Jag glider

080425 Torsdag

09:43
Idag känns mitt knä bättre. Det gör inte ont att gå på och det känns lite stabilare. Och svullnaden har gått ner, men fortfarande väldigt stelt. Men tror inte att jag kommer behöva kryckorna mer i alla fall. Hann ju knappt använda dem, men ändå. Möjligen till helgen då jag ska till Kävesta och Pålsboda, är ju dumt att överanstränga sig..
Vädret håller i sig, happy, happy! Och mamma letade fram riktig solkräm igår, så nu blir det ut i solen!


14:17
Man kan ju verkligen ha det sämre. Solen lyser från en molnfri himmel och jag har haft Ann Södelund i öronen hela dagen. Jag har fått soleksem på bröstet, men det får jag ju varje sommar. De känns inte ens. Men jag har i alla fall försökt att skyla bröstet. Drog upp linnet och solade magen istället. Den blekfete jäveln..
Börjar dock bli lite uttråkad. Även det ett återkommande fenomen varje sommar. Det blir liksom lite för mycket sol och för lite action. Men skönt är det, och jag klagar inte. Man hade ju kunnat sitta inlåst i skolan just nu. Nej, då är jag hellre här.


15:09
Nejfan, nu ger jag upp solningen innan jag får hudcancer. När jag till och med fått soleksem på händerna är det banne mig dags att dra sig in i skuggan. Attans då, jag som har smörjt in mig så bra. Tydligen inte.
Har bakat en sats negerbollar (ja, de heter så i receptet, jag har alltid kallat dem det, och kommer alltid att göra..). Det är så gott. En enkelsats räcker bra till mig. Jag får och kan ju inte gå nånstans så jag har inte kunnat gå till affären, så detta var i stort sett det enda som kunde täcka mitt sockerbehov.
Jag har inga dvd-skivor kvar så jag kan inte bränna ut Sex and the City längre. Snyft. Det är liksom inte samma sak att titta på datorn.. Men kanske har Tommy lämnat kvar en sån där overburn-skiva som jag kan använda så länge. Och sen bränna ut när jag köpt nya. We'll see.
Jag borde vekligen plugga matte inför nationella, men jag orkar verkligen inte. Jag har förträngt hela boken, det är ett rent och skärt under om jag blir godkänd. Vill verkligen inte läsa matte B i trean också, men det är ju bra att ha så jag har väl inte så mycket till val om jag flunkar provet nu.


17:53
Jag insåg att jag inte duschat sen tisdagsmorgonen. Jag kände mig fett äcklig så jag provade på att bada.
Det var rätt krångligt att ta sig ner, men upp gick smidigt och bra. Dock var jag inte tilläckligt vig för att tvätta håret (jag får ju inte ha knäet i vattnet..) så det får jag göra imorgon i stora duschen. Med plastpåse på knäet. Wellwell, jag umgås ju inte med någon, så jag får vara sunkig.
Förresten är nog sommaren min sunkigaste period. Speciellt om man bara ska ligga hemma och sola. Då är jag riktigt äcklig till och med. Smink existerar knappt i min värld, och knappt heller några snygga kläder. Man tar första bästa och ligger och svettas. Tvätta håret, vad är det liksom? Möjligen om man har badat i klor.


19:46
Det har varit jag och Ann idag. Ann Söderlund är så sjukt bra, hon må vara lite småflummig, men hon är ändå så helrätt. Puss på henne!
Helt plötsligt fick mamma telefon och då stod jag där vid spisen med kokande makaroner och fräsande falukorvsringar. Jag som inte ens äter falukorv. Tills nu. Jag insåg att om jag skar dem i väldigt tunna skivor och stekte på dem ordentligt så att de blev knapriga så var de riktigt goda. Ännu en av alla saker jag lärt mig äta på äldre dar.. Ska försöka mig på att äta nyttigare, för en del saker som jag verkligen avskytt tycker jag om nu, och förmodligen finns det ännu fler på lager som bara väntar på att bli återupptäckta. Bara en sån sak att jag åt pastasallad i tisdags. Jag hatar sallad. Egentligen. Fast tydligen inte. Nu gjorde väl i och för sig den supergoda vitlöksdressingen sitt till, men ändå. Jag har börjat tycka om sallad. Fast jag tycker fortfarande inte om sån där riktig blandsallad som man alltid får hemma, med gurka och tomat och massa jox i. Då blir allt liskom bara kladd och smakar av sig på varann. Nej, usch. Däremot är sallad jättegott när man äter just bara sallad. Och andra grönsaker också, var för sig. Jaa. Man kanske kan bli nyttig ändå..


21:44
Nu är det mörkt ute, och det betyder att det är läggdags. Blir nog till att kolla klart på Juno, och spela lite piano. Jag vill ha ett riktigt piano! Eller åtminstone ett elektriskt.. Hate synth..
Jaja. Godnatt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0