så får han köpa den själv. Ikväll ska vi i alla fall äta smörgåstårta, om vi får tag i någon. Mys!

Har både kört pilates och varit på en promenad idag, ganska bra gjort ändå för att ha kommit upp så sent. Snart blir det lite lunch, fläskpannkaka, och så hade jag planerat att städa idag. Om jag orkar, hehe.. Annars ingenting, bara slappa. Skönt.

Myskväll

Har haft en riktig myskväll framför tv:n / playkanaler. Nästan direkt efter att jag kommit hem från skolan lagade vi mat, kött och pommes, och kollade på How I met your mother. Sen kollade jag ikapp de två första avsnitten av Superstars, och började även kolla på förra veckans Kungarna av Tylösand. Tyckte första avsnittet var helt horribelt, men kan ändå inte låta bli att titta. Man vill ju se vad för slags galenskaper de hittar på härnäst liksom. Även om de verkar vara sjuka i huvudet allihopa.. Sen var det i alla fall Idol, bästa! Älskar uttagningarna, det är så spännande! Vill aldrig att programmet ska ta slut, tur att det inte bara är en gång i veckan, skulle aldrig stå ut med att vänta! Sen var det säsongspremiär av Berg flyttar in. Var hos Gunde Svan ikväll, han är så himla go! Och älskar verkligen Carina Berg, henne skulle man villa ha som kompis. Sen var det premiär för Välkommen åter, en ny humorserie med Sveriges kvinnliga komikerelit. Var väl inte så jättebra sådär, ganska fjantigt, men vissa karaktärer var himla roliga, som till exempel Sissela Kyle som receptionist. Sen kollade jag klart på Kungarna av Tylösand, och så kollade jag på kvällens avsnitt av Superstars. Går ju samtidigt som Idol, så då får man kolla i efterhand. Hann inte se kvällens Kungarna av Tylösand, och inte heller Skånefruar (ytterligare ett program som egentligen inte är särskilt bra, men som jag kollar på ändå), så det får jag kolla på imorgon.. Ja, gud, vilket liv. Åt chokladpudding till, så gott!


Anders Bagge, Laila Bagge och Andreas Carlsson i Idoljuryn.


Renée Nyberg och Ola Wenström leder Superstars


Carina Berg, en av Sveriges bästa tv-profiler

Soldyrkaren som hittar enda stället där so...

img_0082 (MMS)

Soldyrkaren som hittar enda stället där solen skiner in i lägenheten


You can feel my heart

Idag startade jag och Spike dagen med att ta en riktig långtur ute i det vackra vädret. Färden tog oss upp till Naturens hus och tillbaka, och vi var ute i nästan en och en halv timma. Superskönt! Har inte lektion förrän kvart över tre, så passade på. Särskilt som vädret är fantastiskt idag, höstem visar sig verkligen från sin bästa sida!
Nu ska jag bara ta det lugnt innan det är dags för lite grammatik, kolla ikapp lite tv-program på play. Yeah!

Module

Ååååh, vad det var skönt med sovmorgon imorse! Vaknade till en sväng när Tommy gick till dagis med Spike, men somnade snabbt om och vaknade sedan vid tiotiden, pigg och utvilad! Tog ett bad, käkade lite frukost och gick sen til bussen. Internet krånglade i förmiddags, så kunde inte kolla mitt schema, men trodde jag började kvart över tolv. Som tur var kollade jag schemat i mobilen på bussen, och såg då att jag inte skulle börja förrän kvart över två, så fick hoppa av vid resecentrum. Irriterande, men tur att jag inte åkt ända till skolan i alla fall. Nu fick jag ju lite mer tid innan skolan, så passade på att åka till Maxi och handla lite. Sen hem och äta en lätt lunch, och sen till skolan, i rätt tid den här gången.. Tråklektion i akademiskt skrivande, sen bussen hemåt. Hoppade av lite tidigare för att hämta Spajjan från dagis. Hem och slappat en liten stund, sen börja laga mat. Ikväll blir det torskfilé i ugn med potatis. Har aldrig provat att göra detta förr, så det ska bli spännande att se vad det smakar. Lade fisken på en bädd av purjolök och paprikaringar, och så lite matlagningsgrädde på det. Hoppas det blir gott! Börjar bli lite stressad över maten nu, för ska snart åka iväg till kören. Får nog stressa i mig maten. Bläh. Börjar bli förkyld igen, känns det som. Inte bra! Ska ju på körresa i helgen, då passar det sig ju rakt inte att bli sjuk! Hoppas det är falskt alarm.

I'm not a robot

Idag har jag jobbat på Allé, kuligt värre! Bara fyra elever idag, lagom, hehe! Haft lite samhällskunskap, naturkunskap och idrott. Och så fick jag åka och hämta en elev, i en gammal risig Skoda minibuss. Gud, jag har aldrig kört minibuss förut, det var lite läskigt. Som tur var så åkte jag inte så långt. Men fick inte ur nyckeln! Hur skulle jag veta att man var tvungen att lägga i backen för att få ut den? Helt ologiskt. Fick till slut ut den i alla fall..

Däckade när jag kom hem. Sov en timma, och sen gick vi och hämtade Spike på dagis. Han är vild idag, på krigsstigen. Han ville attackera alla bilar och alla fåglar på hemvägen. Jobbiga gullet.

Snart ska jag laga lite spaghetti och köttfärssås, hoppas den blir lika god som sist. Sen kolla på tv hela kvällen. Och Tommy har lovat att gå med Spike till dagis imorgon bitti, så jag får sovmorgon! Har inte haft det på mer än en vecka, är ju annars van vid att ha det flera dagar i veckan. Bortskämd, jag vet. Men ändå.

Jäkla skitval förresten. Tröstar mig med att Socialdemokraterna i alla fall fick flest röster, och att de i alla fall tog makten i Örebro. Nu är moster högsta hönset! Men att Sverigedemokraterna kom in i riksdagen är ju bara helt fel. Usch. Såna vill vi inte ha att göra med, och att de fick en vågmästarroll är ju ännu värre. Vi får väl se hur det blir med det här. Kanske blir det omval?

Don't call my name

Lugn dag på jobbet idag, raka motsatsen mot gårdagen. Såpass lugnt att man hann känna av sötsuget som kommer av att jobba bland idel bakelser, tårtor och annat fikabröd. Med motiveringen "man måste ju veta hur allt smakar" så högg jag idag in på vår nya cheesecake med pecannötter. Den var helt gudomligt god! Till och med ännu godare än den vi hade förut. Oh. My. Gooooood! Tur att jag inte ska dit på några veckor nu, hade nog gått illa annars..

Var och röstade direkt efter jobbet. Röstade på moster såklart! Är faktiskt riktigt spänd över hur resultatet blir.. Fast jag orkar inte sitta och kolla på valvakan, ska upp tidigt och jobba i Hallsberg imorgon. Men jag hoppas, hoppas, HOPPAS att det går vägen, och att vi får en ny regering! Solidaritet framför egoism. Så, nu har jag uttalat mig lite politiskt. Sådärja.

Nu ska jag äta lite kvällsmat, blir väl toast som vanligt på söndagar, och sen blir det väl lite tv eller så. Ciao.

Addict

Jodå, de följde med mig hem från H&M idag.. MEN! Jag behövde faktiskt ett par vanliga svarta skor, honestly. Man kan ju tro att jag har alla skor jag behöver, men faktum är att jag inte hade några svarta vardagsskor, så det var absolut ett legitimt köp. Nu kan jag dock säga att jag har alla slags skor jag behöver! Förutom ett par ordentliga vinterskor, för alla är trasiga.. Men det tar vi när kylan kommer!



H&M, 299 :-

September love

Var sådär lagom sugen på att åka till jobbet imorse när regnet öste ner. Ungefär lika sugen som Spike var på att gå ut och kissa. Inte alls alltså. Men jag är i alla fall glad att jag har ett regnställ, behövdes verkligen idag. En annan sak jag är glad för är att inte gick ut igårkväll, för guuuuud vad mycket folk det var på jobbet idag, helt sjukt! Jag förstår inte var de kom ifrån. Är inte detta den fattigaste helgen i månaden för normalt folk? Alltså såna som inte får lön den femtonde.. Tydligen inte, för jag har nog aldrig sett så mycket folk hos oss sen oldschool Restaurangtorget. Var väl på grund av vädret kan jag tro. Jaja, det gick ju bra ändå, och kom hem i tid. Anna och hennes mamma var förresten förbi på jobbet, trevligt! De kom när det äntligen lugnat sig, efter fyra typ, så hann till och med prata lite. (:
Efter denna jobbiga jobbdag tar jag en helkväll i soffan. Det gör väl i och för sig för det mesta, men den här gången känns det verkligen som det enda rätta. Kolla på AFV nu, sen får vi se. Har i alla fall fått i mig trekvarts pizza, mums!

Shoebonanza by H&M



1. 399 :-     2. 299:-     3. 599 :-     4. 299 :-     5. 299:-

Speaking of the devil

Idag har jag jobbat på Allé en sväng. Vi hade nåt som heter mat och bo, vilket är ungefär som hemkunskap kan man säga. Idag hade vi hand om cafét i vår del av skolan, och gjorde smörgåsar dit. Kul! Jobbade bara till elva idag, och det var bra, för sen började min lektion på universitetet kvart över tolv. Så himla bra att jag bara har lektioner på eftermiddagarna, så jag kan både jobba och plugga ibland. Fast skönast är det förstås om jag bara gör en sak i taget, men ändå.

Skulle egentligen ha gått ut med några tjejer på jobbet (Marieberg) idag, men jag känner att jag verkligen inte orkar. Särskilt som jag ska jobba hela helgen, och även på måndag, och jag brukar ju inte vilja gå ut när jag ska jobba dagen efter, oavsett om jag dricker eller inte. Men så började jag även må illa på eftermiddagen, så jag bestämde mig för att avstå idag. Egentligen har jag lovat mig själv att bli bättre på att följa med ut på krogen, men det var faktiskt nåt i min kropp som sa att just idag var det ingen bra dag, så jag får stanna hemma. Och tvätta.. Och kolla Idol! Kan gå de helger jag är ledig, mycket bättre!

Debatt

Nä, jag är verkligen inte särskilt insatt i politik. Borde kanske vara det, och det är ju faktiskt intressant, men det har bara inte blivit så. Har knappt vetat hur de olika partierna står sig i de olika valfrågorna, vilket har gjort det väldigt svårt att bestämma vilket parti som ska få min röst på söndag. Därför passar jag idag på att uppdatera mig lite i politikens värld. Har kollat på gårdagens utfrågning av de rödgröna, och tittar nu på debatten på fyran. Känner verkligen att jag fått mycket mer kött på benen nu. Har väl alltid vetat ungefär vart mina sympatier ligger, men det blev helt klart tydligare idag, och jag är nu säker på hur jag ska rösta i valet. Sweet!

No more drama in my life

Idag har jag jobbat på Allé, kul! Har haft svenska, idrott och matte. Hann smita iväg och klippa till luggen på lunchrasten, goodie. Är så himla kul och lärorikt att jobba på skola, helt klart en bra erfarenhet inför både VFU under utbildningen och inför själva lärarjobbet så småningom. Blir förmodligen lite jobb nästa vecka också, och ska även dit ett par timmar imorgon, yay!

Ska snart gå ut och gå med Spike. Han har lite överskottsenergi de dagar han inte är på dagis, så han behöver verkligen en promenad. Det gör jag också, måste verkligen försöka hålla igång och röra på mig varje dag. Blir lite pilates hemma ikväll också. Gymmet hamnar liksom lite på åt sidan när jag inte kan åka dit direkt på morgonen.

Blir tv hela kvällen; först Idol, sen Kniven mot strupen. Och så ska jag väl försöka kolla ikapp Skånefruar och Kungarna av Tylösand nån gång också, fastän inget av dessa program egentligen är nåt att ha. Vill bara se det ändå..


Bästa tågläsningen!

img_0073 (MMS)

Bästa tågläsningen!


Middagsmys på Efesos

Firade förlovningsdagen på Efesos, sjukt god mat, såååå mätt!


Black lady i spetstopp från Gina Tricot, byxor från Rut m.fl., och skor från Nelly.se

T <3


Glad och mätt tjej

Trötter

Började dagen med ett gympass. Det gick sämst, hade ingen ork alls. Why? Don't know. Det gick bara inte. Men lite blev det i alla fall, och sen ska jag cykla till och från universitetet, så det ger ju också lite motion. Man ska ju mjukstarta efter uppehåll..

Har lektion i eftermiddag, 15:15 - 17:00. Ganska schysst tid ändå, fast det kapar ju hela dagen. Just det, har inte gjort uppgifterna till lektionen, fuck också.. Får väl göra dem nu då..

Idag firar Tommy och jag två-årig förlovningsdag, så ikväll ska vi ut och käka middag. Lutar åt Efesos, de ska vara bra har jag hört! Marcus ska vara hundvakt, så det blir nog bra.

Nehe, men bäst att jag sätter igång och pluggar det jag ska till idag, och sen laga lite lunch. See ya! By the way, här är de få bilder jag tog i Halmstad! Jag vet, jag har varit dålig på att ta kort på sistone..


Mörk bild..


Saras och Pontus inneboende Börje!


Sara på kinesreataurang (:

Äntligen hemma

OMG, I'm home. At last. Shit, jag är imponerad över att det faktiskt gick ihop sig, trots att vi var en halvtimma försenade. Tågen väntade tydligen in varandra. Fast det var faktiskt några som missade sin anslutning i Eskilstuna, varifrån jag tog mitt sista tåg. Men jag hade tur, Örebrotåget var också försenat. Himla flyt alltså. Var på ett sätt ganska skönt att ha flera byten, så att turen bröts av några gånger, blir ju så tradigt att bara sitta där och glo liksom. Men men. Nu är jag hemma i alla fall, skönt! Tommy och Spike kom och mötte mig vid tåget, så promenerade vi hem. De fick sina presenter när vi kom hem. Tommy fick två bigback med nötcreme, och Spike fick en gosedjurssköldpadda. Båda blev mycket nöjda! Jag blev också nöjd, för jag fick tillbaka pengar från Telia, hade visst betalat en faktura två gånger. Sweet! Och nu borde lönen ha trillat in.. Kollar den sen.
Nä, nu blir det sovas, så jag kommer upp i tid imorgon så jag kan åka till gymmet!

Idag kom vi upp rätt tidigt, och då åkt...

Idag kom vi upp rätt tidigt, och då åkte Sara och jag upp på stan. Skitväder, men gjorde ju inte så mycket när vi gick i affärer. Blev lite shopping på H&M, trots gårdagens inköp i Ullared. Ett par superfina vardagsklackar i grå mocka, och så nytt puder och ett tvåpack strumpbyxor. Fint serru! Lunchade på en asiatisk restaurang. Tänka sig, jag som typ aldrig ätit kinamat förut har nu ätit det två gånger bara nu i september! Gott var det, buffé såklart. Godast var ananasen och de friterade räkorna! När vi kom hem la vi oss i soffan och tittade på Törnrosa. Jag somnade, superskönt. Sen fick Sara plugga en stund innan hon skjutsade mig till tåget. Ska bli intressant att se när jag kommer hem ikväll. Har tre byten med tio minuters mellanrum mellan varje, och vi är redan försenade med tjugo minuter.. Ahwell, det går ju alltid fler tåg, och man kan ju hoppas att tågen väntar på varann. Maybe. Det ordnar sig. See you later.


Ullaredssafari

Sov gött i Saras och Pontus bäddsoffa inatt, och kom inte upp förrän närmare halv elva. Åt frukost framför tv:n med Pontus, medan Sara var i skolan. Sen när hon kom hem nån timma senare så lagade vi wraps med jättegod kycklingröra, och sen åkte vi till Ullared tillsammans med Saras kompisar Sara och Hanna. Är cirka sju mil härifrån. När vi nästan kommit fram fastnade vi i en bilkö som var helt cp, eftersom det inte var något som blockerade vägen. Var tydligen en lastbil som kört ner i diket, men vi förstod inte varför inte vårt körfält kunde köra förbi, när till och med det körfält på den sidan lastbilen åkt av vägen fick köra. Vi fick tips om att man kunde åka in en annan väg och komma ut längre fram på samma väg, så provade, men måste ha kört fel för vi åkte bara tillbaka mot Halmstad. Sämst. Var mitt ute i skogen på världens minsta väg, och då kom det helt plötsligt en stor älg ut mitt i vägen. Lite läskigt! Men var lite kul, för Sara hade precis sagt att vi skulle kolla efter älg, haha.
Var lugnt på Gekås, skönt. Ingen av oss hade tänkt handla särskilt mycket, så det tog "bara" två timmar. Hade velat hitta lite kläder, men blev bara en skjorta. I och för sig snygg, men ändå. Sen blev det lite vantar, två mössor, en tubhalsduk, skitsnygga röda skinnhandskar och lite annat smått och gott för sammanlagt 700 kronor. Överkomligt.
Nu på kvällen har vi ätit lite middag, och snart ska vi kolla på Biggest loser, och sen se en av de fem Disney-filmerna som Sara köpte. Imorgon blir det en sväng upp på stan, nice! Bilder från dagens inköp kommer när jag kommit hem!

Är framme i Halmstad. Vi åkte vid halv t...

Är framme i Halmstad. Vi åkte vid halv två, och kom fram runt halv sju. Tog det rätt lugnt på nervägen. Stannade en gång för att köpa fika, och sen blev det kisspaus och glass på McDonalds. Både Sara och jag somnade en stund, men det var nog bara skönt för Pontus, haha! Åkte till Citygross och handlade mat, och sen mös vi framför tv:n. Blev kyckling- och grönsaksdipp till middag, mums! Imorgon får jag roa mig med Pontan på förmiddagen, och sen blir det Ullared på eftermiddagen, yay! ^ Nu blir det godnatt!


Nog har det blivit höst alltid

img_0041 (MMS)

Nog har det blivit höst alltid


Tylösand

Idag bär det äntligen av ner till Halmstad för att hälsa på hos Sara och Pontus! Ska bli så himla kul. Jag har sån tur att de är "hemma" den här helgen, så får åka med dem i bilen till Halmstad. Sparar många pengar på det! Men sen får jag åka tåget hem på tisdag kväll, med tre härliga byten med tio minuters marginaler, yeah. Verkar som att det ska vara fint väder imorgon, så jag hoppas att Halmstad visar sig från sin bästa sida. Ska försöka ta en massa kort också, nu när jag faktiskt har nåt att dokumentera i bilder. Hoppas även på en liten visit till Ullared imorgon, ligger bara några mil från Halmstad. Jag tror min lilla mini-semester kommer bli toppen toppen! :D

Allt handlar om de röda detaljerna! Fick h...

img_0040 (MMS)

Allt handlar om de röda detaljerna! Fick helt plötsligt lust att måla naglarna blodröda, och sen blev jag modig nog att prova ett riktigt rött läppstift. Tror banne mig att det är detta jag ska köra på i höst! Tycker rött gör sig extra bra på blondiner som jag! ;)


Bless the broken road that lead me to you

Åh herre, vad folk det var på jobbet idag. Det hade jag inte väntat mig. Gick i och för sig bra ändå, lyckades på nåt sätt sluta i tid. Men det är ju så jag vill ha det, hatar när vi inte har nåt att göra. Fast ändå skönt att jag inte ska jobba imorgon. För då ska jag ju hälsa på hos bästaste Sara och Pontus i Halmstad! Fy vad kul! :D
Blir lugn kväll. Som vanligt då alltså, jag är ju en sån där tråkig jävel som hellre chillar hemma i soffan med nåt göttigt än att gå ut på krogen. Sån är jag, och jag gillar't. Så håll tyst.

Jag har bara regn hos mig

Men gud vad sugen man blir på att gå till jobbet idag då.. Not! Hatar när det är såhär grått ute. Regnet i sig har jag inget emot, men just det gråa gillar jag inte. Av nån anledning. Föredrar helt klart när det spöregnar och snarare är svart ute, det brukar åtminstone kännas friskt och fräscht. Detta känns mest som en fuktig tvättsvamp. Nää, usch. Tur att jag ändå tänkt åka buss ända hemifrån idag, slipper åtminstone cykla i eländet.
Annars då? Jovars. Vaknade tidigt av mig själv, klockan var inte ens halv nio. Har gått upp tidigt nästan hela veckan, så kroppen börjar väl vänja sig. Men alltid skönt att komma upp tidigare än planerat, då kan man verkligen ta det lugnt. Idag passade jag på att ta mig ett bad, och nu har jag mer än en timma kvar på mig att göra något kul innan jag ska till bussen. Blir till att se klart sista avsnittet på senaste säsongen av Top Model. Vetja vad man ska kolla på efter detta? Hmm..

Goskalas! :)

img_0037 (MMS)

Goskalas! :)


Imorse vaknade jag strax innan klockan rin...

Imorse vaknade jag strax innan klockan ringde, och så gick jag med Spike till dagis. Älskar dessa morgonpromenader, man vaknar till så bra. Fast det spelade i och för sig ingen roll idag, för jag gick ändå och la mig igen när jag kom hem. Hann sova precis tillräckligt länge för att vara aptrött när klockan ringde igen. Snoozade till och med, det gör jag aldrig! Men men. Sen iväg till skolan en sväng, och nu på väg hem igen. Ska käka lite lunch, och sen städa. Ikväll kommer mamma och Marcus hit. De har blivit utkickade av pappa, som ska ha vinprovning med jobbet hemma hos dem, så då får de va hos oss och äta tacos och kolla på Idol. Trevligt! Ska även tvätta då, trevlig värd jag är va? Hehe. Blir nog bra! Har förresten fått all ledighet från cafét beviljad, plus att jag får jobba en annan helg istället, så det känns bra! Och så fick jag godkänt på sommarkursen, yay!


Bloggar

Tänkte bara tipsa om lite bra "kändis"-bloggar som jag följer!

- Fredrik Backman (http://fredrik.cafe.se) : Pappa- & sportblogg med massa humor.
- Andreas Lundstedt (http://pernillawahlgren.se/blogg/andreasblogg) : Alcazar-medlemen skriver om gig, privatliv och ofta finns även bästisen Petra Mede med.
- Magdalena Graaf (http://magdalenagraaf.se) : TV-profilen skriver ofta om sina barn, och resorna med Postkodmiljonären. Plus för många fina bilder!
- Hannah Graaf (http://bloggfamiljen.se/?blog=hannah) : Precis som syrran skriver hon mycket om sin familj, och även här många snygga bilder!
- Katrin Zytomierska (http://finest.se/katrin) : Den kaxiga TV-profilen har blivit mamma. Mycket bebis, träning och hälsa. Söta bebisbilder!
- Bingo Rimér (http://beingbingo.com) : Flickfotografen skriver kortfattat om livet, men mycket bilder på hans och Katrins son.
- Carolina Gynning (http://gynning.net) : För en annan sida av den galna TV-profilen. Skitsnygga bilder på henne, och även mycket av hennes grymma konst.
- Karin Ketchupmamman (http://ketchupmamman.se) : Annorlunda mammablogg som man skrattar gott åt.
- Kenza Souiten (http://kenzas.se) : Den enda av de riktiga storbloggarna som jag faktiskt orkar läsa. Fina bilder, och en bra inblick i Kenzas liv.
- Hanna Hedlund (http://blogg.amelia.se/hanna-hedlund) : Sångerskan skriver om lite allt möjligt.
- Laila Bagge (http://blogg.mama.nu/lailas-blogg) : Man får följa med Idol-jurymedlemmen bland annat i hennes arbete med tjejers självkänsla, och med smyckeskollektionen Rock by Sweden.
- Karin Adelsköld (http://blogg.amelia.se/karins-blogg) : Komikern skriver kortfattat men roligt.

Spike gillar att spana in vad Tommy gör på...

img_0035 (MMS)

Spike gillar att spana in vad Tommy gör på datorn.. ^^


My feet are killing me

Idag har jag varit på Allé igen. I love it! Jag vet i alla fall att detta med att jobba inom skolan är helt rätt. Men det var inte världens bästa beslut att ha på mig stövletter med klackar hela dagen - MY FEET ARE SOAR! Ahwell. Mensvärk på det också, botas med något göttigt ikväll.

FYI

Bara så ni vet: myggbett under foten är inte roligt! Skitsvårt att klia på.. Dörrar funkar dock bra!

Back to the island

Godermorgon. Grått ute idag, trist. Betyder förmodligen att jag kommer vara trött hela dagen, great.. Men ska bara till skolan om ett par timmar, annars inget alls på schemat idag, så det gör inget.
Nästan helt frisk idag, yay! Men chillar med träningen ändå, annars kommer det garanterat tillbaka som ett brev på posten.
Idol, Skånefruar och Kungarna av Tylösand ikväll, så lite tv blir det allt!

Angel of music

Åh, vad kul det var med kör idag! Det är det i och för sig nästan alltid. Det spelar liksom ingen roll hur dåligt man mår innan, eller om man haft en pissdag; när man går därifrån ler man alltid, för att sjunga är det bästa som finns för själen! Idag jobbade vi på en ny låt, en jättefin som heter Do you know Jesus?. Grymt fin låt, hoppas vi sjunger den på körresan. Har börjat en hel del nytt folk nu, varav några är unga, vilket är kul. Tror det kan bli riktigt kul på körresan om alla följer med. Toppenkören! Skulle dock gärna vilja sjunga mer, nu är det ju bara en dag i veckan. Skulle vilja hitta en till kör, kanske en med mer klassisk inriktning? Fast blir svårt att hinna vara med på gudstjänster och andra uppsjungningar, som ju oftast är på helgen, eftersom jag jobbar varannan helg. Men ändå. Fast funderar i och för sig på att vara med i sångverkstaden på universitetet på måndagar, masterclass-sång. Mer sång till världen! På tal om musik så känner jag just idag en väldigt stark längtan efter att köpa ett riktigt el-piano. Behöver inte vara så dyrt som jag alltid trott, utan man kan få ett helt okej för runt 7 000 kronor. Och det kan ju inte vara så himla svårt att samla ihop till. Skulle kunna köpa ett idag om det var så, men vill inte ta av mina riktiga sparpengar. Men siktar på att köpa ett innan året är slut i alla fall!

Kollade på Idol nyss, shit vad bra alla är i år! Helt chockad av den första tjejen som sjöng Weak, och så Malin Brännström som sjöng en egen låt som var helt sjukt bra. Ser ut att bli en jäkligt bra Idol-höst, längtar till nästa audition imorgon!

Learn how to love and forget how to hate

Idag tyckte Spike att vi skulle gå till dagis tidigt, så redan klockan sju väckte han mig. Fast okej, han fattade ju inte att vi skulle till dagis, det förstår han ju först när vi börjar närma oss Lövstahallen. Men ändå. Skulle han ut då skulle vi även gå iväg till dagis då. Fortfarande förkyld, men mest bara snor i bihålorna och lite lätt huvudvärk, så det var skönt att komma ut i kylan imorse, uppfriskande. Så länge jag inte har feber eller ont i halsen kan jag ju i alla fall gå ut på promenad, måste ju försöka hålla igång nu när jag kommit igång så duktigt.

När jag kom hem däckade jag i soffan och sov till klockan elva. Kollade sen på Lite sällskap, gjorde klart läxan tills imorgon, och sen åkte jag och handlade. Kunde inte motstå stövletterna i inlägget nedan, kommer förmoldigen gå i dem hela hösten och vintern, passar ju till allt! Förutom mysbyxor, hehe..

Ska snart göra lite lunch, och sen slappa en stund tills jag ska gå och hämta monstret. Kärleksmonstret. Får förmodligen gå själv, för jag har självklart smittat Tommy. Det är så det är att vara sambos. Sen ikväll är det kör, wohooo! Sjunger väl dock sådär med förkylningen, men ändå. Missar Idol, men det kan jag ju kolla på när jag kommer hem!

Lookie what I found at Ica Maxi..! Lagom k...

img_0032 (MMS)

Lookie what I found at Ica Maxi..! Lagom klackhöjd så man kan använda dem till vardags, och även halkvänliga sulor. 299 :-


TV-höst

Ojojoj, vad mycket det går på tv nu i höst. Bara den här veckan är det en massa premiärer. Hur ska man hinna se allt? Jo, via play-kanalerna. Om man inte hinner se det på tv alltså.

Detta ska jag se i veckan (förmodligen mest på Play):
Måndag: Biggest Loser Sverige (TV4, 20:00), Ullared (Kanal5, 20:00), Lite sällskap (Kanal5, 22:00), Sex education (TV3, 22:00)
Tisdag: Idol (TV4, 20:00)
Onsdag: Idol (TV4, 20:00), Skånefruar (Kanal5, 21:00), Kungarna av Tylösand (Kanal5, 22:00)
Torsdag: Idol (TV4, 20:00), Välkommen hem (TV3, 20:00), Kniven mot strupen (TV3, 22:00)
Fredag: Idol (TV4, 20:00), Doobidoo (SVT1, 20:00)
LördagAmericas funniest home videos (Kanal5, 20:00)
Söndag: Ensam mamma söker (TV3, 20:00)

Nu hoppas jag bara att Bonde söker fru, Expedition: Robinson och Paradise Hotel sätter igång snart!

The dreams I dream

Det gick jättebra att vara assistent idag! Var bara fyra elever, så det var skönt. Kändes faktiskt väldigt bra, vore väldigt kul att vicka lite mer under hösten. Är ju en himla bra erfarenhet och sådär. Men vi får väl se hur det blir med det.

När jag kom hem däckade jag i soffan direkt, var helt slut. Var väl en blandning av att ha sovit dåligt inatt och att förkylningen kickade in igen. Sov i två timmar, hade lätt kunnat sova mer, men kändes som att två timmar fick räcka. Det är nu två timmar sen jag vaknade, men jag känner mig inte riktigt som människa än. Blah. Skönt att vara helt ledig imorgon, bli frisk ordentligt.

Ikväll är det en massa premiärer på tv. Biggest loser (20:00) på fyran, Ullared (20:00) och Lite sällskap (22:00) på femman. Vet inte riktigt vad jag ska se.. Blir nog Biggest loser i alla fall.

No one sleeps when I'm awake

Har sovit så himla sämst inatt, trots att jag somnade vid halv tio. Stressade förmodligen över "nya jobbet" på Alléskolan idag. Vaknade bland annat när Tommy gick och la sig vid halv tre, och var pigg, somnade inte om  förrän vid fyra. Åååh. Kuljul när man skulle upp klockan sex. Vaknade av mig själv tjugo i sex, var stressad över att jag skulle försova mig tror jag. Lika bra att gå upp, men fy vad trött jag var. Gillar verkligen inte att gå upp så tidigt, trots att jag är morgonpigg. Jaja, iväg till jobbet nu då, wish me luck!

Off the record

Ahmen satans vad trött jag blev helt plötsligt. Superduperjättetrött. Ska bara gå ner till tvättstugan och hämta den sista tvätten, sen blir det sängen för fröken Svensson. Lika bra det, eftersom jag ska upp klockan sex imorgon, börjar ju mitt vick på Alléskolan imorgon, kul! Och lite läskigt.. Ahwell, more about that tomorrow. Nighteyoh!

Mosquito

Eftersom jag hade en tråkig eftermiddag passade jag på att följa med familjen upp till Ånnaboda, där vi fixade med husvagnsplatsen. Och blev uppätna av myggor.










Middagsdags! Räkor, curryris, kyckling och...

img_0030 (MMS)

Middagsdags! Räkor, curryris, kyckling och wokgrönsaker, yummy!


The girls on MTV

Söndag. Veckans mest onödiga dag. I alla fall den lataste. Fast ganska skönt ju. Att göra ingenting. Men tycker alltid att det är så, att söndagar bara finns, utan att det blir nåt av dem. Kanske är det som är meningen, men ändå.
Diskat och promenerat, det är det jag gjort idag. Och så tvätt ikväll, också typiskt söndag. Mer än så lär det inte bli. Ska snart sätta mig och sörpla kräftor innan de blir dåliga, kanske kolla på nån film. Har hört att Remember me ska vara bra, kanske ska ge den en chans..


Lite Robert Pattinson är ju aldrig fel..

Some fun and some magic

Bokade just biljetter till komikern Thomas Järvheden (Konserthuset, 24/9), och magikern Charlie Caper (Hjalmar Bergman Teatern, 16/10). För nästan inga pengar alls, eftersom Tommy har presentkort värt 1 000 kronor. Sweeeeet!


Thomas Järvheden, en av mina favoritkomiker!



Charlie Caper vann Talang 2009

I'll be dancing on my own

Idag har Anna och jag varit på Marieberg. Jag var ändå tvungen att åka till jobbet och lämna ledighetsansökan, så blev shoppingtur med min fina vän. Jag var på jakt efter ett par nya ballerinaskor, eftersom mina favvosar gått sönder. Helst av allt vill jag ha ett par svarta, med rundad tå, gärna i mocka och med nån fin detalj, typ fina nitar. Eller så vill jag ha ett par grå eller mullvadsbruna i mocka, med eller utan detalj. Men fan i helvete, om man nu får säga så, men det finns ju verkligen inga! Ingenstans hittar jag några. Jo, på DinSko fanns ett par som var helt okej, men de var för små. Och kom väl ganska nära på Skopunkten, de var i alla fall svarta med nitar, men de var konstiga i storlekarna, plus att de var spetsiga, vilket jag verkligen inte vill ha. Så ingen framgång på skofronten. Hittade de perfekta på LaRedoute via Ellos, men de var för små, men tror att en storlek större hade varit för stora. Blä! Får kolla på Nelly, de kanske har nåt fint.
Men jag köpte i alla fall ett par byxor, i samma modell som mina nya svarta, från Rut m.fl. De är verkligen perfekta, så grymt sköna! I love them.
Lunchade på Chili&Wok, prövade buffén. Var första gången jag åt på kinesrestaurang, har liksom fått för mig att det inte är nåt för mig. Men detta var väl helt okej, men var väl en ganska svennig variant av kinamat med typ nudlar, ris och kyckling. Men ändå.

Annas bästa köp idag: en pezgubbe (dinosaurien i Toy Story)

Nu är det fredagsmyyyys!

Jo, nog är det fredagsmys alltid - komplett med OLW-chips! Fan, jag som började mitt nya nyttiga liv den här veckan.. Ahwell, jag kan inte rå för att jag är sjuk och det enda min kropp cravar är chips. Det tar vi igen när jag är frisk, när jag kan fortsätta träna så duktigt som jag faktiskt gjort de senaste veckorna!
Till och med Spike tjockar ikväll - jag skämmer bort honom med salta pinnar, hans favoritsnacks. Är det fredag så är det. Fast han kommer väl bajsa som en tok imorgon istället, men då får han skylla sig själv, så som han hetsäter!
Nog för att det är fotboll ikväll, heja Sverige, men jag är ju en sån där som gillar galor av alla de slag, så jag sitter ju självklart bänkad framför Kristallen. Och kvällens mest värda vinnare var solklart (haha..) Solsidan! De vann årets komediprogram, eller vad kategorin nu hette, och även bästa program och de är ju sååå braaaa! Kul att det kommer en ny säsong!


Mia Skäringer, Felix Herngren, Johan Rheborg och Josephine Bornebusch i bästa Solsidan!

Put your hands up

Imorse väcktes jag vid halv sju av att mamma ringde och frågade om jag kunde komma och jobba på Alléskolan idag. Jag nämnde ju det för någon vecka sedan, att jag eventuellt skulle få vicka som klassassistent där, och nu verkar jag behövas. Men är ju sjuk, plus att jag hade lektion idag, så avböjde idag. Men på måndag och torsdag nästa vecka ska jag dit i alla fall, spännande!

Tommy fick gå med Spike till dagis idag, jag ville sova. Somnade om efter telefonsamtalet med mamma, och sov som en stock tills alarmet väckte mig halv elva. Ville sova mer, men det gick ju inte, måste ju till skolan. Inte helt ultimat att gå på krävande lektion när man har snor i hela hjärnan, men eftersom den här kursen bara pågår i fyra veckor och dessutom är ganska svår att plugga till själv så är det viktigt att verkligen gå på alla lektioner, annars blir man screwed. Men det gick ganska bra, har ju som sagt inte feber i alla fall. Men känns verkligen som att jag har snor i hela huvudet, blah. Nässpray, nässpray!

Idag ska jag ligga i soffan hela dagen. Käka lite Ben&Jerrys och sådär. Kurera mig. Måste bli frisk tills på måndag, inte alltför kul att vara sjuk första dagen på nya jobbet. Fräsch tjej, liksom. Men har massa program att titta på, så det blir kanoners.

Vad gör vi? Nu kör vi!

Fick mitt paket från Ellos idag. Hade beställt en randig tröja och ett par svarta ballerinaskor i mocka med nitar på. Tyvärr var tröjan för stor och skorna för små. Satans! Jag som verkigen behövde ett par nya svarta flats. Får gå upp på stan och kolla. Eller Marieberg, behöver ändå åka dit och lämna ledighetsansökan på jobbet. Men inte idag. Kanske i helgen, om jag inte blir sjukare.

The kids are all right

Vaknade inatt med halsont och snor. Great. Sjuk igen. Fast jag har inte blivit sämre, alltid något. Men det är helt klart något på G, så får väl ta det lugnt med träningen resten av veckan. Lovar att det var intervallträningens fel. Känns som att det alltid är så; när jag väl börjar springa eller gör något då jag blir riktigt trött så blir jag sjuk. Det provocerar fram alla baciller. Yeah. Men men, så länge jag inte blir värre än såhär (känner mig helt okej ändå), så tänker jag inte klaga.

Ikväll är det biodags igen! Jennifer och jag ska gå och titta på förhandsvisningen av Going the distance med Drew Barrymore och Justin Long. Hoppas den är bra!


Now you're gone

Idag tillagade jag mitt livs första riktiga lasagne. Om man inte räknar med spenatlasagnen jag försökte mig på i våras, men det är ju inte samma sak. Gick faktiskt riktigt bra måste jag säga, det trodde jag aldrig. Liiiite smaklös kanske (men samtidigt jättestark, hur det nu går ihop..), men helt klart ätlig. Fast i fortsättningen gör jag nog bara lasagnette, går nog lite fortare. För att inte tala om att det är mindre jobb. Men men. Blev en hel del kvar, så har till lunch imorgon. Goodie!


Confutatis maledictis

Idag hade jag terminens första riktiga lektion, i språkstruktur. Alltså grammatik och sånt. Det var kul! Fast det är ju mycket korvstoppning alltså, det gäller att vara på alerten. Man sitter lite i skiten om man missar en lektion, om man säger så. Detta är ju en B-kurs, så man kan ju tro att det ska vara svårare än A-kursen, men tydligen så ska den här kursen mest vara repetition av A-kursen, så det är ju bra. Dumt bara att jag inte sparade häftena från i våras.. Hade kommit till god användning nu. Men men.

Innan universitetet åkte jag till H&M och utnyttjade min rabattkupong. Det blev en stor stickad randig tröja, ett par grå shorts samt ett vanligt svart linnel. Yeah! Älskar tröjan, enormt skön och höstig. Känns som jag mer eller mindre kommer bo i den i höst.

Nu ska jag faktiskt, tro det eller ej, ge mig ut och springa en stund. Hatar att jogga, så det blir intervaller, att kuta är nice. Har noll kondis, så kommer nog dö, men man måste ju börja nånstans.

RSS 2.0