Can't waste my time

080929 Måndag

19:28
Idag kände jag verkligen för att stanna hemma i sängen hela dagen, men det kunde jag förstås inte göra. Så det bar av till skolan ändå.
Kändes väldigt bra på naturkunskapen idag, fick en massa gjort, och det känns inte helt främmande att jag kan klara provet imorgon. Ska dock kolla igenom mina anteckningar och göra några fler frågor senare ikväll.
Höll verkligen på att somna på s-blocket, trots att jag försökte bli lite pigg av att äta delicatobollar. Var i alla fall ruggigt skönt när dagen var slut.

Igår blev jag överlycklig. Guess who's going to New york? Meeeeeeeeee!!! Jag svär att jag hoppade runt när mamma sa att vi ska dit i september nästa år. Micke och Pernilla ska gifta sig där, fatta va schysst! Bröllop i Central Park och sen middag på en kändisrestaurang. Me like, me like. And a whole lot of shopping! Gudars, jag kommer bli ruinerad. Men fatta vad mycket snygga kläder jag kommer komma hem med. Jag är helt salig, jag vill bara att klockan ska vridas fram ett år! Var rätt nice att jag i den här vevan fick 1 000 kronor av gammelmormor. Häromdagen trodde jag att de redan satt på mitt konto, så jag satte undan 1 000 kronor på ett sparkonto. Sen kom mamma igår och sa att det satt 1 000 spänn på mitt gamla körkortskonto, och det var förstås de pengarna. Så jag ahde satt undan mina egna pengar först, men det var ju bara bra, för nu har jag helt plötsligt sparat undan 2 000 kronor redan. Looooooves it! Förhoppningsvis ska vi kolla på the Ellen Degeneres Show också, fatta kul! Åh, jag längtar så!

Imorgon ska jag och Tommy gå på bio. Det är seriöst tredje gången den här månaden. Puss på rabattkort! Älskar att gå på bio. Imorgon är det "Mirrors" som gäller. Det blir nog nice.

På onsdag ska jag leka med Jennifer. Vi har umgåtts mer den här månaden än på hela året. Vi växte nog ifrån varandra där ett tag, men nu känner jag att vi har hittat tillbaka till varandra, och det känns toppen! Nu är hon en av dem jag verkligen prioriterar att träffa. Har saknat dig, Jenfan, du är underbar! (: <3

Mys

080928 Söndag

11:07
Förbannat mycket folk på jobbet igår, men jag fick stå i disken så jag var nöjd.

Träffade vår minsting igår, Casper. Han har blivit så stor, och är så grymt söt, har verkligen ett eget utseende. Gosade med honom lite grann innan jag hoppade in i duschen.

Var sjukt kul hemma hos Hannes igår, massa trevligt folk, dansamatta och twister (som jag sög på). En del fick lite för mycket i sig, men det var verkligen jättekul. Tommy blev ganska så aprak, men det tyckte jag var kul för jag har aldrig sett honom full förr. Själv drack jag alldeles lagom och avslutade kvällen med att dricka vatten, bra Malin. Men för att slippa bli illamående på bussen bestämde vi att vi skulle gå hela vägen från Baronbackarna till sjukhuset. Det var skönt, man nyktrade till väldigt bra, till och med Tommy. Hade först tänkt följa med honom hem, ville inte riskera att han hamnade uppe i Hällefors nånstans, men sen blev det ändå att vi åkte hem var och en för sig. Han lär dock inte må så bra idag. Själv mår jag prima, var en riktigt bra fylla!

Nu ska jag släpa mig iväg till jobbet, till disken förhoppningsvis.

Röslein

080927 Lördag

11:24
Himla trevlig middag igår, verkligen. Det bjöds på stark och supergod kräftsoppa till förrätt, kött med potatisskivor och rotfrukter till varmrätt, och chokladpanakotta till efterrätt. Det var längesedan jag åt så här god mat.
När vi skulle hem var det sjukt dimmigt ute. Jag hatar att köra på natten så det blev inte direkt bättre av dimman. Men hem kom vi.
Det bestämdes att jag ska ha sånglektioner med Josefin på fredagarna efter PA:t. Det ska bli väldigt kul och intressant, hoppas att det blir bra.

Idag blir det jobb, och sen inflyttningsfest hos Hannes!

Vafasen

Jaha, tydligen har inte Mallorcainlägget kommit upp förrän nu, men vatusan, håll till godo.

Mallorca

080921 Söndag

20:37
Semestern har varit toppen, och väldigt välbehövd, men nu är jag tillbaka och ska ta nya tag!

Gick väldigt smidigt på Arlanda på nervägen. Incheckningen började tidigt och vi slapp stå i massa köer. Köpte på oss en massa Marabouchoklad i Tax Freen.
När vi kom in över Mallorca med flyget såg vi på håll att det blixtrade någonstans. Det var riktigt häftigt att se, men det var som tur var inget som vi blev påverkade av.
Var alldeles mörkt när vi landade, vi blev mötta ev en norsk representant för Apollo. Någon sate hade virrat bort sig, eller något, vilket gjorde att vi fick sitta en timma i bussen på parkeringen innan vi äntligen kunde åka iväg. Tog sedan runt en timme att ta sig från Palma till Alcudia. Det var en hel del hotell innan vårt, men det var ganska kul att titta på dem, fastän man inte såg så mycket.
Vi kom fram strax efter midnatt och var jättehungriga, eftersom vi inte ätit på nio timmar. Hotellrestaurangen var tyvärr stängd, men vi hittade som tur var ett ställe som fortfarande serverade mat. Pizza blev det, hur god som helst!

Hotellrummet var fantastiskt, stort och luftigt med öppen planlösning. Sängen var enorm, typ tre gånger större än min. I love! En stor soffa med typ divan, och en storbildsteve som man tyvärr fick betala för att använda. Köket var minimalt, liksom gömt bakom en vägg, men det gjorde inget, man satt ju liksom där i vardagsrummet, eller ute på balkongen som hade utsikt över bergen, och typ ett träsklandskap där fåglarna trivdes.
Badrummet var också stort, med separat rum för handfat, och det fanns både stor dusch och ett rymligt badkar.

Vädret har varit sådär kan jag säga. Inte direkt dåligt, men heller inte toppen. Det har hela tiden varit varmt, men det har varit en hel del moln och sådär. Har faktisk inte blivit överdrivet mycket sol och bad, fast samtidigt så var inte det syftet med semestern heller. Det egentliga syftet var ju faktiskt att jag skulle vila upp mig och ha lite miljöombyte, och så har det ju blivit. Och självklart har det blivit sol och bad också, men inte alls lika mycket som man kunnat tro.
Poolområdet var underbart, flera pooler som var mer eller mindre sammanlänkande och skiftade i storlek och form. Gratis solstolar som man kunde lägga tjocka madrasser på, mycket skönt. Enda minuset var att vattnet var ruggigt kallt, man ville inte direkt bada. Men svalkad blev man garanterat.
Havet var å andra sidan jättevarmt. Och sjukt långgrundt. Det var hur nice som helst att bada där, men jag ligger inte gärna och solar på sandstränder, det blir sand överallt..

Priserna på mat var grymt mycket dyrare än vad jag förutspått. Det var dyra matkassar, värre än Ica. Men såtn kanske man skulle ha väntat sig, men ändå. Fast värst var på vissa restauranger; nära 40 kronor för ett stort glas cola, kanske 40 cl. Sjuuuukt. Fast vi försökte att laga mycket mat på hotellet, men eftersom det inte var billigt att köpa mat i affär kunde man nästan lika gärna gå ut och äta. Vi åt nog ungefär lika mycket hemma som ute.
Favoritrestaurangen var helt klart Dakota, en texmex- och grillrestaurang. Rätt dyr, men man fick mycket mat, och god var den.
Glass åt vi en hel del, såna där stora skålar. Godaste var en som var en blandning mellan fruktsallad och glass, mums.

Så vad har vi gjort då?
Tja, en dag hyrde vi varsin cykel och kollade in omgivningarna. Det gick väldigt bra att cykla, fanns liksom som små sidogator så man slapp åka med bilarna. Åkte längs med vägen som går parallellt med stranden, fint var det.
En annan dag tog vi bussen in till Palma, och sedan vidare till Marineland. Där såg vi bland annat delfiner och sjölejon. Delfinerna är så sjukt vackra, jag blir ledsen i själen när jag tänker på att det är utrotningshotade. Så fina!

Den stora händelsen var ju ändå självklart förlovningen. Japp, jag sitter nu här med en liten guldring med tre stenar, här på vänstra ringfingret. Det var planerat sedan ungefär en månad, och jag är världens lyckligaste! Vi hade planerat det tillsammans, vi gick väl båda i samma tankar, fast Tommy ville göra det på vår tvåårsdag. Fast jag ville att det skulle bli speciellt, och vi kommer att vara panka om två månader, då vår tvåårsdag är, så då bestämde vi att vi skulle göra det på Mallorca. Det skedde rätt odramatiskt på balkongen i solnedgången, jag var odck nervös, det var så fint. Efteråt åt vi en brakmåltid på Dakota, perfekt dag! Det var i måndags, då vi firade 1 år och 10 månader. Ingen annan visste om det, men mamma hade sina aningar. I tisdags kom annonsen i NA.
Ja, tänk att man nu är förlovad. Jag förstår att många tänker att vi är dumma i huvudet, eller att det liksom inte är seriöst, men det är det. It's the real thing, med bröllop och allt. Dock inte än, men det är så det ska bli. När det är rätt tillfälle. Detta känns verkligen så rätt, Tommy är den jag alltid behövt, min trygghet. Jag älskar dig!

Igår for vi i alla fall hemåt. Hemresan blev fördröjd med en och en halv timma, eftersom vi av nån anledning var tvungna att mellanlanda i Malmö för att tanka. Segt som tusan. Men strax efter 03:00 hämtade Hannes oss på Arlanda. Då bar det direkt av till ett McDonald's som turligt nog hade öppet.
Jag sov lite på planet, till Malmö, men inget i bilen hem. Vet inte varför. Borde nog ha gjort det. Vi var hemma 07:00, och vi slockande direkt.

Vaknade vid 11:00, kunde inte sova mer. Jobbigt, hade inte alls fått tillräckligt med sömn. Som när man har varit på krogen ungefär. Jag skjutsade in Tommy till bussen vid 13:30, och sen åkte Marcus och jag till Marieberg, jag behövde köpa persenter till Tommy som fyller 20 på tisdag. Det gick väldigt fort att hitta det jag skulle, det var bra. Vi lunchade åp Donken, fastän jag var långtifrån sugen. Men ville inte laga mat.
När vi kom hem hade mamma och pappa kommit hem från Stockholm. Vi pratade i soffan i vardagsrummet. Sen gick mamma och jag ut på promenad i det vackra höstvädret.
På kvällen kom Conny och hans slovenska hit. Hon var jättetrevlig, men det är såklart lite jobbigt att man måste prata engelska med henne, speciellt som hon inte är särskitl bra på det. Man blir liksom lite sämre själv också..
Kvällen avslutades med en otroligt efterlängtad kebab framför Hål i väggen.
Nu blir det sova som tusan, jobbig dag i skolan imorgon!


Mörkret faller

080926 Fredag

13:17
Igår lekte jag med Jennifer och Melvin. Vi fikade på Kompassen och så gick vi runt och köpte lite babygrejer. Träffade Kristin från jobbet, som jag inte sett på typ hundra år.
Så fick jag se nya lägenheten, fasen va stor! Jag vill också ha.. Vi kollade på tv och fikade. Sen blev vi hungriga när Tony kom hem, så då gick vi iväg och köpte kebab, muuuuums! Kollade Idol och sådär. Fan att Emelie inte gick vidare, men jag hoppas verkligen att hon söker nästa år igen.

Bröt ihop på PA:t idag, vet inte varför. Eller, jo, det gör jag väl, men det kom så jäkla plötsligt. Det var sjukt jobbigt i alla fall, men det hade ju inget med PA:t att göra. Det är väl bara en sån dag då det blri för mycket, när man känner sig sämre än vanligt. Jau.

Nu är jag i alla fall hemma. HJade tänkt plugga, men jag känner att jag verkligen inte orkar. Tänker bara ligga i soffan.

Lagar min favvo, grilloljepotatis.

Ikväll blir det middag hos Lena och Ove, hoppas det blir god mat, hihi.


17:19
Skrivit in allt i loggboken nu. Borde dock skriva en projektplan och sånt där..

You're so divine

080924 Onsdag

17:11
Igår var jag hurtig och simmade en halvtimma på min håltimma. Det var väldigt skönt, och det faktum att man ändå fått sig lite färg fick kompensera överflödskilona..

Efter skolan, som avslutades på WUC, gick jag och Tommy på stan. Vi lämnade in våra ringar, de kommer tillbaka om två veckor. Jag blev lite deprimerad och köpte mig en substitutsring på I am. den blev dock lite för stor (hur ska man kunna välja rätt storlek när de är grejer i vägen?) så den får mest sitta på långfingret, men ändå.

Vi gick och käkade födelsedagsmiddag på Salladin, grillspätt med pommes och tzatsiki. Mycket gott, och veeery mättande.
Sen gick vi på bio, jag bjöd självklart eftersom Tommy fyllde 20. Patrik 1,5 såg vi, den var sååå bra! Hjärta på Torsten.
Efteråt gick vi lite promenad för att spendera tiden tills bussen skulle gå.

Väl hemma fick Tommy ytterligare två presenter (ett par kalsonger och en t-shirt) och sen la vi oss och kollade på Ice Age. Mysdag!

Imorse kändes det som om någon slagit mit i huvudet med en klubba. Jag var sååå trött! Stensov på bussen.

Jobbade med vårt dagisprojekt på BaMu:n. Det kan nog bli okej, men jag har väl inte jordens bästa grupp kanske.. Men ändå.

Ensemblen blev inställd eftersom alla sångare skulle åka till Universitetet och kolla på en repetition med Marlena Ernman och kammarorkestern. Det var rena sömnpillret, men när vi fick träffa Marlena efteråt var hon supertrevlig och rolig att prata med.

När jag kom hem slängde jag i mig ett par mackor och gav mig sedan ut på promenad. Jag är så trött, orkar liksom inte gå så mycket, ville bara hem. Blev prommis istället för pilates, hade ingen skjuts hem.

Kollat på Top Model 4, det är så kul. Man borde ha maraton med alla säsonger..

Nu hade jag tänkt kolla ikapp de svanitt av Idol som jag missat de senaste veckorna. Det blri nog nice. Go, Emelie!

You're the only one

080922 Måndag

19:07
Jag vaknade av mig själv klockan 07:57 imorse. Var väl inte direkt pigg, men kände inte för att somna om en extra halvtimme, eftersom jag oftast bara blir ännu tröttare utav det. Istället gick jag upp och gjorde mig iordning och tog en tidigare buss. Det var bra gjort. Brukar i vanliga fall ta 09:30 bussen, men jag missar alltid 16 och kommer då försent till naturkunskapen. Nu kollade jag istället busstider för 504 och 513 och de gick båda runt 09:00 från E18. Det är faktiskt smidigt att bara ta hojen dit ner. Så det gjorde jag. Duktig tjej.

Naturkunskap är verkligen inte min grej, men det känns som att jag i alla fall fattade bra den här lektionen. Och fick lite gjort, plugg inför provet nästa vecka. Wish me luck..

Tror vi stod i kön i matsalen i över 20 minuter idag, helt sjukt. Vi har nog jordens mest ineffektiva matsal. Hate, hate. Sjukt mycket folk, men på nåt vänster fanns det ändå en massa lediga bord. Well, well.

Kollade film på s-blocket, nån kinesisk. Den var faktiskt helt okej, men lite osammanhängande. Eftersom varken Meg eller Johan var med och såg försökte jag passa på att sova lite. Det gick rätt dåligt, men det var många andra som lyckades. Det var sjukt kallt i klassrummet, till sist satt jag med både skinnjacka och fingervantar på. Burr..

När jag skulle gå på bussen hem ringde gammis. Hon ville gratulera till förlovningen igen, och berättade att hon hade satt in  1 000 kronor på mitt konto. Tack, tack!
Bussen åkte helt cp. Det var jättekö i Adolfsberg så vi vände om, men istället för att åka ut på motorvägen åkte vi över Bista. Den skulle ju inte ens gå där den tiden så det var ju jätteonödigt. Men hem kom jag till slut. Men mitt under turen blev jag rejält illamående och fick stans huvudvärk. Illamåendet gick som tur var över när jag kom ut i friska luften, men huvudvärken sitter i än..

Kom precis in från en promenad ute i den vackra hösten. Det är så vackert ute! Jag älskar när asklöven blir sådär röda. Eller det kanske inte är ask? Men du vet, de där som Kanada har på flaggan. Vi kallar dem maples då.. Whatever, det blev bara en kortis på grund av huvudvärken.

Imorgon fyller Tommy 20 år, och det ska firas genom att gå på Patrik 1,5. Och så käka lite antar jag. Det blir mys. Vi ska lämna in våra ringar också, fick banne mig ta av min idag för att jag var så svullen i fingret. Måste ha större, och så måste jag få gravering. Tommy måste förminska sin. Hoppas det inte blir alltöfr dyrt..

Dagen D

080913 Lördag

08:58
Jaa, idag bär det av. I ärlighetens namn känns det inte alls så. Det skulle lika gärna kunna vara julafton. Det känns liksom overkligt. Jag kommer nog inte fatta förrän vi är på Arlanda. Ojojoj.. Men jösses, vad jag ser fram emot detta. Sol, värme, miljöombyte, en hel vecka med bara min älskling. Det kan inte bli annat än fantastiskt.

Jag lyckades tappa min mobil ner i en stekpanna som jag diskade. Den dog. Jag trodde den tog på heltid, men den gick som tur var att starta på en gång. Var inte så mycket vatten, tuuuuuur.

Mitt rum ser ut som ett bombnedslag, så eftersom jag är väldigt tidigt uppe idag ska jag passa på att städa mitt rum, så slipper jag få skäll för det när jag kommer hem. Toaletten är också i behov av rengöring.
Fast först blir det bad, för det är så skööööönt!


10:37
Nu är jag helt färdig med allt. Känns väldigt bra. Tycker att jag var duktig som gick upp tidigt imorse och gjorde en massa. Nu är rummet någorlunda fint, toaletten är ren. Och jag är färdigpackad. Nu ska jag inte röra innehållet förrän på flygplatsen, maybe. Gah! Nu börjar det kännas att jag ska åka, och det känns looovelyyy! Fast lite nervöst också. Men det kommer bli så bra. (:

Allt vi känner för varann

080912 Fredag

08:23
Jag är färdig och klar att åka till skolan. Får väl ta och åka in snart.. Fast då blir jag tidig. Men ändå. Ska på första körlektionen för trean. Det lär gå bra. Sen drar vi till Hallsberg. Jag kom på en lösning med bensinpengarna; Icakortet. Bara att ta ut lite cash. Jag är typ sämst på att tanka, jag fattar aldrig hur man gör, men det får väl gp. Förhoppningsvis behöver jag inte ens tanka. Men i alla fall.

I eftermiddag blir det en massa pack och städ. Har knappt tänkt på packning, men sånt är kul. Lär bli en del klädprovning. Ska verkligen försöka att bara ta med mig lite kläder, det går liksom inte åt så mycket på en vecka, men man tar ju alltid med för mycket. Blir väl typ en snyggklänning, en strandklänning, ett par shorts och någon t-shirt. Och typ ett par strandskor och ett par snyggskor. Och bikini. Wei wei, imorgon åker vi!


15:41
Mys på Hallsberg. Vi åt lunch med en lärare och fick träffa lite elever och några lärare. De är underbara. Ser fram emot vårt samarbete.

Åkte till Marieberg och hämtade ut mitt recept på penicillin. No alcohol for me this vacation..
Sen åkte jag till farmor och tog in deras post.

Har sovit i säkert två timmar, så himla skönt. Men nu känner jag att jag måste sätta igång och greja. Har ju inte ens börjat packa än..


17:06
Har inte kommit nånvart än heller. Föutom att jag har målat tånaglarna framför Top Model.. Ska försöka få in lite ljudböcker på telefonen, och så ska jag handla och hämta ut mina nya Uggs. (:


18:25
Jag är färdigpackad! Fast jag får nog packa om lite, har faktiskt packat ner rätt mycket grejer. Kommer inte behöva allt.. Men jag vill ju kunna ha lite valmöjligheter. Fast å andra sidan kanske jag inte får plats med några grejer från semestern, och det är ju lite synd. Men vafan. Jag får göra en liten urrensing.

Hämtade ut mina nya Uggs förut. Eller ja, det är ju inga riktiga Uggs, men samma stil. 209 kronor från Ellos, I like. De är supersköna, kommer gå i dem jämt i vinter. Nu väntar jag bara på mina stövletter med kilklack, de kommer strax efter att jag kommit hem.

I affären hittade jag också ett nytt nummer av SOLO, jippi!

Nu blir det mat.


20:31
Nu är min packning komplett, tror jag i alla fall. Det känns så. Har i alla fall det allra nödvändigaste med mig. Tog faktiskt bort en klänning, ett skärp, ett linne och en ansiktsrengöring. Blev åtminstone lite mer plats. Hade tänkt att få plats med lite pocketböcker, det är lite av en tradition att handla tre pocket på PocketShop. I like, I like.

Ska göra iordning i köket nu, och sen kolla på film med bror.

You're my hero

080911 Torsdag

11:28
Imorse skjutsade jag mamma till hennes jobb, eftersom hon och pappa ska iväg med husvagnen i eftermiddag. Jag var med på skolan ett tag, fick träffa några elever och lärare som jag ska träffa imorgon på projektarbetet. De är så mysiga.

Sen var det bio på Roxy, "Children of Men". Har sett den förr, men den var bättre den här gången, hur nu det går ihop. Så himla hemsk är den, tänk om världen blir sån i framtiden.

Eftersom jag har bilen åkte jag hem efter bion, börjar inte förrän om en timma. Har käkat lite lunch och sådär.

Sen in till skolan och ha SKRIKA-rep, och sen ska jag till optikern. Bajs.

Som sagt, hemma själv nu. Eller ja, med Marcus.. Ikväll blir det samma som igår; Idol och Heroes.


17:32
Idag var jag ovanligt seg på att fatta noterna på SKRIKA. Mozart var inte min buddy idag. Det var däremot "Merano" ur "Chess". Oh, I love! Så himla kul låt. Äntligen nån som jag kunde noterna till.. Yeah.

Efter skolan var det fortfarande över en timma kvar tills jag hade tid hos optikern, så jag tog mig en repa ut till Lager157. Var nära att köpa en overzied lila t-shirt för 30 spänn, men tyckte, trots det superbra priset, att det var ett onödigt köp eftersom jag förmodligen inte skulle använda den så mycket. Jag såg enorm ut i den, men skön var den.
Sen blev det Marieberg också. Köpte ytterligare ett läppglans på H&M. Jag är verkligen inne i en lipgloss-period. Dock inga dyra köp, nepp, jag vill prova allt som är billigt. Och faktiskt, "Hello Kitty" från H&M är jättebra. Läpparna blir muka och lena och de doftar (smakar?) alldeles ljuvligt. Det gillar vi.

Hos optikern fick jag min misstanke bekräftad; när jag hämtade ut ett extra par linser fick jag för svag styrka. Annars var synen oförändrad, men jag fick en ny sorts lins, eftersom mina gamla blev så torra. Jag har bytt sort säkert fem gånger, men hoppas denna är bra. It better be, eftersom den kostar 250 kronor..

Jaghar beställt hem glasögon från en sida jag inte minns namnet på just nu. Man fick låna hem fyra par gratis, så jag tänkte why not? De är billiga, jag kan säkert hitta några som passar.

Jag funderar på vad jag ska laga för mat till mig och lillebror idag? Jag är enormt sugen på ungsbakad potatis i grillolja, men frågan är om det finns nåt att ha till det? Jaja, jag får väl cykla till affären med pappas Ica-kort..


21:59
Det blev min paradrätt; kycklingfilé och potatis i ugn. Mummsfillibabba!

Somnade vid halv åtta och vaknade en timma senare. Det var fett skönt, men missade ju början av Idol. Blä. Men är fortfarande trött, så ska nog inte vara några problem att somna.

Imorgon är det fredag. Det betyder kör, och sen ska vi ha uppstart med vårt projektarbete. Jag, Sofie och Ida åker till Hallsberg för att träffa den frupp vi ska arbeta med. Jag tror det blir skoj. Skönt att jag har bilen också, enda kruxet är att jag inte vet om bensinen räcker, och jag är inte direkt rik. Vi får se. Måste först och främst hämta ut mitt penicillin, men jag antar att det inte kan kosta så många hundringar i alla fall..



Goddag, goddag, goddag

080910 Onsdag

17:08
Fy, jag har dåligt samvete över att jag skolkade från skolan idag.. Fy på mig!

När Tommy och jag åkte bussen in till stan fick vi stanna mitt på vägen. Vi förstod ingenting, men efter ett par minuter kom det förbi en stor lastbil med en sån där vinge, eller vad det nu är, som man har till vindkraftsverk. Förstår att det kanske inte går så bra att möta en sån i en rondell..

Träffade Jennifer och Melvin på stan. Vi gick och fiokade på Gröna Grodan, så himla mysigt! Melvin var så himla duktig och gav inte ett ljud ifrån sig på hela tiden.
Sen gick vi hem till Jennifers mamma, där lilla familjen för tillfället bor på grund av reparation av nya lägenheten. Där kollade vi på "Sök" och käkade popcorn. Och mös med Melvin.
Väldigt mysig eftermiddag!

Idag skulle jag behöva tänka över packningen till semestern. Ska prova lite kläder och sånt. Köpte nya necessärer på H&M igår, mina  gamla är säkert tio år och jävligt äckliga.

Imorgon ska jag skjutsa mamma till jobbet. Eftersom bion inte börjar förrän nio, och mamma ska vara på jobbet redan halv åtta, så ska jag vara med där lite. Sen ska vi dit igen på fredag.


18:47
Ikväll blir det Idol, förhoppningsvis får man se mina kära klasskompisars auditions. Puss på er!
Sen blir det Heroes. (:


21:57
Fastän jag visste att Emelie skulle gå vidare satt jag och var jättenervös ända tills hon hade sin audition. You go, girl! Anna Bergendahl var för övrigt outstanding, puss.

I wish those days could come back once more

080909 Tisdag

12:46
Idag är det ytterligare en grå, regnig dag. Det suger hästballe. Ungefär. Jag har egentligen ingenting emot regn, men jag gillar det inte när det regnar flera dagar på raken och bara är grått, grått, grått och kallt. Bläbläblä.

Varit på vårdcentralen idag. Konstaterade bihålsinflammation, som väntat. Fick recept på penicillin som ska hämtas ut på fredag om jag inte är frisk till dess. Måste ydligen bunkra upp rejält med nässpray inför flygresan, annars kunde den bli ett rent helvete, sa doktorn. Det känns ju sådär..

Nu ska jag snart ha mentorsamtal, sen drar jag upp på stan, och sen är det försäljning & service. Och sen ska jag leka med bebis. <3


21:10
Jag fick ett infall och åkte hem till min babe istället för att vänta på att han skulle komma till mig. Vi har det mysigt. Fast jag har smittat honom lite.. Ooops. Vi kollar tv, jag fick se Top Model, så då fick han se Vem kan slå Filip och Fredrik.

It rains down the east coast

080908 Måndag

17:09
Dagen började verkligen inte bra.
Först lyckades jag vakna två timmar för tidigt för att jag hade glömt att jag börjar 10:10. Sen när jag skulle ställa klockan för att ha koll på när jag skulle gå till bussen ställer jag den en timma för tidigt, så det blev ställt tills imorgon bitti istället. Varpå jag lyckligtvis kollar på klockan tre minuter i halv tio, bussen går två minuter över halv. Hann dock med bussen. Hade heller inget paraply så jag var dyngsur när jag kom till skolan. Plus att jag missade 16 så jag fick åka sjuan och kom för sent. I hate Mondays sometimes.

Hade redovisning om Marco Polo idag. Har jobbat med Hanna, men hon var inte där, så fick göra själv. Det gick jättebra, jag kunde allt i huvudet och jag fick massor av beröm från folk, så det kändes jättekul. Brukar annars inte vara särskilt pigg på att redovisa själv.

Nu är jag tröttis. Ska lägga mig i soffan och kolla tv.


22:10
Årets Kristallengala var sämst. Inslagen var bara tråkiga.. Och inget pris till Björn Gustaffson, what the hell..

22:11
Gaaah, Mallorca på lördag!!!!!!!

You've got what I want

080907 Söndag

18:45
PUSS på fredagen! Det vankades Liseberg med älsket, Hannes och Carin. Vi hade sjukt kul. Var inget folk och såpass fint väder att man kunde åka karusell i t-shirt. Inga köer, bara att köra på liksom. Det gillar vi. Hannes gick såklart och vann två kilo choklad, den jäveln.. Och själv kunde man inte ens vinna en endaste liten mjukisanka.. Detta var också första gången som jag lyckats styra radiobilarna. Det var skojigt. Såg gamla bekantskapen Robin där också, tänk att han jobbar kvar där än..
Vi körde lite fel på hemvägen, Götet är inte direkt roligaste stället att köra bil i. Men till sist hamnade vi rätt. Först körde Hannes en bit, men sen blev han trött så då bytte han med Tommy. Vi blev kissnödiga och stannade på första bästa mack. Tyvärr var den stängd och den låg typ mitt i ett villaomårde, men nöden har ingen lag så i skydd av mörkret smet jag och Tommy bakom knuten och uträttade våra behov. Det kändes lite lagom risky sådär, hehe. Jag körde i alla fall sista biten hem. Det var nice.

Igår var det jobb. Satan i gatan så mycket folk det var! Och dessutom hade vi tre pers sjuka, det var lagom skönt sådär. Men det gick riktigt bra ändå måste jag säga, vi var duktiga. Var väl rätt människor som jobbade antar jag.
På kvällen kom Anna, och hela familjen tittade på Baba's bilar. Fy vad dåligt den var, men den var ju komisk åp sina ställen. Vi hade sett att Markoolio skulle vara med, så vi väntade på att han skulle dyka upp. Men icke.

Jobbat idag igen. Ganska mycket folk, men bara två man kort. Gick väldans bra idag med. Fått klart att jag är ledig två helger nu. Göttans.

Ska ladda upp lite bilder från Liseberg nu, sen käka och sånt där.


21:58
Myskväll. Blidde korvmackor till kvällsmat och sen lyxade jag till det med hemmagjorda popcorn med lite lite smör på, och en Marabou digestive. Och så kollade jag på Uptown girls med favoriterna Brittany Murphy och lovely Dakota Fanning. Superkväll.

Kan passa på att meddela att jag beställt två par stövlar från ellos.se. Me like.

Makt över mina drömmar

080904 Torsdag

10:53
Jag drömde så sjukt inatt! Det gör man väl i och för sig alltid, men detta var väl lite utöver det vanliga. Det hela gick ut på att jag hamnde mitt i en skräckfilm (som bara finns i fantasin..). Den utspelade sig i skolan och det var döingar överallt, i skåpen och i korridorerna. Zombies alltså. Och så precis när vi skulle gå till matsalen så började alla spy upp massa nya döda människor. Så jävla sick. Alltså man ska ju tydligen drömma om sånt man inte bearbetat under dagen ordentligt. Vad menas då med detta? Inte fasen har jag gått runt och tänkt på zombies.

Gick till skolan idag igen fastän jag är sjuk. Blev dock kort skoldag, Hanna och jag gjorde klart vårt arbete om Marco Polo och sen drog vi hem. Så lite skolk blev det ju, men kan ändå inte sjunga så kändes inte som nån stor idé att sitta och vänta i skolan i flera timmar på att ha sång och kör när jag är sjukis.

Ska vara lite ful och gå på bio ikväll tänkte jag. Känns inte hundra att gå på bio när jag "skolkat" från skolan, men whatever.


12:51
Få saker är lika sköna som att lägga sig i badet. Helst med ett mjukt skum. Ännu hellre med lite tända ljus, vilket jag aldrig gör, men ändå. Det enda måstet är en bra bok. Eller en tidning. Det gillas.

Maten blev gudomlig. Jag fullkomligt älskar potatis i grillolja!

Nu blir det sovas i soffan.


15:47
Jag blir fruktansvärt stressad av att sova middag när jag vet att jag har en tid att passa. Och så är det väldigt jobbigt om jag vet att någon ska komma hem snart också. Fast damn you vad det är skönt att sova på dagen!

Just dance

080903 Onsdag

18:00
Idag hade jag verkligen bestämt mig för att gå till skolan, och det gjorde jag också. Men jag ångrade mig fort som attans. Mådde så himla dåligt, så fort jag rörde på mig gjorde det ont i huvudet. Men var med så gott jag kunde på barn & musik-lektionen ändå. Och på ensemblen. Som by the way kommer att bli sjukt bra, bara jag blir av med förkylning och vi tajtar till oss. Go us!

När jag kom hem fick jag i alla fall bekräftat att jag har feber, 38 degrees. Det är första gången på hela veckan som termometern visat feber, så himla konstigt. Men jag har nog faktiskt haft min må-dåligt-topp idag. Men får gå till skolan imorgon ändå, jag ska ju faktiskt vara ledig på fredag.

Ikväll börjar Idol! Så himla kul, jag ska försöka följa det i år. Har man tur kanske man till och med åker upp och kollar på en delfinal?


18:58
Jag har varit en duktig syster slash dotter idag. Inte nog med att jag såg till att ha plockat ur diskmaskinen, jag har dessutom lagat mat till familjen. Inte mer avancerat än korv med bröd, men ändå. By the way var det första gången jag kokade korv. Jag är ingen korvmänniska, så det är rätt naturligt att jag inte lagat det förr. Samma sak med pasta, det är liksom inte det första jag ställer mig och gör om jag ska laga mat. Jag är helt klart en potatismänniska. Förutom när det kommer till kokt potatis. Min framtida familj kommer nog knappt få uppleva kokt potatis i mitt kök. Jag gillar det helt enkelt inte, och det är jobbigt att skala potatis. Dessutom är potatis i ugn både godare och lyxigare. Och jag har fått för mig att det är nyttigare också.
Nu ska jag ta mig ner i källaren och städa på mitt rum, samt slänga på en tvättmaskin. Sen blir det Idolkväll!


19:17
Det krävs inte mycket för att få mitt rum att se stökigt ut. För det första så är allt så omatchat att det liksom räcker med det för att det ska se rörigt ut. Har man dessutom ett glasbord där man förvarar alla sminkprodukter, parfymer och smycken ser det också rätt kaotiskt ut. Jag borde skaffa ett bra ställe att ha alla grejerna på, men har liksom inte plats. Men tycker att det i alla fall blivit lite bättre sen jag fick in bokskåpet. Nu kan jag i alla fall gömma undan alla "fula" saker som man inte vet var man ska göra av. Ska dock försöka orka ställa in alla VHS:er där i också. Apropå det borde jag kanske ta in VHS-spelaren på mitt rum igen, annars är det grymt onödigt att ha filmerna drällandes där.. Borde för den delen fixa nåt praktiskt sätt att förvara alla scarves. Nu ligger de bara huller om buller på soffryggen. Det med allt smink hade lätt kunnat lösas med att fixa lite mer förvaring inne på toaletten, men grejen är den att jag vill kunna ha tv:n på när jag gör mig iordning. Det är en vana jag har. Det skulle inte kännas lika bra att vara inne på toan liksom.. Men men. Förhoppningsvis har man lägenhet i stan inom ett år. Eller i alla fall så har Tommy det, så jag kan snylta. Har liksom tusen saker som borde åtgärdas på rummet, men som känns onödiga att ta tag i om jag ändå inte kommer vara där.


21:52
Idol alltså.. Nej, det var inget bra första avsnitt. Man gfick ju knappt se några auditions. Fast jag misstänker i och för sig att man kommer få mer ingående auditions i de mindre städerna, de avslutar ju med Stockholm sedan också. Hoppas som alltid på att få se någon man känner igen, förhoppningsvis lär man ju få se Emelie i alla fall.

Säsongstart av Heroes idag också. Damn, det var ju liksom ett halvår sen, minst, som jag såg första säsongen. Fortsatte av någon anledning inet att kolla på andra säsongen, men nu fick jag ju en ny chans. Ska försöka följa, men det brukar vara svårt det där. Blir förmodligen nerladdade avsnitt, som allt annat.

Nu blir det godnattmys. Vad ska jag nu titta på när Vänner är slut?

If he falls in love tonight

080902 Tisdag

11:24
Jag kände att jag gjorde rätt i att vara hemma idag. Natten var inget vidare.
Marcus väckte mig imorse. Han ville ha hjälp med att sätta på sig strumporna. Sådant kan man visst inte göra själv när man har brutit armen, hehe.

Trodde jag skulle få en VeckoRevyn idag, men icke. Istället låg det ett brev från vårdcentralen i brevlådan. Ska tydligen in på lungkontroll apropå min ansträngsningsastma. Gud, jag som inte ens känt av astman sen jag slutade på fotbollen. Kanske någon enstaka gång när det varit extra jobbigt på idrotten. Men ändå.


14:15
Ätit mumsmat idag igen. Potatis i ugn med grillolja och vitlök. Yummy.
Det är något som gör att jag känner att jag måste äta hela tiden när jag är hemma. Eller hela tiden när jag sitter still. Jag vet inte varför, men det bara är så. Man kan väl säga att det är en form av ätstörning jag har. Inte så kul.


15:51
Man blir så lat av att ligga hemma en hel dag. Har tillbringat eftermiddagen i soffan framför kanal5. Lite Ellen, lite Desperate Housewives, lite Christine. Mer lär det bli..


17:37
I sense plommonplockning.


19:30
Mitt huvud känns svullet och ihoppressat på samma gång. Makes no sense.. Men skola blir det imorgon i alla fall, om jag inte blir värre, of course. Ska nog inviga nya mormorsblusen.


20:30
Kvällen har gått sjukt segt. Det får bli tidig nattning ikväll, så man är ordentligt utvilad tills imorgon.
Morgondagens outfit kommer bli; röda jeans (Cubus), svart linne (Gina Tricot), gråblommig blus (unknown), svarta pumps (Skopunkten). Det blir nice. Jag kommer se ut som en skolfröken, haha.

My mind is clearing up

080901 Måndag

12:28
Idag är det officiellt den första dagen på hösten. För mig är det höst i september, där med basta. Det känns bra, jag tycker om hösten. Särskilt om det är vackert väder, då kan man ta fantastiska bilder på alla häftiga färgskiftningar och så vidare. Dessutom är det väl lite mer accepterat att sitta inne och glo på tv när det är höstregn utanför fönstret..

Inte alls frisk idag. Tog dock en alvedon och näsdroppar imorse, åkte till skolan ändå. Jag bröjar ångra mig lite, men det går helt okej. Alvedonen håller väl på för fullt. Förhoppningsvis behöver jag inte anstränga mig alltför mycket på s-blocket, bara anteckna. men mår jag sämre får jag väl gå hem helt enkelt.

Es3m lekte naturare idag på naturkunskapen. Vi var ute vid dammarna och hovade för att så småningom kunna studra dammens ekosystem. Det är lika upphetsande som det låter. Är det något jag får IG i i år är det NaKu. Som jag by the way ska göra en läxa i nu..


18:17
Blev en helt okej eftermiddag. Jag och Hanna satt i biblioteket och läste och sammanfattade text om Marco Polo.

När jag kom hem gick jag ut i trädgården och plockade plommon. Så himla gott.
Sen åkte jag, mamma och Marcus till biblioteket. Jag lånade en Denise Rudberg och "Potensgivaren". Blir nog bra. Måste dock läsa Therese Raquin först. Hopplösa 1800-talsbok..

Nu ska jag strax äta mat. Det blir fläskkotlett och potatis i ugn. Muuuuums.

Jag tror jag ska leva lite farligt och simma imorgon ändå, trots sjukdom. Om jag inte blir sämre vill säga. Men liksom, det kan väl inte skada att plaska runt en stund? Jag kan ju ta det väldigt lugnt.. och värma mig i bubbelpoolen..


20:57
Just som vi ätit upp en riktig festmåltid ringde mormor. Hon fyller 61 idag, så hon ville bjuda på fika lite spontant sådär. Ja, det var ju bara att sätta sig i bilen och åka de 1 000 metrarna upp till Tomta och fika. Baastads var också där, Petter var på toppenhumör och ville visa all sina bilar. Den som var mest krockad var mammas. Man var ju sådär lagom sugen på fika efter att ha smällt i sig en massa mat, men bjuds det så tar man. Det finns alltid lite plats kvar till fika. Jag åt en pariservåffla, en liten krämbulle och en liiiiitenliten bit cheesecake. Det var gottgott. När vi åkte hem fick jag med mig en blommig blus som mormor hade fått av sin syster. Jag har ingen aning om hur den kommer att se ut på, men jag tror den kan bli snygg till ett par jeans och med ett slärp i midjan. Om inte så har jag i alla fall inte lagt ut några pengar på den.

Nu blir det sovas. Eller, nu ljög jag. Först måste jag städa rummet. Suck..

RSS 2.0