Goodbye

Om ni inte sett det på Facebook ännu så är det alltså så att jag jag nu har flyttat bloggen till Devote.se. Ni hittar den nu på http://jagkallasmalin.devote.se, hoppas vi ses där!

A love so beautiful

Idag har jag jobbat. Jag vet inte vad det var med mig idag, jag var som helt förvirrad. Sjabblade med beställningar, tappade ord och så vidare. Jag var minst sagt lite virrig. Men mådde lite konstigt på eftermiddagen, så kanske berodde på det. Jaja. Vi hade massor att göra, blir så när vi bara är två plus chefen. Men det är ju kul, då går dagen fort!

Har precis kollat på Melodifestivalen. Jag tycker dagens startfält var riktigt bra! Kul att Lorén var med, gillade henne i Idol! Tyckte faktiskt att hennes låt var asbra, fastän jag egentligen inte tycker om den sortens musik. Samma sak med Annielas låt, Elektrisk. Coolt med en sån låt på svenska. Hjälp, har jag börjat gilla klubbmusik? :O Annars tyckte jag att Brolle var helt okej, fast den är nog bättre på radio. Kan dock tänka mig att mamma kommer få dansa en hel del till den ute på dansbanan i vår! Christian Walz var också bra, trodde definitivt han skulle komma till andra chansen minst. Daniel Karlsson (The Moniker, orka använda det namnet..) hade ju en rätt cool låt, fast jag tycker nog att den var sådär. Babsan är ju alltid rolig, men hon/han har ju inget i Melodifestivalen att göra egentligen. Elisabeth Andreassen var bara tråkig (hallå, hon är tant..) och Sanna Nielsen gick väl vidare mest för att hon är folkkär. Fast var väl egentligen inget fel på låten heller, en den var liksom.. tam. Bäst idag var nog Rickards och Maries I'm a barbie girl-tolkning!

Nu ska jag väl slökolla på You, me & Dupree på trean, sen blir det sängen.

Don't go for second best

Jag är jättesugen på att göra om mitt hår. Längden är jag nöjd med, men vill fortfarande ha lite längre, och jag gillar ju min hårfärg. Men nu har jag sett ut såhär ett bra tag, och jag vill ha nåt nytt! Egentligen skulle jag vilja färga håret i nån snygg nyans, men eftersom det ändå snart är sommar så är det ingen idé. Färgen slits ju sjukt mycket på sommaren, och det är ändå snyggast att vara blond på sommaren. I alla fall är jag det. Så färgningen får vänta till i höst, det är ju då man kör en nystart liksom. Men jag funderar på slingor? Och kanske klippa upp håret lite mer kring ansiktet? Vet dock inte hur jag vill slinga mig, men jag tänker att jag nog konsulterar frisören på plats, de har ju koll. Vill ha något som gör mig snyggare, förstås! Men det blir väl ett senare projekt, först ska ju pengarna rulla in! Kanske i början av mars i alla fall. Ska tänka på saken. ;)

Nu tycker jag att mamma och Marcus kan komma, så att jag får min kebab. Är aaaashungrig.

Raise your glass

Motherfucker alltså. Idag är det snöstorm på riktigt. Blåser så himla mycket alltså, och snön bara yr. Jag trodde att det bara skulle snöa igår? Tydligen inte. Lite småkaosigt ute om man säger så. Och självklart ska det blåsa så att jag får motvind sen när jag hämtar Spike. Hade varit mycket bättre om det blåste åt andra hållet, för hemifrån kan man i alla fall åka buss. Det är ju från stan den är överfull, och då kanske vi inte får plats med lillen. Blä. Jag hoppas det lugnar ner sig till senare i eftermiddag, annars blir det inte kul.. 

Har varit på gymmet. Trodde inte jag skulle komma dit på grund av snön, hade inte förvånat mig om bussarna ställdes in. Men det gick bra, den var till och med i tid. Oj. 
Körde lite intervallträning idag, det var skönt. Jag föredrar faktiskt att springa riktigt fort framför att jogga, det är liksom befriande. Men det är lite krångligt att köra på löpbandet, men det får väl gå tills snön är borta. 

Snart ska jag ta och laga lite lunch, och sen är det projekt storstädning som gäller. Eller storstädning vet jag inte, men ska åtminstone städa badrummet och plocka undan och dammsuga och sådär. Det är ju ändå fredag. Och ikväll kommer mamma och Marcus hit, så då måste det ju se fint ut. De får inte vara hemma hos sig ikväll, för pappa ska ha vinprovarkväll med sina jobbarkompisar. Han som tyckte vin var fjolligt, nu är han värsta vinsamlaren. Geez. Men det är ju trevligt att mamma och Marcus kommer! Vi ska beställa kebab och se på Let's Dance. Mamma och jag vill i alla fall se det, Marcus har ju inte så mycket till val. Och Tommy sitter väl vid sin dator, som vanligt.

En annan sån där lista

1. Ta närmaste bok och slå upp sida 18, rad 4; vad står det där? "Om du har tur alltså. Förmodligen blir du bara sopåkare." - Bingo Rimér, En flickfotografs bekännelser.

2. Sträck ut din vänsterarm så långt du kan; vad rör du vid? Väggen.

3. Vad var det senaste du såg på tv:n? Det är nyheter på tv:n nu.

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är! Cirka 22:25. (Var 22:27)

5. Bortsett från datorn, vad hör du nu? Nyheterna.

6. När var du senast utomhus, och vad gjorde du då? Var ute med Spike för ett par timmar sen.

7. Vad hittade du på innan du började svara på den här undersökningen? Läste en massa bloggar. Just nu har jag 22 stycken som jag följer.

8. Vad har du på dig? Svarta sammetsleggings (Cubus), svart linne (Ullared), brun leopardkofta i oversizemodell (Vila).

9. Vad drömde du om inatt? Kommer faktiskt inte ihåg. Brukar oftast komma ihåg drömmar dock.

10. När skrattade du senast? När jag såg reklamen för nästa avsnitt av Solsidan.

11. Vad finns på väggarna där du är nu? Hyllor och tavlor.

12. Har du sett något konstigt på sistone? Njae, det tror jag inte.

13. Vad tycker du om den här utmaningen? Lite annorlunda.

14. Vilken var den senaste film du såg? Någon Wallander.

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa? Ett fint hus utomlands, och ett här hemma.

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till? Oj, vad skulle det vara? Jag är ju ganska öppen av mig..

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, vad skulle det då vara? Alla skulle få vara lyckliga. Det skulle lösa mycket här i världen.

18. Tycker du om att dansa? Ibland.

19 - 20. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka? Joel och Julia.

21. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands? Nä, jag tror inte det. Jag vill inte flytta ifrån familjen. Men har alltid velat bo i USA en period.

22. Vad vill du att Gud säger till dig vid pärleporten? Välkommen, det gör inget att du tvivlat på mig!

23. Vilka vill du ska svara på den här undersökningen? Alla som känner sig manade.

Snöpromenad

Det var faktiskt riktigt skönt att promenera ute i snöstormen i eftermiddags! Är ju kramsnö, så det var inte alls halt. Till och med Spike tyckte att det var härligt.

I'm gonna show you what it's all about

Tjenare. 

Imorse vaknade jag helt av mig själv kvart över sex och var pigg. Eller i alla fall inte tillräckligt trött för att somna om. Skulle ändå upp en timma senare, så gick upp. Skönt med en lite längre morgon, då hinner man bada och mysa runt lite. Jag hade hört rykten om att det skulle snöa en massa idag, men eftersom det inte snöade när jag vaknade så tänkte jag att vi kanske hade tur och slapp snökaoset. Men icke. Lagom till att jag skulle åka till skolan började det, och det pågår ju ännu. Jag vill inte ha snö! Jag vill ha vår! Blöh. Men det är väl bara att gilla läget, och låta vinterkläderna hänga framme ett tag till. Suck.

Har inget alls inplanerat idag. Hade kunnat åka och träna nu på eftermiddagen, men jag känner inte för att krångla mig upp på stan i snöovädret. Blir säkert strul med bussarna. Får gå promenad med Spike istället. Det ser värre ut än det är, det snöar ganska så milt ändå. Jag vet, för jag åkte Mellringe-bussen hem, och fick följaktligen gå från Tegnérlunden. Lite halt dock, men har ju ett par suveräna kängor som inte bara är bra mot halka, utan även är snygga. Så jag har ingen anledning att sitta inne. Fast frågan är väl snarare om Spike tänker följa med ut, han är inget big fan av snöfall. Men jag tvingar honom. Blir väl inte så långt i alla fall, kan jag tro.

Fun pics

Det är mer än ett och ett halvt år sedan jag fick denna dator, men inte förrän idag har jag installerat den inbyggda webcamen. Har knappt tänkt på att jag ens har en. Men idag belv jag sugen på att testa den, så fixade drivrutiner och installerade den. Jag vet inte vad jag ska ha den till, men det är ju lite roligt med alla knäppa inställningar, och man kan ju faktiskt ta kort och spela in med den, så den kanske kan komma till användning ändå. Här är i alla fall några härliga bilder från den!

Now we've come

Halli hallå.

Idag är det en fin dag, sådär härligt vårigt. Men tyvärr ska det komma en massa snö imorgon, och sen vara kallt flera dagar. :( Men man kan väl inte förvänta sig att våren ska komma redan i februari. Vi får ta vara på de fina dagarna vi får ändå, och tänka att det snart kommer bli både vår och sommar! 

Var ute med Spike nyss. 45 sköna minuter. Det märks att även han tycker att det ska bli vår nu, han gillar inte alls att vara ute när det är kallt. Men idag hoppade han runt som en ko på grönbete. Eller nåt, haha. 

Ikväll kommer Anna hit! Vi har inte setts på jättelänge. Förstår inte hur det kan bli så, jag ser ju för sjutton hennes fönster hemifrån. Men hon är en busy kvinna antar jag! Men ikväll ska vi i alla fall se på I rymden finns inga känslor och mysa. Redan första gången jag såg den tänkte jag att detta var en Anna-film, och jag har velat se om den sen dess, men valt att vänta tills jag kunde se den med henne. Men nu blir det förhoppningsvis av ikväll i alla fall! Jag säger förhoppningsvis, för man vet ju aldrig. 

Jag är extremt sugen på att baka kolakakor! Fick smaka såna i Hallsberg igår, och det var så hiiiimla gott! Har ätit det förr också, men detta var något speciellt. Synd bara att det är så himla onyttigt! Och har inga pengar att handla ingredienser för heller, luspank. Trodde att det skulle gå fort för Tommy att få CSN, han blev ju godkänd i slutet av januari. Men de är så sega, så hinner väl få lön innan dess. Det är trist att behöva leva av sparpengar. Men men.
Nu ska jag ta mig ett mellanmål, blir nog fruktsallad, eller kanske en blodgrape, och så ska jag kolla på The City!

Say what?

Hejsi hejsi. Jag är trött efter jobbdag och kör, men jag har ingen lust alls att gå och lägga mig tidigt. Vet inte varför egentligen. Eller jo, det är för att jag inte vill vakna alltför tidigt imorgon. Men vet inte riktigt varför jag inte vill det. Mer än att det är så trist med maten då, att man måste äta mer eftersom man är vaken längre, och då måste jag äta så kalorisnålt som möjligt hela tiden. Eller nåt sånt. Lite svårt att förklara. Men men. Är faktiskt väldigt trött, så finns ju faktiskt ingen rimlig anledning till att jag ska hålla mig vaken bara för att eventuellt sova lite längre imorgon. Det låter ju faktiskt helt befängt. Så det blir väl sängen nu då. Somna till HIMYM. Sova är ju faktiskt väldigt nice.

If I don't try I'll never know

Tjing tjong!

Med tanke på att jag, som vanligt när jag ska upp en ny tid och det är viktigt att jag verkligen kommer upp, sovit rätt oroligt inatt vaknade jag och var förvånadsvärt pigg när alarmet ringde klockan 06:00. Härligt det. 
När Spike och jag gick ut och morgonkissade träffade vi på en snubbe i min ålder, typ Somalier tror jag, ute på gården. Han undrade vad jag gjorde ute så tidigt, och sen frågade han om han fick bjuda ut mig någon dag. Haha, ett litet ragg sådär på morgonkvisten, och den första nånsin som frågat om en dejt sådär. Jag tackade dock nej, av uppenbarliga skäl. Hade dock tackat nej annars också, han var inte min typ, haha! :P

Var alltså och vickade i Hallsberg idag. Har inte varit där på nästan exakt tre månader, och trodde att det skulle vara lite konstigt att komma dit efter så lång tid. Jag är ju rätt obekväm av mig i såna situationer. Men det gick så bra så, kändes som att det var igår, typ. Hade hand om cafét på förmiddagen, och på eftermiddagen fixade vi med att paketera kakor som de ska sälja på Alla hjärtans dag. Soft dag måste jag säga, roligt att vara tillbaka. Nu får vi se om det tar lika lång tid till nästa gång.. :P

På hemvägen passade jag på att hämta Spike. Fick vänta en liten stund, för han var ute på promenad. Han ville absolut inte följa med mig hem sen, utan skulle prompt springa upp till sin kompis. Han satte sig i trappan på samma sätt som han gör när han vägrar gå ut. Lille gubben! <3 Det blir visst lite traumatiskt när man kommer precis sådär i rastningstider, haha. Men sen ville han i alla fall följa med hem.

Nu lagar jag lite mat, och sen bär det iväg till kören!
Kände mig lite business idag på nåt vis. Älskar min kavaj från H&M!

Fick hoppa över uni idag, men passade på att plugga på rasterna!

I see your true colors, and that's why I love you

Ikväll blir det läggdags tidigt, eftersom klockan ringer klockan sex imorgon bitti. Jag vet inte varför det låter så himla tidigt, för halv sju tycker jag inte låter så farligt. Kanske är det snarare så att det känns som att det är väldigt tidigt att ta ett tåg tio över sju.. 
Har i alla fall gjort förberedelser inför imorgon. Jag har valt kläder, fixat iordning smoothien jag ska ha till frukosten, och så har jag även hackat ihop banan, äpple och apelsin toppat med russin till en fruktsallad. Tänker att det är mycket godare och mer tillfredsställande för mig än att äta typ en banan eller ett äpple. Blir lagom med halva lådan innan lunch, och halva efter. Fast i och för sig ska jag stå i cafét hela förmiddagen, och då kanske jag inte hinner äta. Men är å andra sidan mest hungrig på eftermiddagen, så kanske blir hela då istället. Förhoppningen är i alla fall att jag inte ska bli dynghungrig innan jag kommer hem. 
Nu sängen!

No more screaming, no more hiding

Gick och la mig tidigt igår, av ren uttråkning, vilket resulterade i att jag vaknade pigg och utvilad kvart i åtta imorse när klockan ringde. Skönt, särskilt med tanke på det gråa vädret, som brukar ha motsatt effekt på mig. Men gick i alla fall hem och la mig i soffan efter dagislämningen. Det är ju så himla skönt. Sov en timma, sen väcktes jag av att de ringde från Hallsberg och ville att jag skulle jobba imorgon. Jag har egentligen skola imorgon förmiddag, men eftersom det var så himla länge sen jag jobbade i Hallsberg så kände jag att det vore bäst att åka dit och jobba. Grammatiklektionerna är ändå inte obligatoriska.

Var iväg till Gustavsvik en sväng. Simmade den vanliga kilometern. Vet inte varför jag nöjer mig med bara en kilometer, jag är ju inte direkt slutkörd efter den. Kanske borde satsa på att simma en timma istället, och skita i hur långt det blir. Jaja. Solade idag också. Egentligen gillar jag inte solarium, jag tar ganska allvarligt på det där med cancerrisken, särskilt som jag själv har en hudtyp som lättare drabbas. Men samtidigt så tror jag inte att det är så farligt att göra det någon gång ibland, bara det inte blir till en vana. Jag tycker mest bara att det är skönt, blir inte direkt brun liksom. 

Nu ska jag kolla lite på The City och vila, innan det är dags att hämta lillen igen. Skulle kunna sova en sväng igen, man blir ju så himla sömnig av att simma av nån anledning. Kanske blir en liten tupplur. Ikväll ska vi tvätta, men sen är det tv:n som gäller; Familjen Annorlunda och Klass 9A!

Shoeaholic

Tänkte bjuda på en kavalkad av budgetskor! Från H&M, Ellos, Haléns och Have2have.se, håll till godo! (:

When he's looking she falls apart

Vilket härligt väder vi har idag, va? Både soligt och plusgrader, och den mesta snön har försvunnit, yay! Blev en timmas promenad runt i Rynningeviken med familjen, trevligt! Var helt sjukt mycket folk ute, alltså verkligen jättemycket. Det var uppenbarligen fler än vi som tyckte att en söndagspromenad skulle sitta fint. Men det gjorde ju ingenting, det fanns plats för alla, inklusive alla hundar som var med. 

När jag kom hem åt jag en mycket god lunch bestående av potatissallad, halloumi och grönsaker. Halloumin blev så jäkla god, skulle kunnat äta hur mycket som helst! Hade kunnat äta det som godis. Åt även väldigt god frukost, lätt vaniljyoghurt med tinade hallon i, muuuuuums!

Nu ska jag snart ta fram cykeln (har inte cyklat sen typ oktober) och åka bort till Maxi. Känns som vi handlar varje dag, men det blir lite så ibland. Men idag ska jag i stort sett bara handla lite tomatsås till min hemlagade pizza (på tortillabrödsbotten), och blodgrapefrukter. Sen blir det väl i och för sig alltid så att man kommer på nåt mer när man väl är där.. Är väl därför vi gör av med så jäkla mycket pengar på mat. Men det får det vara värt.

Welcome to Miami, ami, ami, ami

Ibland tycker jag verkligen illa om länstrafiken. Särskilt på helgerna och kvällarna. Det är nästintill omöjligt att byta från en buss till en annan utan att få vänta en halvtimma. Sämst. Då är det tur att jag tycker om att gå. Inte tusan väntar jag på en buss när jag kommer hem tidigare än bussen går om jag promenerar. Icke. Idag när jag skulle till mamma och pappa blev det ett sånt där trevligt glapp. Men hade ju med mig Spike, så vi passade på att gå lite. Gick till en tidigare hållplats, det kan man ju tjäna in lite tid på. Men ganska ovärt att det tog mig en timma att ta mig hemifrån till Adolfsberg.. 

I alla fall mycket trevligt hemma hos familjen. Som alltid. Jag tycker mycket om att umgås med min familj. Särskilt nu när jag inte bor med dem. Då får man en lagom dos när man ses liksom, hehe. Fick i alla fall god mat, och sen kollade vi på Melodifestivalen och åt popcorn. Spike fick en egen liten skål, haha! Så han slapp tigga. Eller, det gjorde han ju ändå, men då kunde jag stå emot hans söta hundögon. Men ja, Melodifestivalen var helt okej. Inget bidrag som riktigt stod ut, men det betyder ju även att det inte var nån som var piss heller. Älskar första delen av Dannys låt, men själva discodunket hade jag ju klarat mig utan. Swingfly var oväntat bra, det hördes att det är han som skrivit Hey boy åt Teddybears STHLM, men jag förstår inte riktigt det här med att ta in utländska artister? Visserligen är det låten som tävlar, men ändå liksom. Svenskt borde väl vara svenskt, eller? Samma som när Sahlene tävlade för Estland för några år sen, why, liksom? Men men. Le Kid hade ju härligast dekor på scen, godis och muffins, det gillar jag! Tror att de båda killarnas låtar kommer att spelas varma på radion, synd att ingen av dem gick vidare. Både Jenny Silver och Dilba sög, och hon Pernilla, som tydligen är tillsammans med Dregen, lät lite som Elin Ruth Sigvardsson. Eller en kvinnlig Winnerbäck. Hörde dock inte så noga, men har hört rykten om att hon kanske sjöng lite falskt? I don't know. Jag gillade de flesta låtarna. Kul förresten att vi hade en gammal Risbergska-kille med på scen, Erik Fhager! Det var nån av de där kill-låtarna, kommer inte ihåg vilken. Men men.

Nu blir det nog snart sängen. Vet inte vad söndagen har att erbjuda, men ska väga in mig i alla fall. Spännande! Tänk om jag gått upp? Det vore ju rätt hemskt. Men sånt kan faktiskt hända. Hoppas dock inte.

Untitled

Grått, grått, grått är allt jag ser utanför mitt fönster. Tråkigt. Men jag hör fågelkvitter, och det är plusgrader, så får väl vara nöjd ändå.

Tråk-lördag. För en sån som jag, som är ledig för det mesta, är lördagar inte särskilt speciella. Inte mer än att man kanske lyxar till det med något lite extra gott till middagen, och att det eventuellt går något bra på tv. Annars spelar det egentligen ingen roll om det är lördag eller onsdag. Men idag är det lördag, och jag har inget speciellt planerat för dagen. Fast ikväll ska jag faktiskt hem till mami och papi och kolla på Melodifestivalen. Så lite galej blir det väl åtminstone till kvällen. 

Jag har tagit fram mina nya nagellack från Depend. Jag ska måla naglarna. Det gör jag sällan, eftersom jag ändå inte får ha nagellack när jag jobbar. Det känns så onödigt att måla dem om jag ändå måste ta bort det fina sen. Men idag ska jag göra det ändå. Jag är jättedålig på att måla naglarna. Vänsterhanden blir väl ganska okej, men högerhanden ser för hemsk ut. Om jag har rött nagellack ser det ut  ungefär som om jag kört fingrarna i köttkvarnen. Ni kan ju tänka er. Men att man målar utanför gör ju egentligen ingenting, för det går ju bort på en gång. Men själva nageln ser inte heller bra ut. Det blir strimmigt och fläckigt och jag vet inte vad. Men nu ska jag köra med baslack och ordentligt topplack, inte bara ett genomskinligt vanligt nagellack överst, så får vi se hur det blir. Blir det skit så syns det nog inte så mycket ändå, för själva nagellacksfärgen är någon konstig mjölkig beige nyans. Jag tänker mig att det kanske ser fräscht ut. Men det kanske ser helt kajko ut också. Den som lever får se.

Babyboom

Men huuuuuur mångaaaa ska få bebis före mig? Jag som på riktigt allvar velat ha i över två år, och som faktiskt blir ledsen av tanken att det förmodligen dröjer många år än innan jag kan få en liten. Och så får alla andra bebisar, bara sådär. Bara senaste halvåret har sex bebisar fötts eller outats. Vad hände? Bara inte alla nära vänner får innan mig, då blir jag ledsen på riktigt. Tur att jag i alla fall har Spike att ta hand om, annars hade jag tyckt väldigt synd om mig själv. Varför, varför, VARFÖR måste jag vänta tills jag är färdigutbildad och har ett fast jobb? Whyyyy? Okej, jag vet varför. Men ändå. Men tänk om det skulle hända ändå, oplanerat? Skulle det betyda en katastrof, att vi inte skulle klara av det? Självklart inte. Men det är väl icke önskbart. Av alla utom mig. Nä. Inga mer bebisnyheter nu, det räcker.

This time for Africa

Mitt knä har blivit knäppt. Det gör ont i övre ledbandet (om det nu finns nåt som heter så), och där brukar jag inte ha ont. Jag funderar på om det kommer sig av att jag halkade på isen i onsdags och slog i knäet. Vet ej. Ont gör det i alla fall. Är i knäet jag opererat, så jag törs inte gå till doktorn, om detta skulle hålla i sig. Jag fuskade rätt rejält med rehab-träningen efter operationen, så jag får kanske skylla mig själv. Även om detta nu inte är samma fel som jag opererat. I don't know. 

Idag har jag fyndat (eller syndat, beroende på hur man ser det) på Ellos. Hela hösten letade jag efter ett par grå ballerinaskor i mockaimitation, men hittade dem aldrig. Letade som en tok i Tunisien, men när jag väl hittat ett par så passade de inte. Men nu hittade jag dem, för 399 kr hos Ellos! Ganska dyrt för ett par ballerinaskor enligt mig, men med tanke på att jag letat efter dem så länge, kommer använda dem hela våren och även nästa höst, och att jag hade en rabattkod värd 40 % så var det ändå ett befogat köp, tycker jag. Nu blev det bara typ 250 kr eller nåt sånt, och det får det verkligen vara värt. Bara de passar förstås.

Nu är det Let's Dance!

Who knows what tomorrow brings?

Färdigstädad. En och en halv timma tog det, tror jag. Fast det kändes inte som särskilt länge, för jag lyssnade på härliga Annika Lantz's 9 ½ månad under tiden. Jag har läst boken minst två gånger, och så nu lyssnar jag på den igen. Jag gillar den verkligen. Jag gillar såna här typer av "krönike"-böcker. Samma med Martina Haag, som jag lyssnade på innan detta. De skriver så roligt om helt vanliga saker, och det gillar jag. Mer sånt!

Men jaha, färdigstädad alltså. Vad ska jag nu ta mig för fram tills att det är dags att hämta på dagis? Egentligen får jag ju hämta när jag vill, förutom mellan tolv och halv två, då är det vila, men jag brukar försöka hämta någon gång efter fyra. Man ska väl få valuta för pengarna. 

Kanske skulle käka lite lunch? Det blir rester från i förgårr; fetaostfyllda cevapcis med ris. Är ju officiellt helg nu, så behöver inte tänka så mycket på hur många points jag äter, för jag försöker spara all min veckobonus till fredag och lördag (min nya vecka börjar på söndag). Ikväll blir det kycklingenchiladas, och så utnyttjar jag lite av min veckobonus till att äta en påse hjärtan. Jag är ju verkligen en sucker för chips, kan bara inte motstå det, och då är just dessa hjärtan väldigt bra, för det är bara 100 g i påsarna. De är ju typ bara luft, men det ser ut mer än det är. En sån påse är det helt okej att äta, om jag nu sparat ihop points till det. Det låter ju konstigt att jag kan äta sånt och ändå gå ner i vikt, men det är ju det som är själva grejen med VV; du har ett visst antal kalorier att äta per dag, plus vecko- och träningsbonusen (den sistnämnda försöker jag att inte nalla alls av), och du kan disponera kalorierna hur du vill. Skulle jag vilja så skulle jag liksom kunna leva enbart på chips, men det vill jag såklart inte. VV tänker liksom att detta ska vara ett sätt att leva resten av livet, typ, och då tycker de att man ska utnyttja sin veckobonus till att typ äta chips, en pizza, eller att dricka lite alkohol kanske. För man måste få unna sig, annars bryter man bara detta. Det funkar kalas för mig, för jag ger inte upp mina snacks för något. Ett liv utan chips, hur skulle det ser ut? Nej, då äter jag hellre ordentligt i veckan, så att jag kan få mina 100 g chips. Ja, eller en hel vanlig OLW, eller vad tusan som helst som är så gott att det för mig är värt det. Sweet.

It's Friday, I'm in love

Imorse var jag helt säker på att jag antingen vaknat jättetidigt, eller att Tommy hade glömt att gå iväg med Spike. Men klockan var nio, och plutten var inte hemma. Jag hade helt enkelt sovit som en stock, och inte hör eller känt när de gick upp. Vilket är en bedrift i sig, för Spike har ingen som helst känsla för personal space, så han brukar springa tvärs över mig när han går upp. Men inte idag, tydligen. Skönt det.

Förstår inte varför det nödvändigtvis skulle snöa inatt. Herregud, igår var det ju nästan barmark ute! Och det ska ändå bli sol och fyra plus i helgen, så snön lär ju försvinna. Kan vi inte bara komma överens om att om man vill ha snö under sportlovet så får man åka till fjällen, här i Örebro vill vi ha vår! Det har ju dock ryktats om att vi kommer ha kallt ända in i april. Huga. Hoppas det är ljug. Nu när man verkligen kunnat börja skymta våren vore det hemskt jobbigt om det kom tillbaka en massa snö och minusgrader. Nej tack, säger jag till det.

Känner mig mycket bättre idag, både halsont och huvudvärken borta. Nu är det bara snorkaskaderna kvar. Snyter mig hela tiden, det verkar aldrig ta slut. Är nästan så att det kommer snor ur ögonen också. Fresh, I know. Tur att jag är ledig hela helgen, så att jag verkligen kan ta det lugnt. Fast just idag är jag sådär lagom pigg att jag vill hitta på något, men ändå såpass snorigt äcklig att jag inte vill åka nånstans ändå. Så jag får väl passa på att städa här hemma, ser ju ut som skit. Vet inte varför det aldrig blir av, det där med städningen. Det är ju egentligen varken särskilt svårt eller jobbigt. Det bara inte blir av helt enkelt. Men fredagar brukar generellt vara mina städdagar, så kör väl på det idag då.

He fills my heart

Åh, herregud, jag är så vaaarm! Jag tror det betyder att förkylningen är på väg bort. Det kan stämma, för jag har betydligt mindre huvudvärk och halsont nu än jag hade imorse. Göttans! Jag vill bli frisk så att jag kan träna nästa vecka! 

Eftersom jag sov hela eftermiddagen lär jag inte kunna sova än på ett tag. Jag tror jag i alla fall ska göra mig iordning för natten och lägga mig i sängen, sen kan jag kolla på film tills jag blir trött. En Wallander, såklart. Förr kollade jag aldrig på film själv, koncentrerar mig bättre med sällskap, men sådär när det är någon filmserie så kan jag kolla själv. Nu har jag alltså plöjt de "nya" Wallander-filmerna de senaste veckorna. De är bra, jag gillar deckare. Se dem!

Hey, soul sister

Inatt vaknade jag av att jag hörde hur Spike satt och hulkade sig nedanför sängen. En megaspya hittades senare. Så jävla äckligt. Jag är inte särskilt kräsmagad, men en sån spya, som ser ut som någon slags orangerosa puré befattar jag mig bara inte med. Jag tvingade Tommy, och somnade sen om.

Vaknade med rynkade ögonbryn imorse, kunde verkligen inte förstå varför klockan ringde. Men det var ju naturligtvis jag som skulle upp till skolan. Urk.. Men det gick faktiskt bra, blev någorlunda pigg av en alvedon. Dessutom handlade dagens lektion om sånt som jag redan är rätt säker på, så behövde inte anstränga hjärnan så mycket.

Gick och la mig direkt när jag kom hem, vid halv ett, och sen sov jag till fyra. Så jäkla skönt. Mådde verkligen skit på eftermiddagen, så det var skönt att få sova. Blev sen en väldigt sen lunch, bestående av lite halloumi, färska champinjoner, paprika och tomat. Skönt att bara behöva äta en "billig" lunch, för dagens frukost blev väldigt "dyr", trots att jag inte åt nåt konstigare än två skivor grovt bröd med prickigkorv och mjölk. Till kvällsmat blir det fläskkotlett och klyftpotatis, sen tror jag att det kanske blir popcorn till snacks ikväll. Jag har blivit lite beroende av hemmagjorda popcorn. Jag är en sån där som verkligen vill ha något att knapra på på kvällarna, och eftersom hemmagjorda popcorn är relativt nyttiga, och man dessutom får väldigt mycket av en portion så kommer det bli mycket av det nu. Men det är bra, det håller mig tillfredsställd. Klart jag måste ha popcorn när jag tittar på Sveriges värsta bilförare ikväll! :P

You're gonna like my style

Fy, vad det är tråkigt att vara sjuk. Inte bara jobbigt alltså, utan även väldigt tråkigt. Fast egentligen är ju inte sjukdagar särskilt mycket annorlunda än mina andra lediga dagar då jag inte har något planerat. Förutom att jag inte kan dra iväg och träna kanske. Men annars är det ju egentligen samma sak. Slöa och kolla film och serier liksom. Men det är ändå på nåt sätt en annan grej när man är sjuk. Och kanske speciellt sådär när man inte är superdupersjuk, sådär så att man verkligen inte kan eller orkar göra nåt annat än just ovanstående. Jag föredrar nästan att vara jättesjuk, för jag känner mig lite som en bluff när jag bara är såhär småsjuk. Vill helst ha hög feber, för det är på nåt sätt det enda som gör det legitimt att vara hemma och vara sjuk. Lite halsont och snor och huvudvärk har väl alla människor. Men man kan må dåligt ändå. Och jag är sån att om jag gör något ansträngande över huvud taget när jag är sån här så blir jag apdålig sen. Om jag typ jobbar. Så jag försöker vila ut detta. Är i alla fall inte såpass sjuk att det är läge att stanna hemma från skolan imorgon. Det är det sällan. Man missar så himla mycket. Det spelar ingen roll att man diskuterar det man läst, jag måste få anteckna på lektionen, annars missar jag allt. Typ. Men oerhört skönt att man bara behöver sitta och lyssna i alla fall, mer än så orkar jag inte.

If that's love, it comes to much too high a cost

Tjabba, tjena, hallå!

Sjukling. Halsont som nästan känns som halsbränna, huvudvärk och snor. Som ett brev på posten. Men är i alla fall pigg och typ feberfri, så det är ju alltid något. Sov ute på soffan inatt. Kan inte somna när Tommy ligger bredvid. Det låter helt stört, men så är det. Eftersom vi har helt olika sovrutiner så är jag van vid att alltid somna själv, och då är det jättesvårt att somna när det är trångt i sängen. Speciellt om Tommy somnar först. Och särskilt när jag är sjuk. Så det blev alltså soffan inatt, men den är ju trots allt väldigt skön att sova i, så det gjorde ju ingenting. Men jag kan inte förstå varför Spike hellre vill pressa sig ner hos mig, i den smala soffan, istället för att få hur mycket plats som helst inne i stora sängen. Men han känner på sig när man är sjuk, och då blir han väldigt vaktig av sig, och vill ha koll på den sjuke hela tiden. Mamma har berättat, att när de hade Spike i somras, när jag och Tommy var i Tunisien, så var Marcus sjuk, och då ville inte Spike gå ut på flera dagar, för att han ville vakta på Marcus. Gullehunden!

Som jag berättade igår blev det ett besök hos veterinären idag. Men det var tur att jag tänkte kolla upp öppettider och sånt igår, för det verkar som att veterinären som fanns ute i Boglundsängen inte finns kvar där. Jag var aldrig där inne, kommer inte ihåg vad det hette, men det skulle kunna vara så att det är den veterinären som nu flyttat till Bista, Hund- & Kattkliniken. Var i alla fall dit vi fick åka idag. Det ligger lite off, ganska långt ifrån busshållsplatsen, men eftersom jag ändå är ganska pigg idag, och det dessutom är underbart väder (vaddå extremkyla till april?) så gjorde det inget att vi fick lite promenad också. Behövde inte ens gå in till själva kliniken, utan kunde köpa medicinen (en ynka tablett) i shoppen istället. 

Strax efter att vi kom hem kom även Tommy hem, och han hade då med sig vår beställning hundmat. När vi beställde den här gången fick vi med fem stycken olika hundböcker, av han TV4:s hundcoach. Har varit lite sugen på såna böcker, men aldrig fått tummen ur, men nu fick vi ju hela fem stycken gratis, så det var ju toppen! Dessutom ska vi förmodligen gå nån form av hundkurs i vår; min kompis Emelia utbildar sig till hundinstruktör, så hon ska hålla övningsgrupper. Blir säkert kul! Är ju väldigt dyrt med sånt annars, så det är ju skönt att få det gratis och samtidigt hjälpa henne i sin utbildning. (:

Nähe, en till Wallander-film på detta då kanske? Kom ju ut tretton (!) nya under förra året, så finns ju en del att se, så att säga. Har nog sett fem eller sex hittills. Alltså sen förra veckan, inte idag.

I'm through with playing by the rules of someone elses game

Blä, jag tror inte att det är falsklarm på sjukdomen den här gången. Fortfarande halsont, och det sticker i näsan. Och sån där trevlig frossa. Buhu. Men det var faktiskt jättelänge sen jag var sjuk nu. I mina mått räknat alltså. Vilket då betyder att jag varit någorlunda frisk sen innan jul, vad jag minns. Sweet! Men som sagt, nu är det nåt på g. Fick förfrågan om att jobba imorgon, men avböjde, eftersom jag dels då inte mår så bra, och så är Tommy i skolan och vi har inget dagis. Tror att de eventuellt vill att jag jobbar på torsdag också, men passade på att säga nej till det också. Mest för att jag går i skolan på förmiddagen, och det blir så himla jobbigt med maten och sånt då. Plus att jag inte kommer orka. Tar nya tag nästa vecka. Nu pratade jag ju inte ens med chefen direkt, utan fick ett mejl på Facebook av arbetskamrat. Har försökt få tag i chefen i två dagar nu, så nu passade jag på att vidarebefordra i mejlet att nu kanske chefen kunde ringa mig istället, om han nu vill veta hur jag går i skolan. Så det så.

Vad härligt det var att starta upp kören idag igen förresten! Ibland kan jag känna att, nää, jag har ingen lust idag, jag stannar hemma. Men när jag väl kommer det är det så himla värt det, jag mår så bra av att sjunga. Ibland känns det som att jag bara behöver få sjunga ut en massa känslor. Men det blir lite jobbig stämning om man bara ställer sig rakt upp och ner och sjunger nåt helt random. Särskilt på stan. Kan jag tänka mig alltså, jag har ju inte provat. Men jag drömmer ofta i sång. Typ som att hela mitt liv är en musikal. Särskilt om det uppstår en konflikt eller liknande. Då löser vi det i sång. Det är härligt. Man borde sjunga mer. Hade det inte varit så förbaskat dyrt hade jag tagit privata sånglektioner. Och hade jag haft tid (läs: fler lediga helger) hade jag gärna sjungit i nån mer kör. Men nu blir det inte så. Vi kör på i BB istället. 

På tal om ingenting har Spike idag fått två nya kompisar på dagis. Hans gamla roomie Milou slutade på dagis igår, för det har kommit/ska komma en bebis i familjen, så nu behövde Spike få nån ny att dela rum med. Han är ju som bekant ganska extremt sällskapssjuk. Och nu fick han alltså två stycken på en gång! En dvärgschnauzer som heter Marly, och så tror jag att den andra heter Billy och är en liten pappilon (?) med jätteroliga öron. Men jag hörde inte riktigt det sista dagisfröken sa, så jag är inte helt säker på att det är han. Får be nån peka ut honom på fredag kanske. På tal om dagis så ska Spike och jag gå till veterinären imorgon. Det går tydligen noskvalster på dagis, så för att undvika en "epidemi" ska alla hundar ta medicin mot detta, oavsett om de är smittade eller ej. Spike är såvitt vi vet inte smittad. Nog för att han brukar nysa när vi går i trapphuset ibland, men det gör han ju jämt, så det räknas inte. Men han behöver i alla fall inte undersökas eller nåt sånt där, utan vi går bara dit och köper medicinen. Yes. Ungefär det enda spännande som händer imorgon. Om jag inte blir sämre kan vi i alla fall ta en promenad dit, annars får vi åka buss. Det ligger bortanför Eurostop, allra längst bort ut på gärdet nästan.

Anyways. Idag har jag varit så "bra" med maten att jag har typ åtta points kvar. Så jag "har råd" att äta upp resterna av min Marabou digestive. Choklad är bra mot halsen. Säger vi. Har förresten kommit på att jag inte tycker om Cola light längre. Eller i alla fall att jag numer föredrar Zero, vilket jag hatade förut. Så det kan gå.

I hope that you like this

Tjosan.

Grå, ledig dag med lite halsont och huvudvärk = ligga hemma och kolla på film. Har i alla fall gått iväg med Spike, och ska väl hämta honom om någon timma eller så. Hade tänkt gymma idag, men skjuter på det eftersom jag som sagt inte mår hundra idag. Verkar som att jag har en sån här dag en gång i veckan; jag tror jag ska bli sjuk, men så blir det inget mer utav det, bara jag får vila. Så vi kör vilodag idag, och hoppas på att mota även denna sjuka.

Ikväll startar kören igen, kul! Var väldigt länge sen vi hade övning, även om vi haft diverse uppträdanden både före och efter jul. Men nu hoppas jag på lite nya roliga låtar, känner mig väldigt färdig med jullåtar faktiskt.

RSS 2.0