I don't deserve all of that

080831 Söndag

11:08
Middagsluren igår gjorde visst susen. Vi gick inte och la oss förrän halv fyra inatt. Jag har inte varit vaken så sent på många år. Och tänk att  jag låg i sängen och kollade på film! Jag som alltid somnar på en gång.. Blev som jag sa igår "Lilla Jönssoligan och cornflakescupen" och "the Strangers", men sen blev det en massa "Wildboyz" och "I en annan del av Köping".

Idag blir det i alla fall hemfärd. Jag är skabbig som få, men det får vi stå ut med.


18:08
Det blev till att fara direkt hem till farmor och farfar, mamma och Marcus hämtade upp mig på resecentrum. Bussen var smockfull, fick stå framme hos chaffisen. Fast det gick bra.

Jag tror jag har gått och blivit sjuk. Illa, illa, har inte riktigt tid med det. Vi får se hur det utvecklar sig.

Thinking of times that's passed

080830 Lördag

10:35
Godmorgon! Sovit väldigt bra inatt, skönt skönt. Till och med Tommy har vaknat nu, lille vännen. Ska gå och ge honom en godmorgonkram och en godmorgonpuss. Eller flera.. Sen blir det Noramarken för hela slanten!


19:36
Gäsp, har precis vaknat efter en liten powernap. Det var väldigt skönt, nu kommer jag orka med kvällen.

Det var mysigt med marknad, men det var som vanligt mest en massa crap. Köpte i alla fall två läppstift till mig själv, och Marcus ska få ett gammalt nummer av Kalle Ankapocket. Och så blev det klassikern med sura remmar. Tommy köpte ett jättefint bältesspänne i form av figuren i Tim Burtons "Nightmare before Christmas". Vi fick en knäpp och gjorde av en massa pengar på lotterier. Vi fick nog ihop en sju olika gosedjur, skitfula allihopa. Inga storvinster direkt. Men som Tommy sa; "vi har tur i kärlek istället. Fast det kanske inte är tur, snarare skicklighet". Det var rart sagt.

Nu på kvällen ska vi i alla fall tjocka lite mer och kolla på "Lilla Jönssonligan och cornflakescupen" och "the Stranger".

Skulle egentligen åka till gammelmormor imorgon, men eftersom Marcus är ganska handikappad och har ont av armen, och pappa jobbar, så får vi ställa in det. Synd.

It's a favour

080829 Fredag

18:59
För första gången sen jag vet inte när försov jag mig. Hade glömt ställa klockan igårkväll. Vaknade klockan nio, då min första lektion började. Som tur var skulle Marcus och pappa in till stan, så jag fick skjuts till skolan. Hann i alla fall ha PA och piano.

Efter skolan åkte jag upp på stan. Bokade om min linsundersökning och sen gick jag till H&M. Jag hade en värdecheck på 50 kronor där så jag köpte mig tre par örhängen och ett läppglans. Väldigt värt pengarna.
Träffade babe. Jag var hungrig så vi gick och käkade på La Baguette. Eller ja, jag åt och Tommy tittade på eftersom han precis ätit frukost.
Kollade efter nya glasögon. Ska nog köpa två par på Specsavers, eftersom man får två till priset av ett. Fanns en del snygga.

Nu är vi i Nora. Vi har varit ute med Engla, hon tyckte det var jättemysigt. Och så har vi lagat mat, klyftpotatis och kycklingfilé. Det blev supergott! Har även varit på Konsum och köpt gotti till kvällen.

Nu ska vi snart kolla på Iskariot. Hoppas den är bra.

Imorgon är det Noramarken, det ska bli mys.


22:16
Det känns som att klockan är supermycket, midnatt minst..

Pappa ringde nyss och berättade att Marcus ramlat ner från ett träd och brutit armen. Tydligen var det ett väldigt komplicerat brott, armen såg ut som ett z och han ska få operera armen inatt. Stackars liten. Han spelar så himla tuff, men han är egentligen jordens största mama's boy, och han kan bli så orolig av sig. Tur att han har mamma hos sig över natten åtminstone. Får köpa något fint åt honom på marknaden imorgon.

Försöka förstå det de andra vet

080828 Torsdag

15:03
Var beredd på att ha en sjukt seg förmiddag med s-block. Jag som har varit duktig nog att ha gjort alla mina uppgifter under dessa år fick "privilegiet" att börja läsa en 1800-talsbok. Jag hade tänkt mig att det skulle bli en hel del läsning och kanske lite jobb med uppgifter som ska vara gjorda till nästa vecka. Men tji fick jag, dessa tre timmar gick superfort. För det första hade vi lite lektion i 45 minuter, mest information, men ändå. Sen gick jag till Haga och lånade bok, blev som tur är en ganska tunn bok. Sen hade jag lite projektarbetsmöte med Sofie. Det blev inget Gambia. Jättetråkigt, men jag har ju ändå mitt PA så det är lurre. Blev en hel del krångel under mötet, som vanligt. Att det ska vara så svårt att få tider att passa ihop.. Men det löste sig till slut. För tillfället i alla fall. Och sen var klockan kvart i tolv och det var dags för lunch.
På eftermiddagen hade vi vårt första SKRIKA-rep. Det var så himla kul, vi körde en sats ur Mozarts "Requiem". Den är inte helt lätt, men den kommer att låta sååå bra! I love.

Nu är jag hemma. Har pratat med morbror Micke som ska giga i Stadsparken på lördag, tillsammans med Jeremiah Session Band. Han behöver hjälp med att forsla instrumenten från spelningen till studion, och hade då kommit att tänka på att Tommy kanske kunde tänka sig att ställa upp, vilket han ska. Men nu håller vi på att luska fram om vi kan få tag i en bil med drag och sådär. Så det blir ltie mer ringande idag.

Ikväll ska mamma och jag gå på vattenpilates, vilket ska bli väldigt kul. Jag har träningsvärk från gårdagens pilatespass. Ajajaj.


19:40
Det var väldigt skönt med vattenpilates, men det var inte särskilt jobbigt. Men det tog nog lite ändå skulle jag tro. Man blev i alla fall väldigt avslappnad.
Upptäckte att jag blivit lurad av Hagabadet. Jag har nämligen betalat för ett Nautiluskort, då allt ingår, fastän jag sagt att jag vill simma och ha gruppträning. What the hell? Jag har alltså kunnat gå på gym om jag velat, fast det vill jag i och för sig inte. Men ändå. Det var en rejäl prisskillnad. Till saken hör också att jag precis skrivit på avtal för ett år till, men som tur var så hade de inte skickat iväg kontraktet än, så nu rev vi det och tecknade nytt. Nu betalade jag 700 kronor för ett halvår, det är ungefär 120 kronor i månaden. Det är en jäkla skillnad mot 200 kronor i månaden. Men nu är jag nöjd.

Läste om en ny sorts träning, som bara ska ta mellan fem och femton minuter. Eller ny träning är det väl inte direkt, men i alla fall ett annat sätt. Eller hur man nu ska säga. Det är vanlig intervallträning så man går 30 sekunder och spurtar 30 sekunder. Första veckorna ska man bara göra detta i sammanlagt fem minuter (!) och sen ökar man till tio och efter typ två månader ska man köra en kvart. Det låter precis lagom för mig. På fem minuter hinner jag inte bli uttråkad. Och då kan man ju verkligen ta i eftersom man vet att det snart är över. Jag tror att det kommer vara bra för mig. Och man kan väl inte säga att man inte har tid att ge sig ut i fem minuter? Inte om man inte har ett riktigt bra skäl.. Ska nog försöka prova detta nästa vecka. I'm on fire! Jag ska förresten prova på ett pass som heter Free Powerdance. Är inte riktigt hundra på vad det går ut på, men det ska vara ganska lugna, stora, svepande rörelser, blandat med mer kampsportsliknande rörelser. Det verkar kul. Ska i alla fall prova en gång och se hur det är. Man måste ju utnyttja sitt träningskort..

Nu ska jag snart lägga mig i sängen och käka plommon och kolla på Vänner. Har snart sett klart hela serien, vad ska man se sen tro?

Staying alive

080827 Onsdag

19:44
Igår hade jag min första naturkunskapslektion. Jag kan väl säga som så att det kommer inte vara mitt favoritämne direkt. Energi och ekologi och sånt där tjafs har aldrig varit min grej. Men vi får väl se.

Gick till Haga på håltimman. Passade på att droppa in och fixa luggen. Det var billgit och bra, 60 spänn. Värt som tusan.
Var helt själv i badet, så himla skönt. Brukar vaar så trångt annars, även om det bara är en person till. Nu kunde jag köra på som jag ville. Det var jätteskönt.
Kom på att jag hade glömt att ta med mig mitt block, så fick impulsköpa ett block på Ica. Som om jag inte har tillräckligt..
Sov i alla fall som en gris på bussen.

Väldigt soft servicelektion. Lyssnade lite, kollade lite på youtube. Slutade en halvtimma tidigare. Need I say more? Älskar läraren, han är PUSS!

Åkte upp på stan och växlade pengar inför Mallroca med Tommy. 2 000 till mig och 1 500 till honom. Ka-ching!

Myskväll hemma, med Vänner.

Idag har det varit en bra dag känner jag. Hade min första barn- och musiklektion. Det var enormt kul. Vi sjöng en massa välkommen- och namnsånger. Massa rörelser och grejer, det blev svettigt. Men verkligen jättekul. Vi ska tydligen vara ute på dagis varje vecka så småningom. Det kommer bli nice. Var jättekul när vi hade MUKO-projektet på dagis.

Hade också ensemble. Det känns också kanon. Har äntligen en bra grupp. Det är jag, Malin Berg, Linnea Börjesson, Hanna, Anton, Andrés och Nicklas. Det blir grymt. Vi ska fördjupa oss i en genre, vi valde 80-talsdico. Vi ville köra "I'm so excited", men lärarna köpte inte att det var disco, så vi får nog ta en annan. Men kul kommer det bli.

Hade möte med Petronella. Jag sökte ju till Gambiagruppen i våras och nu har en person hoppat av, så en plats finns ledig. Jag vill verkligen åka, känns som att det verkligen kan bli en upplevelse. Det är alltså så att vi är en grupp personer som på skolans bekostnad får åka till gambia en vecka och göra vårt projektarbete. Mycket mer än så vet jag inte i nuläget. Men jag vill verkligen åka, det är en otrolig chans. De ska lotta vem som ska åka, står mellan mig och Mahja. Vi får väl helt enkelt se hur det går, jorden går inte under om jag inte får åka. Jag har ju redan ett projektarbete på gång. Men ju mer jag tänker på det, detso mer vill jag åka.

Kom hem strax efter ett. var hungrig som en gris. Fanns som vanligt ingen mat, så det fick bli baguette och grönsaker. Baguetten blev nästan skorpa..
Gick och la mig och sov en timma, och sen åkte jag in till stan igen. Köpte två ringar och ett armband på I am, sen åkte jag till Haga och hade pilates. I love pilates, så himla skönt och jobbigt på samma gång. Mumma.


Don't know why

080826 Tisdag

10:37
Gick och lade mig tiditg igår, men är ändå trött. Det kanske beror på vädret, jag brukar vara seg när det är gråmulet ute. Blev i alla fall en osminkad dag, eftersom jag ska iväg och simma på håltimman. Skönt.
Haft min första psykologilektion. Det verkar jättekul, sk anog försöka fixa så jag får ha B-kursen i vår. Vore nice. Är ändå inte nöjd med de andra valen..
Blir som sagt simning sen. Ska bli skönt. Bra sätt att fördriva en håltimma på, plus att jag slipper åka in och träna ikväll. Sen blir det försäljning & service på WUC, perfekt att kunna ta sjuan från Haga och ända fram.
Efter skolan blir det lek med babe. Myspys.

Skoltrött

080825 Måndag

14:09
Jag är redan trött på skolan.. Lite i alla fall..

Gick upp så himla tidigt imorse. Låg och oroade mig hela natten för att jag skulle få sova så lite. Då sov jag inte direkt bättre. Åkte i alla fall 07:12-bussen in till stan. Visste inte var WUC ligger, men det gick bra, jag hittade till slut. Försäljning & service som IV-val. Jag tror det blir kul, bara man är beredd på att bjuda lite på sig själv. Läraren är i alla fall jätteskön. Vi har bestämt att vi bara har tisdaglektionen, och istället har läxa mellan varje gång, som vi får beting på måndagen för. Det blir bra.

Det visade sig att det är naturkunskap två gånger i veckan nu på hösten, och sen religion i vår. Hade hellre haft en av varje i veckan, men skit samma.
Vi kollade på en film om Linné, typ. Ljudet krånglade så vi gav upp till slut. Var annars en ganska intressant film.

Nu har vi s-block. Vi har diskuterat filmen vi såg förra veckan, och ska nu skriva något om något ämne som rör filmen. Jag orkar inte. Vi har fram till kvart i fyra på oss. Jag kommer bara få sitta av tiden sen, så jag tar rast nu och jobbar sen.

Efter skolan åker jag och Karin till Marieberg. Orkar egentligen inte, men ändå.


18:51
Eh, ja, det blev inget Marieberg. Karin svarade aldrig på varken sms eller samtal, och var heller inte på platsen jag hade föreslagit. Så jag åkte hem. Snopet. Men innan dess hann jag i alla fall fynda solisar på Indiska för 20 kronor, yay.


20:19
Idag var jag snäll mot min familj. Jag lagade god mat. Det blev wraps med grönsaker och kyckling. Mumsfillibabba!
Nu fortsätter myset med "Mean Girls"!

Men hur blir det med refrängen då?

080824 Söndag

19:37
Lördagen var väldigt mys.

Marcus, jag och Tommy gick iväg med sopor, och sen gick vi till Ica och pantade alla miljoner flaskor. Vi fick ihop 85 kronor. Tommy och jag använde vår del till att köpa ett paket Daimglass. Det var mumsigt värre.

Vid femtiden åkte vi upp till mormor. Petter var på superhumör så det var inga problem alls. Vi gick till lekparken. Petter ville åka rutschkana, men sen vågade han inte ändå. Bättre var det med gungan. Det var två småtjejer där, typ fem år kanske. De åkte på den där cykelmojängen och Petter ville förstås också åka. Tjejerna ville dock åka fort så det var en stunds ångest bär jag skulle låta Petter, 2 år, åka själv. Det var liksom bara att hoppas att han höll i sig för glatta livet. De där tjejerna var väldigt jobbiga, sådär som man själv var i den ålderna. När man ska visa sig lite tuff. De berättade för mig att de var kära i Tommy. Inte i Petter, eller ens i Marcus som då ändå ser ganska liten ut. Utan i Tommy. Min Tommy. När man är i den åldern, tycker man då inte att alla över tio är vuxna? De kanske diggar äldre män.. Jag hade i alla fall otroligt kul åt detta.
När vi kom hem åt vi kvällsmat, potatisgratäng, potatissallad och tjälknöl. Mumma. Till efterrätt hade vi chokladpudding och grädde.
Vi kollade på Saltkråkan och typ halva Spy Kids 2. Och så lekte ungarna med studsbollar ute på balkongen.
Sen var det dags för Petter att sova. Det gick över förväntan. Det blev en massa knas med vällingen först, men sen blev det bra. Vi läste om fåret, och om Barbapapa. Så himla mysigt. Sen sa vi godnatt och så hörde vi inte av honom mer på hela kvällen. Själv somnade jag i soffan före halv tio, och sov nästan hela tiden tills mormor, Holger och Siv kom hem vid ett. Linn somnade också i soffan.
Underbara ungar!

Idag har jag jobbat. Synd på det fina vädret. Var lugnt och skönt, ibland kom det kunder.

Grillat nu på kvällen. Mumma.

Ska göra lite popcorn och kolla film sen tänkte jag. Om jag orkar. Ska nog bada först. Ska ju upp så okristligt tidigt imorrn, så lika bra att vara förberedd.

Imorgon är det skola igen. Första riktiga skolveckan. Börjar med IV-valsupprop klockan åtta på WUC. Betyder 07:10-bussen. Not so nice..
Efter skolan ska jag och Karin till Marieberg. Kommer vara död, men ändå.

What difference does it make?

080823 Lördag

11:07
Arn var bra. Ganska i alla fall. Denna var nog aningens bättre än ettan. Men det är ganska sega filmer, men ändå intressanta.

Sov gott och länge inatt. Skönt. Jag gillar när man känner sig utvilad på morgonen.

Ikväll ska jag, Tommy och Marcus vara barnvakt åt Linn och Petter. Vi ska vara hemma hos mormor. Det blir mys.

Ska nog försöka städa lite idag. Och gå på promenad. Det är ju finfint väder ute. Finally..


12:56
Vad duktig jag har varit idag. Dammsugit rummet, bytt sängkläder, vattnat blomman. Och dessutom har jag sorterat in alla mina brända DVD-skivor i den stora cd-bagen jag fått av Tommy. Det tog banne mig tid. Men lättare att leta nu när de inte bara ligger i en stor hög.

Nu börjar hösten komma på allvar. Det är fitn väder, men det är inte särskilt varmt för det. Plommona har börjat mogna. Snart slut på svältperioden, hehe..

It's all because of you

080822 Fredag

13:17
Inatt trodde jag att jag fick blindtarmsinflammation eller något annat läskigt. Jag vaknde och mådde illa och hade jätteont i en punkt vid sidan på magen. Kunde knappt sova. Vaknade flera gånger. Var nästan så jag skulle sjukanmäla mig, men bestämde mig för att vara stark och gå till skolan ändå. Men jag var seg i hela kroppen, som efter en riktigt infektion. Och ontet i magen känns som en rejäl träningsvärk. Men det förklarar ju inte det starka illamåendet och frossan. Läskigt var det i alla fall, men nu har det nästan gått över.

Var ganska ovärt med projektarbete idag. Tycker inte jag fick nån information som jag inte visste om redan.

När jag skulle åka hem fick vi stanna vid södra allén och byta buss. Förstår inte varför de inte bara kunde byta busschaufför. Helt skumt. Konstigt att de gjorde det just där också. Jaja.

Ätit lunch. Orkade inte göra iordning något direkt, så jag gjorde bara en sallad. Asgod. Den bestod av fetaost, krossad ananas, morötter, röd paprika och tomat. Yummy.


Ska bara ligga framför tv:n hela eftermiddagen tänkte jag. Skönt. Det är det bästa mot magont.


17:15
Eftermiddagen har flugit fram i soffan. Så skönt. Ska nog ta mig i kragen och åka fram till affären och hämta paket från Yves Rocher. Vad nu det kan vara för något? Beställde i och för sig igår eller när det nu var, men det kan ju inte vara det.. Fast jag har i och för sig inte öppnat brevet än heller.. Det kanske är nåt helt annat. Well, well.


18:18
Det var en mascara som jag hade glömt vort att jag beställt. Får prova den ikväll. Hoppas den är okej.

Pannkakor med sylt på

080821 Torsdag

13:26
Åh, vi hade så kul igår! Jag och Tommy bowlade med Hannes och hans nya tjej Carin. Första gången jag träffade Carin, men det var supertrevligt. Lite extra trevligt eftersom jag klådde alla på bowlingen, hehe.. Gick och käkade på Palette efteråt. Jag gillar fan inte pizzan där.. Får prova nåt annat nästa gång. Sen var det i strot sett dags att åka hem. Sjukt lyckad kväll i alla fall, det får vi göra om! Snart ska vi ju till Liseberg tillsammans..

Idag var det riktigt hårt att gå upp. Jag var tröttis. Det blev inte direkt bättre av spöregnet. Hate. Men det var i alla fall uppehåll när vi gick till bussen.

Första s-blockslektionen för i år. Eller för trean.. Inte blev det mjukstart som vanligt, men vi fick i alla fall kolla på film. En kinesisk film om en gatuartist eller vad man ska säga.. Handlade mycket om barnarov och barnhandel i Kina också. Och speciellt om flickors ovärdighet. Men den var faktiskt bra, och riktigt känslosam.

Hade ingen spec-tid idag, så jag slutade kvart i tolv. Fett värt! Annars har de ju sabbat mina softa dagar. Fast det är fortfarande helt okej. Men hade helt glömt bort kören, så nu måste jag ju till skolan varje fredag ändå. Men ändå, soft.

Gjorde mat när jag kom hem. Det blev vitlöksbaguett och en liten sallad gjord på tomat, röd paprika och fetaost. Hur gott som helst. Bästa på länge.

I eftermiddag ska jag in till stan och fika på Fröken Brogrens med Anna och Rebecca. Det ska bli väldans mys.


15:02
Eftermiddagen har gått segt. Blääää. Nu tänker jag åka in till stan. Blir lite tidig, men det får vara så. Får väl gå runt på stan en stund, så att säga..


18:17
Jag stör mig på att jag inte kan hitta några ringar! Antingen är de jätteblaffiga och blingbling eller så är de bara tråkiga.. Mina fyra som jag köpte ihop på H&M var perfekt i design, men är i dålig kvalité och färgar av sig. Men tills jag hittar ett vettigt alternativ får jag väl använda dessa. Utbudet på stan är heller inte särskilt stort..

Mys med fika i alla fall. Vi tog Fröken Brogrens. Det bidde stor chokladboll och hallonsoda, klassiker. Innan vi drog dit var vi inne på skoaffärn bredvid McDonald's som jag inte minns namnet på för tillfället. De hade världens snyggaste högklackade på rean. I love! Jag svär, finns de kvar när jag fått nya pengar slår jag till. Sjuuuukt snygga. Kan verkligen tänka mig att trippa runt i dem på Mallis..


20:25
Nu har familjen bestämt sig för att gå på bio imorgon. Efter mycket velande blev det premiären av Arn, fastän platserna inte direkt är de bästa. Vi ska sitta på tredje raden i stora salongen, men den som får sitta längst ut har i alla fall fyra platser ut till kanten, så jag tror det är okej platser ändå. Jag hade skitplats på förra filmne, men jag såg ju ändå. Man ska inte klaga..

Av någon anledning ska jag bara jobba på söndag. Undrar hur det kommer sig. Hoppas bara att Hanni kom ihåg att jag skulle vara ledig sista helgen i augusti. För vi sa att jag skulle börja jobba varannan helg från och med denna helg. Annars blir jag lack. Fast det är väl i och för sig bara att säga till annars. Jag vet ju vad vi kommit överens om.. Måste också lämna in ledighetsansökan..


20:28
Jag var inte alls ett fan av att läsa bloggar förut, men nu är jag banne mig besatt. Fan, vad coola tjejer det finns därute! Just nu läser jag i och för sig bara "kända" människors bloggar, inga random peoples. Tidningsfolk mest. I like it. Orkar inte skriva länkar, men de är ändå lätta att söka på.
Nu är jag uppe i;
- Ebba von Sydow, chefredaktör för veckorevyn.com   (veckorevyn.com)
- Josefin Crawford, känd från bl.a. "Vakna med the Voice"   (veckorevyn.com)
- Hannah Arnhög, sex- och relationsrådgivare på VeckoRevyn   (veckorevyn.com)
- Louise Bratt, chefsredaktör för VeckoRevyn   (veckorevyn.com)
- Karin Nordin, chefsredaktör för SOLO   (solomag.se)
- Charlotta Flinkenberg, chefsredakör för nystartade tidningen CHIC, förr chefredaktör på VeckoRevyn   (chic.se)
- Sofi Fahrman, Sofis Mode   (aftonbladet.se)
- Elin Kling, fixar med mode på SOLO, samt är känd från sitt egna program "Style by Kling" på kanal5   (kanal5.se)
- Linn Gustafsson, stylist för Sofis Mode   (linngustafsson.se)
- Cecilia B Jonson, moderedaktör för Expressen   (expressen.se)
- Carolina Gynning, känd från bland annat "Förkväll" och "Idol" på TV4   (blogspot.com)
- Malin Wollin, fotbollsfru   (aftonbladet.se)
- Katrin Schulman, kanske mest känd som fru till Alex Schulman   (finest.se)
- Linda Skugge, rappkäftig krönikör   (amelia.se)


20:52
Okej, nu kan jag lägga till Anine Bing på listan också... Modell, finest.se


20:54
Yeah, så värt att börja 10:30 imorrn, slutar typ 12:00. Hehehehe..


Alla som inte dansar är våldtäktsmän

080820 Onsdag

13:39
Idag har vi lekt med våra nya ettor. Min grupp hade disco, i äkta mellanstadieanda. Vi körde en massa limbo, och den där leken där man ska dansa som tusan och sen frysa när musiken stannar. Vi hade sjukt kul, men fyyyy faaaan så det lukatde i salen sen. Stackars ettorna som skulle ha lektion där sen.. Det var en ren bastu, fläkten funkade inte.

Måste bara säga att detta med matsalen är en katastrof. Idag var det kö bort till lilla scenen. Så sjuuuuukt mycket folk! Jag fattar inte varför de inte har byggt ut matsalen under sommaren. Om vi redan var 200 för många förra året, hur tror de då att det blir när vi är ytterligare 200 för många? Helt stört. Lunchen kommer bli en pina.

Nu luktar jag svett som bara den. Inte nice. Tur att jag i alla fall var smart nog att ta av mig t-shirten och bara ha linnet. Annars hade jag fått gå med en blöt tröja också, blääää.

Ska nog ta mig en liten tupplur, är jättetrött. Kommer ha värsta träningsvärken efter denna dans. Usch. Men då har man tränat för dagen i alla fall.

Ikväll blir det bowling med Tommy, Hannes och Carin. Det ska bli kul. Är nyfiken på Carin, Hannes nya tjej. Vi ska visst åka till Liseberg tillsammans, alla fyra, om två veckor. Kan ju vara bra om vi träffats innan liksom. Men det blir säkert bra. Trevligt med bowling om inte annat.


16:09
Somnade i soffan framför Dr. Phil. Det var mighty skönt. Vaknade av sms. Om jag inte minns fel..

Nu har jag i alla fall duschat mig fräsch. Jag letade som en tok efter mina glasögon i typ tio minuter innan jag kom på att jag nog glömt dem inne på toaletten efetr att jag tagit bort sminket. Hade liiiite lätt panik där ett tag.

Nu drar jag till bussen. Ska köpa skjortan från igår innan vi drar vidare. Ciao.

Back to school

080819 Tisdag

16:09
Så var det dags för skola igen. I like it!
Blev mjukstart, började klockan elva i aulan. Inget man ska klaga på.. Sen har det i stort sett bara varit en massa information, eller snarare repetition av samma saker de sagt i alla år. Var nog förresten första gången vi fått busskort första dagen. Bra tänkt där.
Innan vi gick hem för dagen vid 14:00 planerade vi vad vi ska göra med ettorna imorgon. Min grupp ska ha barndisco. Väldigt fummigt sådär, vi får väl se vad det blir av med det.. Vi ska i alla fall ha med oss varsin micropopspåse och skivor från de yngre åren så att säga.. Blir nog nice.

Efter skolan gick jag till Haga och förnyade mitt årskort. Nu kostar det 209 kronor i månaden, värsta rånet.. Jaja.
Sen upp på stan för att vänta på bussen hem. Gick till Ica och köpte ett päron. Hade tänk köpa en Sofis Mode, men den var slut. Fick köpa den på Gottis istället.
Hittade en ursnygg blå-svart-rutig skjorta på Wear it, av alla ställen. 199 kronor kostade den, så självklart ville jag slå till. Kruxet var bara det att de drog en massa räkningar igår, som jag såklart glömt bort. Så jag fick lägga undan den tills imorgon istället, och så får jag föra över pengar sen. Well, well.
Innan bussen gick tog jag mig en tripp in på Myrorna. Man vet ju aldrig vad det kan finnas för nice stuff där inne. Idga var jag ute efter en väska, men det var ingen som riktigt föll mig i smaken. De var lite för små.. Jag vill ju ha nåt mitt emellan.. Men det fanns helt gorgeous skor där, men eftersom jag ändå inte hade pengar kollade jag inte in dem särskilt mycket närmare. Jag hittade också en snygg herrskjorta i flanell. Men jag är faktiskt ändå lie skeptisk till detta med begagnade kläder. Jag vet inte varför, men jag har en liten motvilja.. Men det är väl bara en vanesak kanske. I alla fall tänker jag ta mig fler turer dit i framtiden.

Fick hem en VeckoRevyn i brevlådan idag. Jag har alltså både den och Sofis Mode liggandes. Yes! Det blir guld.. Fick även räkning på min prenumeration av Chic. Fasen också, nu går pengarna åt. Fast jag får ju ett par tusenlappar av Tommy i början på nästa vecka så.. Hihi.

Tror minsann det blir en liten promenix lite senare..


17:04
Fy för blodsockerfall! När jag kom hem åt jag tre rostade limpskivor och drack ett glas juice. Tydligen kunde inte min kropp nöja sig med det, utan skulle prompt ha i sig annat. Som i detta fallet blev en glassandwich och det sista ur en nästan uppäten chipspåse. Fyyyyy. Det är ju detta man ska undvika..

Har i alla fall svidat om till myskläder, nu blir det promenad! Kom på att detta hade varit ett ypperligt tillfälle för jogging, men har inte ätit nån ordentlig mat, och orkar inte laga nån just nu heller. Det får bli på torsdag! Jag har i alla fall en deal med mig själv att jag ska försöka röra lite på mig varje dag i alla fall..


18:26
Mys med promenad, riktigt höstrusk. Fast det blåste ljumna vindar. Jag gick där bland åkrarna och njöt. På et ställe upptäckte jag en liten sten som någon hade varit kreativ nog att skriva ett sött litet meddelande åp; "not war, just love". Och så var det lite hjärtan på. Jättefint.


19:38
Jag börjar bli lite trött i ögonen. Bäst att gå och lägga sig tidigt ikväll. Ska ju för fasen upp tidigt imorgon bitti. det ärjag inte van vid.


20:33
Nu ger jag fan i det här. Godnatt!

Last days of summer

080818 Måndag

10:52
Detta, kära vänner, är officiellt min sista sommarlovsdag. Någonsin. Sure, jag kommer läsa vidare, men det räknas liksom inte. Efter studenten är det vuxenlivet som gäller. Mitt sista år som tonåring. Ojojoj.
Det känns dock väldigt bra att börja skolan igen, och det ska blir sjukt skönt att inte behöva jobba så mycket. Tror vi lyckats undvika en smärre katastrof nu. Faktiskt peppad inför imorgon, skolan är kul. Faktiskt. Visst, det är mindre kul ibland, men daaaamn vad jag kommer sakna det när jag inte går i skolan längre. Estet är så kuuul! Och mab orde inte klaga i år, då det i stort sett bara är s-blocket och naturkunskapen som man inte har kunnat påverka. Resten har man ju mer eller mindre valt själv. Looking forward to it.

Idag ska jag i alla fall ta vara på min sista sommarlovsdag. Jag ska bara njuta och relaxa, som i torsdags. Skööönt. Ska ta mig en uppiggande promenad, bada, kolla på film, städa lite och bara vara. Och ikväll ska vi upp till Lena och Per, käka lite tårta och så. Inga fel det.

Längtar till semestern!!!


12:26
Har suttit och kollat på bloopers från Vänner. I love! Jag blir varm i hjärtat när jag ser hru de skrattar med varandra, utan att det står i manus. Man ser verkligen att de är vänner på riktigt.

Nu ska jag i alla fall gå ner till mig och kolla på film. Har inte bestämt vilken än, men popcorn och saft har jag.


15:24
Jag känner mig oföretagsam idag. Blev liksom inte så mycket med städningen, filmen orkade jag aldrig kolla klart på, och promenad har jag inte kommit iväg på än. Så, vad har jag gjort?
Jo, jag har kollat lite i en resguide över Alcudia som Tommy hittat. Bör bli åtminstone ett besök inne i Palma, ska visst vara bra shopping. Och på tal om shopping, det ska tydligen vara ett skoparadis! Me like! Ett besök på ett vattenland kan vi säkert få in också. Allt handlar egentligen om hur man tar sig dit och så där, men jag antar att det löser sig.
Jag har även kollat en massa bloggar. Nu tror jag att jag är uppe i över 10 bloggar. Favorit är i alla fall Lousie Bratt, Hannah Arnhög och Carolina Gynning. Puss på dem!


16:28
Såå skönt med promenad. Det var nog vad som behövdes. Jag är så sjukt skabbig idag; osminkad, otvättat hår, mysdress rakt igenom. Och glasögon. Fan, vilket sunk. Men det får man vara när man bor på landet, och speciellt på promenader på landet. Och kanske lite extra speciellt när man har mens och begynnande urinvägsinfektion.
I alla fall så kändes det verkligen att hösten är i antågande. Jag är lite kluven inför detta. Det är sorgligt att jag inte hann känna av någon direkt sommar, förutom de futtiga veckorna i Kroatien, men det räknas inte, för det är ju inte Sverige och hemma. Visserligen har det väl varit lite sol och sådär, men då har jag jobbat. Jag har inte legat ute och solat en endaste gång denna sommar. Fyfan. Men samtidigt är det ju mysigt med höst. Jag tycker hösten är vacker. När löven ändrar färg och allt det där, ni vet. Och man kan gå runt i tjockare kläder, jag längtar tills jag får använda min nya höst/vinterjacka! Men det känns ändå skönt att veta att jag bara har några veckor kvar till sol. För det hoppas jag att det finns på Mallorca.


16:33
By the way, såg sötaste katterna på promenaden. Det var en mamma och hennes unge. Jag antar att det var det förhållandet de hade till varandra, för "mamman" fräste åt mig när jag gick mellan dem. Det var sött.


16:34
Nu duggar inläggen tätt, men jag glömmer ju att nämna saker.
Det jag hade på hjärtat nu var att jag inte tänker vara skabbig hela dagen. Nepp. Om sisådär en timma hade jag tänkt ta mig en dusch, sminka mig, sätta på mig något snyggt och fixa naglarna. Jag har inte haft nagellack in ages, eftersom vi inte får ha det på jobbet. Men nu kan jag ju använda det igen! Klart man måste börja nu då. Dags att prova något av mina nya rosa lack..


17:17
Promenaden gjorde mig kall och så fick jag huvudvärk. Fasen också.

Jag vet inte vad jag ska ha på mig imorgon? Finns så mycket man vill ha.. Helst skulle jag vilja orka ha på mig pumps, men man får ju så ont i fötterna. Fast vill man vara fin får man lida pin. Men det blir förmodligen antingen skjortklänningen, blåblommiga kjolen med body eller röda jeansen med slapp t-shirt. Vi får se.


20:54
Åh, mina naglar är chockrosa and I love them! Förutom att jag lyckats sabba lacket på två naglar.. Men det hinner vi rätta till ikväll!

Var mys hos moster & familj. Per fyllde 40. Som tur var slapp vi pensionärsbordet.. Barnvakt åt Linn och Petter i helgen. (:

Nu ska jag snart ner till mig. Peppa inför imorgon. Woho. Typ.

Hold the line

080817 Söndag

10:44
Sovit gott inatt. Det gillar vi. Det är ju fantastiskt skönt att sova.

Började även denna morgon med att bada, jag tror jag är beroende.. Provade min nya duschcreme som jag köpte på Ullared och OH MY GOOOOOOD!!!!! vad den luktar gott. Helt sjukt. Jag började låta som Monica i Vänner, i det avsnittet när hon får massage av Phoebe. Gudars, den luktar vanilj och shea. MUMMMMMS!

Jobba idag. Sista dagen för detta sommarlov. Sååå skööööönt. Jobbar nästa helg och sen är det bara varannan helg, wihoo. Måste dock börja söka nytt jobb..


19:20
Idag har jag fyndat byxor på Cubus. Ett par hallonröda, supersnygga! Och priset var sjuuukt billigt, håll i er; 70 (!) kronor! My God, nog sommarens mest värda tror jag. Wei.

Var helt okej på jobbet idag. Var lite i disken, lite i lobbyn och lite i coffeeshoppen. vi gillar't. Sjutk skönt att jag inte ska jobba på en heeeel vecka. Känns som semester att börja skolan.

Imorgon kanske det blir Stockholm, inspelning av Boston Tea Party, med Tommy och Ola. Vi får se. Eller så händer nåt annat kul.


20:25
Jag börjar tveka inför Stockholm. Anledningen är att jag hela dagen har varit sjukt kissnödig, som om jag inte blir färdigkissad. Jag är i och för sig en så kallad "stresskissare", men jag har alltid haft det så, och jag har aldrig känt såhär förut. Det är verkligen jättejobbigt, kissnödig hela tiden. Då kan man ju inte åka timmar i bil och sitta timmar på inspelning..


21:55
Nu har vi nästan bokat resa. Jag har hittat min drömavgång och mitt drömhotell, för cirka 4 000 kronor. Jag hade kunnat betala på direkten, men Tommy är en mes, och vill vänta med att boka tills han vet hur mycket han får i lön. Jag vet ju redan att han kommer få massor med lön, men ändå. Men visst, en vecka kan jag väl vänta. Men jag kommer ha värsta nojan över att resan ska bli dyrare, eller ta slut. Då blir jag lite ledsen i ögat. Men bara lite. Det finns faktiskt andra trevliga elternativ. Båda mina alternativ ligger i alla fall på Mallorca. Så hur som haver är jag ganska säker på att det är dit vi kommer bege oss. Och nästan lika säker är jag på att vi kommer att åka nångång runt 15 september. Mitt drömalternativ åker 13 september. Det är perfect, två dagar innan lön. Men som sagt, vi får se hur det blir.


22:31
Aaaaaaaah!!!! NU är vi på väg, vi är äntlogen PÅ VÄÄÄG! Resan bokad till Alcudia, Mallorca, 13 - 20 september. Happyhappyhappy! Spektaklet gick på nära 10 000 för oss båda, så värt! Jag är lycklig! Det är det dyraste köp som gjorts med mitt kontokort.. Hohohohoho! Checka bilddagboken för mer info!

We'll stay forever this way

080816 Lördag

09:34
Jag vaknade tidigt idag, hade ingen lust att somna om. Det är så förbaskat trångt i min lilla säng. Fast mysigt. Tommy har haft nåt ryck inatt och dragit mig i håret, vem vet vad han har drömt? Haha..

Jobba idag. Sista helgen för denna sommar. Från och med nästa helg ska jag bara jobba varannan helg. Wohooo! Det blir fett mindre pengar, men det får jag väl ta. Jag ska ändå söka nytt jobb i höst. Hoppas det blir bra..

Fucking hell, så hungrig jag blev nu då. Mwah! Men kan ju inte äta frulle nu, då har jag ju hungrat ihjäl till eftermiddagen..



17:15
Så himla soft på jobbet idag. Var lite rush fram till tre, men jag stod i disken så mig spelade det ingen roll. sen försvann allt folk så då fick jag och Viktoria åka hem, fastän jag började sent. Hihi. Det satt inte helt fel, fast det hade inte gjort nåt att stanna heller.
Vi passade på att åka till Sötvaruhuset och fira att vi fick sluta tidigt. Och som den snälla syster jag är köpte jag med godis till lillebror också.

Jag känner mig inte infektionsfri än, så nån jogging blir det ej, men jag ska njuta av det fina vädret och gå en promenad. Det var längesen. Skööönt.

Ikväll blir det god mat, godis och förmodligen "the Spiderwick Chronicles". Mys.


19:12
Jag har syndat. Jag har badat TVÅ gånger idag, plus att jag duschade innan jag åkte till jobbet. Vadan denna renlighetshysteri? Nja.. Jag tycker bara det är så förbaskat skönt att bada!


22:08
Spiderwick var bra. Himla oväntat slut, men skoj. Jag gillar såna filmer, med en massa skojiga och läskiga odjur, i liksom en gammal men otroligt fin miljö. Som typ Narnia och sådär.

Nu ska jag bara göra det sista med datorn, a.k.a läsa alla bloggar, sen ska jag städa iordning lite. Sen sooovaaa.

Bloggar du bör läsa;
- Ebba von Sydow (veckorevyn.com)
- Josefin Crawford (veckorevyn.com)
- Hannah Arnhög (veckorevyn.com)
- Sofi Fahrman (aftonbladet.se)
- Elin Kling (kanal5.se)
- Karin Nordin (solomag.se)
- Carolina Gynning (blogspot.com)
- Charlotta Flinkenberg (chic.se)


Vem ger mig stöd när jag är svag?

080815 Fredag

17:23
Gick upp okristligt tidigt idag, i alla fall för att vara en "ledig" dag. Nationellt prov matte B 08:30 i auluan. Bläes.

Jag hade packat iordning värsta påsen med alla skolgrejer, men när jag skulle ta ett skåp stod det att man itne fick det förrän när skolan börjar. Sugigt. Fick ringa mamma så hon kunde åka tillbaka och ta med påsen, aldrig att jag hade kånkat på den hela dagen.

Provet gick i alla fall skit, mycket sämre än förra. I alla fall kändes det så. Skit också. Fast jag har ju två gånger till på mig, och får jag ändå IG tar jag bort kursen helt. Jag tänker i alla fall inte läsa om kursen i trean, så det så.

Hade tänkt förnya mitt medlemskort på Haga efteråt, men det var stängt. Bajs. Tajmade i alla fall bussen bra. Fick gå runt på stan. Kollade min lön, ca 7 000. Jag blev besviken. Tyckte inte riktigt det var mödan värt.. Men aah, pengar är det ju i alla fall. Fast de kommer gå åt.. Nu på en gång. Usch, det blir shoppingdetox.

Träffade min babe på stan i alla fall och vi firade vår ett-år-och-nio-månaderdag med att äta lunch på Krämaren, rostbiff med potatissallad. Sen gick vi på stan lite, jag fyndade smink från Viva la Diva på Lindex. Mums. Sen råkade vi missa bussen, och sen insåg vi att nästa inte gick på typ lååång tid, så vi lyxade till det lite och gick till Fröken Brogrens och fikade. Mumsigt värre.

Vi har kollat lite resor idag. Det lutar åt Mallorca eller Grekland. Eventuellt Turkiet. Men det blir nog tyvärr att åka från Arlanda, jag vill verkligen helst åka från Örebro. men vi får väl se.

Ikväll är vi ensamma hemma med Marcus. Mamsen och papsen ska iväg med husvagnen, igen.. Vi ska i alla fall mysa med film och tacos. Yeah baby.


21:15
Grabbarna kollar på "Don't mess with the Zohan". Det är en adam Sandler-rulle, men jag måste säga att den är asdålig. Den enda film signerad Happy Madison som jag inte älskat.

If you want it, come get it

080814 Torsdag

11:58
Jag sov underbart inatt. Äntligen. Var utvllad när jag vaknade. Sov cirka 10 timmar inatt igen. Det är bra.

Jag har som sagt bestämt att detta ska bli en svullodag framför tv:n. Jag har varit i affären och köpt på mig godsaker och en SOLO som jag avnjöt i ett skumbad. Senare ska Marcus och jag kolla på den gamla klassikern "Ett småkrypsliv". Lagom nostalgiskt sådär.

Jag är stolt över mig själv. Jag ringde till jobbet idag och drog en vit lögn om att mitt prov imorgon är framflyttat så jag inte hinner komma till jobbet. Det känns inte kul att ljuga, men den här lögnen behövdes verkligen. Jag pallar inte att jobba sex dagar på en vecka. Kroppen sa starkt ifrån igår. Uscha.


16:14
Mys med film i regnrusket. Jag ska dra en till snart, "Den lilla sjöjungfrun". Har inte sett den sen jag var typ fem. En av de få Disneyklassiker jag inte äger. Kommer troligen somna till den också, gud så skönt.

Borde plugga matte idag, men jag orkar inte. Ska bara kolla igenom genomgångarna lite. Det kan ju inte skada. Men ärligt talat skiter jag i hur det går. Jag bryr mig inte om matten. I don't need it. I ärlighetens namn läser jag den hellre intensivt på Komvux om jag någon gång i framtiden skulle behöva den. Yeah.


18:37
Nu orkar jag inte plugga matte nåt mer. Jag har i alla fall kollat igenom alla kapitlen, och jag tror att jag rätat ut en del frågetecken i alla fall. Ska dock kolla igenom genomgångarna på nätet en gång till, det är så svårt att fatta förklaringarna i boken. Men det får gå som det går imorgon, jag dör inte av ett IG.

Fått ännu en liten ångestgrej inför imorgon. Det är så jäkla dumt egentligen, men det känns jäkligt jobbigt. Don't know why. Jag ska i alla fall gå in på körskolan och ge Fredrik en whiskey som tack för all hjälp med körkortet. Fattar inte varför jag tycker att det är jobbigt, men det gör det. Men jag har bestämt mig för att jag ska ta tag i såna saker, det känns så bra efteråt.


19:48
Nu är jag väldigt sugen på att börja träna igen. Har kollat nya tiderna på Haga, de verkar passa mitt skolschema väldigt bra i år. Det gillar vi. Det blir pilates, vattenträning och vattenpiltes, mån, tis, ons och tors. Fast kommer nog bara gå på enstaka pass, man måste ju hinna med annat också. Och så ska jag väl simma. Men ska åtminstone försöka träna två gånger i veckan, helst ett vatten- och ett pilatespass, plus en gång simning. Gärna hinna med att gå promenad och jogga också. Men vi får se hur det känns och sådär. Men tränas ska det göras i alla fall.

Har ganska mycket jag måste fixa inom en snar framtid;
- Klipptid (mest för luggen, men ändå)
- Nya glasögon
- Linsundersökning
- Massagetid
- Träningstider
- Present till Tommy
- Resa
- Ledighet

Ken Lee

080813 Onsdag

21:57
Häromdagen när jag skulle gå och lägga mig i min sköna säng bleb jag fruktansvärt avskräckt. Det satt nämnligen en spindel modell JÄTTESTOR på väggen. Den brighta eleven minns min upplevelse med spindeln i vasken. Jag kan säga såhär, att den var en liten fjutt i jämförelse. Den här var så stor att det inte går att beskriva. Till och med mamma blev förvånad. Hon försökte döda honom med en pocketbok (bibliotekets, hehe) men den lille, jag menar STORE, rackaren hade hög självbevarelsedrift, så på nåt vänster släppte han taget om väggen och kanade ner bakom min säng. Blä! Som tur var så är jag van vid diverse småkryp på mitt rum, så jag har liksom utvecklat ett litet skyddsnät. Jag förtränger att det finns där, så länge de inte kryper på mig. Syns de inte så finns de inte.

Igår jobbade jag. Såklart. Nu är ju tyvärr den underbara perioden då jag kunde ta bilen till jobbet jämt slut. Mamma har börjat jobba igen. Fuck. Så jag fick åka buss. Jag hade ingen lust att stressa så jag tog tidig buss. Tidtabellen visade fel, så jag fick gå runt i stan. Detta var innan klockan tio, nada öppet. Fick gå till Pressbyrån och köpa en Glaze.
När jag kom till jobbet fick jag ta personalingången, för klockan var inte tio ens då. Huga. Satt en stund på jobbet och läste min tidning och sen gick jag en sväng på Marieberg. Tyvärr var, och är, jag fattig. Men det bidde en sjal på Cubus för 30 spänn i alla fall.
Efter jobbet lekte jag med bebis. Han var vrålhungrig så det var bara att bege sig ut i regnet och gå till pizzerian. Åt gudomlig kebab i bröd.

Jobb idag också. Of course. Buss igen. Bläes. Gick i alla fall lite på stan med babe.
Jag var helt död idag. Jag orkade ingenting. Hade frossa hela dagen, vet inte om jag hade feber, eller om det bara var min kropps egna sätt att säga "STOPP!". I alla fall har jag enorm ångest över att jag var tvunegn att jobba även på fredag. Får alltså endast en dags ledighet denna vecka. Det suger infernaliskt hårt. jag vägrar. Min kropp säger ifrån,och nu måste jag lära mig att lyssna. Så är det bara. Alla ni som tror att detta är fejk; det är det inte! Jag mår riktigt dåligt. Inte varje dag, och inte hela tiden, men nästintill. Tillräckligt ofta och intensivt för att det ska vara en börda. Och det bör tas på allvar. Jag har haft så mycket konstigheter med min kropp sista veckorna, alltid kopplat till att jag känt obehag inför jobbet. Det är skumt.

Men i alla fall ledigt imorgon. Jag har bestämt att jag ska ha svulldag framför tv:n. Fyfan va gött! Bara vila upp mig. Och jag ska nog dra en fuling på fredag; säga att provet är flyttat till eftermiddagen så jag inte kan jobba. Alternativt sjukanmäla mig. Walla.

Så som jag vill va

080811 Måndag

10:05
Inatt vaknade jag och mådde så grymt illa, och hade dessutom frossa. Jag trodde helt klart att jag fått magsjuka, fy tusan. Men jag klarade mig faktiskt från att spy, och jag mådde bra igen när jag vaknde imorse.

Vicko vill få snålskjuts in till jobbet så jag offrar mig och åker in en timma tidigare. Var faktiskt sugen på att gå runt på Marieberg och kika. Som om jag inet fått nog av det under året.. Hoho. Har i alla fall inga pengar, så någon shopping lär det väl inte bli. Men man kan ju faktiskt prova grejer som man köper sen när pengarna kommer. Jag är ute efter beiga chinos, och några fler t-shirtar. Och fortfarande THE bag.

Ska prata med Hanni idag, om att jag vill gå ner i tid på jobbet. Det blir nog inte så kul, men jag måste ju.


21:39
Väldigt lugnt på jobbet idag, passade mig perfekt. Och stod i disken, så jag var mer än nöjd. Hoppas resten av veckan fortsätter likadant.

Gick runt på Marieberg innan jag började. Jag tyckte utbudet var dåligt. Men en sjal på rean blidde det i alla fall, en batikfärgad för 30 spänn på Cubus. Och såklart en Aftonbladet + Sofis mode.

Sista veckan av sommarlovet. Min sista sommarlovsvecka ever. Typ. Sjukt. Och jag ska jobba hela veckan. I strot sett. Än så länge står det; mån, tis, ons, fre, lör, sön. Siiiiiick. Never att jag jobbar sex dagar. Blir förmodligen ledigt tors och fre i alla fall. Tur det. Och nu är det bestämt att jag jobbar varannan helg från och med nästa helg. Gött.

Var ute på promenad med Anna när jag kom hem. Vi har inte träffats sen mitt kalas och det var flera veckor sedan. Fyfan vad jag har varit upptagen. Blä. Men det var mys, trots att det blev så kort.

Friends forever

080810 Söndag

10:06
Jättelyckad kräftskiva. Vi var nog närmare 20 pers som satt vid långbord ute i partytältet. Kräftorna var sjukt goda, helt klart bästa på flera år. Jag föråt mig nästan.
Lille Capser var ju där också. Han är så söt! Jag vill bara äta upp honom! Han var så himla gosig och gullig. Bebisen..
Vid elva gav jag upp i alla fall, var trött.

Jobba idag. Är trött. Men ska stå i disken, så det är lurre.


18:57
Helt okej på jobbet. Fick vara lite överallt eftersom det saknades folk, men det gick finemang ändå. Stängningen gick också jättesmidigt, skönt.

Nu sitter jag här, och regnet öser ner. Mysigt, men betyder förmodligen att det blir mycket folk imorgon också. Blä.

Är hungrig. Vet inte vad det blir för mat. Marcus har önskat tacos, jag har önskat pizza. Blir förmodligen ingetdera.


20:22
Jak ehr mett. Bidde pizza. Love Falkens pizza.
Jag är också väldigt frusen. Då finns bara ett botemedel; badkaret. Med skum. Myyyys.


20:48
Bada är underbart!

Jag längtar enormt mycket tills Tommy och jag ska på semester. Jag är helt inställd på att det blir veckan Tommy fyller, eller veckorna före eller efter. Jag vill åka nuuuuuu!!! Ska bli så underbart. Helt perfekt.


22:26
Blev filmmys med familjen, Analyze that på trean. Kulkul. Det blev en massa chips över från igår, som jag inte hittade. Ingen visste var de var. Men så såg vi att Marcus såg så konstig ut, och då hittade jag alla påsarna under hans säng. Den lilla smygtjockisen.

Bravely

080809 Lördag

12:26
Igår var det alltså bröllop.
Mamma och jag åkte i god tid. Innan vi skulle fixa med allt inför "spelningen", gick vi ner på torget i Askersund och köpte oss varsin sallad att ha till lunch. De var riktigt mumsiga!
Så kom Johan och kyrkvaktmästaren, och vi övade lite på "För att du finns" och "Hon som jag vill va". Vi tabbade oss som fan, vi hade nog övat för mycket. Eller nåt.
Efter ett tag kom hela brudekipaget. De var så fina! Det blev lite fotografering.
Så blev det så småningom dags för vigsel. Då slog nervositeten till. Jäklars. Fast på ett bra sätt, jag ville göra det så bra som möjligt. Var så fint när de gick in i kyrkan. Det hela gick jättesnabbt, max en halvtimma, så det blev inte lång väntan mellan låtarna heller. Det var ganska skakigt de första två låtarna, men jag tror inte det hördes så mycket. Men "För kärlekens skull" gick jättebra, och det var så otroligt skönt. Var också väldigt skönt sen när det hela var över. Johan sa att han inte ens hade hört oss sjunga, han hade varit så fokuserad på sitt.
Efter vigseln bar det av utåt Tiveden. Vi satte igång med förrätterna på en gång, små snittar. Typisk bröllopsmat. Allt gick faktiskt väldigt smidigt, även fast vi lyckades glömma bort honnörsbordet varje gång vi skulle servera. Vi hade kul. Det var jag, mamma, Ann-Sofie och Matilda som serverade. Ann-Sofie gömde sig mest i köket, så hon fick basa över disken. Jag var kung på att hälla upp vin. Jättegod mat var det, rostbiff och grejer. Och jäääättegoood tårta, jag som inte ens gillar prinsesstårta. Jag fick med mig en stor bit hem. Som tack för allt fick vi varsin vinflaska. Fast mamma och jag hade ju redan fått varsin, men det fanns över så vi fick varsin till. Woho.
På det stora hela var det ett väldigt lyckat bröllop och allt annat var också jättelyckat och vi hade skoj.
Jag passade på att ringa hem Tommy också, så han var här inatt. Mys. Vi delade på tårtbiten som var kvar, och resterna efter det åt jag till frukost, hehe.

Idag sjukanmälde jag mig faktiskt. Jag är inte sjuk så jag smittar, men det har varit för mycket under en lång tid nu. Så för första gången sjukanmälde jag mig från jobbet och det känns skönt. Ska städa, ikväll är det ju kröftskiva. Fast jag ska vara barnvakt åt Linn och Petter. Nu ska jag i alla fall iväg till affären.


14:38
Kanske inte blir någon barnvaktning ikväll. Petter har blivit sjuk. Men vi får se. Fast nu har jag blivit lite pepp på att vara med på kräftskivan istället, hehe. Jag har dekorerat hela bordet och en massa annan space med konfettikräftor. Det ser ut som en myrstig typ. Coolt.
Måste hur som helst ge mig an städningen nu. Blä.


16:03
Blir ingen barnvaktning ikväll. Kanske lika bra, jag är sugen på kräftskiva. Och jag får vara med den minsta bebisen, Casper, istället. Wie.

Snart kommer de första gästerna. Familjen Eriksson, från Nyköping, som vi träffade i Kroatien för två år sedan. De ska bo i vår husvagn.

Dagens outfit; blå chinos (BikBok), svart brottarlinne (Gina Tricot), svatvitrandig tröja (H&M)

When you win me over

080808 Fredag

09:31
Idag är det det där magiska datumet, 080808. Då alla passar på att gifta sig. Varför, egentligen? För att vara säkra på att ens respektive ska komma ihåg datumet? I don't know. I vilket fall vet jag att det är många bröllop som går av stapeln just idag. Och jag ska på ett av dem.
   Det känns kul att åka iväg idag. Jag var nervös inatt, men det var mest för att jag inte kunde texten på "Hon som jag vill va", men nu kan jag den, och det känns bra. Var så längesen jag var på bröllop. Det senaste var nån gång på 1900-talet, och det var morbror Mats och Carina som gifte sig. Jag minns nästan ingenting av själva vigseln, och heller inte särskilt mycket av "efterfesten". Men ändå. Det ska bli mysigt.
   Har fortfarande inte bestämt mig riktigt för vad jag ska ha på mig. Förutom till festen. Det blir svarta chinos (BikBok), vit linne (Gina Tricot), vit t-shirt (Lager157) och svart kort väst (H&M). Fortfarande osäker på vilket skärp och vilka skor till klänningen. Kanske bara blir klänningen. Vi får se.

Malin Elisabeth

080807 Torsdag

09:38
Att vakna och se att det regnar är detsamma som att inse att det kommer vara helvetiskt på jobbet. Vilket betyder att jag kommer att må dåligt. Fan. Men sjukanmäler sig gör man bara inte. Men idag måste jag se till att jag får vara i disken eller lobbyn, annars kommer detta inte att funka.


21:34
Åh, det var så skönt på jobbet idag. Vi trodde att det skulle bli invasion efetrsom det regnade, men det var faktiskt inte alls sådär jättemycket folk. Visst hade vi att göra, men ingenting i jämförelse med i måndags, eller när det nu var sådär mycket folk. Trodde att det skulle bli speciellt jobbigt också eftersom vi var en man kort. Men Jacob hjälpte mig på Nellys när det kom kunder, och Abod fyllde upp hela tiden, så det gick jättebra. Efter min andra rast fick jag stå i disken också, det var skönt. Dagen gick överhuvudtaget väldigt fort, alltid ett plus.

Imorgon är det bröllopsdags. Känns lite konstigt. Man har planerat det sen i april, men hela tiden tänkt att "det är ju så låååångt kvaaar". Men nu är det imorgon, och faktum är att jag inte lärt mig hela texten till en av låtarna. Ooops. Får öva nu ikväll. Men skönt att vi ska ha papprena där framme också, men det ser ju helt mongo ut om man kollar. men ändå skönt, som sagt. Och man får väl improvisera om man glömmer ett ord, hehe.
Jag vet inte riktigt vad jag ska ha på mig. Eller, jag vet att jag ska ha på mig min vallmoklänning från Gina Tricot, men jag hatr inte bestämt mig för vilka skor. Funderar på att ha ett skärp i midjan, kanske bli snyggt? Ett svart i lack? Jo, kanske. Men skor vet jag inte. Och har inte heller bestämt mig för vad jag ska ha på mig när jag serverar. Svart på underkroppen och vitt på överkroppen. Hmm.. Blir nog antingen svarta höga kjolen och vit t-shirt, eller svarta chinos och vit t-shirt. Man behöver ju inte vara värsta uppklädd. Bara man är beskväm så. Jag får prova lite outfits innan jag går och lägger mig. Det blir säkert bra. Det som oroar mig mest är att jag ska bli nervös och göra bort mig. Det vill jag inte. Men jag tror det kommer gå bra. Jag tror inte jag kommer bli jättenervös, bara lite sådär pirrigt förväntansfull. Och jag har ju tur, det är mamma som får ta första tonen. Men i och för sig är hon ännu mer nervös än jag. Men men. Vi klarar detta. Det ska bli jättekul!

Grattis till förlovningen, Sara och Pontus! (:


They twinkle above us, they twinkle below

080806 Onsdag

10:31
Känns lite lyx att vara ledig två dagar i rad, samtidigt känner jag starkt motstånd mot att jobba imorgon. I alla fall om det är mycket att göra. Jag vill inte. Ge mig ett nytt jobb, eller nåt..

Idag ska vi öva i kyrkan i Askersund. Det ska bli mysigt. Alltid speciellt att sjunga i kyrkan. På fredag är det dags för bröllopet. Jag hoppas att det går bra och att gästerna och framför allt brudparet tycker att det blir fint.

Nu ska jag ge mig ut till brevlådan och se efter om jag fått en VeckoRevyn, sen lägga mig i badet, och så småningom göra mig iordning lite. Hihi.


12:23
Jag kom på att jag hade köpt ett badset när jag och Tommy var i Ullared. Det var verkligen vad jag behövde en dag som denna; lite mjukt skum och en lotion som doftade ljuvligt av vanilj och shea. Myyyyys.


18:50
Gick jättebra att öva idag. Kyrkan var jättefin och hade sån där bra akustik som bara kyrkor har. Påminde väldigt mycket om Vintrosa kyrka, jag kände mig hemma.
Efteråt åkte vi hem till Lena och Ove, brudparet. Fick lite schema för kvällen, vi ska servera också. Som tack i förskott fick vi varsin vinflaska. Jag tycker i och för sig inte om vin, men det var ju en fin present ändå. Jag kan ju alltid sälja den, hehe.
Sen åkte vi vidare till Åsbro där Johan bor. Vi ska hämta honom innan bröllopet, så vi tyckte att det vore bra om vi vet var han bor. Mysigt ställe.
Och så fortsatte färden mot Marieberg. Jag var sjukt hungrig så vi åt på jobbet. Kändes lite weird att sitta där som kund.. Hämtade mina kläder också, de behöver tvättas. Usch.
Avslutade med att storhandla på Willys. Mamma och pappa ska ha kräftskiva i helgen, så det var en massa grejer som behövdes.

Nu är jag i alla fall hemma. Vi ska snart äta lite mat och sen ska jag ge mig ut och springa. Blir nog bara ett varv idag eftersom jag förmodligen har en infektion i kroppen.. Men ändå. Det är skönt.


21:40
Blir inget springande idag. Hinner inte. Vi har satt upp partytältet som de ska ha på kräftskivan. Själva uppsättningen gick bra, men vi insåg ganska snabbt att 23 personer inte får plats där. Efter mycket om och men kom vi fram till att vi förmodligen får plats om vi lånar Connys bord och stolar från pappas jobb.

Kom på att jag glömde en rolig sak som hände när vi var i kyrkan. Du vet, man får ju inte svära i kyrkan. Helt plötsligt börjar Johans mobil tjuta. Och han har inte vilken signal som helst. Nej, den börjat låta "du ditt satans helvetes jävla sviiiiiin". Det var så sjukt kul, så himla typiskt att sånt händer. Och att det var just den signalen, haha.
Btw kände jag mig även väldigt utittad när vi var på Willys. Det tillhör väl kanske inte vardagen att folk går runt i högklackat..


22:08
Jag försökte plugga matte förut. jag fick ju IG på nationella så jag får en extrachans nu fredagen innan skolstarten. jag vill verkligen inte. Jag får panikångest bara av att titta på sidorna, som om tusen kunder kom till jobbet samtidigt. Jag kommer inte palla att plugga till provet. Men faktum är, att jag nog kommer skita i det. Jag tror jag kommer ta bort matte b helt och hållet. Jag har bestämt mig för att läsa lärarprogrammet, och då behöver jag inte matte b. Finns det då något bra skäl att läsa den kursen? Att ha ångest över det? Nej.

Going through hard times

080805 Tisdag

08:41
Det var ganska mycket folk på jobbet igår igen. I alla fall tillräckligt mycket för att jag inte skulle få gå hem, fastän jag sa att jag inte mådde bra. Freakade ut totalt när jag tappade ut all min sylt och grädde till pannkakorna. Damn it.

Regnade utav bara helvete när jag skulle ta bussen hem till Tommy. Typiskt. När jag för en gångs skull ska åka buss så regnar det.. Som tur var hade jag ganska så vattentäta kläder (chinos, BikBok, sweatjacka, Gekås), så jag var i alla fall inte dyngsur. Men var skapligt kall när jag kom hem i alla fall.

Idag är det också dåligt väder. Tommy vaknade precis. Vi ska in till stan om ett par timmar. Tommy ska färga håret, yay.


16:12
Att det ska vara så kallt ute. Det känns att hösten kommer krypande..

Efter att ha shoppat, och Tommy fått sitt hår färgat, gick vi till Sallad Inn (stavn.?) och åt jättegod kycklingkebab. Nicenice. Sen åkte vi hem, och här är jag nu.
Shoppingen slutade med;
- svart linne, Gina Tricot (likadant som jag redan har + vitt, toppen som baslinne, använder varje dag typ)
- rödblå skjortklänning, Indiska (lite väl stor, men blir super med skärp!)
- skrivbok med små "monster" på, Lindhska bokhandeln (ska ha till projektarbetet)

Ikväll ska vi gå på nya Batmanfilmen, se om Hetah Ledger är så super som alla påstår. (:


21:30
Åh, filmen var för bra! Och ja, Heath Ledger stal showen! Christian Bale, släng dig i väggen! Jag trodde filmen skulle ta slut flera gånger, men så hände nåt nytt spännande och det bara fortsatte. Helt klart flaggan i topp för the Dark Knight! Pusspusspuss på Heath.

I'm so moving on

080804 Måndag

09:17
Nu är det ny vecka igen. Sheisse, vad det går fort. Snart börjar skolan igen..

Jag vaknade flera gånger inatt och var pigg. Fick kolla på Vänner för att somna om. Drömde såklart om jobbet, vad annars?

Jobba idag igen, of course. Ska höra om jag kan få sluta lite tidigare, mår inte toppen. Men vi får se. Jag kanske har en jättesoft dag, ibland är det ju så.

Ska i alla fall till Tommy ikväll. Mysen. Det är bara denna gången vi kan ses den här veckan, sen jobbar vi.

Jag längtar som tusan tills vi ska iväg på semester. Det ska bli så skönt! Och grymt mysigt att bara åka vi två. Förmdoligen blir det i mitten eller slutet av september, och antagligen till Grekland eller Cypern.
Jag kom fram till att det inte spelar någon roll när vi åker, för jag behöver ändå vara ledig en vecka från skolan, så vi kan lika gärna åka nu. Och det vore väl kul för Tommy att vaar på semester när han fyller 20..

Can't stop loving you

080803 Söndag

09:48
Jobbdags igen. Börjar elva. Hoppas, hoppas, hoppas att jag har två raster idag också, sjukt värdelöst med bara en. Kommer få jobba typ sex timmar i sträck annars, vill inte.
Måste åka tidigt till jobbet igen eftersom det är lättast att komma in utan kort om man passar på när bussen kommer, eftersom massa folk ska jobba..

19:04
Nu börjar jag verkligen känna av stressen igen. Detta är inget jag förr upplevt. Jag är lättstött, vresig, får panik och har flera gånger under senaste veckorna nästan börjat gråta för att det blivit för mycket. Tur då att jag är så bra på att dölja..
Jag mår så psykiskt dåligt på jobbet nuförtiden, så det är inte sant. Jag klarar snart inte mer..

19:29
Har pratat massa med mamma. Vi kom överens om att jag inte kan ha det såhär. Nu ska jag jobba som vanligt fram till skolstarten, och sen ska jag göra upp med Hanni om att jag bara ska jobba två helger i månaden. Det kommer att svida i plånboken, men det måste det vara värt. Samtidigt ska jag försöka söka nytt jobb, främst på Ica här hemma. Det voer så skönt. Men jag måste helt klart trappa ner. Jag klarar inte sån här stress. Jag låter som värsta mesen, men det är sant. Jag mår sjukt dåligt av för mycket stress. Jag har alltdig varit sån. Fröken duktig, när det väl gäller. Hemma är jag största latmasken, men på jobbet är jag som värsta arbetsmyran. Slacker? Jag? Nej, det är jag som gör allt och lite till. Herregud.. Hur har jag kunnat jobba i stort sett varje helg i ett år nu? Och samtidigt gått i skolan. Damn..


Duracell

080802 Lördag

22:24
Jag vakande tidigt idag. Drömde mardrömmar hela natten. Det var så hemskt. Jag hade dålig känsla i magen hela förmiddagen.

Eftersom jag inte kunde komma in på jobbet på egen hand, då jag började jobba innan köpcentrat öppnat, var jag extra tidig på jobbet. Kollade först om det var öppet bakvägen, så att säga. Alltså där vi slänger sopor, där vi alltid går ut när vi går hem. Det var det inte. Som tur var kom bussen precis när jag gick tillbaka, så jag följde med strömmen av människor som skulle ta sig in via personalingången. Fint, då har jag lärt mig var den är också..

Var jättelungt på förmiddagen. Inte så konstigt i och för sig, men ändå. Gick runt och pulade lite, chillade liksom. Lugnt även när "tolvarna" kom. Sen när jag skulle på min första rast vid halv ett, då slog det till. Ja, jävlar. Just som regnet började falla kom alla och åt hos oss. Jag säger då det, vi har inte haft så mycket folk sen julrushen förra året. OMG! Tur att jag fick ta rast och få i mig lite ny energi innan jag började jobba på allvar. Jag svär, jag var som en Duracellkanin. Jag sprang bokstavligt talat runt i hela resraurangen och hjälpte kunder och plockade fram grejer som saknades om vartannat. När det allrs värsta gått över fick jag dessutom springa ut i lobbyn och glassen. Hujedamig, det var skönt att få sin andra rast vid halv fem. Jag har aldrig varit så svettig på jobbet. Tur att det bara rushade till fyra.. Men vi blev sjutk försenade ändå. Vi kom inte ifrån jobbet förrän tjugo över sex. Det är sjukt.

Efter jobbet åkte jag och Vicko och hämtade Tommy i stan. Sen hem och duscha. Jag var så äcklig!
Sen blev det fram till affären för att köpa tacos och annat gott som förtärdes på kvällen framför en rolig film som hetter Harold and Kumar. Eller nåt ditåt.

Nu ska vi typ sova. Eller nåt. Börjar elva imorgon. Återigen, måste komma in med nån nisse på jobbet.. Doh.

How can I get you alone?

080801 Fredag

21:01
Jag somnade innan klockan tio igår och det var fruktansvärt skönt. Vakande dock ett par gånger inatt, massa mardrömar och skit, men så brukar det vara när jag är stressad. Vaknade i alla fall vid klockan åtta och hade ingen lust att somna om. Hade ju ändå sovit tio timmar, så det var väl helt okej? Hehe..

Åkte lite tidigare, eftersom jag ändå var uppe. Lika bra det, Marcus ville att jag skulle skjutsa in hans simfötter till pappas jobb så de skulle komma med till Motala. Han hade liksom ingen lust att släpa dem på bussen till stan..

Var helt okej att jobba idag. Inte särskilt mycket folk men ändå inte segt. Jag har haft väldigt kul till och med.
Fick lite besök av mina estetvänner Pontus och Anna, det var trevligt.
Dagens minus var min andra rast. Jag hade tänkt festa till det, eftersom det var fredag, med chokladboll OCH havrekaka. Bara det att havrekakan smakade arsle. Jag blev besviken.

Nu sitter jag och lyssnar på Celine Dion och väntar i stort sett på att min ljudbok ska bli inlagd. Ska väl läsa lite bloggar och sen gå ut och vattna mammas blommor så hon blir glad, och sen gå ner till mig och kolla film eller liknande. Ska ändå börja jobba redan klockan tio imorgon bitti, lika bra att sova tidigt. Är ju som sagt ingen hemma heller, familjen är ju på campingäventyr i vackra Motala, tillsammans med familjen Eriksson som vi träffade i Kroatien för två år sedan. Så det är bara jag här hemma. Tråk.


22:04
Jag har verkligen en låt på G nu. Bättre än allt annat jag påbörjat. Hoppas på att den utvecklas till något fint. Än så länge är jag supernöjd.

RSS 2.0