Sverker

Fredagen den fjortonde september nollsju

Sextonnollett:
Jag var inte pepp på att gå upp imorse. Igår var det vackert väder men idag regnade det. Jag ville verkligen inte ha regn idag. Men visst fick jag gå upp ändå, sätta på mig fula mjukiskläder, packa en überful ryggsäck och gå till bussen ändå. Träffade Emelie Brodin, hon är liksom min busspartner på nåt sätt.
När jag kom in till stan gick jag till Ekershallen och postade ett brev till sjukhuset. Jag skämdes över min uppenbarelse i slitna mjukisbyxor, turkos tjocktröja med får på, röda strumpor, joggingskor och en sliten ganmmal grå ryggsäck. Men ska man ut i skogen så ska man!
Hela klassen samlades på resecentrum. Evas grupp åkte med Lindesbergsbussen kvart över nio och vi andra åkte Norabussen halv tio. Vi visste inte riktigt var vi skulle av men Moa var snäll och gick och sa till busschauffören att säga till oss när det var dags att kliva av.
Jag trodde faktiskt att det skulle vara lite mer en vanlig vandringsled med lite olika aktiviteter efter vägen. Men icke. Istället är det en jättekrånglig väg som gick upp och ner hela tiden, man fick klättra och krypa och man kände hela tiden att det var bäst att titta på fötterna hela tiden så man inte halkade eller ramlade. Jag var inte så pepp på detta med tanke på mitt knä men jag halkade faktiskt bara en gång.
Jag, Sofie, Mahja, Simon, Hannes och Hodo utgjorde gruppen Sverker. Vi var ett muntert gäng, stundtals.
Det var skönt att få sitta och fika. Hade sjukt kul, fick hicka. Hade med mig baguette och pastasallad, gottgott.
Vi klarade oss skapligt från regn ända tills det var dags att gå tillbaka. Då öste det ner och då var jag glad att det var bestick, och inte regnjacka, som jag glömt. Jag blev ändå jättekall.
Vi fick vönta hundra år på bussen. Vi försökte lifta men det gick inte så bra. Till en början i alla fall. Sen var det faktiskt några som lyckades stanna en personbil och en taxi. Jag väntade dock på bussen.
Missade precis Vintrosabussen så jag, Johan, Anton och Mats åkte Fjugestabussen istället. Jag var sådär lagom pepp på det eftersom jag då fick gå en lång väg hem. Jag var dessutom kissnödig som aldrig förr.
När jag kom hem hade jag fått brev frånm skatteverket. Jag har restskatt på hela tre kronor. Fått lön också. Nästan fyra och åtta! Wehey, det gillar jag. Nu blir det shoppa av!
Jag la mig i badet för att värma mig, och läste SOLO. Hjärta på SOLO.
Nu väntar jag på att mina pommes frites ska bli klara. Jag var så sugen.
Ikväll blir det lek med Anna, och kanske Johannes. Trevligt värre!



Tjugotrefyrtiosju:
Det har varit en mycket trevlig kväll. Jag, Anna och Johannes kollade på någon störd film om en prostituerad. Inga hämningar där kan jag säga!
Annars så kan jag ju säga som så att det jag känner nu inte kan beskrivas. Vet inte vad känslan heter. Men jag gillar det inte. Olägligt som tusan. Fuck.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0