Sen kom ingenting

Onsdagen den trettioförsta mars 2010

11:33
Har haft en väldigt skön och slö förmiddag. Vaknade vid halv tio, men kände inte för att gå upp, så lade mig och läste lite Chic istället. Efter nästan en timma steg jag äntligen upp och åt frukost, och sen har jag legat och slappat framför gammal säsong av Paradise Hotel. Och alldeles nyss körde jag ett pass pilates. Första gången jag tränade på över en vecka, och första gången på flera veckor som jag körde pilates. Men nästa vecka ska jag komma igång på Haga igen! Nu ska jag dock ställa mig i duschen och så göra mig iordning. Gå ut med Spiken lite, och sen bär det av upp på stan för att träffa tjejerna och köpa biljetter till Risbergskas vårkonsert som går av stapeln nästa helg. (:


16:46
Blev lunch med Camilla och Sofie Creperiet, mycket gott och trevligt. Blev en liten sväng på stan också, men jag höll hårt i plånboken. Duktiga jag, haha. Kom även ihåg att hämta cykeln, så nu är den hemma igen.

Är trött. Ska ta mig ett litet mellanmål nu och sen bara softa framför Paradise Hotel. Jag är så slö. Kanske sova en stund. Får passa på nu eftersom jag jobbar hela påsken..


20:09
Det regnar visst ute. Man ser det inte i mörkret egentligen, men av någon anledning lyckas alltid allt regn hamna på våra fönster. Det kanske man ska se som en gratis fönstertvätt? Eller är det kanske regnet som för med sig all skit?

I will carry all your burdens

Tisdagen den trettionde mars 2010

13:13
Seg idag, huvudvärken har inte gått över, trots alvedon. Sug. Och så är jag så himla arg på Länstrafiken som bara ljuger hela tiden. Vaddå tätare bussturer? Är ni störda eller? Alla bussar har fått färre avgångar, jag kommer knappt kunna ta mig till jobbet bara för att bussen går en gång i timman! Är det verkligen rimligt att jag ska behöva åka vara på jobbet en timma för tidigt bara för att bussarna inte går? Och är det rimligt att jag ska behöva vänta i över en timma efter jobbet om vi inte kan stänga precis i tid (vilket det inte alls är säkert att vi gör)? Jag hatar verkligen det här, är så himla besviken. De som sa att de skulle underlätta för alla att ta bussen. Underlätta för vem? Bussarna åker på helt skumma tider och går till konstiga hållplatser. Jag tänker dissa kollektivtrafiken och köpa bil, för jag vill inte förlora två timmar varje dag jag ska jobba bara för att inte bussen går!!!


17:11
På lite bättre humör, går som tur är att åka med Kumlabussen till jobbet på torsdag. Och så kom solen fram, och då gick Marcus och jag och köpte glass. Ja, han är lite sjuk, så han stannade hos oss idag. Jag provade i alla fall Ben&Jerrys nya glass med jordnötter och kakdeg. Den var god! Fast dyr. Till och med dyrare än deras kakvariant, och den är faktiskt godare..
Har även fått lite gjort  här hemma. Fick ett ryck och städade och slängde sopor. Lika bra det, för snart kommer mamma hit, och hon gillar inte när det är stökigt, hehe. De har ju visning idag igen, så hon måste vara ur huset. Då får hon komma hit.


19:08
Lagat cevapczici (eller hur tusan det nu stavas..) till middag idag. För den som inte vet vad det är så är det starka kroatiska köttfärskorvar med bland annat peppar och vitlök. Supergott! Men det ser inte så trevligt ut när man gör iordning korvarna. De ser ut som Spikes bajskorvar, usch. Tur att de smakar bättre än de smakar, haha.

Dig vill jag hylla gång på gång

Måndagen den tjugonionde mars 2010

11:14
Kändes som att jag somnade om hundra gånger imorse. För skönt! Älskar att få sova hur länge jag vill. Det är riktig lyx.

Idag fyller Marcus 16 år, så jag ska fira honom idag. Först ska han, jag och mamma fika på Hälls, och sen går jag och Marcus på bio; Draktämjaren i 3D. Det blir nog nice! Tänk att han har blivit så stor, jag tycker fortfarande att han är tolv.


12:58
Usch, nu har huvudvärken och snoret kommit tillbaka. Tror att det är bihålorna som spökar. Jäkla skit, törs inte träna med sån här förkylning. Dumma, dumma! Och så har jag fortfarande ont i foten, så kan inte gå på långpromenader. Livet går bra nu..

Men grattis till Ola som inatt blev pappa till en liten Julia! (:


21:43
Filmen var bra, ascoolt att se i 3D! Fast det var inte direkt sådär att det flög grejer emot en, men allt såg väldigt verkligt ut. Snyggt gjort! Och filmen i sig var väldigt kul, bra story. Rekommenderas till alla som gillar klassiska Disney- eller DreamWorksfilmer!

Vi orkade inte vänta på Marcus buss, så vi gick och handlade, och sen åkte han med hem. Så han får sova här inatt, han har ju ändå påsklov. Förhoppningsvis sover Spike ute hos honom, så man får sova ifred för en gångs skull, hehe.

Ikväll var det visning på mammas och pappas hus. De ska flytta, om nu någon missat det. Tjugotvå familjer hade varit där på den timslånga visningen, det är ju helt STÖRT! Och då är det ändå två visningar imorgon. Lär nog inte bli svårt att få huset sålt direkt.

Idag ringde de från jobbet. Jag ska jobba torsdag till söndag. Det blir bra med pengar det, särskilt som fredag och söndag går som storhelg, vilket betyder dubbellön. Men jag är förvånad över att de ringde redan idag. Med tanke på att jag ska jobba på torsdag borde de ha ringt i onsdags kväll eller nåt. Så brukar det vara.

Över grind och stätta

Söndagen den tjugoåttonde mars 2010

09:39
Gwah, idag var det inte kul att gå upp. Blev bara fem timmars sömn inatt, jag som är van vid tio.. Lite trött, ja. Och ganska opepp på gudstjänst. Hm. Jaja, nu är det bara att hoppa upp på cykeln och ge sig iväg. Kan ju faktiskt sova när jag kommer hem. Efter tvätten..


12:50
Var faktiskt en himla mysig gudstjänst ändå. Och vi sjöng nästan mer idag än vi gjorde igår, så det var kul. Fast trött var jag. Och är fortfarande. Nu är det tvätten som gäller, och så ska jag fixa mig lite lunch. Och nånstans där ska jag få in en liten promenix med gullevovven, om mina fötter bär. Mycket mer än så är det inte, typisk söndag.


18:56
Tog mig en välbehövlig tupplur förut. Mucho skönt. Fast det blev kväll väldigt fort.

Idag gjorde vi lax och potatismos till middag, mycket gott. Man borde äta lax oftare, men det är ju ganska dyrt. Men gott!


22:17
Har kollat på några avsnitt av Fråga Olle. Älskar verkligen det programmet! Martin Björk är tamejtusan en av Sveriges bästa programledare, och Olle Waller är ju bara för söt. De lyckas alltid ta med så bra deltagare i programmet också. Dagens bästa avsnitt var med Mårten Andersson och Sanna Bråding. Ett tag hade de fått in sexleksaker i studion, bland annat ett uppblåsbart får som jag skrattade ihjäl mig åt. Det var alltså ett litet uppblåsbart får, typ som en badboll, med ett litet hål i rumpan, och så hade fåret läppstift och en liten rosett på huvudet. Kändes lagom seriöst liksom. Lite väl desperat att använda sig av ett sånt va? Jäkligt kul var det i alla fall! Finns massa gamla avsnit på Kanal5 Play. Check it out!

Kisses in the night

Lördagen den tjugosjunde mars 2010

09:55
Ännu en grå dag utan en skymt av solen. Men man ska väl vara glad så länge snön smälter. Man kanske till och med borde hoppas på regn? Nja. Det var väl att överdriva.

Idag är det alltså kördag som gäller. En kör från Linköping kommer upp och kör med oss, och ikväll har vi en konsert klockan sju, där vi uppträder både tillsammans och var för sig. Tror det kommer bli grymt faktiskt! Vi har i alla fall roliga låtar. Sen är det ju gospel, och det är bara en massa religiösa låtar, men man kan faktiskt tycka om det ändå, även om man inte anser sig vara kristen! Jag är ju inte det, men jag tycker om att sjunga sånt ändå. I vilket fall ska det bli en kul eftermiddag och kväll!

Efter konserten är det tänkt att jag ska åka iväg på inflyttningsfest och sen gå ut på krogen. Lite beroende på vad klockan är efter konsertens slut så får vi se om jag hinner iväg till själva festen, annars får jag bara följa med ut på krogen. Troligen blir det bara krogen. Men det blir nog skoj, sköna människor i alla fall! Fast jag får vara nykter, men det gör ingenting. Ska ändå upp imorgon bitti och sjunga på gudstjänst så. Men jag är taggad på att gå ut! Verkar vara många som ska ut idag. Fast det är klart, det är lönehelg. Men det är väl då det är som roligast?



11:38
Ska ta mig en sväng på stan innan det är dags att åka till Frälsis. Inte direkt något trevligt väder för det, men ändå. Känner att jag vill gå in på Monki en sväng, förhoppningsvis är det inte fullt lika mycket folk som det var i torsdags. Och så vill jag köpa ett armband på KappAhl, fick en rabattcheck på 25 % av Chic. Yeah. Så snart ska jag åka iväg.

På måndag fyller Marcus 16 och han har önskat sig biobesök i present. Roligare att ge än pengar. Så på måndag ska vi gå och se Draktränaren i 3D. Ja, jag vet, jag är 20 och han är 16; vi borde se något mer moget kanske. Men vi är trots allt barn innerst inne, hehe. Ska i alla fall bli coolt att se i 3D!


21:11
Jaa, det har varit en himla intensiv, jobbig, och rolig dag på Frälsis. Linköpingsborna var grymma, tusan vad deras kör verkar ha kul, och sjukt bra låtar! Vi var bara tio pers, så himla sämst, men vi var bra ändå. Vi var lite mer av en sånggrupp än en kör kan man säga, haha. Men vi lät tydligen bra, så det var ju bra. Mamma och hennes kollega var där och kollade, och de skjutsade hem mig. Skönt.
Skulle ju egentligen på inflyttningsfest ikväll, men jag orkar verkligen inte. Känns helt ovärt att åka dit nu när klockan redan är så mycket. Jag gör så att jag istället går över till Hannes och Carin, där det är förfest, och så åker jag med dem upp på stan sen. Så får vi se om jag går på krogen med dem eller med inflyttningsfesten. Beror lite på. Jaja. Nu ska jag byta om lite, och sen dra till förfesten då. Stackars Spike får vara hemma själv, det gillar han inte. Men Tommy har lämnat tv:n på, vet inte om det hjälper dock. Men man kan ju alltid hoppas.


01:24
Blev ingen utgång. Vi gick till Max istället, haha. Skönt att gå ut, och det blev ju billigare än inträdet till krogen, så det var väl bra, hehe. Men nu är vi hemma, dags att gå och lägga sig. Ska upp och sjunga på gudstjänst imorgon, palla. Men man måste väl, särskilt som vi var så få idag. Fast det suger ganska hårt att vi går över till sommartid inatt så att man blir av med en timmas sömn. Men men.

Jump in!

Fredagen den tjugosjätte mars 2010

09:44
Fett skönt med sovmorgon. Har somnat om hundra gånger, för skönt.

Är ensam hemma, Tommy är för en gångs skull i skolan. Himla slapp kurs han går alltså..

Hmm, idag då? Nejvars, inte mycket alls. Typ städa. Och handla. Fast ikväll ska jag i och för sig kolla på film hos Anna och Johannes. Men annars en tämligen ohändelserik dag. Men det är ju skönt det också.


11:11
Idag mår jag mycket bättre, tenkjo, tenkjo. Men inte helt bra. Dock såpass bra att jag hade tänkt gå en lite längre runda med Spike. Men efter ett par minuter insåg jag att det inte var en bra idé. Slog i vänster stortå förut, och den ville inte riktigt gå ut, och dessutom har jag ont under högerfoten efetr att ha gått i alltför platta skor. Så, nix, ingen promenad idag.

Nu ska jag sätta igång med städandet. Badrummet är mitt huvudområde, så börjar väl där.


13:50
Tjoheeej! Dessa godingar (plus ett supersnyggt halsband med snäckberlocker) fick jag hem idag!


Glasögon, Favoptic, ca 500 kr (jag har med både solglas och styrka!)


Bikinitopp, H&M, 99 kr


Trikåklänning, H&M, 50 kr



16:41
Har kollat på ett gammalt avsnitt av Berg flyttar in, där Carina Berg flyttade in till Pernilla Wahlgren. Tycker inte om Pernilla som artist, hon är bara väldigt jobbig, men som person tycker jag att hon är supersöt och bra. Hon måste vara Sveriges yngsta fyrtiotaggare, utan skönhetsingrepp. Hon verkar så ung i sinnet, utan att bli en sån där fjortismamma som en del ändå är. Nej, jag tycker bara att hon verkar vara så himla go, ha mycker självdistans och man märker verkligen hur mycket barnen betyder för henne. Super-Pernilla! Sån vill jag också vara när jag blir fyrtio.


23:06
Alltså, jag har typ världens bästa lokalsinne i vanliga fall. Alltså på riktigt. Men att hitta till Rådmansgatan på cykel i mörker, det är fanimig ett helvete för mig. Jag förstår inte varför, men varenda gång jag ska cykla till Anna på kvällen så slutar det med att jag harvar runt på Öster och kommer vilse. Eller inte vilse, men jag hittar inte Rådmansgatan. Hur går det till? Ligger gatan väldigt konstigt till kanske? Jag vet inte, men det är uppenbarligen väldigt svårt för mig att hitta dit kvällstid i alla fall.
Dock hittade jag dit till slut, hallelujah. Vi kollade på Rain Man. Första gången för mig. Väldigt seg i början, men efter typ halva filmen kom jag på mig själv med att älska filmen! För den som inte vet är det en film med Tom Cruise och Dustin Hoffman, från 1988, där Hoffman gör sitt livs roll som den Cruises autistiske storebror. Filmen är egentligen väldigt tragisk, man tycker ju synd om  Hoffman som inte har någon koll på omvärlden, men samtidigt är den så himla varm. Och Tompa är ju inte direkt otrevlig att se på heller. Rekommenderas starkt!

Nä, nu blir det sängen. Så man orkar med morgondagen. Kördag --> konsert --> inflyttningsfest --> utgång. Yeah.



Dustin Hoffman och Tom Cruise i Rain Man





California, here we come

Torsdagen den tjugofemte mars 2010

10:03
Imorse väcktes jag tjugo i åtta av sms från posten. Värt. Måste de skicka så tidigt, liksom? Fast var utvilad då ändå, så det gjorde väl egentligen inte så mycket. Fick en extra lång morgon istället, vilket gjorde att jag kunde ta ett morgonbad och ta lång frukost. Mycket skönt. Men snart ska jag iväg till skolan, har dubbellektion i kultur och samhälle. Ganska nice lektion. Mycket info och mycket skriva, det är så jag vill ha det.

Ingen framgång på sjukfonten. Tror halsen har gett sig lite, men huvudet är katastrof idag. Och har feberfrossa fast utan feber. Sjukt ovärt. Får preppa med en Ipren innan jag åker till skolan..

Idag öppnar Monki Träffpunkt! Hinner dock inte åka förbi där idag, men eventuellt imorgon eller på lördag. Fantastiskt att de har öppnat, vill alltid köpa från deras hemsida, synd bara att de inte har webbshop. Dock brukar det inte bli så många köp därifrån när jag väl är i Stockholm, för jag hittar aldrig grejerna jag sett på nätet. Himla jobbig butik, i alla fall den som ligger mellan Hötorget och Plattan, jag blir alltid lätt illamående när jag går in där, för mycket grejer going on. Men hoppas att butiken i stan nu är bra! Det är ju trots allt löning idag, så att jag redan spenderat för mycket pengar den här månaden räknas inte, för löning = ny shoppingperiod, haha! Nu är det bara TopShop som saknas, men det ryktas om att det kommer hit snart?


16:37
Gick faktiskt riktigt bra i skolan, trots huvudvärk. Brukar inte ta tabletter i vanliga fall, brukar inte märka så mycket skillnad, men idag gjorde den banne mig susen! Dock lite segt. Gick i pausen av andra föreläsningen. Pallade inte att lyssna på USA:s politiska system. Doh.

Tog mig en titt i nyrenoverade Träffpunkt, mycket nice måste jag säga! Kändes verkligen helt nytt. Monki var överfullt, så orkade knappt ens kolla där, och Gina Tricot har blivit nästan lika stort som på Marieberg. Me like! Mycket fräsch galleria, nu känns det äntligen som att stan är the place to shop, istället för Marieberg.

Idag är det våffeldagen, så självfallet blir det våfflor till middag. Tusan va gott! Och så lite Sveriges värsta bilförare på det. Yeah.

Äntligen fått betalt från WUC för lucia. Ganska sent kan man säga, ja. Men en femhundring är inte fel. Särskilt inte för ett jobb som tog fyrtio minuter. Ganska bra timlön så att säga.

Stör mig på att jag inte fått mina grejer från H&M än. På hemsidan stod det redan igår att varorna är levererade, så borde ju ha fått dem idag. Har jag inte fått dem imorgon går jag till macken och kollar om det kommit ändå.

I see you

Onsdagen den tjugofjärde mars 2010

10:20
Idag har jag sett det första riktiga vårtecknet; det växer små blå blommor nedanför grannens balkong! Välkommen, våren!

Idag ska jag inte göra mycket alls. Ska till skolan en timma i eftermiddag, då ska vi ha uttalsprov. Väldigt flummig. Sen ska jag överlämna en kjol som jag sålt på Tradera. Ja, så ser min dag ut.

Har fortfarande inte blivit riktigt sjuk, men har ändå ont i huvudet och i halsen, och så lite nästäppa. Tycker att det kan få bryta ut nu, så det kan försvinna, så jag kan få träna snart. Men känner på mig att detta kommer bli något långvarigt, suck.


16:31
Värt att åka till skolan för ett prov som varade i fem minuter? Nja. Fast provet var superlätt, så det var ju självklart bra. Dock ganska ovärt.
Efteråt åkte jag upp på stan och lämnade kjolen, och så kollade jag runt på stan lite granna. Skulle kolla efter en jeansskjorta på H&M som jag suktat efter, men den fanns inte. Får beställa den från nätet när den kommer in i min storlek. Men istället köpte jag ett par ljusa jeansleggings och en palett med skimrande ögonskuggor i plommon och guld. Leggingsen är i samma modell som de jag köpte i Stockholm, med dragkedja nertill, och de ser i stort sett ut som ett par andra jag redan har. Fast de är inte lika sköna. Jag är sån, jag kan köpa saker jag redan har, bara de är bättre än de jag redan har. Det är bland annat därför jag har så många randiga tröjor; jag hittar en ny som är precis så som jag letat efter. Men man ska ju ha det man verkligen vill ha!


19:19
Det är tio minuter sedan jag åt upp min mat, och fortfarande bränner det i käften på mig. Man kan väl säga som så att det blev ganska så hett. Men jäkligt gott! Fullkornsris och chilikyckling, mumma! Bara att koka ris, steka upp kycklingfilébitar och blanda i en burk creme fraishe med smak av chili och paprika. Tar tio minuter och är åh så gott! Är man bara två kanske man dock kan chilla lite med såsen, om man inte vill ha det superstarkt då alltså.

Kollar på O.C. Kollar om från första säsongen. Har aldrig följt det på tv, men lånat boxarna. Dock bara sett säsong ett och två, och lite på trean. Inte alls sett sista. Det är ju bra, att ha massa bra framför sig.



Come taste the sun-sweet berries of the earth

Tisdagen den tjugotredje mars 2010

09:20
Hm, tänkte fel när jag ställde alarmet igårkväll. Tänkte att jag skulle upp 09:20, men det var i själva verket 08:20. Så missar förmiddagslektionen, men det gör ingenting eftersom vi är uppdelade i två grupper. Tar eftermiddagslektionen istället. No harm done.

Trist väder idag, känns som det kommer regna. Fast det är lite mysigt också. Bara det inte snöar så.

Idag ska jag som sagt till skolan en sväng, grammatik, och ikväll är det kör, sista innan konserten. Ska även försöka skicka iväg paketen till alla de som köpt grejer av mig på Tradera. Tjänade inte så mycket pengar, men bättre att få en femtiolapp än att bara slänga, I guess. Och innan kören ska jag kolla på H&M om de har en skitsnygg jeansblus med puffärmar som jag sett i katalogen och på Marieberg. Bara hundra spänn, sååå värt!

Nej, nu kanske man skulle ta och käka lite frukost?


15:41
Hej och hå. Hemma från skolan, ganska ovärd lektion. Känns inte som att jag lärt mig något nytt egentligen. Men men, det kan man ju inte veta innan.

Har packat alla paket som ska till diverse lyckliga (?) köpare. Går ner med dem till posten sen. Orkar inte just nu.

Känner mig inte kry idag, känns som feber är på ingång. Gårdagens huvud- och halsvärk har fått sällskap av begynnande nästäppa, ja och så den eventuella febern då. Trevligt. Eller inte. Blir till att stanna hemma från kören idag. Har ju faktiskt övning hela lördagen, innan konserten, så det ska nog gå bra ändå.

Nu tycker jag Tommy kan komma hem så vi kan börja med maten. Ska göra antingen hemmagjorda köttbullar eller panbiffar, vi får se vilket det blir. Potatis ska det vara till i alla fall, men eftersom jag inte kan skala potatis utan att skada mig själv så är det Tommys jobb. Helt allvarligt, jag kan verkligen inte skala potatis. Så därför måste han alltså komma hem nu.


20:28
Fyfan, jag har så jävla tråkigt så det är inte sant. Riktigt jäkla seg kväll. Hittar inget som intresserar mig. Har inga tv-serier kvar att kolla på, och inget bra går på tv. Sug. Tur att jag börjar bli trött så jag snart kan gå och lägga mig. Bläbläblä.

I'm busy in the blizzful unaware

Måndagen den tjugoandra mars 2010

08:39
Äntligen är solen tillbaka, wei! Har försvunnit så himla mycket snö ute nu, jag känner knappt igen mig ute på gården. Fabulous! Heja våren!

Idag står det inte alls mycket på schemat. Ska åka till uni och lämna in en uppsats, och samtidigt passa på att gymma lite. Och ikväll är det tvättid. Mer än så är det inte. Skulle egentligen skrivit uppsats idag, men nu är ju båda redan klara så jag slipper det. Skönt!


12:52
Den här dagen är inte riktigt med mig, känner jag. Först imorse så krånglade min lins, så fick springa hem och ta glasögon istället. Sen åkte bussen förbi mig. Och sen när jag väl skulle gymma blev det inte mycket av det, för alla crosstrainers och löpband var upptagna, och det var dem jag ville åt. Blev bara en halvtimma, har ont i huvudet och lite i halsen, så det kändes inget bra att träna idag. Hm.

I eftermiddag/kväll ska jag till Sara på fika! (: Tommy får sköta tvätten själv. Fast det vetetusan om det kanske inte är smartare att boka en ny tvättid istället..


16:30
Usch, jag tror jag börjar bli förkyld. Började känna av det förra veckan, men det blev inget av det, men nu har det börjat komma igen. Huvudvärk och lite lätt halsont. Inte kul. Hoppas jag inte är sjuk i helgen bara, då är det körhelg och inflyttningsfest som gäller.

Åt majskolv till lunch. Spike fick smaka lite granna. Det fick jag ångra sen; han spydde upp en hel hög med majs på golvet förut. Och det lilla äcklet började äta det igen! Haha, ja men då vet jag att vi inte ska ge honom majs i alla fall.


21:03
Sjukt mycket bra på tv på måndagar! Bara klockan åtta går både Arn (TV4), Håkans bar (Kanal5) och Guldfeber (TV6), och klockan nio är det Svenska Hollywoodfruar (TV3) och klockan tio kör Boston Teaparty igång (Kanal5). Hur ska man hinna se allt? Genom Play förstås!

Where you gonna sleep tonight?

Söndagen den tjugoförsta mars 2010

22:00
Har varit en bra dag på jobbet. Mycket att göra, men ändå lagom, man hann göra det man skulle. Blev värsta släktträffen idag. Inte nog med att jag jobbar med kusin Viktoria; moster med familj, sen mormor och Holger och till sist mamma, pappa och Marcus kom förbi och åt. I stort sett samtidigt, utan att det var planerat! Sjukt.. Men kul! Blev klara i tid så vi kom med tidiga bussen hem. Passade även på att ta med mig lite gotti hem; prinsesstårta och wienerbröd! Det har vi festat på ikväll.

Har varit duktig tjej och skrivit klart uppsatsen till samhällskursen ikväll! Så himla skönt, nu är både den och TV-uppsatsen skriven! Nu kan jag softa resten av veckan. Typ.

This is the life

Lördagen den tjugonde mars 2010

09:45
Jodå, hörrni, nu är vi officiellt inne i den sista delen på mars. Inte illa. Börjar bli vår på riktigt nu. Snön har försvunnit i raketfart, bara en bråkdel av vintern kvar nu. På balkongen har all snö äntligen försvunnit, och nu kan man börja cykla igen. Fast jag ger det månaden ut, sen kan jag börja cykla. Man kan inte vara nog försiktig.

Jobba idag. Ingen rast, så åker lite tidigare så jag hinner käka matlåda innan jag börjar. Ska även hinna med ett besök till nyöppnade klädaffären Rut m.fl., och dessutom ska jag få min nya klocka förkortad. Eller hur säger man? Jag ska förkorta armbandet i alla fall. Yeah. Så ska dra om bara några minuter.

By the way, är det inatt man ställer om klockorna?


19:21
Geez, sjukt mycket folk på jobbet idag. Ännu värre än de andra jag jobbat. Fast det har ändå gått väldigt bra, alla har varit i synk så det har fungerat som det ska. Så ska det va! Ny tjej på jobbet idag igen, fast hon är inte ny för mig; Nina Damberg som jag spelade med i Rynninge började idag, kul! (: Fick skjuts till stan av henne, great. Skönt att slippa åka bussen.

Väntar på att Tommy ska komma hem från affären så vi kan börja laga mat. Tur för honom att jag inte är superhungrig, annars hade han fått spö som gick så sent till affären. I vanliga fall brukar vi laga mat direkt när jag kommer hem, men är faktiskt inte jättehungrig idag, konstigt nog. Hm.

Ikväll blir det tv. Först är det Jakten på Julia, nån slags musikaltalangjakt, och sen är det Män som hatar kvinnor, serien. Blir nog bra! Dissar Körslaget..

Little bit of love

Fredagen den nittonde mars 2010

16:24
Har haft ett fantastiskt dygn i Kungliga Hufvudstaden. Har varit riktigt bra faktiskt. Tog det ganska lugnt igår när vi kom fram; gick och checkade in på hotellet och sen tog vi en sen lunch.
Sen ägnade vi ett par timmar åt shopping. Eller, ja, det var väl sanningen att säga mest jag som shoppade, och Tommy fick vara med som bärhjälp.
Sen gick vi till hotellet och chillade och gjorde oss iordning för kvällen, och sen åkte vi till Globen Annexet lagom i tid för insläppet. Lyssnade på Ola Joyce som var förband, var riktigt bra faktiskt, och sen började äntligen Mika!
Det var så grymt bra, jag trodde faktiskt inte att han skulle sjunga sådär bra live. Men han är jsukt musikalisk och han lät precis som på skivorna, och det är det banne mig inte många som gör! Var dock inte lika mycket show av det hela som jag hade förväntat mig, men istället rullade det grymma animationer som scenbakgrund. Kördes mest låtar från det nyaste albumet, men det hanns även med gamla godingar, som Big Girls (You Are Beuatiful), Grace Kelly och Billy Brown. Höjdpunkterna för mig var när han körde Over My Shoulder, Happy Ending och I See You, då var det rysningar för fullt! Fick inte så många bra bilder, men några ljudupptagningar blev faktiskt väldigt bra. Vet dock inte om de går att lägga upp här.. Maybe on Facebook! Men de fåtal bilder som funkar lägger jag upp här lite senare.
Efter konserten tog vi tunnelbanan tillbaka in till city och tog en sen kvällsmat på Donken. Sen gick vi hem till hotellet på ömma fötter.
Kände mig nästan bakfull imorse när jag vaknade, men det var väl mest vädret. Lika grått som i Örebro, I suppose. Tog god tid på oss att ta för oss av frukostbuffén. Egentligen är det ju inget speciellt med hotellfrukost, de flesta grejerna kan man lika gärna äta hemma, men det känns ändå alltid speciellt gott och lite lyxigt. Kanske äter man lite mer också, hehe.
När vi checkat ut tog vi det bara lugnt på stan i typ en och en halv timma. Jag hade i stort sett redan shoppat klart mitt, och Tommy hade inget speciellt mission, så vi gick mest bara runt. Köpte lite färdkost till hemresan. Sen åkte vi hemåt igen. Kan säga att det var en mycket glad hund som mötte oss i dörren när vi kom hem!

Liten sammanfattning:
- Shopping: Jeanskjol med hög midja och dragkedjedetaljer (Monki), mellanblå jeansleggings med dragkedjor i bensluten (H&M), vita Converse Allstar (Stadium) samt boken Storlek 37 av Denise Rudberg (Pocket Shop).
- Kändisspotting: Paolo Roberto, och såklart Mika.
- Antal soltimmar: Noll. Skitväder.
- Hotell: Scandic Park, vid Humlegården. Fem minuters gångavstånd till City, en minut till Stureplan.
- Konstigaste: När de spelade Under the Sea (engelska versionen av Havet är djupt från Lilla Sjöjungfrun) mellan Ola Joyce och Mika. Varför liksom?


17:36
Njeh, blidde inga bra bilder. Den här var nog bäst.


Mika at Annexet.


21:08
Guuuuuud, jag är så himla tröööööött! Som vanligt då. Har fan varit aptrött i två veckor nu, whyyy? Pallar faktiskt inte att se klart på Lets Dance, blir sängen direkt efter Solsidan! Måste ju vara pigg på jobbet imorgon, känner på mig att det blir mycket folk. Barnbidrag och dåligt väder brukar resultera i hysteri på Marieberg.


In Him I live, move and have my being

Torsdagen den artonde mars 2010

08:09
Värst vad jag vaknade tidigt idag då, trots tråkvädret. Fast det var väl lika bra, då vet jag att jag hinner med allt inför resan.

Idag bär det alltså av till Stockholm. Blir en liten sväng på stan i eftermiddag, och ikväll är det äntligen dags för Mika! Ska bli stört kul! Tror verkligen att det kan bli en sjukt cool konsert, känns som att Mika är en sån där som verkligen gör en show. Ser verkligen fram emot det!
Sen har vi en hotellnatt, det ska bli skönt. Hotellfrukost är ju aldrig fel! Åker hem vid ett imorgon, men man hinner väl klämma in en sista sväng på stan innan dess. Ska bli nice!

We are your friends

Onsdagen den sjuttonde mars 2010

09:53
Skönt att äntligen få vakna utvilad! Och solen skiner så fint. Blir nog en bra dag vad det lider.

Känns som att jag har fullt upp idag, men ändå inte.
Prio ett är att ta med Spike till Hund&Kattspecialisten och få hans klor klippta. Jag vägrar att göra det själv, jag tycker det är jättehemskt. Helst skulle jag inte ens vilja vara med nu när ett proffs får göra det heller. Men nu måste jag.
Prio två är att skriva en uppsats på 500 - 600 ord om tv. Vet vad jag ska skriva, men inte hur. Skit. ska lämnas in på måndag, men det är bara idag och på måndag som jag har tid att skriva, så borde verkligen försöka få den klar idag. Yeah.

Längtar tills imorgon. Då far Tommy och jag till huvudstaden för att se Mika Annexet. Ska bli skitkul, tror det kommer bli en asbra show! Och så ska vi sova på hotell en natt, det är alltid trevligt. Och så får vi in lite shopping däremellan också. Ja, det blir nog supernice!


14:08
Har nu varit iväg och fixat Spikes klor. Blev en promenad på sammanlagt åtta kilometer, skönt! Förutom att jag fick en massa grus i skorna hela tiden. Men Spike skötte sig bra vid kloklippningen, fast han gillade inte att klippa framtassarna, är lite kittlig. När vi kom hem fick han ta sig en snabbdusch, för han blev sjukt skitig på promenaden. Fast det vetetusan om det hjälpte så mycket, tycker han är lika skitig fortfarande. Kanske får ta ett bad ikväll när Tommy kan vara med och hjälpa till.

När jag kom hem hade jag fått både ny VeckoRevyn och H&M-katalog. Jag blev helt lycksalig av att kolla i katalogen och beställde för 400 kronor. Blev en blommig bikiniöverdel, en blommig klänning, en blå klänning och ett halsband med snäckberlocker. Blir fint till våren och sommaren!

Nu ska jag göra lite lunch, det står kycklingsallad på menyn!

Hjärtat bultar

Tisdagen den sextonde mars 2010

14:55
Även inatt har jag vaknat flera gånger och trott att jag försovit mig. Ingen angenäm känsla precis. Detta har resulterat i att jag varit supertrött hela förmiddagen. Illa.

Börja ny delkurs idag; grammatik och översättning. Är i stort sett samma som grammatiken, men lite svårare. Fuck. Men det går nog bra.

Körde monsterpass på gymmet idag. Lyckades köra en halvtimma slash 4,5 km på crosstrainern, fabulous! Var verkligen skitskönt, hittade min rytm. Hade aldrig kunnat "springa" så ute, men det var himla skönt på maskinen i alla fall. Blev sammanlagt en timma och tjugo minuter på gymmet, MVG!

Fick panik när jag kom hem, hittade inte nyckeln. Hällde ut allt ur väskan, men hittade den inte ändå. Men när jag skakade den hörde jag att det rasslade. Som tur var så hade nyckeln fallit igenom ett minimalt hål som jag knappt la märke till, och låg således innei fodret på väskan. Tur att jag hittade dem, hade blivit jävligt jobbigt annars. By the way så lyckades jag tappa gummiploppen till hörlurarna när Spike hoppade upp på mig, och han käkade upp den. Så nu kan jag bara lyssna i en hörlur. Skit. Fast får väl köpa nya.

Ikväll är det kör, och innan dess ska jag spana in Sofies nya lägenhet ovanför McDonald's, nice! Ska även våga mig på att cykla för första gången sen vurpan för två veckor sen..

Kom med mig, kom

Måndagen den femtonde mars 2010

09:11
Var sjukt trött igårkväll, men när jag väl la mig kunde jag inte somna på en gång ändå. Störigt. Har sovit oroligt inatt, vet inte varför. Har varit stressad över att jag inte ska vakna i tid, fastän jag egentligen inte måste vara i skolan förrän vid tolv om det skulle vara så. Så vaknade trött, fastän jag la mig redan halv tio. Jobbigt. Men solen skiner i alla fall, och jag har på mig kjol för första gången sen jag vet inte när, det är vårigt, det. Har dock inte den minsta lust att åka till skolan idag, vill verkligen inte ha redovisning på workshopen. Fast det kommer väl gå bra, men jag vill inte ändå.


14:57
Jävla skitbussar alltså! Både 09:25- och 09:45-bussen åkte förbi mig och Tommy. Fick till sist ta 11:05-bussen, varpå vi båda kom en halvtimma försent. Jag gick inte ens på återstoden av min föreläsning, för detvar bara en kvart kvar av den när jag kom. CP.

Redovisningen gick jättebra faktiskt, tycker att den gick bättre än den jag hade med Emelie till och med. Tror jag kommer få bra feedback från läraren, känns bra.

Ska ta tag i disken, och om ett par timmar ska jag och Sara åka till IKEA. Trevlans!


20:52
Fick med mig en massa saker hem från IKEA/Marieberg! Hade jag väl inte direkt tänkt mig.. Men tror att jag allt som allt handlat för kanske 400 kronor, och då har jag ändå fått med mig bl.a en klocka, ett klockhalsband, en eltandborste, en väst och en sjal. Mycket bra, och mycket trevligt!

Har sett sista avsnittet av Familjen Annorlunda. Så sorgligt att det är slut nu, det är verkligen mitt favoritprogram. Hoppas att det kommer en ny säsong, med samma människor.

Nu ska jag hänga tvätten, och kolla på Håkans Bar. (:

This is my life

Söndagen den fjortonde mars 2010

10:30
Äntligen sovit till efter klockan nio! Men gick ju och lade mig klockan två, så det var ju inte så konstigt. Hade nästan önskat att jag vaknat tidigt idag, för jag känner mig lite stressad. Fast jag borde nog egentligen inte ens vara det. Det enda jag vet att jag ska göra idag är att åka till gymmet, och så ska jag plugga inför morgondagens redovisning. Tar ju inte så lång tid. Det är bara gymmet som tar tid, och det är ju egentligen för att det tar sån himla tid att ta sig dit och hem. Men men. Bäst att sätta igång nu då, så jag kommer iväg.


13:18
Missade bussen förut, så då pallade jag inte att åka till gymmet. Passade istället på att ta mig den där långrundan runt Naturens Hus som jag planerat i flera veckor. Gick över norr --> Rynninge --> Vattenparken --> Sjukhuset --> Resecentrum --> Holmen. Tog en timma och fyrtio minuter, och var ca 8 km långt. Sjukt skönt! Och Spiken gick så duktigt! Nu ska jag slappa framför Cougar Town en stund, det är jag värd!


17:05
Har rensat ut min garderob. Slänt mycket, men det är mycket kvar. Ändå känns det som att man aldrig har nåt att ha på sig, eller hur? Lite grejer la jag undan för försäljning, får sätta mig och ta bilder senare. Bland annat ska jag försöka sälja mina bal-/studentskor, en kavaj och en bolero. Hoppas man kan få några kronor i alla fall. Lägger troligen upp på Tradera, kanske ikväll.

Nu ska jag äta nybakad äppelpaj. (:

Don't wake me up

Lördagen den trettonde mars 2010

09:27
Även idag vaknade jag tidigt. Fast i och för sig somnade jag tidigt igår kväll också. Men jag tror stenhårt på att det är solen som gör mig morgonpigg, för jag är alltid mycket tröttare när det är dåligt väder ute.
Och även idag började jag min dag med ett bad, och ELLE-läsning, och näst på schemat, efter frukost givetvis, står promenad med Spike. Vet dock inte vart jag ska gå.. Hm.
Resten av dagen kommer gå åt till att städa, åka på husvisning med pappa och Marcus och äta lunch hos farmor. Sen ikväll kommer lite dudes över, och jag får förhoppningsvis se Melodifestivalsfinalen. Blir nog en bra dag det här!


18:21
Har helt klart fått en ny favoritserie på TV; Cougar Town med bästaste Courtney Cox! Så sjukt bra! Och älskar att hon dr. Cox fru i Scrubs är med, totally fab! Sträckkollar just nu.


01:13
Kul att Anna Bergendahl vann Melodifestivalen, det trodde jag inte! Hade dock henne, Salem al Fakir och Manboy i topp, och det var ju ganska bra tippat. Verkar dock som att många är missnöjda med resultatet, men jag tror nog Anna kan göra bra ifrån sig i Eurovision.

Har haft en mycket trevlig kväll med Tommy, Hannes och Carin. Skulle ha varit några till, men det blev inte så. Nu blev det istället Mello och ett parti Finans. Me like!

Nu ska jag kolla klart på Cougar Town, och sen sova, så jag orkar upp till gymmet imorgon.



Cougar Town, på kanal5!

Un-break my heart

Fredagen den tolfte mars 2010

09:00
Vaknade tidigt idag, av mig själv. Skönt, man hinner med så mycket då. Tog mig ett långt bad, och tog god tid på mig att göra mig iordning. Nu väntas frukost, och sen promenad med lillen.

I eftermiddag ska jag åka till Marieberg med Anna. Skulle vilja köpa nya jeansleggings, finns supersnygga på Only för en överkomlig peng, och sen eventuellt köpa lite vårskor, finns billiga på Skopunkten. Det blir nog trevligt! Förhoppningsvis inte alltför dyrt, hehe.


12:09
Var ute en timma med Spike förut, var verkligen hur skönt som helst! Alldeles lagom varmt och soligt. Gick runt Vivalla och Boglundsängen, tänkte kolla vart veterinären ligger. Spike måste snart dit på kontroll.

Har varit en lång förmiddag, vill ju bara iväg till Marieberg, haha. Nu sista halvtimman har jag försökt städa lite, måste ändå göra det imorgon. Men nu ska jag snart gå till bussen.


18:27
Köpte ingenting av det jag hade tänkt mig, men däremot köpte jag skorna från H&M som jag tänkt köpa i flera veckor, och dessutom jackan som jag beställde från H&M. Såg att samma jacka fanns i butiken, och tänkte att det var lika bra att prova och se om det var rätt storlek. Det var det inte, så då köpte jag rätt storlek istället, och ska nu avbeställa den andra jackan. Så snygg! Vill använda på en gång! Blev även en lunch på Torget, grillspett och pommes, yum.

Nu är det fredagsmys med fläskfilé och hasselbackspotatis, och sen Let's Dance, Solsidan och Ben & Jerry's.

Btw, hur nice är det inte att det är ljust ute ända till klockan sex på kvällen?!


22:40
Mmh, Lets Dance alltså.. Jag fattar inte hur det går till när Willy går vidare till topp tre. Alltså, visst, han är superskön, men någon gång måste väl talang spela in också? Jag tycker inte att det är okej, det är ändå en danstävling, och inte en popularitetstävling. Han är ju verkligen inte duktig. Skulle verkligen vara ett skämt om han gick till final, hur skulle det se ut liksom? En Claudia eller Mattias som får 10:or, och Willy som får max en femma. Nej, skärpning! Men kärlek till Willy ändå, han är supergo. Bara inte en bra dansare.

I see you

Torsdagen den elfte mars 2010

10:55
Jösses, sov elva timmar inatt, men väcktes ändå av alarmet som jag egentligen bara satt utifall att. Fortfarande trött också. Illa. Men känns skönt att jag inte behöver stressa i alla fall. Börjar inte förrän kvart över två, och tänkte gymma innan dess. Bara jag har en timma på mig i gymmet så är det lugnt. Tänkte hinna med kvart i tolv-bussen, den blir lagom.

Beställde en ny vårjacka idag, från H&M. Fick hundra kronor rabatt så det var väl lika bra att slå till. Hoppas den passar bara.


18:39
Har varit trött hela dagen. Måste vara vädret. Ingen sol idag.

Ikväll är det Sveriges värsta bilförare, yay! Ska gotta mig med litet hemmagjorda popcorn, det är gott! Har varit slarvig med mat och gotti senaste två veckorna, måste skärpa till mig. Är ju i ärlighetens namn ganska onödigt att träna massor om man samtidigt äter massa onyttigheter. Visserligen bättre att träna och äta onyttigt, än att bara äta onyttigt, men ändå. Får ta nya tag nästa vecka känner jag!


21:32
Åååh, jävla skituppsats! Ska skriva en uppsats i kursen British and American culture and society, men jag hittar inget bra ämne som tar upp något om kultur eller samhälle. Hade tänkt skriva om svenskarna som emigrerade till USA, om hur de fick det i USA och så, men det finns ingen bra information. Inte som gör att det blir riktat mot det amerikanska samhället i alla fall. Suuuuug. Får hitta på nåt annat. Det är visserligen bara en sida vi ska skriva, men ändå. Det är illa nog att hitta informationen.


Jacka, H&M, 399 :- ( 299 :- )

How am I supposed to care?

Onsdagen den tionde mars 2010

09:09
Idag är jag helt sjukligt trött. Kom inte i säng i tid igår, så det sotar jag för idag.. Hoppas solen kan pigga upp mig lite.

Ska en snabbis till skolan och träffa Karin B för lite uppdate om hur det går med uppgiften till måndagens workshop. Går nog snabbt, sen blir det hem och skriva på diverse uppsatser. Ska även ta mig en långtur med lillen, man ska passa på när solen behagar skina. Och ikväll är det tvätt. Ja, blir lite allt möjligt idag.


15:51
Efter mötet med Karin känns det nu lite mer klart inför redovisningen på måndag. Nu återstår bara att renskriva mina anteckningar.
Har även i stort sett skrivit klart min litteraturuppsats. Bra, Malin. Bara två stycken kvar nu.. Fast dem är det ingen direkt brådska med. Men ändå.
Även varit ute med hunden. Blev bara en kortis, men ändå. Träffade flera hundar, och han kunde såklart inte uppföra sig, utan började skälla och skulle hoppa på dem. En mycket skitig hund som springer runt här hemma. Men mysig ändå.

Nu ska jag spela lite Mariokart med Tommy, och sen ska jag ta itu med disken.


19:19
Fick helt plötsligt för mig att jag skulle baka kladdkakemuffins, so I did. De blev inte så bra, blev inte direkt kladdiga, men goda ändå. Helt klart ätbara.

Michelangelo

Tisdagen den nionde mars 2010

09:32
Tänka sig; solen skiner även idag! Vad har vi gjort för att förtjäna denna lycka? Jo, utstått en lång och sträng vinter.

Idag ska jag äntligen klippa mig. Egentligen skulle jag vilja göra nåt drastiskt med håret, men jag vet att jag bara kommer att ångra mig, nu när jag äntligen fått tillbaka min riktiga hårfärg, och nu när jag inte kan räknas som korthårig längre. Får vänta med sånt tills i höst istället, det är då det är dags för mörkare färger. Vi får se vad som händer, förmodligen blir det bara lite toppning.

Har ett sånt sug efter att handla kläder. Har surfat runt på diverse hemsidor, men det är inget som riktigt faller mig i smaken. Och faller det mig i smaken är det för dyrt, eller så finns det inte i min storlek. Ska nog ta mig en liten sväng på stan idag, se om man kan hitta något. Probably not. Möjligtvis skulle jag kunna köpa några fina tygskor att ha till våren, jag är fullt inställd på att den är på väg nu. Men det känns som att det fortfarande är lite för kallt för såna skor, och ska jag köpa något vill jag kunna använda det nu, men även längre fram. I don't know, blir väl ingenting. Men den tjugofemte öppnar både Monki och Rut m.fl! How lovely is that?! Very. Är extra taggad på Monki. Är ofta inne på deras hemsida och dreglar, men tyvärr har de ingen webbshop. Ett besök i deras butik är obligatoriskt när jag åker till Stockholm, men av någon anledning hittar jag aldrig de grejerna jag sett på hemsidan. Det suger. Men men, kul med lite nya butiker i alla fall!


16:43
Nöjd med klippningen. Blev ingen direkt stor förändring, men lite kortare där bak, så det är lite mer lutning på håret i alla fall.

Gick lite på stan efteråt. Hittade skitsnygga randiga linnen på Bik Bok, två för 99 spänn, som hittat. Blev ett rött och ett blått, sniggtsniggt. Så köpte jag nya glajjer, en glansspray samt ett tvåpack strumpbyxor på H&M, det var dagens shopping det. Nöjd tjej. Tog mig sedan en promenad hem, pallade inte att vänta på bussen. Man måste ju ta vara på det fina vädret.

Nu väntas kebab. Jag blev så sjukligt sugen när jag gick hem, så idag lyxar vi till det lite. Jag som skulle börja vara nyttig, attans.. Hm. Ikväll är det kör, men jag är inget sugen. Men känns som man måste gå.. Jaja, vi får se.

Grace Kelly

Måndagen den åttonde mars 2010

16:57
Vilken härlig dag! Riktigt vårväder ute, det till och med blåser varmt! Hoppas solen givit snön en rejäl omgång idag.

Startade min dag på gymmet, körde i hela 85 minuter. Körde till och med lite kondition på crosstrainern, det var kul! Svettades verkligen som en gris idag, men det är väl så det ska vara.
Sen var det en fyrtiofem minuter lång föreläsning om uppsatser, och sen var den skoldagen slut. I like it.

Idag har jag försökt sätta igång med att plugga inför workshopen som är om en vecka. Man ska berätta om en tidning, och min partner Karin "bestämde" att vi skulle ta Sky News. Jag har ingen aning om vad det är för nåt, men efter att ha surfat runt lite verkar det som att det är en nyhetskanal, och inte en tidning. Undrar om det gills? Låter det ligga på is lite grann, tills jag fått svar från min lärare. Nu tänker jag istället ta itu med litteraturuppsatsen som ska lämnas in nästa vecka. Ska jämföra två karaktärer i några av novellerna vi läste i början av terminen. Får tyvärr läsa om dem lite grann.. Jaja, bara att köra hårt!

Ikväll är det tv som gäller. Först är det mitt bästa Familjen Annorlunda, och sen är det Svenska Hollywoodfruar! Yeah.

Imorgon ska jag klippa mig. Jag är sugen på en förändring, men vet inte vad. Visserligen har jag precis blivit nöjd med mitt hår, men jag vill ändå ha nåt nytt. Wellwell, en toppning blir det åtminstone.


22:40
Ett helt inslag om Maria Montazamis jakt på ett nytt läppstift? Really? Haha, ja, hon är ju för skön den där hollywoodfrun. Hon må vara lite uppe i det blå, men hon verkar vara jättemysig, och inte en stuck up bitch som många andra over there verkar vara. Helt klart den bästa hollywoodfrun. Palla hon som pratar om sig själv i tredjeperson..

Womanizer

Söndagen den sjunde mars 2010

09:28
Jobb idag igen. Lär inte vara lika mycket folk som igår, hoppas verkligen inte det. Fast jag vill inte att det ska vara lugnt heller, för då blir det segt, speciellt när vi är fyra stycken. Men det märker vi. Kom och fika vetja!


19:06
Inte alls lika mycket folk idag, men det har ändå gått fort. Det är roligt att jobba, mycket bättre än jag trott. Sen får vi väl se hur kul det är i sommar, men ändå. Nu har jag gjort så att udda veckor är mina jobbhelger. Det är bra att veta, så mycket lättare att planera grejer. Jaja. Var klara tio minuter före stängning, så hann gott och väl med tidiga bussen hem, mycket skönt. Nu avslutar vi den här helgen med tacos och smågodis, det har jag förtjänat!

Why don't you like me?

Lördagen den sjätte mars 2010

08:37
Det är tur att solen skiner, annars hade det varit grymt mycket jobbigare att gå upp idag. Kom hem vid två inatt, och stupade rakt i säng. Behövde egentligen inte gå upp förrän nio, men väcktes av att Spike skällde på brevbäraren. Fast det är alltid skönt att få lite extratid på sig på morgonen.
Hoppas det är någorlunda mycket att göra på jobbet idag, hatar när man bara går runt och städar bara för att. Hoppas även att folket försvinner i tid så att man hinner bli klara fort så man kanske kan hinna med tidiga bussen hem. Jaja, we'll see.


22:06
Jo, men man kan väl säga som så att jag hade att göra på jobbet idag. Full rulle hela tiden, kom ut tjugo över sex. Det bidrog nog att det dels var modevisning, och att Linda Pritchard och Eric Saade uppträdde. De var grymma båda två faktiskt! Dock blev man skapligt trött på Manboy då de spelade den låten konstant i två timmar när Saade signerade sin singel. By the way hade jag på mig min stegräknare, och trots att jag stod i kassan och inte behöver ta särskilt många steg för att hämta fikagrejer så lyckades jag komma upp i över 10 000 steg, vilket motsvarar ungefär en halvmil. Snacka om att jag sprang runt på andra uppdrag.

Självklart har jag kollat på Andra Chansen. Jag hejade på Kalle Moraeus och Alcazar, istället blev det Pernilla Wahlgren och Jessica Andersson som gick vidare. Kul i alla fall att Melodifestivalen till sist har nått till Örebro, det gillas. Undrar förresten hur det lyckats få Conventum Arena att se så stor ut? I alla fall grymt mycket bättre planlösning på sittplatser nu än på Sound of Music, då såg man ingenting.

Nu ska jag och Tommy spela lite Wii, sen ska jag sova så jag pallar jobbet imorgon.

White houses

Fredagen den femte mars 2010

09:05
Härligt utvilad, trots tidigt timma. Eller, nja, det kanske inte är så tidigt egentligen, men ganska. Solen skiner även idag, det tackar vi för. Hade varit fint om det kunde vara lite varmare också, men det kommer väl.
Ska ta mig lite frukost, och sen gå ut med vovven. Sen blir det sista-minuten-plugg, och i eftermiddag är det tenta. Sen direkt hem till mamma och pappa där jag äntligen ska få ordning på kavajen och mina gardiner. Sen ikväll ska jag vara barnvakt åt Casper. Med betoning på vakt. Han sover redan när jag kommer, så ska bara sitta där och göra ingenting typ, i tre timmar. Jag planerar att ha Desperate Housewives-marathon, ska ha med mig min dator. Yeah, fullt upp idag. Måste komma ihåg att ringa jobbet och se om jag ska jobba i helgen. Det är som vanligt, de vet inte förrän i sista minuten.


22:43
Hade verkligen panik innan tentan, det gick så jäkla dåligt att plugga i slutet. Fast det hjälpte mycket att köra sista-minuten-plugget med Mirjam, vi kompletterade varandra litegrann. Fast det var så himla skönt när jag väl gjorde tentan, för den var så himla mycket lättare än jag förväntat mig, var bara två frågor som jag var riktigt osäker på. Kändes riktigt bra. Det var skitbra, man fick ta med sig tentan hem, och så skickades facit ut, så man kunde rätta tentan själv. Jag fick ett poäng ifrån VG, är sjukt nöjd! Trodde verkligen att detta kunde ha blivit mitt första IG sen matte B.. Känns kanon!

Efter tentan åkte jag hem till Vintrosa. Fick min kavaj fixad, så nu kan jag börja använda den, men gardinerna får jag inte än. Fick lite tacospaj, och sen fick jag med mig massa grejer hem, bland annat en hel påse med vårskor som jag inte tagit med mig vid flytten, och så ett bidrag till tandläkaren på femhundra spänn! Mycket bra, kan nog bli en trevlig liten shoppingtur för de pengarna, haha.

Nu är jag barnvakt på Öster. Kom hit vid nio, men Pernilla och hennes kompis Emma drog inte förrän typ nu. Får åka hem vid ett, jag lär ha somnat innan dess.. Unnar mig en taxi hem, det är alldeles för mycket grejer att bära, och dessutom gillar jag inte att åka buss med massa fyllon.

Imorgon blir det jobb. Jag misstänker att det blir jag och några nya tjejer. Eventuellt jobbar Kathleen, men hon kan nog inte allt hon heller. Blir nog en hel del jobb skulle jag tro, men det blir nog bra. Börjar i alla fall halv tolv så får en kvarts rast, och det är ju bra, då slipper jag åka hemifrån extra tidigt för att hinna käka lunch.

La det svinge la det rock'n'roll

Torsdagen den fjärde mars 2010

09:08
Idag är det heldag i skolan. Först sista grammatiklektionen, sen kultur & samhälle. Är taggad faktiskt. Kvällen kommer tillägnas tentaplugg, med avbrott för Sveriges värsta bilförare och tvättning! Har laddat upp med belgiska sjöfrukter. Sjukt dyrt, men oh so good.


09:43
Jahaja, inställd lektion nu igen. Måste de vara så sega på att lägga upp sånt? Kollade runt halv nio och då stod det inget, men sen när jag väntade på bussen (som lyckligtvis var försenad) ringde Emelie och sa att grammatiken är inställd. Jaja, det är väl skönt. Förhoppningsvis klarar man väl tentan ändå. Får se om jag går på samhällslektionen. De är egentligen ganska ovärda, men det känns ändå som att man borde gå. Särskilt som jag missar minst en lektion till. Men men. Ska i alla fall ta vara på den här förmiddagen och gå ut med Spike och plugga lite extra.


22:52
Oj, har visst glömt bloggen idag..

Var ute på en riktig långpromenad med lillen i förmiddags, var så skönt! Fast det hade varit ännu skönare om det inte blåst så kallt. Men men, så länge solen skiner så är jag glad!

Har pluggat som en tok, men det känns som att ju mer jag gör, desto mindre fattar jag. Känns sådär inför imorgon faktiskt.. Ska ta mig till skolan lite tidigare och sista-minuten-plugga med Mirjam. Hoppas det går vägen! Skönt att man i alla fall får facit redan imorgon, så man kan rätta sin egen tenta!

Har varit så sjukt trött den här kvällen. Hade det inte varit för att vi hade tvättid, och att mitt favoritprogram Sveriges värsta bilförare visades ikväll, så hade jag lätt gått och lagt mig redan klockan åtta. Helt exhausted. Blev dock lite piggare efter att ha sprungit upp och ner till tvättstugan ett antal gånger. Men nu är tv:n slut, och tvätten hängd, så nu ska jag sova! Ska försöka sova länge imorgon, eller i alla fall vakna riktigt utvilad.

The cougars

Onsdagen den tredje mars 2010

10:31
Hej på dig, lille du! Eh, va?

Inatt har lille Spiken stört min sömn. Han har försökt träbga ut mig ur sängen. Han lyckades nästan. Vaknat hundra gånger har jag gjort i alla fall, men hade bra sovmorgon så det var lugnt.

Idag har jag redovisning om folkhögskolor tillsammans med Emelie. Vi ska repetera för första gången idag, hehe. Inte så jätteförberett direkt. Men det går nog bra!

Ikväll är det dags för Alice i Underlandet på bio! Har länge sett fram emot den här filmen, lär vara sjukt coola grejeri filmen! Tim Burton är ju sällan fel. Den är säkert bra.

Nånstans ska jag försöka hinna med att träna, gå ut med hunden, diska och plugga inför tentan. Jag vet inte hur det ska gå till. Hinner inte riktigt med mig själv den här veckan, känner jag. Hm. Härligt att solen skiner i alla fall!


15:17
Gick bra på redovisningen, var inte ens nervös. Det kan jag tacka estet för..! Alla andra var också duktiga, ganska jämn nivå tycker jag.

Har käkat lite mat, och ska snart ta itu med disken. Sen får jag väl försöka plugga inför tentan. Känns dock ganska bra, tror det kommer gå finemang. Det hjälper vekrligen att vara med på alla lektioner, och även göra de sju miljoner övningar som läraren skickar ut. Men det går åt sjukt mycket papper..!


21:47
Är besviken. Filmen var inte alls lika bra som jag hade trott. Den var knappt ens lik originalstoryn, men det berodde i och för sig på att detta på något sätt skulle vara Alice andra gång i Underlandet. Ja, jag vet inte, men jag tyckte det hela var för segt helt enkelt. Jag hade hade förväntat mig en explosion av färger och liv, ville se alla coola figurer, men det var mest bara grått och trist. Men godkänt kan den väl få i alla fall.

Fick förresten svar på jobbintervjun idag. Fick tyvärr inte jobbet. Gör mig egentligen ingenting. Jag har ju faktiskt ett jobb, och så är jag faktiskt inte supersugen på att jobba som assistent heller.

Nu ska jag gå och lägga mig, monsterplugg imorgon!

Wish you'd never looked at me that way

Tisdagen den andra mars 2010

14:53
Hello, you.
Idag har det varit en skitdag, trots solsken. Började med att bussen var en kvart försenad, så fick stå ute och frysa i kylan. Som tur var kom jag bara fem minuter försent ändå, så det gick ju bra. Men ändå. Sen när jag väl var på föreläsningen upptäckte jag att jag tagit med mig fel häfte, så jag fick sitta och anteckna precis allt som sades. Inte bra. Jaja. Så farligt kanske det inte var, men det var en dålig start på dagen.

Varit på jobbintervju idag, på ett assistentföretag. Känns bra faktiskt. Jag sa att jag mest var intresserad av att vara semestervikarie, eftersom jag nu jobbar på caféet. Verkar som att de är ganska intresserade av att anställa mig i alla fall. Men man vet ju aldrig, det måste ju klicka med personen jag ska jobba med också. Fast jag tror att jag kommer att få prova. Alltid bra.


Remember me

Måndagen den första mars 2010

12:33
Samma tanke slår mig varje gång det är en ny månad; how time flies! Hinner knappt reagera, och sen är det ny månad. Veckorna fullkomligt flyger iväg. Har blivit såhär sen jag började på universitetet. Det är grymt soft att plugga på universitetet! I alla fall för mig. Inte så att jag inte har att göra, men det är helt perfekt för mig att få välja när jag ska plugga, och det är underbart att ha ledigt nån dag i veckan. För att inte tala om att aldrig börja tidigare än kvart över tio! Gäller visserligen bara för den här kursen, men ändå. Och så är det super att man nästan aldrig behöver vara i skolan mer än ett par timmar. How fabulous is that?! Tänk om det hade varit så jämt i skolan, då hade färre elever skolkat. Det tror jag, det.

Grymt trött idag. Ville inte alls gå upp när alarmet ringde. Visserligen hade jag valt det själv, för att jag ville hinna gymma innan seminariet, men ändå. Fast det kändes fett ovärt när jag, efter att ha varit på gymmet, insåg att jag tagit fel på tiden, och att jag börjar en timma senare än jag trott. Hade kunnat sova en hel timma extra! Jaja. Nu är jag ju här i alla fall. Fast jag är verkligen inte sugen på att ha seminarium. Vet inte varför jag går heller, det är ju inte ens obligatoriskt. Fast det är väl bra att gå på dem.. Och jag är ju, som sagt, ändå här. Och dessutom är boken vi läser nu helt cp, så det kan nog behövas förklaringar, särskilt med tanke på att föreläsningen om den uteblev.

Efter seminariet ska jag möta Sara på stan. Vi ska ta en fika slash käka lite, och sen blir det väl en runda på stan. I alla fall för mig, har rabatter och checkar på H&M, så måste utnyttja dem!
Sen ikväll borde jag plugga, men känner jag mig själv rätt kommer det inte bli så. Jag har dålig disciplin. Fast bättre än de flesta kanske ändå, haha.


18:51
Äntligen hittat nya "vinterskor", ett par platta, låga i svart sammet med silverspännen. Precis vad jag letat efter! Nästan.. 249 kronor på H&M, som hittat! Hade dessutom en check på 50 kronor, ännu bättre! Har som sagt inga andra skor jag kan ha nu. Förutom ett par lila, och mina grå kilklackar, men dem kan man ju inte ha till allt. Har ju flera par stövlar med klack också, men det går inte att ha klackar när det är såhär halt ute. Så dessa skor var definivitv ett legitimt köp. Ska, till Tommys stora lättnad, slänga åtminstone två par skor; mina röda vinterstövlar som ser för täääskiga ut, och mina svarta med guldspännen som är helt trasiga inuti, får knappt på mig dem. Borde egentligen slänga mina gula vinterstövlar också, hela sulan håller på att ramla av, men de är det enda par skor som jag kan ha om det blir svinkallt igen, eller om jag ska ut i snön. Måste åtminstone spara dem om vi ska till Idre i påsk, men då får jag nog faktiskt lämna in dem så jag får dem lagade också. Wellwell. Trevlig eftermiddag med Sara i alla fall, blev käk på Creperiet. (:

RSS 2.0