Miss Hilton

Söndagen den tjugoåttonde februari 2010

19:51
Jobbat idag igen. Gick bra, det är mycket lättare att lära sig när man har lite förkunskaper. Idag fick jag dock springa över till restaurangen efter halva tiden, de hade kaos. Fick köra lobbyn. Gick bra, men det var mycket bättre organiserat förut. Nu slänger man i stort sett allt huller om buller, ser inte klokt ut. Stackars han i disken liskom. Ett himla slit var det i alla fall, och idag fick jag ingen rast. Fast det skulle jag egentligen inte ha heller, men ändå. Det känns att jobba sex timmar i sträck när man springer runt hela tiden!
Innan jobbet gick jag runt och kikade efter nya byxor till jobbet. Insåg att det var lite väl naket att bara ha leggings. Hittade som tur var ett par jättesköna jeans på Lindex för bara 199 spänn, asbra. De var riktigt bra att jobba i faktiskt.

Av någon anledning funkar det inte att använda mitt VISA-kort på bussarna. Det är helt cp, kan inte fylla på mitt busskort eller nånting, fastän jag gjort det flera gånger förut. Fattar inte vad som är fel. Har dock lyckats tjuvåka lite, sagt att jag ska skicka SMS-biljett och sen struntat i det. Ooops! I'm a criminal..

Börjar inte förrän kvart över ett imorgon, asskönt. Fast ska åka tidigare så jag hinner gymma innan. Blir nog bra. Efter skolan ska jag ta en fika på stan med Sara. (:

By the way så blöder mitt sår fortfarande. Typ. Och jag är för typ första gången sen i julas helt ensam hemma. Tommy och Spike är i Nora, Linus har fyllt 18! Fast de kommer hem när som helst, bäst att passa på och njuta av lugnet..

Ingen man

Lördagen den tjugosjunde februari 2010

09:51
Spike väckte mig imorse. Han skällde på stackaren som lade reklam i bredinkastet. Inte lätt att sova igenom det direkt. Fast det var bra att han väckte mig i tid, nu kan jag åka en halvtimma tidigare till jobbet, vilket betyder att jag hinner kolla lite på skor innan jag börjar jobba. Alla mina vinterskor har gått sönder. Har inga skor som lämpar sig för detta väder, inga jag kan använda hela tiden till vardags i alla fall. Hoppas på att jag kan hitta några snygga, men billiga på slutrean. Har ju kommit in så mycket vårskor nu, så de vinterskorna som finns kvar borde vara billiga. Fast jag vill helst ha några som är lagom varma för vädret som är nu, men som jag ändå kan använda när det blir lite varmare. Jaja, vi får se vad vi hittar.

Ska alltså jobba idag, min första dag på caféet. Ska faktiskt bli kul, det enda dåliga är att jag inte har nån rast. Kommer bli himla jobbigt att köra på i sex timmar utan att äta. Förr brukade jag dricka cola när blodsockret blev för lågt, men med tanke på mina tänder hade jag tänkt undvika det. Men nöden har ingen lag.

Ikväll blir det Melodifestivalsmys med Anna här hemma. (: Nice!


22:18
Tur att jag åkte i tid till jobbet, för bussen var sen, och sen krånglade den massor. Men till sist kom jag fram! Hittade dock inga skor, men kom på att jag glömt Eurosko och DNA, får kolla där imorgon.
Var riktigt bra på jobbet idag faktiskt, jag är glatt överraskad. Känns mycket bättre att jobba på caféet än det gjorde på Nellys och det där. Jag tycker det är skönt att vi inte är så många, för då blir det färre missförstånd och misstag, man sköter sitt liksom. Var beredd på att jag skulle sköta lobbyn och disken, brukar vara noobiesarnas jobb, men jag fick faktiskt sköta kassan. Asbra! Var inte helt lätt dock, ganska krångligt kassasystem. Men det gick bra; eftersom det var så mycket folk fick jag mycket övning. Det mesta sitter nu tror jag! Gick sjukt snabbt, var massa folk hela tiden, hann knappt andas än. Men det är så jag vill ha det. Det var liksom stressigt, men man hann göra allt ändå. I like. Fick faktiskt rast, fastän man inte får det när man bara jobbar sex timmar. Men jag kunde välja att ta rast och få en kvarts avdrag på lönen. Lätt att jag tar en rast, måste ju få i mig lite engeri under jobbpasset. Ja, men alltså det känns riktigt bra faktiskt. Hoppas jag fortsätter tycka så..

Cyklade till bussen, så cyklade hem också. Det var inte bra. Skitväder ute, halt och jävligt. Ramlade omkull med cykeln. Kände inget direkt då, men när jag kokm hem såg jag att byxorna (mina jobbarbyxor som jag tagit mig tid att laga!) gått sönder och att jag blödde jävligt mycket från knäet. Tog av mig byxorna, som var väldigt nerblodade (får köra leggings på jobbet imorgon..), och såg att det var ett fruktanvsört äckligt sår. Ganska djupt. Fast det gör inte ont, det får man vara glad för. Men har redan blodat igenom ett stort plåster. Konstigt. Jaja, tur att jag inte slog i huvudet eller nåt.

Har inget att säga om Melodifestivalen ikväll. Orkar inte. Lyssnade inte tillräckligt.

I don't wanna be like Cinderella

Fredagen den tjugosjätte februari 2010

09:11
Åååh, jag hatar att vakna av att jag är kissnödig. Det är så himla ovärt. Jag vill ju sova vidare, men det går inte. Jaja, rätt skönt att komma upp vid nio ändå, men ändå.

Idag är det dags för tandläkaren. Jag bävar. Jag bryr mig inte om pengarna, men jag vill inte sitta där och pinas. Jag måste säga till dem att dra på ordentligt med bedövning, annars dör jag. Jag har hög smärttröskel, men om det ens finns en liten risk att de kommer åt pulpan i tanden, då ska jag ha all bedövning som finns!

Ikväll ska vi hem till mamma och pappa, alla tre. Mamma ska hjälpa mig med de nya gardinerna, och så ska vi sy i en tryckknapp i min kavaj. Så blir det väl lite mat och så. Förhoppningsvis får jag låna bilen. Vi behöver storhandla, och det gör sig bäst med bil. Och så är det skönt att ha bilen till jobbet, speciellt nu när bussarna har varit så cp. Vi får se.

Nu blir det frulle, och sen ut med vovven.


10:44
Gud, vad härligt med plusgrader! Riktigt skönt ute, behövdes varken vantar eller mössa. Fast det är lite halt, men det får man ta. Gick inne i skogen mellan Vivalla och Hjärsta, och jäklar vad det smälte från tallarna! Fick en massa snö i huvudet, Spike blev rädd, haha. Hoppas det smälter bort en massa nu. Fast det kommer ju såklart frysa på igen, men lite kan väl försvinna i alla fall.

Nu blir det dusch.


14:46
Gick faktiskt riktigt bra hos tandläkaren, har verkligen ojat mig i onödan. Blev tyvärr rotfyllning, så det blev ändå skitdyrt, hamnar på totalt cirka 6 500. Men jag är glad ändå, för jag trodde det skulle göra pissont, och det gjorde det inte alls, och dessutom kommer jag gå typ fyra gånger till, så allt blir utspritt över våren. Behövde för den delen inte betala nånting alls idag, för jag har två gånger kvar på rotfyllningen, och man betalar såklart när den är klar. Lägger undan lite pengar så jag vet att jag har till tandläkaren, men jag var ju beredd på att betala allt idag, så det känns ändå bra. Nu är jag dock väldigt bedövad i högersidan av munnen. Till och med tungan är halft bedövad, så jag sluddrar lite, haha. Fast det börjar släppa nu, är faktiskt över två timmar sen jag fick bedövningen. Snart kan jag äta. Gud, jag är så lättad att det inte gjorde ont. Fast det kanske kommer på de två avslutande sittningarna..


18:55
Blev inget Vintrosa idag, för mamma var tvungen att åka till gammis, hon mådde tydligen dåligt. Hoppas det inte är något allvarligt bara! <3 Ödet måste ha försökt visa för oss att vi inte skulle gå på bussen, för 14 var försenad så vi missade 17:20-bussen, och sen ringde pappa bara nån minut innan 17:45-bussen kom och sa att vi inte skulle komma. Lite jobbigt när vi hade hunde och allt med oss. Stackars gammis, krya på dig! <3 Och så blev det då ingen bil i helgen, så får åka skitbussen till jobbet imorgon. Hate. Men men. Blir hemmakväll med först slalom och Anja, och sen Let's Dance och pizza och Solsidan. Går an det med.


21:29
Vi var lata och beställde hem kebab idag. Lite för tomt i kylskåpet, och lite för jobbigt att gå och handla för att laga mat själva. Men shiiiiiit, vilken tid det tog för kebaben att komma! PizzaOnline har redan höjt sin tidsgräns till att beräkna ankomsten till en timma och en kvart, men det tog fanimig en och en halv timma för den att komma! Geez. Och till råga på det hade Tommy beställt kebabtallrik istället för kebabrulle. Satans. Jaja, det gick ner.

Idag är det lite OS. Jag kollar bara när Anja & co kör. Det är slalom som gäller ikväll. Första åket är redan kört, och fanihelvete (förlåt..) vad svenskorna sög. Förutom Maria PH då, hon blev femma. Men de andra jäklarna kom typ sådär en tolva, sextonde och sjuttonde plats. Jaja, som tur är så gick alla som klarade sig igenom åket vidare till andra åk, så vi får se hur det går då. Det är dags halv elva. Det är precis lagom. Då hinner jag kolla klart på Solsidan, kolla på Glamourama och eventuellt kolla klart på Lets Dance, beroende på vilka startnummer som gäller för svenskorna. Det blir nog bra.

Dödergök

Torsdagen den tjugofemte februari 2010

14:24
Är så himla trött idag. Satt helt död på grammatiken, det hjälpte föga att det var svårt också. Sen gick jag till gymmet, men jag var alldeles för trött, det gick inte ens över när jag väl körde igång, så då körde jag bara en halvtimma, sen fick det räcka. Blir ju inte direkt piggare av att bussarna cepar sig och att jag var hungrig. Det måste ha varit nåt fel på 14, för det kom ingen på typ en halvtimma. Den går ju annars typ varje kvart eller nåt sånt. Hann liksom komma två 17 medan jag väntade på bussen, och den går sällan. Då är det illa alltså. Hatar att vänta på bussar.

Idag ska jag försöka plugga. Grammatikprov om en vecka, och det är inte direkt lätt. Ljudläran var också svår, men där var det inte lika mycket grejer att hålla reda på som i grammatiken. Tusen olika regler, och kan man inte grunden kan man inte resten heller. Känns ju bra. Not. Fast det är i alla fall krysstenta, så det är ju bra. Då kan man i alla fall chansa lite.
Annars ska jag inte göra alltför mycket. Hämta ut paketet från Ellos (gardiner och lakan) och sen tvätta ikväll. Ha lite ångest inför tandläkaren imorgon också, ja.

Look what he's done

Onsdagen den tjugofjärde februari 2010

09:27
I Örebro skiner solen som aldrig förr, men det gör det tydligen inte i Stockholmstrakterna, vilket betyder att SJ ställt in tåg igen, vilket i sin tur betyder att måndagens lektioner osm blevframflyttade till idag p.g.a. vädret blir inställda även idag. Great! Inte supersugen på att redovisa liksom. Istället får jag passa på att ta ut lillen på en långpromenad och så tänker jag åka och simma. Lite mör i kroppen, så då är det nog bättre att simma än att åka till gymmet, när jag ändå ska dit imorgon. Jaja. Får väl även se till att plugga lite hemma. Fast förmodligen hittar jag roligare saker att göra.. Älskar vädret i alla fall! Skönt att man kan få prosa vädret ibland också, och inte bara klaga på snön. Det är ju såhär vintern ska se ut!


12:44
Åååh, varför tänkte jag inte på att det är sportlov den här veckan?! Lov = fullt i alla badhus. Det var smockfullt på Haga, fast som tur var så var det inte så många som motionssimmade. Men ändå. Det är ju inte direkt avslappnande att simma med hundra pers som gapar och har sig bredvid.

Ätit lite lunch, väntar på att det sk alägga sig till rätta i magen så att Spike och jag kan gå ut på promenad i det vackra vädret. Hade tänkt gå imorse, men han ville inte, trots att jag lockade med snöbollar och allt. Men den här gången ska vi ut, så är det bara!


14:27
Åååh, det är verkligen SÅ skönt ute! Hade det inte varit för snövarningarna hade man kunnat tro att våren börjat komma. Fast sånt tur har vi väl inte. Men det hade varit skönt. I alla fall så kan man inte säga annat än att solen gör en glad, det ligger nog nånting i det där som alla forskare säger; att man blir glad av solen. Fast om det beror på något kemiskt i kroppen, eller bara på lättnaden efter allt grått kan man ju fundera på.

Ska snart pallra mig iväg till bussen, fröken Viktoria Svensson ville ha sällskap till Marieberg. Och sen när bangar jag Marieberg liksom? Sure, jag kommer bli fattig hos tandläkaren på fredag, men jag har trots allt fått lön idag, och dessutom fått ett litet bidrag av kära gammelmormor, så något ska jag faktiskt unna mig. Om jag hittar de där skorna som jag nämnde igår ska jag köpa dem. Blev inget stan igår. Jaja, det blir nog bra.


19:14
Fy, vad jag är duktig på att hålla i mina pengar. Köpte inte ett endaste dugg på Marieberg! Det är mucho bra för att vara jag. Vi behövde inte ens betala för maten på Torget, så det var ju kanoners. Har nu allt fixat inför helgens jobb; vet tid, har kläder och jag vet vart jag ska byta om och hur man stämplar in. Har ju inte jobbat sen de gjorde om, så det är ju en hel del nytt. Men det ska faktiskt bli skoj!

Womanizer

Tisdagen den tjugotredje februari 2010

09:01
Trodde att jag hade försovit mig imorse. Vaknade av mig själv och var pigg, trots att alarmet satt på tjugo över åtta. Dock hade jag bara haft tur och varit pigg, för klockan var bara fem i åtta när jag vaknade. Nice. Skönt med lite extratid, då kan man bara ta det lugnt.

Idag har jag grammatik. Det gäller verkligen att vara med på de lektionera, precis som på ljudläran. Det är högt tempo, och inte helt lätta grejer. Har egentligen samhälle i eftermiddag, men jag ska till tandläkaren, så får hoppa den lektionen. Den kan man i alla fall läsa ikapp. Skönt. Inte lika skönt med tandläkare dock, men det behövs. Mellan grammatiken och tandläkaren ska jag ta mig en tur in på gymmet. Känns som mitt andra hem nu för tiden. I love it.

Ikväll är det kör, och precis som sist ska jag och Sofie ta oss en tur på stan innan. Jag är väldigt pank, så det blir nog ingen shopping för mig, men jag har bestämt att om klackarna på H&M finns kvar i min storlek så ska jag få köpa dem. Då är det liksom ödet. Hoppashoppas.


16:59
Oh, hell. Varit hos tandläkaren. Det var inte direkt trevligt. Tydligen har jag misskött mig, för hål hade jag. Ett rejält och några småttingar. Kuljul att det kostar 4 000 - 7 000 att laga. Det är helt SJUKT! De vet att ta betalt, de där tandläkarna. Men det ska visst finnas något sånt där högkostnadsskydd, så då kommer jag väl få betala max 5 000, men ändå, FYFAAAAAAN. Men det var ganska väntat, har aldrig tagit så värst bra hand om tänderna. Fast nu i år har jag blivit mycket bättre; borstar bättre, har munskölj, äter flourtabletter, och dricker inte lika mycket läsk och äter inte så mycket socker. Men skadan är ju redan skedd. Har tid redan på fredag, jag bävar. Det stora hålet sitter så illa till att de kan behöva öppna tanden och gå in och rensa (vad nu det innebär), och då kommer det göra jävligt ont. Men hoppas att det inte ska behövas, då blir det dessutom billigare. Men måste jag göra det blir det nästan dubbelt så dyrt som utgångspriset. SJUUUUUKT! Gissa om jag ska ta hand om tänderna hädan efter. Kommer kosta mig hela min lön. Tur att jag är så duktig och sparar pengar. Tänk om jag bara hade haft studemedel, då hade det fan inte ens gått runt den här månaden. Men men. Nu är det som det är, och jag kan väl bara säga att jag försöker bättra mig.

Stop right now

Måndagen den tjugoandra februari 2010

09:20
Sov så himla skönt inatt, hade verkligen ingen lust att gå upp när klockan ringde. Måste bara berätta vad jag drömde om, så himla knäppt. Fast drömmar är väl alltid mer eller mindre knäppa.. I alla fall så drömde jag att jag var tvungen att gå om nian på något konstigt sätt. Alla i min ålder var tvungna att göra det. Jag var så himla arg, och tycke att det var sjukt att vi skulle behöva gå om nian en gång till när vi dels redan hade gått igenom hela högstadiet, dels gått ut gymnasiet, och eftersom jag dessutom utbildar mig till lärare. Jag var så himla arg. Och jag hatade klassen jag gick med. Vi var nämligen tvungna att gå med de som går i nian nu. Kul att gå med de i min brorsas ålder liksom.. Ja, herregud. Det var lite kul. Men tänk om det hade varit så på riktigt. Scary.
I vilket fall hade jag inte behövt gå upp idag, för nör jag kollade på blackboard nyss så stod det att alla lektioner är inställda idag. Fyyyyy vad sköööönt! För det första har jag ingen lust att gå ut i den här kylan, för det andra pallar jag inte litteraturföreläsning i en för liten sal, som jag förmodligen skulle komma försent till eftersom bussarna inte kan åka i snö och kyla, och för det tredje skulle Emelie och jag ha redovisning om folkhögskolor på workshopen. Jäkla flyt att det blev inställt. Ska ta mig tusan bara ta det lugnt idag. Se till att Spike kommer ut på promenad, blev lite dåligt med det i snöstormen, och så eventuellt fixa lite hemma. Blev inte så mycket med det i helgen heller faktiskt.. Ooops. Får väl även försöka plugga lite. Ja, men det blir nog en bra dag ändå. Hade varit schysst om jag kunnat träna också, men det blir bara promenad och lite pilates hemma. Hade velat simma, men jag tror hela Haga-grejen får stå tillbaka ett tag nu. Det är för krångligt att ta sig dit så länge det är snö ute, och dessutom gillar jag gymmet mer. Får ta tag i det där andra till våren istället, när man kan ta sig dit som folk.


13:06
Faktiskt riktigt skönt ute idag, bara man tar på sig ordentligt med kläder. Snöar visserligen, men det snöar ganska lugnt ändå, i alla fall jämfört med i helgen. Var ute på promenad vid halv elva, ska nog ut igen om typ en timma. Men först måste jag diska lite.


21:47
Seg kväll. Har såklart kollat på Familjen Annorlunda, mitt bästa. Och så lite Simple Life, mitt nya Top Model. Och så har jag spelat MarioKart. Jag är king, vinner hela tiden. Fast kanske skulle spela på lite högre nivå, hehe. Provade även att spela Ice Age 3 förut. Vet inte vad det är för åldersgräns, men det var inget för mig. Jag kunde inte styra och så fattade jag inte vart jag skulle. Skitspel.

Nu ska jag vara en förståndig flicka och gå och lägga mig. Ska läsa mig till sömns, en pjäs står på litteraturlistan den här gången. Yay.

Jag, jag, jag

Söndagen den tjugoförsta februari 2010

09:46
Vilken underbar dag det är idag! Stor kontrast mot igår. Inte bara det att det inte snöar längre- det är dessutom SOL! Inte ofta vi har sol, inte. När den väl kommer fram måste man vara glad. Och gå ut. Annars dör man. Typ.
Att snöstormen lagt sig bör betyda att bussarna kan gå som de ska, så då kan jag ta mig till gymmet idag. Ska dit alldeles strax, yay! I eftermiddag måste jag passa på att gå ut oprdentligt med lillen, han fick bara gå ut på gården igår för att det snöade så. Inte för att han ville gå ut i snön, men ändå.


13:55
Blääää att det går så dåligt med bussar på helgerna. Missar man en buss får man vänta i evigheter på nästa. Och bussarna är försenade hela tiden, trots att det är plogat överallt. Blah.

Skönt på gymmet, lite folk. Det är bäst, när man bara kan ta vilken maskin man vill. Körde lite intervallträning, det var kul. Gå några minuter, kuta en. Det ska jag fortsätta med! Så grymt tråkigt att jogga, kuta är roligare! Men det orkar man ju bara göra i nån minut. Men men.

Gosh, I'm scared. Vi fick reda på våra resultat på tentan i ljudlära idag. Grejen är bara att mitt kodnummer finns med både i listan för lärarstudenter och den för icke-lärare. På icke-lärarelistan står det att jag fick IG. På lärarprogrammet står det G. Det godkända resultatet känns klart mer realistiskt, för det var usla poäng på det underkända, men man kan ju inte vara säker. Jag är asrädd! Tänk om jag fick IG på tentan? Jag dör lite i så fall. Dessutom är jag inte hemma på omtentamenstillfället, vad gör jag då? Gaaaaad. Hoppas jag får svar från läraren snart, jag dör av nervositet.


14:22
Pheeeeew, det var min tenta som var godkänd! Tur att läraren är så snabb på att svara, så man slipper våndas i onödan. Var tydligen någon idiot till tentavakt som lyckats ge samma kod till två personer. Dessutom hade det blivit något fel vid anmälningen. Men tur då att det i alla fall var min som var godkänd, nu kan jag pusta ut.


17:42
Har sovit idag, igen. Gjorde det igår med. Så himla skönt. Spike följer min dygnsrytm, så han sov bredvid mig. Eller snarare på mig. Loves it.

The truth hurts, and lies worse

Lördagen den tjugonde februari 2010

10:24
Bliev inget jobb idag. Snöstormen kommer göra att det är för lite folk på caféet, så det blir ledigt den här helgen. Förhoppningsvis får jag jobba nästa helg istället. Lite jobbigt bara att jag redan hade gett mig ut i snöyran och åkte upp på stan innan jag fick reda på att jag inte skulle jobba, och precis då åkte bussarna iväg så fick vänta aslänge på att åka hem. Inte tusan går jag hem när det snöar så mycket att jag knappt kunde gå till busshållsplatsen, liksom. Men men. Får väl köra städningen idag istället, blev inte mycket av den igår. Ooops. Och så är det ju Melodifestivalen!


10:43
Ellos är så bra, för där får man alltid någon sorts rabatt. Den här gången fick jag 50 % på valfri vara, och eftersom jag behöver köpa nya lakan och gardiner till köket så passade jag på. Så nu har vi lakan och gardiner på väg!


17:00
Hur kan det snö så mycket, så länge? Nog för att jag önskade mig snö i december, men det här är ju löjligt. Jag ger snön en vecka till, sen ska det börja töa. I mars ska det blir vår, det säger jag bara.
Tommy lurade med mig till Maxi förut. Det var inget kul. Det var ett rent helvete att gå dit. Det stormade så mycekt att jag knappt kunde se nånting. Jag hade mössan neddragen så långt jag kunde utan att helt skymma ögonen, och så hade jag halsduken uppdragen över näsan. Det var KALLT! Gick lite bättre att gå hem, för då kom snön mest i ryggen. Men usch. Det tog lång tid att tina upp mig sen, sov i två timmar. Visserligen skönt, men ändå.


21:33
Kollade för första gången i år på OS, damernas Super G. Är det något jag gillar att kolla på i OS är den när Anja åker, då kan man verkligen hoppas på medalj. Dessutom slipper man titta i evigheter. Tyvärr blev det ingen medalj idag, men det var ett bra lopp. Alltid kul när många åker ur, haha.

Såklart kollat Melodifestivalen. Asbra kväll, måste jag säga!
Alcazars låt lät som en blandning av Coldplays Viva La Vida och någon annan låt som jag inte kommer på vilken det är. Men den var bra! Satte sig dierkt i huvudet, kunde sjunga med redan i första reprisen. De var ju givna att gå vidare, trodde dock att det skulle bli finalplats, och inte andra chansen.
Darin var jättebra! Eller, alltså, grabben sjunger fruktansvärt surt ibland, men han har en fin röst. Låten var super.
Gillade verkligen Crusified Barbara. Trodde inte jag skulle gilla dem, men låten var asbra. Kul att de gick vidare till andra chansen!
Kvällens skräll måste ju ha varit att Timotej gick till final. En poppig folkvisa som faktiskt blev bra mycket bättre andra gången jag hörde den. Dock tycker jag att deras sångerska sjunger fantastiskt fult. Antar att det är en sån röst som man antingen hatar eller älskar. Jag hatar den. Låter som om Shakira försöker sjunga på svenska. Visserligen gillar jag Shakira, men egentligen inte hennes röst. Anywho, kul för dem att de gick vidare!
Erik Linder hade en mysig låt, men jag förstod rätt snabbt att den inte var tillräckligt bra för att gå vidare, inte när det var ett så starkt startfält som ikväll. Men den kommer säkert att spelas en massa på radio, och lär ligga högt på Svensktoppen i vår.
Tycker att det var konstigt att inte Elin Lanto fick fler röster än hon fick. Gillar inte henne något värst, men tycker låten var helt okej. Såna låtar har gått vidare förr. Men men.
Ayba (hette låten så?). Ja, vad ska man säga? Inget större fel på låten i sig, men att köra på Kongolianska (inte fan vet jag vad språket i Kongo heter..) i svenska Melodifestivalen känns inte helt okej. Känns inte som en låt som man kan skicka att representera i Eurovision. Skulle bli lite konstigt. Fast tycker ändå att det är kul att en sån låt kommer med, mångfald är kul och bra!
Och så har vi då bidrag nummer två, Johannes Bah nånting. Också okej låt, men den har jag glömt nu. Fast jag tror jag gillade den. Men det var väl som med Erik, det var alldeles för starkt startfält för att den skulle komma nånvart ikväll.


23:37
Idag fixade Tommy med vårt Wii, så nu kan vi ladda ner och bränna ut spel. Finns hur mycket som helst, asbra! Tyvärr kräver ju vissa spel andra kontroller och så, men de flesta spel kan man köra med vanlig handkontroll. Ikväll har vi spelat MarioCart, I love it! Jag är king.

Nu ska jag sova. Hoppas att det inte stormar imorgon, så jag kan åka till gymmet.

Broken strings

Fredagen den nittonde februari 2010

08:19
Ville sova länge idag, men icke. Upp klocke åtte. Ska försöka somna om framför nåt program på Play sen, när Tommy åkt till skolan. Annars är detta ännu en såndär städa-tvätta-diska-fredag. Ganska skönt faktiskt. Snöstorm ute, så är inte överdrivet sugen på att gå utanför dörren. Synd dock, hade tänkt gå långpromenad idag. Jaja, vi får se om snön lugnar ner sig i eftermiddag.


10:59
Har verkligen tagit en lugn förmiddag. Kollat tre avsnitt av Kniven mot strupen, och så badat lite. Städningen och disken tar jag itu med samtidigt som tvätten kör.

Idag kom vårt Wii, fy vad kul! Ska eventuellt chippa det i eftermiddag, så då kan vi ladda ner en massa spel, gött. Är riktigt nice med Wii faktiskt, finns många roliga spel. Använde oss av våra spargrispengar och pengarna som Tommy fick för DVD:n. Känns som ett bra gemensamt inköp.


19:31
Idag har jag både sökt jobb, fått intervju, och fått jobb. Gaaaanska bra gjort! Sökte jobb på Torget igen, fick en intervju hos en assistentfirma, och så fick jag jobbet på Torget redan idag! Nice. Jag tycker faktiskt att det ska bli kul att jobba på Torget igen. Nog för att det var sjukt jobbigt i somras, men nu ska jag bara jobba i cafét, och det är en helt annan sak. Visst, det kommer vara stressigt, men jag tror inte det blir på samma sätt som då. Och hatar jag det får jag säga upp mig, så är det ju. Mitt mål är att se till att jag får jobba varannan helg, eventuellt nån vardag också. Dessutom vill jag jobba med Viktoria, det underlättar en hel del. Och så vill jag inte jobba alltför mycket i sommar, bara max fyra dagar helst. Annars finns risken att det blir för mycket. Men vi får se hur det utvecklar sig. Har ju som sagt en arbetsintervju i mars, så får se vad som händer där. Får jag provjobba där och tycker att det är bättre får jag helt enkelt säga upp mig från Torget. I alla fall ska jag jobba imorgon. En bra sak är i alla fall att man får lön den femtonde, så jag får pengar både den femtonde och den tjugofemte. :P


22:40
Har haft myskväll. Som vanligt på fredagar. Det är inte så svårt att gissa sig till att jag inte är någon partytjej. Tycker det är skönt att bara vara hemma och softa, och billigt är det också. Lägger hellre en hundring på hemlevererad pizza än på inträde på en krog. Och dricker hellre läsk än drinkar. Yes. Såklart har jag kollat på Lets Dance och Solsidan, och så hann jag få in Glamourama under nyheterna. Precis som en fredag ska vara.

Stay the night

Torsdagen den artonde februari 2010

09:08
Imorse trodde jag att jag glömt ställa klockan och försovit mig, eftersom klockan skulle ringa redan klockan åtta och jag vaknade av mig själv. Så var det dock inte, skönt. Det tyder väl bara på att jag sovit ordentligt inatt, yay.

Idag är det heldag på uni. Eller, i alla fall 10:15 - 15:00. Men ändå. Grammatik och sen samhälle, med liten lunch emellan. Har med mig den gamla hederliga kycklingsalladen. Pallar inte att ha med något jag måste värma upp, är alltid sån kö till microvågsugnarna. Nejtack.


17:20
Gick rätt fort i skolan idag, måste jag säga. Satt väl lite som ett frågetecken på grammatiken, men så är det ju alltid. Lunchade med Amran och Linda, och efter samhällslektionen gick vi och hämtade ut våra gamla paper från pedagogiken.

Efter skolan åkte jag till Ica City. Hade tänkt köpa lite fler jordgubbar, de var så himla goda, men de var slut. Köpte dock lite fler nötter, och så såg jag att det fanns belgiska sjöfrukter på lösvikt som jag inte kunde motstå. Snacks it is. Stod sen och väntade på bussen i en halvtimma, helt sjukt. 14 som går typ hela tiden kom aldrig. Måste ha varit något fel. Men till sist kom jag hem i alla fall.

Ikväll ska jag prova mig på att göra spenat- och fetaostlasagne. Hoppas det blir gott!


21:52
Nja, spenatlasagnen blev ingen hit direkt. Borde ha stått inne en stund till. Men helt okej, den var varken god eller äcklig, typ.

Var ute på promenad med Spiken förut. Kändes att det inte blivit lika mycket hundpromenader sen jag började gymma. Klart jag går ut med honom och så, men nu gick jag lite fortare och lite längre, och jag kände hur skönt det var. Är väl lite sådär tveksam till att gå långpromenader när det är mörkt ute, men det är ju egentligen bara strunt. Visst, jag behöver ju inte gå på de mörkaste ställena, och inte gå alltför sent på kvällen, men att gå ut någon gång mellan sex och åtta är ju kanon. Inte särskilt mycket folk ute, och inte så mycket trafik, bara att köra på. Blir väl mest runt i bostadsområdena, men ändå, det känns ju lite tryggare. Men faktum är att jag överlag känner mig betydligt säkrare ute om kvällarna när Spike är med. Han må vara liten, men en morrande hund som hoppar på en är väl aldrig kul. Inte för att han brukar göra det, men risken finns ju alltid. Lite skydd lär han ju ge! I vilket fall ska jag nog lägga in en ordentlig kvällspromenad, åtminstone några dagar i veckan. Måste ju få den motionen också!

Jag är din bäste vän

Onsdagen den sjuttonde januari 2010

09:11
Gaaaaad. Vaknade av mig själv, men är ändå jättetrött nu. Kanske skulle sova en stund till? Även om jag ska hinna gymma en timma innan tentan så behöver jag inte åka förrän halv tolv. Hmm. Ja, det låter som en bra idé. Sova i soffan är ju bäst.


18:00
Tentan kändes sådär. Borde kanske ha pluggat mer på att transkribera texten. Skit också. Men borde räcka till ett G i alla fall. Om inte får jag väl ta tag i det då. Fast kan inte vara med på omtentan.. Jaja. Det ordnar sig. Klart jag ska få godkänt! Så himla skönt att vi får reda på resultaten redan efter helgen, inte om tre-fyra veckor som på pedagogiken.

Efter tentan mötte jag upp Tommy på stan. Vi skulle sätta in våra mynt på banken, men det var stängt. Blä. Tog oss en sen lunch på Soleo. Tog min kära räk- och laxsallad. Inte lika bra som sist dock.. Sen gick vi och handlade. Köpte lite nyttigt snacks till kvällen; ananas, jordgubbar och olika smaker cashewnötter. Mumma! Blir god mat ikväll också; fläskkarré och hasselbackspotatis. Det är ju trots allt lill-lördag, haha. :P


Dance

Tisdagen den sextonde februari 2010

08:55
Trött tjej. Var länge sen jag hade tidig lektion, är inte van att gå upp tidigt. Tänkom det kunde vara så att allt man måste göra kunde anpassa sig efter när man vaknar? Det vore gött.

Idag börjar vi en ny delkurs (igen..); grammatik. Jag älskar grammatik, det är min grej. Oftast i alla fall. Fast grejen är den att jag egentligen inte är skitbra på grammatik i svenska. Jag har liksom inte superkoll på alla såna där verb, och adjektiv och prefix pch suffix och allt vad det nu heter. Jag bara kan skriva korrekt ändå, utan att ha koll på vilket slags ord det är. Fast det är kul att lära sig. Nu är det ju dock engelska, och det är ju lite annorlunda. Blir väl massa sånt där go, went, gone och sådär. Nice.

Gymma idag igen. Såklart. Jag kör stenhårt på det. Haga kommer lite behind, nu kör jag det som jag är sugen på, och dessutom är det smidigare med gymmet, eftersom jag gör det oftast i samband med skolan. Men kanske blir lite simma i helgen, vi får se.


16:48
Hmm, grammatiken kommer nog inte heller bli superlätt. Lite som ljudläran, skulle jag tro. Massa uttryck att kunna, och såklart ordklasser. Jaja, det blir nog bra det där.

Blev bara en halvtimma på gymmet idag. Hade inte ork till annat. Men det var väl lika bra, för ska köra både imorgon och på torsdag. Invigde mina nya träningskläder. Lite för tight och avslöjande för att jag ska känna mig riktigt bekväm, men skönt material. Blir inte svettigt på samma sätt.

Somnade på bussen hem, hur skönt som helst. Inte ofta det går att sova på stadsbussen. Försökte sova lite mer när jag kom hem, men det gick dåligt. Blir väl tidig säng ikväll.

Borde plugga till tentan imorgpn, men vet inte riktigt vad jag ska öva på. Har gjort alla övningar vi fått, och kollat igenom häftet. Kanske inte behövs så mycket, känns som att det sitter rätt bra nu. Bara att hoppas på det bästa.

Ikväll ska jag ge mig på att laga lax för första gången i mitt liv. Hoppas det går bra, lax är så gott. Laxfilé och potatismos, mumma. Vet dock inte riktigt hur man gör det på bästa sätt, så ska leta lite recept. I värsta fall får jag väl steka den, typ.

Trying too hard

Måndagen den femtonde februari 2010

11:06
Gick och la mig ganska tidigt igår, men blev ändå väckt av alarmet kvart över tio. Jag som normalt vaknar runt nio. Men men. Sov gott i alla fall, drömde bra drömmar. Fast lite dåligt också, men i alla fall.

Litteraturseminarium idag. Är inte obligatoriskt, men går ändå. Alltid kul att träffa folk liksom, och så lite som vi ändå är i skolan kan man väl gå på de lektioner man har. Dessutom kan det vara rätt bra att gå på dessa, eftersom man får bättre förståelse för det vi läser, och man vet aldrig vad som kommer på provet. Däremot har jag inte gjort en enda anteckning på någon av novellerna den här veckan, så kanske inte tillför så mycket till diskussionerna, men ändå.

Efter skolan ska jag till gymmet. Det ska bli mitt andra hem den här veckan, haha. Kan mycket väl bli både måndag, tisdag, onsdag och torsdag. Jag ska bli biff, haha! Nja. Kanske inte. Men det är kul, och förhoppningsvis ger det lite utdelning i alla fall. Har med mig mackor som mellanmål, blir ingen direkt lunch idag, lär komma hem vid fyra och då är det ju inte direkt läge för lunch, snarare kvällsmat.


16:24
Hmm, hur kommer det sig att bussen alltid är i tid när man själv är lite sen, och är sen när man själv är i tid? I don't get it. I vilket fall missade jag bussen "imorse", så sket i seminariet. Är ju, som sagt, inte obligatoriskt, so no harm done. Åkte ändå till gymmet, körde en timma. I like it. Efteråt åkte jag till Textilkompaniet och köpte nya träningskläder. Asbilligt där, fick både byxor, linne och jacka för under trehundra spänn, som hittat! Kände att jag ville ha ordentliga kläder på gymmet, blir så sjukt svettigt i vanliga t-shirtar. Ett tight linne i typ lycra eller vad det nu kan vara är mycket bättre. Kanske inte ser helt hundra ut med såna där jazzbyxelika trekvartsbrallor på gymmet, men behöver ändå ha ett par såna byxor på pilatesen, blir för varmt i mjukisbyxor. Och jackan kanske jag inte kommer använda så mycket på gymmet, kanske bli för varmt, men kommer vara perfekt att gå ut och gå i till våren och sådär. Jag är nöjd i alla fall.

Manboy

Söndagen den fjortonde februari 2010

12:43
Inatt vaknde jag varenda gång jag skulle vända på mig. Tror det var för att jag höll på att rulla över Spike varje gång. Han sover, som ni kanske redan vet, alltid hos oss i sängen, helst ovanpå mig, annars så nära han kan komma. Oftast märker man inte av honom, men ibland är han en liten djävul som ligger och rivs, dock inte med mening.

Har varit och simmat. Note to self: ingen mer simning på söndagar! Alldeles för mycket folk. Visserligen var vi bara fyra som motionssimmade, men det var hur mycket barnfamiljer som helst där. Inte särskilt avkopplande. Pallade nätt och jämnt 30 minuter.

Underbart väder ute, det måste firas med en skön promenad. Ska tvinga med Tommy också, han kan behöva lite sol. Alla hjärtans dag-promenad, liksom. På tal om alla hjärtans dag, det är ju sjukt överskattat. Kan ju vara så att det är för att vi har varit tillsammans såpass länge, men vi ska inte fira det alls. Eller, jo, lite grann. Vi ska käka middag hemma, Tommy har beställt fläskfilé och potatisgratäng. Men annars ingenting. Vi ska inte köpa något till varandra eller så. Fast vi ska till Marieberg sen, så jag kanske kan lura Tommy till att köpa något litet till mig, haha.


21:38
Lyssnar på Manboy, åh vad den är bra! Lite fjortis egentligen, bakgrunden i alla fall, men oh so gooood! ;P

Var på IKEA och handlade lite smått och gott förut. Spiken fick en turkos giraff som han leker med för fullt. Den var hans alla hjärtans dag-present, haha. Han är ju tokig i gosedjur. Ni missar väl förresten inte hans egna blogg? Där finns bilder från helgen! http://spikethedog.blogg.se

Har ätit alldels underbar mat. Slängde i lite creme fraishe med smak av paprika och chili tillsammans med fläskfilén, blev fantastiskt gott! Detta avnjöts framför Beck - I stormens öga, mycket bra film!

Nu ska vi se på det sista avsnittet av I en annan del av Köping. Fan, snart har jag inga program kvar att titta på, alla bra program slutar!

Where you lead I will follow

Lördagen den trettonde februari 2010

11:20
Blev en väldigt kul kväll igår, men den slutade mindre bra. Stefan och Hannes kom hit på förfest, höll väl på till elva. Sen unnade vi oss en taxi upp till Frimis, och där var det ingen kö alls, skönt. Massa folk, gick inte att vara inne på stora dansgolvet, fanns inget syre alls. Vi höll oss ute på verandan och på lilla dansgolvet, det är där de kör all den bra musiken, gamla godingar. Maskinen kollade vi knappt på, vi hörde knappt när de började spela. Och som sagt var det syrefattigt på stora dansgolvet, så jag pallade inte att stå där. Hörde ändå inget av musiken. Började dra oss strax efter ett, men då kom Hannes på att han tappat sin garderobsbricka. Han fick därför vänta ända tills alla andra gått hem tills han fick sin jacka. Han var inte på humör sen, alltså. Vi fick vänta ute i kylan i nästan två timmar, det var inte skönt nånstans! Frös så sjukt mycket, trots att jag ändå hade ganska bra med kläder på mig, för att vara utgång. När jag kom hem och la mig vid tre frös jag så mycket att jag måste ha på mig min tjockaste filt under täcket för att kunna sova, så kall var jag. Men det var en bra kväll!

Idag ska jag och Spiken ut på landet. Tommy får stanna hemma. Huvudsakligen ska jag dit för att kolla på Melodifestivalen med mamma, men för en stund sen ringde pappa och ville ha lite hjälp med lite målning hemma, så då får jag väl göra det också. Men det går ju bra. Skönt för hunden att komma ut på landet en sväng, då kan han springa av sig lite i snön om han vill.


13:53
Jag är så seg. Ska bli skönt att åka hem till landet, för där slappar man bara. Ja, förutom då att vi ska måla lite, och gå på promenad. Men eftersom jag inte har några grejer där så blir det lite så att är det ingen annan som har något jag ska göra, så blir det mest till att ligga i soffan och kolla på tv, alternativt spela Wii med Marcus. Nice, nice. Fast det är bara skönt en stund, det är minst lika skönt att sen komma hem till alla sina egna grejer.


22:21
Shit, vad jag är trött. Det är jobbigare än man kan tro att måla om en halv gillestuga. Fast gick rätt bra ändå, måste jag säga. Jobbigast var väl att hålla hunden borta från färgen..
Fick låna hem bilen till imorgon, skönt! Inte för att jag egentligen behöver den, men skönt ändå. Åka och handla lite, kanske en sväng till Marieberg, och så ska jag åka och simma. Nice. Dock inte lika nice att hunden rymde från bagageutrymmet och till slut satte sig i mitt knä när jag körde hem. Fick lite halvt panik, men det fanns inget annat att göra än att låta honom ligga kvar, då är han som lugnast i alla fall. Men tur att inte polisen stannade mig. Sista gången jag kör ensam med honom. Måste fixa så att han sitter fast där bak, uppenbarligen räcker det inte med gallret, det är för litet. Men men.

Oh, that you only meant well, well, of course you did

Fredagen den tolfte februari 2010

10:07
Idag vaknade faktiskt Tommy före mig, kors i taket! Visserligen hade han ställt klockan på ringning, men ändå. Varför han gick upp klockan tio när han börjar klockan två vet jag inte, men han kanske ville plugga eller nåt. Whatever.

Idag är gymmet prio ett, taggad till tusen! Det får bli bussresa dit, det är bra för då kan man plugga på bussen. Mycket lättare att läsa litteraturen när man ändå inte har något annat för sig, än att göra det när man är hemma och tusen andra saker lockar. Anyway, gymmet alltså.. Min träningsvärk i armar/axlar/bröstmuskler har nästan försvunnit, så kan nog faktiskt köra rätt hårt idag. Hoppas det inte är mycket folk bara, för då är alltid löpbanden upptagna.. Vill springa några kilometer. Eller i alla fall köra lite uppvärmning på löpbandet. Man får bara ha dem i en halvtimma, lite synd, man hinner inte så långt då. Men men.

Ikväll är det Frimis som gäller, Maskinen spelar. Det är ett av Tommys favoritband, så det är klart att vi ska gå. Hannes och Stefan ska förmodligen också med, det blir nog nice!


16:43
Var på gymmet i över en timma idag, duktiga jag! Folk måste dock trott att jag är dum i huvudet, för jag hoppade som en galning mellan löpband, crosstrainer (?) och trappmaskin. Var ju tvungen att känna in vilket som kändes bäst.. Blev uppvärmning och nedvarvning på löpbandet. Det är lite läskigt när man går av det, för då känns det lite som när man hoppat studsmatta och sen går på vanlig underlag. Läskigt. Träffade Fredrik Kjellgren, min klassföreståndare på gymnasiet, trevligt!

Gjorde pannkakor när jag kom hem. Blev ledsen när sprutgrädden tog slut alldeles för tidigt. Min nya grej är nämligen grädde och sylt på pannkakan. Förut var det socker. Och innan dess sylt. Men nu grädde och sylt, som på våfflor. Mumma! Tommy kommer bli så glad när han kommer hem och det finns pannkisar i kylen! Jag är en sån bra sambo ibland.

Nu ska jag sätta igång med städningen. Vet inte vad jag ska sätta igång med först. Känner på mig att det blir jag som kommer stå för den mesta av städningen, men det är väl kanske främst för att jag inte vågar anförtro Tommy så många grejer. Han kan bland annat inte städa badrummet, och inte kan han hänga in tvätten heller. Han får dammsuga och torka golvet åtminstone, för det hatar jag. Det är för tusan han som jobbar som städare!

The Odyssee

Torsdagen den elfte februari 2010

09:57
Vaknade sådär skönt idag, du vet, när man är supertrött och känner att man kanske kan somna om men när tröttheten sedan bara rinner av en och man vaknar utvilad och glad, med känslan att detta kommer bli en bra dag. Så borde man vakna jämt.

Idag blir det nog, i ärlighetens namn, en rätt seg dag. Ska inte göra någonting alls, förutom att tvätta och diska. Blir väl lite städ och så på det. Och eventuellt plugga lite. Det är en sån dag. Fast det är rätt skönt det med. Eventuellt åker jag till gymmet, men jag tror faktiskt att det får bli imorgon. Om jag inte ska simma imorgon.. Jaja, vi får se.

It's amazing, so amazing

Onsdagen den tionde februari 2010

08:42
Vaknade tidigt idag, helt av mig själv. Skönt. Hade tänkt dra fördel av det och gå ut på lång morgonpromenad med Spike, men det ville han inte. Han stenvägrade gå längre än utanför porten och kissa. När han blir sån är det bara att lyda. Istället åker jag tidigare till skolan och gymmar. Kan vara skönt att ha det gjort innan, så man bara kan åka hem sen. Great. Är lite nervös för att jag kommer se helt tafatt ut därinne, men det får gå. Hoppas det inte är många där..


15:14
Det var askul på gymmet! Gillade det verkligen. Massa bra maskiner som jag kan använda. Gillade framför allt trappmaskinen och löpbandet, där ska jag träna kondition! Mycket roligare än att springa ute. Är lite ledsen att jag inte ska till skolan något mer den här veckan, är ganska jobbigt att åka till gymmet utan att ha lektion. Men ska nog göra det på fredag ändå, bara fär att det är så skönt! Funderar på att cykla dit, men det kan ju bli jävligt jobbigt att cykla hem om jag har kört ett hårt pass på gymmet, det är ju ändå en halvmil hem. Men det tar ju så lång tid att åka buss.. Jaja, vi får se vad det blir.

Ikväll ska jag, Tommy, Marcus och Anna gå på förhandsvisning av Josef Fares nya komedi Farsan. Det ska bli mycket kul! Marcus kommer hit innan. Han skulle egentligen ha sovit här också, men han är lite orolig för att han inte ska hinna i tid till skolan imorgon (han har nationellt prov), så pappa får hämta honom. Men det är bra, då kanske vi också kan få skjuts hem. Fast pappa skulle lätt kunna få för sig att det är jobbigt att åka den vägen, men ändå, hehe.


18:49
Har ännu en tröttisdag, är tydligen en sån vecka. Jobbigt. Fast har i alla fall sovit trekvart nu, så borde klara att se filmen, haha.

Har träningsvärk i armarna efter gymmet. Och då körde jag knappt ens några armövningar. Men jag har verkligen inga armmuskler, så det är inte så konstigt. Tror till och med att jag ska åka till gymmet imorgon, är så sugen! Bäst att köra medan jag verkligen gillar det. Beach -10, here I come!


23:11
Filmen var bra, men inte riktigt vad jag tänkt mig. Trailern ger inte en särskilt rättvis bild, om man säger så. Fast det kanske de inte brukar göra, men ändå. By the way har jag kommit på att jag ofta använder uttrycket "men ändå". Det är ett bra uttryck, för att bara slänga in något liksom, hehe. Jaja, men ändå, haha. Filmen var mycket mer allvarlig än vad de andra Fares-filmerna har varit, i alla fall de som har varit de klassiska med Torkel Pettersson (Kopps och Jalla! Jalla!), handlade mycket om relationer. Men bitvis var den såklart jättekul, och den var bra överlag. Och gratis är ju alltid gott. (;




You're like an indian summer in the middle of November

Tisdagen den nionde februari 2010

12:01
Har ganska fet sovmorgon idag, börjar inte förrän kvart över två. Ganska nice om man säger så. Fast såklart vaknade jag tidigt bara för det, brukar ju vara så när man väl kan sova hur länge man vill. Det var faktiskt Spike som väckte mig, han satt och skällde i sängen. Vem vaknar inte av det, liksom?

Har varit ute på promenad med lillen, invigde mina nya joggingskor. Frös lite om tårna i dem, faktiskt. Men de var sköna, och jag tror att de hjälper mig att gå lite fortare, borde bli så. Speciellt med tanke på att jag oftast gått ut i grova stövlar.

Försökt läsa det som ska vara läst tills dagens lektion. Det gick sådär. Intressant och så, men jäkligt många sidor. Jag prioriterar att kunna göra anteckningar, får väl läsa ikapp senare. Inte så lätt att läsa två långa kapitel när boken kom igår. Förhoppningsvis sägs det en massa nyttigheter på lektionen, har samhälle.

Idag ska jag köpa gymkort. Det är så himla oväntat, för att vara jag. Har alltid hatat gym, men senaste veckan har jag verkligen känt att jag vill börja styrketräna. Hade tänkt köpa på Haga, eftersom jag tränar allt annat där, men det blev för dyrt, så kom på den briljanta idén att börja gymma på universitetet. Det är nog det bästa sättet att få mig att verkligen pallra mig till gymmet också, för nu kan jag träna före eller direkt efter föreläsningarna, hur bra som helst! Ska köpa ett kort som gäller fyra månader, då har jag fram till i juni, och förmodligen kommer jag ändå inte åka dit i sommar. Så det blir nog bra. Kostar typ 800 spänn, helt okej ändå.


17:28
Yay, idag kom mina glasögon! De är så fina, I feel damn good! Gillar dem verkligen. Kommer lätt använda glasögon mycket mer nu, och utan att känna mig ful!

Känns skitbra att jag köpt gymkort. Fast jag är lite nervös över att det bara kommer vara massa överpumpade människor där, typ de som läser till idrottslärare. Majgad. Hoppas att det finns instruktörer som kan visa mig hur maskinerna fungerar, så att jag slipper stå och skämmas när jag inte vet hur man gör. Fast borde inte vara några problem, har ju gymmat förr. Men ändå. Ska köra mitt första pass imorgon, wei.

Kör ikväll, sjukt längesen! Ska bli jättekul. Innan dess ska Sofie och jag upp på stan en sväng. Vi ses ju knappt numer, eftersom vi inte går samma kurs längre. Fast nu är i och för sig kören igång igen, så vi ses ju då, men ändå.

Lite trasiga och knasiga

Måndagen den åttonde februari 2010

12:25
Ny vecka, nya tag!

Har haft en 45 minuters litteaturföreläsning idag, ovärt. Fast jag hann läsa en och en halv novell på bussen i alla fall, det var ju bra.

Ska snart åka iväg och simma. Är inte så peppad, men det måste göras. Tappade så mycket när jag var sjuk i över en vecka.

Ikväll ska Sara och jag gå på Prinsessan och grodan, ska bli askul! Den filmen är så vi, haha! Innan filmen ska vi käka något på stan. Jag ska vara duktig ikväll, och bara ta något litet på bion. Ska ju ändå käka precis innan, och så ska jag på bio på onsdag igen, så det kan väl räcka med biopopcorn en gång denna vecka, haha. Kul ska det bli i alla fall!

Har skickat in jobbansökning till Bauhaus idag också, som semestervikarie för kassa och information. Inte för att jag tror att jag kommer få det, men ändå!



Prinsessan och grodan, äntligen en ny tecknad Disneyfilm!

I wanna rock'n'roll

Söndagen den sjunde februari 2010

12:05
Vilket fantastiskt underbart väder det är ute idag! Tänk att man blir så glad när solen tittar fram. Gav mig styrka att gå en längre runda med Spike idag, hela fyrtio minuter! Det är det längsta jag har gått sen jag blev dålig i halsen. Var riktigt skönt.

Idag händer inte särskilt mycket. Ska försöka plugga lite ljudlära, och läsa lite till litteraturkursen. Ska iväg på hemligt uppdrag med familjen sen också. Annars nada. Bara njuta av ledigheten. Typ.


17:53
Trött tjej. Försökte somna i badet, men det gick inget bra. Försökte läsa mig till sömns i sängen, men det fungerade inte heller. Nehe, då blir det nog tidig kväll ikväll då. Men det gör inget, ska ju ändå upp relativit tidigt imorgon så.

Be my mirror, my sun, my shield

Lördagen den sjätte februari 2010

11:12
Vaknade tidigt idag, men var rätt trött ändå, så har varit en seg förmiddag. Hade tänkt gå en lite längre runda med Spike, men kroppen är fortfarande svag efter sjukdomen, så blev bara en liten rundtur mellan gårdarna. Han fick ett ryck och skulle gå på ut i snön där någon hade trampat upp spår, men han ångrade sig nästan sen, för snön var så djup att han fick hoppa mellan spåren.

Snart ska jag ta bussen upp på stan där jag ska träffa Sara, mys! Tror inte jag ska köpa något, har shoppat tillräckligt nu. Fast känns bra att gammis skickat in pengar på fel konto, de kom till rätta idag, då känner jag mig inte lika fattig längre.

Ikväll är det premiär för Melodifestivalen, och som alla andra år ska den avnjutas tillsammans med Anna. Vi ska vara på Rådmansgatan den här gången. Det blir väl morötter och dipp som vanligt, hehe.


17:11
Vi segade på stan, ganska planlöst. Hann inte så mycket mer än att gå in på H&M (där jag införskaffade mig ett läppglans och ÄNNU en randig tröja!) innan vi mötte hennes föräldrar som ville bjuda oss på lunch, så då käkade vi på Saigon och sen skulle de dra. Jag gick och handlade lite grejer på Ica, och sen åkte jag hem. Gick ut på promenad med Tommy och Spike, och sen kollade jag på Blåsningen och åt upp chokladpuddingen från igår. Sen kände jag mig frusen, så då gick jag och la mig i badet. Läste lite i Glamour och sen somnade jag. Sov i säkert trekvart, superskönt! Nu väntar jag på att våra beställningar från PizzaOnline ska komma!


22:59
Tycker att det var ett bra startfält i Melodifestivalen ikväll. Singel var ju bara pinsam och hon Jenny Silver var väl inte så mycket att ha, men resten gillade jag. Anders Ekborgs låt passade dock inte i Melodifestivalen, men den hade varit bra i en musikal! Jessica Anderssons låt var ganska tråkig, men hon gjorde den bra. Pain for Salvation, eller vad de nu hette, var bra, men jag satt hela tiden och väntade på att låten skulle dra igång på riktigt. Var inte riktigt beredd på att det skulle vara en finstämd låt á la Coldplay. Att Ola skulle gå vidare förstod man ju på en gång, den låten kommer spelas mycket i radio, även om den inte är riktigt min stil. By the way, vem är den där Natalie? Han har ju redan en låt som heter just så, och jag tror faktiskt att hennes namn är med i denna låten också. Weird. Salem Al Fakir var bäst ikväll, han är så himla söt! Som en liten pojke som man bara vill krama om, ser så himla lycklig ut! Fast den låt som borde slå bäst i Eurovision torde vara Linda Pritchards, den kändes lite sådär "turkig" á la Antique. Var inte riktigt vad jag väntat mig från henne, men aah. Tycker i alla fall att det var en bra öppning för denna säsong!

Something wicked this way comes

Fredagen den femte februari 2010

09:43
Skönt att få sova ut idag, och utan att hosta ihjäl mig! Känner mig i stort sett frisk idag, knappt ens täppt i näsan. Dock tror jag inte att jag kommer palla att anstränga mig fysiskt riktigt än, så det blir ingen form av träning förrän nästa vecka. Men ska i alla fall ut på liten promenad idag. Blir ingen lång, för det tror jag inte är så bra än, men en liten sväng i alla fall. Blir den första den här veckan.

Ska inte göra något speciellt idag, det får bli lite plock här hemma. Eventuellt ska jag hitta på något med Sara ikväll, och så ska jag lämna CV på Willys, men annars är det lugnt. Skönt det.


12:21
Har fått paket från Ellos, innehållandes dessa godingar!

Skjorttunika, 209 :-, Aladdinhjärtan, 19 :-, och en gratis weekendbag!


22:05
Har haft en mycket trevlig myskväll med Sara. (: Vi har varit hemma hos oss, och vi har käkat tacopaj och chokladpudding (inte ihop, givetvis). Och så har vi kollat på Let's Dance och Solsidan. Imorgon ska vi upp på stan en sväng, och i nästa vecka ska vi gå på Prinsessan och Grodan. Det är så roligt att vi börjat umgås igen, vi var ju tillsammans jämt när vi var små. (:

Bad boys

Torsdagen den fjärde februari 2010

09:05
Yay, nu är jag snart frisk! Inatt har jag inte hostat eller spottat snor en enda gång! Wie, I like it! Dock inte helt bra än, men enorm skillnad mot början av veckan. Detta har varit bland det värsta jag varit med om i sjukväg..

Ljudlära om en stund. Missade förra lektionen på grund av busstjafs. Glömt att göra läxan, men det är det ingen som behöver veta.. Får göra den i eftermiddag. Snart tenta, gaaah!

Ikväll är det bio på gång, Snabba cash! Har ju tänkt se den sedan premiären, men det har alltid kommit något emellan. Mestadels sjukdom, först var Tommy sjuk, sen jag. Men nu ska det väl bli av! Har ju redan hämtat ut biljetterna, så vi har inte mycket till val. Men det blir nog bra. (:


16:41
Bussarna har verkligen inte varit på min sida den här veckan. I tisdags åkte den förbi mig, igår var det stopp i en halvtimma, och imorse åkte den förbi mig igen! Ska det vara såhär? Jag blir tokig. Höll på att förstöra hela min dag. Men kände att det var läge att åka till ljudläran idag ändå, även fast jag blev försenad. Kändes inget bra att missa två lektioner på raken. Som tur var kom jag med nästa buss och blev bara tio minuter för sen. Dock hade jag glömt mitt övningshäfte hemma, så lektionen blev ganska värdelös ändå, men jag var där i alla fall. Och det var tur det, för jag fick reda på att jag skulle ha lektion på eftermiddagen också. Hade jag stannat hemma hade jag ju missat det. Vi började ny delkurs idag; brittiskt och amerikanskt samhälle och kultur. Det var faktiskt jättekul. Det gick undan, men det verkar intressant, och läraren är superbra. Fick håltimma mellan lektionerna, så jag, Emelie, Pauline och Mirjam tog en lunch på skolan. Mys!


Guldbaggar

Onsdagen den tredje februari 2010

11:00
Jag har märkt att jag har blivit helt efterbliven sen jag slutade på gymnasiet. Sedan dess har jag inte haft den minsta koll på nyheter, mer än det som stått på löpsedlarna ute på stan. Har inte läst en dagstidning eller sett en nyhetssändning på mer än ett halvår. Inte för att jag direkt gjorde det under gymnasiet heller, men då hade jag i alla fall s-block, vilket var likvärdigt med att läsa en dagstidning eller se en nyhetssändning. Meg och Johan var mina lokala nyhetsankare. Nu var det inte riktigt det jag skulle komma fram till, utan det jag tänkte säga är att jag blivit så efter med allting. Jag har ingen kolla på någonting. Har till exempel helt missat att det varit både Emmygalan Guldbaggegalan redan. Detta var sånt jag skulle ha sett om jag visste när det var. Nu kan det väl tyckas som att musik- och filmgalor är något av banala företeelser, men det är ju sådant som tilltalar mig. I vilket fall så är det tur att man kan se repriserna, så hela förmiddagen har jag spenderat framför SVT Play där jag tittat på Guldbaggegalan. Det var en riktigt bra gala, många värdiga vinnare, och många konstiga mellanakter, eller vad man nu ska säga. Johan Glans gjorde succé som programledare, som vanligt. Mycket mer än så är det inte lönt att säga här, eftersom alla andra förmodligen visste att galan var den tjugofemte januari, och då redan har sett den. Jäkla skit, jag gillar inte att vara the last with the news..


15:31
Jag känner mig väldigt vuxen idag. Jag har inte bara tvättat och diskat- jag har även tittat på söndagens partiledardebatt! Har aldrig varit särskilt insatt i politiken, men tyckt att det varit rätt synd då jag har nära släktingar som håller på med poltik, bara inte kommit mig för att göra något åt det. Men eftersom att det nu är val i höst, och eftersom jag då får rösta för första gången (undantaget EU-valet eller vad det nu var..) så tänkte jag att det är bäst att börja kolla vad partiledarna har att säga. Var faktiskt riktigt intressant. Jag gillar det röd-gröna blocket, de verkade ha bäst argument, tycker jag. Men det är svårt att säga vem som är bäst att rösta på egentligen. Men jag har ju ett tag kvar att bilda mig en uppfattning.


16:16
Igår kväll fick jag för mig att jag ville ha nya glasögon. Inget fel på de jag har nu, men det vore kul att ha några med färg (eller i alla fall båge, eftersom de jag har nu är båglösa). Så jag klickade hem några provbågar från www.favoptic.se, och jag fick hem bågarna redan idag! Helt sjukt vad de är snabba. Hur lyckas de skicka hem bågarna så snabbt? Beställde kanske runt nio igår kväll, och fick dem ändå idag. Fett nice! Snabb leverans är helt klart ett stort plus. Att man sedan inte behöver betala nånting för att prova glasögonen hemma, och att ett par färgiga glasögon kostar runt 400 kronor är ju också sjukt bra! Kan verkligen rekommendera Favoptic, har funkat super hittills. I vilket fall provade jag glasögonen idag, och jag tror att jag har bestämt mig för de på bilden nedan. Känns som att de passar till mina ögon och mitt hår. Ska ha på mig dem när jag åker upp på stan sen (ska hämta ut biljetter till förhandsvisning av Farsan!), för att känna in dem lite mer. Men jag tror jag kommer gilla dessa, och skulle jag ångra mig så är det ju bara 400 spänn liksom..




18:51
Yay, nu har vi två biljetter var till Josef Fares nya film Farsan! Ska bli skitkul att se den, verkar asbra! Har lovat Marcus att få följa med, och eventuellt ska han ta med en kompis. Schysst att man får ta ut två biljetter per kort. Vi passade även på att ta ut biljetter till Snabba cash imorgon. Vi har så mycket poäng på biokorten så vi kunde ta ut varsin biljett, mycket nice! Dock krånglade mitt kort, men då fick jag en gratisbiljett istället. (: Så då har jag kvar poängen, så kan ta ut ännu en biljett nästa gång. Goodie!

När vi åkte hem var det en buss framför oss som på något sätt hade hamnat tvärs över vägen, mitt emellan Konserthuset och Järntorget. Det såg ut som att han försökt svänga och sen fastnat. Vetefan hur han lyckades, men det stoppade upp trafiken jättelänge. Tyckte bussen kunde ha åkt ner och åkt direkt till Resecentrum, men det fick han tydligen inte. Till slut fick vi i alla fall klartecken att åka vidare, men då var vi tvungna att åka värsta omvägen och åka hela Drottninggatan. Helt cp. Men men, vi kom hem i alla fall.

Har bestämt mig för att köpa glasögonen, I'm in love! Ska skicka tillbax dem imorgon, hoppas de kommer nästa vecka. (:

Tonight's gonna be a good night

Tisdagen den andra februari 2010

09:09
Vaknade tidigt imorse av att min hals kändes som ett öppet sår. Gjorde mitt yttersta för att varken svälja eller hosta. Gick upp och tog en tablett mot slemhosta, och sen gick jag och Spike och la oss i soffan och somnade om. Inte alls lika ont när jag vaknade, men lika mycket slem. Det hörs när jag andas att det är slem, för luften kommer inte riktigt igenom. Låter lite läskigt faktiskt. Känns sådär att ha denna åkomma nör jag ska barnvakta ikväll. Jag är ju inte sjuk annat än att det är något cp med halsen/lungorna, så jag lär inte smitta, men jag mår skit så fort jag anstränger mig det minsta. Plus att jag knappt kan prata. Känns som det kommer bli lite problem ikväll, men det ska nog gå. Jag ska kolla med mamma om hon vill vara med en stund som avlastning, vore skönt.


10:39
Mamma ska vara med mig en stund ikväll, bra. Hon tyckte att jag skulle ringa vårdcentralen, eftersom det kan finnas risk att jag utvecklar lunginflammation. Huga! Det vore inte kul. Så ringde vårdcentralen. De lär inte ha ett skit att göra på Mikaeli, för jag fick telefontid på direkten, och så får jag komma redan klockan två. Och sist jag var där såg jag inte en människa i väntsalen. Men det är ju bara bra. Extra plus för att jag har hundra meter dit. Om ens det. Fast måste säga att det känns lite dumt att vara barnvakt ikväll om det visar sig att det är något som kan smitta. Hade faktiskt inte tänkt så långt. Men tur då att mamma kommer. Och så är det inte så lång tid. Men ändå. Jaja. Vi får se vad doktorn säger. Blir väl till att lägga ut en femhundring till på medicin skulle jag tro. Toppen.


20:12
Gick bra på vårdcentralen, men fick vänta i en halvtimma. Nu ligger de inte på plus längre.. Jag fick göra hals- och blodprov, men testerna visade inget, så jag är tydligen frisk. Fast det var ju skönt, man vill ju inte vara sjuk. Men problemen kvarstår, men det går väl över om ett par dagar.

Var mysigt att barnvakta Casper. Fast jag är ju helt kocko när det kommer till att klä på och fixa med vagnen och sånt, jag vet ju ingenting. Men vi klarade oss. Gick så bra så, han var på bra humör. (:

Ikväll är det final i Paradise Hotel, yeah!


22:58
Jaha, så nu är det över. Inget mer Paradise Hotel. Sorgligt! Jag var verkligen hooked. Tyckte det var helt rätt att Jackie och Patrik vann, jag tycker att de har spelat fair, och de har spelat tillsammans i stort sett från allra första början. Fast det hade inte gjort något om Kristoffer och Erika vunnit heller. Jag gillade dem. Jaja, sorgligt att det inte är nåt mer nu, vad ska jag kolla på nu liksom?

Nu ska jag ta min avloppshals och gå och lägga mig.

I'll be all you need and more

Måndagen den första februari 2010

09:10
Ny månad igen, helt sjukt vad tiden går snabbt! Det är något som händer när man börjar på universitetet, tror jag. Då går tiden mycket fortare, veckorna bara flyger fram. Jag tycker att jag har måndag jämt.

Igår hade jag sjukt ont i lungorna, något bättre idag, tror jag. Vet inte vad det är för fel. Oftast brukar man väl få ont i lungorna av att man hostat för mycket, men jag har knappt hostat alls. Det har inte gått, för det har varit totalt igenslemmat. Igår kändes det som att lungorna skulle sprängas så fort jag fick det minsta ökad puls, var inte skoj alls! Dock är det lite bättre idag, slemmet släppte lite inatt så nu har jag börjat hosta slem i alla fall. Men det är bra, det betyder att det är på väg bort. Men det är himla obehagligt. Tappar rösten lite nu och då.

Har seminarium i eftermiddag. Får se hur det går, med tanke på rösten. Får säga till seminarieledaren att jag helst vill vara tyst, för det gör ont när jag pratar.

Måste köpa slemlösande när jag åker hem.

Nu ska jag kolla på Robinson-finalen. Vet redan vem som vinner, men vill se hela spektaklet ändå.


18:58
Klarade mig igenom hela seminariet utan större problem. Behövde som tur var inte direkt säga något inför hela klassen, så jag fick spara på rösten. Nu börjar äntligen slemmet lossna, men då blir det ju ordentliga hostattacker istället, och det är ju inte så kul. Det suger faktiskt, till och med. Men jag ska nog klara mig.

Efter skolan åkte jag och Tommy till Marieberg. Han köpte cykel, men innan dess gick vi en sväng inne i gallerian. Köpte ytterligare en randig tröja, den här gången en marinblårandig t-shirt från Rut m.fl.Blu di Blu. Har faktiskt ingen randig t-shirt, så det räknas inte riktigt, hehe. Och så åt vi lövbit med pommes på Bellini. Lövbiten smakade sådär, men pommesen och beanaisen var god. Jaja.

Chill ikväll. Familjen Annorlunda och Paradise Hotel står på tv-schemat. Ska nog få in ett litet bad innan dess. Värma tårna..

Imorgon har jag ljudlära igen, och på eftermiddagen/kvällen ska jag vara barnvakt åt Casper. (: Ska hämta honom på dagis och allt. Mys!

RSS 2.0