Time will tear us apart

Måndagen den trettioförsta augusti 2009

07:10
Var verkligen supermysigt på utomhusbion igår! Var en ganska liten yta att vistas på, så alla satt jättetätt, vilket i och för sig bara var bra, eftersom det inte var direkt jättevarmt sådär på kvällen. Jag och Sofie var smarta och tog med ett tjockt täcke att sitta på, det var verkligen ett genidrag. Dock var det inte så skönt att sitta på backen bara sådär, jag får så himla ont både i ryggen och i höfterna, och det var inte så lätt att byta ställning hela tiden. Men det gick bra! Vi kollade på Slumdog Millionaire, den var faktiskt riktigt bra! Väl värd sina Oscars.

Idag har jag kortdag på universitetet, går bara till tio! Har väl typ bara introduktion. Imorgon sätter det dock igång på riktigt, tror jag har seminarium. Verkar lite konstigt att ha seminarium innan föreläsning, men jag vet inte. Well, well.

Idag ska jag köpa mitt träningskort! Yay!


15:27
Åh, Gud, vad trött jag är! Gaaaaaaaaad. Var bara i skolan (ja, jag tänker säga skolan!) till tio, som sagt, men sen fixade jag och Sofie en massa grejer. Bland annat skrev vi ut sjukt mycket papper som vi måste ha med oss till skolan. Det tog evigheter! Sen blev det lite lunch och lite fönstershopping.
Hade tänkt åka och fixa träningskort och simma idag, men nu drog allt ut på tiden och jag är, som sagt, aptrött så det blir nog inte idag. Men men.
Nu vill jag bara sova!


19:37
Jag tog mig i kragen och åkte till Haga i alla fall, duktiga jag! Var faktiskt riktigt skönt att simma, gjorde inte ett dugg ont i ryggen. Det är det som är så bra med att simma; det är skonsamt både för mina dåliga rygg och mina cepiga knän. Kanoners! Passade även på att skriva upp mig på en massa pass. Det blev pilates på onsdag, nästa vecka pilates på måndag morgon, core på tisdag, pilates onsdag och vattenträning torsdag. Vet inte om jag kan gå på alla pass, men lika bra att skriva upp sig, eftersom platserna snabbt tar slut. Man kan ju alltid avboka sin plats.

Har kollat igenom min kurslitteraturlista ordentligt nu, och checkat av med de böcker jag köpte av Lina. Det verkar som att jag kommer ha stor nytta av dem allihop, och det är ju super. Och många av de andra verken kan man antingen kolla upp på nätet, köpa i ett kompendie med bara de angivna sidorna, eller så kommer de upp på hemsidan. Jättebra ju! Måste köpa ett kompendie på onsdag, måste läsa en engelsk text inför torsdagens seminarium. Men det känns bra att ha koll på läget, i alla fall för första veckan. Kurshanledningen är suverän, man ser exakt vad som ska göras när och allt sånt, så det är väldigt väl strukturerat ändå. Ska bli kul att se vad det är för människor man får i sin seminariegrupp imorgon! Måste hitta bra människor att ha i förseminariegruppen.. Det ordnar sig!


20:03
Förut, när jag packade inför simningen, hittade jag inte en handduk som jag tänkt ha. Jag letade och letade, men den fanns varken i badrummet (där den bör vara) eller i tvättkorgen (det enda stället den rimligtvis annars kan vara). Tommy visste inte heller var den var. Sen kom jag på att jag saknade min morgonrock också, och att jag inte sett den sen tvättdagen i fredags. Då började plötsligt pusselbitarna falla på plats. Det var Tommy som hämtade upp den sista tvätten, då jag var och handlade med mamma. Då började jag liksom fundera på om all tvätt verkligen hade kommit med, och när jag frågade Tommy om detta kom det fram: han hade glömt att det låg tvätt i torktumlaren! Så det var ju bara att bege sig ner till tvättstugan och hoppas på att tvätten fanns kvar. Det gjorde den. Och vi hade sån tur att det inte var nån som hade den tvättstugan just då, så vi kunde bara boka den och hämta tvätten. Mystery solved!

Passion for fashion

Söndagen den trettionde augusti 2009

12:44
Hade en asbra kväll igår! Blev konstigt nog aldrig sjuk, trodde verkligen jag skulle bli det, men det var ju skönt! Vi chillade här hemma först, och vid tiotiden drog vi upp på stan. Började på Pitcher's, där jag träffade Charlotte som åker till Australien i ett år nästa vecka, sen vidare till Liquid, och till sist hamnade vi på Frimis. Var fan inget drag på Frimis, i alla fall inte ute på schlagergolvet. Kändes som att det inte var så mycket folk över huvud taget, men kul hade vi i alla fall! Avslutade naturligtvis kvällen med kebab på Grillcorner, det är ju givet.

Idag ska jag bara ta det lugnt, peppa inför kursstart imorgon! Har äntligen fått iordning på schemat, vet dock inga grupper än, eftersom jag fortfarande inte kan registrera mitt studentkonto. Men det verkar som att alla lärare ska vara på samma ställe imorgonbitti, så det blir nog bra.

Ikväll ska jag och Sofie åka till universitetet och kolla på utomhusbio. Det lär bli kallt, men förhoppningsvis kul. Det är Slumdog Millionaire som visas. Gratis är gott..


17:46
Varför är lediga söndagar sådana degiga dagar? I alla fall för mig. Gör inte ett dugg, ligger bara i soffan och käkar en massa onyttigheter och känner att det är banne mig måndag snart, och det gillar vi inte. Det spelar egentligen ingen roll om det händer något kul på måndagen eller inte, de är bara inte bra. Det är väl sånt som kallas söndagsångest.

Imorgon börjar jag universitetet på riktigt! Fast vi har bara introduktion och planering och sådär, men ändå. Efteråt ska jag äntligen pallra mig ner till Haga och fixa träningskort, nu ska jag bli fit igen! Har blivit way too much goodie sen flytten. Hell yeah!

Gimme, gimme, gimme

Lördagen den tjugonionde augusti 2009

09:20
Idag är det full rulle hela dagen, precis så som jag gillar't! Först blir det en tripp till Nora, där det vankas marknad och titt på kattungar, och ikväll blir det utgång med mina favvo-killar! Bara det inte spöregnar idag kommer jag nog vara helnöjd.


16:18
Bra dag i Nora! Först kollade vi på de supersöta kattungarna (en vecka gamla) och sen marken. Blev dock bara en massa onödiga köp, typ. Vad sägs om ett kilo konfekt (som jag inte ens tycker om), fyra sura remmar och en påse brända mandlar? I och för sig får Tommy äta konfekten, men ändå. Fast ett bra köp gjorde jag i alla fall; tre stycken notböcker! Såna där "Hits"-böcker, 39 :- styck. Nu ska här spelas piano! Vi hittade även ett jättebra erbjudande med spikmatta, huvudmassör (sån där som ser ut som en spindel) och så några konstiga ringar för 299 kr. Dock hade vi inte så mycket pengar kvar, och bussen skulle snart gå, så vi hann inte köpa. Men så kom vi på att Tommys föräldrar kunde köpa åt oss, så det fixade sig ju i alla fall. Gött! Verkar himla bra med spikmatta, alltså..

Jag håller på att bli sjuk, jag känner det i hela kroppen! Vaknade med täppt näsa och lite halsont, och nu känner jag det även i ögonen. Och så har jag huvudvärk. Goddamnit, jag har inte tid att vara sjuk! För det första ska jag ju ut ikväll, och för det andra (och viktigast av allt) börjar "skolan" (för vissa får man inte säga skolan, det är universitet som gäller) och då kan man ju inte vara sjuk. Men men. Hoppas det bara håller i sig imorgon i så fall. Fick i alla fall åka till Apoteket och köpa en febertermometer, en sån måste man ju ha. Tänk om det är svininfluensan som är på G? Skulle fanimig inte förvåna mig.

Nu tänker jag fixa lite mat, det kurrar i magen.

Give me a call

Fredagen den tjugoåttonde augusti 2009

09:40
Var supertrött igår med, så det blev sängen redan klockan halv nio. Det kanske är en sån period igen.. Fast det är väl bra att jag lägger mig i tid nu, snart får man ju gå upp tidigt varje dag igen. Hua..

Idag är det städ- och tvättdag. Har lyckats haft det varje fredag sen vi flyttade in. Brukar vara rätt slappa dagar, med lite inslag av städning och tvättning. Och handling. Ska handla med mamma idag, Tommy får inte följa med, haha.


11:29
Har kollat klart på Paris Hilton: My new BFF. Bra att Stephen vann, han är bäst! Han får gärna bli min BFF..

Har så sjukt jävla ont i ryggen, nu är det inte ens kul längre. Måste verkligen fixa massagetid, bara jag får veta mitt schema. Kan fortfarande inte registrera mig, stör mig asmycket. Men men, det kunde ju ta upp till två dagar innan det gick.


17:14
Har varit på Maxi och handlat med mamma och morfar. Det är så bra att handla med mamma, för då får man något gratis ibland, hehe. Idag fick jag två kilo köttfärs, goodie.

Min rygg är verkligen cp nu, kom knappt ur soffan förut. Får ringa Renée på måndag. Eller om man ska försöka ta en av tiderna på jobbet? Vi får se. Måste bli av med detta i alla fall. Så jag kan börja på pilatesen igen, om inte annat!


What's the name of the game?

Torsdagen den tjugosjunde augusti 2009

08:28
Var helt slut igårkväll, så jag gick och lade mig redan klockan nio. Skönt, då är man utvilad idag.
   Ska snart iväg till Karlahuset och gå på utbildning med Sara, Amanda och Sofia från jobbet. Det blir nog skoj! Sen blir det nog stan, byta mina strumpbyxor, och ikväll blir det Marieberg. (:


17:27
Var en bra utbildning i förmiddags, lärde mig massor. Ska bli kul att åka dit på söndagarna när jag jobbar.

Efter utbildningen åkte jag upp på stan för att byta ett par strumpbyxor. Då ringde Tommy och hade tråkigt på universitetet, så vi tog en lunch på Pizzaplaneten. Inte bra för ekonomin, men vad göra. Sen pallade han inte att åka tillbaka och lyssna på introduktion, så vi åkte till Marieberg istället. De har invigning idag, så det var massa specialpriser. Är man där mellan åtta och tio ikväll är det ännu bättre erbjudanden. Vi handlade i alla fall en del, fast jag egentligen inte hade tänkt det. Men det blev bra och nyttiga köp i alla fall! Fixade även kurslitteraturen från Lina. (:
Inhandlat:
- Klädroller (Lagerhaus)
- Badskum (Lagerhaus)
- Bokstöd (Lagerhaus)
- Vykort att sätta i ram (Gallerix)
- Blanka tights (Lindex)
- BH (Lindex)
- Läppglans (Lindex)

Var på Swedbank och fixade CSN-konto samt ett gemensamt konto för mig och Tommy. Det var tio nummer före oss, och jag hade i vanliga fall blivit stressad eller i alla fall rastlös, men jag orkade inte bry mig. Jag tror det är så det är att inte vara stressad jämt. Goodie.

Nu är vi hemma. Tommy skalar potatis, vi ska göra potatismos och fiskpinnar. Har aldrig gjort mos själv förut, men det ska nog gå bra. Annars inget speciellt ikväll.

Imorgon är det städ- och tvättdag. Det har liksom bara blivit så att fredagar är det. Lyckas alltid bli tvättid 12:00 - 15:00 också. Mamma ska komma förbi en sväng, hade visst kommit nåt paket. Vet inte vad det kan vara? Jaja. Om jag orkar åker jag nog till Haga och fixar träningskort också. Fan, nu är jag fattig..

Jag har bara regn hos mig

Onsdagen den tjugosjätte augusti 2009

07:42
Oh, geez, det regnar ute. Kuljul när man ska cykla till universitetet. Jaja. Tur man har regnjacka. Håret är det dock ingen idé att fixa med!
   Ska bli himla kul att komma till universitetet idag. Lite rundvandring, och lite information och sådär. Me like. Jag känner mig vuxen.


17:01
Jesus Christ, vad det regnade idag! Helt sjukt. Jag trodde jag skulle klara mig med att cykla iväg med regnjackan, men icke. Jag blöev helt dyngsur! Lagom till att jag torkat var det dags att åka hem för lunch, och då regnade det värre än någonsin. Då blev jag så blöt att jag lika gärna hade kunnat hoppa i Svartån, det hade inte gjort någon skillnad. Stört vad det regnade! Jag var i alla fall smart nog att ta bussen tillbaka efter lunchen, som säkerthetsåtgärd. Fast då blev det bra väder igen, men ändå.

Var egentligen ganska värdelöst på universitetet. Visst, det var bra med rundvandring, men vi fick egentligen inte så mycket mer information än den som finns att hitta på hemsidan. Fast vissa saker var såklart bra. Registreringen var konstig. Jag trodde man skulle registrera sig hos skolan, men det var två olika lärarförbund som vi registrerade oss hos. Konstigt. Fast det spelade väl ingen roll. Man fick en goodiebag med bl.a en lärarkalender och en matlåda. Har överlag fått en massa gratisgrejer, har säkert tre pennor med mig hem. Alltid bra att ha inför föreläsningarna! Ska bli kul att sätta igång på måndag. (:

Efter introduktionen åkte jag upp på stan i jakt efter ett regnställ. Kände att det kommer att behövas om jag ska cykla i spöregn någon mer gång, och jag kommer behöva ett när jag praktiserar, om inte annat. Behövde egentligen bara regnbyxor, men det fanns typ inga att köpa lösa, så fick köpa ett helst ställ för 500 kr på Stadium. Visserligen rätt prisvärt, måste jag säga.
   Köpte även lite grejer på Lindex. Borde inte, men jag kunde inte stå emot. Strumbyxor hittade jag inga igår, så köpte två par nu; ett par grå leopard och ett par mörklila. Sen blev det en leopardscarf och en armlänk.

När jag kom hem idag hittade jag ett paket från älskling på köksbordet. Det innehöll en glasburk på cirka en kvadratdecimeter, föreställandes ett paket med rosett. Jättefin! Han hade även överraskat med att köpa fristående bokstäver i silver som bildar ordet "PEACE", som han ställt på en av hyllorna ovanför tv:n. Båda grejerna är från Entré, bokstäverna hade vi pratat om att köpa. Tack älskling!

Första nollningsfesten ikväll, men jag orkar inte gå på den. Helt slut efter denna dag, och dessutom ska jag på utbildning med jobbet imorgon. Men det finns så många fler tillfällen de närmsta veckorna, så det blir nog bra. Kanske till och med blir imorgon, när Sofie kommit hem. Om hon orkar. (: Då är det i så fall temafest, man ska klä ut sig i något på L (eftersom vi är med i LUPP-sektionen). Vi får se helt enkelt. (: Ikväll ska jag i alla fall bara ta det lugnt.





I lågornas sken

Tisdagen den tjugofemte augusti 2009

07:55
Yay, så är dagen för Stockholmsresan här! I like. Jag är sjukt taggad. Riktigt såhär övertaggad brukar jag inte vara, men det kanske beror på att detta kommer att bli den enda ordentliga shoppingen på mycket länge. Och så var det längesen jag såg mitt kära Stockholm! Borde dock gå och fixa nu, ska åka om tjugo minuter typ.


23:25
Men shit vilken dag alltså. Fick punka strax utanför Södertälje, så där stod vi i två timmar. Fattar inte hur det kunde gå så lång tid innan de fixade taxi. Fast det lät som att de trodde att det hade blivit utskickat en ny buss, men det krånglade visst. Men halv två var vi inne i Stockholm i alla fall (skulle ha varit framme elva). Det kändes sådär att bussen skulle gå hem igen klockan fem, så vi bestömde oss för att skita i den och ta oss hem på något annat sätt.
   Bra shopping blev det dock. En massa bra. Skriver en lista lite längre ner! Och såklart blev det mina och Tommys stammisställen; lunch på Kofi och fika på Chokladkoppen. Alltid så! Det gillar vi.
   Tog tåget hem klockan åtta. Satt mitt emot en tjej som precis kom hem ifrån Robinson-ön. Jag tjuvlyssnade när hon pratade med anhöriga i telefon, men hon sa förstås inte så mycket, på grund av tystnadsplikten. Men jag fick en känsla av att hon kom långt, vi får väl se när det kommer på tv.
   När vi kom hem åkte vi till Max och köpte med oss hem. Gött. Nu är jag trött, ska upp på registrering imorgon!

Dagens shopping:
- Grå ullkappa (Zara)
- Svart kort kjol med nitar vid fickorna (Zara)
- Svart linne (Gina Tricot)
- Mörkblå jeansleggings (H&M)
- T-shirt med tryck (H&M)
- Brun långkofta (H&M)
- Svarta boots med nitdetaljer (SkoPunkten)
- Tre pocketböcker (PocketShop)

För mig hem till din himmels ro

Måndagen den tjugofjärde augusti 2009

11:24
Himmel, idag börjar den sista veckan innan det är dags för universitetet! Det är inte klokt hur fort tiden gått.

Idag fick jag tillbaka cykeln, finally! Fick dock gå upp halv nio, men kunde som tur var somna om sen.

Fått min lönespec, den var himla bra! Nästan 15 000 får jag ut, yay! De pengarna kommer väl till pass i Stockholm imorgon..

Idag har vi inget speciellt inplanerat. Blir väl typ lite städning och lite handling på Maxi. Och pepp inför imorgon!


21:55
Bakade äppelpaj förut, men den blev inget bra. Jag är verkligen usel på att både laga mat och baka. Måste öva mera!

Nu hade jag tänkt gå och lägga mig, kolla på Gilmore Girls och hoppas på att somna snabbt så att det blir shopping fortare! ;D

Take me now or leave me

Söndagen den tjugotredje augusti 2009

11:22
Hej och hå, i böljan blå! Eller nåt..

Idag är det jobb igen. Vetja vad vi ska hitta på..

Jag är så jävla taggad på shopping i Stockholm på tisdag! Jag ska supershoppa, fast bara bra grejer! Ska verkligen bara kolla efter sånt jag vet att jag kommer ha stor användning för, och skita i alla onödiga köp. Det låter så nu i alla fall, hehe. Förhoppningsvis kommer jag hem med ett par boots som passar till allt, ett par sköna tischor, ett par lack/skinntights och en tight, lagom kort svart kjol. Yesyes!


22:12
Jag tackar gudarna för att det går tåg på söndagar. Slapp bussen! Yay! Skulle fortfarande sitta på bussen annars. Ibland gillar jag SJ..

Imorgon får jag tillbaka min cykel, yay! Fast inte lika yay att gå upp halv nio.. Men det får det vara värt!

Idag fick Engla fem kissungar! Dem ska vi åka och kolla på i helgen, då är det Noramarken också. MYS!

Dance now

Lördagen den tjugoandra augusti 2009

12:10
Är nyss hemkommen från en natts camping utanför Arboga. Det var en rätt mysig liten camping, men vart de fyra stjärnorna kom ifrån vet jag inte. Men det dög för en natt!
   Det regnade som ett as hela kvällen, så vi satt fångade inne i Lena & Per's tält. Men det var i alla fall varmt, så det var ju skönt.
   Det fanns ett så kallat "minizoo" på campingen. Det bestod av en stor bur med tre kaniner. Inget mer. Möjligen fanns det mer djur under högsäsong, såg ut att vara något litet häststall, men ändå. Var lite konstigt. Den ena kaninen såg ut som ett förväxt marsvin, han påminde om min gamla Klutten. Petter tordes knappt stoppa in gräs till dem, söten!

Idag är det jobb. Har dubbeltid i flera timmar, så vi ska försöka ta oss till Askersund och kolla runt. Hoppas inte allt är stängt bara. Men men!


22:49
Blev inget Askersund, men väl en fika på Sveas och filmkväll! Skön dag på jobbet, men vi har verkligen världesn stördaste DVD-spelare. För det första blir det alltid svensk text, även om man valt svenskt tal. Och idag fick vi med finsk text, fastän vi valt svensk meny, och det inte ens gick att välja subtitles sen. Helt skumt! Vi fick alltså kolla med svenskt tal och finsk text. Men vi löste det så att vi flyttade ner bilden så man inte såg texten. Såg lite cp ut, men hellre det än att läsa finska hela filmen. Vi såg för övrigt Den förtrollade leksaksaffären, en väldigt mysig film faktiskt, med Dustin Hoffman som den magiske leksaksaffärsinnehavaren och Natalie Portman (för övrigt sjukt lik Keira Knightley!) som Hoffmans side-kick och butikschef. Mycket mysig film om att våga tro på det man gör.

Får åka buss hem på helgerna, det suger. Det tar fanimig 45 minuter, man hinner ju dö litegrann. Hade slut på ljudboken, och det var för mörkt för att orka läsa bok, så jag fick roa mig med att lyssna på tre grabbar som satt och fyllesnackade bakom mig. Det var manlove på hög nivå. Gulligt! Det är nice att tjuvlyssna ibland.

Did I throw it away?

Fredagen den tjugoförsta augusti 2009

11:06
Inledde dagen med ett bad och boken "Stella & Sebastian". Så himla nice! Det är verkligen ett stort plus att jag kan bada när jag vill, utan att tänka på att det kostar pengar.

Väntar på posten. Inte för att jag egentligen väntar på att det ska komma något speciellt, men det finns liksom en liten spänning i att det kommer saker i brevinkastet, när man inte vet vad som gömmer sig bland kuverten. Fast det verkar inte som att det kommer nån post idag, i så fall är de sena.. Blä.

Idag är det städ- och tvättdag, vi (eller snarare jag) har bestämt att fredagar är sådana. Det är helt okej både att städa och tvätta. Lägenheten är såpass lättstädad, så det är inga problem. Var värre i Vintrosa i alla fall. Och tvätta, det är ju en baggis. Bara slänga in skiten, gå hem och fixa med annat, ta ut och hänga upp. Klart! Fast idag kan vi inte hänga ut tvätten på balkongen, det regnar..

Trist att det är så dåligt väder ute, inte så jättekul att åka ut med husvagnen när det regnar. Men men, är ju bara en kväll för mig, så det får väl gå. Kanske är bättre väder i Arboga.


13:53
Att det kan ta sån tid att tvätta! Eller ja, egentligen tar dte ju inte så lång tid, men ändå behövs de tre timmarna man har bokat. Först en maskin med vardera vit- och kulörtvätt, ut med tvätten, i med en maskin vardera med handdukar och sängkläder, upp och hänga den första tvätten, ner och slänga in handdukarna i tumlaren och sängkläderna i torkskåpet, vänta på att de blir klara, sen upp och vika allt. Pheeew!

The colour of blue reminds me of you

Torsdagen den tjugonde augusti 2009

10:43
Idag har jag massor att göra, men det är bara skönt.
   Först på listan är klippning. Ska bli så himla skönt att bli lite snygg i håret igen. Som det är nu ser det inte ens fräscht ut när det är nytvättat, så slitet är det. Gad.
   Så ska jag hämta ut mina foton på Korthuset. Eventuellt ska jag rama in dem och göra ett kollage av svartvita bilder på väggen bakom soffan. Beror lite på kvaliteten och hur de passar in i ramarna. Men ändå!
   Sen kommer mamma och lämnar lite grejer, bland annat ett paket med överkast och bäddset från Haléns.
   Och ikväll ska vi på bio, blir förmodligen Sommaren med Göran. Trevligt värre! Var faktiskt rätt längesen vi var på bio, i alla fall med våra mått mätt. Senaste var Harry Potter för en månad sen, men vi brukar nog gå typ varannan-, var tredje vecka ungefär. Fast nu blir det väl inte lika ofta längre.
   Jaja, nu ska jag väl sätta igång den här dagen.


16:55
Är nöjd med nya håret, men nu känns det väldigt kort igen! Går inte att sätta upp.. :/ Min frisyr ser så himla ledsen ut när den är utsläppt, så nu har jag faktiskt investerat i ett volympuder, och så ska jag börja använda vaxet som står och ruttnar i badrumsskåpet. Jag är nog världens sämsta på att ta hand om mitt hår, jag är så jäkla lat! Men nu ska det bli ändring på det!

Blev en lunch på Creperiet med Vicko också, trevlans! Åt bakad potatis, så himla gott! Men nu är jag mätt som ett as.


18:47
Har ramat in lite foton nu. Nu gäller det bara att få upp dem på väggen. Blir nog fint i alla fall! Svartvita foton i svarta ramar i någon snygg kombination. Asläckert!


23:41
Sommaren med Göran var jäkligt rolig, men störde mig så enormt på Peter Magnussons och David Hellenius roller. De var så himla spretiga! Ena stunden pratade de ungefär som de gör när de spelar sina karaktärer i "Familjen", och sen pratade de helt vanligt. Jag fattade inte grejen. Båda var i alla fall astöntiga, men filmen i sig var rolig!

När vi gick hem efter bion tog vi samma väg som jag alltid cyklar hem på kvällarna efter jobbet. Och nog satt han där. Harald. Haren som verkar bo på Långgatan. Han sitter alltid mitt ute på vägen, helt blickstilla, men när man kommer nära skuttar han iväg lite planlöst sådär, hit och dit. Jag tror han är lätt efterbliven eller något. Hoppas han inte irrar ut sig på stora vägen bara, han är ett så bra sällskap på kvällarna.

Imorgon ska jag på en minitripp till Arboga. Familjen plus Baastads ska dit och campa. Det blir nog mysigt! Ska ju jobba på lördag eftermiddag, så det blir egentligen bara en kväll där för mig, men det gör inget. Det räcker nog. Men det blir nog bra, hoppas jag kan ta lite fina bilder, har varit dåligt med det nu.

Nepp, nu blir det kvällsgympa, sen sovas!

Åter till kärleken

Onsdagen den nittonde augusti 2009

13:59
Livet här i Baronbackarna är verkligen slött för det mesta. Vaknar vid halv elva, går upp, sätter mig vid datorn och kollar mailen och Facebook, käkar frukost, datorn igen, duschar/badar, gör mig iordning, slöar. Så ser mina förmiddagar ut. Det är nice.

Nothing's ever built to last

Tisdagen den artonde augusti 2009

11:12
Idag börjar alla Risbergskaelever. Förutom ettorna, som började igår. Jag vill också! Gud, vad jag saknar Riset ibland, det var baske mig den bästa tiden i mitt liv. Jag utvecklades så mycket som människa, gjorde saker jag aldrig förr kunnat tänka mig att göra, och hade bara allmänt kul! Saknar lärarna, saknar hela Es3 (nåja, nästan alla), saknar alla härliga konserter, saknar ALLT! Men nu börjar snart ett nytt kapitel i mitt liv, och det blir säkert kanon det också.

Idag ska jag och Sofie träffas och universitetspeppa! Det blir nog trevligt. Jag ska även fixa klipptid, håret är en katastrof nu! Hade egentligen tänkt att jag skulle vänta tills jag kan klippa mig på Virginska, men känner att det nog börde göras innan skolstarten. Skönt att bli av med allt larv!


18:09
Mysdag på stan! Fixat klipptid på Huvudsaken, till på torsdag! Greeeat. Hoppas de inte behöver klippa för mycket bara, har vant mig vid att kunna sätta upp håret..
   Blev en sväng till Njuta med Sofie. (: Köpte en chokladmuffin, men orkade bara halva, de är stora goddamnit. Massa, massa prat, härligt, härligt! Njuta är fasen bästa hänget, sofforna rockar! Fast de går bara att ligga i.. :P Haha.
   När Sofie gick hem och packade inför Rhodos (jävla unge!), så kände jag att jag fick ett akut behov av att köpa byxor. De enda byxorna jag använder, och som är sköna nog att använda ofta, är mina Vila-leggings. Man kan ju inte ha dem varenda dag i höst liksom! Så det blev byxjakt, som så småning om resulterade i ett par ljusblå/spräckliga jeansleggings på H&M. Det var så sjukt, jag provade först ett par i strl. 40 (hips and ass, you know!), men de var så sjukt trånga just i midjan, så jag gav upp på halva vägen. Provade då ett par 42:or, men de var för stora. Kändes som att det skiljde typ tre storlekar på dem, trodde nästan att 40:an var felmärkt. Men jag tänkte att bara jag kan få på mig dem, verkligen pressa, så är det bäst att ta dem, för jeansleggings har ju en tendens att töja sig, och då kommer jag inte använda dem längre. Så jag pressade. Jag drog. Jag slet. Jag korvade. Och till slut fick jag på mig 40:an! Det måste varit nåt fel på dem just i linningen, för de var alldeles perfekta i benen, och när jag väl fått på dem satt de jättebra i midjan också. var väl bara det att de var lite cp i resåren. De kommer bli skitbra sen!

Varit och handlat mat på Maxi. Vi hade skrivit upp typ sju saker, men kom hem med tre fulla kassar. Varför är det alltid så? Det är väl i och för sig en bidragande faktor att det finns så mycket annat än mat på Maxi, och att vi inte hade några basgrejer till bakning och sånt (som vi nu köpte), men ändå. Jaja, massa bra blev det! Hittade tunna revbensspjäll till bra pris, så det blir lite lyxmat idag. (: Men jag är ju inte hemma i helgen, så får bli helgmat nu istället.


21:06
Har organiserat om i garderoben. Det var inte lätt, men nu ligger i alla fall allt på sin plats! Men jag får väl typ slänga ett par skor för varje nytt par jag köper.. Fast det är väl egentligen rätt rimligt. Har ju faktiskt skor som jag sällan använder. Men det skulle kännas så fel att slänga dem! Samma med kläder. Man vet ju liksom aldrig när man kan få lust att använda saker igen. Då är det ju himla synd om man har slängt dem.

Var nere och bokade tvättid förut, men glömde att porten låses klockan nio, och hade såklart ingen nyckel. Ringer säkert hundra gånger till Tommy men han svarade inte. När han till slut gör det är han ytterst tveksam till om han kan komma och öppna åt mig, med motiveringen "jag spelar". Men han sprang. Jag blir lite sur, ringer man hundra gånger måste man förstå att det är nåt viktigt. Jaja. Jag kom hem i alla fall.


21:48
Jag är rastlös. Känner att jag behöver sysselsätta mig med något. Ska nog ge mig på att organisera lite i skafferiet sen.. Men nu blir det en liten info-uppdatering om mig och mitt liv! Jag vet, ingen orkar läsa, men det är soligt att fylla i! ^^

Personligt:
Fullständigt namn: Malin Elisabeth Svensson
Född: 16 juli 1989
Bor: Baronbackarna, Örebro. Uppvuxen i Vintrosa
Familj: Mamma, pappa, lillebror. Sambon/fästmannen Tommy
Civilstånd: Sambo/förlovad
Gör: Pluggar till lärare (nåja, om två veckor..) och extrajobbar som personlig assistent

Hårfärg: Blond, men snart färgar jag nog brunt igen. Brukar bli så på hösten!
Ögonfärg: Gröna med brun stjärna
Längd: ca 167 cm
Vikt: Lägg av..
Skostorlek: 40-41

Kläder/mode:
Så går jag helst klädd till vardags: Så länge det fortfarande är sommar; shorts och t-shirt. Till hösten byter jag ut shortsen mot jeansleggings och lägger till en varmare tröja
Så går jag helst klädd på fest/krogen: Kjol och body plus klackar
Senaste köp: Jeansleggings från H&M
Bästa kapet: Har gjort många! Det senaste var en rödrutig skjortklänning som hade kostat 299 och som jag köpte för 75 kronor på WearIt
Favorittrend just nu: Fortfarande det marina. Och glamorösa nitar!
Detta vill jag aldrig mer se i klädesväg: Magtröjan. Jag vet att den finns nu, men jag fullkomligt hatar den! Och buffaloskor
Mitt dyraste köp: Handlar bara billigt, men min skinnjacka kostade 1 500 kronor
Favoritbutik för kläder: H&M, Gina Tricot
Favoritbutik för skor: Skopunkten, Bianco
Bästa shoppingstaden: Stockholm och London
Så många par skor äger jag: 23, fast slängde en massa när vi flyttade

Antingen eller:
Shoppa kläder
- shoppa skor
Kaffe - Thé
Cola - Fanta
Fika - Luncha
Springa - Promenera
Svart - Vitt
Vin - Cider
Bio - Hyrfilm
Cykel - Buss
Jeans - Leggings
Boxer - String
Facebook - Bilddagboken
Stockholm - Göteborg


What time is it?

Måndagen den sjuttonde augusti 2009

10:19
Alltså, shit pommes frites, vad tiden gått fort! Kan inte fatta att mer än halva augusti redan är förbi. Dagar, veckor, månader bara flyger iväg. Det sägs ju att tiden går snabbare ju äldre man blir, och om det går såhär fort nu, hur blir det då när jag är femtio? Gaaaad.

Idag ska jag jobba. Känns som att det var jättelängesen jag jobbade, fast det är bara tre dagar sen. Mycket skön, och välbehövlig, ledighet denna helg! Nu är det dock inte mycket jobb kvar. Jobbar fyra dagar denna vecka, sen är det bara varannan helg! Skönt ändå.

Snart börjar jag universitetet, shit alltså! Jag är vuxen nu.. Det ska bli sjukt kul att börja plugga, jag ser verkligen fram emot det. Jag älskar ju typ allt som har med skolan att göra, så mycket att jag vill vara där hela mitt liv, och vara lärare! Geez. Ska bli intressant att se hur mycket och hårt man måste plugga, hur mycket jag kommer kunna jobba, och vad sjutton utbildningen egentligen består av. Jag kanske slutar om sisådär en tre, fyra år och känner att fan, jag är bara ännu mer förvirrad nu än när jag började. Det märker vi!

Nu ska jag göra min "morgongymnastik", och sen ta mig ett bad. I love att vattnet ingår i hyran, kan bada hur mycket jag vill!


13:09
Tommy och jag har kommit på den briljanta idén att åka till Stockholm och köpa en ny höstgarderob lagom innan studentlivet tar sin början. Yeah! Måste ju banne mig passa på, får ut en riktigt saftig lön denna månad, och sen kommer man ju inte ha råd med någon direkt shopping. Så detta får liksom bli mitt lilla shopping-avsked. Yesyes.


22:07
Shit, vilken skillnad det är på att jobba till nio istället för tio! Det går så himla mycket fortare på jobbet, fö rman slipper den där extra timman man har efter att fröken gått och lagt sig. Och jag slipper åka buss hem! Visserligen får jag vänta en halvtimma på tåget, så det tar egentligen lika lång tid att ta sig hem, men jag passar på att ta en promenad medan jag väntar. Bättre det än att sitta fyrtio minuter på en buss! Och så gör det rätt stor skillnad att komma hem tio istället för elva. Speciellt om man ska upp dagen efter. Jaja, bra är det i alla fall!

Har gått en massa idag. Först tjugo minuter innan jobbet, sen en timma på jobbet, typ, och så tjugo minuter efter jobbet. Great!

White boys

Söndagen den sextonde augusti 2009

09:16
Blä, idag är jag uppe tidigt. Tommys pappa kommer om ett tag, vi ska fixa med duschdraperiet och med lite lampor. Så är det.

Ikväll ska vi till Hannes och Carin och kolla på Saw. Vi är på fyran nu. Kanske till och med hinner se femman också, då är vi klara.

Idag ska jag även avnjuta årets första, och förmodligen enda, kräftor. Och vitlöksbröd ska det bli till! Muuuummaaaaa! Fast jag får äta själv, Tommy äter inte sånt. Mes..!


17:38
Nu har vi lampor även i vardagsrummet och i hallen. Nu saknas bara sovrummet. Vi har även fått upp duschdraperistänger, så nu slipper vi blöta ner hela badrummet när vi duschar. Gött! Dock blev det en hel del damm och skit från diverse borrningar och sågningar, så vi måste städa igen..

Har precis ätit ett helt kilo kräftor själv, mumma! Glömde dock bort vitlöksbrödet, men det gjorde ingenting. Det tog banne mig nästan en timma att äta upp paketet, men gott var det!
 
Har skickat iväg min käre sambo att handla lite tills ikväll. Vi bestämde att vi ska hålla till här ikväll istället. Vi är inte lika bra på matlagning som Hannes och Carin, så här blir det bara dessert, a.k.a chokladpudding med grädde, och så snacks. Yeah! Fast vi ska nog vara smarta och ta chokladpuddingen innan vi börjar kolla på filmen, känner att Saw och any kind of food inte går så väl ihop. Eller vad tror du?


18:59
Nu är jag där igen: jag sitter och rättfärdigar mitt shoppande. Jag är expert på det! Närhelst jag känner att, njaaa, jag borde inte!, då kommer de, för-argumenten. Denna gång är det H&M-katalogen som lockar. I loooooove, love, loooove H&M! Och höstkläder är nog faktiskt det roligaste att handla. Eller så är det bara för att det råkar vara så att vi går mot höst nu, och att detta bara är ännu ett argument som ska rättfärdiga mitt köp.. Anyways, jag tänker som så att jag kommer att leva ett liv som fattig student inom en mycket snar framtid, och denna lön är den absolut största jag kommer få på mycket länge. Kan man då inte få unna sig lite höstkläder? Om man bara köper sånt som man faktiskt kommer att använda, och som kanske till och med är ett MÅSTE? Jo! Så.. PÅ KATALOGEN! 


22:52
Något konstigt har hänt med mig sedan jag flyttade till stan; jag har blivit mycket mindre kvällstrött! Jag vet inte om det beror på själva flytten, eller att jag är sjukt lat hemma, eller om det är något annat, men jag har inga större problem med att vara vaken på kvällarna längre. Förr kunde jag med lätthet gå och lägga mig klockan nio och verkligen somna på en gång, men nu känns det ibland nästan tidigt att lägga sig klockan tolv. I och för sig kan jag tänka mig att det beror på att jag har blivit van att sluta jobba klockan tio. Är då inte hemma förrän elva, och förmodligen inte i säng före tolv. Så är det nog. Men ändå. Det är en rejäl skillnad.


23:39
Enough med allt fett nu alltså! Känns som jag inte gjort annat än tjockat sen jag flyttade. Och noll träning på det. Gosh, man kan verkligen flebba till sig på två veckor. Jag som verkligen var på G innan flytten! Tur då att jag ska ta tag i det nästa vecka, alltså imorgon. Då blir det till att ta upp min dagliga styrketräning. Mer träning än så hinner jag inte just imorgon, men kanske hinner jag åka ner till Haga och fixa träningskortet någon gång under veckan. Blir nog ingen simning den här veckan, men det är ju bra att ha det gjort. Ska åtminstone försöka få till en promenix eller någon annan form av träning varje dag. Bara man rör lite på sig! Sen när jag väl kommer igång ordentligt med träningen blir det som vanligt simning, vattengympa och pilates. Men ska nog även försöka få in en springtur då och då.

Nu blir det sängen!

What went wrong?

Lördagen den femtonde augusti 2009

11:20
Idag är det lördag, och jag är ledig. Sköööönt! Har inget speciellt planerat, mer än att jag ska försöka fixa med garderoberna, så man kan hitta sina kläder. Nu ligger allt så packat att man inte ens vet vart man ska börja leta. Annars bara chill idag!


17:12
Har verkligen inte gjort någon nytta idag. Bara slappat i soffan, och kollat på program på tv som jag knappt ens orkat engagera mig i. Kollade faktiskt på skandalmodellen Jordans program, hon verkar vara hur söt som helst! Trodde hon skulle vara bitchig och lite sådär, men hon verkade väldigt jordnära. Dock verkar hon också vara ganska naiv och lite omogen, men gullig. Hade hon inte haft de där jättepattarna hade hon bara varit en väldigt söt tjej, med en väldigt jobbig brittisk dialekt.


21:24
Oh my Goooooood, vad jag är mätt just nu! Helt sjukt! Vi har ingen fantasi här i lägenheten, så det blev tacos. Billigt och gott! Och mättande..! Kollade på the Collateral med Tom Cruise nyss, helt okej film. Men Tompan är fan inte läcker i grått hår, better dye it, man! Vet inte riktigt vad som händer resten av kvällen. Går inget bra på tv:n, orkar inte ladda ner nåt.. Jaja, det styrs.

Discovering so much more to me

Fredagen den fjortonde augusti 2009

11:05
Idag är det städdag. Ska dammsuga och torka golven i hela lägenheten, har inte gjorts sen flytten! Eller, jo, dammsugit har vi gjort, men inte våttorkat. Och så ska vi tvätta.. Och, ja, lite andra grejer. Vi får väl se.


14:36
Nu ser det ju faktiskt ganska skapligt ut här hemma. Och luktar gott gör det också! Nu ska vi banne mig se till att ha en städdag i veckan, det behövs! Nu är det mest småplock kvar, typ som att rensa all skit som ligger på bordet, och att organisera om i garderoben så man hittar sina kläder. Ja, och så lite återvinning och sådär..


20:56
Mamma och pappa var här förut. Pappa fixade lite med våra cyklar. Trevligt med lite besök ibland.

Idag pallade jag verkligen inte att laga mat, så det blev en beställning på PizzaOnline. Oooops.. Får ej bli en vana!

Just beat it

Torsdagen den trettonde augusti 2009

19:31
Riktigt soft dag på jobbet! Började klockan elva, och så åkte vi till Marieberg och kikade i några timmar. Jag kom hem med ett halsband (hittade äntligen en lagom lång, lagom tjock kedja som jag ska pillra dit hängen på!) och en skjortklänning (75 kr på rean på WearIt, hade kostat 299!). Nice! Sen slutade jag officiellt att jobba klockan fyra, och så hade vi möte. Jag ska både få gå på massage och få bidrag till träningskort! Yay!

Håller på att laga mat nu, klyftpotatis och kycklingfilé. Potatisen tar fan hudra år..

Har fixat med lite räkningar och sådär. Eller, ja, okej, jag satte in lite pengar på Ica-kortet, och sen betalde jag min nya SOLO, hehe. De saftiga räkningarna kommer väl om några veckor..

Fan, vad skönt att jag är ledig i tre dagar nu. Fantastiskt! Imorgon blir det nog mest chill och städ. Annars har jag typ inget planerat. Skönt.

When someone loves like I do

Onsdagen den tolfte augusti 2009

11:36
Måste ha tyckt att det var kallt inatt, för jag verkar ha letat fram mitt täcke ur garderoben. Har ett vagt minne av det, men jag måste ha gjort det halvt i sömnen. Kan dock inte påminna mig om att jag tyckte det var kallt.. Jaja. Det var i alla fall varmt när jag vaknade.

Idag skulle jag ha träffat Charlotte, men hon blev sjuk, så det får bli en annan gång. Istället blir det barnvaktning åt Casper, och sen Marieberg med Viktoria. Det bli rnog nice! Skönt med skapligt väder, så jag kan ta den lille till Stadsparken och mysa. (:


19:58
Blev varken Stadsparken eller Marieberg, men väl en regnig tur på stan med lillisen! Han charmade Anders Jakobsson (du vet, han som tillsammans med Sören Olsson skrev bl. a "Sune") inne på Åhléns. Så himla mysigt. Han var så trött, så han orkade knappt protestera när vi gick. Annars brukat han gallskrika så fort inte hans mamma är i närheten. Blir mer barnvaktning snart skulle jag tro!
   Vicko och jag orkade inte åka till Marieberg när vi insåg att bussarna gick så dåligt. Så det blev en brakmiddag på en pizzeria i Tybble istället, och sen åkte vi hem till mig. Viktoria har inte direkt bra lokalsinne, så hon var uppriktigt oroad över att hon inte skulle hitta hem igen.. Jaja.

Bara chill ikväll. Hört ryktas om att man kan kolla på nya säsongen av Paris Hiltons BFF på MTV, så ska kolla upp det. I love! Annars blir det väl att lägga sig skapligt i tid, upp och jobba imorgon. Börjar inte förrän elva, men ändå.

You are the only one who knows exactly what I mean

Tisdagen den elfte augusti 2009

12:39
Sovit underbart inatt! Vaknde tio över tolv, vet ärligt talat inte när jag vaknade så sent sist. Greeeeat!

Jobba idag, så jag ska bara slappa innan dess. Pyssla lite här hemma. Kanske organisera om garderoberna igen? Fast det kanske tar lång tid, det får jag nog göra imorgon.


23:08
Fruktansvärt slapp dag! Gjorde verkligen inte ett dugg innan jobbet. Värt!

Blev inget stan med jobbet idag, men väl ett besök hemma hos Johanna! Mycket trevligt. Fast jag blev allergisk mot hennes fluffkatter.

Trött som satan nu, trots att jag sov mycket innat! Godnatt.

That was quite a show

Måndagen den tionde augusti 2009

11:00
Första natten som jag sovit ostörd! Vet inte om det var för att det var kallare ute inatt, eller att jag bara hade påslakanet. Skönt var det i alla fall!

Snart ska jag cykla upp på stan och möta mamma. Sen ska vi ut till Pålsboda och hälsa på gammelmormor. Sen skjutsar mamma mig till jobbet. Great!


23:20
Var helt slut när jag var hos gammis, så efter lunchen lade jag mig i en badenbaden och sov i två timmar. Inte vidare socialt, men fruktansvärt skönt!
   Min gammelmormor är så söt, hon vill alltid ge pengar och andra saker. Hon är nästan lite knäckt över att jag inte behöver några grejer till lägenheten, så hon packade ihop en liten påse med bland annat lite sygrejer och två block (som hon redan använt, men rivit sidorna ur), och tvingade på mig. Haha, sötan! (:

Seg dag på jobbet. Fast ändå soft. Vi skulle ut på promenad, men vi hann inte ens hundra meter innan regnet fullkomligt öste ner! Vi var beredda med regnkläder och allt, och är normalt inte främmande för promenader i regn, men detta var liksom bara för mycket. Det vräkte verkligen ner, och så åskade det. Vi var helt dyngsura när vi kom hem tio sekunder senare.

Har provat popcornmaskinen idag! Den är cool. Det är en sån där stor rund som man vänder på. I like.

I wanna be the one

Söndagen den nionde augusti 2009

05:44
Fan va trött jag är. Har sovit dåligt inatt. Det är för varmt! Måste verkligen fixa så jag bara sover med påslakanet, detta funkar inte! Vaknade vid kvart över fem, och då tyckte jag inte att det var nån idé att somna om, bara jobbigare sen. Men nu känner jag att jag ska lägga mig i soffan och somna till Paris Hilton.


13:40
Skönt att det inte är så kokande varmt idag! Kunde ju till och med gå ut på promenad mitt på blanka dagen. Nice!

Ikväll ska vi till Vintrosa och käka mat med familjen, mys!


17:56
Har packat upp ännu lite till. Nu är båda småborden på plats, och till och med några ljuslyktor har funnit sin plats. Det tar sig!

Vi har nu fixat så vi har kanaler på tv:n. Vi har betalat för standardutbudet (typ kanal 1-6) plus 8 tillägg. Men nu har vi upptäckt att vi har typ varenda kanal som finns! Vet inte om det är boxen, eller om de redan fanns på tv:n. I vilket fall hoppas jag att vi inte behöver betala mer än vad vi skrivit kontrakt på, inte vårt fel om de strular så vi får fler kanaler. Det märker vi väl. Det kanske bara är på prov.

Hoppet är vår vän

Lördagen den åttonde augusti 2009

11:01
Jag är trött. Det är då fan vad man sover dåligt när det är varmt. Fast i och för sig sover vi med duntäcken, man kan ju faktiskt sova med bara påslakanet om man vill..

Ska ta bussen ut till Vintrosa och hämta bilen så jag kan åka till jobbet imorgon bitti. Fast det får följa med ikväll också. Det är faktiskt rätt skönt att jobba lördagkvällar, för det brukar alltid gå något att se på tv:n. Fast just idag hade jag velat vara ledig, för Hannes och Carin har fest ikväll. Eller så hade jag velat jobba eftermiddag imorgon också.. Men men. Jag får väl dra dit en liten stund och säga hej om jag orkar. Fast troligen inte.

Igår kom studentkatalogen. Vet ej ännu inte om jag ska ha den eller inte. I så fall bara katalogen, vill ju ha korten på MD också.


21:23
Det har varit varmt att jobba idag, men gick bra ändå. Var ute på promenad i över en timma, skönt! Träningen har liksom kommit av sig efter flytten.. Men ska ge mig iväg till Karlslundsspåret nån dag, och så ska jag fixa kort på Haga igen. Simning, pilates och vattengympa, yeah!

Kollade lite på Sommarkrysset förut. Darin var med, damn vad han har blivit man! Han körde en Michael Jackson-mix (Jackson blev även hyllad genom en t-shirt av Måns Zelmerlöv igår, by the way), och det lät riktigt bra! Fast det har han väl alltid gjort, men mer moget nu. Hoppas på att se mer av förortsungen! (:


22:49
Helt plötslig har Tommy fått för sig att han ska plugga i Örebro istället! :O:O:O OMG! Det vore ju fett skönt! Jag trodde inte ens att det gick att gå hans utbildning här, men det gör det visst. Han har bara velat gå på KTH för att det är en "bra" skola. Men nu har han visst ändrat sig, och jag hoppas han kommer in! Annars kanske det blir Skövde istället. Det är ju i alla fall närmre än Södertälje!

Every step on the way

Fredagen den sjunde augusti 2009

10:32
Vi har en egen väckarklocka här hemma. Den är finansierad av staten och kallas allmänt för Posten. Gaaaad, det smäller verkligen när posten kommer! Fast det beror väl i och för sig på om det är tunga grejer som kommer, men ändå. Men posten kommer runt halv elva, och det är ju lagom att gå upp då, så det gör inget.

Idag ska jag gå på Måns Zelmerlöv och Jerry Williams i Stadsparken med jobbet, det ska bli jättekul! Skönt att göra nåt annat än att sitta på jobbet hela kvällen. Ska inviga mitt nya linne! Hade varit skönt med shorts till, men jag har på något sätt lyckats få skavsår på låren, så måste ha leggings, vilket lär bli VARMT! Men jag får stå ut. Hellre varm och bekväm än sval med svidande lår. Eller.. Vi får se hur det blir.. Hehe.


23:25
Jag är glad att jag inte behövde betala för kvällens biljetter, för det var de fan inte värda! Visst, Måns sjunger jättebra och han är fin att titta på, men jag stör mig ändå på honom när han uppträder. Han spelar lite för mycket på sin sexighet. Men det som gjorde att jag inte gillade det var framför allt dansarna. Jag säger bara oh my goooooooooooooooooooooood! De var asfula, ofokuserade och kändes orutinerade. Det allra värsta var väl scenkläderna. Fast dem hade de väl inte valt själva, men ändå. Dubbla tummar ner till stylisten: man kan inte ha scenkläder som ser ut som horiga fotbollskläder! Det var gräsligt. Gaaaad. Men Måns var trevlig och pratade mellan numren. Gjorde ett himla bra nummer från Footloose! Sen var det då Jerry Williams. Jäklar, det är krut i gubben! Dock gillar jag inte hans musik, jag hör inte vad han sjunger och allt lät likadant. Men det var i alla fall röj, för det var 90 % gamlingar i publiken (=40 och uppåt). Jag var glad när jag fick gå därifrån!

Nu är jag himla trött. Stallde mig och lagade tacos direkt när jag kom hem. Nu ska jag sova.

My best friend

Torsdagen den sjätte augusti 2009

14:21
Idag var jag uppe på stan och fixade lite saker. Nu kommer jag äntligen åt min internetbank, yay! Råkade även köpa ett linne på H&M, men det var värt de 129 kronorna. Man måste ju få ha lite nöjespengar också?

Nu ska jag snart åka till jobbet. Hoppas verkligen att vem det nu är som kommer ikväll kommer i tid, för jag måste verkligen komma med 22:08-bussen, det är den sista! Men det tar ju bara typ två minuter att gå till bussen, så det bör jag fixa, men ändå.


21:27
Gått bra på jobbet idag. Fortfarande kvar, har trettiotre minuter kvar! Skönt att ha den här sista timman för sig själv. Fast jag vill hem..

Imorgon ska vi på Måns Zelmerlöv och Jerry Williams i Stadsparken, ska bli jättekul!

Some people want it all

Onsdagen den femte augusti 2009

11:16
Vaknade av att det lät som att massa saker föll ner på golvet. Det var posten! Tjocka kuvert fick jag, me like! Från CSN bland annat. Och en VeckoRevyn!

Suttit och kollat på lite gardiner på Ellos. Hittade två billiga jag vill ha, men de är ju cp, så man får inte beställa för mindre än 200 kr! Det är sjukt egentligen. Fast på ett sätt kan jag ju förstå dem. Men tycker ändå att jag borde få handla för så lite som jag vill. Visserligen är ju 200 kr ingenting egentligen, men ändå! Jaja.

Idag ska vi vandra till Varberga och köpa cyklar (ja, i plural) till Tommy. Det blir nog en fin liten promenad. Tydligen varmt ute! Man kanske skulle dra iväg och bada?


21:10
Blev inget Varberga, för de svarade inte i telefonen. Blev en apskabbig cykelbutik på norr, så nu har Tommy ett rött gammalt kärringåk! Vi invigde cykeln med att dra upp på stan, där vi fixade lite grejer.

Har kollat på halva säsongen av Paris Hilton: My new BFF, jag älskar det! Så himla kul. Love the drama! Men gud vad skönt att man inte har sånt drama runt sig, jag hade dött.

Imorgon har jag hela förmiddagen för mig själv. Tommy jobbar, och jag börjar inte förrän fyra. Jag tror det blir en sväng upp på stan. Måste till banken och fixa ny dosa, jag kommer aldrig hitta den andra! Känns inte så kul att man inte kan shoppa längre, i alla fall inte i den utsträckning jag gjort förr, men vill jag verkligen ha något och jag känner att jag faktiskt har råd kommer jag handla det ändå. A girl's gotta live!

All you have to do is call my name

Tisdagen den fjärde augusti 2009

05:47
Yeah, jag har sovit typ fyra timmar inatt! (Y) Man kan inte riktigt räkna de timmar jag sov tidigt på kvällen, de var ju liksom för att jag sovit så lite på förmiddagen. Men skitsamma! Jag vär rätt pigg. Ska sova på bussen sen. Man blir väl pigg av cykelturen om inte annat. Yesyes. Ledig imorgon i alla fall. Skönt.


15:34
Tjugofem minuter kvar på jobbet! Det går segt, men ätnligen har vi fixat internet! Dock har dagen gått väldigt snabbt, det gillar vi! Nä, ska väl fylla i min tidrapport nu. Börja packa iordnig och hoppas att Amanda kommer i tid så jag hinner med 16:00-bussen hem. Sen blir det besök av mor, bror och svärmor!


19:05
Ikväll ska jag, trots tröttheten, kolla på film med Anna! (: Mysigt. Det ser jag fram emot.


00:20
I know, it's after hours, men detta får räknas som idag. Allt som händer innan man går och lägger sig för natten är "idag". Okeeeee?!

Mycket mys på väster med Anna, Johannes och Bratt. Det blev Drillbit Taylor, väldigt rolig film, rekommenderas starkt. Behöver jag säga mer än att Seth Rogen (bl. a "På smällen") står bakom filmen? I don't think so.

Nu är jag dock sjukligt trött, så godnatt!

I don't wanna close my eyes

Måndagen den tredje augusti 2009

12:44
Det gick faktiskt alla tiders att jobba natt! Dock tror jag att detta kan ha varit en engångsgrej, tänker i alla fall inte ha för vana att ha det här passet. Men någon gång ibland går det ju an. Såg till att ha det ljust omkring mig, tände alla lampor. Så började jag med att baka, det tog ju en liten stund. Kollade på Twiligt (förstår inte riktigt hysterin kring filmen, men visst var den sevärd), satt vid dator (tyvärr utan internet), kollade på Idol och så vidare. Gick verkligen mycket bättre än jag trott. Skönt! Fast de sista två timmarna var jag jävligt trött, dock var det aldrig riktigt jobbigt. Men sov bara fem timmar när jag kom hem. Fast det är väl lika bra, för jag måste upp tidigt imorgon, och måste då lägga mig i tid ikväll. Men men. Nu blir det frukost!


19:21
Jag är tröööööööött! Ska nog gå och lägga mig strax. Upp vid fem imorgon..

Fixat upp flera kartonger idag. Börjar bli fullt i skåpen nu. Eller i alla fall se bebott ut. Var även på bokontoret och hämtade resten av nycklarna och fixade tvättstuga. Ja, det var min dag det.

Godnatt!


22:36
Jaha, så blev det med den nattsömnen. Jag hade tänkt sova hela natten, men icke. Är nu klarvaken, och vem vet när jag kan tänkas somna om? Var ett hima liv inne hos grannen. De verkar ha problem med en tonårskille som inte vill sova. Han skrek verkligen, det var nästan läskigt. Detta var innan jag kollade på klockan, så då antog jag att det var mitt i natten. Plus att det är kolsvart ute, sen när är det såhär mörkt redan 22:00? Brukar ju vara skapligt ljus när jag åker från jobbet.. Men, men, klockan är visst bara runt tio. Blev ingen kvällsmat, så får väl fixa det nu.

I hear destiny calling

Söndagen den andra augusti 2009

11:01
Hej, hej, hallå, dagboken! Andra natten i lägenheten avklarad, och jag trivs som fisken i vattnet. Hade stallt klockan på halv tio (måste gå upp i skaplig tid så jag kan sova ett par timmar ikväll innan jobbet), men vaknade av mig själv några sekunder innan klockan ringde. Gött! Det är så det ska vara. Jag har nog en liten inneboende klocka i mig..

Idag ska vi fortsätta packa upp, kartongerna tar aldrig slut! Tommy får snickra ihop alla möbler, och jag får ställa var sak på sin plats. Han tycker att jag är lite taskig som inte låter honom packa in saker, men jag har lite kontrollbehov där. Herregud, han får ju snickra! Det är ju manligt och härligt. Ja, och så får han ju koppla in tv:n och datorn och allt sånt. Nej, han borde verkligen inte klaga! Hehe..
   Måste åka iväg och köpa ännu mer grejer idag, sånt som vi glömde/inte hittade igår. Jäklar, vad pengarna försvinner! Måste fixa min internetbank, så jag har koll på finanserna. Tur att jag hade 15 000 undanlagt, de kommer gå åt!

I eftermiddag ska jag vara barnvakt åt sötingen Casper en stund. Egentligen är det mamma som ska vara barnvakt, men jag kommer och hälsar på. Fast det blir bara en stund, för jag måste, som sagt, hem och sova ett tag innan jag åker till jobbet ikväll, allt för att inte somna under passet! Det kommer bli mys, han är i en sån härlig ålder (fyllde ett i maj)!

Ja, inatt är det alltså dags för mig att jobba natt. Jag bävar! Men jag ska göra mitt yttersta för att inte somna. Helst ska jag inte bli jättetrött heller, för jag mår så sjukt jävla dåligt när jag inte får sova! Det är inte för inte man använder det som tortyr på vissa ställen. Gaaaad. Fast jag tror det kommer gå rätt så bra. Jag ska försöka storstäda (tyst, givetvis), titta på film (så länge jag inte blir trött av den, kanske borde ta en skräckis?), sitta vid datorn (tyvärr utan internet) och så vidare, och så vidare. Jobbigast kommer väl att vara efter tre, fyra inatt. Då man känner att man är klar med allt, och då man borde vara som allra tröttast. Hoppas det blir sådär att man kommer över en gräns och snarare blir hyperaktiv. Jaja, det märker vi! Jag ska i alla fall köpa på mig en massa godsaker och dricka en massa, massa cola! Synd att jag inte gillar kaffe, det blir man ju pigg av.. Kanske får tvinga i mig det ändå.

När vi ändå är inne på det här med jobbet har jag kommit fram till att jag bara kan jobba eftermiddagspass i höst. Går varken tåg eller bussar på morgnarna. Eller jo, i värsta fall får jag åka 06:50-tåget till Hallsberg, och sen åka buss tillbaka till Kumla. Men jag hoppas jag slipper! Men det är faktiskt skönast att jobba eftermiddag. Visst, jag slutar tio (fast det kanske är nio på helgerna på hösten?), och det tar ett tag att ta sig hem, men eftersom jag inte börjar förrän typ fyra dagen efter så kan jag gå ut eller vad det nu är jag vill göra. Det blir nog nice. Måste kolla upp det den här veckan, för jag har morgonpass nästa helg.

Well, that's it for this time, folks!


18:35
Massa mys hos sötaste minikusinen förut! Han har blivit så stor. Sist vi sågs kunde han knappt gå, nu springer han runt som en liten virvelvind. Och pratar gör han också! Ja, inte direkta ord kanske, men han jollrar och gnuffar och försöker i alla fall. Vi gick ut på promenad, höjdpunkterna var när det kom hundar! Synd att jag var tvungen att åka hem tidigt, men det kommer fler tillfällen!
   Så åkte jag alltså hem och försökte sova. Jag fick åtminstine en timmas sömn. Hade nog kunnat somna om ifall jag inte hade varit hungrig. Men sånt är livet. En timma är bättre än ingen. Måste packa iordning allt jag ska ha med mig (dator, mat, snacks, film, ägg till bakning, cola).

Nu blir det mat, sen kommer Hannes och Carin förbi! (:

Mitt nya liv

Lördagen den första augusti 2009

19:07
Sovit första natten i lägenheten! Det kändes lite konstigt, fast ändå rätt.
   Var iväg och fixade en massa grejer idag, bland annat så handlade för över 5 000 kronor på IKEA. Dock hade jag 4 000 kr uppdelat på tio presentkort. Det var lite kul att betala med så många! Men nu har vi nog fasen allt vi behöver. Köpte bland annat tv-bänk till sovrummet, ny glasskiva till soffbordet samt skåp och hyllor till badrummet. Fint blir det! Men jag är helt slut i fötterna.
   Åt på Restaurangtorget för första gången sen jag slutade. Det blev kebaben, min standard. Sååå gott! Viktoria hade rast i samma veva så vi tog sällis.

Har kommit på att det går åt jäklgt mycket pengar till mat. I och för sig handlade vi lite glödlampor och såna smågrejer också, men vi kom ändå upp i över 500 kronor på Maxi idag. Måste verkligen tänka oss för vad vi köper. Det går väl an nu när vi har pengar, men inte sen i höst. Men men!

Har förmodligen glömt min datorsladd hemma i Vintrosa, så den måste jag hämta. Datorn varnar för lågt batteri nu. Lika bra att hämta den på en gång. Har ändå en låda och en cd-hylla kvar hemma, så vi hämtar dem i samma veva.

Ska jobba natt imorgon, jag bävar. Jag kommer förmodligen vara jättetrött imorgon kväll. Om det inte blir tvärtom, att jag blir övertrött. Men jag känner på mig att det kommer gå åt hell. Men jag hoppas det går bra! Ska göra mitt bästa. Som tur är har jag bil i alla fall!

RSS 2.0