Sleepyhead

070712, onsdag

10:42 (Vintrosa) - Sovit riktigt illa inatt. Inte nog med att jag inte kunde somna förrän vid tolv; klockan ett hoppar Tommy till för att han blivit biten av en tvestjärt. Resten av natten är han på tvestjärtsjakt och somnar inet förrän framåt åttatiden. Således blir det inget jobb för honom idag. Man går inte och jobbar om man inte sovit en blund. Men han måste ha sovit lite då och då för rätt som det var vaknade jag av att han rullar upp på mig när jag ligger ute på kanten av sängen, och på sidan dessutom. Han fattar inte heller hur det ligger till, utan börjar i sömnen skälla på mig när jag med milt våld försöker fösa ner honom till sin sida av sängen. När jag senare under natten har behövt gå på toaletten och då kommer tillbaka till sängen för att fortsätta sova får jag inte plats. Jag försöker putta bort honom men då mumlar han något om att han redan ligger på kanten med fötterna, men jag fortsätter putta på honom för han ligger diagonalt över sängen. Till sist lyckas jag i alla fall somna om.
När jag så vaknade "på riktigt" låg jag och läste Kajsa Ingemarssons krönikesamling "Kajsas värld" en stund och sen duschade jag. Och nu sitter jag här.
Idag kommer resten av familjen hem från Kroatien. De kommer vara bruna som in i Norden. Orättvist. Hoppas de har köpt med vingummin till mig. Jag brukar alltid köpa ett kilo vingummin på båten men det blev inte så i år, och jag vill ha.
Tur i alla fall att mamma ringde och förvarnade mig igår om deras hemkomst. Hade känts lite jobbigt om de bara hade dykt upp i detta skitiga hus. Tur att jag klippte gräset och städade lite igår, hade varit fett jobbigt att göra allt det idag. Idag blir det mest att göra fint i köket, diska, dammsuga och städa toaletten här uppe. Mitt rum är mest akut att dammsuga. Ser förskräckligt ut. Men köket och gillestugan ligger nära bristningsgränsen,de också.
Om fyra dagar fyller jag år. 18. Jag blir myndig. Har fortfarande inte riktigt fattat det än. Förr gick man ju alltid runt och längtade efter födelsedagen men jag har liksom inte hunnit tänka på det än. 18 år. Då får man gå på krogen, köra bil, rösta och köpa cigaretter lagligt. Jag ser inte fram emot något av det direkt. Förutom att kunna sno morsans bil när jag ska iväg på nåt. Super gör jag inte längre, så att gå på krogen är inget för mig. "Men du kan ju gå dit och dansa", brukar folk säga till mig men dansa är inte heller min grej. Absolut inte nykter. Möjligen om man går ut ett stort gäng där inte alla har tänkt att bli skitfulla. Nää, hellre sitter jag på en uteservering med nära vänner. Rösta, det känns liksom skit samma. Det är ändå tre år kvar. Och röker gör jag inte. Jaha. Jag blir myndig och kan sättas i fängelse, det är ju kul.
Äh, det ska bli kul att fylla i alla fall. Har jag tur så får jag bra med pengar till Londonresan. Wohooo, nästan exakt en månad kvar!



13:13 (Vintrosa) - Nu har min skrutt åkt ifrån mig igen. Han skulle tydligen ta en fika med en tjejkompis. Tur att jag inte är svartsjuk av mig, hehe.
Har städat toaletten och dammsugit hela övervåningen samt lagt ut alla mattor på trappräckena. Jag är sååå bra. Ska ta mig an nedervåningen snart. Ska bli intressant att dammsuga mitt golv. Funderar starkt åp att leta fram en kartong eller liknande och stuffa ner lite grejer där som jag inte behöver, och bäst då att göra det innan jag dammsuger, annars ser det ju lika jävligt ut igen. Ja, så är det.
Funderar på att vara en snäll dotter och baka en paj tills familjen kommer hem. Hittade hallon och blåbär i frysen och det borde man ju kunna sno ihop en schysst paj på? En smulpaj, som det inte går åt så många ingredienser till. Då behöver jag förmodligen bara inhandla nåt att blanda till sås med. Mums. Då blir de nog glada. Måste komma ihåg att slå in pappas paket också. Yeah.


14:57 (Vintrosa) - Nu har jag städat klart. Skönt som attans. Förhoppningsvis slipper jag de där äckliga krypen nu också. Tog bort en massa från bokhyllan som jag inte behövde och nu finns det till och med lediga utrymmen. Får se vad de ska fyllas med. Fotoalbumet antar jag.
Ska ringa till mamma och pappa nu och höra var de är och när de tror att de kommer hem. Se om de vill ha mat när de kommer hem och sådär. Sen ska jag gå på promenad, och sen baka paj. Måste bara kolla så att jag har allt som behövs men det antar jag eftersom det bara är margarin, mjöl och socker i en smulpaj, och bären hittade jag ju häromdagen. Ja, det blir nog fint.



22:00 (Vintrosa) - Nu har familjen kommit hem. Det var kul att träffa dem igen, men satans så bruna de är! Jag vill också..
Jag bjöd på hallon- och blåbärspaj. Den blev lyckad, men jag tycker inte så särskilt mycket om varma hallon, men med en massa vaniljsås så gick det allt ner.
Vi packade ut lite från husvagnen, men det mesta blir imorgon. Lika bra, då har jag något att sysselsätta mig med tills snuffen kommer. <3
Har precis ätit pizza. Helt sjukt god kebabpizza. Tyvärr bara en halva för att mamma ville dela. Hon köpte en vanlig, liten, jag glömde säga att det måste vara en super då. Men den var ju god i alla fall.
Jag har bestämt att det får vara nog med allt stillasittande nu. Hittade ett schysst träningsprogram på expressen då man endast ska gå promenader. Det verkar vara right up my alley. Ska börja med det nästa vecka, bäst så att man kan följa programmet dag för dag. Men ska ändå gå ut och gå imorgon för det är så skönt.
Måste bara tipsa om boken "Tjuvlyssnat", en samling samtal som är riktgt roliga. Det riktigt roliga är att det verkligen är någon som har hört dessa samtal. Läs och beundra! Finns även på www.tjuvlyssnat.se.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0